Γιατί δεν θερμαίνονται τα καλοριφέρ;

Εάν ο χειμώνας είναι ήδη στο κατώφλι και το σπίτι σας είναι κρύο, πρέπει να μάθετε ποιος είναι ο λόγος. Ο Roman Sidlauskas, ειδικός του Ιταλού κατασκευαστή θερμαντικών σωμάτων Global Radiatori, βοηθά να κατανοήσουμε ποιος πρέπει να κατηγορήσει και τι να κάνει.

Ψυγείο από το Global Radiatori Global VOX EXTRA 350

1. Η εταιρεία διαχείρισης φταίει

Και ο καιρός. Υπάρχει πιθανότητα να μην έχουν έρθει ακόμη σοβαροί παγετοί στο δρόμο, οπότε η εταιρεία διαχείρισης δεν έχει ακόμη φτάσει στο μέγιστο. Δηλαδή, θερμαίνει το ψυκτικό που εισέρχεται στο σύστημα θέρμανσης, όχι έως 70σχετικά μεC και, ας πούμε, μόνο έως 50σχετικά μεΓ. Στη συνέχεια, η μεταφορά θερμότητας του τμήματος καλοριφέρ δεν θα είναι, για παράδειγμα, όχι 160 W, αλλά 110 W.

Η μειωμένη θερμοκρασία ψυκτικού είναι ο κύριος λόγος για κακή θέρμανση

Η μειωμένη θερμοκρασία ψυκτικού είναι ο κύριος λόγος για κακή θέρμανση

Τι να κάνω: Δυστυχώς, οι κάτοικοι των σπιτιών που συνδέονται με κεντρικό σύστημα θέρμανσης δεν έχουν καμία σχέση, επειδή η θερμοκρασία του νερού είναι ομοιόμορφη για αρκετές περιοχές. Όμως όσοι διαθέτουν λεβητοστάσιο μπορούν να συμφωνήσουν με τους γείτονες και την εταιρεία διαχείρισης σχετικά με την αύξηση της θερμοκρασίας του ψυκτικού. Αυτό, φυσικά, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι κάτοικοι του σπιτιού είναι κρύοι. Λάβετε υπόψη ότι αυτό θα αντικατοπτρίζεται στους λογαριασμούς θέρμανσης.

2. Οι γείτονες φταίνε

Συμβαίνει ότι κάποιος στην είσοδο άλλαξε τις μπαταρίες θέρμανσης στο διαμέρισμα χωρίς να συμβουλευτεί την εταιρεία διαχείρισης, για παράδειγμα, έχει εγκαταστήσει πιο ισχυρές συσκευές. Για το λόγο αυτό, δεν υπάρχει αρκετή πίεση στο σύστημα για την παροχή θερμότητας σε όλα τα καλοριφέρ σε όλα τα διαμερίσματα. Ή απλώς ένας γείτονας απενεργοποίησε τις μπαταρίες του χωρίς να βάλει παράκαμψη, οπότε δεν παρέχεται καθόλου θερμότητα στις μπαταρίες σας.

παράκαμψη

Λανθασμένη κατασκευή ή ρύθμιση παράκαμψης μπορεί να προκαλέσει κακή θέρμανση

Τι να κάνω: μιλήστε με γείτονες, πείστε να ανοίξετε βαλβίδες με μπάλα εάν ο λόγος είναι η έλλειψη παράκαμψης. Και παραπονούνται στον Ποινικό Κώδικα εάν οι γείτονες άλλαξαν το σύστημα θέρμανσης στο διαμέρισμά τους χωρίς έγκριση.

3. Οι υπεύθυνοι εγκατάστασης φταίνε

Και αυτό μπορεί να συμβαίνει, ειδικά εάν οι τεχνίτες δεν είχαν ειδική εκπαίδευση μηχανικής και γνώση των αποχρώσεων του συστήματος θέρμανσης. Θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να εγκαταστήσουν πολύ ογκώδη καλοριφέρ ή να επιλέξουν ελάχιστα τον τύπο σύνδεσης. Εξαιτίας αυτού, οι μπαταρίες ενδέχεται να μην ζεσταθούν εντελώς και θα κρυώσει στο διαμέρισμα.

Τι να κάνω: Αρχικά, επιλέξτε αρχικά επαγγελματίες εγκαταστάτες με συστάσεις, συμβόλαιο και εγγύηση για την εργασία που εκτελέσατε. Και εάν το πρόβλημα έχει ήδη συμβεί, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ηνωμένο Βασίλειο για να στείλουν το δικό τους πρόγραμμα εγκατάστασης. Αλλά δεν θα είναι απαραίτητα πιο έμπειρος από τον προηγούμενο πλοίαρχο, οπότε είναι καλύτερο να βρείτε έναν ικανό έμπειρο ειδικό από την πλευρά που θα επιλύσει το πρόβλημα.

4. Ο κατασκευαστής φταίει

Μπορείτε να ακολουθήσετε όλους τους κανόνες εγκατάστασης, αλλά το καλοριφέρ δεν θα θερμανθεί καλά, απλώς και μόνο επειδή είναι κατασκευασμένο έτσι. Για παράδειγμα, τα καλοριφέρ αλουμινίου από την Κίνα είναι συχνά μικρότερα από τις ευρωπαϊκές συσκευές. Λόγω της μικρότερης περιοχής τους, εκπέμπουν λιγότερη θερμότητα. Επίσης, ορισμένοι κατασκευαστές εξοικονομούν πρώτες ύλες και αντί για κράμα αλουμινίου υψηλής ποιότητας, το οποίο μεταφέρει καλά τη θερμότητα, χρησιμοποιούν φτηνό μέταλλο με μεγάλη ποσότητα ακαθαρσιών, το οποίο, ως αποτέλεσμα, μπορεί να έχει κακή επίδραση στη μεταφορά θερμότητας της συσκευής.

Τι να κάνω: επιλέξτε μπαταρίες υψηλής ποιότητας με υψηλή απαγωγή θερμότητας. Η καλύτερη επιλογή είναι τα ευρωπαϊκά καλοριφέρ με μεταφορά θερμότητας τουλάχιστον 175 W ανά ενότητα. Παρεμπιπτόντως, εξυπηρετούν δύο φορές περισσότερο από τους Κινέζους.

5. Φταίνεσαι

Ναι, χωρίς να το παρατηρήσετε, μπορείτε να μειώσετε την απαγωγή θερμότητας των μπαταριών. Για παράδειγμα, εάν αποφασίσατε να τους πνίξετε στον τοίχο και να τους κλείσετε με μια θαμπή οθόνη, θα τους αποκλείσει με μια ντουλάπα ή έναν καναπέ. Σε αυτήν τη θέση, η θερμότητα από την μπαταρία δεν έχει πουθενά, οπότε το δωμάτιο είναι κρύο.Ακόμη και οι χοντρές κουρτίνες μπορούν να χρησιμεύσουν ως εμπόδιο στον ζεστό αέρα, ειδικά αν τα παράθυρα είναι πανοραμικά και τα καλοριφέρ βρίσκονται στις πλευρές και είναι εντελώς κρυμμένα πίσω από τις ανοιχτές κουρτίνες.

κρυφή μπαταρία στον τοίχο

Μια εσοχή μπαταρίας στον τοίχο δεν θα θερμαίνει καλά το δωμάτιο

Τι να κάνω: δωρεάν μπαταρίες από έπιπλα και κουρτίνες. Αν θέλετε πραγματικά να τα κρύψετε, χρησιμοποιήστε διακοσμητικά πάνελ με πολλές τρύπες από όλες τις πλευρές, αντί για κενές οθόνες. Και για να μην κλείσετε τα καλοριφέρ στο πλάι των παραθύρων, αντί για συνηθισμένες κουρτίνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρωμαϊκές κουρτίνες.

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες