Βασικά στοιχεία σχεδιασμού τοπίου DIY

Τα κρεβάτια στον κήπο αντικαθίστανται σταδιακά από ντάχα και προσωπικά οικόπεδα. Αν είναι, τότε σε μικρές ποσότητες και κάπου στα βάθη. Το κύριο μέρος καταλαμβάνεται από παρτέρια, χώρους αναψυχής και άλλες όμορφες γωνιές. Όλα αυτά μαζί ονομάζονται τοπία και διδάσκονται στο ινστιτούτο. Αλλά εάν δεν πρόκειται να κερδίσετε χρήματα με την οργάνωση, τον εξωραϊσμό και τη διακόσμηση αυλών και ντακών, μπορείτε να προσπαθήσετε να σχεδιάσετε τα πάντα μόνοι σας. Ο σχεδιασμός τοπίου Do-it-yourself είναι μια μακρά και δύσκολη επιχείρηση, αλλά εξαιρετικά συναρπαστική: είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις την ομορφιά που δημιουργείται με τα χέρια σου.

Πού να ξεκινήσετε

Ως συνήθως, πρέπει να ξεκινήσετε με ένα σχέδιο. Μπορείτε να το σχεδιάσετε σε χαρτί γραφήματος σε κλίμακα ή να χρησιμοποιήσετε προγράμματα σχεδίασης. Ο πιο βολικός αρχιτέκτονας τοπίου τοπίου και ο σχεδιαστής Sierra Land Designer 3D 7.0. Σε αυτές, όλες οι εικόνες θα είναι τρισδιάστατες και μπορείτε πραγματικά να εκτιμήσετε πώς θα φαίνεται ο ιστότοπός σας. Και ακόμα κι αν, λίγοι άνθρωποι ακολουθούν ακριβώς το σχέδιο. Αλλά ενώ σχεδιάζετε, θα αναπτύξετε ορισμένες δεξιότητες στο σχεδιασμό τοπίου που θα σας βοηθήσουν να υλοποιήσετε τα σχέδιά σας.

Ορθογώνιο οικόπεδο: σχέδιο σχεδιασμού τοπίου

Ορθογώνιο οικόπεδο: σχέδιο σχεδίου τοπίου

Εάν ο ιστότοπος είναι ακόμα άδειος, σκεφτείτε όλα τα μικρά πράγματα: πού θα είναι η είσοδος, πώς θα βρίσκεται το σπίτι στον ιστότοπο, τουαλέτα, άλλα κτίρια. Αφού σχεδιάσετε όλα τα κτίρια, σχεδιάστε τα μονοπάτια. Οι ευθείες γραμμές σπάνια γίνονται - είναι πιο δύσκολο να χτυπηθούν στο τοπίο. Οι καμπύλες, ρέουσες γραμμές θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε ενδιαφέροντα σημεία και προσγειώσεις. Μην ξεχάσετε τις επικοινωνίες σχετικά με το σχέδιο - σωλήνες νερού, αποχέτευση, σύστημα ποτίσματος κ.λπ. Στη συνέχεια, προσθέστε σταδιακά στοιχεία σχεδιασμού τοπίου, σχεδιάζοντας τις λεπτομέρειες τους.

Σχέδιο εξωραϊσμού ενός τετραγωνικού οικοπέδου ενός εξοχικού σπιτιού

Σχέδιο εξωραϊσμού ενός τετραγωνικού οικοπέδου ενός εξοχικού σπιτιού

Εάν θα εξοπλίσετε μια ήδη κατοικημένη ντάκα ή αυλή, εφαρμόστε ό, τι υπάρχει ήδη όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να κάνετε ανίχνευση γύρω από τον ιστότοπο με μια μεζούρα: πρώτα σχεδιάστε ένα σχέδιο ιστότοπου και γράψτε τις μετρηθείσες αποστάσεις σε αυτό. Τότε θα πρέπει να προσαρμόσετε το σχέδιο βάσει των αποτελεσμάτων της μέτρησης Έχουμε το σχέδιο που έχετε. Πρέπει να εργαστούμε σε αυτό.

Προσπαθήστε να σχεδιάσετε αμέσως αυτές τις αλλαγές που έχετε προγραμματίσει, επειδή έχετε κάτι στο μυαλό. Αν σας αρέσει το αποτέλεσμα, μπορείτε να το ενσωματώσετε. Εάν όχι, αλλάξτε πρώτα το σχήμα ή μάθετε πού μπορείτε να το μετακινήσετε ώστε να φαίνεται καλύτερο. Γι 'αυτό είναι πιο βολικό να δουλεύετε με προγράμματα: βλέπετε τι πρέπει να αλλάξετε και πώς αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν το σχεδιασμό του ιστότοπου.

Μόνο μια στιγμή. Δεν είναι όλα όσα φαίνονται καλά στην οθόνη επίσης καλά στη ζωή. Και συμβαίνει επίσης το αντίστροφο - δεν φαίνεται "πολύ καλό" στο σχέδιο, αλλά αυτό που πραγματοποιείται είναι απλά μαγευτικό. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να κάνετε προσαρμογές περισσότερες από μία φορές ...

Κανόνες τοπίου

Το κύριο καθήκον του σχεδιασμού ιστοσελίδων είναι να δημιουργήσει ένα αρμονικό τοπίο. Εάν ναι, τότε πρέπει να λάβετε υπόψη τους βασικούς νόμους και να τηρήσετε τις αναλογίες. Ένας από τους κύριους νόμους που χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη οποιουδήποτε σχεδίου, συμπεριλαμβανομένου του τοπίου, είναι ο νόμος του τριγώνου ή του χρυσού τμήματος.

Όπως ισχύει για την περίπτωσή μας, μπορεί να ερμηνευθεί ως εξής: για να φαίνονται όμορφα τα φυτεύματα, είναι αδύνατο να περιέχουν τα ίδια στοιχεία. Για παράδειγμα, ο διαχωρισμόςπαρτέρια σε ζώνες. Συχνά υπάρχουν τρεις διαφορετικές περιοχές, αλλά δεν αξίζει να γίνουν η ίδια περιοχή: η μία είναι η μεγαλύτερη και οι δύο είναι μικρότερες, αλλά και σε διαφορετικά μεγέθη.Επίσης, το ένα χρώμα πρέπει να είναι πρωτεύον, τα άλλα δύο να είναι δευτερεύοντα. Και ένα από τα πρόσθετα - γενικά σε μικρή ποσότητα. Αυτό ισχύει επίσης για την επιλογή των φυτών, τόσο του χρώματος όσο και του σχήματος, του μεγέθους τους.

Διάταξη του σχεδιασμού του ιστότοπου λαμβάνοντας υπόψη τους νόμους του σχεδιασμού τοπίου

Διάταξη του σχεδιασμού του ιστότοπου λαμβάνοντας υπόψη τους νόμους του σχεδιασμού τοπίου

Αυτός ο κανόνας ισχύει όχι μόνο για παρτέρια και παρτέρια, αλλά και για διακόσμηση γενικά: τον αριθμό και το μέγεθος των ζωνών στον ιστότοπο, σχεδιασμός κομματιών και τα λοιπά.

Όταν δημιουργείτε ένα σχέδιο τοπίου με τα χέρια σας, πρέπει να τηρείτε τον νόμο του κύκλου. Καθορίζει αρμονικούς συνδυασμούς χρωμάτων (βλ. Φωτογραφία). Εάν το χωρίσετε στο μισό με μια κάθετη ράβδο, θα υπάρχουν ζεστές αποχρώσεις στα δεξιά, κρύες αποχρώσεις στα αριστερά. Οι κύριες συνθέσεις συντίθενται σε μια ομάδα χρωμάτων - κρύο ή ζεστό.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να αναμειχθούν χρώματα από διαφορετικά μέρη. Είναι πιθανό, αλλά το χρώμα από την αντίθετη ομάδα πρέπει να είναι παρόν ως προφορά που προσελκύει την προσοχή. Τέτοιες αντιθέσεις δημιουργούνται εάν είναι απαραίτητο να αποσπάσουν την προσοχή από κάτι (φράκτης, τουαλέτα κ.λπ.).

Ο χρωματικός τροχός χρησιμοποιείται για τον καθορισμό μιας σχετικής παλέτας χρωμάτων

Ο χρωματικός τροχός χρησιμοποιείται για τον καθορισμό μιας σχετικής παλέτας χρωμάτων

Υπάρχει επίσης ο νόμος της πλατείας. Είναι δύσκολο να τηρηθεί σε ένα μικρό εξοχικό σπίτι ή αυλή, αλλά επηρεάζει τους κανόνες για την τοποθεσία των κτιρίων και τη φύτευση φυτών. Η ουσία του είναι προσανατολισμένη προς την πλευρά του κόσμου. Για παράδειγμα, όταν επιλέγετε ένα μέρος για ένα σπίτι, θυμηθείτε ότι αν το βάλετε στη νότια πλευρά, σχεδόν ολόκληρο το οικόπεδο θα είναι στη σκιά. Σε ορισμένες περιοχές αυτό είναι καλό, σε ορισμένες είναι κακό. Εσείς αποφασίζετε μόνοι σας.

Η θέση σε σχέση με μέρη του κόσμου λαμβάνεται επίσης υπόψη κατά τον σχεδιασμό χώρων αναψυχής. Για παράδειγμα, πισίνα είναι καλύτερο να κάνετε μόνο στη νότια πλευρά: το νερό πρέπει να ζεσταθεί. Αλλά πρέπει να υπάρχει μια σκιασμένη περιοχή, ένα κουβούκλιο, κληματαριάόπου μπορείτε να χαλαρώσετε από τον καυτό ήλιο.

Σε σχέση με τη φύτευση φυτών και τον καθορισμό ενός τόπου για έναν κήπο, μπορεί να ερμηνευθεί ως εξής: τα ψηλότερα φυτά πρέπει να βρίσκονται στο βορρά (εάν δεν ζείτε στο νότο και δεν χρειάζεστε σκιά). Τότε ο υπόλοιπος χώρος θα φωτιστεί καλά.

Σωστή φύτευση φυτών σε ύψος σε σχέση με τα βασικά σημεία

Σωστή φύτευση φυτών σε ύψος σε σχέση με τα βασικά σημεία

Ο εξωραϊσμός ενός καλοκαιριού ή της αυλής μιας ιδιωτικής κατοικίας απαιτεί γνώση του βαθμού φωτισμού που προτιμά ένας συγκεκριμένος τύπος φυτού. Υπάρχουν πάντα όλο και λιγότερο σκιασμένες περιοχές. Υπάρχει πάντα περισσότερη σκιά στη βόρεια πλευρά των κτιρίων. Εδώ πρέπει να φυτέψετε ανθεκτικά στη σκιά δέντρα, θάμνους, λουλούδια. Ήδη σε απόσταση δύο έως τριών μέτρων, η ζώνη μπορεί να έχει καλό φωτισμό, καθώς η σκιά από το σπίτι ενδέχεται να μην φτάνει πλέον εκεί. Εδώ θα χρειαστείτε φυτά που λατρεύουν την αφθονία του φωτός.

Σχεδιάστε τη θέση των ζωνών και των κτιρίων, λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους κανόνες. Υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτά, αλλά ακόμα κι αν λάβετε υπόψη αυτά τα τρία, το σχέδιό σας θα είναι ικανό και, τι είναι σημαντικό, όμορφο και αρμονικό.

Στοιχεία σχεδιασμού τοπίου

Εν συντομία, τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διακοσμήσει μια εξοχική κατοικία, αυλή ή οικόπεδο στον κήπο. Υπάρχουν πολλά στοιχεία, υπάρχουν ακόμη περισσότερες ποικιλίες από αυτά. Ένας από τους αγαπημένους τύπους αναψυχής είναι το μπάρμπεκιου ή το μπάρμπεκιου. Και ένα μέρος κατανέμεται απαραίτητα για αυτήν τη ζώνη. Αμέσως μετά τον καθορισμό του τόπου για το σπίτι, συχνά αποφασίζουν πού να το βάλουνκιόσκι, βεράντα, πέργκολα.

Επιπλέον, η παρουσίαβεράντες κοντά στο σπίτι δεν ήταν ποτέ ο λόγος που αρνήθηκαν το κιόσκι ή τη βεράντα. Σε αυτήν την περίπτωση, η βεράντα κλείνει και το κιόσκι ανοίγει. Στο ένα περνούν χρόνο το χειμώνα, το άλλο το καλοκαίρι. Μερικές φορές έβαλαν ένα θόλο αντί για αυτό και ή μοντέρνα πέργκολα... Όχι εκείνο που υποστηρίζει μόνο τα φυτά, αν και μπορεί να υπάρχουν τέτοια, δηλαδή η δομή κατά την οποία ανεβαίνουν τα φυτά. Σε τελική ανάλυση, μια τέτοια δομή είναι μια από τις καλύτερες διακοσμήσεις του ιστότοπου.

Ένα κιόσκι και μια λίμνη είναι αγαπημένοι και λαμπρότεροι τρόποι για να διακοσμήσετε μια εξοχική κατοικία ή μια προαστιακή περιοχή

Ένα κιόσκι και μια λίμνη είναι αγαπημένοι και λαμπρότεροι τρόποι για να διακοσμήσετε μια εξοχική κατοικία ή μια προαστιακή περιοχή

Όχι λιγότερο δημοφιλές στοιχείο του σχεδιασμού τοπίου - τεχνητές δεξαμενές... Είναι φτιαγμένα σε dachas, στον κήπο, στην αυλή του σπιτιού.Το σχήμα, το μέγεθος, ο τύπος οργάνωσης - τα πάντα μπορεί να είναι διαφορετικά: από μίνι λίμνες έως αρκετά συμπαγείς λίμνες σε αρκετούς κύβους σε όγκο και έναν αξιοπρεπή καθρέφτη νερού.

Ένα αγαπημένο τέχνασμα πολλών σχεδιαστών είναι να κάνουμε μια στάλα. Στην ιδανική περίπτωση, εάν υπάρχει ένα κλειδί ή ένα φυσικό ρεύμα, αλλά εάν όχι, μπορεί να οργανωθεί. Δεν είναι δύσκολο αν έχετε μια λίμνη που θα τροφοδοτείται με νερό. Από αυτόν, μια στάλα μπορεί να τρέξει στον κήπο ή στον κήπο. Αυτό είναι τόσο όμορφο και πρακτικό: το σύστημα άρδευσης θα είναι ένα στοιχείο του σχεδιασμού σας και όχι οι σωλήνες που πρέπει να κρύψετε με κάποιο τρόπο. Αυτή η ιδέα είναι ιδιαίτερα εύκολη στην εφαρμογή σε πλαγιές. Ακόμα κι αν είναι μικρό - μόνο μερικούς βαθμούς, μπορείτε να επωφεληθείτε από τη φυσική ανακούφιση. Διαβάστε πώς να φτιάξετε έναν καταρράκτη σε έναν ιστότοπο εδώ.

Παρεμπιπτόντως, ο κήπος μπορεί επίσης να είναι διακοσμητικόςκαι δεν χρειάζεται να το κρύψετε. Αληθής, θερμοκήπια όλα τα ίδια δεν θα γίνουν διακόσμηση του χώρου, αλλά μπορούν να τοποθετηθούν πίσω από τα δέντρα.

Η ροή - φυσική ή τεχνητή - φαίνεται πολύ ωραία

Η ροή - φυσική ή τεχνητή - φαίνεται πολύ ωραία

Προγραμματίζονται μέρη μεταξύ αυτών και άλλων κτιρίων και ζωνών για παρτέρια, παρτέρια, αλπικές διαφάνειες, rockeries, βραχόκηπους και τα λοιπά. Καθορίζονται το σχήμα, το μέγεθος, ο τύπος του φράκτη, η σύνθεση των ειδών των φυτών και το σχήμα φύτευσης τους. Είναι σαφές ότι χωρίς εμπειρία δεν είναι εύκολο να το κάνουμε αυτό και θα υπάρξει πολλή επανεξέταση, αλλά είναι σημαντικό να ξεκινήσετε κάπου. Οι αλλαγές στις φυτεύσεις γίνονται σχεδόν συνεχώς, οπότε θα δημιουργήσετε το σχεδιασμό τοπίου με τα χέρια σας για περισσότερο από ένα χρόνο, και όχι ακόμη και τρία: τελικά, θα χρησιμοποιήσετε πολυετή φυτά και μεγαλώνουν αργά.

Κρεβάτια, παρτέρια, κράσπεδα, βραχονησίδες, τσουλήθρες και μονοπάτια κήπου - αυτό είναι άλλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση

Τα κρεβάτια, τα παρτέρια, τα κράσπεδα, τα πετρώματα, οι διαφάνειες και τα μονοπάτια στον κήπο είναι ό, τι άλλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε

Ανάμεσα σε όλες τις ζώνες και τα κτίρια πρέπει να υπάρχουν μονοπάτια. Ο σχεδιασμός τους, κυρίως, αποτελεί την εμφάνιση ενός κήπου, μιας καλοκαιρινής κατοικίας. Και γενικά, ο σχεδιασμός τοπίου δημιουργείται με πολλούς τρόπους από μικρά πράγματα. Κάπου υπάρχει ένα μικρό παγκάκι, κάπου υπάρχει ένα γλυπτό κήπου, μια κουνιστή καρέκλα, μια γλάστρα με λουλούδια, ένα rockery, μια λίμνη, μια αιώρα που κρέμεται, όμορφος φωτισμός, φωτισμός χώρου κ.λπ. Και όλο αυτό είναι το σχέδιο.

Οικόπεδο με πλαγιά

Από τη μία πλευρά, ο σχεδιασμός τοπίου ενός χώρου με περίπλοκο ανάγλυφο είναι τεχνικά πιο δύσκολος: υπάρχουν περισσότερες δομές μηχανικής, η ανακούφιση πρέπει να ληφθεί υπόψη. Αλλά από την άλλη πλευρά, θα φαίνεται σίγουρα μη τυποποιημένο, καθώς οι λύσεις είναι ατομικές.

Με μια αρκετά μεγάλη κλίση, χρησιμοποιείται η αρχή του σχεδιασμού των βεράντων. Η κλίση χωρίζεται σε ζώνες, στη χαμηλή πλευρά των οποίων είναι εγκατεστημένοι τοίχοι συγκράτησης. Χάρη σε αυτούς, η επιφάνεια σε κάποια ζώνη - μέχρι τον επόμενο τοίχο - είναι ισοπεδωμένη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μέρος του εδάφους μεταφέρεται.

Ισοπέδωση κλίσης με τοίχους συγκράτησης

Ισοπέδωση κλίσης με τοίχους συγκράτησης

Οι ίδιες οι βεράντες είναι ασυνήθιστες και μπορούν επίσης να διακοσμούνται όμορφα. Παραδείγματος χάριν, φτιάξτε την τοιχοποιία από ερείπια πέτρας και φυτά που σέρνονται και χαμηλής ανάπτυξης φυτά στο μεταξύ, φυτό γρασίδι... Θα διακοσμήσουν τον τοίχο και θα αγκυροβολήσουν το χώμα με ρίζες.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το ύψος των τοιχωμάτων συγκράτησης συνήθως δεν υπερβαίνει το ένα μέτρο, το μέγιστο - 1,2 μ. Είναι ανεγερμένα από μονόλιθο οπλισμένο σκυρόδεμα, είναι διακοσμημένα με πέτρα στην κορυφή και κατασκευάζονται επιχώματα. Απαιτείται θεμέλιο για κάθε τέτοιο τοίχο. Συνήθως - ενισχυμένη ταινία. Με ύψος τοιχώματος έως 60 cm, ένα επαρκώς συμπιεσμένο θρυμματισμένο πέτρινο μαξιλάρι με βάθος 20 cm είναι αρκετό ως στήριγμα, με ύψος τοίχου 70 cm, το θεμέλιο πρέπει να έχει βάθος τουλάχιστον 60 cm, με ύψος 1 έως 1,2 μέτρα, το βάθος θεμελίωσης πρέπει να είναι τουλάχιστον 70 cm.

Με βάση τις απαιτήσεις για τα θεμέλια, το χαμηλότερο κόστος για την εγκατάσταση τοίχων συγκράτησης με ύψος έως 60 cm. Εάν η κλίση δεν είναι πολύ απότομη, προσπαθήστε να χωρίσετε την κλίση σε τμήματα με τέτοια διαφορά ύψους. Και λάβετε υπόψη ότι οι ορθογώνιες βεράντες, αν και είναι ευκολότερο να γίνουν, από άποψη σχεδιασμού, είναι η χειρότερη επιλογή, η οποία είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει αρμονική. Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών για παραδείγματα βεράντας και διακόσμησης.

Μικρός σχεδιασμός κήπου

Εάν η αυλή κοντά στο σπίτι ή η ντάκα είναι μικρή, ακόμη και με το σωστό σχήμα - τετράγωνο ή ορθογώνιο - φράκτηςείναι πιθανότατα ορατό από οπουδήποτε. Αισθάνεται σαν κουτί. Μπορείτε να τον εξαλείψετε εάν κλείσετε το φράχτη με φυτεύσεις. Αλλά δεν πρέπει να μεγαλώνουν σε μια γραμμή που επαναλαμβάνει το σχήμα του φράχτη, αλλά σε ομαλές, καμπύλες καμπύλες ή ομάδες που μπαίνουν στο γκαζόν. Τα φυτά μπορούν να διασταυρωθούν με θάμνους, τριανταφυλλιές, μπορείτε να βάλετε ένα γωνιακό κιόσκι ή να επισημάνετε κάποιο είδος ζώνης που παραβιάζει την ορθότητα των γραμμών.

Η κάλυψη του φράχτη με ψηλά δέντρα είναι καλή ιδέα, αλλά είναι καλύτερα να τα φυτέψετε σε ομάδες και διαφορετικά είδη

Η κάλυψη του φράχτη με ψηλά δέντρα είναι καλή ιδέα, αλλά είναι καλύτερα να τα φυτέψετε σε ομάδες και διαφορετικά είδη

Τα δέντρα θα μεγαλώσουν λίγο και η τοποθεσία θα φαίνεται ψηλότερη

Τα δέντρα θα αναπτυχθούν λίγο και ο ιστότοπος θα φαίνεται ευρύτερος

Μια άλλη επιλογή που σας επιτρέπει να μετατρέψετε το φράχτη σε διακοσμητικό στοιχείο: επιτρέψτε στα φυτά αναρρίχησης να το μετατρέψουν σε πράσινο τοίχο και να φυτέψετε χαμηλά φυτά με στρογγυλεμένες κορώνες κοντά. Εάν τα φυτά κυρτώνονται κατά μήκος των υποστηρικτικών δομών, είναι καλύτερο να φτιάξετε τις κορυφές τους μη γραμμικές. Αυτό θα κάνει τα πάντα να φαίνονται ακόμα καλύτερα.

Μια άλλη επιλογή είναι φράχτης. Φυσικά, για την καλλιέργειά του, χρειάζεται πολύς χρόνος, αν και τα φυτά ταχέως αναπτυσσόμενα μπορεί να είναι κατάλληλα, ιδίως, για ένα γρήγορο αποτέλεσμα για αρκετά χρόνια, χρησιμοποιήστε ιτιά. Μπορείτε να πλέξετε ένα φράχτη από τα νεαρά κλαδιά του και ριζώνει σχεδόν πάντα, βλαστάνει και γίνεται πράσινο σε λίγες μέρες.

Ένας τέτοιος τοίχος είναι πολύ πιο διακοσμητικός από τον πιο όμορφο φράχτη.

Ένας τέτοιος τοίχος είναι πολύ πιο διακοσμητικός από τον πιο όμορφο φράχτη.

Κατά το σχεδιασμό ενός μικρού χώρου, απαγορεύονται αυστηρά οι ευθείες διαδρομές. Κάνουν τα αντικείμενα οπτικά πιο κοντά, κάτι που είναι απολύτως άχρηστο για εμάς.

Ο πολυεπίπεδος σχεδιασμός επεκτείνει σημαντικά τα όρια. Αυτό συμβαίνει όταν η κλίση είναι προτιμότερη: 6 στρέμματα μοιάζουν με μεγαλύτερο οικόπεδο εάν υπάρχει διαφορά στο ύψος. Εάν το εξοχικό σπίτι ή η αυλή είναι μικρή και επίπεδη, θα πρέπει να κάνετε τεχνητή χωροθέτηση. Οι αλπικές διαφάνειες και ανυψωμένα παρτέρια και παρτέρια θα σας βοηθήσουν με αυτό.

Τα ανυψωμένα παρτέρια, οι πλακάτ και οι διαφάνειες θα βοηθήσουν στην οπτική επέκταση του χώρου

Τα ανυψωμένα παρτέρια, οι πλακάτ και οι διαφάνειες θα βοηθήσουν στην οπτική επέκταση του χώρου

Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στο τοπίο. Μην φυτεύετε δέντρα με μεγάλες κορώνες. Όχι μόνο θα σκιάσουν σχεδόν ολόκληρο τον ιστότοπό σας με την πάροδο του χρόνου, αλλά θα φαίνεται ακόμη μικρότερο. Τα μικρά δέντρα, οι θάμνοι και τα λουλούδια είναι αυτά που πρέπει να διαλέξετε. Εάν χρειάζεστε αρκετές ψηλές βάσεις, επιλέξτε με μια πυραμιδική κορώνα ή με τη μορφή κεριού. Δεν μας γνωρίζουν και φαίνονται πολύ καλοί.

Σχεδιασμός τοπίου DIY: ιδέες φωτογραφιών και βίντεο

Η θεωρητική γνώση είναι μεγάλη, αλλά αν δεν έχετε εμπειρία, πρέπει να βασιστείτε σε κάτι. Μερικές φορές το σχήμα του πάγκου που σας αρέσει μπορεί να αποτελέσει ώθηση για το σχεδιασμό μιας υπέροχης γωνίας στην αυλή μπροστά από το σπίτι, και τα φυτά είναι ήδη "προσκολλημένα" σε αυτό. Μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που μπορεί να σας εμπνεύσουν συλλέγονται στις γκαλερί φωτογραφιών.

Λουλούδια στη διακόσμηση

Σχεδιασμός εισόδου σπιτιού

Άνετα μέρη

Και τέλος, ιδέες σε μορφή βίντεο

Παρόμοιες δημοσιεύσεις
σχόλιο 2
  1. Λεωνίδ
    06/25/2016 στις 18:04 - Απάντηση

    Σας ευχαριστώ για τις ενημερωτικές πληροφορίες, ήρθα σε επαφή με μια εξειδικευμένη εταιρεία, καθώς είναι δύσκολο να αντιμετωπίσω μόνος μου, νομίζω ότι οποιοσδήποτε εργαζόμενος θα με καταλάβει.

  2. Ίννα
    12/03/2016 στις 13:51 - Απάντηση

    Οι πληροφορίες είναι πραγματικά πολύ χρήσιμες και αν τις χρησιμοποιείτε σωστά, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν όμορφο κήπο μόνοι σας.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες