Πώς να φτιάξετε ειδώλια, γλυπτά για τον κήπο και οικόπεδο

Η διακόσμηση ενός κήπου, αυλής, προαστιακού είναι μια ατελείωτη διαδικασία. Πάντα, κάτι αλλάζει, αφαιρείται, προστίθεται. Ένας τρόπος να διακοσμήσετε είναι να φτιάξετε φιγούρες στον κήπο. Εάν τα τοποθετήσετε σωστά, μετατρέπουν την εμφάνιση του ιστότοπου.

Ειδώλια τσιμέντου: τι είναι καλό και πώς να φτιάχνετε

Μπορείτε να φτιάξετε φιγούρες κήπου από τσιμέντο - αυτό είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα και οικονομικά υλικά. Είναι φθηνό, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ποικιλία ειδωλίων - από απλά και μικρά, μέχρι γλυπτά πλήρους μήκους. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να φτιάξετε φιγούρες κήπου από τσιμεντοκονία: με ένα πλαίσιο, χωρίς αυτό, από ένα ημι-ξηρό κονίαμα. Περισσότερα για τα πάντα περαιτέρω.

Πολύ συχνά, τα μανιτάρια είναι κατασκευασμένα από σκυρόδεμα, αλλά δεν είναι πάντα τα ίδια ...

Πολύ συχνά, τα μανιτάρια είναι κατασκευασμένα από σκυρόδεμα, αλλά δεν είναι πάντα τα ίδια ...

Τι να προσθέσετε στη λύση

Υπάρχουν πολλά πρόσθετα στο τσιμέντο που βελτιώνουν / τροποποιούν τις ιδιότητές του. Υπάρχουν πολλά από αυτά, αλλά πωλούνται σε αρκετά συμπαγείς όγκους, που μπορεί να χρειαστούν μόνο για την κατασκευή γλυπτών κήπου σε βιομηχανική κλίμακα. Υπάρχουν όμως κοινές ουσίες που αλλάζουν επίσης τις ιδιότητες του συγκεκριμένου διαλύματος.

 • Κόλλα PVA - αυξάνει την αντοχή στον παγετό του τελικού προϊόντος και την πλαστικότητα του υγρού διαλύματος. Συμπληρώνει τη φόρμα καλύτερα, αλλά "αρπάζει" πιο γρήγορα. Το ξηρό τσιμέντο με την προσθήκη PVA μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία αρκετές φορές χειρότερο από το συνηθισμένο. Επομένως, μην χάσετε το χρόνο, ενώ μπορεί να διαμορφωθεί.
 • Υγρό γυαλί - μειώστε τη διαπερατότητα του νερού, το διάλυμα ρυθμίζεται πιο γρήγορα. Αλλά θα πρέπει να προστεθεί όχι περισσότερο από το 1% της συνολικής μάζας του διαλύματος.

  Όχι μια πολύ συνηθισμένη τεχνική: το σχέδιο αντιγράφεται σε ένα ημι-ξηρό μπλοκ από σκυρόδεμα και μετά ξύνεται με σμίλες ή κουτάλια. Το κύριο πράγμα είναι να είμαστε εγκαίρως πριν το σκυρόδεμα γίνει ανυπόφορο για επεξεργασία.

  Όχι μια πολύ συνηθισμένη τεχνική: το σχέδιο αντιγράφεται σε ένα ημι-ξηρό μπλοκ από σκυρόδεμα και μετά ξύνεται με σμίλες ή κουτάλια. Το κυριότερο είναι να είσαι εγκαίρως πριν το σκυρόδεμα γίνει ανυπόφορο για επεξεργασία.

 • Ο πλαστικοποιητής είναι ένα πρόσθετο που αυξάνει την πλαστικότητα ενός ημι-ξηρού (με μικρή ποσότητα νερού) διαλύματος σκυροδέματος. Πρέπει να προσθέσετε λίγο, κυριολεκτικά ένα κουταλάκι του γλυκού ανά κουβά διαλύματος.
 • Η προσθήκη του HYPERTUF θα διευκολύνει το σκυρόδεμα.
 • Απορρυπαντικό ή υγρό πλύσης πιάτων - λειτουργεί ως πλαστικοποιητής και επιταχύνει τη σκλήρυνση. Προσθέστε 0,5-1 κουταλάκι του γλυκού σε έναν κάδο διαλύματος.
 • Για να γίνει ομαλότερη η επιφάνεια του σχήματος, μπορεί να καλυφθεί με στόκο. Αλλά ο στόκος δεν απαιτείται για τους τοίχους, αλλά για το ξύλινο πάτωμα. Μετά την ξήρανση, γίνεται πολύ σκληρό και προσκολλάται σταθερά στο σκυρόδεμα.

Αυτά είναι τα κύρια πρόσθετα που χρειάζονται κατά την κατασκευή ειδωλίων από μπετόν. Είναι πιο εύκολο να δουλέψετε μαζί τους. Αλλά μην προσθέτετε πάρα πολύ. Το μέγιστο είναι ένα κουταλάκι του γλυκού ανά κουβά, διαφορετικά θα το κάνετε χειρότερο.

Πώς να βάψετε και μερικές τεχνολογικές αποχρώσεις

Αφού στεγνώσει το σκυρόδεμα, πρέπει να τρίβεται με λείανση, να αφαιρείται η σκόνη και μπορείτε να βάψετε. Προκειμένου το χρώμα να είναι πιο ομαλό και λιγότερο σπατάλη, πρέπει πρώτα να καλύψετε το προϊόν με ένα στρώμα ασταριού. Το αστάρι επιλέγεται ανάλογα με τον τύπο βαφής. Η ίδια η διαδικασία βαφής δεν διαφέρει - συνήθως χρειάζεστε πινέλα διαφορετικών μεγεθών. Αλλά αξίζει να γνωρίζετε ορισμένα χαρακτηριστικά.

 • Τα ακρυλικά χρώματα γίνονται πιο φωτεινά μετά το βερνίκι.
 • Μπορεί να βαφτεί με βαφή δαπέδου (σμάλτα PF 115).
 • Τα χρώματα ψεκασμού σε δοχεία είναι καλά - από το αυτοκίνητο έως το εσωτερικό. Αλλά η καλύτερη επιλογή είναι για υπαίθρια εργασία. Διαρκούν περισσότερο.

  Η κανονική βαφή δαπέδου κρατά καλά

  Η τακτική βαφή δαπέδου κρατά καλά

 • Μπορεί να βαφτεί με χρώμα πρόσοψης.Είναι απλά σχεδιασμένα για να αντέχουν στις καιρικές συνθήκες. Ένα πρόβλημα - πωλούνται σε μεγάλη συσκευασία.
 • Για να κάνουν τα σπιτικά ειδώλια του κήπου να ανεχθούν καλύτερα την καθίζηση, αφού στεγνώσει το χρώμα, πρέπει να καλυφθούν με δύο ή τρεις στρώσεις βερνικιού. Η καλύτερη επιλογή είναι το βερνίκι γιοτ, αλλά είναι ακριβό και ασυμβίβαστο με τα ακρυλικά χρώματα (έχουν διαφορετική βάση). Για ακρυλικά χρώματα χρειάζεστε βερνίκι με βάση το νερό, απλώς φροντίστε να το πάρετε για εξωτερική χρήση. Και δείτε τον βαθμό στιλπνότητας. Υπάρχουν γυαλιστερά, ματ, ημι-ματ.
 • Εάν τα καλούπια χρησιμοποιούνται για να φτιάξουν φιγούρες στον κήπο, πριν τα γεμίσουν, πρέπει να λιπαίνονται με λάδι (οποιοδήποτε, ακόμη και ηλιέλαιο, ακόμη και τεχνικό) - έτσι ώστε να μπορούν να βγουν εύκολα.

  Αυτό το φίδι αποξέστηκε από ένα μονόλιθο από μπετόν

  Αυτό το φίδι «ξύστηκε» από ένα μονόλιθο από μπετόν

 • Πριν βάψετε, τρίψτε το σκυρόδεμα με γυαλόχαρτο. Στη διαδικασία, η άμμος που δεν είναι πολύ καλά κολλημένη καθαρίζεται, η επιφάνεια γίνεται πιο ομαλή.
 • Το μαλλί στα ζώα μπορεί να κατασκευαστεί από ένα παλιό γούνινο παλτό γούνας εμποτισμένο με υγρό σκυρόδεμα.
 • Τα φτερά ή τα κοντά μαλλιά μπορούν να μιμηθούν προσθέτοντας μακριά (ή όχι έτσι) τσιπ στο διάλυμα.

Υπάρχουν ακόμα πολλές διαφορετικές τεχνολογικές αποχρώσεις, αλλά αυτές είναι οι κυριότερες. Τα υπόλοιπα που θα κυριαρχήσετε ή θα βρείτε στη διαδικασία.

Πώς να φτιάξετε φιγούρες στον κήπο: κοπή από ημι-ξηρό κονίαμα

Δεν θα λειτουργήσει για να φτιάξετε φιγούρες από φρέσκο ​​τσιμεντοκονία - είναι πολύ υγρό. Ακόμα κι αν το αναμίξετε με ελάχιστο νερό, δεν θα μπορείτε να κάνετε τίποτα κατανοητό. Αλλά μπορείτε να περιμένετε έως ότου η λύση αρχίσει να σκληραίνει, αλλά θα παραμείνει αρκετά μαλακή - θα καταρρεύσει υπό πίεση. Σε αυτήν την κατάσταση, μπορείτε να φτιάξετε αυλακώσεις με ένα μεταλλικό αντικείμενο, να κόψετε την περίσσεια.

Μονόλιθος κενό για φιγούρα

Μονόλιθος κενό για φιγούρα

Από ένα παχύ μείγμα, μπορείτε να σχηματίσετε το κατά προσέγγιση σχήμα του επιδιωκόμενου χαρακτήρα - να το βάλετε σε ένα κομμάτι φιλμ, να το δέσετε, να δώσετε το επιθυμητό σχήμα. Εάν υπάρχει υγρό διάλυμα, βρείτε ένα περισσότερο ή λιγότερο κατάλληλο δοχείο ή χρησιμοποιήστε το ίδιο φιλμ. Το διάλυμα αφήνεται στο καλούπι για 8-12 ώρες. Ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο υγρό ήταν το τσιμέντο αρχικά και τη θερμοκρασία στην οποία αντέχετε το προϊόν. Η βέλτιστη θερμοκρασία είναι περίπου + 20 ° C, σε χαμηλότερο χρόνο για αύξηση της σκλήρυνσης, και σε υψηλότερη, υπάρχει η πιθανότητα το τσιμέντο να στεγνώσει και να μην "κολλήσει".

Σταδιακά εμφανίζεται ένα σχήμα από το μπλοκ

Σταδιακά εμφανίζεται ένα σχήμα από το μπλοκ

Ελέγχετε περιοδικά την κατάσταση του τεμαχίου εργασίας: πρέπει να υπάρχει μια συμπαγής μάζα κάτω από τα δάχτυλά σας και όταν ασκείτε μεγαλύτερη δύναμη, το τσιμέντο πιέζεται ελαφρώς. Σε αυτήν την κατάσταση, μπορείτε ήδη να αρχίσετε να διαμορφώνετε το γλυπτό. Έχετε 7-8 ώρες για να εργαστείτε. Για μικρές φιγούρες, αυτό είναι περισσότερο από αρκετό, για μεγάλα που βρίσκονται ακριβώς δίπλα του - πρέπει να βιαστείτε. Για να καθυστερήσει το στέγνωμα εξαρτημάτων που δεν έχουν ακόμη υποστεί επεξεργασία, μπορούν να τυλιχτούν με ένα υγρό πανί.

Πάρτε ένα μαχαίρι, σύρμα, σπάτουλες, αρχίστε να κόβετε την περίσσεια σιγά σιγά. Δεν χρειάζεται να φοβούνται, εάν αφαιρέσετε κάτι περιττό, μπορείτε αργότερα να προσθέσετε μια μικρή λύση, να αγγίξετε όταν στεγνώσει. Σε γενικές γραμμές, η τεχνολογία δεν είναι πολύ περίπλοκη, αλλά αν δεν υπάρχει καλλιτεχνική ικανότητα, είναι δύσκολο να βρεις κάτι κατανοητό μόνοι σου. Για τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχει ένα τέχνασμα: βρείτε μια μικρή φιγούρα από οποιοδήποτε υλικό, κοιτάζοντας το, χαράξτε τη δική σας.

Κατασκευή ειδωλίων τσιμέντου με βάση ή πλαίσιο

Η τεχνολογία για την κατασκευή ειδωλίων κήπου από σκυρόδεμα στη βάση συνίσταται στην εφαρμογή στρώσης προς στρώση της λύσης στο πλαίσιο. Ωστόσο, αυτή η τεχνική απαιτείται κατά τη δημιουργία μεγάλων αριθμών - περίπου 150 cm και άνω. Τότε η φέρουσα ικανότητα του ίδιου του σκυροδέματος μπορεί να μην είναι αρκετή. Σε αυτήν την περίπτωση, απαιτείται μια άκαμπτη βάση.Σε άλλες περιπτώσεις, απαιτείται πλαίσιο ή βάση μόνο για την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης σκυροδέματος και τη μείωση του συνολικού βάρους του προϊόντος.

Το πλαίσιο για σύνθετα προϊόντα είναι κατασκευασμένο (πλεγμένο ή βραστό) από σύρμα, για απλούστερα, χρησιμοποιούνται αυτοσχέδια υλικά. Στο τελειωμένο πλαίσιο, εφαρμόζεται ένα στρώμα διαλύματος (πάχους) 1-2 cm, τοποθετείται με πλέγμα από υαλοβάμβακα-serpyanka, το διάλυμα εφαρμόζεται ξανά, πάλι το πλέγμα. Η διαδικασία εναλλάσσεται έως ότου το κομμάτι σας πάρει το επιθυμητό σχήμα.

Παράδειγμα: πλαίσιο χελώνας από σύρμα

Παράδειγμα: πλαίσιο χελώνας από σύρμα

Πού και πώς να βρείτε το ίδρυμα

Ο κύριος στόχος είναι να βρείτε ένα δοχείο, ένα μπουκάλι, ένα κουτί, το οποίο είναι σε σχήμα κατάλληλο για το προοριζόμενο προϊόν. Εάν το σχήμα είναι πολύπλοκο, μπορεί να αναπτυχθεί ή να δημιουργηθεί πλήρως από κομμάτια αφρού. Είναι ελαφρύ, καλά κομμένο. Αλλά τέτοιες μορφές - με βάση αφρού - δεν αντέχουν το φορτίο. Εάν υποψιάζεστε ότι κάποιος μπορεί να καθίσει στα προϊόντα σας ή να ενεργήσει μηχανικά, αντί για αφρό, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ξύλινα μπλοκ ή μπλοκ από αφρό. Το αφρώδες σκυρόδεμα κόβεται τέλεια με πριόνι σε ξύλο, μπορεί να πλανιστεί με αεροπλάνο, ένα μεγάλο μαχαίρι, με αυλακώσεις με αιχμηρό αντικείμενο. Όλοι γνωρίζουν τις αρχές της εργασίας με ξύλο.

Μπορεί να χρειαστεί ένα πλαίσιο εάν θέλετε να δημιουργήσετε ξανά ένα ακριβές αντίγραφο ενός ζώου ή ενός φυτού.

Μπορεί να χρειαστεί ένα πλαίσιο εάν θέλετε να δημιουργήσετε ξανά ένα ακριβές αντίγραφο ενός ζώου ή ενός φυτού.

Η μορφή που βρέθηκε καλύπτεται με διάλυμα, τυλιγμένο με κουρέλια, ρυμούλκηση, σχοινιά και στη συνέχεια επικαλυμμένο με τσιμέντο. Εάν το στρώμα του διαλύματος είναι μεγαλύτερο από 2 cm, ενισχύεται με ένα πλέγμα από υαλοβάμβακα (το πλέγμα serpyanka χρησιμοποιείται για τη σοβάτισμα των τοίχων). Εάν το πλαστικό χρησιμοποιείται ως βάση, είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί μια λύση σε αυτό - ρέει προς τα κάτω. Τέτοια προϊόντα τυλίγονται με κουρέλια εμποτισμένα σε διάλυμα. Μετά την ξήρανση, το επόμενο στρώμα εφαρμόζεται πολύ καλά.

Στο αποξηραμένο διάλυμα, γίνονται αυλακώσεις, που δείχνουν φτερά, μαλλί. Γενικά, υπάρχουν πολλά κόλπα. Ας δώσουμε μερικά παραδείγματα για να καταστήσουμε σαφέστερο πώς να φτιάξουμε μορφές κήπου από σκυρόδεμα. Μια άλλη επιλογή είναι να το επικαλύψετε με ένα διάλυμα στο οποίο πιέζονται τα βότσαλα. Δημιουργεί άνιση ανακούφιση.

Κύκνοι

Για παράδειγμα, θέλουμε να κάνουμε φιγούρες κύκνων. Η βάση για το σώμα είναι μια μικρή στρογγυλεμένη λεκάνη. Λαιμός - σύρμα σε σχήμα S. Συνδέουμε το "λαιμό" στο σώμα με κάθε δυνατό τρόπο.

Κύκνοι από σκυρόδεμα

Κύκνοι από σκυρόδεμα

Βάζουμε ένα παχύ διάλυμα στη λεκάνη, σχηματίζοντας την επιθυμητή στροφή, προσθέτουμε αφρό, κομμάτια κουρελιών κ.λπ. Αφήνουμε να στεγνώσουν. Στο καλώδιο (είναι καλύτερα να βρείτε ένα παχύτερο, μπορείτε να οπλίσετε) κουρδίζουμε κουρέλια εμποτισμένα με τη λύση. Διορθώνουμε και αφήνουμε τα πάντα για μια μέρα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το σκυρόδεμα θα βγει, και στο "σώμα" μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύσιμο για να σχηματίσετε φτερά, να κάνετε αυλακώσεις, να σχεδιάσετε φτερά κ.λπ.

Διαδικασία κατασκευής

Διαδικασία κατασκευής

Είμαστε στενά συνδεδεμένοι με το λαιμό και το κεφάλι. Εφαρμόστε μια λύση στη βάση που προκύπτει με τα χέρια μας (μην ξεχάσετε να φοράτε λαστιχένια γάντια), σχηματίζοντας ένα λαιμό με το επιθυμητό σχήμα και πάχος. Δεν θα μπορείτε να "συσσωρεύετε" πολλά ταυτόχρονα - μόνο σε λεπτά στρώματα. Όταν ο λαιμός γίνεται περισσότερο σαν πραγματικός, μπορείτε να αρχίσετε να σχηματίζετε φτερά, να σκιαγραφείτε το ράμφος, τα μάτια κ.λπ. Αφήστε τα έτοιμα πουλιά να στεγνώσουν για μια εβδομάδα ή περισσότερο. Περαιτέρω - λείανση, ασταρωτική ζωγραφική.

Πριγκίπισσα βατράχου

Σε αυτό το παράδειγμα, θα δείξουμε πώς μπορείτε να φτιάξετε ειδώλια κήπου από τσιμεντοκονία και πέτρες. Το μπλοκ αφρού λαμβάνεται ως βάση, κόβεται και ξυρίζεται όπου είναι απαραίτητο. Λερώνονται στην κορυφή με ένα παχύ διάλυμα σε πολλά στρώματα.

Πώς να φτιάξετε μορφές κήπου: βάτραχος από σκυρόδεμα και πέτρες

Πώς να φτιάξετε μορφές κήπου: βάτραχος από σκυρόδεμα και πέτρες

Στο ανώτερο στρώμα, ακόμα μαλακά, τα βότσαλα είναι σταθερά - μικρά επίπεδα βότσαλα · θραύσματα γυαλιού χρησιμοποιούνται στην κορώνα. Μετά την ξήρανση, το ειδώλιο βάφεται με ακρυλικά χρώματα και βερνικίζεται δύο φορές.

Τεχνολογία χωρίς πλαίσιο: πότης σκυροδέματος

Εάν το προϊόν είναι μικρό ή λεπτό, δεν έχει σχεδιαστεί μεγάλο φορτίο, μπορείτε να το φτιάξετε χωρίς πλαίσιο. Έτσι κατασκευάζονται όλα τα είδη μπολ, πλάκες, μικρά γλυπτά. Για παράδειγμα, ένας πότης σε σχήμα φύλλου.Μπορεί επίσης να αποτελεί βάση για γλάστρες και γλάστρες, άλλες μορφές που είναι ανεπιθύμητες για επαφή με το έδαφος.

Βρίσκουμε ένα μεγάλο φύλλο - κολλιτσίδα, ραβέντι κ.λπ. Βάζουμε το φύλλο σε νερό, από την άμμο σε μια επίπεδη επιφάνεια (τραπέζι) σχηματίζουμε έναν απαλό λόφο, το καλύπτουμε με μια μεμβράνη.

Διαμορφώνουμε το μπολ αντίστροφα

Διαμορφώνουμε το μπολ αντίστροφα

Απλώσαμε το φύλλο σε μια διαφάνεια, πιέζοντάς το στην άμμο. Ζυμώνουμε το παχύ διάλυμα - δεν πρέπει να στραγγίσει. Η σύνθεση του κονιάματος για γλυπτά είναι 1 μέρος τσιμέντο, 3 μέρη ψιλή άμμο, μπορείτε να προσθέσετε έναν πλαστικοποιητή. Απλώνουμε το διάλυμα στο πάνω μέρος του φύλλου, πιέζοντάς το σφιχτά. Στη μέση, το πάχος του στρώματος είναι περίπου 2 cm, προς τις άκρες γίνεται λεπτότερο - έως 1 cm. Διαμορφώστε τα άκρα τακτοποιημένα. Μπορούν να ρυθμιστούν, αλλά αυτό δεν είναι τόσο εύκολο.

Καλύψτε το φύλλο με διάλυμα

Καλύψτε το φύλλο με διάλυμα

Στη μέση εισάγουμε ένα κομμάτι πλαστικού σωλήνα με διάμετρο περίπου 10 cm και μήκος 10-15 cm. Καλύπτουμε τον σύνδεσμο με ένα διάλυμα, γεμίζουμε το σωλήνα. Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα. Προστατεύει από την υπερθέρμανση, τη βροχή, τη βρωμιά. Πατάμε τις άκρες με πέτρες ή κάτι βαρύ, αλλά δεν είναι απαραίτητο να επιτύχουμε σφίξιμο - η υπερβολική υγρασία πρέπει να εξατμιστεί.

Σχεδόν τελείωσε, μένει να περιμένουμε

Σχεδόν τελείωσε, μένει να περιμένουμε

Αντέχετε το γλυπτό του κήπου χωρίς να το αναποδογυρίσετε για τουλάχιστον 2 ημέρες. Στη συνέχεια αφαιρέστε την εξωτερική μεμβράνη, γυρίστε απαλά, αφαιρέστε το φύλλο. Εάν δεν βγει, υγράνετε και περιμένετε μερικά λεπτά. Αφαιρέστε τα υπολείμματα και τα συντρίμμια με μια βούρτσα. Περιμένετε μερικές ακόμη μέρες πριν βάψετε - κατά προτίμηση δύο εβδομάδες.

Εδώ συνέβη ... ο αρχικός πότης πουλιών

Εδώ συνέβη ... ο αρχικός πότης πουλιών

Πριν βάψετε, τρίψτε με γυαλόχαρτο, αφαιρέστε τη σκόνη. Μπορεί να γεμίσει αν θέλετε. Ο τύπος του ταιριάζει με τον τύπο του χρώματος. Το αστάρι χρειάζεται έτσι ώστε το χρώμα να είναι πιο ομαλό και έτσι να είναι λιγότερο σπατάλη. Όταν στεγνώσει το χρώμα, το προϊόν καλύπτεται με δύο στρώσεις βερνικιού. Επιλέξτε βερνίκι για εξωτερική χρήση. Καλύτερα - ματ ή ημι-ματ.

Διακοσμητικά στοιχεία από αφρό πολυουρεθάνης

Πολύ γρήγορα και εύκολα, μπορείτε να φτιάξετε φιγούρες κήπου από αφρό πολυουρεθάνης. Απλώς λάβετε υπόψη ότι είναι πολύ ελαφριά, οπότε χρειάζεστε κάποιο είδος στάθμισης. Κατάλληλη ως βάση είναι πλαστικά μπουκάλια, μεταλλικά δοχεία, κουτιά από χαρτόνι κ.λπ. Για λεπτά μέρη - βραχίονες, πόδια, λαιμοί - τυχόν υλικά του επιθυμητού σχήματος και μεγέθους είναι κατάλληλα: κλαδιά, σύρμα, σύρμα, πλαστικοί σωλήνες, μεταλλική γωνία κ.λπ. και τα λοιπά.

Αυτό είναι ένα αφρό προβάτων. Δεν χρειάζεται να φτιάχνετε σκόπιμα μαλλί: ο ίδιος ο αφρός σχηματίζει την επιθυμητή ανακούφιση

Πρόκειται για ένα αλπικό γοβιό από αφρό πολυουρεθάνης. Δεν χρειάζεται να φτιάχνετε σκόπιμα μαλλί: ο ίδιος ο αφρός σχηματίζει την επιθυμητή ανακούφιση

Η βάση για λεπτά ή έντονα προεξέχοντα μέρη των σχημάτων μπορεί να κολλήσει αργότερα - αφού το "σώμα" είναι έτοιμο. Σύρμα, γωνία, ραβδί, μπορείτε απλά να το κολλήσετε στον αποξηραμένο αφρό. Εάν χρησιμοποιούνται μαλακά υλικά, μπορούν να καρφωθούν κάτω ή να βιδωθούν με βίδες αυτοεκτύπωσης, συρραπτικές από ένα συρραπτικό και κολλημένες. Γενικά, χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε μέθοδο είναι διαθέσιμη.

Είναι καλύτερα να μην εξοικονομείτε ποιότητα αφρού - επιλέξτε ένα ακριβό. Δεν ρέει σαν μια αυξανόμενη ζύμη ζύμης, αλλά μεγαλώνει σε μέγεθος, διατηρώντας το σχήμα που έχει καθοριστεί κατά την εφαρμογή. Αλλά ακόμη και με ακριβό αφρό πολυουρεθάνης, δεν πρέπει να βιαστείτε. Το κύριο μυστικό είναι αυτό: απλώστε ένα λεπτό στρώμα κάθε φορά. Στη συνέχεια, περιμένετε έως ότου σταματήσει να αυξάνεται ο όγκος, σκληραίνει (25-40 λεπτά) και εφαρμόστε το επόμενο λεπτό στρώμα. Αυτή η συνεπής αύξηση των όγκων είναι το κλειδί για την επιτυχία.

Εκλεπτυσμένη τεχνολογία και συμβουλές

Εάν σε βήματα, τότε πρέπει να φτιάξετε φιγούρες κήπου από αφρό ως εξής:

 • Παίρνουμε τη βάση, εφαρμόζουμε το πρώτο στρώμα αφρού.
 • Περιμένουμε μέχρι να σταματήσει να αυξάνεται ο όγκος και να σκληραίνει.
 • Εφαρμόστε το επόμενο στρώμα.
 • Και ένα άλλο στρώμα.

  Τα μανιτάρια είναι κατασκευασμένα από αφρό. Αυτά είναι τραχιά κενά

  Τα μανιτάρια είναι κατασκευασμένα από αφρό. Αυτά είναι τραχιά κενά

 • Μέχρι να εμφανιστεί ο επιθυμητός όγκος και σχήμα.
 • Αφήνουμε να στεγνώσει για δύο ημέρες.
 • Παίρνουμε ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε την περίσσεια, δίνοντας το επιθυμητό σχήμα.
 • Στεγνώνουμε το τελικό προϊόν (ακρυλικό υπερκλαστικό, κατάλληλη σύνθεση για στόκο τοίχου), στεγνό.
 • Ισοσταθμίστε την επιφάνεια (εάν είναι απαραίτητο) με γυαλόχαρτο λεπτού κόκκου.
 • Καθαρίζουμε, γεμίζουμε και χρωματίζουμε.

  Αυτό είναι το αποτέλεσμα της εργασίας

  Αυτό είναι το αποτέλεσμα της εργασίας

Σε γενικές γραμμές, η τεχνολογία είναι απλή και τώρα ξέρετε πώς να φτιάχνετε φιγούρες κήπου από αφρό πολυουρεθάνης. Υπάρχουν όμως αποχρώσεις. Πρώτα. Εάν αγοράσατε φτηνό αφρό και άρχισε να εξαπλώνεται, πρέπει να περιμένετε έως ότου αρχίσει να σκληραίνει, να υγράνετε τα χέρια σας με νερό και να σχηματίσετε αυτό που χρειάζεστε από αυτό. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τη στιγμή που ο αφρός δεν είναι πλέον πολύ κολλώδης, αλλά δεν έχει ακόμη παγώσει εντελώς.

Αυτές είναι οι ρωγμές αφού στεγνώσει ο στόκος.

Αυτές είναι οι ρωγμές αφού στεγνώσει ο στόκος.

Δεύτερος. Εάν ένα μέρος του σχήματος έπεσε στη διαδικασία, μπορεί να στερεωθεί ρίχνοντας αφρό στην άρθρωση, κολλώντας ένα κομμάτι σύρματος - για μεγαλύτερη αντοχή - για να συνδέσετε τα μέρη. Καλύψτε τη ραφή με μαστίχα, στόκο.

Και αυτή είναι η εξάλειψη των ελαττωμάτων

Και αυτή είναι η εξάλειψη των ελαττωμάτων

Τρίτος. Όταν στεγνώσει ο στόκος, σχηματίζονται ρωγμές στην επιφάνεια του σχήματος. Η κάλυψη τους με στόκο δεν φέρνει σχεδόν κανένα αποτέλεσμα. Οι ρωγμές εμφανίζονται ξανά. Για να τα αποφύγουμε, παίρνουμε έναν επίδεσμο, τυλίγουμε τη φιγούρα που έχει λερωθεί με στόκο, εφαρμόζουμε ένα άλλο στρώμα στην κορυφή, ισοπεδώνουμε.

Αυτό γίνεται αφού εξομαλυνθεί με τα χέρια σας, αλλά εξακολουθεί να είναι βρεγμένο

Αυτό γίνεται αφού εξομαλυνθεί με τα χέρια σας, αλλά εξακολουθεί να είναι βρεγμένο

Τέταρτος. Εάν με τη βοήθεια μιας σπάτουλας δεν ήταν δυνατόν να πάρετε μια τέλεια επίπεδη επιφάνεια, αλλά τη χρειάζεστε, τότε όταν στεγνώσει ο στόκος, μπορείτε να το εξομαλύνετε με τα χέρια σας. Εάν είναι απαραίτητο, βρέξτε τα χέρια με νερό.

Φωτογραφίες από σπιτικές φιγούρες και γλυπτά στον κήπο

Πρόκειται για συγκεκριμένες πέτρες, αλλά είναι κούφια στο εσωτερικό τους. Η βάση μπορεί να διαμορφωθεί από πηλό, να επικαλυφθεί με διάφορα στρώματα σκυροδέματος. Όταν όλα είναι στεγνά, θρυμματίζουμε τον πηλό

Πρόκειται για συγκεκριμένες πέτρες, αλλά είναι κούφια στο εσωτερικό τους. Η βάση μπορεί να διαμορφωθεί από πηλό, να επικαλυφθεί με διάφορα στρώματα σκυροδέματος. Όταν όλα είναι στεγνά, θρυμματίζουμε τον πηλό

 

Για να κάνει το φτέρωμα μιας κουκουβάγιας να μοιάζει με πραγματικό, προστέθηκε πριονίδι στη λύση

Για να κάνει το φτέρωμα μιας κουκουβάγιας να μοιάζει με πραγματικό, προστέθηκε πριονίδι στη λύση

 

Το πιο ενδιαφέρον πράγμα για αυτά τα ειδώλια κήπου από σκυρόδεμα είναι ότι τα ρούχα είναι πραγματικά, απλά εμποτισμένα με σκυρόδεμα και μετά την ξήρανση χρωματίζονται

Το πιο ενδιαφέρον πράγμα για αυτά τα ειδώλια κήπου από σκυρόδεμα είναι ότι τα ρούχα είναι πραγματικά, απλά εμποτισμένα με σκυρόδεμα και μετά την ξήρανση είναι βαμμένα

 

Τα ειδώλια κήπου από ξύλο δεν είναι απαραίτητα σκαλισμένα. Μπορεί να υπάρχουν τέτοια - από μπλοκ ξύλου. Ένα υπέροχο άλογο!

Τα ειδώλια κήπου από ξύλο δεν είναι απαραίτητα σκαλισμένα. Μπορεί να υπάρχουν τέτοια - από μπλοκ ξύλου. Ένα υπέροχο άλογο!

 

Είναι κατασκευασμένο από μονόλιθο από μπετόν με μαχαίρι.

Είναι κατασκευασμένο από μονόλιθο από μπετόν με μαχαίρι.

 

Η γάτα είναι ψηλή - πάνω από 160 cm στη βάση του πείρου. Το κεφάλι φτιάχτηκε ξεχωριστά και μετά συνδέθηκε με το σώμα

Η γάτα είναι ψηλή - πάνω από 160 cm στη βάση του πείρου. Το κεφάλι φτιάχτηκε χωριστά και μετά συνδέθηκε με το "σώμα"

 

Χελώνες και μανιτάρια από σκυρόδεμα - συνήθως κατασκευάζονται από αρχάριους γλύπτες

Χελώνες και μανιτάρια από σκυρόδεμα - συνήθως κατασκευάζονται από αρχάριους γλύπτες

 

Τέτοια γλυπτά χρειάζονται μια μορφή ...

Τέτοια γλυπτά απαιτούν μια μορφή ...

 

Οικογένεια βατράχου

Οικογένεια βατράχου

 

Από τα υπολείμματα σκυροδέματος ...

Από τα υπολείμματα σκυροδέματος ...

 

Αυτά είναι σοβάδες για τον κήπο, αλλά δεν μπορούν να μείνουν για το χειμώνα.

Αυτά είναι σοβάδες για τον κήπο, αλλά δεν μπορούν να μείνουν για το χειμώνα.

 

Ξύλινο γλυπτό για κήπο και infield - ένα ταλέντο ...

Ξύλινο γλυπτό για κήπο και infield - ένα ταλέντο ...

 

Μανιτάρια από σκυρόδεμα - ένα πλαστικό κύπελλο στελέχους και ένα μπολ για καπέλο. Στο μέλλον καπέλο, μέχρι να σκληρύνει η λύση, σκάψτε μια κυλινδρική οπή - έτσι ώστε το πόδι να μπορεί να εισέλθει εκεί. Έτσι ο μύκητας θα είναι πολύ παρόμοιος με τον πραγματικό.

Μανιτάρια από σκυρόδεμα - ένα πλαστικό κύπελλο στελέχους και ένα μπολ για καπέλο. Στο μέλλον καπέλο, μέχρι να σκληρύνει η λύση, σκάψτε μια κυλινδρική οπή - έτσι ώστε το πόδι να μπει εκεί. Έτσι ο μύκητας θα είναι πολύ παρόμοιος με τον πραγματικό.

 

Χαριτωμένο στοιχειά ως διακόσμηση του πηγαδιού

Χαριτωμένο στοιχειά ως διακόσμηση του πηγαδιού

 

Πόλη νεράιδων από γύψο

Πόλη νεράιδων από γύψο

 

Οι βάτραχοι είναι έτοιμοι να βάψουν

Οι βάτραχοι είναι έτοιμοι να βάψουν

 

Κάποιο είδος δασών από μαραμένο δέντρο

Κάποιο είδος δασών από μαραμένο δέντρο

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες