Πώς να καλύψετε την οροφή με προφίλ: φύλλο βήμα προς βήμα, επεξεργασία κόμβων

Μία από τις πιο φθηνές, ανθεκτικές, πρακτικές επιλογές υλικού στέγης - καταστρώματαή, όπως λένε επίσης ένα επαγγελματικό φύλλο, ένα μεταλλικό προφίλ. Πρόκειται για ένα φύλλο μετάλλου που καλύπτεται με πολλά προστατευτικά στρώματα και στη συνέχεια διέρχεται από μια μηχανή χύτευσης, η οποία ωθεί τις προεξοχές και τις αυλακώσεις σε αυτό - για να γίνει πιο άκαμπτο. Το υλικό αποδεικνύεται αρκετά ελαφρύ, η οροφή του κυματοειδούς χαρτονιού μπορεί να τοποθετηθεί ανεξάρτητα και ακόμη και "με το ένα χέρι". Η τεχνολογία δεν είναι η πιο περίπλοκη, είναι πολύ πιθανό να το κάνετε μόνοι σας.

Με χαμηλό κόστος, μια στέγη από κυματοειδές χαρτόνι φαίνεται συμπαγής

Με χαμηλό κόστος, μια κυματοειδής στέγη φαίνεται συμπαγής

Τύποι κυματοειδούς χαρτονιού

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι κυματοειδούς χαρτονιού. Υπάρχει ένα συνηθισμένο φύλλο προφίλ - γαλβανισμένο, υπάρχει ένα χρωματιστό - με ένα στρώμα πολυμερούς πάνω από την επίστρωση ψευδαργύρου. Η επικάλυψη πολυμερούς έχει διπλό ρόλο - προστατεύει από εξωτερικές επιδράσεις και δίνει στο υλικό μια πιο διακοσμητική εμφάνιση. Απλό γαλβανισμένο κυματοειδές χαρτόνι χρησιμοποιείται ως υλικό στέγης κυρίως σε προσωρινά κτίρια, το έγχρωμο έχει μια αρκετά συμπαγή εμφάνιση, μπορεί να φανεί στις στέγες των κτιρίων κατοικιών και των κτιρίων της αυλής.

Με ραντεβού

Το Decking είναι κατασκευασμένο από λαμαρίνα διαφορετικού πάχους. Τα λεπτότερα έχουν σχεδιαστεί για διακόσμηση τοίχου, αλλά μπορούν να χωρέσουν στην οροφή με συχνές πηχτές και ελαφριά χιόνια. Τα φύλλα αυτής της ομάδας επισημαίνονται με το γράμμα "C".

Το παχύτερο μέταλλο χρησιμοποιείται για την κατασκευή υλικού με αυξημένη φέρουσα ικανότητα. Επισημαίνεται με το γράμμα "H" και χρησιμοποιείται ως υλικό στέγης σε περιοχές με αυξημένο φορτίο ανέμου ή χιονιού. Υπάρχει επίσης ένα καθολικό επαγγελματικό φύλλο - ονομάζεται "NS". Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για τοίχους όσο και για στέγες (η ποσότητα του χιονιού πρέπει να είναι μέτρια).

Μετά την κωδικοποίηση των γραμμάτων του προφίλ, υπάρχουν αριθμοί: C8, H35, HC20. Δείχνουν το ύψος του κύματος σε χιλιοστά που σχηματίζεται σε ένα δεδομένο υλικό. Στο παράδειγμα, αυτό είναι 8 mm, 35 mm, 20 mm, αντίστοιχα. Ένα κυματοειδές χαρτόνι με ύψος κύματος τουλάχιστον 20 mm τοποθετείται στην οροφή.

Σήμανση και διαστάσεις του προφίλ προφίλ

Σήμανση και διαστάσεις του προφίλ προφίλ

Η κυματομορφή του φέροντος μεταλλικού προφίλ είναι συχνά πιο περίπλοκη - προστίθενται επιπλέον αυλακώσεις για να αυξηθεί η ακαμψία.

Ανά τύπο κάλυψης

Με όλη την εξωτερική ομοιότητα, η τιμή για κυματοειδές χαρτόνι του ίδιου τύπου μπορεί να διαφέρει σημαντικά. Το ζήτημα είναι, συνήθως, όχι στην ακαθαρσία του κατασκευαστή ή του πωλητή, αλλά σε διαφορετικές τεχνολογίες και υλικά που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή. Για παράδειγμα, η προστατευτική επικάλυψη μπορεί να είναι ψευδάργυρος και αλουμινίου. Ο δεύτερος τύπος προστασίας εμφανίστηκε πρόσφατα, ο εξοπλισμός είναι ακριβός, αλλά η ανθεκτικότητα του μετάλλου με επικάλυψη αλουμινίου είναι πολύ υψηλότερη.

Επίσης, η μέθοδος σχηματισμού κυμάτων επηρεάζει την ανθεκτικότητα της επικάλυψης. Υπάρχουν δύο τεχνολογίες - ψυχρή έλαση και γαλάκτωμα. Στην ψυχρή έλαση, το φύλλο απλώς ωθείται από κυλίνδρους χωρίς καμία προετοιμασία. Για να αποφευχθεί η ζημιά στην προηγούμενη εφαρμογή, απαιτείται ακριβός εξοπλισμός. Κατά συνέπεια, το προφίλ του ψυχρής έλασης είναι πιο ακριβό.

Το χρωματιστό κυματοειδές χαρτόνι έχει πολλά στρώματα

Το χρωματιστό κυματοειδές χαρτόνι έχει πολλά στρώματα

Όταν σχηματίζεται ένα κύμα με ένα γαλάκτωμα, η μεταλλική επιφάνεια υγραίνεται με ένα υγρό (λάδι, νερό, ειδικό υγρό) και στη συνέχεια αποστέλλεται κάτω από τα ρολά. Εάν, μετά την κύλιση, ένα τέτοιο φύλλο δεν στεγνώσει, αλλά αποστέλλεται στον φούρνο ψησίματος - για να διορθωθεί το χρώμα, τότε τα μέρη που ήταν βρεγμένα θα αρχίσουν γρήγορα να σκουριάζουν.Είναι αδύνατο να δούμε αυτό το ελάττωμα εκ των προτέρων · πρέπει να ελπίζουμε ότι η τεχνολογία δεν παραβιάζεται. Όμως, το φύλλο προφίλ που κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνολογία είναι φθηνότερο.

Υπάρχουν επίσης διαφορετικές επικαλύψεις πολυμερούς. Δημιουργούν μεμβράνες διαφορετικού πάχους και πυκνότητας, με διαφορετικές ιδιότητες.

 • Πολυεστέρας (γυαλιστερό και ματ). Το προφίλ με επίστρωση από πολυεστέρα έχει σχετικά χαμηλή τιμή (η φθηνότερη από τις έγχρωμες) και καλά χαρακτηριστικά - η επίστρωση είναι πλαστική, δεν αλλάζει το χρώμα της για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο ματ πολυεστέρας δεν έχει αντανακλάσεις στην επιφάνεια, μοιάζει με βελούδινο. Αυτό επιτυγχάνεται με διαφορετική τεχνική εφαρμογής και παχύτερο στρώμα. Αυτή η επίστρωση είναι η πιο ανθεκτική σε μηχανικές βλάβες.
 • Πλαστιστόλη. Έχει αυξημένη αντίσταση σε επιθετικά περιβάλλοντα, αλλά δεν ανέχεται υπεριώδες φως. Η κυματοειδής στέγη με επικάλυψη πλαστιστόλης θα εξασθενίσει γρήγορα (δύο έως τρία χρόνια).
 • Pural - πολυαμίδιο και ακρυλικό προστίθενται στην πολυουρεθάνη. Η επίστρωση είναι πιο ομοιόμορφη, η διάρκεια ζωής χωρίς αλλαγή χρώματος είναι από δέκα χρόνια. Το μειονέκτημα είναι η υψηλή τιμή.
 • Το PVDF είναι μια σύνθεση πολυβινυλοφθοριδίου και ακρυλικού. Η επίστρωση είναι ακριβή, αλλά διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη και σε επιθετικά περιβάλλοντα. Αυτό το υλικό στέγης μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραλία. Μια άλλη εξαιρετική ιδιότητα είναι ότι μπορεί να καθαριστεί. Η παραμικρή βροχή και η οροφή από κυματοειδές χαρτόνι με επίστρωση PVDF λάμπει σαν καινούργια.
Διαφορετικές επιστρώσεις παρέχουν διαφορετική απόδοση

Διαφορετικές επιστρώσεις παρέχουν διαφορετική απόδοση

Υπό κανονικές συνθήκες, η οροφή είναι κατασκευασμένη από κυματοειδές χαρτόνι με επίστρωση από πολυεστέρα. Όσον αφορά την αναλογία τιμής και ποιότητας, είναι βέλτιστο.

Πώς να φτιάξετε μια στέγη από μεταλλικά πλακίδια, δείτε εδώ.

Πώς να εγκαταστήσετε κυματοειδές χαρτόνι στην οροφή

Μια οροφή από κυματοειδές χαρτόνι τοποθετείται σε ένα έτοιμο περίβλημα σανίδων, στο οποίο τα θραύσματα βρίσκονται παράλληλα με τις μαρκίζες της οροφής. Το βήμα της εγκατάστασης του τόρνου είναι έως 60 εκ. Συνήθως χρησιμοποιείται σανίδα με ίντσα, πάχους 25 mm. Τα φύλλα στοιβάζονται το ένα μετά το άλλο με κάθετη επικάλυψη σε ένα κύμα. Όταν τοποθετείτε το φύλλο προφίλ στην οροφή, σημειώστε ότι τα εξωτερικά ράφια έχουν διαφορετικά μήκη. Αυτό που είναι ελαφρώς μικρότερο θα πρέπει να βρίσκεται στο κάτω μέρος, το οποίο είναι ελαφρώς μεγαλύτερο - καλύπτει το κοντό. Σε αυτήν την περίπτωση, γειτνιάζουν στενά μεταξύ τους, χωρίς κενό. Εάν συγχέετε και κάνετε το αντίθετο, τότε θα δημιουργηθεί ένα κενό αρκετών χιλιοστών μεταξύ των δύο ραφιών, στα οποία θα ρέει νερό. Επομένως, προσέξτε κατά την εγκατάσταση.

Σχετικά με το ύψος της οριζόντιας επικάλυψης. Εάν υπάρχουν περισσότερες από μία σειρές κυματοειδούς χαρτονιού στην οροφή, τα φύλλα τοποθετούνται με επικάλυψη. Το ποσό με το οποίο το πάνω φύλλο επικαλύπτει το κάτω μέρος εξαρτάται από τη γωνία της κλίσης της οροφής: όσο πιο επίπεδη είναι η οροφή, τόσο περισσότερη είσοδος απαιτείται.

Κλίση οροφήςΗ τιμή της οριζόντιας επικάλυψης του προφίλ με φύλλο
λιγότερο από 12 °200 mm + στεγανωτικό
από 12 ° έως 14 °200 mm
από 15 ° έως 30 °150-200 mm
πάνω από 30 °100-150 mm

Τα περισσότερα εργοστάσια καταστρώματος μπορούν να σας προσφέρουν να φτιάξετε φύλλα που θα καλύπτουν ολόκληρη τη στέγη σας - από την κορυφογραμμή έως τις μαρκίζες - σε ένα μακρύ φύλλο (μέγιστο μήκος 12 μέτρα). Αυτό δημιουργεί ορισμένες δυσκολίες κατά την εγκατάσταση - τέτοια φύλλα είναι δύσκολο να ανυψωθούν και να στοιβαστούν. Ειδικά θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να αποκαλυφθεί το πρώτο φύλλο - πρέπει να τοποθετηθεί αυστηρά κάθετα, κάτι που είναι δύσκολο σε ύψος. Όμως, το κύριο πλεονέκτημα μιας τέτοιας λύσης είναι η συνεχής κάλυψη από πάνω προς τα κάτω, η οποία αυξάνει σημαντικά τον βαθμό προστασίας της σοφίτας από τη διείσδυση της υγρασίας, αναιρεί όλες τις ταλαιπωρίες. Σε τελική ανάλυση, δεν υπάρχουν οριζόντιες αρθρώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με τη ροή.

Πώς να καλύψετε την οροφή με εύκαμπτα πλακάκια, δείτε εδώ.

Πώς να συνδέσετε σωστά το κυματοειδές χαρτόνι στην οροφή

Για να στερεώσετε το φύλλο προφίλ, χρησιμοποιήστε ειδικές βίδες αυτοεπιπεδούμενης με λάστιχα από καπάκια κάτω από τα καπάκια. Εξασφαλίζουν τη στεγανότητα της σύνδεσης. Τέτοιες βίδες είναι συνήθως βαμμένες με τον ίδιο τόνο με το υλικό στέγης.Ο αριθμός των συνδετήρων ανά τετραγωνικό μέτρο είναι 5-7 τεμάχια (μην ξεχάσετε να προσθέσετε περίπου 20% - για τη στερέωση του στοιχείου κορυφογραμμής, τη στερέωση των αρμών και άλλες παρόμοιες εργασίες).

Οι βίδες αυτόματης τοποθέτησης είναι εγκατεστημένες στο κάτω ράφι, όπου το φύλλο είναι σε επαφή με το κιβώτιο. Το μήκος τους είναι 20-25 mm, ανάλογα με το πάχος της πλάκας επένδυσης, καθώς είναι σημαντικό το αιχμηρό άκρο της βίδας να μην προεξέχει από το πίσω μέρος της σανίδας. Θα υπάρχει μια στεγανοποιητική μεμβράνη που μπορεί να καταστραφεί.

Πώς να υπολογίσετε το μήκος μιας βιδωτής βίδας για την εγκατάσταση ενός προφίλ με φύλλα στην οροφή

Πώς να υπολογίσετε το μήκος μιας βιδωτής βίδας για την εγκατάσταση ενός προφίλ με φύλλα στην οροφή

Κατά τη σύνδεση δύο γειτονικών φύλλων, στερεώνονται επίσης με βίδες αυτόματης τοποθέτησης. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να βιδώσετε τους συνδετήρες στο κύμα και επίσης να διαπεράσετε το διπλό στρώμα μετάλλου. Για τους σκοπούς αυτούς, οι σύνδεσμοι είναι μεγαλύτεροι - 40 mm ή περισσότερο (ανάλογα με το ύψος κύματος) - η βίδα πρέπει να εισέλθει στην πλακέτα.

Τι να κόψετε

Πολύ σπάνια, η τοποθέτηση κυματοειδούς χαρτιού στην οροφή γίνεται χωρίς κόψιμο - πρόκειται για μοναδικές περιπτώσεις. Πώς να κόψετε το προφίλ προφίλ; Ψαλίδι για μέταλλο ή παζλ. Ναι, είναι αργό και όχι πολύ βολικό, αλλά αυτό ακριβώς συμβουλεύουν οι κατασκευαστές. Είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί γωνιακός μύλος (μύλος) - όταν κόβεται με αυτό, το φύλλο θερμαίνεται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες στο σημείο κοπής, γεγονός που οδηγεί στην εξάτμιση του ψευδαργύρου. Ως αποτέλεσμα, σε αυτό το μέρος, το υλικό αρχίζει γρήγορα να σκουριάζει.

Διαδικασία εγκατάστασης

Μετά τη συλλογή του συστήματος δοκών, καρφώνονται η μπροστινή πλακέτα, τα άγκιστρα προσαρτώνται σε αυτό για εγκατάσταση συστήματα weir, και πάνω από μια ειδική ράβδο - στάγδην, στην οποία φέρεται τότε η άκρη της στεγανοποιητικής μεμβράνης. Τόσο το σταγονόμετρο όσο και η μεμβράνη είναι προσαρτημένα σε αυτό με βίδες αυτο-χτυπήματος με στεγανοποιητικό λαστιχένιο πλυντήριο.

Πώς να φτιάξετε μια στέγη από κυματοειδές χαρτόνι

Πώς να φτιάξετε μια στέγη από κυματοειδές χαρτόνι

Η σύνθεση της πίτας των υλικών για κυματοειδές χαρτόνι εξαρτάται από το αν πρόκειται να κάνετε το δωμάτιο σοφίτας κρύο ή ζεστό. Εάν η σοφίτα είναι κρύα, η ακολουθία των ενεργειών έχει ως εξής:

 • Πάνω από τα δοκάρια, γεμίζεται μια μεμβράνη στεγανοποίησης ατμών. Δεν επιτρέπει την είσοδο ατμών από το σπίτι έως τη στέγη και δεν επιτρέπει την είσοδο υγρασίας που έχει διαρρεύσει κάτω από το προφίλ σε σοφίτα. Είναι γεμισμένο πάνω στα δοκάρια, στερεωμένο όχι σε τέντωμα, αλλά με κρεμ. Αρχίζουν να απλώνουν τη μεμβράνη από το κάτω μέρος, ανεβαίνοντας προς τα πάνω. Το ένα πάνελ εκτείνεται 15 cm στο δεύτερο, ο σύνδεσμος πρέπει να κολληθεί με ταινία.

  Πώς να εγκαταστήσετε στεγάνωση στεγών

  Πώς να εγκαταστήσετε στεγάνωση στεγών

 • Η μεμβράνη στερεώνεται με λωρίδες που καρφώνονται κατά μήκος των ποδιών του δοκού. Οι ίδιες λωρίδες δημιουργούν την απαραίτητη απόσταση: η μεμβράνη δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το υλικό στέγης.
 • Κάθετα στα πόδια του δοκού, καρφώνονται ένα κιβώτιο (σανίδα 100 * 25 mm) με βήμα 50-60 εκ. Δύο σανίδες στερεώνονται στο πάνω μέρος της σειράς, και στις δύο πλευρές της κορυφογραμμής - τα στοιχεία κορυφογραμμής θα επισυναφθούν εδώ. Στο κάτω μέρος, όπου σχηματίζεται η προεξοχή, συνδέονται επίσης δύο ή ακόμα και τρεις σανίδες στη σειρά - εδώ είναι συνδεδεμένη μια άλλη στάγδην (δείτε την παραπάνω εικόνα).
 • Ένα επαγγελματικό φύλλο επισυνάπτεται στο κιβώτιο.

Εάν μονώσετε την οροφή, η σειρά εργασίας και η ποσότητα των απαιτούμενων υλικών θα αλλάξουν. Θα υπάρχουν περισσότερα επίπεδα:

 • Από την πλευρά της σοφίτας, ένα κιβώτιο καρφώνεται στις δοκούς. Θα συγκρατήσουν τη μόνωση.
 • Μια μεμβράνη φραγής ατμών συνδέεται στο κιβώτιο με ράγες (επίσης από την πλευρά της σοφίτας), τότε το υλικό φινιρίσματος μπορεί ήδη να πάει.

  Η κατά προσέγγιση σύνθεση της πίτας για τη μονωμένη οροφή από προφίλ φύλλου

  Η κατά προσέγγιση σύνθεση της πίτας για τη μονωμένη οροφή από προφίλ φύλλου

 • Από την πλευρά της οροφής, ο χώρος μεταξύ των ποδιών του δοκού γεμίζει με θερμομονωτικό υλικό. Τις περισσότερες φορές, αυτό είναι πέτρινο μαλλί και είναι καλύτερο αν βρείτε την ευκαιρία να αγοράσετε ένα υλικό που δεν φοβάται να βραχεί (υπάρχουν μερικά).
 • Πάνω από τη μόνωση, μια στεγανωτική μεμβράνη ή μεμβράνη είναι προσαρτημένη στα πόδια του δοκού. Οι κανόνες για την τοποθέτησή του είναι οι ίδιοι όπως περιγράφονται παραπάνω. Αλλά εδώ η εργασία είναι πιο περίπλοκη: η χαλάρωση πρέπει να είναι τέτοια ώστε η μεμβράνη να μην έρχεται σε επαφή με τη μόνωση. Το ελάχιστο κρεμ είναι 2,5 cm, συν το ελάχιστο διάκενο εξαερισμού είναι 2 cm.Εάν, με το συνιστώμενο πάχος της μόνωσης, δεν μπορεί να διασφαλιστεί, μια πρόσθετη ράβδος καρφώνεται στις δοκούς, και στερεώνεται στεγανοποίηση σε αυτήν. Η στεγανοποίηση είναι επίσης στερεωμένη με λωρίδες.
 • Το κιβώτιο τακτοποιείται.
 • Τοποθετείται ένα επαγγελματικό φύλλο.

Κυματοειδές στέγη: κόμβοι

Ακόμη και με την κατασκευή μιας συμβατικής οροφής με αέτωμα, υπάρχουν αρκετά σύνθετα τμήματα που συνήθως σχηματίζονται στη διασταύρωση διαφορετικών επιπέδων ή / και τμημάτων του συστήματος. Αυτοί οι ιστότοποι συνήθως ονομάζονται "κόμβοι". Εξετάσαμε μια τέτοια μονάδα στην προηγούμενη παράγραφο - το σχεδιασμό της μπροστινής πλακέτας και τη στερέωση των υδρορροών. Αλλά αυτό απέχει πολύ από τον μοναδικό ιστότοπο όπου απαιτείται λεπτομερής εξήγηση.

Εγκατάσταση και στεγανοποίηση της κορυφογραμμής

Ο χώρος οροφής κάτω από το κυματοειδές χαρτόνι πρέπει να αερίζεται καλά. Αυτό το υλικό θερμαίνεται γρήγορα και επίσης κρυώνει γρήγορα, γεγονός που συμβάλλει στο σχηματισμό συμπύκνωσης. Επομένως, κατά την εγκατάσταση ενός μεταλλικού προφίλ στην οροφή, στο πάνω μέρος, τα φύλλα και στις δύο πλευρές δεν ταιριάζουν πολύ, αλλά αφήνουν ένα κενό αρκετών εκατοστών - έτσι ώστε ο αέρας να μπορεί να βγαίνει ελεύθερα, λαμβάνοντας υδρατμούς μαζί του.

 

Αρχή εγκατάστασης κορυφογραμμής με αερισμό

Αρχή εγκατάστασης κορυφογραμμής με αερισμό

Εάν υπάρχουν ειδικά πατίνια με εξαερισμό (στη φωτογραφία), αλλά ακόμα κι αν εγκαταστήσετε απλά ένα κανονικό στοιχείο κορυφογραμμής, μεταξύ του προφίλ και του άκρου του, λαμβάνεται ένας μεγάλος αριθμός οπών - σε κάθε αυλάκωση της αυλάκωσης. Το μέγεθος αυτού του κενού εξαρτάται από το ύψος του κύματος - όσο υψηλότερο είναι το κύμα, τόσο μεγαλύτερα είναι τα κενά. Στην προεξοχή, όπου καρφώνεται η μπροστινή σανίδα, υπάρχουν επίσης παρόμοιες οπές. Η κίνηση του αέρα συνήθως πηγαίνει από κάτω προς τα πάνω - από την προεξοχή, μέσω του χώρου κάτω από τη στέγη (για αυτό, απαιτούνται κενά εξαερισμού, τα οποία σχηματίζονται από το κιβώτιο, κατά την εγκατάσταση του υλικού στέγης), έως τις εγκοπές στην κορυφογραμμή. Έτσι γίνεται ο αερισμός και η ρύθμιση της περιεκτικότητας σε υγρασία της μόνωσης, το συμπύκνωμα εξατμίζεται και παρασύρεται.

Τα μεγάλα κενά είναι καλά για εξαερισμό, αλλά σε αυτά βροχή / χιόνι με τον άνεμο φράζει την καθίζηση και σκόνη και φύλλα μπαίνουν στη σοφίτα μέσω αυτών. Είναι πολύ χειρότερο εάν οι τρύπες είναι φραγμένες με φύλλα - ο εξαερισμός θα επιδεινωθεί αμέσως. Προκειμένου να μην μπει σε παρόμοια κατάσταση, προηγουμένως περίπου τα 2/3 του ύψους του διακένου γεμίστηκαν με σφραγιστικό, εφαρμόζοντας το σε στρώματα στο υλικό στέγης. Η ανίχνευση μπρος-πίσω με ένα στεγανωτικό στην κορυφή της οροφής, περιμένοντας το προηγούμενο στρώμα να πολυμεριστεί λίγο, δεν είναι πολύ βολικό. Επίσης, αυτή η απόφαση είναι λανθασμένη από την άποψη του αερισμού - το κενό μειώνεται, η κίνηση του αέρα επιδεινώνεται. Αλλά δεν υπήρχε άλλη λύση. Τώρα είναι - ένας συμπιεστής για κυματοειδές χαρτόνι. Είναι κατασκευασμένο από αφρό πολυουρεθάνης, πολυαιθυλένιο ή σύνθετο ξύλο. Η δομή αυτών των υλικών είναι πορώδης, διαπερατή από τον αέρα, αλλά όχι σκόνη, νερό ή φύλλα. Σε σχήμα, είτε επαναλαμβάνει το σχήμα της αυλάκωσης - υπάρχει για διαφορετικούς τύπους φύλλου με προφίλ, και υπάρχει επίσης μια καθολική ταινία που πιέζεται απλά στα σωστά σημεία.

Σφράγιση οπών σε κυματοειδές στέγη με στεγανωτικό

Σφράγιση οπών σε κυματοειδές στέγη με στεγανωτικό

Το στεγανοποιητικό "κάθεται" στο στεγανοποιητικό, διπλής όψης ταινία, κόλλα, υπάρχουν επιλογές με αυτοκόλλητη ταινία. Με αυτήν τη συμπύκνωση, ο αέρας περνά ελεύθερα και η βροχόπτωση παραμένει στα εξωτερικά στρώματα, από όπου εξατμίζεται.

Προεξοχή αρχειοθέτησης με προφίλ

Προκειμένου να καλύψει την προεξοχή με ένα φύλλο προφίλ, προσαρμόζεται ένα ειδικό προφίλ στην μπροστινή σανίδα. Ένα αυλακωτό φύλλο εισάγεται στο αυλάκι του, κομμένο σε λωρίδες του απαιτούμενου πλάτους. Το δεύτερο άκρο της αρχειοθέτησης είναι προσαρτημένο στην σανίδα που καρφώνεται στα άκρα των δοκών. Ο σύνδεσμος μεταξύ της αρχειοθέτησης και της σανίδας είναι κλειστός με δύο σταγονόμετρα - το ένα καρφώνεται από το κάτω μέρος, καλύπτοντας το κάτω μισό της σανίδας και το άλλο - από την κορυφή. Στη συνέχεια τοποθετείται η άκρη της μεμβράνης στεγανοποίησης.

Εάν πρόκειται να συνδεθεί το σύστημα υδρορροών, τότε τα άγκιστρα για τις υδρορροές καρφώνονται μετά την εγκατάσταση της κάτω στάγδην. Η πάνω στάγδην καρφώνεται μετά την εγκατάσταση όλων των αγκιστριών

Πώς να στρίψετε την οροφή προεξοχή με προφίλ

Πώς να στρίψετε την οροφή προεξοχή με προφίλ

Πώς να φτιάξετε μια κοιλάδα στην οροφή, δείτε εδώ.

Γειτονική κυματοειδής σανίδα στον τοίχο

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η οροφή του μεταλλικού προφίλ είναι δίπλα στο τοίχωμα μιας κατασκευής. Πώς να κάνετε ένα στήριγμα ώστε να μην υπάρχουν διαρροές; Υπάρχουν δύο επιλογές (δείτε την εικόνα). Και οι δύο χρησιμοποιούν μια γωνιακή λωρίδα, μόνο έχει διαφορετικό μέγεθος και διαφορετικό προφίλ.

Πώς να φτιάξετε ένα στήριγμα από μια οροφή από ένα φύλλο προφίλ σε τοίχο

Πώς να φτιάξετε ένα στήριγμα από μια οροφή από ένα φύλλο προφίλ σε τοίχο

Μπορείτε να πάρετε μια γωνιακή λωρίδα με διαστάσεις 150 * 200 mm στο ράφι. Μια μικρότερη πλευρά φέρεται στον τοίχο, μια μακρύτερη πλευρά στην οροφή. Συνδέεται στον τοίχο χρησιμοποιώντας συνδετήρες ανάλογα με το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται (καρφιά ή βίδες, αν είναι ξύλο, πείροι, αν τούβλα και δομικά στοιχεία). Ο σύνδεσμος της σανίδας με τον τοίχο περνά με στεγανωτικό σιλικόνης. Από την πλευρά της οροφής, μια ράβδος είναι προσαρτημένη στην κορυφή του κύματος, εγκαθιστώντας ειδικές βίδες αυτοεπιπεδούμενης με ροδέλες από καουτσούκ. Το μήκος τους καθορίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως κατά τη σύνδεση γειτονικών φύλλων κυματοειδούς χαρτονιού (ύψος κύματος + 20 mm για είσοδο στην πλακέτα επένδυσης).

Η δεύτερη επιλογή είναι πιο επίπονη: μια αυλάκωση (αυλάκωση) κατασκευάζεται στον τοίχο, στην οποία εισάγεται μια γωνιακή ράβδος με ράφια λυγισμένα στους 45 °. Η στερέωση σε αυτή την περίπτωση είναι παρόμοια, η διαφορά στις διαστάσεις της ταινίας - μπορεί να είναι 100 * 100 mm ή περίπου.

Δίοδος σωλήνα

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν όταν σφραγίζουν το πέρασμα ενός σωλήνα καμινάδας ή εξαερισμού μέσω μιας στέγης από κυματοειδές χαρτόνι. Οι σωλήνες είναι στρογγυλοί και ορθογώνιοι σε διατομή, κάθε τύπος έχει τη δική του λύση.

Για τη διέλευση στρογγυλών σωλήνων μέσω του υλικού στεγών, υπάρχουν ειδικές ποδιές από χάλυβα ή πολυμερές. Το πάνω μέρος τους είναι κατασκευασμένο με μορφή κώνου, το κάτω μέρος είναι φούστα από ελαστικό υλικό που μπορεί να πάρει ένα δεδομένο σχήμα. Η ποδιά τοποθετείται σφιχτά στον σωλήνα, χαμηλώνει έτσι ώστε η "φούστα" να βρίσκεται στο υλικό στέγης. Στη συνέχεια, πρέπει να δώσετε στην ελαστική φούστα ένα σχήμα κυματοειδούς. Ένα σφυρί χρησιμοποιείται για αυτό (κανονικό ή ελαστικό - ανάλογα με τον τύπο της ποδιάς). Για να αποφευχθεί η ροή του νερού κάτω από τη φούστα, ο σύνδεσμος επικαλύπτεται με στεγανωτικό, καλά συμπιεσμένο.

Μετά τη στερέωση της φούστας, ο λαιμός είναι σταθερός. Εάν η ποδιά είναι μεταλλική, η κορυφή καλύπτεται με σφιγκτήρα, σφίγγεται, ο σύνδεσμος επικαλύπτεται με στεγανοποιητικό. Όταν χρησιμοποιείτε μια ποδιά πολυμερούς (master-flush), τοποθετείται στον σωλήνα με αξιοπρεπή προσπάθεια (μερικές φορές είναι ακόμη απαραίτητο να λιπαίνετε το σωλήνα με σαπουνόνερο), αλλά ο σύνδεσμος, ωστόσο, για αξιοπιστία, περνά με ένα στεγανοποιητικό.

Με ορθογώνιο (τούβλο) σωλήνα, τα πάντα είναι κάπως πιο περίπλοκα. Τα στοιχεία κόβονται από μεταλλικά φύλλα που κλείνουν τον σύνδεσμο με την οροφή.

Οργάνωση ορθογώνιας παράκαμψης σωλήνα στην οροφή

Οργάνωση ορθογώνιας παράκαμψης σωλήνα στην οροφή

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες