Μαλακή οροφή από ρολό υλικά (χωρίς σύντηξη)

Τα περισσότερα από τα υλικά για μαλακή στέγη παράγονται σε ρολά. Προορίζονται για επίπεδες ή κεκλιμένες στέγες, αλλά με χαμηλή κλίση - έως 30 °. Τα υλικά στεγάνωσης σε ρολό σπάνια εγκαθίστανται σε στέγες με κλίση μεγαλύτερη από 15 ° - με το δικό τους βάρος γλιστρούν από την πλαγιά. Έχουν χαμηλό κόστος, είναι εύκολο στην εγκατάσταση, τα μοντέρνα υλικά τους επιτρέπουν να λειτουργούν χωρίς επισκευή για 10-25 χρόνια. Αυτή είναι η περίοδος εγγύησης που δίνουν οι κατασκευαστές για υλικά. Όμως, για πόσο καιρό θα χρησιμοποιηθεί η οροφή σε ρολό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο καλά κατασκευάζεται. Ακόμα και τα καλύτερα υλικά δεν θα σας εξοικονομήσουν αν έχετε καλή απόδοση. Επομένως, πολλοί ιδιοκτήτες καλοκαιρινών εξοχικών σπιτιών ή ιδιωτικών σπιτιών προτιμούν να κάνουν τα πάντα μόνοι τους, με τα χέρια τους. Ας μιλήσουμε για τα κύρια σημεία της συσκευής οροφής με ρολό με μηχανική στερέωση (σε καρφιά και βίδες) ή χρησιμοποιώντας μαστίχα και ας μιλήσουμε περαιτέρω.

Η δομή των υλικών στεγών κυλίνδρου

Η δομή των υλικών στεγών κυλίνδρου

Το πλάτος των υλικών στεγών κυλίνδρων είναι στάνταρ - 1 μέτρο, το μήκος του κυλίνδρου μπορεί να διαφέρει σημαντικά - από 7 έως 20 μέτρα, τα χαρακτηριστικά ποικίλλουν σε ακόμη μεγαλύτερες περιοχές. Έτσι, για να επιλέξετε ένα υλικό για ρολό οροφής, πρέπει να κατανοήσετε τους τύπους.

Ταξινόμηση ανά τύπο βάσης

Η επιλογή του υλικού ρολού για μια μαλακή οροφή πρέπει να ξεκινήσει με την αποσαφήνιση της βάσης του. Αυτοί είναι:

 • Αβάσιμος. Αυτά είναι υλικά από ανακυκλωμένο καουτσούκ (Isol) ή πίσσα (Brizol). Υπάρχει ένα νέο υλικό βασισμένο σε βουτυλικό καουτσούκ (Hydrobutyl) Λαμβάνονται με κύλιση της θρυμματισμένης πρώτης ύλης μέσω ρολών που σχηματίζουν ένα φύλλο. Τα περισσότερα υλικά έχουν πάχος 2 mm. Χρησιμοποιούνται κυρίως στα κάτω στρώματα του κέικ στέγης για στεγανοποίηση της βάσης.

  Τα βασικά υλικά ρολού χρησιμοποιούνται κυρίως ως στεγανοποίηση

  Τα βασικά υλικά ρολού χρησιμοποιούνται κυρίως ως στεγανοποίηση

 • Βασισμένο σε στέγη εμποτισμένο με πίσσα, πασπαλισμένο με ανόργανα σκόνη. Το πλεονέκτημα αυτού του υλικού είναι η χαμηλή τιμή του, το μειονέκτημα είναι η σύντομη διάρκεια ζωής του, η κακή ανοχή στις αλλαγές θερμοκρασίας. Θρυμματίζεται στους -15 ° C και poi + 50 ° C, γεγονός που περιορίζει πολύ το εύρος αυτών των υλικών. Σήμερα, το υλικό στέγης χρησιμοποιείται κυρίως για τα κτίρια και αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

  Το υλικό στεγών κατασκευάζεται με βάση χαρτόνι κατασκευής

  Το υλικό στεγών κατασκευάζεται με βάση χαρτόνι κατασκευής

 • Βασισμένο σε υφαντά και μη υφασμένα υαλοβάμβακα, πολυεστέρας. Τα πιο ακριβά υλικά στεγών ρολού κατασκευάζονται με βάση πολυεστέρα. Έχουν εξαιρετικές ιδιότητες: έχουν υψηλή αντοχή σε εφελκυσμό, μπορούν να τεντωθούν κατά 30% χωρίς απώλεια ακεραιότητας, μπορούν επίσης να λειτουργήσουν σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών. Με βάση την υαλοβάμβακα, λαμβάνεται ένα ανθεκτικό αλλά ανελαστικό υλικό. Όταν η οροφή κινείται, μπορεί να βγει από τη βάση, αλλά σπάνια σε σπάνιες περιπτώσεις. Μη υφασμένα υαλοβάμβακα - η βάση είναι ανελαστική και εύθραυστη, αλλά τα υλικά που βασίζονται σε αυτό κάνουν βοηθητική, επένδυση.

  Υπάρχουν πολλά διαφορετικά υλικά που βασίζονται σε υαλοβάμβακα και πολυαμίδιο

  Υπάρχουν πολλά διαφορετικά υλικά που βασίζονται σε υαλοβάμβακα και πολυαμίδιο

Τα καλύτερα και πιο ανθεκτικά υλικά για ρολό στέγης βασίζονται σε πολυεστέρα. Η διάρκεια ζωής τους είναι 15-25 χρόνια. Είναι ακριβά, επομένως χρησιμοποιούνται συνήθως ως επίστρωση ανώτερης στέγης και τα κάτω στρώματα επένδυσης κατασκευάζονται από υλικό φθηνότερο, συνήθως βασισμένο σε υαλοβάμβακα ή υλικά βάσης (ως στεγανοποιητική επίστρωση).

Η συσκευή μιας μαλακής οροφής κατασκευασμένης από εναποτιθέμενα υλικά περιγράφεται εδώ.

Τύποι συνδετικών

Η βάση του υλικού στεγών κυλίνδρου επικαλύπτεται και στις δύο πλευρές με μια στυπτική προστατευτική ένωση. Αυτό θα μπορούσε να είναι:

 • πίσσα (Υδροϊζόλη με βάση αμίαντο, γυάλινο υλικό στέγης)
 • πίσσα, πίσσα πίσσας ·
 • σύνθεση καουτσούκ-πίσσας (Stekloizol)
 • καουτσούκ-πολυμερές
 • πολυμερής.

Τα καλύτερα χαρακτηριστικά είναι για συνθέσεις από καουτσούκ και άσφαλτο. Ορισμένα από αυτά έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε σοβαρούς παγετούς - έως και -40 ° C, μερικά ανέχονται υψηλές θερμοκρασίες έως και + 150 ° C.

Folgoizol - από τη μία πλευρά, το φύλλο κολλάται στο συνδετικό ασφάλτου-πολυμερούς

Folgoizol - το φύλλο είναι κολλημένο στη μία πλευρά του συνδετικού ασφάλτου-πολυμερούς

Για περιοχές με υψηλές θερμοκρασίες, υπάρχουν υλικά στεγών ρολού με βάση το φύλλο - Folgoizol. Εφαρμόζεται συνδετικό άσφαλτο-καουτσούκ ή ασφάλτου-πολυμερούς στο φύλλο από την κάτω πλευρά. Λόγω των ανακλαστικών ιδιοτήτων του φύλλου, η θερμοκρασία της οροφής θα είναι 20 ° C χαμηλότερη. Η μπροστινή επιφάνεια μπορεί να βαφτεί με ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες χρώματα και βερνίκια. Το Folgoizol κάμπτεται καλά, κόβεται, καρφώνεται με καρφιά στέγης. Υπάρχουν στέγες (FC) και στεγανοποίηση (FG).

Ραντεβού

Η οροφή με ρολό σπάνια αποτελείται από ένα στρώμα. Ανάλογα με την κλίση και την πολυπλοκότητα της κατασκευής, τοποθετούνται δύο έως πέντε στρώσεις. Τα κάτω χρησιμοποιούνται για στεγανοποίηση, συγκράτηση θερμότητας και βελτίωση της ηχομόνωσης. Ονομάζονται "επένδυση", στη σήμανση επισημαίνονται με το γράμμα "P" (το γράμμα που αντικατοπτρίζει το σκοπό του υλικού είναι στη δεύτερη θέση).

Τι σημαίνουν τα γράμματα στη σήμανση;

Τι σημαίνουν τα γράμματα στη σήμανση;

Το άνω στρώμα πρέπει να είναι πιο ανθεκτικό, φέρει το κύριο μηχανικό φορτίο, επηρεάζουν τους κλιματολογικούς και φυσικούς παράγοντες. Τα πιο ακριβά υλικά χρησιμοποιούνται για αυτό το στρώμα. Ονομάζονται "στέγες" και χαρακτηρίζονται με το γράμμα "Κ".

Η διαδικασία εγκατάστασης για μαλακά ασφαλτικά βότσαλα περιγράφεται εδώ.

Τύποι προστατευτικής επικάλυψης

Τα συνδετικά που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή υλικών στεγών κυλίνδρων απαιτούν προστασία από τις επιπτώσεις των καιρικών παραγόντων. Τα στρώματα λείανσης διαφόρων βαθμών χρησιμοποιούνται ως προστατευτικό στρώμα:

 • χονδροειδής (Κ);
 • λεπτόκοκκο (Μ);
 • σκονισμένο (P);
 • φολιδωτή (Η);
 • ειδικό ανθεκτικό σε αλκάλια ή οξέα.

  Η χονδροειδής σάλτσα όχι μόνο προστατεύει, αλλά δίνει και μια διακοσμητική εμφάνιση

  Η χονδροειδής σάλτσα όχι μόνο προστατεύει, αλλά δίνει και μια διακοσμητική εμφάνιση

Στην επισήμανση, το γράμμα που δείχνει τον τύπο του ψεκασμού αξίζει το τρίτο. Τα υλικά ρολού που χρησιμοποιούνται για επένδυση πασπαλίζονται και στις δύο πλευρές με λεπτόκοκκο ή σκονισμένο σκόνη. Ο στόχος του είναι να το αποτρέψει από το να κολλήσει μαζί σε ένα ρολό.

Στην πίσω πλευρά του υλικού κυλίνδρου στέγης, εφαρμόζονται επίσης ψίχουλα λεπτού κόκκου ή σκόνης, και στην μπροστινή πλευρά - χοντρόκοκκο ή νιφάδα, το οποίο όχι μόνο προστατεύει την επίστρωση, αλλά και την κάνει πιο ελκυστική. Για να δώσετε μια ακόμα πιο αισθητική εμφάνιση, οι ψεκασμοί είναι βαμμένοι σε διαφορετικά χρώματα. Αυτά είναι συνήθως κόκκινο, γκρι, μπορντό, καφέ, πράσινο και μπλε.

Μέθοδος εγκατάστασης

Τα περισσότερα από τα υλικά για ρολό στέγης είναι συντηγμένα στη βάση. Για αυτό, χρησιμοποιούνται ειδικοί καυστήρες, συνδεδεμένοι σε κυλίνδρους με υγροποιημένο αέριο. Με τη βοήθειά τους, το κάτω στρώμα του συνδετικού τήκεται, προσκολλώντας στη βάση ή ήδη τοποθετημένο υλικό. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται σε επίπεδες στέγες καλυμμένες με πλάκες από οπλισμένο σκυρόδεμα (για παράδειγμα, σε γκαράζ).

Μέθοδος τοποθέτησης στεγών ρολού σε μαστίχα

Μέθοδος τοποθέτησης στεγών ρολού σε μαστίχα

Στην κατασκευή ιδιωτικών κατοικιών, οι επίπεδες στέγες είναι πολύ σπάνιες στη χώρα μας. Σε μικρά σπίτια, αυτό είναι συνήθως μια στέγη αετωμάτων, λιγότερο συχνά μια στέγη αετωμάτων. Το σύστημα δοκών και το πηχάκι αυτών των στεγών είναι ξύλινα, η χρήση ανοιχτής φωτιάς τους είναι μεγάλος κίνδυνος και οι ιδιοκτήτες καλοκαιρινών εξοχικών σπιτιών ή μικρών σπιτιών αναζητούν μια οροφή που δεν χρειάζεται να συγκολληθεί. Υπάρχουν επίσης τέτοια υλικά. Μερικά από αυτά στερεώνονται με μαστίχα, μερικά καρφώνονται (για αυτά λίγο χαμηλότερα). Υπάρχουν υλικά με αυτοκόλλητο στρώμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφαιρέσετε το προστατευτικό φιλμ, να ξεδιπλώσετε το υλικό και να το πιέσετε σφιχτά.

Ρολό στέγης από αυτοκόλλητο υλικό

Ρολό στέγης από αυτοκόλλητο υλικό

Βάση οροφής σε ρολό

Τα υλικά ρολού σύντηξης συνήθως τοποθετούνται σε επίπεδες στέγες από μπετόν. Σε ορισμένες περιπτώσεις (κατά την επισκευή στεγών γκαράζ), μπορούν να τοποθετηθούν σε μεταλλική βάση. Σε αυτήν την περίπτωση, το ίδιο το υλικό οροφής είναι η βάση. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια προεπεξεργασία με υγρή στεγανοποίηση. Υπάρχουν δύο επιλογές:

 • Ασφαλτικό αστάρι. Κατάλληλο για σκυρόδεμα και μέταλλο. Υπάρχει έτοιμο - σε κουβάδες, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας - αναμίξτε την πίσσα με το καύσιμο ντίζελ.
 • Αδιαβροχοποίηση με βάση το τσιμέντο. Περιέχει πολυμερή των οποίων οι αλυσίδες μπλοκάρουν τους πόρους μέσω των οποίων διεισδύει η υγρασία. Αυτή η επεξεργασία μειώνει σημαντικά την απορρόφηση νερού από σκυρόδεμα. Το μειονέκτημά του είναι η υψηλή τιμή. Και το δεύτερο - για να λιώσει το υλικό στέγης από ψηλά, θα πρέπει ακόμη να επικαλύψετε την οροφή με μαστίχα από πάνω. Η ακριβή ευχαρίστηση αποδεικνύεται. Αλλά μετά από μια τέτοια επεξεργασία, ακόμη και αν τα ανώτερα στρώματα του νερού επιτρέπεται να περάσουν, η οροφή απλά δεν μπορεί να ρέει. Εάν ακόμη και μια μικρή κλίση προς την αποχέτευση (προϋπόθεση, παρεμπιπτόντως), το νερό θα φύγει, σχεδόν δεν θα διαρρεύσει.

  Σε στέγες, μια στερεά βάση κατασκευάζεται κάτω από μια κυλιόμενη οροφή

  Σε στέγες, μια στερεά βάση κατασκευάζεται κάτω από μια κυλιόμενη οροφή

Σε στέγες με σύστημα δοκών, απαιτείται συνεχής βάση για υλικά έλασης. Τις περισσότερες φορές φτιάχνουν ένα συμπαγές κιβώτιο από κόντρα πλακέ, OSB, ακίδες ή αυλακώσεις. Αλλά αυτές οι βάσεις είναι εύφλεκτες και είναι αδύνατο να συγχωνευθεί μια οροφή με ρολό με καυστήρα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούν υλικά για ρολό στέγης με μηχανική μέθοδο τοποθέτησης (καρφιά σχιστόλιθου) ή κολλημένα σε μαστίχα.

Υπάρχουν πολλές ακόμη επιλογές για μη καύσιμα υλικά από τα οποία μπορείτε να βάλετε μια οροφή σε ρολό - αυτά είναι επίπεδη πλάκα, DSP, γυψοσανίδα και κυματοειδές φύλλο (γαλβανισμένο). Σε αυτές τις βάσεις, ειδικά στηρίγματα και βιδωτές βιδωτές βίδες με πλαστικά μανίκια χρησιμοποιούνται για στερέωση.

Ένα παράδειγμα συνδέσμου για κυλιόμενη οροφή από την TechnoNIKOL

Ένα παράδειγμα συνδέσμου για κυλιόμενη οροφή από την TechnoNIKOL

Οποιαδήποτε προκατασκευασμένη βάση είναι κατασκευασμένη από φύλλο υλικού πάχους τουλάχιστον 8 mm, τοποθετημένο σε δύο στρώσεις. Το δεύτερο στρώμα τοποθετείται έτσι ώστε οι ραφές του πρώτου στρώματος να επικαλύπτονται με τα φύλλα του δεύτερου (με ραφές όφσετ).

Υλικά για οροφή ρολού χωρίς τήξη

Δεν υπάρχουν πάρα πολλοί από αυτούς, αλλά είναι. Μέθοδος στερέωσης - με καρφιά στέγης (γαλβανισμένο με φαρδιά επίπεδη κεφαλή), σε ειδική μαστίχα (συνήθως σε μαστίχα για βότσαλα). Ορισμένα έχουν αυτοκόλλητη βάση που προστατεύεται από πλαστική μεμβράνη. Αυτή η μεμβράνη αφαιρείται κατά την εγκατάσταση με κύλιση του στρώματος με έναν κύλινδρο βαρέων μετάλλων, προσπαθώντας να αποφύγει το σχηματισμό φυσαλίδων αέρα.

Έτσι, τα υλικά που συνδέονται με τη μαστίχα με τα νύχια έχουν αυτοκόλλητη βάση:

 • Μόνωση γυαλιού. Βασισμένο σε υαλοβάμβακα ή υαλοβάμβακα, επικαλυμμένο με άσφαλτο. Ταιριάζει σε ασφαλτική μαστίχα. Η περίοδος εγγύησης είναι 5 χρόνια.
 • Υλικό στέγης. Βασίζεται σε σανίδα κατασκευής εμποτισμένη με πίσσα χαμηλής τήξης. Τοποθετείται σε ασφαλτική μαστίχα. Η εγγύηση είναι έως και 5 χρόνια.
 • Technoelast Solo. Ένα συνδετικό ασφάλτου-πολυμερούς εφαρμόζεται στη βάση του πολυμερούς, έχει αυξημένο πάχος (τουλάχιστον 5 mm), μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς πρόσθετα στρώματα επένδυσης, έχει αυξημένα χαρακτηριστικά πυρόσβεσης. Είναι τοποθετημένο σε μαστίχα με πρόσθετη στερέωση στα νύχια ή βίδες με αυτοκόλλητο, απαιτείται τήξη των ραφών. Η διάρκεια ζωής είναι 25-30 χρόνια.

  Technoelast Solo - για ρολό στέγης από ένα στρώμα

  Technoelast Solo - για ρολό στέγης από ένα στρώμα

 • Technoelast Titan. Σύνδεση ασφάλτου-πολυμερούς με βάση πολυμερές. Υπάρχουν τρεις τροποποιήσεις σε αυτό το υλικό. Titanium TOP και BASE - για στέγες δύο στρωμάτων, Titanium Solo - για ένα στρώμα. Στερέωση - μηχανική, με συγκολλημένες ραφές, διάρκεια ζωής - 25-30 χρόνια.
 • TECHNOELAST-S. Εφαρμόζεται ένα συνδετικό ασφάλτου-πολυμερούς στη βάση πολυεστέρα, και μια αυτοκόλλητη επικάλυψη στην κάτω πλευρά. Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία κάλυψης οροφής δύο επιπέδων, η τεχνολογία τοποθέτησης είναι χωρίς καύση. Εφαρμόζεται ένα συγκολλητικό στρώμα στο κάτω μέρος, προστατευμένο από ένα πολυμερές φιλμ.Πριν από την τοποθέτηση, το φιλμ αφαιρείται, το υλικό απλώνεται και τυλίγεται με ρολό. Η θερμοκρασία τοποθέτησης είναι πάνω από + 15 ° C, σε χαμηλότερες θερμοκρασίες είναι απαραίτητη η θέρμανση του υλικού με στεγνωτήρα μαλλιών. Είναι δυνατή η τοποθέτηση σε εύφλεκτη βάση (διογκωμένο πολυστυρόλιο, ξύλινη βάση). Η διάρκεια ζωής είναι 25-30 χρόνια.

  Ρολό υλικό σε συγκολλητική βάση - Technoelast S

  Υλικό στεγάνωσης με βάση κόλλα - Technoelast S

 • Technoelast-Prime. Υλικό για οροφή δύο στρωμάτων, κολλημένο στη μαστίχα Vishera. Η βάση είναι ύφασμα πολυεστέρα, το συνδετικό είναι πολυμερές ασφάλτου. Η διάρκεια ζωής είναι 25-30 χρόνια.
 • Technoelast-Fix. Υλικό για το κάτω στρώμα των συστημάτων δύο στρωμάτων με μηχανική στερέωση (καρφιά). Το συνδετικό ασφάλτου-πολυμερούς εφαρμόζεται στη βάση από ενισχυμένο πολυεστέρα. Η ενισχυμένη βάση δίνει αυξημένη αντοχή, η οποία επιτρέπει σε αυτό το υλικό κυλίνδρου να χρησιμοποιείται σε στέγες με μεγάλη κλίση. Στη συνέχεια, το Technoelast EKP (συγκολλήσιμο) χρησιμοποιείται ως το ανώτερο στρώμα.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει μια επιλογή. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν μόνο δύο κατηγορίες - πολύ φθηνά και ακριβά υλικά, αλλά μπορείτε να επιλέξετε με βάση τα σχέδια για το εγγύς μέλλον. Εάν χρειάζεστε μια προσωρινή επιλογή - για να καλύψετε τη στέγη, για αρκετά χρόνια - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φθηνά υλικά. Εάν το ρολό στέγης είναι διατεταγμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι λογικό να χρησιμοποιείτε ακριβά.

Συσκευή ρολού οροφής χωρίς ασφάλεια

Ανεξάρτητα από το ποια είναι η βάση της οροφής, πρέπει να είναι επίπεδη, στεγνή και καθαρή. Χωρίς συντρίμμια ή σκόνη. Μόνο καθαρό υλικό.

Μπορείτε να φτιάξετε μια κυλιόμενη οροφή σε μια στέγη, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ορισμένα υλικά που προορίζονται για αυτό και να ακολουθήσετε τους κανόνες και τις συστάσεις. Το θέμα είναι ότι τα έλατα υλικά στέγης έχουν αρκετά συμπαγή μάζα. Χωρίς σωστή στερέωση, γλιστρούν κάτω με το δικό τους βάρος. Για να αποφευχθεί αυτό, απαιτούνται ειδικά μέτρα. Ακολουθούν οι κανόνες για την εγκατάσταση ρολού οροφής με μηχανική στερέωση:

 • Με κλίση μικρότερη από 15%, το ύφασμα τυλίγεται παράλληλα προς την κλίση. Η τοποθέτηση ξεκινά από κάτω, κινείται προς τα πάνω.

  Με κλίση οροφής έως 15%, η οροφή κυλίνδρου τυλίγεται παράλληλα με την κλίση

  Με κλίση οροφής έως 15%, η οροφή κυλίνδρου τυλίγεται παράλληλα με την κλίση

 • Με κλίση άνω του 15%, οι καμβά τυλίγονται από πάνω προς τα κάτω. Για να αποφευχθεί η ολίσθηση τους υπό την επίδραση της βαρύτητας, συνήθως τοποθετούνται με επικάλυψη στην κορυφογραμμή. Εάν είναι δυνατόν, μπορείτε να τυλίξετε και τις δύο πλαγιές σε ένα ρολό. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, η οπή εξαερισμού στην περιοχή της κορυφογραμμής είναι μπλοκαρισμένη. Στη συνέχεια, για τον εξαερισμό της σοφίτας, απαιτούνται ξεχωριστοί σωλήνες εξαερισμού.
 • Σημείωση:Κατά τη χρήση σύγχρονων υλικών για κέικ οροφής δύο στρωμάτων, δεν επιτρέπεται κάθετη διάταξη στρωμάτων. Η τοποθέτηση πραγματοποιείται μόνο προς μία κατεύθυνση. Σε αυτήν την περίπτωση, οι ραφές διαφορετικών στρωμάτων θα πρέπει να μετατοπίζονται το ένα με το άλλο. Η ελάχιστη οριζόντια μετατόπιση είναι 300 mm, οι κατακόρυφοι σύνδεσμοι πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 500 mm. Για να αντισταθμίσετε τις ραφές, ένα από τα στρώματα ξεκινά με ένα ρολό κομμένο στα μισά.

  Αντικατάσταση πάνελ κατά την εγκατάσταση ρολού στέγης

  Αντικατάσταση πάνελ κατά την εγκατάσταση ρολού στέγης

 • Κατά την τοποθέτηση των πλαισίων, είναι απαραίτητο να τα ξετυλίξετε, λαμβάνοντας υπόψη τις επικαλύψεις. Η πλευρική επικάλυψη πρέπει να είναι τουλάχιστον 120 mm, η ακραία επικάλυψη τουλάχιστον 150 mm.

  Επικαλύπτεται κατά την εγκατάσταση μαλακής οροφής με μηχανική στερέωση

  Επικαλύπτεται κατά την εγκατάσταση μαλακής οροφής με μηχανική στερέωση

 • Σε εκείνα τα μέρη όπου υπάρχουν δομικά στοιχεία στην οροφή (έξοδοι σωλήνων θέρμανσης και εξαερισμού, ανοιγόμενα παράθυρα, στήριγμα στον τοίχο κ.λπ.), το χαλί οροφής ενισχύεται με ένα επιπλέον στρώμα. Συνιστάται το Uniflex EPP ή το Technoelast EPP.
 • Όταν εισέρχεστε σε κατακόρυφες επιφάνειες (σωλήνας, στηθαίο, παρακείμενο τοίχωμα κ.λπ.), το υλικό κολλάται στη μαστίχα σε ολόκληρη την περιοχή και, εάν είναι δυνατόν, συντήκεται.
 • Το σχήμα εγκατάστασης στερέωσης εξαρτάται από τη γωνία κλίσης οροφής, το ύψος του κτιρίου και τα φορτία ανέμου στην περιοχή. Η πιο συνηθισμένη εγκατάσταση είναι στις γωνίες της οροφής (βήμα 25 cm). Εδώ είναι τα μεγαλύτερα φορτία ανέμου. Οι συνδετήρες εγκαθίστανται λίγο λιγότερο συχνά στην περιθωριακή ζώνη (έως 35 cm) - εδώ τα φορτία είναι μεσαία.Οι συνδετήρες εγκαθίστανται λιγότερο συχνά στην κεντρική περιοχή της οροφής (έως 50 cm).

  Διάγραμμα εγκατάστασης συνδέσμου

  Διάγραμμα εγκατάστασης συνδέσμου

 • Τα νύχια οδηγούνται σε απόσταση τουλάχιστον 10 mm από την άκρη.
 • Κάθε ταινία είναι προσαρτημένη στις άκρες και μερικές φορές στη μέση.
 • Οι οριζόντιες ενώσεις των καμβών στερεώνονται με γαλβανισμένες χαλύβδινες λωρίδες στις οποίες βιδώνονται οι βίδες αυτοεπιπεδούμενης, η δεύτερη επιλογή είναι με καρφιά ή βίδες αυτοεπιβολής με ροδέλα με διάμετρο τουλάχιστον 50 mm.

  Πώς να στερεώσετε καμβά σε οριζόντιες αρθρώσεις

  Πώς να στερεώσετε καμβά σε οριζόντιες αρθρώσεις

 • Η περίμετρος της οροφής, κατά μήκος των προεξοχών, γύρω από όλα τα δομικά στοιχεία, κατά μήκος των κοιλάδων, σφυρί σε πρόσθετους συνδετήρες σε βήματα που δεν υπερβαίνουν τα 25 cm.
 • Τουλάχιστον 4 καρφιά σφυρηλατούνται γύρω από σωλήνες μικρής διαμέτρου.

Πρίζα στεγανοποίησης

Σε μέρη όπου βγαίνουν σωλήνες ή κεραίες μέσω του κέικ οροφής, τοποθετείται ένα επιπλέον στρώμα. Είναι κολλημένο στη μαστίχα απευθείας στη βάση. Για να σφραγίσει το πέρασμα ενός στρογγυλού σωλήνα μέσω μιας κυλιόμενης μη σύντηξης οροφής, πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ένα ειδικό καουτσούκ στοιχείο. Είναι ένα ελαστικό καπάκι με φούστα από καουτσούκ. Συμβαίνει για σωλήνες από διάμετρο 110 mm έως 250 mm.

Ένα παράδειγμα οργάνωσης ενός στηρίγματος σε κάθετο τοίχο

Ένα παράδειγμα οργάνωσης ενός στηρίγματος σε κάθετο τοίχο

Εάν η οροφή είναι μονωμένη, μπορούν να κατασκευαστούν διάφορα επιπλέον στρώματα για να εξασφαλιστεί υψηλός βαθμός στεγανότητας (παραπάνω εικόνα). Καθένα από αυτά εκτείνεται 100 mm περισσότερο από το προηγούμενο. Το καθένα είναι επικαλυμμένο με μαστίχα, αλλά η ράβδος καρφώνεται μόνο στην κορυφή, αν και οι ενδιάμεσες μπορούν να στερεωθούν με βίδες αυτοεπιτροπής με ροδέλες σε βήματα των 200 mm.

Αυτά είναι όλα τα βασικά σημεία που είναι απαραίτητα κατά την εγκατάσταση ρολού οροφής χωρίς τήξη.

Παρόμοιες δημοσιεύσεις
Σχόλια: 1
 1. Γκάμπριελ Πρόσκιν
  09/18/2019 στις 14:26 - Απάντηση

  Πιθανώς δεν υπάρχουν απολύτως άψογα υλικά στη φύση, αλλά προσωπικά, όταν πλησίασα την επιλογή μιας στέγης, έφτιαξα μια λίστα προτιμήσεων για υλικά χαρακτηριστικά σε φθίνουσα σειρά. Έκανα ένα είδος συνοπτικού πίνακα για διάφορους τύπους υλικών για την οροφή. Για μένα, η καλή ηχομόνωση, η επιβλητική εμφάνιση και η μεγάλη διάρκεια ζωής είναι υψίστης σημασίας. Από καθαρά προσωπική άποψη, τα βότσαλα ήταν η καλύτερη επιλογή για το ιδιωτικό μου σπίτι. Υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές εύκαμπτων βοτσάλων για κάθε γούστο και χρώμα, το κύριο πράγμα είναι να μην είστε τεμπέλης να ελέγξετε το υλικό για την ποιότητα πριν από τη στιγμή της αγοράς και να ελέγξετε τα σχετικά έγγραφα ποιότητας. Ήμουν τυχερός, στην πόλη Volzhsky, στην περιοχή του Βόλγκογκραντ, κοντά στο σπίτι μου, υπάρχει ένας άμεσος έμπορος του κατασκευαστή εύκαμπτων πλακιδίων, soft-roofing.su Το έκτο έτος από τότε που έκανα την οροφή, το σπίτι είναι ήσυχο, στεγνό και, η εμφάνιση ενός σπιτιού με στέγη από εύκαμπτα πλακάκια είναι πολύ ευδιάκριτη.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες