Πώς να εγκαταστήσετε μαλακά πλακάκια

Η οροφή από ασφαλτικά μαλακά πλακάκια είναι εύχρηστη, ανθεκτική και αισθητική. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι η αυτοσυναρμολόγηση είναι αρκετά δυνατή. Η τεχνολογία δεν είναι η πιο περίπλοκη, το βάρος του θραύσματος είναι μικρό, προσκολλημένο σε συγκολλητική βάση και επιπλέον στερεωμένο με καρφιά οροφής. Έτσι, η εγκατάσταση μαλακών πλακιδίων με τα χέρια σας μπορεί να γίνει ακόμη και μόνη της.

Ευέλικτα ασφαλτικά βότσαλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οροφές οποιουδήποτε σχήματος

Ευέλικτα ασφαλτικά βότσαλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οροφές οποιουδήποτε σχήματος

Κέικ οροφής για μαλακά πλακάκια

Η σοφίτα κάτω από την οροφή μπορεί να είναι ζεστή ή κρύα, ανάλογα με αυτό, αλλάζει η σύνθεση του κέικ οροφής. Αλλά το μέρος του από τα δοκάρια και τα παραπάνω παραμένει πάντα αμετάβλητο:

 • Η στεγανοποίηση γεμίζεται κατά μήκος των δοκών.
 • πάνω του - ράβδοι με πάχος τουλάχιστον 30 mm.
 • συμπαγές δάπεδο.

Θα εξετάσουμε αυτά τα υλικά με περισσότερες λεπτομέρειες - τι και πώς να φτιάξουμε, ποια χαρακτηριστικά διαθέτει κάθε ένα από αυτά.

Στεγανοποίηση

Οι μεμβράνες στεγανοποίησης διατίθενται σε ένα, δύο και τρία στρώματα. Οι μεμβράνες ενός στρώματος είναι οι απλούστερες και φθηνότερες · εκτελούν μόνο μια διπλή εργασία - να μην αφήνουν υγρασία στο δωμάτιο και να απελευθερώνουν ατμούς έξω. Με έναν τόσο απλό τρόπο, όχι μόνο η σοφίτα προστατεύεται ή σοφίτα από τη διείσδυση συμπυκνώματος ή διαρροής, αλλά η υπερβολική υγρασία απομακρύνεται επίσης από τον αέρα, ο οποίος συνοδεύει την ανθρώπινη ζωή. Οι μεμβράνες ενός στρώματος δεν αντιπροσωπεύονται ελάχιστα στην αγορά. Πρακτικά παράγονται από μία εταιρεία - την Tyvek.

Η μεμβράνη στεγανοποίησης τοποθετείται πάνω από τα πόδια του δοκού

Η μεμβράνη στεγανοποίησης τοποθετείται πάνω από τα πόδια του δοκού

Οι μεμβράνες δύο και τριών στρώσεων είναι πιο ανθεκτικές. Εκτός από το στρώμα στεγανοποίησης, έχουν επίσης ένα ενδιάμεσο στρώμα που δίνει μεγαλύτερη αντοχή σε εφελκυσμό. Το τρίτο στρώμα, εάν υπάρχει, είναι το απορροφητικό στρώμα. Δηλαδή, ακόμη και αν έχει σχηματιστεί σταγόνα συμπυκνώματος στην επιφάνεια της μεμβράνης, αυτό το στρώμα το απορροφά στον εαυτό του, εμποδίζοντας το να χυθεί πάνω σε άλλα υλικά. Με επαρκή αερισμό, η υγρασία από αυτό το στρώμα εξατμίζεται σταδιακά και παρασύρεται από ροές αέρα.

Μεμβράνες τριών στρωμάτων (για παράδειγμα, EUROTOP N35, RANKKA, YUTAKON) είναι επιθυμητές εάν η σοφίτα σας είναι μονωμένη και το ορυκτό μαλλί χρησιμοποιείται ως μόνωση. Φοβάται να βραχεί και όταν η υγρασία αυξάνεται κατά 10% χάνει τις μισές από τις θερμομονωτικές του ιδιότητες.

Εάν υπάρχει κρύα σοφίτα κάτω από τα μαλακά πλακάκια, συνιστάται η χρήση στεγανωτικής μεμβράνης δύο στρωμάτων. Όσον αφορά την αντοχή, είναι πολύ καλύτερο από το μονό στρώμα, και σε τιμή μόνο ελαφρώς πιο ακριβό.

Σανίδωμα

Πάνω από τη στεγανοποιητική μεμβράνη, παράλληλα με την προεξοχή, γεμίζονται ταινίες επένδυσης. Είναι απαραίτητα για να δημιουργηθεί ένα κενό εξαερισμού. Θα διατηρήσει την κανονική περιεκτικότητα σε υγρασία των υλικών στέγης.

Το πηχάκι είναι κατασκευασμένο από κοχλιωτές σανίδες πάχους 30 mm

Το πηχάκι είναι κατασκευασμένο από κοχλιωτές σανίδες πάχους 30 mm

Το πηχάκι είναι κατασκευασμένο από κωνοφόρα φύλλα (κυρίως πεύκο). Το πάχος των σανίδων είναι τουλάχιστον 30 mm. Αυτό είναι το ελάχιστο κενό που θα διασφαλίσει την κανονική κίνηση του αέρα στο χώρο της στέγης. Πριν από την τοποθέτηση, το ξύλο πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία με εμποτισμό που προστατεύει από παράσιτα, μύκητες, αφού στεγνώσει αυτό το στρώμα, επεξεργάζεται επίσης με επιβραδυντικά πυρκαγιάς, τα οποία μειώνουν την ευφλεκτότητα του ξύλου.

Το ελάχιστο μήκος της σανίδας για το περίβλημα είναι τουλάχιστον δύο ανοίγματα δοκών. Συνδέονται και συνδέονται πάνω από τα πόδια του δοκού. Δεν μπορείτε να τα συνδέσετε οπουδήποτε αλλού.

Παρκέ

Το δάπεδο για μαλακά πλακάκια είναι συνεχές.Τα υλικά επιλέγονται με βάση το γεγονός ότι τα νύχια πρέπει να οδηγούνται σε αυτό, επομένως συνήθως χρησιμοποιούν:

 • OSB 3;
 • κόντρα πλακέ ανθεκτικό στην υγρασία
 • αυλάκωση ή ακμή με το ίδιο πάχος (25 mm) με περιεκτικότητα σε υγρασία όχι μεγαλύτερη από 20%.

Όταν τοποθετείτε δάπεδο κάτω από μαλακά πλακάκια, είναι απαραίτητο να αφήσετε κενά μεταξύ των στοιχείων για να αντισταθμίσετε τη θερμική διαστολή. Όταν χρησιμοποιείτε κόντρα πλακέ ή OSB, το διάκενο είναι 3 mm, μεταξύ των άκρων σανίδων 1-5 mm. Το φύλλο υλικού στερεώνεται με ένα κενό μεταξύ των ραφών, δηλαδή, έτσι ώστε οι αρμοί να μην είναι συνεχείς. Διορθώστε το OSB χρησιμοποιώντας βίδες αυτο-χτυπήματος ή καρφιά.

Τις περισσότερες φορές, το δάπεδο για μαλακά πλακάκια είναι κατασκευασμένο από OSB

Τις περισσότερες φορές, το δάπεδο για μαλακά πλακάκια είναι κατασκευασμένο από OSB

Χρησιμοποιώντας σανίδες ως δάπεδο, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι οι ετήσιοι δακτύλιοι του ξύλου κατευθύνονται προς τα κάτω. Στην αντίθετη διάταξη, θα λυγίσουν σε ένα τόξο, τα μαλακά πλακίδια θα ανυψωθούν, η στεγανότητα της επικάλυψης μπορεί να σπάσει. Υπάρχει ένα ακόμη κόλπο που θα διατηρήσει το επίπεδο δαπέδων ξύλου ακόμα και αν η περιεκτικότητα σε υγρασία των σανίδων είναι πάνω από 20%. Κατά την τοποθέτηση, τα άκρα των σανίδων στερεώνονται επιπρόσθετα με δύο καρφιά ή βίδες αυτοκόλλησης, σφυρηλατημένες κοντά στην άκρη. Αυτός ο πρόσθετος σύνδεσμος θα αποτρέψει τις σανίδες να λυγίσουν όταν συρρικνωθούν.

Η επιλογή του πάχους του υλικού για το δάπεδο για μαλακά πλακάκια εξαρτάται από το βήμα του τόρνου. Όσο μεγαλύτερο είναι το βήμα, τόσο πιο παχύ είναι το δάπεδο. Η καλύτερη επιλογή είναι ένα συχνό βήμα και λεπτές πλάκες. Σε αυτήν την περίπτωση, λαμβάνεται μια ελαφριά αλλά σκληρή βάση.

Το πάχος των κουφωμάτων και του δαπέδου

Το πάχος των κουφωμάτων και του δαπέδου

 

Ένα άλλο σημείο αφορά τη διάταξη δαπέδων για μαλακά πλακάκια γύρω από το σωλήνα καμινάδας. Με ένα τούβλο σωλήνα, του οποίου το πλάτος είναι μεγαλύτερο από 50 cm, δημιουργείται ένα αυλάκι πίσω από αυτό (εικόνα). Αυτός ο σχεδιασμός θυμίζει μίνι οροφή. Διαχωρίζει τις ροές βροχής, κυλούν κάτω στις πλευρές του σωλήνα, χωρίς να ρέουν στο χώρο της στέγης.

Μια αυλάκωση, η οποία είναι τοποθετημένη πίσω από έναν μεγάλο τούβλο σωλήνα

Μια αυλάκωση, η οποία είναι τοποθετημένη πίσω από έναν μεγάλο τούβλο σωλήνα

Μετά την εγκατάσταση του δαπέδου, ελέγχεται η γεωμετρία του. Μετράται το μήκος, το πλάτος της κλίσης στην κορυφή και το κάτω μέρος, το ύψος της κλίσης και στις δύο πλευρές, μετρούνται οι διαγώνιες. Και ο τελευταίος έλεγχος - παρακολούθηση του αεροπλάνου - ολόκληρη η ράμπα πρέπει να βρίσκεται εξ ολοκλήρου σε ένα επίπεδο.

Η συσκευή της στέγης από τα εναποτιθέμενα υλικά περιγράφεται εδώ.

Τεχνολογία στέγης μαλακών πλακιδίων

Κατά την αγορά, πιθανότατα θα σας δοθούν οδηγίες, στις οποίες η εγκατάσταση μαλακών πλακιδίων θα βαφτεί βήμα προς βήμα και λεπτομερώς, υποδεικνύοντας όλες τις ακριβείς διαστάσεις που απαιτεί ο συγκεκριμένος κατασκευαστής. Αυτές οι συστάσεις πρέπει να ακολουθηθούν. Ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να εξοικειωθείτε με τη σειρά εργασίας και τους όγκους τους εκ των προτέρων - προκειμένου να κατανοήσετε τις περιπλοκές της εγκατάστασης και την απαιτούμενη ποσότητα υλικών.

Πρέπει να πούμε αμέσως ότι πρέπει να είστε προσεκτικοί με μαλακά πλακάκια κατά την τοποθέτηση - δεν της αρέσει να λυγίζει. Επομένως, προσπαθήστε να μην λυγίζετε ή να τσακίζετε άσκοπα τα βότσαλα (αυτό είναι ένα θραύσμα, που αποτελείται από τα ορατά και συναρμολογημένα μέρη)

Ενίσχυση της προεξοχής

Η πρώτη είναι η ράβδος στάγδην. Πρόκειται για ένα φύλλο μετάλλου σχήματος L, επικαλυμμένο με βαφή ή σύνθεση πολυμερούς. Η επικάλυψη πολυμερούς είναι ακριβότερη, αλλά και πιο αξιόπιστη. Το χρώμα επιλέγεται κοντά στο χρώμα των έρπητα ζωστήρα.

Η ράβδος στάγδην είναι τοποθετημένη κατά μήκος της προεξοχής της οροφής

Η ράβδος στάγδην είναι τοποθετημένη κατά μήκος των προεξοχών της οροφής

Το καθήκον της ράβδου στάγδην είναι να προστατεύει τα πτερύγια, τις ράβδους και τις τομές δαπέδων από την υγρασία. Με τη μία άκρη, η στάγδην τοποθετείται στο δάπεδο, ενώ η δεύτερη κλείνει την προεξοχή. Στερεωμένο με γαλβανισμένα καρφιά (ανοξείδωτο ατσάλι), τα οποία σφυρηλατούνται σε μοτίβο σκακιέρας (το ένα πλησιέστερο στην πτυχή, το δεύτερο σχεδόν στην άκρη) Το βήμα εγκατάστασης των συνδετήρων είναι 20-25 cm.

Οι σανίδες επικαλύπτονται

Οι σανίδες επικαλύπτονται

Μια μπάρα στάγδην πωλείται σε κομμάτια δύο μέτρων. Έχοντας τοποθετήσει το πρώτο στοιχείο, το δεύτερο στερεώνεται με επικάλυψη τουλάχιστον 3 εκ. Εάν επιθυμείτε, το διάκενο μπορεί να κλείσει: επικαλύψτε την άρθρωση με μαστίχα ασφάλτου, γεμίστε με στεγανωτικό. Στο ίδιο στάδιο, το σύστημα αποχέτευσηςούτως ή άλλως, τα άγκιστρα καρφώνονται που θα συγκρατούν τις υδρορροές.

Επίστρωση στεγανοποίησης χαλιών

Ανεξάρτητα από τη γωνία της οροφής, στο endowe Και κατά μήκος της πλαγιάς, πρέπει να τοποθετηθεί στεγανοποιητικό χαλί επένδυσης. Πωλείται σε ρολά πλάτους ενός μέτρου. Εφαρμόζεται κόλλα στην κάτω πλευρά, καλυμμένη με προστατευτικό φιλμ ή χαρτί. Πριν από την τοποθέτηση, το χαρτί αφαιρείται, το χαλί της κοιλάδας είναι κολλημένο στο δάπεδο.

Ανεξάρτητα από την κλίση, το αδιάβροχο χαλί είναι τοποθετημένο κατά μήκος των μαρκίζων, στην κοιλάδα και στην κορυφογραμμή

Ανεξάρτητα από την κλίση, το αδιάβροχο χαλί είναι τοποθετημένο κατά μήκος των μαρκίζων, στην κοιλάδα και στην κορυφογραμμή

Η εγκατάσταση στεγανοποιητικού χαλιού ξεκινά με την τοποθέτησή του στην κοιλάδα. Ξεδιπλώστε ένα υλικό πλάτους μέτρου, διανέμοντας 50 cm και στις δύο πλευρές της στροφής. Εδώ είναι επιθυμητό να γίνει χωρίς αρμούς, αλλά, εάν είναι απαραίτητο, η επικάλυψη δύο καμβάδων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 εκ. Η τοποθέτηση πηγαίνει από κάτω προς τα πάνω, η διασταύρωση επικαλύπτεται επιπλέον με μαστίχα ασφάλτου, το υλικό συμπιέζεται καλά.

Οι αρμοί είναι επενδεδυμένοι με μαστίχα και δεν πρέπει να είναι μικρότεροι από 10-15 cm

Οι αρμοί είναι επενδεδυμένοι με μαστίχα και δεν πρέπει να είναι μικρότεροι από 10-15 cm

Περαιτέρω, το χαλί στεγανοποίησης κάτω από τα βότσαλα τοποθετείται κατά μήκος των μαρκίζων. Το ελάχιστο πλάτος του χαλιού στην προεξοχή του μαρκίζου είναι το μέγεθος της προεξοχής, συν 60 εκ. Το κάτω άκρο βρίσκεται πάνω από το σταγονόμετρο, μπορεί να λυγίσει μερικά εκατοστά. Κατ 'αρχάς, το χαλί ξεδιπλώνεται, εάν είναι απαραίτητο, κόβεται και μετά το προστατευτικό φιλμ αφαιρείται από το εσωτερικό και κολλά στο υπόστρωμα. Επιπλέον, στερεώνονται στις άκρες με ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένα καρφιά με μεγάλη επίπεδη κεφαλή (βήμα 20-25 cm).

Πώς να προσδιορίσετε το πλάτος του χαλιού κατά μήκος των μαρκίζων

Πώς να προσδιορίσετε το πλάτος του χαλιού κατά μήκος των μαρκίζων

Στις θέσεις της οριζόντιας άρθρωσης, η επικάλυψη δύο καμβάδων είναι τουλάχιστον 10 cm, σε κατακόρυφη κατεύθυνση - τουλάχιστον 15 cm. Όλες οι αρθρώσεις επικαλύπτονται επιπρόσθετα με μαστίχα ασφάλτου, το υλικό συμπιέζεται.

Υπόστρωμα χαλιών

Το χαλί υποστρώματος, καθώς και το αδιάβροχο χαλί, πωλείται σε ρολά πλάτους ενός μέτρου, η πίσω πλευρά καλύπτεται με κόλλα. Η μέθοδος εγκατάστασης εξαρτάται από την κλίση της οροφής και από το προφίλ του επιλεγμένου ασφαλτούχου πλακιδίου.

 • Εάν η κλίση της οροφής μαλακού πλακιδίου είναι μεταξύ 12 ° και 18 °, το υπόστρωμα εφαρμόζεται σε ολόκληρη την περιοχή της οροφής. Η εγκατάσταση ξεκινά από το κάτω μέρος, από το αδιάβροχο χαλί. Η επικάλυψη των πάνελ είναι 15-20 εκ. Οι αρμοί επικαλύπτονται επιπρόσθετα με ασφαλτική μαστίχα, το άνω άκρο στερεώνεται με καρφιά (γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο ατσάλι) με επίπεδη κεφαλή.

  Όταν η κλίση είναι χαμηλή, το χαλί υποστρώματος είναι συμπαγές

  Όταν η κλίση είναι χαμηλή, το χαλί υποστρώματος είναι συμπαγές

 • Εάν η κλίση της οροφής είναι μεγαλύτερη από 18 °, το υπόστρωμα τοποθετείται μόνο σε μέρη όπου η οροφή κάμπτεται. Στην περιοχή της κορυφογραμμής, των νευρώσεων, των σπασμάτων της πλαγιάς, απλώνεται ένα ολόκληρο μέτρο ρολού, διανέμοντας το υλικό 50 cm από τη γραμμή κάμψης. Ένα ρολό κομμένο στα μισά χρησιμοποιείται κατά μήκος των αγωγών και των στηρίξεων στους τοίχους - μια λωρίδα πλάτους 50 cm.

  Με κλίση μεγαλύτερη από 18 °, το χαλί απλώνεται μόνο σε μέρη όπου η οροφή κάμπτεται

  Με κλίση μεγαλύτερη από 18 °, το χαλί απλώνεται μόνο σε μέρη όπου η οροφή κάμπτεται

Όταν χρησιμοποιείτε ασφαλτικά βότσαλα με περικοπές (όπως Jazz, Trio, Beaver tail), ανεξάρτητα από την κλίση, το υπόστρωμα απλώνεται σε ολόκληρη την επιφάνεια της οροφής.

Πώς να κόψετε το χαλί οροφής

Πώς να κόψετε το χαλί οροφής

Η εγκατάσταση του υποστρώματος απαιτεί συχνά ένα undercut. Αυτό γίνεται με ένα κοφτερό μαχαίρι. Για να μην καταστρέψετε το παρακάτω υλικό κατά την κοπή, τοποθετήστε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ ή OSB.

Λωρίδα αετωμάτων (τέλος)

Οι λωρίδες αέρος τοποθετούνται στις πλευρικές τομές των προεξοχών. Πρόκειται για λωρίδες από μέταλλο λυγισμένες στο σχήμα του γράμματος "L", κατά μήκος της γραμμής αναδίπλωσης του οποίου υπάρχει μια μικρή προεξοχή. Καλύπτουν τα τοποθετημένα υλικά στεγών από φορτία ανέμου, από εισροή υγρασίας. Η λωρίδα αέρος τοποθετείται στο δάπεδο πάνω από το χαλί επένδυσης ή στεγανοποίησης, στερεωμένο με καρφιά (ανοξείδωτο ατσάλι ή γαλβανισμένο) σε μοτίβο σκακιέρας με βήμα 15 cm.

Εγκατάσταση της ράβδου αέρος

Εγκατάσταση της ράβδου αέρος

Αυτές οι σανίδες έρχονται επίσης σε κομμάτια των 2 m, στοιβάζονται με επικάλυψη τουλάχιστον 3 cm.

Σήμανση ράμπας

Για να διευκολυνθεί η εγκατάσταση μαλακών πλακιδίων, στο υπόστρωμα ή στο δάπεδο τοποθετούνται σήματα με τη μορφή πλέγματος. Αυτό γίνεται με ένα καλώδιο βαφής. Οι γραμμές κατά μήκος της προεξοχής των μαρκίζων εφαρμόζονται σε απόσταση ίση με 5 σειρές πλακιδίων, στην κάθετη - κάθε μέτρο (το μήκος ενός βοτσάλου).Αυτές οι ενδείξεις διευκολύνουν την τοποθέτηση - οι άκρες εξομαλύνονται κατά μήκος της, είναι πιο εύκολο να παρακολουθείτε αποστάσεις.

Για να διευκολυνθεί η εγκατάσταση μαλακών πλακιδίων, οι σημάνσεις γίνονται με τη μορφή πλέγματος

Για να διευκολυνθεί η εγκατάσταση μαλακών πλακιδίων, οι σημάνσεις γίνονται με τη μορφή πλέγματος

Χαλί κοιλάδας

Πάνω από το ήδη τοποθετημένο αδιάβροχο χαλί, απλώνεται υλικό από κοιλάδα. Είναι ελαφρώς ευρύτερο και χρησιμεύει ως πρόσθετη εγγύηση ότι δεν υπάρχουν διαρροές. Χωρίς να αφαιρέσετε το προστατευτικό φιλμ από την κάτω πλευρά, τοποθετείται, κόβεται στο κάτω μέρος στην προεξοχή, τα όρια σημειώνονται. Έχοντας απομακρυνθεί από το σημάδι των 4-5 cm, εφαρμόζεται μια ειδική μαστίχα αυξημένης στερέωσης Fixer. Εφαρμόζεται από μια σύριγγα, με ρολό, στη συνέχεια λειοτριβείται με σπάτουλα σε λωρίδα, πλάτους περίπου 10 cm.

Εφαρμόζεται μαστίχα

Εφαρμόζεται μαστίχα

Το χαλί της κοιλάδας είναι τοποθετημένο στη μαστίχα, οι πτυχώσεις λειαίνονται, οι άκρες πιέζονται. Έχοντας υποχωρήσει από την άκρη κατά 3 cm, στερεώνεται με καρφιά σε βήματα των 20 cm.

Συνδέοντας έναν σωλήνα από τούβλα

Για να παρακάμψετε τους σωλήνες και τις εξόδους εξαερισμού, τα σχέδια είναι κατασκευασμένα από κοιλάδες ή γαλβανισμένο μέταλλο βαμμένο στο κατάλληλο χρώμα. Η επιφάνεια του σωλήνα είναι επίχρισμα και αστάρωμα

Όταν χρησιμοποιείτε ένα χαλί κοιλάδας, κατασκευάζεται ένα σχέδιο έτσι ώστε το υλικό να εκτείνεται τουλάχιστον 30 cm στον σωλήνα, τουλάχιστον 20 cm να παραμένει στην οροφή.

Το σχέδιο τοποθετείται πρώτα στο μπροστινό μέρος του σωλήνα

Το σχέδιο τοποθετείται πρώτα στο μπροστινό μέρος του σωλήνα

Το μοτίβο είναι επικαλυμμένο με μαστίχα, τοποθετείται στη θέση του. το μπροστινό μέρος εγκαθίσταται πρώτα, μετά το δεξί και το αριστερό.

Το μπροστινό σχέδιο θα καταλήξει λίγο στις πλευρές

Το μπροστινό σχέδιο θα καταλήξει λίγο στις πλευρές

Μερικά από τα πλευρικά στοιχεία διπλώνονται στο μπροστινό μέρος. Το πίσω τοίχωμα έχει εγκατασταθεί τελευταία. Τα μέρη του πηγαίνουν στο πλάι.

Με σωστή εγκατάσταση στο δάπεδο γύρω από το σωλήνα, σχηματίζεται μια συμπαγής περιοχή με χαλί κοιλάδας. Πριν από την τοποθέτηση των πλακιδίων σε αυτό το μέρος, η επιφάνεια είναι επικαλυμμένη με ασφαλτική μαστίχα.

Η επιφάνεια του υποθαλάσσιου τάπητα επικαλύπτεται με μαστίχα

Η επιφάνεια του υποθαλάσσιου τάπητα επικαλύπτεται με μαστίχα

Τα βότσαλα πηγαίνουν στο χαλί από τρεις πλευρές, χωρίς να φτάνουν τα τοιχώματα των σωλήνων 8 cm.

Γύρω από το σωλήνα υπάρχει ένα χαλί κοιλάδας πλάτους 8 cm

Γύρω από το σωλήνα υπάρχει ένα χαλί κοιλάδας πλάτους 8 cm

Το άνω μέρος της διασταύρωσης είναι σφραγισμένο με μια μεταλλική ταινία, η οποία είναι προσαρτημένη στο πείρο.

Στερέωση της ταινίας στο πίσω μέρος του σωλήνα

Στερέωση της ταινίας στο πίσω μέρος του σωλήνα

Όλα τα κενά γεμίζονται με ανθεκτικό στη θερμότητα σφραγιστικό.

Όλες οι αρθρώσεις είναι σφραγισμένες

Όλες οι αρθρώσεις είναι σφραγισμένες

Στρογγυλή έξοδος σωλήνων

Υπάρχουν ειδικές συσκευές διέλευσης για τη διέλευση των σωλήνων εξαερισμού. Είναι τοποθετημένα έτσι ώστε το κάτω άκρο του στοιχείου να επικαλύπτει το πλακίδιο κατά τουλάχιστον 2 cm.

Τοποθετήστε τη διείσδυση 2 cm κάτω από την άκρη των βοτσάλων

Τοποθετήστε τη διείσδυση 2 cm κάτω από την άκρη των βοτσάλων

Τοποθετώντας το πέρασμα στην οροφή, περιστρέψτε την εσωτερική τρύπα του. Μια τρύπα κόβεται κατά μήκος του εφαρμοσμένου περιγράμματος στο υπόστρωμα, στο οποίο τραβιέται ο στρογγυλός σωλήνας.

Το πίσω μέρος της φούστας του στοιχείου διέλευσης είναι επικαλυμμένο με ασφαλτική μαστίχα, τοποθετημένο στην επιθυμητή θέση, και επιπλέον στερεώνεται γύρω από την περίμετρο με καρφιά. Κατά την εγκατάσταση μαλακών πλακιδίων, η φούστα διείσδυσης επικαλύπτεται με μαστίχα.

Η φούστα είναι επενδεδυμένη με μαστίχα

Η φούστα είναι επενδεδυμένη με μαστίχα

Το βότσαλο κόβεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο περιθώριο της διείσδυσης, το κενό γεμίζεται στη συνέχεια με μαστίχα, η οποία καλύπτεται με ειδικό επίδεσμο που προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Έναρξη ταινίας

Η εγκατάσταση μαλακών πλακιδίων ξεκινά με την τοποθέτηση της ταινίας εκκίνησης. Συνήθως αυτά είναι πλακίδια γείσο ή συνηθισμένα με κομμένα πέταλα. Το πρώτο στοιχείο τοποθετείται σε μία από τις άκρες της πλαγιάς, με το άκρο να πηγαίνει στη ράβδο αέρος. Το κάτω άκρο της ταινίας εκκίνησης τοποθετείται στο στάγδην, αφήνοντας 1,5 cm από την πτυχή του.

Ξεκινήστε τα σημάδια λωρίδας

Ξεκινήστε τα σημάδια λωρίδας

Πριν από την εγκατάσταση, το προστατευτικό φιλμ αφαιρείται από το πίσω μέρος, το βότσαλο ισοπεδώνεται και απλώνεται. Κάθε τμήμα ασφαλτικών βοτσάλων στερεώνεται με τέσσερα καρφιά - στις γωνίες κάθε θραύσματος, αναχωρώντας από την άκρη ή τη γραμμή διάτρησης 2-3 cm.

Σύνδεση της ταινίας εκκίνησης

Σύνδεση της ταινίας εκκίνησης

Εάν ένα κομμάτι από ένα συνηθισμένο πλακίδιο χρησιμοποιείται ως αφετηρία, ένα μέρος του θα στερείται κολλητικής σύνθεσης. Σε αυτά τα μέρη, το υπόστρωμα επικαλύπτεται με ασφαλτική μαστίχα.

Εγκατάσταση μαλακών συνηθισμένων πλακιδίων

Υπάρχει ένα εύκαμπτο πλακίδιο με εφαρμοσμένη κολλητική μάζα που προστατεύεται από μια μεμβράνη και υπάρχει μια σύνθεση που δεν απαιτεί προστατευτική μεμβράνη, αν και στερεώνει επίσης τα στοιχεία καλά στην οροφή. Όταν χρησιμοποιείτε το υλικό του πρώτου τύπου, το φιλμ αφαιρείται αμέσως πριν από την εγκατάσταση.

Τοποθετείται η πρώτη σειρά μαλακών ασφαλτικών έρπητα ζωστήρα, βγαίνοντας πίσω από την ταινία εκκίνησης 10 mm

Τοποθετείται η πρώτη σειρά μαλακών ασφαλτικών έρπητα ζωστήρα, βγαίνοντας πίσω από την ταινία εκκίνησης 10 mm

Πριν από την τοποθέτηση ασφαλτικών πλακιδίων στην οροφή, ανοίγονται πολλά πακέτα - 5-6 τεμάχια. Η τοποθέτηση γίνεται από όλα τα πακέτα ταυτόχρονα, λαμβάνοντας ένα βότσαλο ένα προς ένα από κάθε ένα. Διαφορετικά, θα υπάρχουν έντονα σημεία στην οροφή που διαφέρουν στο χρώμα.

Το πρώτο βότσαλο τοποθετείται έτσι ώστε η άκρη του να μην φτάσει στην άκρη της ταινίας εκκίνησης κατά 1 εκ. Εκτός από τη συγκολλητική σύνθεση, τα πλακίδια στερεώνονται επίσης με καρφιά οροφής. Ο αριθμός των συνδετήρων εξαρτάται από τη γωνία της ράμπας:

 • Με κλίση 12 ° έως 45 °, κάθε βότσαλο καρφώνεται με 4 καρφιά. Τα νύχια οδηγούνται σε απόσταση 2,5 εκ. Από το ορατό τμήμα του έρπητα ζωστήρα. Οι ακραίοι συνδετήρες απέχουν επίσης 2,5 εκ. Από την κοπή του έρπητα ζωστήρα, τα υπόλοιπα μεταξύ των "πλακιδίων". Αποδεικνύεται ότι ένα καρφί "κρατά" δύο πλακίδια.

  Σχέδιο στερέωσης για μαλακά πλακάκια

  Σχέδιο στερέωσης για μαλακά πλακάκια

 • Εάν η κλίση είναι μεγαλύτερη από 45 °, τα νύχια οδηγούνται σε κάθε βότσαλο. Η ακριβής διάταξη των συνδετήρων εξαρτάται από το σχήμα κοπής.

  Θέση των συνδετήρων σε απότομες πλαγιές

  Θέση των συνδετήρων σε απότομες πλαγιές

Κατά την εγκατάσταση μαλακών πλακιδίων, είναι σημαντικό να οδηγείτε σωστά τα νύχια. Τα καπέλα πρέπει να πιέζουν το βότσαλο, αλλά να μην διαπερνούν την επιφάνειά του.

Κοιλάδα διακόσμηση

Με τη βοήθεια ενός καλωδίου βαφής, σημειώνεται μια ζώνη στην κοιλάδα στην οποία δεν μπορούν να κινηθούν τα νύχια - αυτό απέχει 30 cm από το κέντρο της κοιλάδας. Στη συνέχεια, σημειώστε τα όρια της υδρορροής. Μπορούν να είναι από 5 έως 15 cm και στις δύο κατευθύνσεις.

Η γωνία είναι κομμένη

Η άνω γωνία, που στρέφεται προς την κοιλάδα, κόβεται

Κατά την τοποθέτηση συνηθισμένων έρπητα ζωστήρα, τα νύχια σφυρηλατούνται όσο το δυνατόν πιο κοντά στη γραμμή, έξω από την οποία δεν μπορούν να χτυπηθούν τα νύχια και το βότσαλο κόβεται από το πάτωμα της γραμμής τοποθέτησης των υδρορροών. Για να αποφευχθεί η ροή του νερού κάτω από το υλικό, η άνω γωνία του πλακιδίου κόβεται λοξά, κόβοντας περίπου 4-5 εκ. Η χαλαρή άκρη του πλακιδίου λιπαίνεται με μαστίχα πίσσας και στερεώνεται με καρφιά.

Τι πρέπει να συμβεί

Τι πρέπει να συμβεί

Διακόσμηση αέτωμα

Στις πλευρές της πλαγιάς, τα πλακίδια κόβονται έτσι ώστε να παραμένει 1 cm στην άκρη (προεξοχή) της ακραίας πλάκας. Η άνω γωνία του έρπητα ζωστήρα κόβεται με τον ίδιο τρόπο όπως στην κοιλάδα - ένα κομμάτι 4-5 cm λοξά. Η άκρη του πλακιδίου επικαλύπτεται με μαστίχα. Η λωρίδα της μαστίχας είναι τουλάχιστον 10 εκ. Στη συνέχεια στερεώνεται με καρφιά, όπως τα υπόλοιπα στοιχεία.

Τα πλακίδια στο αέτωμα κόβονται, βγαίνοντας πίσω 1 cm από την προεξοχή της ράβδου αέτωμα

Τα πλακίδια στο αέτωμα κόβονται, βγαίνοντας πίσω 1 cm από την προεξοχή της ράβδου αέτωμα

Εγκατάσταση Skate

Εάν το δάπεδο στην περιοχή της κορυφογραμμής είναι συνεχές, κόβεται μια τρύπα κατά μήκος της κορυφογραμμής, η οποία δεν πρέπει να φτάσει στο άκρο του πλευρού 30 εκ. Τα ασφαλτικά πλακίδια τοποθετούνται πριν από την έναρξη της τρύπας, μετά την οποία εγκαθίσταται ένα ειδικό προφίλ κορυφογραμμής με οπές εξαερισμού.

Εγκατάσταση Skate

Εγκατάσταση Skate

Είναι στερεωμένο με μακριά καρφιά στέγης. Σε ένα μακρύ πατίνι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα στοιχεία, ενώνονται από άκρο σε άκρο. Η εγκατεστημένη μεταλλική κορυφογραμμή καλύπτεται με πλακίδια κορυφογραμμής. Το προστατευτικό φιλμ αφαιρείται από αυτό, και στη συνέχεια το τμήμα στερεώνεται με τέσσερα καρφιά (δύο σε κάθε πλευρά). Η εγκατάσταση μαλακών πλακιδίων στην κορυφογραμμή πηγαίνει προς τους επικρατούσες ανέμους, το ένα κομμάτι επικαλύπτει το άλλο κατά 3-5 cm.

Εγκατάσταση μαλακών πλακιδίων κορυφογραμμής

Εγκατάσταση μαλακών πλακιδίων κορυφογραμμής

Το πλακίδιο κορυφογραμμής είναι ένα γείσο κορυφογραμμής χωρισμένο σε τρία μέρη. Εφαρμόζεται μια διάτρηση, κατά μήκος της οποίας βγαίνει ένα θραύσμα (πρώτη στροφή, πιέστε το πτυσσόμενο και έπειτα σχίσιμο).

Τα ίδια στοιχεία μπορούν να κοπούν από συνηθισμένα πλακάκια. Χωρίζεται σε τρία μέρη, ανεξάρτητα από το σχέδιο. Μια γωνία κόβεται από τα πλακίδια που προκύπτουν - περίπου 2-3 ​​cm σε κάθε πλευρά. Το μέσο του θραύσματος θερμαίνεται με στεγνωτήρα μαλλιών από τις δύο πλευρές, τοποθετημένο στη μέση σε ένα μπλοκ και πιέζοντας απαλά, λυγίστε το.

Πλευρά και συστροφές

Τα πλευρά καλύπτονται με πλακάκια κορυφογραμμής. Μια γραμμή αναπηδά κατά μήκος της στροφής στην απαιτούμενη απόσταση με ένα καλώδιο βαφής. Το άκρο του πλακιδίου ευθυγραμμίζεται κατά μήκος αυτού.Η τοποθέτηση βοτσάλων στην άκρη πηγαίνει από κάτω προς τα πάνω, κάθε κομμάτι είναι κολλημένο, και στη συνέχεια 2 cm πίσω από την κορυφή, στερεώνεται με καρφιά - δύο σε κάθε πλευρά. Το επόμενο θραύσμα έρχεται στο στρώμα κατά 3-5 cm.

Πλευρά οροφής από μαλακά πλακάκια

Πλευρά οροφής από μαλακά πλακάκια

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες