Ροκ κήπος: είδη, συσκευές, φυτά

Η ομορφιά των βουνών μας συναρπάζει τόσο πολύ που θέλουμε να έχουμε ένα μικρό μέρος του ακόμη και σε μια μικρή περιοχή κοντά στο σπίτι. Επομένως, πιθανώς, οι βραχώδεις κήποι και τα πετρώματα γίνονται πιο διαδεδομένα. Πρόκειται για φυτείες στις οποίες οι πέτρες συνδυάζονται με φυτά και διαφέρουν μεταξύ τους ως προς την αναλογία αυτών των συστατικών. Στα rockeries κυριαρχούν οι πέτρες - η απόλυτη πλειοψηφία τους. Τα φυτά υπάρχουν σε αυτά μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες. Στις αλπικές διαφάνειες - βραχόκηπους - μπορεί να υπάρχει σημαντική ποσότητα φυτών. Μιμούνται τα αλπικά λιβάδια με χαρακτηριστική βλάστηση. Επιπλέον, η κατασκευή μιας αλπικής διαφάνειας με τα χέρια σας δεν είναι τόσο δύσκολη: πρέπει να γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά του και τους κανόνες κατασκευής, οι οποίοι στη συνέχεια εφαρμόζονται στην πράξη. Όλες οι περιπλοκές της δομής του βραχόκηπου θα συζητηθούν περαιτέρω.

Τι είναι

Δεδομένου ότι οι αλπικές διαφάνειες αντιγράφουν πραγματικά βουνά, μπορούν να διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό στο σχήμα, την ποσότητα, το μέγεθος και τον τύπο των λίθων, τον τρόπο τοποθέτησής τους, καθώς και στην ανακούφιση. Για παράδειγμα, υπάρχουν πέτρινες πλάκες με στρώσεις, οι οποίες ονομάζονται επίσης "τσεχικές πλάκες". Διαφέρουν στην κατακόρυφη διάταξη των στρωμάτων πετρωμάτων.

Το τσεχικό πλάστη είναι ένα πρωταρχικό παράδειγμα μιας αλπικής διαφάνειας με στρώσεις

Το τσεχικό πλάστη είναι ένα πρωταρχικό παράδειγμα μιας αλπικής διαφάνειας με στρώσεις

Οι βραχώδεις διαφάνειες είναι ο πιο κοινός τύπος βραχόκηπου στην περιοχή μας. Είναι ένα μικρό χωμάτινο ανάχωμα με πέτρες απλωμένα πάνω του. Οι πέτρες είναι στρωμένες ή πέτρες, ο χώρος μεταξύ τους είναι γεμάτος με μπάζα, σβόλους, βότσαλα ή μικρότερους λίθους. Αυτό θα είναι μια βραχώδης διαφάνεια.

Rocky slide - εύκολο να το κάνετε μόνοι σας

Rocky slide - εύκολο να το κάνετε μόνοι σας

 

Υπάρχουν όμως εκείνα στα οποία το εύφορο στρώμα καταλαμβάνει μια σημαντική περιοχή. Σε αυτήν την περίπτωση, από το πράσινο γκαζόν απλοί λίθοι ξεχωρίζουν, λουλούδια και μικρά κωνοφόρα ξεχωρίζουν ως φωτεινά σημεία. Τέτοιες φυτεύσεις μιμούνται αλπικά γκαζόν.

Υπάρχουν αλπικές διαφάνειες με μεγάλο ποσοστό εύφορου εδάφους

Υπάρχουν αλπικές διαφάνειες με μεγάλο ποσοστό εύφορου εδάφους

Υπάρχουν αλπικά φαράγγια. Εάν ο ιστότοπος έχει παρόμοια ανακούφιση, μπορείτε να τον εξοπλίσετε κάνοντας μια τεχνητή ροή. Για να το κάνετε αυτό, απλώστε το κάτω μέρος και τις άκρες με πέτρες, κάντε ένα μικρό πάτο λιμνούλα, από το οποίο αντλείται νερό στην κορυφή του "γκρεμού" σας.

Διάγραμμα μιας αλπικής διαφάνειας με καταρράκτη και λίμνη

Διάγραμμα της συσκευής μιας αλπικής διαφάνειας με καταρράκτη και λίμνη και καταρράκτη

Φυτέψτε τα φυτά που αγαπούν την υγρασία στις όχθες του ρέματος και της λίμνης, πάνω στις πέτρες - κατάλληλα αλπικά χόρτα, λουλούδια και πολυετή φυτά. Μια τέτοια δομή, φυσικά, είναι πιο περίπλοκη από τεχνική άποψη, απαιτεί επίσης μεγαλύτερο κόστος - μια λίμνη, ένα ρεύμα, μια διαφάνεια - όλα απαιτούν επενδύσεις. Τέτοια πολύπλοκα συστήματα θεωρούνται ήδη διαφάνειες τοπίου, καθώς αλλάζουν εν μέρει την εμφάνιση ολόκληρου του ιστότοπου.

Και ένας άλλος τύπος βραχόκηπων - βεράντες. Ο διαχωρισμός του ιστότοπου σε βεράντες είναι απαραίτητος εάν βρίσκεται σε μια πλαγιά. Στη συνέχεια, μια πολυεπίπεδη συσκευή είναι η καλύτερη διέξοδος. Οι τοίχοι συγκράτησης τοποθετούνται για να ισιώσουν το έδαφος. Είναι συχνά κατασκευασμένα από οπλισμένο σκυρόδεμα και στη συνέχεια διακοσμούνται με πέτρες. Σε αυτούς τους τοίχους συγκράτησης, τα φυτά κάλυψης εδάφους αισθάνονται επίσης υπέροχα.

Οι βεράντες μπορούν επίσης να σχεδιαστούν με τη μορφή αλπικών διαφανειών

Οι τοίχοι συγκράτησης μπορούν επίσης να διακοσμηθούν με φυτά

Η ίδια αρχή - η οργάνωση των βεράντων - χρησιμοποιείται σε επίπεδες περιοχές, αλλά με διαφορετικό σκοπό: να γίνει πιο γραφική. Σε αυτήν την περίπτωση, η διαφορά ύψους δημιουργείται τεχνητά, και αυτό είναι μεγάλο μέρος της γης.

Πέτρες: τι και πού να πάρετε

Η βάση μιας διαφάνειας οποιουδήποτε τύπου είναι πέτρες και θα χρειαστείτε πολλές από αυτές - αρκετούς τόνους και διαφορετικών μεγεθών. Επιλέξτε από τις φυλές που είναι πιο συχνές στην περιοχή σας.Τα τεμαχισμένα μπλοκ φαίνονται καλύτερα, αλλά είναι ήδη παλιό, με σκούρες άκρες. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σφαιρίδια ομαλής όψης, αλλά η δημιουργία μιας φυσικής σύνθεσης από αυτά δεν είναι εύκολη. Θα χρειαστείτε περίπου το ένα τέταρτο του μεγάλου μεγέθους, περίπου το ίδιο με το μέσο - το υπόλοιπο είναι μικρές πέτρες.

Ο γρανίτης φαίνεται υπέροχος. Αλλά είναι σκληρό και «κρύο», ακόμη και το πιο επίμονο σαξαφράγα σπάνια μπορεί να αναπτυχθεί σε αυτό, και το έδαφος δίπλα του οξινίζεται γρήγορα. Αυτό, επίσης, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και να προσαρμόζουμε περιοδικά την οξύτητα (ή φυτά που αγαπούν το όξινο έδαφος).

Οι πλάκες από πλάκες φαίνονται καλές σε χαμηλές πλάκες

Οι πλάκες από πλάκες φαίνονται καλές σε χαμηλές πλάκες

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τούφες. Αποστραγγίζει το νερό καλά, το νερό ρέει καλά μέσα από αυτό, το οποίο είναι ακόμη πιο σημαντικό - τα φυτά αναπτύσσονται καλά πάνω του. Αυτό που είναι πιο σημαντικό - εξουδετερώνει την οξύτητα, όπως είναι το "Alpines".

Οι πλάκες ασβέστη είναι επίσης καλές, αλλά είναι ακριβώς πλάκες, είναι καλές για τη διακόσμηση αλπικών πεδιάδων ή πολύ χαμηλών και απαλών λόφων.

Πώς να φτιάξετε μια αλπική διαφάνεια

Αρχικά, επιλέξτε την περιοχή όπου θα διαμορφωθεί ο βραχώδης κήπος. Ανάλογα με τις συνθήκες σε αυτό, επιλέγουν τον τύπο διαφανειών και τα φυτά που μπορούν να φυτευτούν σε αυτό.

Οι ειδικοί συστήνουν να μην φτιάξουν "τάφο" - ένα ανάχωμα στη μέση μιας επίπεδης περιοχής μοιάζει ακριβώς με αυτό. Εάν υπάρχει ακόμη και μια μικρή φυσική ή τεχνητή "βάση", είναι καλύτερα να ξεκινήσετε τη διαφάνεια από αυτήν. Μπορεί να είναι ένα πηγάδι, ένα μεγάλο παλιό δέντρο, ακόμη και ένας τοίχος κάποιας δομής, από την οποία κατεβαίνει ένας βραχώδης κήπος με προεξοχές. Σε μια επίπεδη επιφάνεια, το rockery είναι πιο κατάλληλο - μια επίπεδη δομή από πέτρες και φυτά.

Η διαφάνεια φαίνεται πιο αρμονική σε μια περιοχή με κλίση

Η διαφάνεια φαίνεται πιο αρμονική σε μια περιοχή με κλίση

Πώς να επιλέξετε τον τύπο του βραχόκηπου

Εάν ο ιστότοπος είναι λανθασμένος και βρίσκεται σε μια πεδινή περιοχή, μπορείτε να εξοπλίσετε μια μικρή λιμνούλα ή βάλτο, τα άκρα της οποίας είναι διακοσμημένα με πέτρες. Αλλά ακόμη και σε πέτρες, στην περίπτωση αυτή, φυτεύονται φυτά που αγαπούν την υγρασία - θα στραγγίσουν επιτυχώς την παρακείμενη περιοχή. Εάν φυλές ανθεκτικές στην ξηρασία φυτεύονται σε ένα τέτοιο μέρος, θα μαραθούν μέχρι να πεθάνουν - απαιτούν διαφορετικές συνθήκες.

Η κοιλάδα των Άλπεων δεν φαίνεται χειρότερη από μια διαφάνεια, και σε επίπεδες περιοχές, είναι σίγουρα καλύτερο από ένα σπυράκι από το μπλε

Η κοιλάδα των Άλπεων δεν φαίνεται χειρότερη από μια διαφάνεια, και σε επίπεδες περιοχές, είναι σίγουρα καλύτερο από ένα "σπυράκι από το μπλε"

Για μια ηλιόλουστη ή σκιερή, αλλά ξηρή περιοχή, είναι δυνατή η χρήση οποιουδήποτε τύπου διαφάνειας. Είναι δύσκολο να δημιουργηθεί μια μεγάλη διαφορά υψομέτρου σε μια επίπεδη περιοχή - εδώ είναι πιο κατάλληλο και ευκολότερο να κάνετε κάτι όπως μια ορεινή κοιλάδα, ένα αλπικό λιβάδι ή έναν χαμηλό λόφο. Εάν υπάρχει διαφορά στο ύψος, μπορείτε να το τακτοποιήσετε με τη μορφή ενός rockery ή να αυξήσετε την υπάρχουσα διαφορά στα ύψη οργανώνοντας μια διαφάνεια από τη μία πλευρά, από την οποία ένας βραχόκηπος θα "τρέχει" με βεράντες ή μια σκεπαστή πλαγιά.

Πότε να ξεκινήσετε

Αν δεν παίζετε με την ανακούφιση που είναι, θα πρέπει να μετατοπίσετε και να ρίξετε χώμα και πέτρες, μερικές φορές σπασμένα τούβλα και άλλα παρόμοια απορρίμματα κατασκευής χύνονται στη βάση του λόφου. Όλα αυτά χύνονται με χώμα και πλημμυρίζουν, στη συνέχεια χύνεται γη στην κορυφή, η οποία διανύεται με πέτρες. Και από το πόδι, μέχρι την κορυφή, πέτρες και γη. Είναι σαφές ότι ολόκληρη η δομή θα συρρικνωθεί. Και ένα αξιοπρεπές - έως το 1/4 του ύψους. Για το λόγο αυτό, μια αλπική διαφάνεια do-it-yourself δημιουργείται συχνά σε δύο στάδια: η πρώτη - επίγεια εργασία - πραγματοποιείται το φθινόπωρο, η δεύτερη - φύτευση - την άνοιξη.

Πέτρες, λουλούδια, νερό - ομορφιά ...

Πέτρες, λουλούδια, νερό - ομορφιά ...

Έτσι, κατά τη διάρκεια του χειμώνα με φυτά ή χωρίς βροχή και η τήξη του χιονιού δεν ξεπλένει πολύ το έδαφος, οι πιο προβληματικές περιοχές στερεώνονται με δίχτυ, λινάτσα. Θα δείτε πού βγαίνει περισσότερο το νερό μετά την πρώτη βροχή. Μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία ποτίζοντας τη διαφάνεια σας με νερό. Σε εκείνα τα μέρη όπου το νερό βγαίνει πάνω από όλα, απλώστε με ένα δίχτυ, πασπαλίστε με μικρές πέτρες. Στους επόμενους χειμώνες, οι ρίζες των φυτών θα στερεώσουν σταδιακά τη γη, αλλά τελικά θα αναπτυχθούν μόνο μετά από λίγα χρόνια, οπότε οι πέτρες θα πρέπει να καλύψουν το έδαφος τους επόμενους χειμώνες, μόνο προσεκτικά.

DIY αλπική διαφάνεια: ακολουθία ενεργειών

Ανεξάρτητα από τον τύπο προσγείωσης που επιλέγεται, η ακολουθία ενεργειών κατά τη διάρκεια της ρύθμισης θα είναι σχεδόν η ίδια. Όλα ξεκινούν με απλές αλλά ογκώδεις χωματουργικές εργασίες, στη συνέχεια ακολουθούν ασκήσεις με βάρη και μόνο τότε - φύτευση.

ΒΗΜΑ 1. Σημειώνουμε τα περιγράμματα. Στο κατανεμημένο μέρος, περιγράψτε τα περιγράμματα της μελλοντικής διαφάνειας. Δεν χρειάζεται να είναι συμμετρικά - πρέπει να φαίνονται φυσικά. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει τον κόπο. Επομένως, είναι καλύτερο εάν το σχήμα αποτελείται από διαφορετικές σπασμένες και στρογγυλεμένες γραμμές. Πρώτα, μπορείτε να το αναπτύξετε σε ένα φύλλο χαρτιού και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε ένα χρωματιστό σχοινί ή κορδόνι για να το μεταφέρετε στο έδαφος (μπορείτε να περιγράψετε τα περιγράμματα με μια διαδρομή άμμου, για παράδειγμα, κ.λπ.)

Η σήμανση είναι το πρώτο πράγμα κατά την οργάνωση ενός ιστότοπου

Η σήμανση είναι το πρώτο πράγμα κατά την οργάνωση ενός ιστότοπου

ΒΗΜΑ 2.  Αφαιρούμε το εύφορο στρώμα, οργανώνουμε την αποστράγγιση. Στην οριοθετημένη περιοχή, το χώμα αφαιρείται, οι ρίζες των φυτών αφαιρούνται. Εάν το έδαφος δεν στραγγίζει πολύ καλά νερό, προσθέστε μπάζα και σφίξτε. Πρόκειται για μια αποστράγγιση για την αποστράγγιση νερού και τη διατήρηση της κανονικής υγρασίας. Τα φυτά που αναπτύσσονται σε πέτρες δεν ανέχονται στάσιμο νερό και υπερχείλιση. Χρησιμοποιούνται στο ελάχιστο της υγρασίας. Και είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν παρόμοιες συνθήκες για αυτούς. Η άμμος χύνεται πάνω από τη θρυμματισμένη πέτρα, με στρώμα 10-15 cm, και προς τα πάνω υπάρχει ήδη ένα εύφορο στρώμα ή ένα ειδικό υπόστρωμα για τα επιλεγμένα φυτά.

Εάν τα εδάφη στραγγίζουν νερό κανονικά, δεν είναι απαραίτητο να ρίξετε θρυμματισμένη πέτρα, αλλά πρέπει να αφαιρέσετε το φυτικό έδαφος: τα φυτά θα σπάσουν τις πέτρες και είναι δύσκολο να τα αντιμετωπίσετε. Επομένως, καθαρίστε τα πάντα ποιοτικά.

Αφαιρούμε τη χλοοτάπητα και τη γόνιμη στρώση σε βάθος περίπου 20 cm

Αφαιρούμε τη χλοοτάπητα και τη γόνιμη στρώση σε βάθος περίπου 20 cm

Το αμμώδες έδαφος μπορεί να έχει ένα άλλο πρόβλημα: μπορεί να είναι πολύ χαλαρό (ασημένια άμμος). Τότε οι πέτρες θα «αιωρούνται» όλη την ώρα. Μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα εάν συμπληρώσετε τη θρυμματισμένη πέτρα και το οδηγήσετε καλά στο έδαφος, εάν αυτό δεν είναι δυνατό, απλώστε το στο λάκκο γεωυφάσματα (χρησιμοποιείται στην κατασκευή δρόμων και στο σχεδιασμό τοπίου) και στερεώστε το κατά μήκος των άκρων του λάκκου. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι επιθυμητό να πάρετε ένα πυκνό ώστε να αντέξει τη μάζα του εδάφους και των λίθων. Δεν θα αφήσει τις πέτρες να αλλάξουν τη θέση τους και θα κρατήσει ολόκληρη τη δομή. Σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να είναι απαραίτητο να ρίξετε μια βάση από σκυρόδεμα - μια ενισχυμένη πλάκα.

Βήμα 3. Διαμόρφωση της ανακούφισης.Ένα στρώμα εδάφους πάχους περίπου 20 cm χύνεται πάνω στην άμμο. Τοποθετούνται οι πρώτες, μεγαλύτερες πέτρες. Πρέπει να είναι εν μέρει «πνιγμένοι». Αυτό θα φαίνεται πιο φυσικό. Για μια παραδοσιακή διαφάνεια, οι πέτρες στοιβάζονται αντί για όρθια. Κατά την οργάνωση ενός τσεχικού πλάστη, αντίθετα, όλες οι πλάκες τοποθετούνται σε όρθια θέση. Αλλά αυτοί είναι θεμελιωδώς διαφορετικοί σχηματισμοί και θα μιλήσουμε για να φτιάξουμε ένα πλάστη λίγο χαμηλότερο - υπάρχει μια διαφορετική αρχή σχηματισμού.

Σωστή και λανθασμένη τοποθέτηση λίθων σε έναν λόφο

Σωστή και λανθασμένη τοποθέτηση λίθων σε έναν λόφο

Οι βαρύτερες πέτρες τοποθετούνται στην πρώτη σειρά. Τα κενά μεταξύ τους είναι γεμάτα με χώμα, το οποίο μπορεί να διασκορπιστεί με μικρότερες "μη μορφοποιημένες" πέτρες, οι οποίες θα φαίνονται άσχημες όταν ανοίγουν. Αφού έβαλαν τις πέτρες, ελέγχουν τη σταθερότητά τους: πρέπει να τις πηδήξετε. Εάν στέκεται, δεν κινείται, μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε. Το δεύτερο επίπεδο είναι σχεδιασμένο - οι πέτρες είναι ελαφρώς μικρότεροι. Και με τον ίδιο τρόπο, η απόσταση μεταξύ τους είναι γεμάτη με μικρότερες πέτρες και χώμα.

Παρακάτω είναι οι μεγαλύτερες και βαρύτερες πέτρες

Παρακάτω είναι οι μεγαλύτερες και βαρύτερες πέτρες

Με την ίδια αρχή, σχηματίζεται η τρίτη βαθμίδα - εδώ έχουν ήδη τοποθετηθεί μικρές πέτρες, οι οποίες μπορούν να διασταυρωθούν με πολύ μικρές.

Βήμα 4. Φύτευση φυτών... Όπως ήδη αναφέρθηκε, αυτό το στάδιο μπορεί να ξεκινήσει έξι μήνες μετά το σχηματισμό της ανακούφισης. Δεδομένου ότι οι συνθήκες είναι διαφορετικές για όλους, τότε τα φυτά επιλέγονται με βάση αυτά. Αλλά αν μιλάμε για έναν αλπικό λόφο, τότε, θεωρητικά, μόνο εκείνες οι φυτείες που αναπτύσσονται στις Άλπεις πρέπει να ζουν σε αυτό. Βασικά, δεν είναι πολύ φωτεινά και αισθάνονται άσχημα στα γεωγραφικά πλάτη μας. Φυτεύονται από πραγματικούς γνώστες των βουνών. Και η συντριπτική πλειοψηφία στα dachas και τα προσωπικά τους οικόπεδα φυτεύουν φυτά που προσωπικά τους αρέσουν καλύτερα.Ακριβώς μιλώντας, αυτός είναι ήδη ένας ανθισμένος κήπος ή μια σύνθεση με πέτρες ... Αλλά, ανεξάρτητα από το όνομα του κτιρίου, έχει το δικαίωμα να υπάρχει αν φέρνει ευχαρίστηση στον ιδιοκτήτη.

Τι μπορεί να φυτευτεί σε χαμηλό λόφο ή σε ροκαριά

Τι μπορεί να φυτευτεί σε χαμηλό λόφο ή σε ροκαριά

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της συσκευής της Τσεχικής πλάστης

Όπως αναφέρθηκε ήδη, ο τσεχικός πλάστης αποτελείται από κάθετα τοποθετημένες πλάκες. Τέτοιες πλάκες στην αγορά μας μπορούν να αγοραστούν από ψαμμίτη ή ασβεστόλιθο. Βρείτε περισσότερο ή λιγότερο ένα χρώμα, αλλά διαφορετικά σχήματα και πάχη - από ένα εκατοστό έως δεκάδες. Και αναζητήστε εκείνα στα οποία τουλάχιστον ένα άκρο ήταν σκοτεινό. Εκτίθενται έξω. Θα χρειαστούν ακόμη περισσότερα με δύο "μαυρισμένες" άκρες. Κατά τη σύνθεση των διαφανειών, εκτίθενται έξω - έτσι είναι πιο όμορφο και «πιο φυσικό.

Η αρχή του σχηματισμού της Τσεχικής πλάστης

Η αρχή του σχηματισμού της Τσεχικής πλάστης

Όλα ξεκινούν με τον ίδιο τρόπο: σήμανση του χώρου και ανασκαφή, πλήρωση του στρώματος αποστράγγισης. Εδώ ξεκινούν οι διαφορές. Οι κορυφογραμμές σχηματίζονται από μεγάλες πλάκες και τοποθετούνται στην άκρη με μια μικρή κλίση - περίπου 5 °.

Τοποθετούμε μικρότερα στρώματα μεταξύ των κυρίαρχων κορυφογραμμών, γεμίζουμε τα κενά μεταξύ τους με ένα υπόστρωμα ή χώμα. Εάν πρόκειται να φυτέψετε αλπικά φυτά, δεν χρειάζονται πάρα πολύ θρεπτικό μέσο. Μπορούν ακόμη και να πεθάνουν σε αυτό. Πρέπει να δημιουργήσουν συνθήκες κοντά στο φυσικό, επομένως θα πρέπει να προσαρμοστείτε σε αυτές και να συνθέσετε το μείγμα του εδάφους σας για κάθε τύπο. Η βάση μπορεί να εξεταστεί ως εξής: σε ίσα μέρη, αναμίξτε ελαφρύ λιβάδι, άμμο ποταμού με χονδρόκοκκους και πέτρες. Προκειμένου το έδαφος να συγκρατήσει καλύτερα το νερό των τσιπ από τούβλα: οι θερμοκρασίες του καλοκαιριού μας είναι υψηλότερες από ό, τι στις Άλπεις και στεγνώνουν πιο γρήγορα και πιο γρήγορα. Συμπληρώστε τα κενά μεταξύ των πλακών με αυτό το μείγμα εδάφους.

Πλήρωση των κενών με χώμα και μικρότερα στρώματα

Πλήρωση των κενών με χώμα και μικρότερα στρώματα

Τα φυτά φυτεύονται σε αυτές τις «βραχώδεις προεξοχές». Στη συνέχεια, τα εναπομείναντα κενά καλύπτονται με περίπου 2-3 ​​cm με ένα στρώμα λεπτών τσιπς του ίδιου χρώματος. Αυτό, πρώτον, θα προσθέσει φυσικότητα, και δεύτερον, θα το αποτρέψει από το στέγνωμα. Το πρόβλημα με την εκροή νερού επιλύεται αυτόματα - πηγαίνει τέλεια σε κάθετες υποδοχές. Και επειδή το μείγμα του εδάφους είναι χαλαρό, δεν δημιουργείται στασιμότητα.

Φυτά για μια αλπική διαφάνεια: κανόνες φύτευσης, ονόματα και φωτογραφίες

Για να αποκτήσετε ένα διακοσμητικό αποτέλεσμα, όχι μόνο και όχι τόσο πολλά ανθοφόρα φυτά είναι πιο σημαντικά, αλλά και εκείνα που έχουν όμορφο και πλούσιο φύλλωμα, το οποίο διατηρεί τη διακόσμηση καθ 'όλη τη διάρκεια της περιόδου: από την άνοιξη έως τα τέλη του φθινοπώρου.

Η φύτευση θάμνων και δέντρων πρέπει να προσεγγιστεί πολύ προσεκτικά: μεγαλώνουν, ωστόσο, αξιοπρεπές σε ύψος, προσπαθούν να τα κόψουν βλάπτουν μόνο την εμφάνισή τους. Αναζητήστε ποικιλίες νάνων αν θέλετε, αλλά ελέγξτε το ύψος τους. Μπορείτε να προτείνετε οριζόντιους δαπανηρούς - μεγαλώνουν προς τα πλάγια, αλλά δύσκολα μεγαλώνουν προς τα πάνω. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πεύκο βουνού ή ερυθρελάτη. Αλλά αυτό - με επαρκές ύψος ανακούφισης. Τα δέντρα και οι θάμνοι φυτεύονται εν πάση περιπτώσει στην «πεδινή περιοχή» και έτσι δεν εμποδίζει την θέα.

Ένα παράδειγμα φύτευσης δέντρων και θάμνων

Ένα παράδειγμα φύτευσης δέντρων και θάμνων

Τα φυτά φυτεύονται σε ομάδες, αλλά έτσι ώστε να υπάρχει ένας συμπαγής ελεύθερος χώρος μεταξύ τους, γεμάτος με πέτρες ή μικρές μάρκες. Ένα συμπαγές χαλί δεν είναι για έναν βραχόκηπο. Εδώ κάθε φυτό είναι σολίστ και θα πρέπει να υπάρχει ξεχωριστή σκηνή για το καθένα. Επομένως, στο προσκήνιο είναι το μικρότερο, πίσω τους είναι μέσου ύψους και το υψηλότερο στο παρασκήνιο.

Μπροστά - το μικρότερο

Μπροστά - το μικρότερο

Ορισμένα φυτά που φυτεύονται συχνά σε rockeries στη χώρα ή κοντά στο σπίτι με μια φωτογραφία παρουσιάζονται στη συλλογή φωτογραφιών. Λάβετε υπόψη ότι απεικονίζονται κυρίως μία ή δύο ποικιλίες και μπορεί να υπάρχουν περισσότερες από δώδεκα από αυτές (συνήθως συμβαίνει).

 

Εκπαιδευτικά βίντεο για τη δημιουργία ενός βραχόκηπου

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες