Επιλογή και εγκατάσταση σιφονιού για νεροχύτη (νεροχύτη) στην κουζίνα

Προσπαθώντας να εξοπλίσετε τις κουζίνες με μοντέρνα ακουστικά και σύγχρονες οικιακές συσκευές, δεν πρέπει να παραμελήσετε μια μικρή συσκευή εγκατεστημένη κάτω από το νεροχύτη που ονομάζεται σιφόνι. Το σιφόνι του νεροχύτη θα αποφύγει κάποιες δυσάρεστες στιγμές κατά τη χρήση του συστήματος αποχέτευσης. Λοιπόν, τι είναι αυτή η συσκευή και πώς λειτουργεί, θα εξετάσουμε στο άρθρο.

Διαδικασία εγκατάστασης Siphon

Διαδικασία εγκατάστασης Siphon

Το σιφόνι είναι ένα σύστημα σωλήνων που δημιουργεί μια κλειδαριά νερού μεταξύ του νεροχύτη και του υπονόμου. Αυτός ο σχεδιασμός σάς επιτρέπει να αποφύγετε την είσοδο δυσάρεστων οσμών από το δίκτυο αποχέτευσης στο δωμάτιο και συλλέγει επίσης συντρίμμια από το νεροχύτη στο κάρτερ, το οποίο αποτρέπει το φράξιμο του συστήματος αποχέτευσης.

Ο ρόλος ενός σιφονιού μπορεί επίσης να παιχτεί από έναν σωλήνα που κάμπτεται με έναν ειδικό τρόπο, ο οποίος δημιουργεί επίσης μια κλειδαριά νερού. Στην πώληση, το σιφόνι μπορεί να είναι πλήρες με νεροχύτη, αλλά πιο συχνά πρέπει να αγοραστεί ξεχωριστά.

Γιατί χρειάζεστε ένα σιφόνι

Ο νεροχύτης της κουζίνας είναι συνδεδεμένος με το κεντρικό ή το τοπικό σύστημα αποχέτευσης. Ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων συνδέουν την αποχέτευση απευθείας σε ένα σύστημα σωληνώσεων λυμάτων. Για αυτό, χρησιμοποιείται συνήθως ένας κυματοειδής σωλήνας, ο οποίος κάμπτεται εύκολα στην επιθυμητή κατεύθυνση. Ωστόσο, εάν δεν δημιουργήσετε σφραγίδα νερού, το "άρωμα" από το σύστημα αποχέτευσης θα εισέλθει στην κουζίνα. Ο κύριος σκοπός του σιφονιού είναι να εμποδίσει δυσάρεστες οσμές από τον αποχέτευση.

Οι κατασκευαστές παράγουν ποιοτικά προϊόντα που διαφέρουν:

 • αξιοπιστία;
 • δύναμη;
 • ανθεκτικότητα που υπερβαίνει τη διάρκεια ζωής του μίξερ ·
 • αντοχή σε χημικές ενώσεις, υψηλές θερμοκρασίες και μηχανικό στρες.
 • απλή εγκατάσταση, η οποία επιτρέπει σε ένα άτομο χωρίς εμπειρία να εγκαταστήσει ένα σιφόνι στην κουζίνα.
 • ευελιξία χρήσης.

Πώς λειτουργεί

Η αρχή της λειτουργίας του σιφονίου βασίζεται στα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του. Στο κάτω μέρος της συσκευής, που ονομάζεται δεξαμενή ή κάρτερ, υπάρχει πάντα νερό που προέρχεται από το νεροχύτη. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει υψηλή πίεση στην αποχέτευση - αυτό οδηγεί στην μετατόπιση του "παλιού" υγρού.

Όταν η παροχή νερού σταματά, η πίεση στο σιφόνι εξισώνεται. Ως αποτέλεσμα, μέρος του υγρού παραμένει στο καμπύλο μέρος. Αυτό το βύσμα νερού αποτρέπει δυσάρεστες οσμές από την είσοδο στο δωμάτιο.

Η αρχή του σιφονιού. Το νερό ρέει ελεύθερα από το σιφόνι και εισέρχεται στο σύστημα αποχέτευσης και ο αέρας δεν μπορεί να εισέλθει από το σύστημα αποχέτευσης στο δωμάτιο, καθώς ο κάθετος σωλήνας είναι κάτω από τη στάθμη του νερού

Το νερό ρέει ελεύθερα από το σιφόνι και εισέρχεται στον αποχέτευση, και ο αέρας δεν μπορεί να φτάσει από τον αποχέτευση στο δωμάτιο, καθώς ο κάθετος σωλήνας είναι κάτω από τη στάθμη του νερού

Το σιφόνι παίζει έναν άλλο σημαντικό ρόλο. Δεδομένου ότι είναι εγκατεστημένο μετά το νεροχύτη της κουζίνας, είναι σε θέση να διατηρήσει κάποια συντρίμμια. Συσσωρεύεται στο κάρτερ και αφαιρείται εύκολα με μερική αποσυναρμολόγηση όταν αφαιρείται η δεξαμενή - ένας ιδιοκτήτης σπιτιού μπορεί να εκτελέσει αυτή τη διαδικασία μόνος του, χωρίς τη συμμετοχή επαγγελματία υδραυλικού. Η αποτροπή άμεσων αποβλήτων από την είσοδο στο σύστημα αποχέτευσης θα αποτρέψει το φράξιμο.

Γενική συσκευή συσκευής

Διαφορετικοί κατασκευαστές παράγουν σιφόνια αποχέτευσης, δομικά διαφέρουν μεταξύ τους. Οι κύριες λεπτομέρειες του λεγόμενου γόνατος για το νεροχύτη της κουζίνας περιλαμβάνουν:

 1. Διακοσμητικό τρίψιμο με μικρές τρύπες στην αποχέτευση για την αποφυγή εισόδου μεγάλων αποβλήτων στο σύστημα αποχέτευσης.Για την εγκατάστασή του, το κιτ περιλαμβάνει ένα λαστιχένιο παρέμβυσμα για τη στεγανότητα του αρμού μεταξύ της σχάρας και του νεροχύτη.
 2. Σωλήνας διακλάδωσης για σύνδεση της εξόδου και του πλέγματος φίλτρου. Το εξάρτημα στερεώνεται με μεταλλικό μπουλόνι και παξιμάδι ανθεκτικό στη διάβρωση.
 3. Siphon με αφαιρούμενη δεξαμενή κάτω για καθαρισμό σε περίπτωση απόφραξης - σας επιτρέπει να μην αποσυναρμολογήσετε πλήρως τη συσκευή αγκώνα.
Συσκευή σιφωνίου

Συσκευή σιφωνίου με τα απαραίτητα εξαρτήματα για τη συναρμολόγηση της

Ο σχεδιασμός των σύγχρονων σιφώνων (όχι μόνο για το νεροχύτη στην κουζίνα, αλλά και για το νεροχύτη στο μπάνιο με ή χωρίς υπερχείλιση) περιέχει απαραίτητα δακτυλίους στερέωσης με φλάντζες για τη σύνδεση ξεχωριστών τμημάτων των συσκευών. Το κιτ περιλαμβάνει επίσης έναν αυλακωτό σωλήνα για τη σύνδεση της εξόδου της δεξαμενής σιφόν και της εισόδου αποχέτευσης.

Οι κατασκευαστές δημιουργούν και παράγουν διαφορετικά μοντέλα, επομένως τα σχέδιά τους διαφέρουν κάπως στη συσκευή και σε διαφορετικούς αριθμούς ανταλλακτικών.

Κατασκευαστικό υλικό

Οι κατασκευαστές παράγουν πλαστικά ή μεταλλικά δαμάσκηνα. Το μέταλλο που χρησιμοποιείται για την κατασκευή είναι συνήθως ορείχαλκος, χαλκός ή ανοξείδωτος χάλυβας. Τα προϊόντα αυτού του σχεδιασμού είναι ιδανικά για μια ανοιχτή τοποθεσία, καθώς θα γίνουν ένα από τα στοιχεία της διακόσμησης της κουζίνας. Ωστόσο, είναι σημαντικά πιο ακριβά από τις πλαστικές κατασκευές.

Σιφώνιο από ανοξείδωτο ατσάλι

Ανοξείδωτο σιφόνι

Ένα κοινό μειονέκτημα είναι η συσσώρευση ακαθαρσιών στην εσωτερική επιφάνεια του στεγανοποιητικού νερού. Αυτό οδηγεί σε σταδιακή μείωση του τμήματος της συσκευής. Εάν η συντήρηση δεν πραγματοποιείται τακτικά, θα εμφανιστεί απόφραξη. Ωστόσο, η βρωμιά και το λίπος προσκολλούνται λιγότερο στο πλαστικό παρά στο μέταλλο.

Οι σύγχρονες μεταλλικές κατασκευές αποχέτευσης αποκτώνται εάν εγκατασταθεί ένα σύνολο ακριβών ειδών υδραυλικών εγκαταστάσεων και δημιουργηθεί ένα αποκλειστικό εσωτερικό. Η εγκατάσταση ενός μεταλλικού σιφονιού κάτω από το νεροχύτη πραγματοποιείται συχνά από επαγγελματίες, επειδή οι αρμοί μεταξύ των μεμονωμένων μερών του σφραγίζονται χρησιμοποιώντας λαστιχένιες σφραγίδες και ταινία καπνού.

Σε παλιά σπίτια μπορείτε να δείτε σιφόνια από χυτοσίδηρο - αυτά είναι πραγματικά σπάνια και δεν παράγονται πλέον.

Τυπικά μεγέθη σιφωνίου

Δεν υπάρχουν ακριβή πρότυπα εδώ, εκτός από τη διάμετρο του σωλήνα αποστράγγισης

Δεν είναι πρόβλημα να βάζετε ένα σιφόνι στο νεροχύτη της κουζίνας όταν η διάμετρος του αγωγού και του σωλήνα αποχέτευσης έχουν το ίδιο μέγεθος. Ωστόσο, όταν υπάρχουν διαφορές στις διαμέτρους σωλήνων, είναι απαραίτητο να σκεφτούμε εκ των προτέρων τη σύνδεσή τους. Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιούνται διάφορες μανσέτες και οι σωλήνες ζεύξης τους. Για παράδειγμα, ένα εσωτερικό μπλουζάκι διπλής πρίζας 50 mm θα σας επιτρέψει να συνδέσετε ένα νεροχύτη 50 * 40 και ένα πλυντήριο 50 * 25 με μανσέτες στεγανοποίησης.

Μανσέτες μετάβασης υπονόμων

Διάφορες μανσέτες προσαρμογέα σάς επιτρέπουν να συνδέετε ερμητικά τις απαραίτητες συσκευές στον κεντρικό υπονόμο

Κοινοί τύποι

Οι κατασκευαστές παράγουν διάφορους τύπους σιφονιών νεροχύτη. Επιλέγονται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της τοποθεσίας εγκατάστασης.

Τύποι σιφωνίων: μπουκάλι με σωλήνα, μπουκάλι με χωρίσματα, σωληνοειδή

Μερικοί τύποι σιφώνων: μπουκάλι με σωλήνα, μπουκάλι με χωρίσματα, σωληνοειδή

Κυματοειδής αποχέτευση

Ο κυματοειδής σωλήνας είναι βολικός στη χρήση όταν η έξοδος του νεροχύτη βρίσκεται σε μη τυπική θέση. Αυτή η συσκευή χρησιμοποιείται επίσης εάν έχει προγραμματιστεί η εγκατάσταση πρόσθετου εξοπλισμού ή οποιωνδήποτε απαραίτητων αντικειμένων κάτω από το νεροχύτη. Όταν το συνδέετε στο νεροχύτη, πρέπει να προσέξετε την ποσότητα νερού στο καμπύλο μέρος. Θα πρέπει να είναι αρκετό για να δημιουργήσει μια αξιόπιστη κλειδαριά νερού, η οποία εγγυάται αξιόπιστη προστασία από τη διείσδυση των οσμών από τον αποχέτευση.

Η αποστράγγιση με τη μορφή κυματοειδούς σωλήνα δεν είναι ιδανικός σχεδιασμός, επειδή η βρωμιά συσσωρεύεται γρήγορα στις άκρες του προϊόντος.

Δομικά, το κυματοειδές σιφόνι αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • σωλήνας διακλάδωσης με πλέγμα και παξιμάδι ένωσης ·
 • κυματοειδής σωλήνας.

Επιπλέον, μπορεί να χρειαστεί μια βάση σωλήνων.

Αποστράγγιση από κυματοειδές σωλήνα

Αγωγός κυματοειδούς σωλήνα

Η κυματοειδής αποστράγγιση εγκαθίσταται σε λίγα λεπτά.Αρχικά, στερεώνουμε το σωλήνα αποστράγγισης με πλέγμα στο νεροχύτη. Η στερέωση γίνεται χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο παρέμβυσμα και τη βίδα. Στη συνέχεια, η αυλάκωση εισάγεται στο σωλήνα με το ένα άκρο και στερεώνεται με παξιμάδι, και η άλλη πλευρά εισάγεται στο σωλήνα αποχέτευσης. Εάν απαιτείται καθαρισμός, ο κυματοειδής σωλήνας αποσυνδέεται από τον αγωγό διακλάδωσης και την αποχέτευση. Στη συνέχεια πλένεται ή αλλάζει σε νέο.

Αποστράγγιση μπουκαλιών

Τα σιφόνια μπουκαλιών εγκαθίστανται συχνότερα. Είναι κατάλληλα για την αποστράγγιση βρώμικου νερού και άλλων ακαθαρσιών από πολλαπλούς νεροχύτες. Σε αυτήν την περίπτωση, πραγματοποιείται η εγκατάσταση του απαιτούμενου αριθμού ειδικών στροφών.

Ο σχεδιασμός της αποστράγγισης φιαλών αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • γκριλ από μέταλλο ή πλαστικό ·
 • σωλήνας εισόδου
 • μπουκάλι χωρητικότητας
 • ένα σωλήνα διακλάδωσης για την αποστράγγιση λυμάτων στον υπονόμο ·
 • προσαρμογέα που σας επιτρέπει να συνδέσετε το σιφόνι στο σύστημα αποχέτευσης.

Η αποστράγγιση μπουκαλιών είναι ένα εντελώς σκληρό προϊόν. Εάν είναι απαραίτητο, ο σχεδιασμός συμπληρώνεται με αυλάκωση για πιο βολική σύνδεση με τον αποχέτευση. Ο καθαρισμός αποστράγγισης μπουκαλιών πραγματοποιείται ξεβιδώνοντας το κάτω μέρος του δοχείου με τη μορφή φιάλης και αφαιρώντας τη συσσωρευμένη βρωμιά.

Αποστράγγιση σωλήνων

Αυτός ο τύπος σιφονιού τοποθετείται όχι μόνο στους νεροχύτες, αλλά και στα μπάνια. Έχει μια εντελώς άκαμπτη κατασκευή - μοιάζει με τα γράμματα S και U.

Απλό σιφόνι σωλήνα (άμεσης ροής)

Απλό σιφόνι σωλήνα

Δεδομένου ότι πολλές σύγχρονες κουζίνες είναι εξοπλισμένες με πλυντήρια πιάτων, το σιφόνι σωλήνων μπορεί να εξοπλιστεί με μια επιπλέον πρίζα.

Νιπτήρες Siphon για McAlpine (Μεγάλη Βρετανία) με πρίζα για οικιακές συσκευές, 40 mm (MRSK6). Το μοντέλο MRSK4A είναι εξοπλισμένο με γωνιακή στροφή

McAlpine νεροχύτης σιφόνι (UK) με πρίζα οικιακών συσκευών, 40 mm (MRSK6). Το μοντέλο MRSK4A είναι εξοπλισμένο με γωνιακή στροφή. Κατά την επιλογή, καθοδηγηθείτε από τις καθορισμένες διαστάσεις

Υπάρχουν μοντέλα σωληνοειδών σιφωνίων με διαχωρισμό ροής πίδακα. Τέτοια σιφώνια δεν συνδέονται στο νεροχύτη - μετά την εγκατάσταση, υπάρχει διαφορά μεταξύ του σιφονιού και του νεροχύτη. Είναι απαραίτητο ώστε τα μικρόβια από το σύστημα αποχέτευσης να μην μπορούν να εισέλθουν στον νεροχύτη. Χρησιμοποιούνται σε προσχολικά ιδρύματα και καταστήματα εστίασης.

Επίπεδα αποστράγγιση

Είναι ένα μικρό σιφόνι κάτω από το νεροχύτη όπου το μέγεθος είναι κρίσιμο. Συνήθως χρησιμοποιείται όταν Ένα "πλυντήριο ρούχων" είναι εγκατεστημένο κάτω από το νεροχύτη ή πλυντήριο πιάτων. Υπάρχουν μοντέλα με διάρρηξη ροής jet.

Επίπεδα αποστράγγιση

Σχετικά με το σχεδιασμό - ένα κανονικό γόνατο, αλλά σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χώρο

Εκτός από τις μικρές διαστάσεις του, ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό μιας επίπεδης αποχέτευσης είναι επίσης μια άκαμπτη δομή. Αυτά τα σιφόνια σπάνια είναι φραγμένα. Εάν είναι απαραίτητο να γίνει πλήρης καθαρισμός, η σχάρα ξεβιδώνεται και στη συνέχεια αφαιρείται ολόκληρη η κατασκευή από το νεροχύτη.

Με υπερχείλιση

Όταν ο νεροχύτης έχει προστασία υπερχείλισης, ένα σιφώνιο με υπερχείλιση τοποθετείται κάτω από αυτό. Ο σχεδιασμός του προϊόντος περιέχει έναν επιπλέον σωλήνα διακλάδωσης στον οποίο συνδέεται ένας σωλήνας μικρής διαμέτρου από την οπή υπερχείλισης στο πάνω μέρος του νεροχύτη. Αυτός ο σχεδιασμός δεν επιτρέπει στον νεροχύτη να ξεχειλίζει με νερό και μειώνει τον κίνδυνο πλημμύρας των χώρων και των γειτόνων που ζουν στον κάτω όροφο.

Το σιφώνιο με υπερχείλιση εγκαθίσταται όχι μόνο για νεροχύτες, αλλά και για νεροχύτες

Το σιφόνι με υπερχείλιση εγκαθίσταται όχι μόνο για νεροχύτες, αλλά και για νεροχύτες

Υπάρχουν επίσης δαμάσκηνα με μία ή δύο εξόδους στο λαιμό. Χρησιμοποιούνται όταν απαιτείται πρόσθετη σύνδεση πλυντηρίου πιάτων ή πλυντηρίου ρούχων.

Παρατηρήστε πόσα αξεσουάρ έχει το σιφόνι σωλήνα με υπερχείλιση. Εάν φοβάστε να μπερδευτείτε κατά την αυτοεγκατάσταση, είναι καλύτερα να προσκαλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό

Παρατηρήστε πόσα αξεσουάρ έχει το σιφόνι σωλήνα με υπερχείλιση. Εάν φοβάστε να μπερδευτείτε κατά την αυτοεγκατάσταση, είναι καλύτερα να προσκαλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό

Βασικοί κανόνες επιλογής

Για να εξασφαλίσετε την αποτελεσματική αποστράγγιση του χρησιμοποιημένου νερού στην κουζίνα, πρέπει να επιλέξετε το σωστό σιφόνι. Για να το κάνετε αυτό, λάβετε υπόψη τις ακόλουθες προτάσεις:

 1. Πρέπει να αγοράσετε ένα κιτ αμέσως. Εκτός από το σιφόνι, πρέπει να περιέχει όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για τη σύνδεσή του στον αποχέτευση. Εάν τα ανταλλακτικά αγοράζονται ξεχωριστά, υπάρχει πιθανότητα να μην είναι σε θέση να συναρμολογήσουν μία μόνο δομή.
 2. Είναι απαραίτητο να μετρηθεί ο ελεύθερος χώρος κάτω από το νεροχύτη εκ των προτέρων.Εάν είναι ελάχιστο, προτιμάται ένα μικρό σιφόνι.
 3. Με μια κλειστή εγκατάσταση, δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα ακριβό σιφόνι σχεδιαστών. Είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα λιγότερο όμορφο προϊόν καλής ποιότητας, αλλά σε χαμηλότερη τιμή. Σε τελική ανάλυση, κανείς δεν θα το δει και δεν θα χαλάσει το εσωτερικό της κουζίνας.
 4. Όταν το νεροχύτη είναι ανοιχτό, είναι λογικό να αγοράσετε ένα προϊόν με διακοσμητικό σχεδιασμό.

Υπάρχει πάντα ένα εγχειρίδιο οδηγιών στο κιτ κάθε συσκευής - πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά πριν από την εγκατάσταση. Είναι επίσης απαραίτητο να δοθεί προσοχή στην απουσία ζημιάς στο σιφόνι, την ποιότητα του νήματος, τα στοιχεία στεγανοποίησης και τα πώματα.

Αποχρώσεις εγκατάστασης

Για να εγκαταστήσετε ένα σιφόνι σε ένα νεροχύτη, ένα έμπειρο άτομο πρέπει να περάσει λίγα λεπτά. Εάν δεν πετύχετε τόσο γρήγορα, είναι εντάξει. Πρώτα πρέπει να προετοιμάσετε το εργαλείο και τις προμήθειες. Το μέγιστο που μπορεί να χρειαστείτε:

 • κατσαβίδι;
 • κλειδί αερίου;
 • σφραγιστικό.

Κατά κανόνα, κατά την εγκατάσταση πλαστικών προϊόντων, αρκεί μόνο ένα κατσαβίδι με επίπεδη κεφαλή.

Εάν είναι απαραίτητο να αλλάξετε το σιφόνι, το παλιό προϊόν αποσυναρμολογείται πρώτα. Αυτή η διαδικασία ξεκινά τοποθετώντας μια λεκάνη ή άλλο δοχείο κάτω από την αποχέτευση για να αποτρέψει την είσοδο νερού στο πάτωμα. Πρώτα, αφαιρούνται όλα τα μέρη του πλαστικού σιφονιού. Στη συνέχεια, το προστατευτικό πλέγμα αφαιρείται ξεβιδώνοντας τη βίδα. Εάν αποσυναρμολογηθεί μια μεταλλική αποστράγγιση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα κλειδί αερίου.

Τέλος, το εσωτερικό της τρύπας αποστράγγισης στον σωλήνα αποχέτευσης καθαρίζεται από βρωμιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πανί ή χαρτοπετσέτα για να το κάνετε αυτό.

Πώς να συλλέξετε σωστά την αποχέτευση

Στην αρχή της διαδικασίας, πρέπει να ελέγξετε την παρουσία όλων των τμημάτων. Για να γίνει αυτό, μελετάμε τις συνημμένες οδηγίες και παρουσιάζουμε όλα τα στοιχεία, για παράδειγμα, στον πίνακα.

Συχνά πραγματοποιείται εγκατάσταση αποστράγγισης φιαλών. Η συναρμολόγηση πραγματοποιείται με την ακόλουθη σειρά:

 • Ξεχωριστά μέρη της φιάλης συνδέονται μετά την εγκατάσταση μιας φλάντζας μικρού πάχους. Το στοιχείο στεγανοποίησης πρέπει να είναι καλά πιεσμένο στο τμήμα από όλες τις πλευρές.
 • Το παξιμάδι στερεώνεται στην αυλάκωση.
 • Φλάντζα σε σχήμα κώνου τοποθετείται στον αυλακωτό σωλήνα. Το αιχμηρό τμήμα του στοιχείου στεγανοποίησης είναι πιο κοντά στην άκρη.
 • Ο κυματοειδής σωλήνας εισάγεται στην έξοδο της φιάλης και στερεώνεται σφίγγοντας το παξιμάδι.
 • Από την άλλη πλευρά με το πλέγμα, το δεύτερο παξιμάδι και το παρέμβυσμα είναι στερεωμένα.
 • Η σύνδεση δύο ξεχωριστών τμημάτων του σιφονιού γίνεται σφίγγοντας το παξιμάδι.

Στο τέλος της διαδικασίας, η αποχέτευση στερεώνεται κάτω από το νεροχύτη. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στεγανωτικό σιλικόνης για να αυξήσετε τη στεγανότητα όλων των αρθρώσεων σιφωνίου. Συνιστάται να μην χρησιμοποιείτε υπερβολική δύναμη όταν σφίγγετε τα παξιμάδια.

Τα παξιμάδια σφίγγονται με το χέρι! Μην χρησιμοποιείτε κλειδιά!

Εγκατάσταση νέας συσκευής

Η συναρμολογημένη δομή αποστράγγισης συνδέεται στον νεροχύτη ως εξής:

 • Τα παρεμβύσματα με τη μορφή δακτυλίων τοποθετούνται κάτω από τη σχάρα και στο πάνω μέρος του σιφονιού.
 • το συναρμολογημένο στοιχείο αποστράγγισης πιέζεται από κάτω στην οπή του νεροχύτη και τοποθετείται μια σχάρα στην κορυφή του μπολ.
 • η βίδα σφίγγεται.
 • Ένα παξιμάδι και ένας δακτύλιος Ο τοποθετούνται στον σωλήνα διακλάδωσης.
 • ένα σιφόνι τοποθετείται και το παξιμάδι σφίγγεται.
 • ένας σωλήνας βιδώνεται στο σιφόνι.
 • το άλλο άκρο του σωλήνα συνδέεται με την αποχέτευση.

Εάν είναι απαραίτητο, ένας προσαρμογέας χρησιμοποιείται επιπλέον εάν τα μέρη έχουν διαφορετικές διαμέτρους στη διασταύρωση. Στο τέλος της διαδικασίας εγκατάστασης, ελέγχεται η λειτουργικότητα της αποχέτευσης γεμίζοντας με νερό και ελέγχοντας για διαρροές.

Κατασκευαστές

Η επιλογή εδώ είναι απλώς τεράστια, από φθηνά κινεζικά προϊόντα έως ακριβά επώνυμα. Η επιλογή για κάθε κατάσταση είναι ατομική και βασίζεται στον τόπο εγκατάστασης της συσκευής, το είδος της εργασίας που θα εκτελεστεί και τις οικονομικές δυνατότητες.

Μερικοί κατασκευαστές:

 • AkvaterΕίναι μια ρωσική εταιρεία, γνωστή και έχει τη δική της αγορά πωλήσεων.
 • AlcaPLAST - προϊόντα αυτής της εταιρείας, ένας συμβιβασμός τιμής και ποιότητας.
 • Χάνσγκρουε- μια μάρκα από τη Γερμανία, ηγέτης στην ποιότητα και το σχεδιασμό.

συμπέρασμα

Οποιοσδήποτε νεροχύτης στην κουζίνα πρέπει να είναι εξοπλισμένος με σιφόνι, εάν δεν θέλετε να εμφανίζονται δυσάρεστες οσμές στο δωμάτιο. Τα σύγχρονα δαμάσκηνα αποτρέπουν επίσης την είσοδο επιβλαβών βακτηρίων στο σύστημα αποχέτευσης.

Για να εξοικονομήσετε χρήματα, συνιστάται η εγκατάσταση πλαστικών σιφωνίων - κάνουν εξαιρετική δουλειά για το σκοπό τους. Τώρα μπορείτε να αγοράσετε εγχώρια και εισαγόμενα σιφόνια σε προσιτή τιμή.

Μια καλή επιλογή είναι να εγκαταστήσετε το προϊόν με ένα γυαλί καθίζησης. Αυτός ο σχεδιασμός θα σας επιτρέψει να καθαρίσετε γρήγορα το υδραυλικό εξάρτημα. Η χρήση σιφωνικών σωλήνων για την κουζίνα είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή.

Εάν είναι δυνατόν, μην χρησιμοποιείτε κυματοειδές σωλήνα - λόγω των πλευρών, παγιδεύει άσκοπα βρωμιά μέσα. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης ενός σωλήνα αντί για αυλακώσεις, δείτε το παρακάτω βίντεο.

 

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες