Ρύθμιση του παρακείμενου εδάφους μιας ιδιωτικής κατοικίας - δημιουργούμε το δικό μας σχέδιο

Ένα ιδιωτικό σπίτι είναι καλό γιατί έχει τη δική του αυλή. Είναι καλό να ξεκουράζεστε, μπορείτε να το κανονίσετε με τον τρόπο που θέλετε. Αλλά όλα πρέπει να γίνουν σύμφωνα με ορισμένους κανόνες - ο σχεδιασμός τοπίου της αυλής, αυτό λέγεται. Η εργασία δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται.

Γενικές αρχές

Προκειμένου η αυλή σας να είναι όμορφη, αρμονική και άνετη, συνιστάται να δημιουργήσετε ένα σχέδιο πριν ξεκινήσετε τη δουλειά και, στη συνέχεια, να κάνετε αυτό το σχέδιο πραγματικότητα. Και παρεμπιπτόντως, στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν αναπτύσσετε το δικό σας σχέδιο τοπίου, το αποτέλεσμα είναι πολύ διαφορετικό από το έργο. Είτε είδαν ένα νέο εργοστάσιο, που δεν ήταν στο σχέδιο, ή δεν τους άρεσε στην πραγματικότητα αυτό που φαινόταν «σούπερ» στην εικόνα. Παρ 'όλα αυτά, ο εξωραϊσμός της αυλής του σπιτιού σας πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες, διαφορετικά μπορείτε να πάρετε μια δυσάρεστη αυλή και μια ανεπαίσθητη θέα.

Χωρίς σχέδιο, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μια όμορφη αυλή.

Χωρίς σχέδιο, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μια όμορφη αυλή.

Προετοιμασία προγράμματος ιστότοπου

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεστε είναι ένα κλιμακούμενο σχέδιο ιστότοπου. Μπορείτε να το σχεδιάσετε σε ένα φύλλο χαρτιού ή σε χαρτί γραφήματος. Πάρτε μια συγκεκριμένη κλίμακα, για παράδειγμα, ένα μέτρο είναι ένα ή δύο κελιά. Στη δεύτερη επιλογή, θα είναι δυνατόν να σχεδιάσετε μικρές λεπτομέρειες με περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά το σχέδιο θα είναι μεγάλο. Το σχέδιο πρέπει να αναφέρει:

 • Ο προσανατολισμός της τοποθεσίας σε σχέση με τα βασικά σημεία. Αυτό είναι σημαντικό όταν επιλέγετε φυτά και σχεδιάζετε παρτέρια.
 • Υφιστάμενα και προγραμματισμένα κτίρια.

  Αρχικά, το σχέδιο μπορεί να μοιάζει με αυτό, και στη συνέχεια κάθε ζώνη πρέπει να είναι λεπτομερής.

  Αρχικά, το σχέδιο μπορεί να μοιάζει με αυτό, και στη συνέχεια κάθε ζώνη πρέπει να είναι λεπτομερής.

 • Οι απλές επικοινωνίες (παροχή νερού, αποχέτευση, φωτισμός).
 • Πύλη, wicket, απόσταση από το δρόμο.
 • Όλα τα υπάρχοντα φυτά που δεν θα ξεριζώσετε.
 • Κήπος και κήπος λαχανικών, εάν έχει προγραμματιστεί.
 • Παιδική χαρά.

Με αυτό το αρχικό σχέδιο, μπορείτε να αρχίσετε να σχεδιάζετε την αυλή σας. Σε αυτό το σχέδιο, είναι άμεσα απαραίτητο να επισημάνετε σκιασμένα μέρη (ο ήλιος εμφανίζεται μόνο για λίγες ώρες), μερική σκιά (μισή ημέρα φωτίζεται από τον ήλιο) και ηλιόλουστες (σχεδόν καθόλου σκιά) ζώνες. Για να το κάνετε αυτό, είναι καλύτερο να πάρετε χρωματιστά μολύβια και να σκιάσετε τις περιοχές με διαφορετικά χρώματα.

Εάν υπάρχουν χαμηλότερες και υψηλότερες ζώνες στον ιστότοπο, θα πρέπει επίσης να επισημανθούν. Είναι επίσης απαραίτητο να υποδείξετε πηγές, ελατήρια, τοίχους συγκράτησης ή τα προβλεπόμενα μέρη της εγκατάστασής τους, όλα τα άλλα χαρακτηριστικά του τοπίου. Όλες αυτές οι πληροφορίες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την ανάπτυξη του σχεδιασμού τοπίου της αυλής.

Προσδιορισμός του κεντρικού αντικειμένου

Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες για τη βελτίωση του ναυπηγείου, πρέπει να αποφασίσετε σε τι θέλετε να εστιάσετε. Εννοώ ένα μεγάλο αντικείμενο: μια λίμνη, ένα σιντριβάνι, ένα κιόσκι με ή χωρίς μπάρμπεκιου, μια πέργκολα. Αυτό το αντικείμενο τοποθετείται στην κεντρική θέση, και όλα τα υπόλοιπα, μικρότερα, τοποθετούνται γύρω από αυτό.Επιπλέον, εάν επιλέξατε μια λίμνη, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει κιόσκι ή σιντριβάνι στον ιστότοπο, είναι ακριβώς ότι το κύριο αντικείμενο θα είναι η λίμνη. Είναι το κύριο "χαρακτηριστικό", και όλες οι άλλες δομές θα τον νικήσουν μόνο, συμπλήρωμα.

Σε αυτήν την περίπτωση, η κεντρική περιοχή είναι ένας χώρος αναψυχής και ένας γκαζόν

Σε αυτήν την περίπτωση, η κεντρική περιοχή είναι ένας χώρος αναψυχής και ένας γκαζόν

Ο ίδιος κανόνας ισχύει εάν θέλετε να κάνετε τον χώρο αναψυχής το κύριο «θέμα της αυλής» - ένα κιόσκι ή πέργκολα, απλώς μια πλατφόρμα με καναπέδες, παγκάκια, αιώρα κ.λπ. Μια λίμνη, ένα σιντριβάνι, μικρά αρχιτεκτονικά αντικείμενα μπορεί να βρίσκονται δίπλα τους. Η ιδέα είναι ότι αυτή η ζώνη είναι το επίκεντρο της αυλής σας, και όλα τα άλλα αντικείμενα θα παίξουν μέχρι αυτήν. Διότι, σε έναν συνήθως μικρό χώρο, δύο ή τρεις ανταγωνιστικές ιδέες είναι χάος και έλλειψη αρμονίας.

Βρίσκοντας ένα μέρος για τα πάντα

Αφού αποφασίσαμε για το σύνολο των επιθυμητών αντικειμένων, παίρνουμε ένα φύλλο χαρτονιού και κόβουμε όλα τα αντικείμενα από αυτό. Κόψαμε την κλίμακα στην οποία σχεδιάστηκε ο χάρτης, το σχήμα με το οποίο σχεδιάζεται η κατασκευή. Μπορείτε να βάψετε, μπορείτε να υπογράψετε.

Παίρνουμε τις εικόνες και τις παρουσιάζουμε στο σχέδιο. Τοποθετήστε το επιλεγμένο "κύριο αντικείμενο" στο κέντρο της σύνθεσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι η θέση του είναι αυστηρά στο κέντρο - μπορεί να βρίσκεται στο πλάι του ιστότοπου. Είναι απλώς ότι αυτή η γωνία πρέπει να φαίνεται από τα παράθυρα ή / και από την είσοδο. Μετά από όλα, θα πρέπει να έχετε αισθητική απόλαυση από την αυλή σας.

Είναι πιο εύκολο να αποφασίσετε για το αίθριο

Είναι πιο εύκολο να αποφασίσετε για το αίθριο

Όταν βρούμε μια θέση για την κεντρική ζώνη, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε πού να τοποθετήσουμε όλα τα άλλα αντικείμενα μεγαλύτερα. Μερικά μπορεί να βρίσκονται το ένα κοντά στο άλλο, άλλα σε μια συγκεκριμένη απόσταση. Εάν το μόνο που θέλετε, δεν ταιριάζει, θα πρέπει να θυσιάσετε κάτι ή να μειώσετε το μέγεθος. Εδώ ο καθένας αποφασίζει τι είναι πιο σημαντικό γι 'αυτόν.

Βάζουμε μονοπάτια και αναπτύσσουμε ένα σύστημα φωτισμού

Όταν όλα όσα θέλετε να δείτε στον ιστότοπο τοποθετούνται στο σχέδιο, ήρθε η ώρα να ορίσετε μονοπάτια και να σκεφτείτε το σύστημα φωτισμού. Γιατί αυτά τα δύο διαφορετικά συστήματα πρέπει να προγραμματιστούν ταυτόχρονα; Επειδή τα μονοπάτια είναι συνήθως αναμμένα, διαφορετικά δεν είναι πολύ βολικό να τα περπατάτε στο σκοτάδι. Έτσι τραβούν τα καλώδια μαζί τους, εφαρμόζοντας τάση στους λαμπτήρες και επίσης - φτάνοντας τον φωτισμό σε όλα τα βασικά σημεία της αυλής - στο κιόσκι, στο σιντριβάνι, στο ρεύμα κ.λπ.

Κατά τον σχεδιασμό κομματιών, υπάρχουν δύο βασικοί κανόνες. Πρώτον, εάν πρέπει να φέρετε το αντικείμενο πιο κοντά, βάζουμε μια ευθεία διαδρομή. Αυτός ο κανόνας ισχύει εάν η περιοχή είναι μεγάλη ή μεγάλη και στενή. Ένας άλλος πιθανός τομέας εφαρμογής είναι μια μινιμαλιστική αυλή. Εδώ, άλλες μορφές είναι απλώς απαράδεκτες - μόνο αυστηρές γεωμετρικές μορφές. Ωστόσο, οι σπασμένες γραμμές είναι ευπρόσδεκτες.

Μπορούν να γίνουν κομμάτια από μια ποικιλία υλικών

Μπορούν να γίνουν κομμάτια από μια ποικιλία υλικών

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, αποφεύγονται οι ευθείες διαδρομές. Δεν χρειάζεται να "φερμουάρ" πάρα πολύ, αλλά οι ελικοειδείς, ομαλές στροφές που ταιριάζουν αρμονικά σε οποιοδήποτε άλλο στυλ διακόσμησης αυλής

Όταν περιγράφεται στο σχέδιο πίστα, σχεδιάστε τις λάμπες για να φωτίσετε την αυλή. Κατά μήκος των διαδρομών - κάθε ένα και δυόμισι έως δύο μέτρα, για να φωτίζει άξονες και πλατφόρμες - πιο συχνά. Και ο φωτισμός του νερού φαίνεται επίσης όμορφος αν υπάρχουν αντικείμενα "νερού".

Διάταξη ιστότοπου από αυτοσχέδια μέσα

Πώς αλλιώς, εκτός από το σχέδιο γραφικών σε χαρτί γραφήματος και ανάλογα χαρτονιού διαφόρων οριζόντιων αντικειμένων, μπορείτε να οπτικοποιήσετε το σχεδιασμό του έργου σας; Υπάρχει ένας απλός τρόπος - χρησιμοποιώντας απλή πλαστελίνη ή άλλα αυτοσχέδια μέσα. Το σπίτι και άλλα κτίρια είναι καλύτερα κατασκευασμένα από αφρό και χαρτόνι, κιόσκι από ραβδιά. Σχεδιάστε τα κομμάτια από υλικό παρόμοιο με το προγραμματισμένο "πρωτότυπο". Αυτό θα σας βοηθήσει να εκτιμήσετε την υφή και το χρωματικό συνδυασμό που εφευρέθηκε. Όλα τα άλλα - παγκάκια, λίμνη, βρύσες, δέντρα, θάμνοι, λουλούδια - τα γλυπτάμε όλα αυτά από πλαστελίνη. Για την πιστότητα, τα δέντρα και οι θάμνοι μπορούν να κατασκευαστούν από κλαδιά, κολλώντας "φύλλωμα" περίπου της ίδιας σκιάς. Και ναι, κάνουμε τα πάντα σε κλίμακα (για παράδειγμα, 1 μέτρο ισούται με 1 cm ή 2 cm).Αυτή είναι ήδη μια ογκομετρική εικόνα 3D, η οποία θα σας δώσει με ακρίβεια τόσο τις αναλογίες όσο και την ευκολία και όλες τις άλλες αποχρώσεις του σχεδιασμού τοπίου της αυλής που δημιουργήσατε.

Projectine Courtyard Design Project - Εξαιρετική απόδοση 3D

Projectine Yard Design Project - Εξαιρετική απόδοση 3 D

Λογισμικό σχεδιασμού τοπίου

Εάν είστε αυτοπεποίθηση χρήστης υπολογιστή, τότε το έργο της ανάπτυξης του σχεδιασμού θα σας βοηθήσει να απλοποιήσετε τα προγράμματα σχεδιασμού τοπίου. Τα κακά νέα είναι ότι πληρώνονται, αλλά θα είναι εύκολο και ενδιαφέρον να δημιουργήσετε ένα σχέδιο τοπίου για την αυλή μιας ιδιωτικής κατοικίας. Υπάρχουν δύο δωδεκάδες προγράμματα, αλλά εδώ είναι τα πιο δημοφιλή:

 • Ο κήπος μας... Υπάρχει μια μεγάλη ενσωματωμένη βιβλιοθήκη φυτών, ένας σχεδιαστής για πλακόστρωση, φράχτες, πύλες κ.λπ. Η δυνατότητα φόρτωσης υλικών ή υφών που λείπουν, είναι διαθέσιμη.
 • Ανακοίνωση Googl... Αυτό δεν είναι ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα, αλλά έχει ένα τμήμα σχεδιασμού τοπίου, το οποίο είναι πολύ καλό - γεμάτο μαθήματα για τη συνεργασία με τη δημιουργία ενός τοπίου.
 • Γροθιά... Το μειονέκτημα του προγράμματος είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να προσθέσετε τα δικά σας αντικείμενα. Μόνο εκείνοι στη βιβλιοθήκη λογισμικού μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος εξαγωγής των αποτελεσμάτων, δηλαδή δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δημιουργημένο έργο σε άλλα προγράμματα. Αλλά είναι απλό και δεν απαιτεί σχεδόν καθόλου χρόνο για προπόνηση.
 • Sierra LandDesigner 3D... Μεγάλη βάση φυτών και άλλων αντικειμένων. Μπορείτε να εισαγάγετε τα δικά σας δεδομένα και να τα χρησιμοποιήσετε στην εργασία σας. Κάθε πιθανή δράση έχει ενδείξεις, οπότε είναι εύκολο να το καταλάβεις. Το πρόγραμμα υποδεικνύει τον τύπο του εδάφους και το στυλ στο οποίο θέλετε να διακοσμήσετε την αυλή σας. Το πρόγραμμα θα επιλέξει αυτόματα τα κατάλληλα αντικείμενα. Στο τέλος της εργασίας, το έργο μπορεί να εκτυπωθεί και να ληφθεί μια εκτίμηση.

Παραδείγματα σχεδιασμού της περιοχής

Η ανεξάρτητη διαμόρφωση της αυλής μιας ιδιωτικής κατοικίας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η δυσκολία είναι ότι συχνά αυτό που φαίνεται καλό στην εικόνα ή «στο κεφάλι» αποδεικνύεται «όχι πολύ» στην πραγματικότητα. Επομένως, είναι ευκολότερο να βασίζεστε σε φωτογραφίες πραγματικών αντικειμένων. Εκεί μπορείτε τουλάχιστον να δείτε τι συνέβη. Η ιδέα μπορεί να ληφθεί «στο σύνολό της», ή μπορείτε να την προσαρμόσετε εν μέρει στις δικές σας επιθυμίες ή συνθήκες.

Εάν σχεδιάζετε τη δική σας πισίνα στην περιοχή

Εάν σχεδιάζετε τη δική σας πισίνα στην περιοχή

Παράδειγμα ένα - με υδάτινα σώματα

Για παράδειγμα, το κέντρο είναιλιμνούλα... Θέλετε επίσης να έχετε κιόσκι, σιντριβάνι και ρέμα, βραχόκηπος, παρτέρια, παγκάκια; Σε αυτήν την περίπτωση, αυτή η επιλογή θα φαίνεται καλή:

 • Το κιόσκι βρίσκεται ακριβώς στην όχθη της λίμνης, περιτριγυρισμένο από φυτά. Εάν είναι επιθυμητό, ​​θα είναι δυνατό να ξεκινήσετε την αναρρίχηση των φυτεύσεων, οι οποίες σε λίγα χρόνια θα το μετατρέψουν σε μια απομονωμένη γωνία.
 • Κρήνη μεταφέρθηκε αρκετά μακριά από τη λίμνη. Μπορείτε - στο άλλο άκρο της αυλής.

  Γέφυρα πάνω από το ρέμα

  Γέφυρα πάνω από το ρέμα

 • Μεταξύ της κρήνης και της λίμνης βάζουμε μια «διαδρομή» για το ρέμα. Είναι καλύτερο αν στρίβει, ίσως ακόμη και με βρόχους.
 • Στο δρόμο για τη ροή βρίσκουμε ένα μέρος για πάγκοι, βραχόκηπο και παρτέρια.

Η παραλλαγή με μια "πραγματική" ροή μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί παρουσία ακόμη και μιας μικρής διαφοράς ύψους στον ιστότοπο. Στη συνέχεια, το σιντριβάνι τοποθετείται στο υψηλότερο σημείο, η λίμνη στο χαμηλότερο. Με αυτήν τη διάταξη, το νερό διατρέχει τη βαρύτητα, απλά πρέπει να οργανώσετε την παροχή του από τη λίμνη στη βρύση (χρησιμοποιώντας μια αντλία συγκεκριμένης ισχύος και ένα σύστημα σωλήνων).

Εξωραϊσμός της αυλής μιας ιδιωτικής κατοικίας με πισίνα κοντά στην πόρτα

Εξωραϊσμός της αυλής μιας ιδιωτικής κατοικίας με πισίνα μπροστά από την πόρτα

Εάν δεν υπάρχει διαφορά ύψους, υπάρχουν δύο τρόποι - να το κάνετε τεχνητά (πολύ μεγάλο έργο και σημαντικό κόστος υλικού) ή να φτιάξετε δύο αυτόνομα υδατικά σώματα - ένα σιντριβάνι και μια λίμνη, και να κάνετε το ρεύμα «ψεύτικο», από πέτρες. Μια άλλη επιλογή είναι να μην κάνετε καθόλου ροή. Η μη συνδεδεμένη λίμνη και το σιντριβάνι είναι επίσης μια πολύ βιώσιμη και όμορφη επιλογή για τη διακόσμηση της περιοχής.

Παράδειγμα δύο - στο κέντρο της περιοχής αναψυχής

Εάν η λίμνη συνήθως λαμβάνεται από την είσοδο του σπιτιού σε κάποια απόσταση, τότε ο χώρος αναψυχής γίνεται συχνά κοντά. Αλλά η «περιοχή ανάπαυσης» μπορεί να γίνει αντιληπτή με διαφορετικούς τρόπους. Για μερικούς, αυτοί είναι άνετοι καναπέδες, πάγκοι, κούνια στην οποία είναι βολικό να διαβάσετε, για κάποιον - μια πλατφόρμα με κιόσκι και ένα τραπέζι που βρίσκεται δίπλα στο μπάρμπεκιου.

Χώρος ανάπαυσης - όλοι καταλαβαίνουν διαφορετικά

Χώρος ανάπαυσης - όλοι καταλαβαίνουν διαφορετικά

Ανάλογα με τις επιθυμίες σας, ένας χώρος αναψυχής οποιουδήποτε τύπου μπορεί να βρίσκεται κοντά στην είσοδο ή μπορεί να βρίσκεται στο αντίθετο άκρο του ιστότοπου. Και κοντά στο ίδιο κιόσκι μπορεί να υπάρχει μια λίμνη ή ένα σιντριβάνι. Όμως όχι ένα κιόσκι κοντά στη λίμνη, αλλά μια λίμνη κοντά στο κιόσκι. Αυτή είναι η διαφορά. Το μονοπάτι από την είσοδο οδηγεί στο κιόσκι, και από αυτό μπορείτε να φτάσετε στη λίμνη.

Κοντά στο κιόσκι, εσωτερικός ή εξωτερικός χώρος αναψυχής, παρτέρια, βραχόκηποι, πετρώματα βρίσκονται. Κατά μήκος του μονοπατιού - παρτέρια, ψηλότερα φυτά - θάμνοι και δέντρα, στη σκιά των οποίων είναι λογικό να τοποθετήσετε παγκάκια. Ό, τι κι αν κάθεστε στο μονοπάτι, το κύριο αντικείμενο πρέπει να είναι ορατό σε προοπτική - ένα κιόσκι ή μια πλατφόρμα με καναπέδες.

Φωτογραφικές ιδέες από όμορφες γωνίες ιδιωτικών ναυπηγείων

Ο εξωραϊσμός της αυλής δεν είναι εύκολος, ακόμη και για επαγγελματίες, ακόμη και για ερασιτέχνες και ακόμη περισσότερο. Υπάρχουν πάρα πολλές αποχρώσεις που πρέπει να γνωρίζετε. Είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε το σχέδιο που σας αρέσει και, στη συνέχεια, να αναπαραγάγετε τη φωτογραφία στον ιστότοπό σας.

Υπάρχει μια πλατφόρμα ακριβώς δίπλα στην είσοδο όπου μπορείτε να βάλετε καρέκλες, τραπέζι, καρέκλες

Υπάρχει μια πλατφόρμα ακριβώς δίπλα στην είσοδο όπου μπορείτε να βάλετε καρέκλες, τραπέζι, καρέκλες

Μπροστινός κήπος

Ένας μπροστινός κήπος είναι ένα μικρό μέρος του χώρου μεταξύ της πρόσοψης του σπιτιού και του φράχτη. Δεν θέλουν όλοι να βάλουν το σπίτι κοντά στο πεζοδρόμιο, καθώς και να το σπρώξουν βαθιά στον ιστότοπο. Αποδεικνύεται λοιπόν μπροστά από το σπίτι μια στενή (μέτρηση ή δύο) λωρίδα γης, η οποία, εκτός από λουλούδια και θάμνους, δεν μπορεί πλέον να ακινητοποιηθεί.

Ανεξάρτητα από το πόσο στενή είναι η λωρίδα μεταξύ του φράχτη και του σπιτιού, συνιστάται να τη χωρίσετε σε δύο ζώνες - έναν ανθισμένο κήπο και ένα μονοπάτι. Ένας διάδρομος δεν είναι απαραίτητα ένα συμπαγές πλακάκι ή άλλο κάλυμμα. Αυτό μπορεί να είναι γρασίδι με πλακάκια σε τυχαία σειρά (με κενά).

Επιθυμητή διαδρομή - θα πρέπει να φροντίζετε τα φυτά

Επιθυμητή διαδρομή - σε τελική ανάλυση, θα πρέπει να φροντίσετε τα φυτά για άλλη μια φορά χωρίς να ανησυχείτε για την καθαριότητα των παπουτσιών σας

Εάν το κλίμα είναι ζεστό, η περιοχή είναι ξηρή ή δεν υπάρχει επιθυμία / ικανότητα να παίζεις γκαζόν, μπορείτε να αντικαταστήσετε το γρασίδι με στρώμα ή λεπτό χαλίκι. Μια εξαιρετική σύνθεση λαμβάνεται από χρωματιστό χαλίκι και πολλά όμορφα φυτά.

Δώστε προσοχή στη θέση των φυτών - εξαρτάται από τον τύπο του φράχτη. Εάν ο φράκτης είναι συμπαγής, πρέπει να αναπτύξετε ένα σχέδιο φύτευσης έτσι ώστε να φαίνονται καλά από τα παράθυρα. Σε αυτήν την περίπτωση, τα ψηλότερα φυτά τοποθετούνται πιο κοντά στο φράχτη, τα μικρότερα πιο κοντά στο σπίτι. Εάν ο φράκτης είναι σπάνιος, πιο διακοσμητικός και θέλετε μια όμορφη θέα από το δρόμο, αλλάζουμε το σχέδιο φύτευσης ακριβώς το αντίθετο: τα ψηλότερα φυτά είναι κατά μήκος του σπιτιού, τα κοντότερα είναι πιο κοντά στον δρόμο.

Εάν θέλετε μια όμορφη θέα και από τις δύο πλευρές, υπάρχουν δύο επιλογές. Πρώτον, φυτεύουμε μικρές και μεσαίες ποικιλίες λουλουδιών και πρασίνου σε έναν ανθισμένο κήπο. Δεύτερον, χωρίζουμε τον μπροστινό κήπο σε αρκετές ζώνες, φτιάχνουμε ξεχωριστά παρτέρια ή αλπικές τσουλήθρες / rockeries που φαίνονται καλά από οποιοδήποτε σημείο.

Ομάδα εισόδου / εισόδου

Η είσοδος είναι η περιοχή κοντά στη βεράντα, η είσοδος είναι κοντά στην πύλη. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ο σχεδιασμός είναι διαφορετικός, αν και υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά: όλες οι "διακοσμήσεις" δεν πρέπει να εμποδίζουν την θέα. Θα πρέπει να δείτε ξεκάθαρα αυτόν που εισέρχεται ή εισέρχεται στην επικράτειά σας. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιούνται κυρίως μεσαία και μικρά φυτά.

Ο παραδοσιακός τρόπος για να διακοσμήσετε την περιοχή κοντά στη βεράντα ή την πύλη είναι παρτέρια ή παρτέρια.Μπορούν να είναι τυπικού τύπου - μόνο φυτά διαφορετικών τύπων που δημιουργούν ένα συνεχώς ανθισμένο ή πράσινο χαλί.

Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τις τελευταίες τάσεις στη σχεδίαση τοπίου - καταλάβετε το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής με διακοσμητικά χαλίκια ή φύλλα, φυτά φυτών σε απόσταση μεταξύ τους. Εκτός από τη μοντέρνα εμφάνιση, αυτή η επιλογή είναι καλή καθώς φροντίζει λιγότερα φυτά και λιγότερα χρήματα θα δαπανηθούν για την αγορά. Αυτό θα βοηθήσει πραγματικά να το ξεπεράσετε με το "λίγο αίμα" εάν μόλις αρχίσατε να ενσωματώνετε το σχέδιο τοπίου της αυλής ενός ιδιωτικού σπιτιού που έχετε δημιουργήσει. Πάρα πολλά φυτά ταυτόχρονα να αγοράσετε και να φυτέψετε - χρειάζονται πολλά χρήματα και χρόνος. Και έτσι, μπορείτε να προσθέσετε φυτά σταδιακά, προσαρμόζοντας ταυτόχρονα το σχέδιο κατά τη διάρκεια.

Διακόσμηση κομματιού

Έχοντας σχεδιάσει τα κομμάτια, πρέπει να επιλέξετε το υλικό από το οποίο θα φτιαχτούν. Η τυπική προσέγγιση είναι πλακόστρωτα, αλλά απαιτεί πολλά χρήματα, αν και η επίστρωση είναι αξιόπιστη και άνετη. Εάν τα οικονομικά είναι περιορισμένα, μπορείτε προσωρινά φτιάξτε μονοπάτια και μονοπάτια από φθηνά υλικά... Μερικά από αυτά απαιτούν λίγα χρήματα, αλλά φαίνονται υπέροχα και είναι καλά στη λειτουργία.

Κατά μήκος της άκρης των μονοπατιών, μπορείτε να ξεκινήσετε έναν μικρό θάμνο - να κάνετε μια ακροβατική πράσινος φράκτης... Εάν δεν υπάρχει χρόνος να περιμένετε να αναπτυχθεί ο θάμνος, φυτέψτε ποικιλίες λουλουδιών με χαμηλή ανάπτυξη. Είναι διαφορετικού ύψους, χρωμάτων και χρόνων ανθοφορίας.

Μονοπάτι από τούβλα. Φαίνεται ωραίο, αλλά θα αρχίσει γρήγορα να επιδεινώνεται. Αν και, ως προσωρινή επιλογή, είναι πολύ καλό

Μονοπάτι από τούβλα. Φαίνεται ωραίο, αλλά θα αρχίσει γρήγορα να επιδεινώνεται. Αν και, ως προσωρινή επιλογή, είναι πολύ καλό

Η δεύτερη συχνά ενσωματωμένη επιλογή για τη διακόσμηση ενός χώρου στα μονοπάτια είναι παρτέρια. Και, πάλι, μπορούν να φτιαχτούν «με έναν σύγχρονο τρόπο» - στο πλαίσιο της πλήρωσης με μπάζα ή στρώματα. Αυτό δεν μπορεί να ονομαστεί rockery, αν και η ιδέα έχει ληφθεί από εκεί.

Πισω αυλη

Όλοι οι θεωρητικοί υπολογισμοί σχετικά με το σχεδιασμό τοπίου της αυλής ήταν, στην πραγματικότητα, σχετικά με τον εξοπλισμό της αυλής. Είναι αυτό το τμήμα της αυλής που είναι κλειστό από αδιάκριτα μάτια και εδώ θέλετε να είναι όμορφο, άνετο και άνετο. Δεν θα μιλήσουμε ξανά για σχεδιασμό, αλλά θα μιλήσουμε για το πώς και τον καλύτερο τρόπο για να ανοίξουμε αυτήν την περιοχή.

Εάν σχεδιάζετε έναν παράδεισο στην αυλή σας, δεν έχετε κανένα πρόβλημα. Φυτά, γκαζόν, μονοπάτια, όλα θα σχεδιαστούν, πώς και τι να κάνετε είναι σαφές. Αλλά αν θέλετε να κάνετε έναν χώρο αναψυχής εδώ, ώστε να μπορείτε να βάλετε τραπέζι για το καλοκαίρι, ξαπλώστρες - ξαπλώστε στον ήλιο, ίσως να εγκαταστήσετε μια πισίνα; Τι πρέπει να είναι το κάλυμμα της αυλής τότε; Υπάρχουν επιλογές:

 • Γκαζόν. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν η στάθμη των υπογείων υδάτων είναι χαμηλή, τα εδάφη αποστραγγίζουν το πηγάδι, ή ο χώρος είναι καλά κατασκευασμένος σύστημα αποχέτευσης... Εάν όχι, θα υπάρχουν λακκούβες, λάσπη, προβλήματα με γρασίδι.
 • Η τοποθέτηση πλακόστρωτων πλακών ή η επίστρωση όλων με ταπετσαρία είναι μια καλή επιλογή, ακόμη και για πήλινα εδάφη με υψηλά επίπεδα υπόγειων υδάτων και είναι εύκολο να συντηρηθεί. Αλλά είναι πολύ «αστικός», σκληρός και αδιάφορος.
 • Συνδυάστε γκαζόν με πλακάκια. Μια πολύ σωστή προσέγγιση. Είναι άνετο και όμορφο, και δεν υπάρχει τόση βρωμιά, και υπάρχει πού να περπατήσετε χωρίς παπούτσια.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν τρεις επιλογές, αλλά υπάρχουν χιλιάδες τρόποι για να τις εφαρμόσετε ή ακόμα και περισσότερους. Διαφορετικά είδη διακόσμησης, διαφορετικά φυτά, συνδυασμοί υλικών, έπιπλα, διακοσμήσεις, λίμνες / σιντριβάνια / πάγκοι / κούνιες. Δεν μπορείτε να μετρήσετε τα πάντα. Όλα αυτά σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ακριβώς την αυλή σας. Ατομικό και διαφορετικό από τους άλλους.

Μόνο μια φωτογραφία

Τα μυστικά του σχεδιασμού ενός αίθριου

Τα μυστικά του σχεδιασμού ενός αίθριου

 

Σχεδιασμός της αυλής μιας ιδιωτικής κατοικίας σε ανατολίτικο στιλ

Σχεδιασμός της αυλής μιας ιδιωτικής κατοικίας σε ανατολίτικο στιλ

 

Πολύ ωραία αυλή

Πολύ ωραία αυλή

 

Σε έναν ιστότοπο με διαφορά ύψους, μπορείτε να κανονίσετε τέτοια βήματα

Σε έναν ιστότοπο με διαφορά ύψους, μπορείτε να κανονίσετε τέτοια βήματα

 

Η περίφραξη του χώρου αναψυχής είναι μια ιδανική λύση για πολλούς

Η περίφραξη του χώρου αναψυχής είναι μια ιδανική λύση για πολλούς

 

Ένα οικόπεδο με κλίση προϋποθέτει την παρουσία τοίχων συγκράτησης

Ένα οικόπεδο με κλίση προϋποθέτει την παρουσία τοίχων συγκράτησης

 

Ο όμορφος σχεδιασμός απαιτεί προσεκτική μελέτη

Ο όμορφος σχεδιασμός απαιτεί προσεκτική μελέτη

 

Κανόνες επιλογής φυτού: τα υψηλότερα βρίσκονται κοντά στον τοίχο ή το φράχτη, πιο μακριά - χαμηλότερα

Κανόνες επιλογής φυτού: τα υψηλότερα βρίσκονται κοντά στον τοίχο ή το φράχτη, πιο μακριά - χαμηλότερα

 

Διάταξη αυλής με πισίνα

Διάταξη αυλής με πισίνα

 

Η αυλή ενός ιδιωτικού σπιτιού με σιντριβάνι και ένα ρέμα - κομψό και όμορφο

Η αυλή ενός ιδιωτικού σπιτιού με σιντριβάνι και ένα ρέμα - κομψό και όμορφο

 

Τοποθετήστε παγκάκια σε άνετες γωνίες

Τοποθετήστε παγκάκια σε άνετες γωνίες

 

Τα όμορφα μονοπάτια δεν είναι πάντα δύσκολα και ακριβά

Τα όμορφα μονοπάτια δεν είναι πάντα δύσκολα και ακριβά

 

Το σαλόνι καταστρώματος μπορεί να είναι σανίδες ή σανίδες, ένα πολυμερές παρόμοιο με το ξύλο

Το σαλόνι καταστρώματος μπορεί να είναι σανίδες ή σανίδες, ένα πολυμερές παρόμοιο με το ξύλο

 

Αυτός ο σχεδιασμός της αυλής του σπιτιού έγινε στο πρόγραμμα: 3D έκδοση

Αυτός ο σχεδιασμός της αυλής του σπιτιού έγινε στο πρόγραμμα: 3D έκδοση

 

Τοίχοι συγκράτησης - δύσκολο και ακριβό, αλλά ασυνήθιστο και όμορφο

Τοίχοι συγκράτησης - δύσκολο και ακριβό, αλλά ασυνήθιστο και όμορφο

 

Το ρέμα είναι διακοσμημένο σε στιλ κοντά στη φυσική φύση

Το ρέμα είναι διακοσμημένο σε στιλ κοντά στη φυσική φύση

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες