Τι λουλούδια να φυτέψετε στη χώρα; Αιώνια λουλούδια κήπου

Κατασκευάζοντας παρτέρια, βραχόκηπους, ραμπάτκι, χλοοτάπητα, προσπαθούμε να επιλέξουμε τα ανεπιτήδευτα λουλούδια στον κήπο. Ειδικά αν αυτά είναι λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία. Συνήθως υπάρχει περισσότερη από αρκετή δουλειά, δεν υπάρχει πάντα αρκετή δύναμη για τα ιδιότροπα φυτά. Θα δημοσιεύσουμε μια επιλογή από όμορφα και ποικίλα λουλούδια με διαφορετικές περιόδους ανθοφορίας - από τις αρχές της άνοιξης έως τα τέλη του φθινοπώρου. Απλά πρέπει να επιλέξετε ανάλογα με το γούστο και το χρώμα σας.

Η επιλογή λουλουδιών για καλοκαιρινή κατοικία, ώστε να ανθίζουν όλη την εποχή είναι τέχνη

Η επιλογή λουλουδιών για καλοκαιρινή κατοικία, ώστε να ανθίζουν όλη την εποχή είναι τέχνη

Άνοιξη άνθιση

Υπάρχουν πολύ νωρίς λουλούδια που μας ενθουσιάζουν ακόμη και πριν εμφανιστεί το γρασίδι. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο, είναι πολύ ανεπιτήδευτα, σχεδόν δεν απαιτούν συντήρηση. Τα γνωστά ανοιξιάτικα λουλούδια για καλοκαιρινές εξοχικές κατοικίες είναι νάρκισσους και τουλίπες. Είναι πολύ διαφορετικά και όμορφα, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα, όχι λιγότερο ενδιαφέροντα.

Ανοιξιάτικα λουλούδια - παραδοσιακά και όχι έτσι

Ανοιξιάτικα λουλούδια - παραδοσιακά και όχι έτσι

Σταγόνες χιονιού

Αυτά τα μικρά βολβοειδή φυτά με ευαίσθητα λευκά άνθη είναι γνωστά σε όλους. Το σωστό όνομα είναι Galanthus nivalis - Galanthus. Εμφανίζονται αμέσως μετά την τήξη του χιονιού, ανθίζουν σε λίγες εβδομάδες, αλλά η ανθοφορία είναι πολύ σύντομη. Μετά το τέλος της περιόδου ανθοφορίας, το εναέριο μέρος πεθαίνει. Συνιστάται να φυτεύετε κοντά σε θάμνους και δέντρα.

Υπάρχουν περίπου δύο δωδεκάδες ποικιλίες, εδώ είναι οι πιο ενδιαφέρουσες και δημοφιλείς:

 • Βυριάπη. Ψηλότερη ποικιλία. Ανθίζει τον Φεβρουάριο-Μάρτιο. Τα φύλλα είναι γκριζοπράσινα, επίπεδα. Το μήκος τους είναι περίπου 10 εκ. Το λουλούδι είναι λευκό, γέρνει, μήκους 1-3 εκ. Υπάρχουν πράσινες κηλίδες στις άκρες των εσωτερικών πετάλων.
 • Lutescens. Διαφέρει στο ότι τα εσωτερικά πέταλα έχουν κίτρινα σημεία. Αυτή η ποικιλία σταγόνας χιονιού είναι ιδιότροπη - δεν ταιριάζουν όλα τα εδάφη.

  Οι σταγόνες χιονιού είναι τα πρώτα λουλούδια που δίνουν

  Οι σταγόνες χιονιού είναι τα πρώτα λουλούδια που δίνουν

 • Το Pusi Green Tip, το Ophelia, το Flore Pleno είναι ποικιλίες με λευκά χιονισμένα λουλούδια.
 • Χιονισμένο ή χιονισμένο. Χαμηλής ανάπτυξης ποικιλία - ύψος 10-15 cm με μικροσκοπικά λουλούδια.
 • Έλβις. Ψηλό - ύψος 15-25 cm, επιμήκη και φαρδύτερα φύλλα έχουν μπλε απόχρωση. Το λουλούδι είναι πιο σφαιρικό. Από όλες τις ποικιλίες, η προηγούμενη ανθίζει τον Φεβρουάριο στις νότιες περιοχές.

Υπάρχουν επίσης μπλε σταγόνες χιονιού. Αυτό είναι ένα διαφορετικό είδος λουλουδιών - Scilla (scilla), αλλά ονομάζονται συχνότερα Proleski. Είναι πιο εύθραυστα στην εμφάνιση, ανθίζουν λίγο αργότερα - τον Απρίλιο. Αντέχουν καλά το χειμώνα, είναι ανεπιτήδευτα, μπορούν να αναπτυχθούν σε βαριά γονιμοποιημένα εδάφη. Για να ανθίσουν την άνοιξη, πρέπει να τα ταΐσετε με νιτροφόρο. Κοινές ποικιλίες:

 • Σιβηρίας σκαθάρι. Τα φύλλα είναι βασικά, φαρδιά, ανοιχτό πράσινο. Παράγει ψηλούς μίσχους ύψους 10-12 εκατοστών, στους οποίους υπάρχουν 1 έως 5 λουλούδια μπλε-μπλε που γέρνουν. Πρώιμη ανθοφορία - 10-15 ημέρες μετά την τήξη του χιονιού. Υπάρχει ένα λευκό υποείδος με μια μεταγενέστερη ανθοφορία.

  Ένα άλλο είδος σταγόνας χιονιού, η Σκύλλα, ανθίζει μπλε

  Ένα άλλο είδος σταγόνας χιονιού, η Σκύλλα, ανθίζει μπλε

 • Ομορφιά της άνοιξης. Παράγει ισχυρά βιολετί-πράσινα βέλη, στα οποία τοποθετούνται - 5-6 μεγάλα άνθη με διάμετρο περίπου 3 εκ. Το χρώμα των λουλουδιών είναι σκούρο μοβ. Αναπαραγωγή από παιδιά.

Υπάρχουν ακόμη πιο σπάνιες ποικιλίες, αλλά είναι δύσκολο να βρεθούν και είναι πιο ιδιότροπες όταν μεγαλώνουν. Ο συνδυασμός λευκών και μπλε snowdrops φαίνεται πολύ ελκυστικός.

Κρόκοι

Άλλα βολβοειδή λουλούδια. Ανθίζουν την ίδια περίοδο με τις σταγόνες χιονιού, έχουν παρόμοια μεγέθη, αλλά το χρώμα είναι πιο διαφορετικό - υπάρχουν λευκά, κίτρινα, μοβ, μοβ. Για μεγαλύτερο αποτέλεσμα, είναι καλύτερο να φυτέψετε σε ομάδες, αναμειγνύοντας χρώματα. Μπορείτε να φυτέψετε οπουδήποτε - κάτω από δέντρα και θάμνους, σε ανοιχτό μέρος. Ανήκουν στον ήλιο, αλλά ανέχονται επίσης τη σκιά, συνήθως χειμώνα κάτω από το χιόνι. Μπορείτε να το φυτέψετε στο έδαφος, μπορείτε να το φυτέψετε σε δοχεία.

Υπάρχουν αρκετές ποικιλίες που διαφέρουν ως προς τον χρόνο άνθησης, το ύψος των φυτών και την ένταση του χρώματος:

 • Κρόκος με δύο άνθη (Crocus biflorus). Έχει πολύ ενδιαφέρον χρώμα. Υπάρχουν λευκά, λευκά με μοβ ρίγες στο εξωτερικό των πετάλων, λευκό στο εσωτερικό, με λιλά-μπλε κηλίδες στο εξωτερικό των πετάλων, με μοβ-καφέ ρίγες. Το στόμα αυτού του είδους κρόκου είναι λευκό ή κίτρινο.
 • Άνοιξη κρόκος (Crocus vernus). Μεγάλο φυτό ύψους έως 17 εκ. Ο κόνδυλος είναι ισοπεδωμένος, καλυμμένος με ζυγαριά. Τα φύλλα είναι στενά, μακριά με ασημί-λευκή λωρίδα στη μέση. Τα λουλούδια είναι λευκά ή μοβ, το σχήμα είναι καμπάνα, επιμήκη. Ένα ή δύο άνθη μπορούν να αναπτυχθούν από έναν κόνδυλο. Ο χρόνος ανθοφορίας είναι τέλη Απριλίου, αρχές Μαΐου, η περίοδος ανθοφορίας είναι περίπου 3 εβδομάδες.

  Ανοιξιάτικα λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία - κρόκοι διαφορετικών τύπων

  Ανοιξιάτικα λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία - κρόκοι διαφορετικών τύπων

 • Χρυσός κρόκος (Crocus chrysanthus). Ψηλή ποικιλία - ύψος έως 20 cm. Τα φύλλα είναι στενά και μακριά, τα άνθη είναι χρυσοκίτρινα, με καφέ ρίγες ή μαύρισμα σημάδια στο εξωτερικό των πετάλων. Οι στήλες είναι κόκκινες, οι ανθήρες είναι πορτοκαλί. Ανθίζει τον Απρίλιο για 3 εβδομάδες.
 • Crocus tommasinianus. Χαμηλής ανάπτυξης ποικιλία - ύψους έως 6 εκατοστά. Έως 3 λουλούδια μπορούν να προέρχονται από έναν λαμπτήρα. Χρωματισμός - ροζ-λιλά, ένα λευκό περίγραμμα μπορεί να περάσει κατά μήκος της άκρης. Το ανοιχτό λουλούδι μοιάζει με αστέρι με λευκό κέντρο και λευκό ανθήρα. Ανθίζει τον Απρίλιο, περίοδο ανθοφορίας - έως 3 εβδομάδες.

Οι κρόκοι σε παρτέρι ή γκαζόν φαίνονται πολύ φωτεινοί και ευαίσθητοι. Είναι εξαιρετικές για φύτευση σε πέτρες, σε μικρές ελεύθερες θέσεις παρτέρια, εκπτώσεις. Μετά το τέλος της περιόδου ανθοφορίας, το εναέριο μέρος πεθαίνει. Αυτά τα primroses είναι εξαιρετικά λουλούδια για μια καλοκαιρινή κατοικία, η οποία θα σας ενθουσιάσει όταν δεν υπάρχει ακόμα γρασίδι.

Μουσκάρι

Πολυετές φυτό που αγαπάει την υγρασία και τον ήλιο που διαχειμάζει καλά στο έδαφος. Πολλαπλασιάζεται από βολβούς, ανθίζει συνήθως τον Απρίλιο-Μάιο. Φύλλωμα - βαθύ πράσινο χρώμα, ταξιανθίες με πολλά άνθη, μπλε, λιλά, υπάρχουν μπλε και λευκά. Οι πιο δημοφιλείς ποικιλίες είναι:

 • Mukari Αρμενικά (Κολχιανά). Μια χειμωνιάτικη ποικιλία που ανθίζει τον Μάιο. Η ταξιανθία έχει ένα ενδιαφέρον χρώμα - το πάνω μέρος είναι λευκό, τα κάτω λουλούδια είναι φωτεινά μπλε, με ένα λευκό περίγραμμα γύρω από την άκρη.
 • Το Muscari είναι uviform. Μια άλλη ανθεκτική στο χειμώνα ποικιλία, το χειμώνα στο έδαφος. Έχει μικρότερα λουλούδια από τα Αρμενικά, το χρώμα είναι μπλε, το ύψος του μίσχου είναι έως 20 cm, η ίδια η ταξιανθία είναι 2-3 cm, στην οποία συλλέγονται 15-35 μικρά λουλούδια. Υπάρχουν ποικιλίες κήπου - άλμπουμ με λευκά λουλούδια και ανθοφορία μια εβδομάδα αργότερα, καρναίο - ροζ.

  Το Muscari είναι πολυετή βολβοειδή άνθη που ανθίζουν την άνοιξη

  Το Muscari είναι πολυετή βολβοειδή άνθη που ανθίζουν την άνοιξη

 • Πλατύ φύλλο Muscari. Έχει ευρύτερα και πυκνότερα φύλλα, παρόμοια με τα φύλλα τουλίπας, η ταξιανθία είναι πυκνότερη και μοιάζει περισσότερο με σχήμα κυλίνδρου. Τα λουλούδια είναι σκούρο μπλε, ένας βολβός μπορεί να παράγει αρκετούς μίσχους.
 • Το λοφιοφόρο Muscari. Το πρωτότυπο λουλούδι. Στη φύση, η κορυφή της ταξιανθίας είναι διακοσμημένη με μεγάλες λεπτές εκτάσεις - μια τούφα (που απεικονίζεται στο κέντρο). Τα υβρίδια είναι τελείως δασύτριχα, λιλά χρώμα.

  Υπάρχουν πολύ χαριτωμένες και αυθεντικές ποικιλίες muscari

  Υπάρχουν πολύ χαριτωμένες και αυθεντικές ποικιλίες muscari

 • Το Muscari είναι terry. Αυτές είναι υβριδικές ποικιλίες, μία ή δύο εβδομάδες αργότερα από αυτές που αναφέρονται παραπάνω, η περίοδος ανθοφορίας είναι 4 εβδομάδες, σε δροσερό καιρό - περισσότερο. Λουλούδια - terry, ταξιανθίες - 5-6 εκ. Χρώμα - μπλε, μπλε, λευκό, λιλά.

Το Muscari είναι ανεπιτήδευτα ανοιξιάτικα λουλούδια που δεν απαιτούν σχεδόν καμία συντήρηση. Καλός σεβραχόκηπους, rabatkah, σε ξεχωριστές γλάστρες και σε παρτέρια. Πολλαπλασιασμένο από βολβούς, ένα νεαρό φυτό ανθίζει τον τρίτο χρόνο. Είναι απαραίτητο να μεταμοσχεύσετε κάθε 5-7 χρόνια. Σε γενικές γραμμές, εάν χρειάζεστε ανεπιτήδευτα λουλούδια για να δώσετε με μια περίοδο πρώιμης ανθοφορίας, αυτό είναι muscari.

Vesennik ή Erantis (Eranthis)

Ένα άλλο ανεπιτήδευτο λουλούδι για μια καλοκαιρινή κατοικία είναι το Vesennik. Ένα πολυετές βότανο που ανθίζει στις αρχές της άνοιξης με κονδύλους οζίδια στις ρίζες. Τα λουλούδια είναι φωτεινά κίτρινα ή άσπρα, σε σχήμα κυπέλλου, μίσχοι ύψους έως 25 εκατοστά, τα φύλλα είναι πλούσια σε πράσινο, διαιρούμενο με παλάμη. Υπάρχουν 7 είδη, πιο συχνά σε παρτέρια και σε φυτεύσεις μπορείτε να δείτε:

 • Χειμώνας Εραντής (Ερανθής hyemalis). Ανθίζοντας πολύ νωρίς - ομάδες λουλουδιών εμφανίζονται απευθείας από κάτω από το χιόνι - 5-6 κομμάτια το καθένα, τα φύλλα μεγαλώνουν αργότερα. Φυλλώδεις μίσχοι μήκους 15-20 cm, στα άκρα των οποίων υπάρχουν φωτεινά κίτρινα λουλούδια. Ακριβώς κάτω από τον κύλινδρο του λουλουδιού είναι ένα σπάσιμο από πράσινα τεμαχισμένα φύλλα. Με φόντο το χιόνι ή τη μαύρη γη, φαίνονται πολύ φωτεινά και χαρούμενα.

  Ανοιξιάτικα λουλούδια για καλοκαιρινές εξοχικές κατοικίες - ανεπιτήδευτοι, χειμώνας στο ανοιχτό χωράφι

  Ανοιξιάτικα λουλούδια για καλοκαιρινές εξοχικές κατοικίες - ανεπιτήδευτη, χειμώνας σε εξωτερικούς χώρους

 • Siberian Vesennik (Shibateranthis sibirica). Υπάρχουν λίγα φύλλα - μπορεί να υπάρχει μόνο ένα βασικό φύλλο. Τα λουλούδια είναι λαμπερά κίτρινα, περιτριγυρισμένα από έντονα πράσινα bracts. Ανθίζει τον Μάιο.
 • Ερράντης με μακριά πόδια (ΕΡάνθης longistipitata Regel). Παρόμοιο με το χειμώνα Vesennik, αλλά ψηλότερο, παράγει μίσχους λουλουδιών.
 • Εραντής σε σχήμα αστεριού (Ερανθής stellata). Ανθίζει τον Απρίλιο, στη φύση μεγαλώνει στη σκιά των κέδρων και στις άκρες σε καλά υγραμένα μέρη. Λευκά άνθη σε ένα υψηλό άφυλλο μίσχο, βασικά φύλλα - 3-5 κομμάτια.

  Φαίνεται διακοσμητικό όταν φυτεύεται σε ραμπάτκα, πάνω σε πέτρες

  Φαίνεται διακοσμητικό όταν φυτεύεται σε ραμπάτκα, πάνω σε πέτρες

 • Εραντής της Κιλικίας (ΕΡάνθης cilicica). Η λιγότερο ανθεκτική στον παγετό ποικιλία, δεδομένου ότι έχει νότια προέλευση - Ελλάδα και Μικρά Ασία. Περίοδος ανθοφορίας - 2 εβδομάδες αργότερα από τον χειμώνα της Εράντης. Μίσχοι χαμηλού δέκα εκατοστών με λεπτά κομμένα φύλλα στέφονται με μεγάλα λουλούδια από πλούσια κίτρινη απόχρωση.

Το Vesenniki είναι λουλούδια που αγαπούν το φως για καλοκαιρινές εξοχικές κατοικίες. Είναι καλύτερα να τα τοποθετήσετε σε ψηλά, καλά φωτισμένα μέρη όπου το χιόνι λιώνει πρώτα. Προτιμούν ελαφρά, καλά υγραμένα εδάφη με αλκαλική αντίδραση.

Πολλαπλασιάζεται κυρίως από σπόρους, αφού οι κόνδυλοι σχηματίζονται λίγο. Οι σπόροι ωριμάζουν μέχρι το φθινόπωρο, σπέρνονται αμέσως στο έδαφος σε σκιερό μέρος. Για σπορά την άνοιξη, απαιτείται διαστρωμάτωση - 2 εβδομάδες στους 1-2 ° C. Τον πρώτο χρόνο, μόνο φύλλα κοτυληδόνας μεγαλώνουν, τα οποία πεθαίνουν γρήγορα. Το ίδιο το φυτό ζει, έχοντας καταφέρει να σχηματίσει μικρά οζίδια. Το δεύτερο έτος, ένα αληθινό φύλλο μεγαλώνει. Το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, μπορείτε να σκάψετε οζίδια και να τα φυτέψετε σε μόνιμο μέρος. Το επόμενο έτος, ο Vesennik ανθίζει.

Ένα άλλο δημοφιλές πολυετές ανθίζει την άνοιξη

Υπάρχουν πολλά όμορφα και ανεπιτήδευτα λουλούδια που δίνουν, ανθίζουν την άνοιξη. Μια λεπτομερής περιγραφή με τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες θα πάρει δεκάδες σελίδες. Για να δώσουμε τουλάχιστον μια γενική ιδέα, τις παραθέτουμε με μια ένδειξη του χρόνου άνθισης, του ύψους, των χαρακτηριστικών φύτευσης, εάν υπάρχουν (απαιτούνται φωτογραφίες).

 • Μυρτιά. Πρόκειται για έναν χαμηλό αναπτυσσόμενο θάμνο με όρθια βλαστάρια. Τα φύλλα είναι σκούρα ή ανοιχτό πράσινο, δερματώδη, μερικές ποικιλίες με λευκό ή ροζ περίγραμμα γύρω από τις άκρες. Τα λουλούδια είναι μεγάλα, μοναχικά. Το χρώμα είναι συνήθως μπλε, αλλά υπάρχουν λευκά και ροζ, λεβάντα. Ανθίζει μαζικά την άνοιξη, υπάρχουν μόνο λουλούδια κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Προτιμά καλά στραγγιζόμενα, χαλαρά εύφορα εδάφη με ουδέτερη ή ελαφρώς όξινη αντίδραση. Ένα φυτό που αγαπά τη σκιά, αισθάνεται καλά σε μερική σκιά.

  Periwinkle - όχι μόνο υφέρπουσα φυτά

  Periwinkle - όχι μόνο υφέρπουσα φυτά

 • Μην με ξεχάσεις. Ύψος - 10-50 cm, πλούσιο πράσινο φύλλωμα, μικρά, πολλά λουλούδια μπλε, μπλε, μερικές φορές ροζ λουλούδια συλλέγονται σε ταξιανθίες. Καλλιεργείται για δύο χρόνια, στο τρίτο, τα στελέχη μεγαλώνουν πολύ, τα λουλούδια γίνονται μικρότερα. Λατρεύει τα σκιερά, υγρά μέρη, ανθίζει από τα τέλη Απριλίου, έως και 3 εβδομάδες. Ταιριάζουν καλά με μαργαρίτες, τουλίπες, πανσέδες, νάρκισσους.

  Η χαριτωμένη γοητεία του ξεχάστε δεν θα διακοσμήσει το παρτέρι

  Η χαριτωμένη γοητεία του ξεχάστε δεν θα διακοσμήσει το παρτέρι

 • Ανεμώνες (ανεμώνες). Πολλά είδη με διαφορετικές περιόδους ανθοφορίας - από την άνοιξη έως το φθινόπωρο. Όμορφα κοίλα λουλούδια με διαφορετικούς αριθμούς πετάλων, διαφορετικά χρώματα - λευκό, μπλε, μπλε, λιλά, λιλά, ροζ, κόκκινο, πορτοκαλί. Ο αριθμός των πετάλων είναι διαφορετικός - από πέντε στα πιο "απλά" έως διπλάσια. Ανθεκτικά στο κρύο λουλούδια, αλλά είναι καλύτερο να το στρώσετε για το χειμώνα.

  Anemones - ένας τεράστιος αριθμός χρωμάτων, σχημάτων

  Anemones - ένας τεράστιος αριθμός χρωμάτων, σχημάτων

 • Primroses. Τα περισσότερα είναι πολυετή φυτά, αλλά υπάρχουν διετή και ετήσια ποώδη φυτά. Ανθίζουν στις αρχές της άνοιξης, με την έναρξη της θερμότητας, το εναέριο μέρος πεθαίνει. Φύλλα - ολόκληρα, ζαρωμένα, συλλεγμένα σε βασική ροζέτα. Λουλούδια κανονικού σχήματος, πέντε πετάλων.Μπορούν να είναι μόνοι ή να συλλέγονται σε ταξιανθίες (ρακεμόζη και umbellate). Τα χρώματα είναι πολύ διαφορετικά. Είναι δύσκολο να περιγραφεί καν. Μεγέθη - από 10 cm (Primula veris και Primula japonica) έως 60 cm (Primula obconica). Προτιμούν μερική σκιά, με καλό εξαερισμό.

  Τα Primroses είναι πάρα πολλά. Υπάρχουν πολλά σχήματα, τύποι, χρώματα

  Τα Primroses είναι πάρα πολλά. Υπάρχουν πολλά σχήματα, τύποι, χρώματα

Αυτά δεν είναι όλα πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινές εξοχικές κατοικίες που ανθίζουν την άνοιξη. Υπάρχουν εκατοντάδες ακόμη. Αλλά αυτά τα αγαπούν οι κηπουροί για την ανεπιτήδευτη, μακρά περίοδο ανθοφορίας τους, τη φωτεινότητα των χρωμάτων και την ποικιλία των μορφών τους.

Καλοκαίρι λουλούδια

Το καλοκαίρι είναι η πιο εύφορη εποχή. Εδώ, η επιλογή μπορεί να γυρίσει το κεφάλι σας. Τα ονόματα είναι χιλιάδες και όλα είναι ενδιαφέροντα με τον δικό τους τρόπο. Η επιλογή είναι πολύ δύσκολη, αλλά προσπαθήσαμε να βρούμε αξιοπρεπείς επιλογές.

Το καλοκαίρι είναι η ώρα που η χώρα είναι γεμάτη λουλούδια

Το καλοκαίρι είναι η ώρα που η χώρα είναι γεμάτη λουλούδια

Dententer (Dicentra) - Σπασμένη καρδιά

Το φωτεινό, ασυνήθιστο σχήμα του λουλουδιού του Dicenter έγινε ο λόγος για το όχι λιγότερο ασυνήθιστο όνομά του και πολλούς θρύλους σχετικά με τις καρδιακές υποθέσεις - Broken Heart. Αυτά είναι φωτεινά, ψηλά λουλούδια για καλοκαιρινές εξοχικές κατοικίες - ύψους έως 1 μέτρου, προσελκύοντας την προσοχή στα μέσα της άνοιξης. Υπάρχουν 8 τύποι, που συχνά εντοπίζονται:

 • Το dicenter είναι υπέροχο (Dicentra spectabilis). Ανθίζει καθ 'όλη τη διάρκεια του μήνα, δεν του αρέσει η ξηρασία των υπόγειων υδάτων και του καλοκαιριού. Το φυτό έχει ύψος έως 1 μέτρο, τα φύλλα είναι πράσινα πάνω, κάτω - με γαλαζωπή απόχρωση, μεγάλη, πουπουλένια. Σε ένα υψηλό τοξοειδές κυρτό μίσχο υπάρχουν φωτεινά ροζ μεγάλα λουλούδια - διαμέτρου έως 3 cm. Υπάρχει ένα λευκό υβρίδιο (Alba), η ποικιλία Gold Heart είναι πολύ ενδιαφέρουσα - έχει χρυσά φύλλα.

  Ένα πολύ ασυνήθιστο χρώμα και σχήμα έδωσε το όνομα σε αυτό το φυτό - Broken Heart

  Ένα πολύ ασυνήθιστο χρώμα και σχήμα έδωσε το όνομα σε αυτό το φυτό - Broken Heart

 • Dicentra εξαιρετικό / εξαιρετικό (Dicentra eximia). Είδη χαμηλής ανάπτυξης - ύψους έως 30 εκατοστά - με πολύ μεγάλη περίοδο ανθοφορίας - 2 μήνες, ξεκινώντας από το δεύτερο μισό του Μαΐου. Τα φύλλα είναι πράσινα, με τη μορφή πυκνής ροζέτας, τα λουλούδια είναι φωτεινά ροζ, υπάρχει μια λευκή μορφή. Η αδρανοποίηση στο έδαφος, χωρίς προβλήματα.
 • Το dicenter είναι όμορφο (Dicentra formosa). Ένα άλλο χαμηλό χειμώνα-ανθεκτικό είδος - έως 30 εκ. Ανθίζει όλο το καλοκαίρι, ξεκινώντας από τα τέλη Μαΐου, οπότε μάλλον μπορεί να ονομαστεί καλοκαιρινό λουλούδι. Φύλλωμα - βασική ροζέτα, πράσινο πάνω, γκρίζο-γκρι κάτω. Ψηλοί μίσχοι λουλουδιών με φωτεινά, ροζ-μοβ άνθη υψώνονται πάνω από το φύλλωμα. Υπάρχουν μορφές με λευκό-ροζ (Alba) χρωματισμό, φωτεινά ροζ λουλούδια και μπλε-γκρι φύλλα (Βασιλιάς των Καρδιών).

  Υπάρχουν επίσης σγουρές απόψεις της σπασμένης καρδιάς - μπορούν να τοποθετηθούν σε καμάρα, κιόσκι, πέργκολα

  Υπάρχουν επίσης σγουρές απόψεις της σπασμένης καρδιάς - μπορούν να τοποθετηθούν σε καμάρα, κιόσκι, κληματαριά

 • Dicentra klobuchkonnaya (Dicentra cucullaria). Ο μικρότερος τύπος είναι μίσχοι λουλουδιών ύψους 8-15 cm, λουλούδια λευκά ή ροζ, περίπου 2 εκ. Τα φύλλα είναι πράσινα, κομμένα, δηλητηριώδη, χρησιμοποιούνται στην ιατρική.
 • Αναρρίχηση dicenter (Dicentra scandens). Σγουρά λουλούδια για χαρίσματα, ασυνήθιστο σε σχήμα και χρώμα - λευκά-ροζ ή κίτρινα λουλούδια. Το χρώμα, ωστόσο, είναι στις αρχές του καλοκαιριού. Στην κεντρική Ρωσία, καλλιεργείται ως ετήσιο φυτό. Υπάρχει μια ποικιλία χειμώνα - Χρυσά δάκρυα, που ανθίζει όλο το καλοκαίρι και σχεδόν όλο το φθινόπωρο. Τα λουλούδια είναι κίτρινα, με ροζ απόχρωση στις άκρες των πετάλων.

Λουλούδια σπασμένη καρδιά σχεδόν δεν απαιτούν συντήρηση, χειμώνα καλά. Μπορούν να αναπτυχθούν στον ήλιο και από τη σκιά, η ιδανική επιλογή είναι η μερική σκιά, όπου ανθίζουν περισσότερο. Προτιμούν ελαφριά, ελαφρώς όξινα εδάφη με σημαντική παροχή θρεπτικών ουσιών. Τα φυτά είναι ανεπιτήδευτα, αλλά δεν τους αρέσουν τα νερά. Στη ζέστη, το χώμα είναι μαλακό, το οποίο θα βοηθήσει από την υπερθέρμανση, το πότισμα είναι μέτριο. Είναι καλύτερα να αφαιρέσετε τις μαραμένες ταξιανθίες - αυτό θα παρατείνει την περίοδο ανθοφορίας.

Γύψοφιλα

Το γένος Gypsophila αποτελείται από 100 είδη φυτών. Εδώ μπορείτε να βρείτε πολύ διαφορετικά είδη - τόσο ψηλά όσο και κοντά. Τα φυτά προέρχονται από διαφορετικά μέρη του κόσμου, επομένως οι συνθήκες ανάπτυξης είναι διαφορετικές. Εδώ είναι μερικά που αναπτύσσονται καλά στην περιοχή μας:

 • Gypsophila paniculata (Gypsophila paniculata). Ένα ψηλό (1-1,2 m) και μεσαίου ύψους (60 cm) πολυετές φυτό με κόμπους κλαδιά που σχηματίζουν μια ανοιχτή μπάλα. Φύλλωμα - μικρά, γκρι-πράσινα, μικρά λουλούδια με διάμετρο 0,5 cm, απλό και διπλό, λευκό, ροζ. Ανθίζει τον Ιούλιο, ανθίζει από 45 ημέρες (terry, Flamingo, Pink Star, Bristol Firey, Rosie Weil)  έως 90 (Rosenschleier). Αισθάνεται καλά σε χαλαρά εδάφη, δεν χρειάζεται μεταμοσχεύσεις. Αντιπαθεί τα κοντινά υπόγεια νερά, αδρανοποιεί σε ανοιχτό έδαφος, αλλά είναι καλύτερα να το καλύψετε.

  Το Gypsophila ονομάζεται επίσης kachim, γύψος, tumbleweed

  Το Gypsophila ονομάζεται επίσης kachim, γύψος, tumbleweed

 • Gypsophila χαριτωμένη (Gypsophila elegans). Ετήσια φυτά με τη μορφή σφαιρικού θάμνου με μικρά, πολύ χαριτωμένα λουλούδια. Ολόκληρος ο θάμνος είναι ημιδιαφανής. Ύψος - 30-40 cm, υπάρχουν είδη μικρότερου μεγέθους - ύψος έως 0 cm. Τα λουλούδια είναι λευκά, καρμίνια, ροζ. Συλλέχθηκε σε ανοιχτούς πίνακες. Υπάρχουν πολλά λουλούδια, αλλά "φεύγουν" γρήγορα - μιάμιση εβδομάδα. Δημοφιλείς ποικιλίες: Rose, Double Star, Carmine.
 • Το Gypsophila creeping (Gypsophila muralis). Ποώδες φυτό με ερπυστικά στελέχη που σχηματίζουν πυκνούς θάμνους. Το φύλλωμα είναι λογχοειδή, μικρό, τα λουλούδια είναι μικρά, λευκά ή ροζ. Η πρώτη άνθιση είναι τον Ιούλιο, η δεύτερη άνθιση είναι το φθινόπωρο. Δημοφιλείς φόρμες - Λευκό, Ροζ, Phratensis (Fratensis), Monstrosa (Monstroza), Letchworth Rose. Μετά την ανθοφορία, οι βλαστοί κόβονται και μετά οι ρίζες μεγαλώνουν. Η θέα είναι ανεπιτήδευτη, προτιμά καλά φωτισμένα ηλιόλουστα μέρη. Τα εδάφη είναι κατά προτίμηση καλά στραγγιζόμενα. Αδρανοποιεί καλά, μερικές φορές παγώνει, αλλά ανακάμπτει με αυτο-σπορά. Ιδανικό για φύτευση σε βραχόκηπους, ο θάμνος που κρέμεται από πέτρα φαίνεται πολύ, πολύ διακοσμητικός.

  Ανατριχιαστική κούνια - φαίνεται υπέροχη σε πέτρες

  Ανατριχιαστική κούνια - φαίνεται υπέροχη σε πέτρες

Αναπαραγωγή - φυτικό ή με σπόρους. Προτιμά ξηρά, καλά φωτισμένα μέρη, αναπτύσσεται καλά σε ασβεστολιθικά εδάφη. Για φυσιολογική ανάπτυξη, μπορείτε να προσθέσετε 20-40 γραμμάρια ασβέστη ανά τετραγωνικό μέτρο οικόπεδο.

Λίστα λουλουδιών για εξοχικές κατοικίες

Δημιουργώντας ένα παρτέρι, βραχόκηπο, γκαζόν, επιλέξτε φυτά έτσι ώστε πολλά φυτά να ανθίζουν συνεχώς. Δεν υπάρχουν λιγότερο όμορφα και μη ιδιότροπα λουλούδια για εξοχικές κατοικίες από τα ανοιξιάτικα λουλούδια. Σε αυτήν την ενότητα θα τα αναφέρουμε εν συντομία και θα τα χαρακτηρίσουμε, θα δώσουμε φωτογραφίες από τα πιο κοινά ή ελκυστικά είδη.

 • Αστροντία (Αστροντίαή Zvezdovka. Πολυετές φυτό της οικογένειας ομπρέλας. Καλώς προσαρμοσμένο στη ζωή κάτω από τα δέντρα, έτσι μπορεί να φυτευτεί σε βαθιά σκιά. Αντέχει οποιοδήποτε έδαφος, αλλά αισθάνεται καλύτερα σε θρεπτικό και επαρκώς ενυδατωμένο έδαφος. Ανθίζει όλο το καλοκαίρι, χωρίς μεταφύτευση έως και 12 ετών. Τα φύλλα είναι μεγάλα, βαθιά κομμένα. Λουλούδια - λευκό, κόκκινο, μοβ, ροζ. Είναι μια ομπρέλα που αποτελείται από πολλά μικρά λουλούδια που περιβάλλονται από φύλλα περιτυλίγματος. Τα λουλούδια και το περιτύλιγμα μπορούν να έχουν το ίδιο χρώμα, αλλά συχνότερα διαφέρουν στη σκιά. Τα πιο δημοφιλή είδη είναι το Astrantia major και το Astrantia maxima.

  Astrantia - όμορφα λουλούδια που ανθίζουν όλο το καλοκαίρι για μια καλοκαιρινή κατοικία

  Astrantia - όμορφα λουλούδια που ανθίζουν όλο το καλοκαίρι για μια καλοκαιρινή κατοικία

 • Αρμερία. Ένα υπέροχο ανθίζοντας πολυετές φυτό. Ανθίζει όλο το καλοκαίρι. Τα στενά σκούρα πράσινα φύλλα με μπλε απόχρωση σχηματίζουν ένα πυκνό μαξιλάρι από το οποίο προεξέχουν ψηλοί μίσχοι. Το ύψος τους κυμαίνεται από 30 cm έως 130 cm. Οι σφαιρικές ταξιανθίες του κεφαλιού συλλέγονται από τα μικρότερα άνθη. Χρώμα - από ασπρόμαυρο έως κόκκινο και φωτεινό λιλά. Δεν απαιτούν πότισμα, αγαπούν την αφθονία του ήλιου, μεγαλώνουν στην άμμο, ανάμεσα σε πέτρες. Υπάρχουν περίπου 50 είδη, αλλά τα πιο συνηθισμένα είναι Armeria Alpina, Armeria pungens, Armeria caespitosa, Armeria maritima, Beautiful Armeria (Armeria pseudarmeria).

  Το Armeria είναι μια εξαιρετική διακόσμηση για κάθε παρτέρι, βράχο, βραχόκηπο

  Το Armeria είναι μια εξαιρετική διακόσμηση για κάθε παρτέρι, rockery, βραχόκηπο

 • Bristlecone (Eupatorium) Υψηλό πολυετές φυτό που αγαπάει την υγρασία (70-160 cm). Προτιμά χαλαρά εύφορα εδάφη. Αναπτύσσεται καλύτερα στον ήλιο, αλλά ανέχεται σκιά και μερική σκιά. Ανθίζει όλο το καλοκαίρι, τα λουλούδια συλλέγονται σε ένα σύνθετο πανικό σωματίδιο ή ρακεμό. Χρωματισμός - από λευκό σε μωβ. Τα πιο συνηθισμένα είναι Birchwood (Eupatorium maculatum) και μοβ (Eupatorium purpureum).

  Το Bristlecone είναι ένα ψηλό πολυετές φυτό που ανθίζει όλο το καλοκαίρι

  Skeleton - ψηλό πολυετές φυτό που ανθίζει όλο το καλοκαίρι

 • Aquilegia, Vodosbor, Orlik. Αυτά είναι όλα τα ονόματα ενός ανεπιτήδευτου λουλουδιού που μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιοδήποτε έδαφος, ενώ έχει πολύ όμορφα λουλούδια.Προτιμά τη σκιά, αλλά επιβιώνει σε καλά φωτισμένες περιοχές, αν και η περίοδος ανθοφορίας είναι μειωμένη. Χρωματισμός - λευκό, κόκκινο, κίτρινο, μπλε, λιλά. Υπάρχουν μονοχρωματικά και δίχρωμα. Υπάρχουν συνηθισμένα, διπλά, υβριδικά λουλούδια.

  Aquilegia (λεκάνη απορροής) - ένα άλλο καλοκαίρι με πολύ όμορφα λουλούδια

  Aquilegia (λεκάνη απορροής) - ένα άλλο καλοκαίρι με πολύ όμορφα λουλούδια

Υπάρχουν μερικά ακόμη λουλούδια που δεν χρειάζεται να περιγραφούν, καθώς είναι γνωστά σε όλους. Απλά πρέπει να θυμάστε τα ονόματά τους. Αυτά είναι πανσέδες, καλαμποκάλευρο, γλαδιόλες, ίριδα, κουδούνι, κρίνοι, daylily, delphinium, echinacea, blackhair, calendula, escholzia, lavaterra, matiola.

Φθινοπωρινή περίοδος ανθοφορίας

Προκειμένου το παρτέρι να παραμείνει ικανοποιημένο μέχρι τον πολύ κρύο καιρό, δεν πρέπει να ξεχνάμε να φυτέψουμε λουλούδια, με μια περίοδο ανθοφορίας του φθινοπώρου. Δεν υπάρχουν πάρα πολλά ανεπιτήδευτα λουλούδια με τόσο αργά άνθη, αλλά δεν είναι λιγότερο διακοσμητικά.

Τα λουλούδια του φθινοπώρου για μια καλοκαιρινή κατοικία δεν είναι τόσο πολλά

Τα λουλούδια του φθινοπώρου για μια καλοκαιρινή κατοικία δεν είναι τόσο πολλά

Κρόκοι

Είμαστε συνηθισμένοι στο γεγονός ότι οι κρόκοι είναι primroses. Αλλά αυτό το λουλούδι έχει επίσης φθινοπωρινές μορφές. Επιπλέον, είναι μεγαλύτερα και όχι λιγότερο διακοσμητικά.

 • Όμορφος κρόκος (Crocus speciosus). Φωτεινά πράσινα φύλλα με μοβ διαμήκη φλέβες μπορούν να φτάσουν σε μήκος 20 εκ. Λουλούδια - λιλά-μοβ με μοβ φλέβες. Τα άνθη είναι μεγάλα, διαμέτρου έως 7 cm. Άνθιση το φθινόπωρο. Υπάρχουν ποικιλίες με σκούρο μπλε, λευκό, λιλά, ανοιχτό μοβ, μπλε λουλούδια.

  Οι φθινοπωρινοί κρόκοι είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές για rockeries, rabatka

  Οι φθινοπωρινοί κρόκοι είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές για rockeries, rabatka

 • Όμορφο κρόκο (Crocus pulchellus). Το ύψος των λουλουδιών είναι 7-10 εκ., Η διάμετρος είναι 6-8 εκ. Το χρώμα είναι ανοιχτό μοβ με σκούρες φλέβες. Κάθε κόνδυλος παράγει 5-10 άνθη. Ανθίζει τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, ανέχεται κανονικά παγετούς.
 • Κρόκος Banat (Crocus banaticus). Ένας άλλος φθινοπωρινός κρόκος. Έχει ένα ενδιαφέρον σχήμα λουλουδιών - με ελαφρώς επιμήκη αιχμηρή άκρη. Το χρώμα είναι απαλό λιλά, τα φύλλα είναι μακριά, ασημί γκρι. Τα άνθη είναι μεγάλα - ύψος 12-14 εκατοστά, τα φύλλα έως και 15 εκ. Υπάρχουν πολλά υβρίδια (ολλανδικά) με περιόδους άνθησης την άνοιξη και το φθινόπωρο και διάφορα χρώματα.

Φθινόπωρο Gelenium

Ένα πολυετές φυτό που αρχίζει να ανθίζει από τα μέσα του καλοκαιριού και απολαμβάνει μέχρι τον παγετό. Ύψος φυτού - από 50 εκ. Έως 150 εκ. Οι εκφορτώσεις σχηματίζουν μεγάλους θάμνους. Κάθε στέλεχος μπορεί να έχει έως και 10 λουλούδια. Λουλούδια - κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί. Μεγάλο, με διάμετρο έως 6 εκ. Προτιμά ηλιόλουστα μέρη, εδάφη πλούσια σε χούμο. Τα ακόλουθα είδη βρίσκονται σε κήπους και παρτέρια:

 • Φθινόπωρο GeleniumAltgold (Altgold). τα στελέχη είναι ίσια, ύψους έως και 80 εκ. Λουλούδια καλάμων - κίτρινο εσωτερικό, πορτοκαλί-κόκκινο έξω. σωληνοειδές - κίτρινο-καφέ. Ανθίζει τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο, στις αρχές Νοεμβρίου.
 • Φθινόπωρο Gelenium Augustzonne(Αουγκούστον). Λουλούδια σε διάμετρο έως 4,5 cm, κίτρινο. Διαφέρει σε αφθονία φυλλώματος και ύψος έως 90 εκ. Ανθίζει τον Αύγουστο και το πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου.

  Τα ζελένια ανθίζουν στα τέλη του καλοκαιριού - αρχές φθινοπώρου

  Τα ζελένια ανθίζουν στα τέλη του καλοκαιριού - αρχές φθινοπώρου

 • Gelenium φθινόπωρο Herbstroth(Herbstrot). Τα ανθρακούχα λουλούδια είναι ποικίλα, πορτοκαλί-καφέ, σωληνοειδή κίτρινα με καφέ. Ο χρόνος ανθοφορίας είναι Αύγουστος / αρχές Σεπτεμβρίου.
 • Φθινόπωρο Gelenium Cockade (Κοκάρντε) Λουλούδια - κόκκινο με καφέ απόχρωση, κιτρινωπό στα άκρα. Πολύ ψηλά είδη - έως 120 εκ. Άφθονα άνθη τον Αύγουστο / Σεπτέμβριο.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα είδη. Υπάρχουν επίσης μορφές που ανθίζουν το καλοκαίρι, παρεμπιπτόντως, υπάρχουν περισσότερες από αυτές. Αλλά δεν υπάρχουν τόσα πολλά λουλούδια φθινοπώρου. Και το ζελένιο δεν πρέπει να παραμεληθεί.

Πολυετές Aster Aster (sintbrinki)

Παρά το παρόμοιο όνομα, δεν πρέπει να συγχέεται με τους ετήσιους αστέρες. Αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό φυτό. Υπάρχουν μικρά σύνορα είδη, υπάρχουν μεσαία και ψηλά. Προτιμά καλά φωτισμένες περιοχές, θρεπτικά εδάφη. Λουλούδια - λευκό, μπλε, κόκκινο, μπλε, μοβ. Η περίοδος ανθοφορίας του φθινοπώρου είναι Σεπτέμβριος-Οκτώβριος.

 • Virginian aster (Aster novibelgii) ή νέος Βέλγος. Ψηλή ποικιλία - ύψος έως 2 μέτρα. Άνθη τον Οκτώβριο, εάν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, τότε το Νοέμβριο. Λουλούδια με διάμετρο 2,4-3 cm, μοβ, κόκκινο, μοβ-κόκκινο, ροζ. Η μέση είναι κίτρινη.

  Αιώνια asters - ένα φθινοπωρινό λουλούδι για μια καλοκαιρινή κατοικία

  Αιώνια asters - ένα φθινοπωρινό λουλούδι για μια καλοκαιρινή κατοικία

 • Aster heather (Aster ericoides).Συμπαγής ψηλή θέα - ύψος έως 1 μέτρο. Τα λουλούδια είναι πολλά, μικρά - έως 1 εκ. Τα πέταλα είναι στενά, λευκά ή ροζ, το κέντρο είναι σωληνοειδές, με διαφορετικές αποχρώσεις.
 • Aster πλευρικά άνθη (Aster lateriflorus). Ψηλός θάμνος - ύψος έως 120 εκατοστά, τα λουλούδια βρίσκονται κατά μήκος των βλαστών. Αρχίζει να ανθίζει τον Σεπτέμβριο. Τα λουλούδια αυτή τη στιγμή είναι λευκά, τα κέντρα είναι ανοιχτό ροζ. Αργότερα, η μέση γίνεται φωτεινό ροζ.

Οι ποικιλίες χαμηλής ανάπτυξης - αλπικές, θάμνοι - μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σύνορα, που φυτεύονται σε πετρώματα. Ψηλά φυτεύονται στο παρασκήνιο.

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες