Πώς να φτιάξετε μια στέγη

Εάν θέλετε να χτίσετε ένα εξαιρετικό, σε αντίθεση με το σπίτι των γειτόνων, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά σε σπίτια κάτω από μια στέγη. Δίνει την πρωτοτυπία του κτηρίου. Επιπλέον, η σκεπαστή οροφή είναι η ευκολότερη στη χρήση. Τόσο απλό που μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.

Υπέρ και κατά

Οι υπόστεγες στέγες θεωρούνται οι πιο φθηνές και ευκολότερες στην εγκατάσταση. Και αυτό ισχύει, ειδικά με μικρό πλάτος του κτηρίου. Ωστόσο, στη χώρα μας, σπίτια με στέγες είναι πολύ σπάνια. Ως επί το πλείστον, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι δύο ή τέσσερις στέγες είναι πιο γνωστές σε εμάς - φαίνονται πιο οικείες. Το δεύτερο πρόβλημα είναι να βρούμε ένα έργο προσαρμοσμένο στις καιρικές μας συνθήκες. Υπάρχουν πολλά έργα σχετικά με τους δυτικούς πόρους, αλλά έχουν σχεδιαστεί για ένα ήπιο κλίμα, κατά κανόνα, έχουν μια μεγάλη περιοχή υαλοπινάκων. Η εύρεση ενός αρχιτέκτονα που θα αλλάξει ικανά ένα έργο που σας αρέσει είναι πολύ δύσκολο. Αν όμως πέτυχε και η αρμονία του κτιρίου δεν διαταράχθηκε, το σπίτι αποδεικνύεται πολύ πρωτότυπο.

Ένα από τα έργα σπιτιών με στέγη

Ένα από τα έργα σπιτιών με στέγη

Πολλοί εκφοβίζονται από ανώμαλες οροφές σε κάποιο μέρος του κτηρίου. Φυσικά, είναι πιο δύσκολο να νικήσουμε από τα τυπικά, αλλά το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται επίσης σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο - πρωτότυπο κατά 100%. Είναι αλήθεια, αυτή τη φορά είναι πολύ δύσκολο να βρεις έναν σχεδιαστή που μπορεί να αναπτύξει ένα τέτοιο εσωτερικό στην έκταση της Πατρίδας μας, ωστόσο, είναι δυνατό.

Υπάρχει μια άλλη διέξοδος - ισοπέδωση των οροφών με επικάλυψη και χρήση του ελεύθερου χώρου κάτω από την οροφή ως τεχνικών δωματίων. Τέτοιες επιλογές έχουν εφαρμοστεί και οι ιδιοκτήτες είναι πολύ ικανοποιημένοι. Ναι, τα τεχνικά δωμάτια βρίσκονται στο υπόγειο και στον επάνω όροφο, αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα με τα υπόγεια ύδατα.

Αυτά, ίσως, είναι όλα τα μειονεκτήματα ή οι παγίδες που μπορεί να φέρει μια στέγη. Υπάρχει, ωστόσο, ένα ακόμη πράγμα που δύσκολα μπορεί να ονομαστεί μειονέκτημα. Λόγω της ιδιαιτερότητας της κατασκευής, το υλικό στέγης σε τέτοια σπίτια δεν είναι ορατό από το έδαφος. Εάν το έδαφος είναι επίπεδο, χωρίς μεγάλες διαφορές στο ύψος, δεν έχει νόημα να ενοχλείτε την εμφάνιση της οροφής. Είναι καλύτερα να επιλέξετε απλά, αλλά υψηλής ποιότητας υλικά, ήσυχα (το αεροπλάνο είναι μεγάλο, κάνει πολύ θόρυβο όταν βρέχει) και αξιόπιστο. Μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές είναι η ραφή. Παρέχει τον κατάλληλο βαθμό στεγανότητας και δεν είναι πολύ θορυβώδες. Μια άλλη επιλογή είναι μαλακή οροφή συγκόλλησης από μοντέρνα υλικά. Τέτοιες στέγες είναι ακόμη πιο ήσυχες και τα μοντέρνα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για 20-30 χρόνια χωρίς επισκευή.

Συσκευή στέγης υπόστεγων

Οργανώστε την απαιτούμενη κλίση της στέγης λόγω της διαφοράς στα ύψη των απέναντι τοίχων. Ο ένας τοίχος του κτηρίου αποδεικνύεται πολύ ψηλότερος από τον άλλο. Αυτό οδηγεί σε αυξημένη κατανάλωση υλικών για τους τοίχους, αλλά το σύστημα δοκών είναι πολύ απλό, ειδικά για κτίρια μικρού πλάτους.

Υπόστεγο στέγη για αχυρώνα

Υπόστεγο στέγη για αχυρώνα

Με επαρκή φέρουσα ικανότητα στους τοίχους, το σύστημα δοκού στέγης στηρίζεται σε ένα Mauerlat στερεωμένο στον τοίχο. Για να κατανεμηθεί πιο ομοιόμορφα το φορτίο, η άνω σειρά της τοιχοποιίας ενισχύεται με διαμήκη ενίσχυση (για τοίχους από τούβλα, από τσιμεντόλιθους) ή χύνεται ένας ιμάντας στην τελευταία σειρά (για τοίχους από ελαφρύ σκυρόδεμα, ασβεστόλιθος, κοχύλι. Στην περίπτωση μιας δομής από ξύλο ή σκελετού, ο ρόλος του mauerlat συνήθως εκτελείται από το τελευταίο στέμμα ή το πάνω λουράκι.

Με ανεπαρκή αντοχή του δομικού υλικού των τοίχων, το μεγαλύτερο μέρος του φορτίου μπορεί να μεταφερθεί στο δάπεδο.Γι 'αυτό, εγκαθίστανται ράφια (βήμα - περίπου 1 μέτρο), πάνω στο οποίο τοποθετούνται οι δοκοί - μεγάλες ράβδους που τρέχουν κατά μήκος του κτιρίου. Στη συνέχεια τα πόδια του δοκού στηρίζονται πάνω τους.

Πώς να μεταφέρετε το φορτίο από τους τοίχους στο πάτωμα

Πώς να μεταφέρετε το φορτίο από τους τοίχους στο πάτωμα

Κατά την έκχυση των αρματοπουλιών ή την τελευταία σειρά, τοποθετούνται καρφιά σε αυτό, με ένα βήμα 80-100 cm, με το οποίο το Mauerlat στη συνέχεια συνδέεται με τους τοίχους του κτηρίου. Σε ξύλινα σπίτια, αν δεν φτιάξετε θωρακισμένη ζώνη, είναι αδύνατο να τοποθετήσετε καρφιά. Σε αυτήν την περίπτωση, επιτρέπεται η εγκατάσταση σε εξάγωνες ακίδες. Μια τρύπα τρυπά κάτω από τον πείρο μέσω του Mauerlat, μερικά χιλιοστά μικρότερη από τη διάμετρο του πείρου. Μια μεταλλική ράβδος σφυρήλασε μέσα του, η οποία προσελκύει μια ξύλινη δοκό στον τοίχο. Η σύνδεση σφίγγεται με το σωστό μέγεθος εξαγωνικού κλειδιού.

Σύστημα δοκών στέγης υπόστεγων

Τέτοιες στέγες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην κατασκευή κτιρίων αυλών - υπόστεγων, γκαράζ. Είναι απλώς ότι το μέγεθος των κτιρίων επιτρέπει τη χρήση πολύ ισχυρών δοκών και απαιτούνται δοκάρια σε μικρές ποσότητες. Με πλάτος κτιρίου έως 6 μέτρα, το σύστημα στηρίγματος στέγης δεν περιέχει σχεδόν κανένα πρόσθετο ενισχυτικό στοιχείο (στηρίγματα και δοκούς), κάτι που είναι ευεργετικό. Επίσης ελκυστική είναι η έλλειψη πολύπλοκων κόμβων.

Για την Κεντρική Ρωσία, για μια έκταση έως 5,5 μέτρα, λαμβάνονται δέσμες 50-150 mm, έως 4 μέτρα, αρκεί τα 50-100 mm, αν και με φιλικό τρόπο, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη το φορτίο χιονιού και ανέμου συγκεκριμένα στην περιοχή σας και, βάσει αυτού, καθορίστε με τις παραμέτρους των δοκών.

Σύστημα στήριξης στέγης με μικρή έκταση (έως 6 μέτρα)

Σύστημα στήριξης στέγης με μικρή έκταση (έως 6 μέτρα)

Με απόσταση μεταξύ των τειχών έως 4,5 μέτρα, μια κεκλιμένη οροφή αποτελείται από δύο ράβδους Mauerlat που στερεώνονται στους τοίχους και τα πόδια του δοκού, τα οποία στηρίζονται στο Mauerlat. Πράγματι, μια πολύ απλή κατασκευή.

Με πλάτος ανοίγματος από 4,5 μέτρα έως 6 μέτρα, απαιτείται επίσης ένα κρεβάτι, στερεωμένο σε έναν υψηλότερο τοίχο στο επίπεδο της οροφής και ένα πόδι δοκού, το οποίο ακουμπά στην ακτίνα σχεδόν στη μέση. Η γωνία κλίσης αυτής της δέσμης εξαρτάται από την απόσταση μεταξύ των τοιχωμάτων και το επίπεδο εγκατάστασης της πλαγιάς.

Πιο περίπλοκα συστήματα δοκών σε κεκλιμένη οροφή με πλάτος κτηρίου άνω των 6 μέτρων. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι βέλτιστο εάν το σπίτι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε στο εσωτερικό να υπάρχει επίσης ένας φέροντος τοίχος στον οποίο στηρίζονται τα ράφια. Με ένα σπίτι πλάτους έως 12 μέτρων, τα δοκάρια είναι ακόμα απλά και το κόστος στέγης είναι ελάχιστο.

Κατασκευή δοκών στεγών με κτίρια πλάτους άνω των 6 μέτρων

Κατασκευή δοκών στεγών με κτίρια πλάτους άνω των 6 μέτρων

Για κτίρια πλάτους άνω των 12 μέτρων, το σύστημα γίνεται πιο περίπλοκο - υπάρχουν περισσότερα πόδια δοκού. Επιπλέον, η κατασκευή δοκών μήκους άνω των 6 μέτρων είναι δαπανηρή. Εάν απαιτείται αύξηση μόνο από το πλάτος των προεξοχών της οροφής, οι δοκοί αναπτύσσονται κατά μήκος των άκρων με φιλέτα. Αυτά είναι κομμάτια δοκών του ίδιου τμήματος, που συνδέονται με τη δοκό και στερεώνονται στις πλευρές με δύο ξύλινες πλάκες μήκους τουλάχιστον 60 cm, στερεωμένες με μπουλόνια ή καρφιά, επιτρέποντας τη χρήση πλακών στήριξης.

Επιλογή ξυλείας

Επιλογή ξυλείας

Εάν το συνολικό μήκος των δοκών είναι μεγαλύτερο από 8 μέτρα, συνήθως είναι ματισμένα. Οι αρμοί ενισχύονται επιπλέον με καρφιά ή πλάκες στήριξης.

Επιλογές για την προσάρτηση των δοκών στο Mauerlat: συρόμενη δόξα στην κορυφή και άκαμπτη πάνω δεξιά

Επιλογές για την προσάρτηση των δοκών στο Mauerlat: συρόμενη δόξα στην κορυφή και άκαμπτη πάνω δεξιά. Κάτω δεξιά, η επιλογή ισοπαλίας χωρίς προεξοχές (χρησιμοποιείται πολύ σπάνια)

Μπορεί να υπάρχουν ακόμη ερωτήσεις σχετικά με το πώς να στερεώσετε τις δοκούς από στέγες στο Mauerlat. Δεν υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές. Παρόλα αυτά, γίνεται διακοπή στο πόδι του δοκού, με το οποίο η μπάρα στηρίζεται στο Mauerlat. Για να μην υποφέρουν με κάθε πόδι δοκού, ισοπεδώνοντας την προσγείωση του, κοπής του πρώτου, από ένα κομμάτι σανίδας, παχύ κόντρα πλακέ ή ξυλεία, φτιάχνουν ένα πρότυπο που επαναλαμβάνει ακριβώς το προκύπτον "πιωμένο". Όλα τα επόμενα δοκάρια αρχειοθετούνται πριν από την εγκατάσταση. Ένα πρότυπο εφαρμόζεται σε αυτά στο σωστό μέρος, μια εσοχή του απαιτούμενου σχήματος και μεγέθους περιγράφεται και κόβεται.

Αυτό ήταν ένα ζήτημα της άκαμπτης σύνδεσης των ποδιών του δοκού στο Mauerlat. Χρησιμοποιείται σε όλα τα κτίρια που παρουσιάζουν χαμηλή συρρίκνωση.Σε ξύλινα σπίτια, αυτή η μέθοδος στερέωσης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί - το σπίτι εγκατασταθεί συνεχώς ή αυξάνεται λίγο, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση. Εάν η οροφή στερεωθεί άκαμπτα, μπορεί να σπάσει. Επομένως, κατά την εγκατάσταση ενός υπόστεγου ή οποιασδήποτε άλλης στέγης σε ξύλινα σπίτια, χρησιμοποιείται μια συρόμενη σύνδεση δοκών και Mauerlat. Για αυτό υπάρχει το λεγόμενο "συρόμενο". Πρόκειται για πλάκες, μια κατάσταση γωνιών που συνδέονται με το Mauerlat και μεταλλικές λωρίδες που συνδέονται κινητά μαζί τους, οι οποίες συνδέονται με το σκέλος του δοκού. Υπάρχουν δύο τέτοιες διαφάνειες σε κάθε δοκό.

Η επιλογή της γωνίας κλίσης της οροφής

Η γωνία κλίσης της οροφής καθορίζεται από ένα σύνολο δεικτών - φορτίο ανέμου και χιονιού και τον τύπο υλικού στέγης. Κατ 'αρχάς, προσδιορίζονται με γωνία ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες (ανάλογα με το ύψος της βροχόπτωσης και του ανέμου). Στη συνέχεια, εξετάζουν την ελάχιστη συνιστώμενη κλίση για τον επιλεγμένο τύπο υλικού στέγης (στον παρακάτω πίνακα).

Όνομα υλικού στεγώνΕλάχιστη γωνία κλίσης (σε μοίρες)
Αμιάντου-τσιμεντοκονία και ονδαλίνη6­°
Τσιμέντο-άμμο και κεραμικά πλακίδια10°
Ευέλικτα ασφαλτικά βότσαλα12°
Μεταλλικό πλακίδιο
Πλαστικές πλάκες Asbo-τσιμέντου ή σχιστόλιθου27°
Γαλβανισμένα φύλλα χάλυβα, χαλκού, ψευδαργύρου-τιτανίου 17°
Κυματοειδές χαρτόνι

Εάν η επιθυμητή γωνία είναι μεγαλύτερη, όλα είναι καλά, εάν είναι μικρότερη (η οποία συμβαίνει πολύ σπάνια), αυξήστε την στην προτεινόμενη. Η κατασκευή μιας στέγης με γωνία μικρότερη από την ελάχιστη γωνία που συνιστά ο κατασκευαστής της οροφής δεν είναι σαφής - θα διαρρεύσει στις αρθρώσεις. Για να γίνει ευκολότερη η πλοήγηση, ας πούμε ότι για την Κεντρική Ρωσία η συνιστώμενη κλίση μιας κεκλιμένης οροφής είναι 20 °. Ωστόσο, είναι επιθυμητό να μετρήσουμε τον αριθμό για κάθε περιοχή, ακόμη και για τη διαφορετική τοποθεσία του κτιρίου στο χώρο.

Παρεμπιπτόντως, λάβετε υπόψη ότι διαφορετικοί κατασκευαστές του ίδιου τύπου υλικού στέγης μπορεί να απαιτούν διαφορετικές ελάχιστες κλίσεις. Για παράδειγμα, τοποθέτηση μεταλλικών πλακιδίων μία μάρκα μπορεί να παραχθεί σε στέγη με ελάχιστη κλίση 14 °, η άλλη - 16 °. Και αυτό παρά το γεγονός ότι το GOST ορίζει ελάχιστη κλίση 6 °.

Αξίζει επίσης να θυμόμαστε ότι με κλίση έως 12 °, προκειμένου να διασφαλιστεί η στεγανότητα οποιουδήποτε υλικού στέγης, είναι απαραίτητο να επικαλυφθούν όλες οι αρθρώσεις του υλικού με μια υγρή στεγανοποιητική ένωση (συνήθως με μαστίχα ασφάλτου, λιγότερο συχνά με στεγανοποιητικό στέγης).

Προσδιορίστε το ύψος στο οποίο θέλετε να ανυψώσετε τον τοίχο

Για να διασφαλιστεί η γωνιακή κλίση της κεκλιμένης οροφής, ένας από τους τοίχους πρέπει να είναι ψηλότερος. Πόσο ψηλότερα μαθαίνουμε υπενθυμίζοντας τους τύπους για τον υπολογισμό ενός ορθογώνιου τριγώνου. Σε αυτά βρίσκουμε το μήκος των ποδιών του δοκού.

Πώς να υπολογίσετε τις παραμέτρους μιας υπόστεγης στέγης

Πώς να υπολογίσετε τις παραμέτρους μιας υπόστεγης στέγης

Κατά τον υπολογισμό, μην ξεχνάτε ότι το μήκος επιτυγχάνεται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι προεξοχές και είναι απαραίτητες για την προστασία των τοίχων του σπιτιού από την κατακρήμνιση. Η ελάχιστη προεξοχή είναι 20 εκ. Αλλά με ένα τόσο μικρό περίβλημα έξω από το κτίριο, η λεπτή προς ταράτσα φαίνεται λιγοστή. Ως εκ τούτου, προεξοχές τουλάχιστον 60 cm γίνονται συνήθως σε μονοώροφα κτίρια. Σε διώροφα, μπορεί να είναι έως 120 εκ. Σε αυτήν την περίπτωση, το πλάτος της προεξοχής καθορίζεται με βάση αισθητικά στοιχεία - η οροφή πρέπει να φαίνεται αρμονική.

Ένα παράδειγμα σχεδίου στο ScratchUp

Ένα παράδειγμα σχεδίου στο ScratchUp

Ο ευκολότερος τρόπος για να προσδιορίσετε πόσα χρειάζεστε για να επεκτείνετε την οροφή είναι σε προγράμματα σχεδίασης που σας επιτρέπουν να σχεδιάσετε ένα κτίριο σε κλίμακα και να παίξετε με προεξοχές. Όλα πρέπει να εμφανίζονται σε 3 διαστάσεις (το πιο δημοφιλές πρόγραμμα είναι το ScratchUp). Περιστρέψτε διαφορετικά μεγέθη προεξοχών σε αυτό, αποφασίστε ποιο θα φαίνεται καλύτερο (αν δεν υπάρχει έργο) και, στη συνέχεια, παραγγείλετε / φτιάξτε δοκούς.

Έκθεση φωτογραφίας από το εργοτάξιο: μια στεγασμένη οροφή σε ένα σπίτι κατασκευασμένο από πορομπετόν

Ένα σπίτι χτίστηκε στην Αγία Πετρούπολη. Δεν υπήρχε έργο, υπήρχε μια γενική ιδέα, η οποία παρουσιάζεται στη φωτογραφία. Το σπίτι είναι κατασκευασμένο από αερισμένο σκυρόδεμα, το φινίρισμα είναι γύψο, η οροφή διπλώνεται, επιλέγεται με βάση το χαμηλό κόστος, την αξιοπιστία, την ευκολία εγκατάστασης.

Η ιδέα ενός σπιτιού κάτω από μια στέγη

Η ιδέα ενός σπιτιού κάτω από μια στέγη

Μετά την έξοδο των τοίχων, χύθηκε μια θωρακισμένη ζώνη, μέσα στην οποία τοποθετήθηκαν καρφιά (Ø 10 mm) κάθε μέτρο.Όταν το σκυρόδεμα στον θωρακισμένο ιμάντα έφτασε στην απαιτούμενη διαστρέβλωση, τοποθετήθηκε ένα στρώμα στεγανοποίησης στην ασφαλτική μαστίχα ("Gidroizol", κομμένη κατά μήκος σε λωρίδες του απαιτούμενου πλάτους). Το Mauerlat τοποθετείται στην κορυφή της στεγανοποίησης - μια ράβδο 150-150 mm. Όλη η ξυλεία που χρησιμοποιείται για στέγες είναι στεγνή, επεξεργάζεται με προστατευτικούς εμποτισμούς, επιβραδυντικά πυρκαγιάς.

Η αρχή της εγκατάστασης μιας στέγης υπόστεγων - τοποθέτηση του Mauerlat

Η αρχή της εγκατάστασης μιας στέγης υπόστεγων - τοποθέτηση του Mauerlat

Πρώτα το έβαλαν στη θέση τους (βρίσκεται στις φουρκέτες, που κρατούνται από τους βοηθούς), περπατούν μαζί, χτυπώντας με ένα σφυρί σε εκείνα τα σημεία όπου βρίσκονται οι φουρκέτες. Στην μπάρα, αποτυπώνονται τα σημεία όπου τα καρφιά προεξέχουν. Τώρα ανοίγουν τρύπες και απλώς σπρώχνουν τα στηρίγματα.

Δεδομένου ότι το άνοιγμα είναι μεγάλο, τα στηρίγματα είναι κατασκευασμένα από ξύλο (150-150 mm), στο οποίο τοποθετείται η δοκός, η οποία θα στηρίζει τα πόδια του δοκού.

Εγκατάσταση ραφιών και τεγίδων

Εγκατάσταση ραφιών και τεγίδων

Το πλάτος της οροφής είναι 12 μέτρα. Αυτό λαμβάνει υπόψη την προεξοχή 1,2 μέτρων από το μέτωπο. Επομένως, οι δοκοί του Mauerlat και η διαδρομή «κολλάνε» πέρα ​​από τους τοίχους ακριβώς σε μια τέτοια απόσταση.

Για να εξασφαλιστεί η αφαίρεση της οροφής, το Mauerlat και η δοκό προεξέχουν κατά μήκος του τοίχου

Για να εξασφαλιστεί η αφαίρεση της οροφής, το Mauerlat και η δοκό προεξέχουν κατά μήκος του τοίχου

Αρχικά υπήρχαν αμφιβολίες για ένα τόσο μεγάλο όφσετ - η δεξιά ακτίνα κρέμεται 2,2 μέτρα. Εάν μειωθεί αυτή η αφαίρεση, θα είναι κακό για τους τοίχους και η εμφάνιση θα επιδεινωθεί. Επομένως, αποφασίστηκε να αφήσουμε τα πάντα όπως είναι.

Για τον τόρνο

Τοποθέτηση δοκών

Τα δοκάρια τοποθετούνται από δύο μαχαιρωμένες σανίδες 200 * 50 mm, με βήμα 580 mm. Οι σανίδες χτυπιούνται με καρφιά, σε μοτίβο σκακιέρας (πάνω-κάτω), με βήμα 200-250 mm. Κεφάλια καρφιών δεξιά, αριστερά, σε ζεύγη Δύο πάνω / κάτω δεξιά, δύο πάνω / κάτω αριστερά, κ.λπ.). Διαχέουμε τις συνδέσεις των σανίδων κατά λιγότερο από 60 εκ. Η προκύπτουσα δέσμη είναι πολύ πιο αξιόπιστη από μια παρόμοια συμπαγή ράβδο.

Τα δοκάρια τοποθετούνται

Τα δοκάρια τοποθετούνται

Μέθοδος στερέωσης δοκών

Μέθοδος στερέωσης δοκών

Περαιτέρω, η πίτα μιας κεκλιμένης οροφής για αυτή την περίπτωση είναι αυτή (από τη σοφίτα προς το δρόμο): φράγμα ατμών, πέτρινο μαλλί 200 mm, διάκενο εξαερισμού (τόρνο, αντίθετο πηδάλιο), μόνωση υγρασίας, υλικό στεγών. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι ένα σκούρο γκρι πουλάρι.

Ένα παράδειγμα πίτας οροφής για στέγη (είναι γενικά στάνταρ)

Ένα παράδειγμα πίτας οροφής για στέγη (είναι γενικά στάνταρ)

Θα πραγματοποιήσουμε αργότερα τη μόνωση από το εσωτερικό, αλλά προς το παρόν τοποθετούμε μια μεμβράνη προστασίας από τον αέρα-αέρα Tyvek Solid (διαπερατή από ατμούς) πάνω από τα δοκάρια.

Βάζουμε μια αδιάβροχη αδιάβροχη μεμβράνη διαπερατή από ατμούς

Βάζουμε μια αδιάβροχη αδιάβροχη μεμβράνη διαπερατή από ατμούς

Η μεμβράνη απλώνεται από κάτω προς τα πάνω, στερεώνεται με συνδετήρες από ένα συρραπτικό. Το ύφασμα που κυλά ψηλότερα πηγαίνει στο ήδη τοποθετημένο ένα με 15-20 εκ. Ο σύνδεσμος κολλάται με ταινία διπλής όψης (αγοράζεται μαζί με τη μεμβράνη). Στη συνέχεια, πάνω από τη μεμβράνη, γεμίζονται λωρίδες πάνω τους - ένα κιβώτιο για διπλωμένη οροφή.

Τόρνος από σανίδα 25 * 150 mm

Τόρνος από σανίδα 25 * 150 mm

Πρώτον, ένα πηχάκι κατασκευάστηκε από σανίδα 25 * 150 mm με βήμα 150 mm. Μετά την τοποθέτηση, περπατώντας κατά μήκος της οροφής, αποφασίστηκε να ενισχυθεί το κιβώτιο. Για να γίνει αυτό, ανάμεσα στις σανίδες που έχουν ήδη τοποθετηθεί, γεμίζουμε σανίδες πλάτους 100 mm. Τώρα υπάρχει ένα κενό 25 mm μεταξύ των σανίδων.

Ως αποτέλεσμα, η επένδυση

Ως εκ τούτου, ρίξτε τον πηχτή οροφής

Περαιτέρω στο κάτω αέτωμα γέμισαν τα άγκιστρα για εγκατάσταση του συστήματος αποχέτευσης... Είναι συσκευασμένα άνισα, καθώς λόγω του μεγάλου μήκους του αετώματος, αποφασίστηκε η κατασκευή δύο χοανών λήψης σε απόσταση 2,8 μέτρων από την άκρη. Για να διασφαλιστεί η ροή προς δύο κατευθύνσεις, έγινε μια τέτοια ανακούφιση.

Γεμιστά άγκιστρα για το σύστημα υδρορροών

Γεμιστά άγκιστρα για το σύστημα υδρορροών

Στη συνέχεια, πρέπει να φέρετε κομμάτια μετάλλου (πίνακες) μήκους 12 μέτρων. Δεν είναι βαριά, αλλά δεν μπορείτε να τα λυγίσετε, επειδή το "έλκηθρο" εξαφανίζεται. Για ανύψωση, κατασκευάστηκε μια προσωρινή "γέφυρα" που συνδέει το έδαφος και την οροφή. Τα φύλλα ανυψώθηκαν κατά μήκος αυτού.

Ανυψωτικά φύλλα κατά μήκος της γέφυρας

Ανυψωτικά φύλλα κατά μήκος της γέφυρας

Στη συνέχεια έρχεται η εργασία στέγης, η οποία διαφέρει ανάλογα με τον τύπο υλικού κατασκευής σκεπής. Σε αυτήν την περίπτωση, ήταν απαραίτητο να επιλυθεί το πρόβλημα της θερμικής διαστολής του υλικού - ο γαλβανισμένος χάλυβας (pural) αλλάζει σημαντικά τις διαστάσεις του όταν θερμαίνεται / ψύχεται. Για να διασφαλιστεί η ελευθερία διαστολής, αποφασίστηκε να στερεωθεί το υλικό στο πηδάλιο πίσω από το πτυσσόμενο με κινητούς σφιγκτήρες με ελευθερία κίνησης 15-20 mm.

Εγκατάσταση σφιγκτήρων για όρθιες ραφές

Εγκατάσταση σφιγκτήρων για όρθιες ραφές

Οροφή με ραφές

Οροφή με ραφές

Μετά την τοποθέτηση του υλικού κατασκευής σκεπής, οι προεξοχές στρίβονται και δεν διαφέρουν.

Η οροφή πρέπει να θυμόμαστε - οι προεξοχές πρέπει να είναι στρωμένες, αλλά, γενικά, είναι ήδη έτοιμη

Η οροφή πρέπει να "θυμάται" - οι προεξοχές πρέπει να είναι στρωμένες, αλλά βασικά είναι ήδη έτοιμη

Λοιπόν, στην παρακάτω φωτογραφία είναι αυτό που συνέβη μετά το τέλος. Πολύ μοντέρνο, κομψό και ασυνήθιστο.

Σπίτι με κεκλιμένη οροφή - σχεδόν τελείωσε

Σπίτι με κεκλιμένη οροφή - σχεδόν τελείωσε

Έργα και φωτογραφίες σπιτιών με στέγη

Όπως προαναφέρθηκε, είναι δύσκολο να βρεθούν ενδιαφέροντα έργα οικιστικών κτιρίων με κεκλιμένη στέγη. Ενώ αυτά τα κτίρια δεν είναι δημοφιλή μαζί μας. Ίσως, λόγω της εκκεντρικότητάς του. Αυτή η ενότητα περιέχει πολλά έργα ή φωτογραφίες από ήδη χτισμένα σπίτια. Ίσως κάποιος να είναι χρήσιμος τουλάχιστον ως ιδέα.

Έργο ενός μικρού σπιτιού κάτω από μια στέγη

Έργο ενός μικρού σπιτιού κάτω από μια στέγη

Αυτό το σπίτι υπάρχει. οι στέγες είναι ιδιαίτερα καλές σε περιοχές με διαφορά ύψους

Αυτό το σπίτι υπάρχει. οι στέγες είναι ιδιαίτερα καλές σε περιοχές με διαφορά ύψους

Μονοκατοικία με μεγάλη στέγη

Μονοκατοικία με μεγάλη στέγη

Διώροφη κατοικία με βεράντες σε δύο ορόφους

Διώροφη κατοικία με βεράντες σε δύο ορόφους

Απαιτείται μεγάλη κλίση οροφής για φυσικά πλακάκια

Απαιτείται μεγάλη κλίση οροφής για φυσικά πλακάκια

Τα μεγάλα παράθυρα είναι όμορφα, αλλά παράλογα στο κλίμα μας

Τα μεγάλα παράθυρα είναι όμορφα, αλλά παράλογα στο κλίμα μας

Σπίτι σε χωριστά επίπεδα - ένα ενδιαφέρον ολοκληρωμένο έργο

Σπίτι σε χωριστά επίπεδα - ένα ενδιαφέρον ολοκληρωμένο έργο

Αυτό είναι το πρωτότυπο του παραπάνω

Αυτό είναι το πρωτότυπο του παραπάνω

Το αρχικό σπίτι. Κάτω από μια υπόστεγη στέγη υπάρχει ένα σπίτι και ένα κτίριο νοικοκυριού, ακόμη και ένα μέρος - ένας θόλος πάνω από την αυλή ανάμεσα σε δύο κτίρια

Το αρχικό σπίτι. Κάτω από μια υπόστεγη στέγη υπάρχει ένα σπίτι και ένα κτίριο νοικοκυριού, ακόμη και ένα μέρος - ένας θόλος πάνω από την αυλή ανάμεσα σε δύο κτίρια

Το ίδιο έργο όπως παραπάνω, από την άλλη πλευρά

Το ίδιο έργο όπως παραπάνω, από την άλλη πλευρά

Δύο στέγες σε διαφορετικά επίπεδα

Δύο στέγες σε διαφορετικά επίπεδα

Παρόμοιες δημοσιεύσεις
σχόλιο 3
 1. Αλεξέι
  09/15/2018 στις 13:36 - Απάντηση

  Με κάποιο τρόπο εκνευρίστηκα με την ιδέα να χτίσω ένα διώροφο σπίτι με επίπεδη στέγη, η έκταση του οποίου είναι 2 μέτρα γύρω από την περίμετρο ολόκληρου του σπιτιού. Κάτι σαν σπίτι υψηλής τεχνολογίας. Και αυτό που με εξέπληξε ήταν ότι δεν υπήρχαν πληροφορίες σχετικά με αυτό στο ρωσικό Διαδίκτυο. Γενικά τίποτα. Σχετικά με τα τυπικά (αέτωμα και άλλα) εκατομμύρια άρθρα, σχέδια και άλλα πράγματα. Όπως αποδείχθηκε, οι Αμερικανοί κατασκευαστές είναι οι καλύτεροι σε σύγκριση με τους δικούς μας, πηγαίνοντας στους πόρους της αγγλικής γλώσσας, βρήκα πολλά άρθρα, υπολογισμούς, αριθμομηχανές για αυτές τις στέγες, τι και πώς να φτιάξω, σχέδια. Δυστυχώς, οι άνθρωποι μας θα κατασκευάζουν κανονικές στέγες για άλλους δέκα αιώνες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν πληροφορίες για τους πόρους μας σχετικά με επίπεδες στέγες με μεγάλες προεξοχές χωρίς στηρίγματα στο μέλλον.

  • Βασιλί
   01.10.2018 στις 11:11 - Απάντηση

   Δεν θυμάμαι να βλέπω μια επίπεδη στέγη ζωντανά. Προφανώς, οι Ρώσοι κατασκευαστές δεν θέλουν να αναλάβουν τους κινδύνους που συνδέονται με την πιθανότητα κατάρρευσης υπό φορτίο χιονιού. Εδώ είναι απαραίτητο να δούμε αν τέτοιες στέγες κατασκευάζονται στην Αλάσκα, επειδή η Αμερική είναι μεγάλη, κάπου δεν υπάρχει καθόλου χιόνι.

 2. Stas
  04/01/2019 στις 19:15 - Απάντηση

  Αρχικά είχα ένα τυπικό έργο ενός σπιτιού με πλαίσιο, υποθέτω μια στέγη με κλίση.)) Φορτίο χιονιού, ανθεκτικό μεταλλικό πλακίδιο

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες