DIY φθηνά μονοπάτια κήπου

Ρύθμιση και διάταξη του ιστότοπου προβλέπει τη δημιουργία κομματιών. Επιπλέον, οι απαιτήσεις για αυτές είναι αρκετά σοβαρές: πρέπει να είναι αξιόπιστες, άνετες, λειτουργικές, όμορφες και, πολύ επιθυμητές, φθηνές. Θα μιλήσουμε για το πώς να φτιάξετε μονοπάτια κήπου με τα χέρια σας σε χαμηλό κόστος σε αυτό το άρθρο.

Τι να φτιάξετε κομμάτια από

Η κάλυψη των κομματιών μπορεί να είναι σκληρή ή χαλαρή. Τα ακόλουθα υλικά χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία σκληρής επίστρωσης:

 • Σκυρόδεμα... Οι συγκεκριμένοι διάδρομοι είναι κάτι παραπάνω από απλή γκρίζα ταινία. Εκτός από το γεγονός ότι υπάρχουν βαφές και μπορεί να χρωματιστεί αν θέλετε. Υπάρχουν επίσης καλούπια για έκχυση στη θέση τους. Αποδεικνύεται σπιτικές πλάκες. Μια άλλη επιλογή είναι να ρίξετε μόνοι σας μικρές πλάκες από σκυρόδεμα του απαιτούμενου μεγέθους και στη συνέχεια να τις βάλετε σε ένα κρεβάτι. Δείτε τη φωτογραφία για παραδείγματα σχεδιασμού.
 • Φλάγκσταουν. Πρόκειται για μια φυσική πέτρα που έχει κοπεί σε πλάκες. Τοποθετείται σε μια προετοιμασμένη βάση (περισσότερα σε αυτό αργότερα), τα κενά γεμίζουν με συμπλήρωση. Αποδεικνύεται όμορφα, αξιόπιστα, αντιολισθητικά. Δεν είναι για τίποτα ότι είναι πέτρινα μονοπάτια από ασβεστόλιθο που οι σχεδιαστές τοπίου αγαπούν τόσο πολύ.
 • Τούβλο. Τα συνηθισμένα κεραμικά τούβλα είναι ένα όμορφο υλικό, αλλά όχι για μονοπάτια. Απορροφά την υγρασία, αν στη συνέχεια παγώσει υγρό, διαλύεται. Εάν πρόκειται να κάνετε ένα μονοπάτι από σπασμένα τούβλα, τότε μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος αυτού λίγο πολύ κανονικά μόνο για μερικά χρόνια. Τότε πρέπει να το επαναλάβετε. Οι προκύπτουσες ρωγμές θα πρέπει να καλυφθούν με χοντρή άμμο ή λεπτό χαλίκι. Τα τούβλα Clinker θα εξυπηρετούν πολύ περισσότερο στην πίστα, αλλά αυτή η επιλογή δεν μπορεί να ονομαστεί χαμηλού κόστους: το κόστος ενός κομματιού είναι από αρκετές δεκάδες ρούβλια.
 • Ξύλο... Ένα τέτοιο φαινομενικά ακατάλληλο υλικό, αλλά με σωστή επεξεργασία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, πολλά μονοπάτια ξύλου μπορούν να χαρακτηριστούν ως χαμηλού κόστους. Για παράδειγμα, βρήκαν την ιδέα να χρησιμοποιούν τεμάχια κάνναβης και δέντρων ως κράσπεδα ή καλύμματα. Φτιάχνουν επίσης το δάπεδο από καλά επεξεργασμένες σανίδες - καλύτερα ταράτσες, αλλά αν όχι, θα λειτουργήσει από το παλιό δάπεδο.
 • Πλαστική ύλη.Υπάρχουν πλακάκια για μονοπάτια κήπου από πλαστικό - πολυαιθυλένιο ή πολυπροπυλένιο. Έχει τετράγωνο σχήμα και σύστημα κλειδαριών, το οποίο συνδέεται το ένα με το άλλο. Μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας πάνω από το γκαζόν ή να παλιέται προηγουμένως στη χώρα ή σε ένα τμήμα μονοπατιών. Αυτή η επιλογή είναι γρήγορη και φθηνή. Μπορεί σίγουρα να ονομαστεί "Χαμηλό κόστος". Είναι καλύτερα, φυσικά, να κάνετε μια απόρριψη θρυμματισμένης πέτρας και άμμου σύμφωνα με τους κανόνες και να τοποθετήσετε πλαστικά στοιχεία στην κορυφή. Είναι ήδη λίγο μεγαλύτερο και πιο ακριβό. Υπάρχει επίσης μια ανόητη, αλλά πολύ όμορφη έκδοση πλαστικών πλακιδίων για μονοπάτια. Υπάρχει επίσης "παρκέ κήπου". Αυτές είναι πλάκες ή σανίδες από σύνθετο ξύλο-πολυμερές - WPC (είναι στη φωτογραφία, μοιάζουν ακριβώς με παρκέ). Αυτό το υλικό εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα. Μοιάζει και μοιάζει με ξύλο, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα μείγμα από αλεύρι ξύλου και πολυμερούς. Αυτά είναι πολύ όμορφα επιχρίσματα, αλλά το κόστος τους δεν είναι μέτριο. Αν και δεν είναι υπέροχο.
 • Βότσαλα. Πρόκειται για στρογγυλεμένες φυσικές πέτρες που βρίσκονται στις όχθες ποταμών ή λιμνών. Οι πιο επίπεδες πέτρες είναι πιο κατάλληλες για κατασκευή μονοπατιών. Υπάρχουν διαφορετικές αποχρώσεις του γκρι, του μαύρου, του λευκού, μερικές φορές μπορείτε να βρείτε μπορντό. Από αυτές τις πέτρες, τοποθετημένες το ένα κοντά στο άλλο, λαμβάνονται ψηφιδωτά μονοπάτια εκπληκτικής ομορφιάς. Αλλά αυτό είναι ένα επάγγελμα για τους επιμελείς και επίμονες. Όσοι δεν έχουν υπομονή μπορούν να βρουν μεγάλες επίπεδες πέτρες ή μεγάλα βότσαλα και να τα τοποθετήσουν στην άμμο. Δεν είναι τόσο πολυτελές, αλλά όχι λιγότερο αξιόπιστο. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με γρανίτη ή άλλες παρόμοιες πέτρες. Είναι σημαντικό τουλάχιστον ένα πρόσωπο να είναι σχετικά επίπεδο. Βάλτε αυτό το επίπεδο μέρος, θάβετε τα υπόλοιπα. Η δουλειά δεν είναι εύκολη, αλλά θα είναι δυνατή όχι μόνο το περπάτημα, αλλά και η διαδρομή στο μονοπάτι.
 • Υλικά στο χέρι. Τα μονοπάτια της χώρας είναι κατασκευασμένα από παλιά ελαστικά και μπουκάλια.

Υπάρχουν επίσης κομμάτια με χυμένη επιφάνεια: χαλίκι ή θρυμματισμένη πέτρα. Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι με ένα μικρό στρώμα 2-3 cm και με επαρκή συμπύκνωση, είναι βολικό να περπατάτε πάνω τους. Εάν το στρώμα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο, σχηματίζονται προσκρούσεις κατά το περπάτημα και αυτό το περπάτημα είναι κουραστικό. Ως εκ τούτου, όπως έχετε δει σε πολλές φωτογραφίες, χαλίκια και θρυμματισμένη πέτρα χρησιμοποιούνται ως συμπλήρωση, στην οποία τοποθετούνται άκαμπτα στοιχεία από άλλα υλικά. Εάν γίνει σωστά, είναι βολικό: το χαλίκι διοχετεύει πηγάδι νερού και δεν σχηματίζονται λακκούβες. Σε όσους δεν τους αρέσει το γκρι μπορεί να συμβουλευτεί να το βάψει: πολλοί σχεδιαστές το κάνουν αυτό όταν οργανώνουν rockeries.

Ένα παράδειγμα χωματόδρομου

Ένα παράδειγμα χωματόδρομου

Σχετικά με τα μυστικά διαβάστε τη διάταξη του ιστότοπου εδώ.

Πώς να φτιάξετε μονοπάτια στον κήπο με τα χέρια σας

Δεν αρκεί να γνωρίζετε τι μπορείτε να φτιάξετε μονοπάτια στον κήπο με τα χέρια σας. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε πώς να τα κάνετε σωστά, ώστε να εξυπηρετεί περισσότερες από μία σεζόν ή δύο. Η τοποθέτηση διαφορετικών υλικών μπορεί να διαφέρει ελαφρώς, αλλά υπάρχουν αρκετοί κανόνες και διαδικασίες που επαναλαμβάνονται σε οποιαδήποτε τεχνολογία.

Πρώτος κανόνας: κατά την τοποθέτηση ή τη διαμόρφωση του οδοστρώματος, το κομμάτι κατασκευάζεται με μια μικρή κλίση. Εάν το υλικό το επιτρέπει, γίνεται κλίση διαμέτρου εκατοστών και στις δύο πλευρές του κέντρου. Αν, για παράδειγμα, χυθεί ένα συγκεκριμένο μονοπάτι, τότε η πλαγιά σχηματίζεται προς μία κατεύθυνση - από το σπίτι, εάν είναι κοντά.Η κλίση γίνεται προς το κάτω μέρος της τοποθεσίας, εάν η διαδρομή βρίσκεται σε μια πλαγιά.

Τμήμα κήπου ή επαρχιακού μονοπατιού

Τμήμα κήπου ή επαρχιακού μονοπατιού

Δεύτερος κανόνας: οποιαδήποτε επίστρωση απαιτεί προετοιμασία της βάσης. Εάν βάλετε πέτρες (για παράδειγμα) απευθείας σε πηλό ή αργαλειό, θα είναι χρήσιμο, φυσικά - θα είναι σίγουρα πιο βολικό να περπατάτε, αλλά οι πέτρες θα «χαλάσουν» μετά από λίγο. Απλώς θα ποδοπατούνται στον πηλό. Με μια συσκευή κρεβατιού, αυτό θα διαρκέσει πολύ περισσότερο. Και αν κάνετε επίσης ένα μαξιλάρι αποχέτευσης και μια πλευρά, η αποστράγγιση του νερού θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματική και όλα θα φαίνονται ακόμη πιο όμορφα.

Απαιτείται προετοιμασμένη βάση για την επικάλυψη

Απαιτείται προετοιμασμένη βάση για την επικάλυψη

Τρίτος κανόνας: Το επίπεδο πεζοδρομίου πρέπει να είναι μερικά εκατοστά υψηλότερο από την παρακείμενη περιοχή. Στη συνέχεια, το νερό θα στραγγίσει γρήγορα, θα είναι πιο βολικό στον καθαρισμό και ο καθαρισμός θα απαιτείται λιγότερο συχνά: η ξεπλυμένη γη δεν θα ρέει ούτε κατά τη διάρκεια βροχών ή κατά τη διάρκεια του ποτίσματος παρτέρια, που γίνονται συχνά στα μονοπάτια.

Σχετικά με, πώς να φτιάξετε όμορφα κρεβάτια εδώ.

Βήμα προς βήμα οδηγίες

Όταν δημιουργείτε μονοπάτια στον κήπο με τα χέρια σας, ξεκινήστε με τα σημάδια. Θεωρητικά, οι διαστάσεις και το σχήμα θα πρέπει να απεικονίζονται στο σχέδιο της τοποθεσίας και η σήμανση πρέπει να πραγματοποιείται σύμφωνα με το έργο. Αλλά συνήθως τα πάντα γίνονται στη θέση τους. Για να καταστεί το μελλοντικό κομμάτι πιο ορατό, το περίγραμμά του μπορεί πρώτα να καλυφθεί με λευκή άμμο ή κάτι παρόμοιο. Εάν το σχήμα σας ταιριάζει, μπορείτε να οδηγήσετε στα μανταλάκια και να τραβήξετε το νήμα μεταξύ τους, αλλά μπορείτε επίσης να εργαστείτε για την απόρριψη.

Επιπλέον, για να δημιουργήσετε ένα μονοπάτι από πέτρα, πέτρα, τούβλο, πλάκες, βότσαλα και άλλα παρόμοια υλικά, οι ενέργειες έχουν ως εξής:

 • Το Sod αφαιρείται μεταξύ των δύο σημάτων. Το βάθος της τάφρου πρέπει να είναι περίπου 15-25 cm.
 • Ένα περίγραμμα σκάβεται κατά μήκος της άκρης, εάν υπάρχει.
 • Το κάτω μέρος της τάφρου είναι ισοπεδωμένο, αφαιρώντας ρίζες, πέτρες, εξαλείφοντας σημαντικούς λάκκους ή προσκρούσεις. Το κάτω μέρος είναι χτυπημένο (rammer στην παρακάτω φωτογραφία).
 • Χύνεται μια στρώση χονδροειδούς ή μεσαίου μεγέθους θρυμματισμένης πέτρας. Για να εξοικονομήσετε τον προϋπολογισμό, μπορείτε να γεμίσετε σπασμένα τούβλα, άλλα μεγάλα απορρίμματα κατασκευής. Εάν έχετε μια δονούμενη πλάκα - υπέροχο, αν όχι, πάρτε κάτι παρόμοιο με το εργαλείο στη φωτογραφία (μπορείτε να το φτιάξετε από ένα μεγάλο κορμό, στο οποίο μπορείτε να καρφώσετε μια λαβή στο πριόνι). Χρησιμοποιήστε αυτό το εργαλείο για να ισοπεδώσετε το κάτω μέρος. Εάν ρίξετε σκουπίδια, πρέπει να πασπαλίσετε λίγο μπάζα στην κορυφή και να το σφίξετε ξανά.

  Αυτός είναι ένας κριός

  Αυτός είναι ένας κριός

 • Τοποθετήστε ένα στρώμα γεωυφάσματος στην κορυφή. Οι άκρες του αυξάνονται με τις πλευρές ή ακόμα και ελαφρώς ψηλότερα. Είναι καλύτερα να μην παραλείψετε αυτό το επίπεδο. Αποτρέπει την ανάμιξη της άμμου, η οποία συνήθως χύνεται πάνω από τα ερείπια και αποτρέπει τη βλάστηση των ριζών των φυτών, τα οποία καταστρέφουν το μονοπάτι. Ένα πολύ χρήσιμο πράγμα.
 • Η άμμος χύνεται στο γεωυφάσματα. Το στρώμα του πρέπει να είναι τέτοιο ώστε η επικάλυψη να είναι ελαφρώς υψηλότερη από το γενικό επίπεδο της τοποθεσίας. Η άμμος πρώτα διασκορπίζεται με ένα φτυάρι, και μετά, ομοιόμορφα απλώνεται, ισοπεδώνεται με τσουγκράνα. Στη συνέχεια, χτυπήθηκαν και ισοπεδωθούν. Για να ισοπεδώσετε το επίπεδο της άμμου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κανόνα (ένα εργαλείο κατασκευής που χρησιμοποιείται συχνά όταν ρίχνετε ένα δάπεδο από σκυρόδεμα) ή απλά να πάρετε έναν μεγάλο χάρακα, ένα επίπεδο κτιρίου, μια επίπεδη ράγα. Μερικές φορές πρέπει να προσθέσετε, να πιέσετε, να ισοπεδώσετε αρκετές φορές. Είναι επιθυμητό να επιτευχθεί μια τέλεια επιφάνεια.

  Ένας τρόπος για να ισοπεδώσετε την άμμο κάτω από το διάδρομο. Αλλά πρέπει να σκάψετε τα διοικητικά συμβούλια εκ των προτέρων και να τα ρυθμίσετε σε επίπεδο. Στη συνέχεια, κάνουν ένα τέτοιο κενό και η άμμος ισοπεδώνεται τραβώντας την κατά μήκος των οδηγών

  Ένας τρόπος για να ισοπεδώσετε την άμμο κάτω από το διάδρομο. Αλλά πρέπει να σκάψετε τα διοικητικά συμβούλια εκ των προτέρων και να τα ρυθμίσετε σε επίπεδο. Στη συνέχεια, κάνουν ένα τέτοιο κενό και η άμμος ισοπεδώνεται τραβώντας την κατά μήκος των οδηγών

 • Στην άμμο τοποθετούνται πέτρες, βότσαλα, λιθόστρωτοι, πλάκες, τούβλα κ.λπ. Τοποθετούνται στη σωστή θέση, στη συνέχεια χτυπιούνται με μια λαστιχένια σφύρα: οδηγούνται βαθιά στην άμμο.

Ένας κήπος με λουλούδια ή παρτέρια μπορεί να τοποθετηθεί κατά μήκος ενός όμορφου μονοπατιού. Πώς να τα κάνετε, διαβάστε εδώ.

Κάνε τον εαυτό σου όμορφο μονοπάτι με βότσαλα

Εάν με ταπετσαρία, λιθόστρωτο, τούβλο, όλα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα - όλοι έχουν ήδη δει και περισσότερες από μία φορές πώς γίνεται αυτό, τότε δεν είναι σαφές πώς να τοποθετήσετε βότσαλα με μοτίβα.

Οδηγίες φωτογραφίας για την κατασκευή ενός ασβεστολιθικού διαδρόμου

Οδηγίες φωτογραφίας για την κατασκευή ενός ασβεστολιθικού διαδρόμου

Ακολουθεί μια έκθεση φωτογραφίας σχετικά με τη διαδικασία δημιουργίας κομματιού με βότσαλα.Οι κύριες τεχνικές είναι ορατές σε αυτό: οι γραμμές εφαρμόζονται στην ισοπεδωμένη άμμο, κατά μήκος της οποίας θα τοποθετηθούν βότσαλα. Εάν πρόκειται για τόξα, είναι φτιαγμένα με νήμα και δύο ραβδιά / καρφιά.

Χρωματίστε στην άμμο

Χρωματίστε στην άμμο

Μαζεύοντας πέτρες, απλώνονται στην άκρη το ένα κοντά στο άλλο, ελαφρώς βυθισμένοι στην άμμο.

Τοποθετήστε πέτρες το ένα κοντά στο άλλο

Τοποθετήστε πέτρες το ένα κοντά στο άλλο

Μια σανίδα τοποθετείται στο αναδιπλωμένο μοτίβο, μια λαστιχένια σφύρα λαμβάνεται και χτυπιέται στην σανίδα, σφυρηλατώντας βότσαλα στην άμμο. Έτσι όλο το σχέδιο βαθαίνει, διασφαλίζοντας ότι οι άκρες των βοτσαλών έχουν το ίδιο ύψος.

Οι πέτρες βυθίζονται στην άμμο

Οι πέτρες "βυθίζονται" στην άμμο

Πάρτε ένα μείγμα άμμου και τσιμέντου (άμμος 2 μέρη, τσιμέντο 1 μέρος) και συμπληρώστε τα κενά, ισοπεδώνοντας το στρώμα με μια βούρτσα.

Καλύψτε το τελικό σχέδιο με ένα μείγμα άμμου και τσιμέντου

Καλύψτε το τελικό σχέδιο με ένα μείγμα άμμου και τσιμέντου

Ένα θραύσμα από βότσαλο ποτίζεται προσεκτικά έτσι ώστε η συμπλήρωση να μην θολώνει. Περιμένετε αρκετές ώρες για να τσιμπήσει λίγο το τσιμέντο και μετά αφαιρέστε την περίσσεια με μια μαλακή βούρτσα.

Το υπερβολικό ρευστοκονίαμα αφαιρείται με πινέλο

Το υπερβολικό ρευστοκονίαμα αφαιρείται με πινέλο

Είναι σημαντικό να μην χάσετε τη στιγμή: η λύση δεν πρέπει να λερωθεί, αλλά επίσης να γίνει πέτρα. Εάν το σηκώσετε με το δάχτυλό σας, θα πρέπει να θρυμματιστεί. Ήρθε η ώρα να καθαρίσετε το πλεόνασμα.

Διαβάστε για το πώς να αναπτύξετε έναν πράσινο φράκτη στο άρθρο "Φράχτης φράχτη: πώς να μεγαλώσετε και να διαμορφώσετε»

Ένα μονοπάτι από ξύλινη κάνναβη και χαλίκι: βίντεο

Τα παλιά κούτσουρα ή τα δέντρα μπορούν να μετατραπούν σε ένα όμορφο μονοπάτι. Είναι πριονισμένα σε τεμάχια του απαιτούμενου μήκους, η κοπή του προσώπου είναι αλεσμένη, όλο το ξύλο επεξεργάζεται πρώτα με σύνθεση βιοπροστασίας (μπορείτε να το εμποτίσετε με χρησιμοποιημένο λάδι). Μετά την ξήρανση, βυθίζεται σε λάκα Kuzbass και ξηραίνεται ξανά. Στη συνέχεια, τα μπροστινά μέρη της κάνναβης καλύπτονται με χρώμα του επιθυμητού χρώματος - το οποίο θα προεξέχει προς τα έξω. Το στεγνώνουν ξανά και μόνο μετά το βάζουν στην άμμο.

Η διαδικασία περιγράφεται λεπτομερώς στο βίντεο. Εξηγεί βήμα προς βήμα πώς να φτιάξετε μονοπάτια στον κήπο από κάνναβη ή κορμούς με τα χέρια σας.

Κάνουμε οι ίδιοι ένα συγκεκριμένο μονοπάτι

Η διαδικασία είναι γενικά παρόμοια με αυτήν που περιγράφεται στην αρχή. Υπάρχουν κάποιες διαφορές, για τις οποίες θα μιλήσουμε.

Αφού σκάφτηκε η τάφρος και ο ισορροπημένος πυθμένας, τοποθετείται ξυλότυπος κατά μήκος αυτού και στις δύο πλευρές. Αυτά είναι σανίδες πάχους 25 mm (είναι δυνατό να είναι πιο παχύ, το πιο λεπτό είναι ανεπιθύμητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόντρα πλακέ με πάχος 16-18 mm, Χαρτονιού). Το ύψος τους είναι το ύψος της πίστας. Εάν διαμορφώνετε μια πλαγιά, οι σανίδες πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένες με αυτήν - μια πλευρά λίγο ψηλότερη, η άλλη λίγο χαμηλότερη.

Ο ξυλότυπος έχει ρυθμιστεί σε ένα επίπεδο - το σκυρόδεμα θα ισοπεδωθεί κατά μήκος του

Ο ξυλότυπος έχει ρυθμιστεί σε ένα επίπεδο - το σκυρόδεμα θα ισοπεδωθεί κατά μήκος του

Για την κατασκευή του ξυλότυπου, οι γόμφοι οδηγούνται στο έδαφος με ένα βήμα που δεν υπερβαίνει τα 60 εκ. Τα καρφιά τους καρφώνονται. Είναι καλύτερα να λερώσετε την εσωτερική επιφάνεια του ξυλότυπου με απορρίμματα ή άλλο λάδι: έτσι ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα. Περαιτέρω, η θρυμματισμένη πέτρα χύνεται στο κάτω μέρος και χτυπά. Αλλά είναι απαραίτητο να σφίγγετε καλά: αν περπατήσετε κατά μήκος του πυθμένα, δεν πρέπει να υπάρχουν ίχνη.

Περαιτέρω, για να αποφευχθεί το σπάσιμο της διαδρομής, τοποθετείται ένα μεταλλικό πλέγμα ενίσχυσης στην θρυμματισμένη πέτρα. Πάχος ράβδου - 4-6 mm, βήμα 5-10 εκ. Πωλείται σε τεμάχια, πρέπει να είναι δεμένα μαζί με χαλύβδινο σύρμα.

Ενισχυτικό πλέγμα (σημειώστε ότι ο ξυλότυπος είναι κατασκευασμένος από σχιστόλιθο, δεν θα αφαιρεθεί)

Ενισχυτικό πλέγμα (σημειώστε ότι ο ξυλότυπος είναι κατασκευασμένος από σχιστόλιθο, δεν θα αφαιρεθεί)

Στη συνέχεια, για να αντισταθμιστεί η επέκταση το χειμώνα, πρέπει να βάλετε ξύλινες σανίδες πάχους 1,5-2 εκ. Τοποθετούνται κατά μήκος της διαδρομής, ρυθμισμένες έτσι ώστε το ύψος των σανίδων να είναι επίπεδο με τις σανίδες ξυλότυπου. Οι ταινίες αντιστάθμισης ρυθμίζονται τουλάχιστον κάθε 2 μέτρα. Όσο πιο συχνά είναι δυνατόν, λιγότερο συχνά δεν είναι. Γιατί το κάνετε πιο συχνά; Για ομορφιά. Τα τετράγωνα φαίνονται καλύτερα από τα ορθογώνια.

Στο τελικό πλαίσιο, ένα διάλυμα σκυροδέματος ποιότητας όχι μικρότερο από M-250 (διαβάστε για συγκεκριμένες μάρκες και την προετοιμασία της εδώ). Για αυτόν, πάρτε 1 μέρος τσιμέντου, 3 μέρη άμμου, 4 - θρυμματισμένη πέτρα. Όλα αναμιγνύονται σε ένα διάλυμα μέσης ρευστότητας (παχιά ξινή κρέμα) και χύνονται στον ξυλότυπο. Κατά την έκχυση, βεβαιωθείτε ότι δεν παραμένουν φυσαλίδες αέρα. Για να τα αφαιρέσετε, το διάλυμα τρυπιέται με έναν πείρο, ανακινώντας το ελαφρώς - μπαγιονέτ. Ιδανικό εάν υπάρχει δονητής σκυροδέματος επιφανείας - συμπιέζει γρήγορα το κονίαμα, δημιουργώντας μια τέλεια επίπεδη επιφάνεια.Εάν δεν υπάρχει, θα πρέπει να το ισοπεδώσετε με τον κανόνα, χρησιμοποιώντας τις άκρες του ξυλότυπου ως φάρους.

Η κατά προσέγγιση συνοχή του σκυροδέματος

Η κατά προσέγγιση συνοχή του σκυροδέματος

Μετά από μερικές ώρες, αφού το σκυρόδεμα έχει τεθεί, η επιφάνεια μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία. Μπορεί να μείνει ως έχει, μπορείτε να το βουρτσίζετε πάνω του με μια σκληρή βούρτσα, κάνοντας εγκάρσιες λωρίδες, μπορείτε τελικά να βάλετε βότσαλα, πέτρες, πέτρα, κ.λπ. σε μια εντελώς σκληρυμένη λύση. Δεν είναι πολύ οικονομικό, αλλά αξιόπιστο. Μετά από μερικές ημέρες, ο ξυλότυπος μπορεί να αφαιρεθεί και μπορείτε ήδη να περπατήσετε κατά μήκος του μονοπατιού.

Σχετικά με, τι είναι οι φράκτες και πώς να τα φτιάχνετε είναι γραμμένο εδώ.

Ελαστικό κομμάτι προϋπολογισμού

Τι δεν γίνεται από ελαστικά αυτοκινήτου: παρτέρια, ταλάντευση, λίμνες και ... κομμάτια. Είναι απλό: πρέπει να κόψετε τα πλαϊνά τοιχώματα ενός παλιού ελαστικού, αφήνοντας μόνο το πέλμα. Πώς μπορείτε να το κόψετε; Τραπεζίτης. Κάποιος δημιουργεί ένα μαχαίρι, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο εάν το κορδόνι δεν είναι μέταλλο.

Αφήστε μόνο το προστατευτικό

Αφήστε μόνο το προστατευτικό

Ο προβολέας κόβεται για να σχηματίσει μια διαδρομή. Στη συνέχεια γίνονται περικοπές στις πλευρές των 15 εκατοστών - ανάλογα με τη διάμετρο του ελαστικού. Θα επιτρέψουν να ξεδιπλωθεί το καουτσούκ.

Κάντε περικοπές στις λυγισμένες άκρες - η επιφάνεια παραμένει μη γραμμική

Κάντε περικοπές στις διπλωμένες άκρες - η επιφάνεια παραμένει μη γραμμική

Σε αυτήν τη μορφή, μπορεί ήδη να τοποθετηθεί στα κρεβάτια. Θα υπηρετήσει για πολλά χρόνια. Αυτό είναι σαν μονοπάτι χαμηλού κόστους στον κήπο.

Μια τέτοια επικάλυψη θα αντέξει πολλά χρόνια ενεργής χρήσης.

Μια τέτοια επικάλυψη θα αντέξει πολλά χρόνια ενεργής χρήσης.

Όπως καταλαβαίνετε, υπάρχουν πολλές επιλογές για το πώς να φτιάξετε μονοπάτια στον κήπο με τα χέρια σας. Είναι αδύνατο να πούμε και να περιγράψουμε για όλα αυτά, αλλά προσπαθούμε ...

Σχετικά με γράφετε εδώ μια παιδική χαρά με τα χέρια σας.

Παρόμοιες δημοσιεύσεις
σχόλιο 2
 1. Αγάπη
  09/02/2018 στις 07:16 - Απάντηση

  Με εκπλήσσει η ανθρώπινη σκέψη και το όραμα του τελικού αποτελέσματος. Ευχαριστώ όλους όσους μοιράστηκαν τις ιδέες τους στο διαδίκτυο. Να είστε υγιείς και χαρούμενοι!

 2. Alyona
  04/03/2019 στις 17:05 - Απάντηση

  Ενδιαφέρουσες ιδέες, θέλω να εφαρμόσω πολλά.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες