Εγκατάσταση περιορισμού DIY

Όταν τακτοποιείτε παρτέρια και μονοπάτια, διακοσμώντας αυλή ή τοπική περιοχή, είναι συχνά απαραίτητο να εγκαταστήσετε διαχωριστικά. Τις περισσότερες φορές, χρησιμοποιούνται περιορισμοί για αυτό (ονομάζονται επίσης περιορισμοί). Επιπλέον, η εγκατάσταση του πεζοδρομίου δεν είναι τόσο δύσκολη, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα καλέσετε την ταξιαρχία. Είναι πολύ πιθανό να το κάνετε μόνοι σας. Σε κάθε περίπτωση, με βοηθούς.

Σκοπός και τύποι καμέων συνόρων

Τα κράσπεδα χρησιμοποιούνται για το διαχωρισμό περιοχών με διαφορετικές επιφάνειες ή / και διαφορετικά φορτία. Μπορούν να διαχωρίσουν μονοπάτια από γκαζόν, παρτέρια, οπωρώνα ή λαχανόκηπους, που χρησιμεύουν ως τα σύνορα των πεζών και των οδικών οδών κ.λπ.

Ένα πεζοδρόμιο χωρίζει δρόμους και μονοπάτια από γκαζόν και πλατείες

Ένα πεζοδρόμιο χωρίζει δρόμους και μονοπάτια από γκαζόν και πλατείες

Εκτελούν πολλές λειτουργίες ταυτόχρονα:

 • σερβίρετε για τον οπτικό σχεδιασμό των κομματιών.
 • ανακατανομή του φορτίου ·
 • προστατεύστε τα ίχνη από το ξέπλυμα και την καταστροφή.

Εάν θέλετε τα κομμάτια να προβάλλονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα περίγραμμα γύρω από την άκρη. Κρατά όλα τα υλικά, αποτρέποντάς τους να καταρρεύσουν ή να αλλάξουν σχήμα.

Διαφορετικά χρώματα, μεγέθη και τμήματα

Διαφορετικά χρώματα, μεγέθη και τμήματα

Τα κράσπεδα ή τα πετρώματα έχουν διάφορα μεγέθη, είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά, χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνολογίες. Ο πιο συνηθισμένος τύπος είναι κάγκελα από σκυρόδεμα, αλλά υπάρχουν και πλαστικά, δονήματα.

Τύποι συγκράτησης και συγκράτησης σκυροδέματος

Οι τσιμεντόλιθοι από σκυρόδεμα είναι οι πιο συνηθισμένοι και διατίθενται σε διάφορα μεγέθη. Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

 • Πέτρα δρόμου. Ευρύτερο και ψηλότερο, συχνά με ενίσχυση μέσα (μία ή δύο χαλύβδινες ράβδους με διάμετρο 12-14 mm). Χρησιμοποιείται για το διαχωρισμό των δρόμων και των πεζών.
 • Curbstone (ονομάζεται επίσης πεζοδρόμιο, κήπος ή πεζοδρόμιο). Μικρότερο και ελαφρύτερο, χωρίς ενίσχυση. Συνήθως, οι διάδρομοι χωρίζονται από γκαζόν. Μπορεί να αντέξει βραχυπρόθεσμες συγκρούσεις ενός αυτοκινήτου. Σε πιο σοβαρά και σταθερά φορτία, είναι ανεπιθύμητο να τα τοποθετήσετε, καθώς καταστρέφονται.
Τύποι πετρών συγκράτησης για διαχωρισμό μονοπατιών

Τύποι πετρών συγκράτησης για διαχωρισμό μονοπατιών

Οι υπόλοιποι τύποι πετρών συγκράτησης για περίφραξη του οδοστρώματος δεν χρησιμοποιούνται, καθώς έχουν ανεπαρκές επίπεδο αντοχής.

Οι δρόμοι δεν είναι πάντα ευθείοι - υπάρχουν στροφές. Είναι εύκολο να κάνετε αιχμηρές στροφές υπό γωνία - βάλτε το στη σωστή γωνία και στερεώστε τη διασταύρωση με τσιμεντοκονία. Για ομαλές στροφές, υπάρχουν θραύσματα ακτίνας με διαφορετικές ακτίνες στρογγυλοποίησης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία φράχτη για στρογγυλά, οβάλ παρτέρια.

Διαστάσεις

Τα μπλοκ συγκράτησης έχουν συνήθως μήκος 1000 mm, αυτά που έχουν σχεδιαστεί για να διαχωρίζουν μονοπάτια από εύφορο έδαφος μήκους 850 mm. Υπάρχουν επίσης στοιχεία με μήκος 500 και 400 mm. Συνήθως αυτά είναι κράσπεδα για πλακόστρωτα μονοπάτια. Παράγονται όχι μόνο από την τεχνολογία του χυτού σκυροδέματος, αλλά και από την τεχνολογία της δονούμενης συμπίεσης, η οποία χρησιμοποιείται για την κατασκευή των ίδιων των πλακοστρωμάτων.

Τα μεγέθη ποικίλλουν

Τα μεγέθη ποικίλλουν

Το ύψος της πέτρας μπορεί να είναι:

 • 300 mm - για να διαχωρίσετε το πεζοδρόμιο από την οδό.
 • 200 mm, 180 και 150 mm - για κομμάτια.

Σε πλάτος 200, 180 mm (οδική πέτρα), 150, 100, 80 mm (πετρόχτιστη πέτρα).

Εγκατάσταση συγκράτησης σε μείγμα άμμου-τσιμέντου ή σκυροδέματος

Σε εδάφη επιρρεπή στην ανύψωση, το πεζοδρόμιο πρέπει να εγκατασταθεί σε ένα στρώμα από άμμο και χαλίκι, πάνω από το οποίο τοποθετείται ένα στρώμα σκυροδέματος, το πεζοδρόμιο τοποθετείται σε αυτό. Με αυτήν την εγκατάσταση, οι περιορισμοί παραμένουν για χρόνια χωρίς προβλήματα. Η διαδικασία έχει ως εξής:

 • Με τη βοήθεια γόμφων εγκατεστημένων σε βασικά σημεία και κορδόνια τεντωμένα μεταξύ τους, γίνονται σημάδια.
 • Σκαμμένη τάφρος σύμφωνα με τα σημάδια που έγιναν. Το πλάτος πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να υπάρχει απόσταση 10-15 cm σε κάθε πλευρά της εγκατεστημένης πέτρας.Το βάθος επιλέγεται έτσι ώστε το στρώμα των συμπιεσμένων ερειπίων στο κάτω μέρος να είναι τουλάχιστον 10 cm, στην κορυφή - τουλάχιστον 5 cm κονίαμα άμμου-τσιμέντου και το ίδιο το πεζοδρόμιο ανεβαίνει πάνω από την επιφάνεια του μονοπατιού κατά τουλάχιστον μερικά εκατοστά (πόσο εξαρτάται από την επιθυμία σας).

  Εγκατάσταση περιορισμού: σχέδιο

  Εγκατάσταση περιορισμού: σχέδιο

 • Το κάτω μέρος της τελικής τάφρου ισοπεδώνεται και συμπιέζεται (όταν χρησιμοποιείται δονούμενη πλάκα, το πλάτος της τάφρου γίνεται κατά μήκος του πλάτους της πλάκας).
 • Στρώμα στοίβας γεωυφάσματα πυκνότητα τουλάχιστον 160 g / m². Αυτό το στρώμα απαιτείται έτσι ώστε η άμμος και το χαλίκι να μην αναμιγνύονται με το έδαφος. Αυξάνει τη διάρκεια ζωής του πεζοδρομίου, μειώνει την πιθανότητα αλλαγών κατά την άνοιξη.
 • Ένα στρώμα χονδροειδούς άμμου ή θρυμματισμένης πέτρας χονδροειδούς ή μέσου κλάσματος (20-40 mm) χύνεται. Το ελάχιστο στρώμα είναι 10 cm, το βέλτιστο είναι 15 cm.
 • Ένα παχύ διάλυμα αναμιγνύεται από άμμο (3-4 μέρη) και τσιμέντο (1 μέρος) (υπάρχει πολύ λίγο νερό, για να ανακατέψετε). Ταιριάζει σε πάχος 5-7 cm (κατά προτίμηση 7 cm) σε θρυμματισμένη πέτρα.

  Διεξαγωγή εργασιών για την εγκατάσταση περιορισμών και συγκρατήσεων

  Διεξαγωγή εργασιών για την εγκατάσταση περιορισμών και συγκρατήσεων

 • Ένα πεζοδρόμιο τοποθετείται σε σκυρόδεμα, ισοπεδωμένο (στον ορίζοντα ή με κλίση - ανάλογα με τη γεωλογία του χώρου).
 • Γύρω από το θραύσμα εγκατεστημένο και εκτεθειμένο στην επιθυμητή θέση τοποθετείται ένα κάστρο κατασκευασμένο από μείγμα άμμου-τσιμέντου πάχους 5-7 cm και ύψους περίπου 10 cm.
 • Μετά τη σκλήρυνση του σκυροδέματος, ο υπόλοιπος ελεύθερος χώρος μεταξύ του εγκατεστημένου πεζοδρομίου και της άκρης της τάφρου γεμίζει με άμμο ή θρυμματισμένη πέτρα, σφραγισμένη, πασπαλισμένη με χώμα στην κορυφή.

Εάν ακολουθηθεί αυτή η τεχνολογία για την εγκατάσταση μιας πέτρινης πέτρας, η πιθανότητα να κινηθεί κατά την ανύψωση είναι πολύ χαμηλή.

Πώς να βάλετε στην άμμο

Εάν τα εδάφη δεν είναι επιρρεπή σε ανύψωση, μπορεί να διανεμηθεί το σκυρόδεμα. Έτσι μπορείτε να βάλετε μόνο κράσπεδα - ένα περίγραμμα για μονοπάτια ή ένα φράχτη για ένα παρτέρι, έναν κήπο με λουλούδια. Με όλα αυτά, αυτή η μέθοδος εγκατάστασης δεν εγγυάται ότι το κομμάτι δεν θα καταστραφεί. Η τεχνολογία εγκατάστασης είναι παρόμοια με αυτήν που περιγράφεται παραπάνω μέχρι τον τόπο όπου πρόκειται να τοποθετηθεί η συγκεκριμένη λύση.

Διάγραμμα εγκατάστασης ενός πεζοδρομίου με υδρορροή

Διάγραμμα εγκατάστασης ενός πεζοδρομίου με υδρορροή

Μόνο θρυμματισμένη πέτρα τοποθετείται κάτω από το πεζοδρόμιο και είναι καλά χτυπημένη. Το πάχος του στρώματος θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 εκ. Αφού εισαχθεί το κράσπεδο κατά μήκος του επιπέδου, το διάκενο μεταξύ των πλευρών της πέτρας και των τοιχωμάτων της τάφρου είναι γεμάτο με τα ίδια ερείπια και είναι καλά χτυπημένο. Με αυτήν τη μέθοδο εγκατάστασης, ο φράκτης μπορεί να τυλιχτεί ακόμα και αν έχει ανεβεί υπό δυσάρεστη γωνία. Αλλά ως προσωρινή επιλογή - για αρκετούς μήνες - αυτή η μέθοδος εγκατάστασης θα λειτουργήσει.

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες