Πώς να κάνετε αποστράγγιση στον ιστότοπο με τα χέρια σας

Σε ορισμένες περιοχές, τα υπόγεια ύδατα βρίσκονται πολύ κοντά στην επιφάνεια. Τόσο κοντά που απειλούν την ακεραιότητα των κτιρίων (τα θεμέλιά τους) και εμποδίζουν την ανάπτυξη φυτεύσεων. Όλα αυτά τα προβλήματα επιλύονται με την αποστράγγιση του ιστότοπου. Σε γενικές γραμμές, αυτό το συμβάν είναι δαπανηρό τόσο από την άποψη του απαιτούμενου ποσού όσο και του απαιτούμενου χρόνου. Μεγάλος χρόνος αφιερώνεται στον προγραμματισμό. Εάν κάνετε τα πάντα σύμφωνα με το μυαλό σας, τότε χρειάζεστε δεδομένα υδρογεωλογικής έρευνας και ένα έργο που καταρτίζεται από έναν ειδικό. Αλλά, ως συνήθως, μόνο λίγοι το κάνουν, οι περισσότεροι φτιάχνουν ένα σύστημα αποχέτευσης με τα χέρια τους.

Η αποστράγγιση του χώρου μπορεί να κανονιστεί ως στοιχείο του σχεδιασμού τοπίου

Η αποστράγγιση του χώρου μπορεί να κανονιστεί ως στοιχείο του σχεδιασμού τοπίου

Τι είδους νερό αφαιρείται με αποχέτευση

Η αποστράγγιση ενός οικοπέδου είναι μια δαπανηρή και χρονοβόρα επιχείρηση που απαιτεί μεγάλο μέρος της γης. Ο καλύτερος χρόνος για την κατασκευή είναι η διαδικασία σχεδιασμού και τακτοποίησης του χώρου. Αργότερα οι προθεσμίες οδηγούν σε μεγάλη σύγχυση, κάτι που δεν είναι χαρά όλων. Ωστόσο, εάν υπάρχει νερό στον ιστότοπο, πρέπει να το κάνετε.

Υπάρχουν αρκετοί τύποι νερού στον ιστότοπο που μας ενοχλούν και που πρέπει να εκτραπούν. Είναι διαφορετικής φύσης και απαιτούν διαφορετικά μέτρα.

Επιφανειακά νερά

Σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της τήξης του χιονιού και της έντονης βροχόπτωσης, κατά τη διάρκεια εργασιών στο χώρο (πότισμα, διαδρομές πλύσης), απόρριψη νερού από μια δεξαμενή κ.λπ. Αυτό που έχουν όλα τα φαινόμενα είναι η μοναδικότητά τους: τα επιφανειακά νερά εμφανίζονται μετά από ορισμένα γεγονότα. Ένας εξυπνότερος τρόπος για την εκτροπή τους είναι μια συσκευήυπονόμος καταιγίδας... Αντιμετωπίζει τέλεια την εργασία και το κόστος της ρύθμισης είναι πολύ χαμηλότερο.

Τα λύματα καταιγίδας είναι υπεύθυνα για την απόρριψη επιφανειακών υδάτων

Τα λύματα καταιγίδας είναι υπεύθυνα για την απόρριψη επιφανειακών υδάτων

Για την απομάκρυνση των επιφανειακών υδάτων, εγκαθίστανται κυρίως ανοιχτά κανάλια, σημείο εισαγωγής νερού κάτω από σωλήνες καταιγίδας ή γραμμικά κατά μήκος ολόκληρης της προεξοχής στέγης. Από αυτούς τους δέκτες, το νερό μεταφέρεται με συμπαγείς πλαστικούς σωλήνες (αμιάντου-τσιμέντου) σε υδρορροή ή ένα ποτάμι ή λίμνη απορρίπτεται σε μια χαράδρα. Μερικές φορές επιτρέπεται η απόσυρση στο έδαφος.

Υπόγεια νερά

Αυτά τα υπόγεια νερά που έχουν εποχιακό επίπεδο (υψηλότερα την άνοιξη μετά από πλημμύρα, χαμηλότερα το χειμώνα) έχουν ζώνη τροφοδοσίας (από όπου προέρχονται) και ζώνη εκροής (όπου φεύγουν) ονομάζονται υπόγεια ύδατα. Συνήθως, τα υπόγεια ύδατα υπάρχουν σε αμμώδη, αμμώδη εδάφη αργιλίου, λιγότερο συχνά σε αφρούς με μικρή ποσότητα πηλού.

Η παρουσία υπόγειων υδάτων μπορεί να προσδιοριστεί με τη χρήση αυλακωτών λάκκων ή αρκετών φρεατίων με διάτρηση χειρός. Κατά τη διάτρηση, σημειώνεται δυναμική στάθμη (όταν εμφανίστηκε νερό κατά τη διάτρηση) και σταθερή στάθμη (κάποια στιγμή μετά την εμφάνισή της, το επίπεδο σταθεροποιείται).

Με υψηλό επίπεδο υπόγειων υδάτων, γίνονται επίσης θεμέλια λωρίδων, αλλά η στεγανοποίηση πρέπει να είναι σε ύψος

Με υψηλό επίπεδο υπόγειων υδάτων, γίνονται επίσης θεμέλια λωρίδων, αλλά η στεγανοποίηση πρέπει να είναι σε ύψος

Εάν μιλάμε για εκτροπή νερού από το κτίριο, τότε το σύστημα αποχέτευσης είναι διαρρυθμισμένο εάν η στάθμη των υπογείων υδάτων (GWL) είναι μόλις 0,5 m κάτω από το θεμέλιο. Εάν η στάθμη των υπόγειων υδάτων είναι υψηλή - πάνω από το βάθος κατάψυξης - τότε συνιστάται μονολιθική βάση πλακών με τα μέτρα αποστράγγισης του νερού. Σε χαμηλότερο επίπεδο, είναι δυνατές και άλλες επιλογές, αλλά απαιτείται ενδελεχής και πολυεπίπεδη στεγανοποίηση. Η ανάγκη για αποστράγγιση θεμελίων πρέπει να εκτιμάται από ειδικό.

Εάν τα υπόγεια ύδατα υψηλού επιπέδου (GWL πάνω από 2,5 μέτρα) παρεμποδίζουν την ανάπτυξη των φυτών, απαιτείται αποστράγγιση του χώρου. Πρόκειται για ένα σύστημα καναλιών ή ειδικών αγωγών αποστράγγισης που τοποθετούνται στο έδαφος σε ένα ορισμένο επίπεδο (κάτω από τη στάθμη ζεστού νερού κατά 20-30 cm).Το βάθος των σωλήνων ή των τάφρων είναι κάτω από το GWL - έτσι ώστε το νερό να ρέει προς τα κάτω. Έτσι, οι γειτονικές εδαφικές περιοχές αποστραγγίζονται.

Verhovodka

Αυτά τα υπόγεια ύδατα εμφανίζονται σε εδάφη σε στρώματα ανθεκτικά στο νερό, αλλά συχνά η εμφάνισή τους είναι αποτέλεσμα κατασκευαστικών σφαλμάτων. Συνήθως αυτό είναι νερό, το οποίο, όταν απορροφάται στο έδαφος, συναντά στρώματα με χαμηλή ικανότητα απορρόφησης υγρασίας στο δρόμο του. Τις περισσότερες φορές είναι πηλός.

Εάν μετά τη βροχή υπάρχουν λακκούβες στον ιστότοπο και δεν εξαφανιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό είναι ένας ερμηνευτής. Εάν το νερό συσσωρεύεται στις σκαμμένες τάφρους, αυτό είναι επίσης το κορυφαίο νερό. Εάν λίγα χρόνια μετά την κατασκευή ενός σπιτιού σε πήλινα εδάφη ή αργίλους στο υπόγειο, οι τοίχοι αρχίζουν να "κλαίνε" - αυτό είναι επίσης ένα κορυφαίο νερό. Νερό συσσωρευμένο σε θρυμματισμένες πέτρινες τσέπες κάτω από το θεμέλιο, στην τυφλή περιοχή κ.λπ.

Για να αποφευχθεί μια τέτοια κατάσταση, απαιτείται αποστράγγιση του χώρου

Για να αποφευχθεί μια τέτοια κατάσταση, απαιτείται αποστράγγιση του χώρου

Ο ευκολότερος τρόπος για να αφαιρέσετε το πάνω νερό είναι με τη βοήθεια τάφρων, αλλά είναι καλύτερο να αποφύγετε την εμφάνισή του - να συμπληρώσετε το θεμέλιο όχι με ερείπια και άμμο, αλλά με πηλό ή γηγενές χώμα, προσεκτικά το σφίγγοντας σε στρώματα. Ο κύριος στόχος είναι να εξαλειφθεί η παρουσία τσέπες στις οποίες θα συσσωρεύεται νερό. Μετά από μια τέτοια συμπλήρωση, απαιτείται η δημιουργία μιας τυφλής περιοχής, η οποία είναι ευρύτερη από το πλάτος της πλήρωσης και μια υποχρεωτική διαδρομή είναι η αποστράγγιση του νερού καταιγίδας.

Εάν η τοποθεσία έχει κλίση, εξετάστε το ενδεχόμενο να τακτοποιήσετε βεράντες και τοίχους συγκράτησης, με την υποχρεωτική διάταξη των αποχετεύσεων κατά μήκος του τοίχου συγκράτησης. Το πιο δύσκολο είναι να αντιμετωπίσετε το verkhvodka σε χαμηλές περιοχές, οι οποίες είναι χαμηλότερες σε επίπεδο από τις γειτονικές. Εδώ, μια λογική λύση είναι να προσθέσετε γη, καθώς συνήθως δεν υπάρχει πουθενά για να πετάξετε νερό. Μια άλλη πιθανή επιλογή είναι η έξοδος της αποχέτευσης μέσω γειτονικών περιοχών ή κατά μήκος του δρόμου έως το σημείο πιθανής εκκένωσης. Είναι απαραίτητο να αποφασιστεί επί τόπου, με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες.

Για να μην στραγγίσει

Η συσκευή του συστήματος αποχέτευσης είναι μια δαπανηρή επιχείρηση. Εάν είναι δυνατόν να το ξεπεράσετε με άλλα μέτρα, αξίζει να το κάνετε. Άλλα μέτρα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Συσκευή αποστράγγισης καταιγίδας.
 • Συσκευή τυφλής περιοχής (για την ανύψωση εδαφών, είναι επιθυμητή μια μονωμένη τυφλή περιοχή).
 • Σε περιοχές με κλίση, η εγκατάσταση ενός υψίπεδου τάφρου είναι ένα τάφρο επαρκούς βάθους, το οποίο βρίσκεται στην πλαγιά υψηλότερα από το σπίτι. Από αυτό το χαντάκι, το νερό απορρίπτεται κάτω από την τοποθεσία, σε αποχέτευση, απορρίπτεται σε χαράδρα, ποτάμι, λίμνη κ.λπ.

  Για να μην πασπαλίζονται τα άκρα της τάφρου, μπορεί να φυτευτεί με φυτά που αγαπούν την υγρασία με ισχυρό ριζικό σύστημα

  Για να μην πασπαλίζονται τα άκρα της τάφρου, μπορεί να φυτευτεί με φυτά που αγαπούν την υγρασία με ισχυρό ριζικό σύστημα

 • Στεγανοποίηση ιδρύματος. Για την εξάλειψη της τριχοειδούς αναρρόφησης της υγρασίας, τοποθετούνται αρκετά στρώματα στεγανοποιητικού υλικού πάνω από το τελικό θεμέλιο, για να εξαλειφθούν τα προβλήματα με τους υγρούς τοίχους στο υπόγειο, γίνεται εξωτερική στεγανοποίηση του ιδρύματος (σκάβεται σε όλο το βάθος και επεξεργάζεται με στεγανοποιητικά υλικά). Για μεγαλύτερη αξιοπιστία, τα τοιχώματα του υπογείου και / ή του υπόγειου δαπέδου πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με διεισδυτική στεγανοποίηση τύπου Penetron από το εσωτερικό.

Εάν μετά από όλες αυτές τις δραστηριότητες η κατάσταση δεν σας ταιριάζει, είναι λογικό να κάνετε ένα σύστημα αποχέτευσης.

Τύποι αποχέτευσης

Η αποστράγγιση του χώρου είναι ένα πολύπλοκο σύστημα με πολλές αποχρώσεις και χαρακτηριστικά. Κατά δομή, μπορεί να είναι τοπικό (τοπικό) - για την επίλυση ενός προβλήματος σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Τις περισσότερες φορές είναι η αποστράγγιση των θεμελίων, υπόγειο και ημιυπόγειο (υπόγειο). Επίσης, τα συστήματα αποστράγγισης νερού στην τοποθεσία είναι κοινά - για την αποστράγγιση ολόκληρου του χώρου ή ενός σημαντικού μέρους του.

Μαλακή αποστράγγιση - χωρίς σωλήνα. Κατάλληλο όταν είναι απαραίτητο να στραγγίξετε μια μικρή ποσότητα νερού σε μια εξοχική κατοικία ή κοντά σε ένα σπίτι

Μαλακή αποστράγγιση - χωρίς σωλήνα. Κατάλληλο όταν είναι απαραίτητο να στραγγίξετε μια μικρή ποσότητα νερού σε μια εξοχική κατοικία ή κοντά σε ένα σπίτι

Με τη μέθοδο εγκατάστασης

Κατά την εγκατάσταση, το σύστημα αποχέτευσης μπορεί να είναι:

 • Ανοιξε. Χρησιμοποιούνται δίσκοι από σκυρόδεμα ή πέτρα, σκάβονται τάφροι γύρω από την περιοχή. Παραμένουν ανοιχτά, αλλά μπορούν να καλυφθούν με διακοσμητικές γρίλιες για την προστασία του συστήματος από μεγάλα συντρίμμια. Εάν χρειάζεστε μια απλή λύση για την αποστράγγιση επιφανειακών υδάτων στη χώρα, αυτά είναι τάφροι γύρω από την περίμετρο του τόπου ή στη χαμηλότερη ζώνη.Το βάθος τους πρέπει να είναι αρκετό ώστε το νερό να μην ξεχειλίζει στη μέγιστη ροή. Για να μην καταρρεύσουν τα μη ενισχυμένα τοιχώματα των τάφρων αποστράγγισης, κατασκευάζονται υπό γωνία 30 °,

 

 • Κλειστό. Το νερό συλλαμβάνεται από τους τοποθετημένους ειδικούς διαπερατούς από το νερό σωλήνες αποστράγγισης. Οι σωλήνες αποβάλλονται σε πηγάδι αποθήκευσης, σε αποχέτευση, χαράδρα, σε κοντινή δεξαμενή. Αυτός ο τύπος αποστράγγισης τοποθεσίας είναι καλός για διαπερατά εδάφη (αμμώδη).
 • Συμπλήρωση. Η αποχέτευση αυτού του τύπου ιστότοπου χρησιμοποιείται συνήθως σε αργιλώδη εδάφη ή αργίλους. Σε αυτήν την περίπτωση, οι σωλήνες τοποθετούνται επίσης σε τάφρους, αλλά είναι τοποθετημένοι σε στρώματα ανά στρώση άμμου και χαλίκι, η οποία συλλέγει νερό από τα γύρω εδάφη. Όσο χειρότερα το έδαφος αποδίδει υγρασία, τόσο πιο ισχυρή απαιτείται συμπλήρωση.

  Σωλήνας αποχέτευσης σε χωματόδρομο

  Σωλήνας αποχέτευσης σε χωματόδρομο

Ο συγκεκριμένος τύπος αποστράγγισης τοποθεσίας επιλέγεται με βάση τις συνθήκες της τοποθεσίας. Σε άργιλους και πηλούς, απαιτείται εκτεταμένη αμμοχάλικη ζώνη, στην οποία θα ρέει νερό από τις γύρω περιοχές του εδάφους. Σε άμμο και άμμο, δεν υπάρχει ανάγκη για ένα τέτοιο μαξιλάρι - τα ίδια τα εδάφη αποστραγγίζουν καλά το νερό, αλλά μόνο ένας ειδικός μπορεί να πει ειδικά με βάση τα αποτελέσματα των γεωλογικών μελετών.

Κατά τύπο εφαρμογής

Υπάρχουν διάφοροι τύποι (συστήματα) συσκευών αποστράγγισης στον ιστότοπο:

 • Δακτυλιοειδής. Οι σωλήνες είναι κλειστοί σε ένα δακτύλιο γύρω από το αντικείμενο. Συνήθως είναι το σπίτι. Σπάνια χρησιμοποιείται, καθώς είναι απαραίτητο να εμβαθύνουμε βαθιά τους αγωγούς αποστράγγισης - ο ίδιος ο σωλήνας πρέπει να τοποθετηθεί 20-30 cm κάτω από τη στάθμη των υπογείων υδάτων. Είναι ακριβό και δύσκολο να εφαρμοστεί.
 • Αποστράγγιση τοίχου - για την αποστράγγιση νερού από τους τοίχους. Βρίσκεται σε απόσταση 1,6-2,4 m από τους τοίχους (σε καμία περίπτωση κοντά). Σε αυτήν την περίπτωση, η αποχέτευση βρίσκεται 5-10 cm κάτω από το υπόγειο. Εάν το δάπεδο χύνεται πάνω από ένα μεγάλο μαξιλάρι μπάζων, η αποχέτευση τοποθετείται 5-10 cm κάτω από αυτό το επίπεδο.

  Η σωστή λύση για την αποστράγγιση από το θεμέλιο είναι ένα σύστημα αποχέτευσης και αποχέτευσης

  Η σωστή λύση για την αποστράγγιση από το θεμέλιο είναι ένα σύστημα αποχέτευσης και αποχέτευσης

 • Αποστράγγιση δεξαμενής. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή θεμελίων πλακών σε δύσκολες καταστάσεις. Είναι απαραίτητο για την αποστράγγιση του πάνω νερού, συνήθως χρησιμοποιείται μαζί με μια αποστράγγιση νερού από τοίχους. Αποστράγγιση δεξαμενής είναι τα στρώματα που χύνονται στο λάκκο - άμμο, χαλίκι, στεγανοποίηση (καθώς χύνονται από κάτω προς τα πάνω). Πάνω από αυτό το μαξιλάρι, έχει ήδη τοποθετηθεί ενίσχυση και χύνεται η πλάκα θεμελίωσης.
 • Συστηματικό και ακτινικό. Χρησιμοποιείται για την αποστράγγιση περιοχών. Διαφέρουν ως προς τον τρόπο τοποθέτησης των αποχετεύσεων σε σχέση με τον κεντρικό σωλήνα. Με ένα σχήμα δέσμης, το σύστημα είναι παρόμοιο με ένα ψαροκόκαλο (μπορούν να ληφθούν υπόψη ήδη υπάρχοντα φυτά), με ένα συστηματικό σχήμα, οι αποχετεύσεις τοποθετούνται με ένα υπολογισμένο βήμα (συνήθως διευθετούνται κατά τον προγραμματισμό μιας τοποθεσίας)

  Αποχέτευση ακτινοβολίας του χώρου

  Αποχέτευση ακτινοβολίας του χώρου

Κατά την αποστράγγιση ενός χώρου, ένας κεντρικός αγωγός ή ένας συλλέκτης κατασκευάζεται από σωλήνες μεγαλύτερης διαμέτρου (130-150 mm έναντι 90-100 mm για συμβατικούς αγωγούς) - ο όγκος του νερού εδώ είναι συνήθως μεγαλύτερος. Ο συγκεκριμένος τύπος συστήματος αποχέτευσης επιλέγεται με βάση τις εργασίες που πρέπει να επιλυθούν. Μερικές φορές πρέπει να χρησιμοποιήσετε συνδυασμούς διαφορετικών σχεδίων.

Αποστράγγιση τοποθεσίας - συσκευή

Το σύστημα αποχέτευσης αποτελείται από ένα δίκτυο διασυνδεδεμένων σωλήνων που βρίσκονται γύρω από την περίμετρο (ή την περιοχή) της περιοχής που προστατεύεται από το νερό. Τα πηγάδια αποχέτευσης τοποθετούνται σε διασταυρώσεις ή στροφές. Είναι απαραίτητα για την παρακολούθηση της κατάστασης του συστήματος και για τον καθαρισμό των λασπωμένων σωλήνων. Από όλες τις περιοχές αποχέτευσης, το νερό εισέρχεται στο πηγάδι συλλογής, όπου συσσωρεύεται σε ένα ορισμένο επίπεδο.Στη συνέχεια μπορεί να απορριφθεί ή να χρησιμοποιηθεί για άρδευση και άλλες τεχνικές ανάγκες. Η απόρριψη μπορεί να περάσει από τη βαρύτητα (εάν υπάρχει όπου), και τα υποβρύχια χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία για άρδευση και άλλες τεχνικές ανάγκες. αντλίες αποστράγγισης.

Διαδικασία αποστράγγισης τοποθεσίας

Διαδικασία αποστράγγισης τοποθεσίας

Σωλήνες και πηγάδια αποχέτευσης

Χρησιμοποιούνται ειδικοί σωλήνες αποστράγγισης - με οπές που κυμαίνονται από 1,5 έως 5 mm. Μέσα από αυτά, ρέει νερό από το γύρω έδαφος. Οι οπές βρίσκονται σε ολόκληρη την επιφάνεια του σωλήνα. Έρχονται σε διαφορετικές διαμέτρους, για ιδιωτικές κατοικίες και οικόπεδα το πιο χρησιμοποιούμενο μέγεθος είναι 100 mm, για την εκτροπή μεγάλων όγκων νερού, μπορείτε να πάρετε μια διατομή έως 150 mm.

Τώρα κατασκευάζονται κυρίως από πολυμερή - HDPE, LDPE (πολυαιθυλένιο χαμηλής και υψηλής πίεσης) και PVC (πολυβινυλοχλωρίδιο). Χρησιμοποιούνται για τοποθέτηση σε βάθος 2 μέτρων. Υπάρχουν συνδυασμένα δύο και τρία στρώματα, τα οποία κατασκευάζονται από συνδυασμούς αυτών των υλικών, είναι θαμμένα σε βάθος 5 μέτρων.

Οι σωλήνες αποστράγγισης επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη το βάθος. Απαιτείται επιλογή σύμφωνα με την ακαμψία του δακτυλίου. Δηλώνεται με τα λατινικά γράμματα SN ακολουθούμενα από αριθμούς που δείχνουν την ακαμψία δακτυλίου (αντίσταση σε φορτία). Για τοποθέτηση σε βάθος 4 μέτρων, η ακαμψία πρέπει να είναι SN4, έως 6 μέτρα - SN6.

 

Η επιφάνεια του σωλήνα αποστράγγισης είναι τυλιγμένη σε υλικά φίλτρου. Μπορεί να υπάρχουν από ένα έως τρία στρώματα φίλτρου. Ο αριθμός των στρωμάτων επιλέγεται με βάση τη σύνθεση του εδάφους - όσο καλύτερα τα σωματίδια, τόσο περισσότερα στρώματα απαιτούνται. Για παράδειγμα, σε πηλό και αφρούς, χρησιμοποιούνται σωλήνες με τρία στρώματα φίλτρου.

Από τι αποτελείται το σύστημα αποχέτευσης

Σε τι αποτελείται το σύστημα αποχέτευσης;

Στα σημεία στροφής και στα σημεία όπου συνδέονται πολλοί σωλήνες, τοποθετούνται πηγάδια αναθεώρησης. Απαιτούνται για ευκολότερο καθαρισμό σε περίπτωση απόφραξης, καθώς και για την ικανότητα παρακολούθησης της κατάστασης των σωλήνων. Κατά κανόνα, όλοι οι σωλήνες συγκλίνουν σε ένα πηγάδι συλλέκτη, από όπου το νερό είτε στέλνεται με βαρύτητα στο σημείο εκκένωσης, είτε αντλείται βίαια.

Το πηγάδι αποστράγγισης στο χώρο μπορεί να είναι κατασκευασμένο από δακτυλίους σκυροδέματος μικρής διαμέτρου

Το πηγάδι αποστράγγισης στο χώρο μπορεί να είναι κατασκευασμένο από δακτυλίους σκυροδέματος μικρής διαμέτρου

Υπάρχουν ειδικά φρεάτια για συστήματα αποχέτευσης, αλλά είναι πολύ πιθανό να θάβετε ένα τσιμεντένιο δακτύλιο με κάτω μέρος και ένα κάλυμμα μικρής διαμέτρου (70-80 cm) και να εισάγετε σωλήνες σε αυτό. Ανάλογα με το βάθος της αποστράγγισης του δακτυλίου, ενδέχεται να απαιτούνται αρκετοί δακτύλιοι. Μια άλλη επιλογή είναι να κάνετε μια οπτική προβολή και έναν μεγάλο σωλήνα αποστράγγισης, αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να βρείτε κάτι με το κάτω μέρος. Για παράδειγμα, μπορείτε να γεμίσετε το κάτω μέρος με σκυρόδεμα.

Προκατάληψη

Πώς θα πρέπει να μοιάζει ένας αγωγός αποστράγγισης σε ένα πέτρινο κρεβάτι με άμμο

Πώς θα πρέπει να μοιάζει ένας αγωγός αποστράγγισης σε ένα πέτρινο κρεβάτι με άμμο

Η άμμος τοποθετείται γεωυφάσματα πυκνότητα όχι μεγαλύτερη από 200 g / m2. Τα άκρα του καμβά είναι επενδεδυμένα κατά μήκος των τοιχωμάτων της τάφρου. Ένα στρώμα θρυμματισμένου γρανίτη χύνεται στην κορυφή. Το μέγεθος του θρυμματισμένου κλάσματος πέτρας επιλέγεται ανάλογα με το μέγεθος των οπών στο σωλήνα αποστράγγισης. Για τις μικρότερες τρύπες, απαιτείται θρυμματισμένη πέτρα με κόκκους 6-8 mm, για τις υπόλοιπες - μεγαλύτερες. Πάχος θρυμματισμένης πέτρας - 150-250 mm - ανάλογα με τον τύπο του εδάφους. Σε άργιλους και αφρούς, απαιτούνται 250 mm, σε εδάφη που αποστραγγίζουν καλύτερα το νερό - άμμο και αμμώδη - περίπου 150 mm.

Η θρυμματισμένη πέτρα σφραγίζεται, ισοπεδώνεται σε μια δεδομένη πλαγιά. Ένας σωλήνας αποχέτευσης τοποθετείται στα συμπιεσμένα μπάζα. Στη συνέχεια, ο σωλήνας πασπαλίζεται με χαλίκι σε στρώσεις, κάθε στρώμα είναι γεμάτο. Πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 100 mm χαλίκι πάνω από την αποχέτευση. Μετά από αυτό, τα άκρα του γεωυφάσματος τυλίγονται, η επικάλυψή τους πρέπει να είναι 15-20 εκ. Ένα στρώμα άμμου με κόκκους 0,5-1 mm χύνεται στην κορυφή. Το πάχος του στρώματος άμμου είναι 100-300 mm, ανάλογα επίσης με τη διαπερατότητα του εδάφους: όσο χειρότερη αποβάλλεται το νερό, τόσο πιο παχύ είναι το στρώμα άμμου. Το "εγγενές" χώμα τοποθετείται στη συμπαγή άμμο και στη συνέχεια μπορούν να φυτευτούν φυτά.

Λίγο για τα υλικά συμπλήρωσης

Η θρυμματισμένη πέτρα πρέπει να είναι γρανίτης ή άλλοι σκληροί βράχοι χωρίς ασβέστη. Ο δολομίτης (ασβεστόλιθος) ή το μάρμαρο δεν είναι κατάλληλοι. Η δοκιμή του υπάρχοντος είναι απλή: στάγδην ξύδι πάνω του. Εάν υπάρχει αντίδραση, δεν ταιριάζει.

Για άλλη μια φορά, εφιστούμε την προσοχή σας: τα μπάζα τοποθετούνται πλυμένα - έτσι ώστε οι νέοι σωλήνες να μην καθίστανται αμέσως.

Χονδροειδής άμμος

Χονδροειδής άμμος

Απαιτείται χονδροειδής άμμος. Μέγεθος κόκκου από 0,5 mm έως 1 mm. Η άμμος πρέπει επίσης να είναι καθαρή. Ένα μέρος της άμμου χύνεται με καθαρό νερό, ανακινείται, περιμένοντας την άμμο να ηρεμήσει και να εκτιμήσει την καθαρότητα του νερού. Εάν το νερό είναι θολό με πολλά αιωρούμενα σωματίδια, η άμμος πρέπει να πλυθεί.

Μερικές από τις αποχρώσεις της κατασκευής

Κατά την αποστράγγιση ενός χώρου, ένας κεντρικός αγωγός ή ένας συλλέκτης κατασκευάζεται από σωλήνες μεγαλύτερης διαμέτρου (130-150 mm έναντι 90-100 mm για συμβατικούς αγωγούς) - ο όγκος του νερού εδώ είναι συνήθως μεγαλύτερος.

Μέθοδος πιρούνι

Μέθοδος πιρούνι

Η συσκευή αποστράγγισης στην τοποθεσία ξεκινά από το χαμηλότερο σημείο και κινείται σταδιακά προς τα πάνω. Κατ 'αρχάς, εγκαθίσταται ένα συλλεκτικό πηγάδι. Εάν η στάθμη του νερού είναι υψηλή ή εάν το νερό δεν έχει πέσει ακόμα, το νερό μπορεί να συσσωρευτεί στις τάφρους. Αυτός ο λασπώδης πολτός θα τρέξει κάτω από το πηγάδι, φράζοντας το. Επιπλέον, η παρουσία νερού στην τάφρο παρεμβαίνει σε μεγάλο βαθμό στην εργασία: οι αποχετεύσεις πρέπει να τοποθετούνται σε ξηρούς τάφρους. Για την αποστράγγισή τους κατά μήκος της τάφρου, δημιουργούνται πλευρικές κοιλότητες (βάθρο) μεγαλύτερου βάθους Η θρυμματισμένη πέτρα χύνεται στο κάτω μέρος. Το συσσωρευμένο νερό αντλείται από αυτούς τους λάκκους.

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες