Τι είναι το GVL, GKL, GKLV και πού είναι καλύτερο να τα χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα, οι «ξηρές» τεχνολογίες κατασκευής και φινιρίσματος έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλείς. Είναι κατανοητό. Με λιγότερο χρόνο, το αποτέλεσμα είναι πολύ αξιοπρεπές. Απλά πρέπει να επιλέξετε τα σωστά υλικά. Εάν θέλετε να ισοπεδώσετε τοίχους, οροφές, να φτιάξετε ένα δάπεδο ή να καλύψετε το πλαίσιο, αλλά δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε υλικά που είναι δυνητικά επικίνδυνα για την υγεία, που περιέχουν φορμαλδεΰδη, θα πρέπει να επιλέξετε από υλικά από φύλλα που κατασκευάζονται με βάση γύψο. Αυτές είναι οι ίνες γύψου (GVL) και η γυψοσανίδα (GKL). Όμως, το να αποφασίσετε ποιο είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε - GVL ή GKL - δεν είναι τόσο εύκολο. Και τα δύο υλικά έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Και, το πιο λογικό, χρησιμοποιήστε και τα δύο, αλλά σε περιοχές όπου οι ιδιότητές τους θα είναι σε ζήτηση.

GVL και GKL: τι είναι στην κατασκευή

Οι γυψοσανίδες και οι ίνες γύψου είναι σχετικά νέα δομικά υλικά. Εμφανίστηκαν πριν από μερικές δεκαετίες, αλλά έχουν αντικαταστήσει με αυτοπεποίθηση τα παραδοσιακά υλικά. Για να κατανοήσετε το GVL ή το GCR που χρησιμοποιείτε καλύτερα, πρέπει να έχετε μια σαφή ιδέα για το είδος των υλικών που είναι, ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Με βάση αυτές τις γνώσεις, εσείς οι ίδιοι θα είστε σε θέση να λάβετε τις καλύτερες αποφάσεις. Επειδή είναι αδύνατο να πούμε ξεκάθαρα ποιο είναι καλύτερο - GVL ή GKL. Κάπου ένα υλικό είναι πιο κατάλληλο, κάπου είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το δεύτερο. Ας μάθουμε λοιπόν τι είδους υλικά είναι και ποιοι τύποι γυψοσανίδων και γυψοσανίδων υπάρχουν.

Η επιλογή μεταξύ GVL και GVK δεν είναι πολύ εύκολη

Η επιλογή μεταξύ GVL και GVK δεν είναι πολύ εύκολη

GKL: τι είναι και τι είδους υπάρχουν

Το GKL είναι μια συντομογραφία για το όνομα Gypsum Cardboard Sheet. Αυτό το υλικό αποτελείται από δύο φύλλα χαρτονιού, μεταξύ των οποίων υπάρχει ένα στρώμα γύψου. Συνδέονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας κόλλα κατασκευής. Συχνά ονομάζεται "γυψοσανίδα", ή χρησιμοποιείται η συντομογραφία GKL, μερικές φορές μπορείτε να ακούσετε "γυψοσανίδα". Το τελευταίο όνομα βρίσκεται ζωνικό - είναι πιο συνηθισμένο στην Αγία Πετρούπολη και τη γύρω περιοχή. Σε αυτήν την περιοχή, η γυψοσανίδα προμηθεύτηκε από τη φινλανδική εταιρεία Gyproc ("Giprok"), η οποία σταδιακά έγινε οικιακό όνομα.

Τι είναι το GCR και τι είδους είναι

Τι είναι το GCR και τι είδους είναι

Το GKL χρησιμοποιείται για "στεγνή" ισοπέδωση τοίχων ή επένδυση πλαισίου στην κατασκευή περιβλήματος πλαισίου. Κατάλληλο για εσωτερική χρήση, πολύ εύθραυστο για εξωτερική χρήση. Χρησιμοποιήστε γυψοσανίδες για τοίχους, χωρίσματα, οροφές.

Στην παραγωγή γυψοσανίδας χρησιμοποιείται πυκνό και λείο χαρτόνι. Χρησιμεύει ως ενισχυτικό και διαμορφωτικό στοιχείο. Το στρώμα γύψου δίνει δύναμη και διατηρεί το σχήμα του. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα φύλλο γυψοσανίδας έχει ένα λεπτότερο άκρο κατά μήκος της μακράς πλευράς (υπάρχουν ακόμη και αυτά με ορθές γωνίες). Αυτό σας επιτρέπει να κόβετε προσεκτικά τις αρθρώσεις κατά την ένωση. Επομένως, για ορισμένους τύπους υλικών φινιρίσματος, δεν είναι απαραίτητο να βάζετε στόκος σε ολόκληρη την περιοχή.

Τύποι γυψοσανίδων (γυψοσανίδας)

Το GCR μπορεί να έχει διαφορετικό πλεονέκτημα. Πρέπει να το επιλέξετε ανάλογα με την περιοχή χρήσης.

Η γυψοσανίδα παράγεται για διαφορετικές συνθήκες λειτουργίας. Για εύκολη αναγνώριση, χρησιμοποιείται χαρτόνι διαφορετικών χρωμάτων (γκρι, πράσινο, ροζ):

 • Για δωμάτια με κανονικές συνθήκες λειτουργίας - τυπική γυψοσανίδα. Είναι γκρι.
 • Για δωμάτια με υψηλά επίπεδα υγρασίας - γυψοσανίδα ανθεκτική στην υγρασία. Είναι πράσινο.
 • Για επικίνδυνες πυρκαγιές εγκαταστάσεις / κτίρια - πυρίμαχα - GKLO. Έχει ροζ χρώμα.
 • Σε δωμάτια με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς και υψηλή υγρασία, χρησιμοποιείται το GKLVO - μια αλεξίπυρη ανθεκτική στην υγρασία γυψοσανίδα.
 • Πρόσφατα, το ηχομονωτικό γυψοσανίδας (GKLZ) έγινε δημοφιλές. Έχει πυρήνα γύψου υψηλής πυκνότητας και ενισχύεται με υαλοβάμβακα.Σχεδιασμένο για να αυξάνει την ηχομόνωση των δομών επένδυσης πλαισίου τοίχων, οροφών και χωρισμάτων. Το φύλλο είναι μοβ ή μπλε.
GKLZ - ηχομόνωση γυψοσανίδας μπλε ή μοβ χρώματος

GKLZ - ηχομόνωση γυψοσανίδας. Το φύλλο Knauf (GSP-DFH3IR) έχει τις ακόλουθες ιδιότητες: αυξημένη πυκνότητα, αντοχή στην υγρασία, αντίσταση σε κρούση, αυξημένη αντοχή

Τώρα ξέρετε τι είναι η γυψοσανίδα, ποιοι τύποι γυψοσανίδας και πού χρησιμοποιούνται. Είναι ένα δημοφιλές υλικό για εσωτερική διακόσμηση. Δεν περιέχει επιβλαβείς ουσίες, αν και η σκόνη γύψου, η οποία μπορεί να εμφανιστεί κατά τη λειτουργία, μπορεί να ενέχει κίνδυνο. Για να αποφασίσετε ποιο είναι καλύτερο από το GVL ή το GVK, τώρα ας μιλήσουμε για τις ίνες γύψου.

GVL - τι είναι, από τι αποτελείται, από τι τύπους υπάρχουν

Το όνομα GVL είναι επίσης μια συντομογραφία από την τεχνική ονομασία του φύλλου οικοδομικού υλικού: Gypsum-Fibrous Sheet. Αυτό το υλικό κατασκευάζεται από ένα μείγμα από ίνες γύψου και κυτταρίνης (το άχρηστο χαρτί είναι αφράτο). Η μάζα αναμιγνύεται με νερό, σχηματίζονται φύλλα από αυτήν κάτω από την πρέσα, τα οποία μεταφέρονται σε κανονική υγρασία (ξηραίνονται).

Τύποι άκρων - στους τοίχους είναι καλύτερο με λοξότμητο, στο πάτωμα - ομοιόμορφο

Τύποι άκρων - στους τοίχους είναι καλύτερο με λοξότμητο, στο πάτωμα - ομοιόμορφο

Το GVL χρησιμοποιείται επίσης για στεγνή ισοπέδωση τοίχων και οροφών, επένδυση πλαισίου, δάπεδο. Σε αντίθεση με τη γυψοσανίδα, έχει μια «βασική» καύση, καθώς η κυτταρίνη καλύπτεται με ένα στρώμα άκαυστου υλικού - γύψου. Το GVL παράγεται με δύο τύπους άκρων - επίπεδο και διπλωμένο. Το άκρο της ραφής αφαιρείται με ένα επίπεδο, το βάθος της λοξής είναι περίπου 2 mm, το πλάτος είναι περίπου 30 mm. Κατά την εγκατάσταση σε τοίχους, αυτό σας επιτρέπει να ενισχύσετε επιπρόσθετα τη ραφή (τοποθετήστε ένα ενισχυτικό πλέγμα) και να το σφουγγάρετε.

Με τη βοήθεια ειδικών προσθέτων, οι σανίδες από ίνες γύψου αποκτούν ειδικές ιδιότητες. Σε αυτή τη βάση, υπάρχουν οι ακόλουθοι τύποι:

 • Πρότυπο - GVL. Για εγκατάσταση σε δωμάτια με κανονική υγρασία.
 • Ανθεκτικό στην υγρασία - GVLV. Χρησιμοποιούνται σε δωμάτια με υψηλό επίπεδο υγρασίας, για ισοπέδωση του δαπέδου χωρίς επίστρωση.
 • Υλικό ανθεκτικό στην υγρασία με αυξημένη αντοχή στο δάπεδο. Επισημαίνεται το GVLV EP (ανθεκτικό στην υγρασία δαπέδου δαπέδου GVL).

Εξωτερικά, τα ανθεκτικά στην υγρασία φύλλα δεν διαφέρουν από τα τυπικά. Εάν ο κατασκευαστής είναι φυσιολογικός, το φύλλο έχει μια ένδειξη στην οποία, εκτός από το μέγεθος των φύλλων, ο τύπος τοποθετείται - GVL ή GVLV. Διαφέρουν επίσης στον τύπο της επιφάνειας: Το GVL είναι γυαλισμένο και άχρωμο. Το Sanded ("Knauf") είναι σημαντικά υψηλότερο στην τιμή, αλλά δεν απαιτεί υποχρεωτική πλήρωση ολόκληρης της επιφάνειας πριν τελειώσει η εργασία.

GVL και GKL: ιδιότητες και σύγκριση

Μέχρι στιγμής, δεν παρατηρείται ιδιαίτερη διαφορά μεταξύ GVL και GCR. Και τα δύο είναι φύλλα υλικού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επένδυση τοίχου και οροφής. Μόνο οι ίνες γύψου είναι κατάλληλες για δάπεδα, αλλά η γυψοσανίδα δεν είναι. Αυτό είναι μόνο η αρχή. Ας καταλάβουμε περαιτέρω.

Δεν χρειάζεται να επιλέξετε: GVL ή GKL, αλλά χρησιμοποιήστε τα μαζί

Δεν χρειάζεται να επιλέξετε: GVL ή GKL, αλλά χρησιμοποιήστε τα μαζί

Πυκνότητα, δύναμη

Εάν συγκρίνουμε το γυψοσανίδα GVL και γύψο, τότε η ίνα γύψου έχει υψηλή πυκνότητα και, κατά συνέπεια, με το ίδιο πάχος, μεγαλύτερη αντοχή και μάζα. Μεγάλη δύναμη - φαίνεται να είναι καλή. Σε κάθε περίπτωση, το GVL δεν είναι τόσο εύκολο να ξεπεράσει με ένα χτύπημα. Επιπλέον, μπορείτε να κρεμάσετε τα ράφια με ασφάλεια σε έναν τοίχο με επένδυση με GVL.

Δεν μπορεί να βιδωθεί κάθε βίδα στο GVL χωρίς προκαταρκτική διάτρηση

Δεν μπορεί να βιδωθεί κάθε βίδα στο GVL χωρίς προκαταρκτική διάτρηση

Από την άλλη πλευρά, υψηλή πυκνότητα - πιο δύσκολη εγκατάσταση. Δεν μπορούν να βιδωθούν όλες οι βίδες αυτοκόλλησης σε γυψοσανίδα χωρίς προτρυπημένες οπές. Μπορείτε να το κάνετε χωρίς διάτρηση, αλλά μόνο εάν χρησιμοποιείτε βίδες αυτο-χτυπήματος και ένα ισχυρό κατσαβίδι. Επιπλέον, χωρίς προκαταρκτική βύθιση (διάτρηση τρύπας μεγαλύτερης διαμέτρου), δεν θα είναι δυνατό να "πνίξετε" το καπάκι από ίνες γύψου. Όταν η επένδυση της γυψοσανίδας σε δύο στρώσεις χωρίς προκαταρκτική διάτρηση οπών, μπορεί να αποδειχθεί ότι η βίδα που βιδώνεται στο δεύτερο φύλλο "προσπαθεί" να συμπιέσει το κάτω.

Η γυψοσανίδα έχει λιγότερη αντοχή, μπορεί να τρυπηθεί με γροθιά. Αλλά οι συνηθισμένες βίδες αυτο-χτυπήματος "εισέρχονται" εύκολα. Κατά την εγκατάσταση της γυψοσανίδας, το πιο σημαντικό είναι να μην σφίγγετε υπερβολικά ή να σπάτε το χαρτόνι με τη βίδα.Διαφορετικά, πέφτει στο στρώμα γύψου, το οποίο σκάει. Πρέπει να στρίψουμε σε άλλο μέρος. Εάν "βιδώσετε" πολλές φορές στη σειρά, θα πρέπει να αλλάξετε το φύλλο, καθώς απλά δεν θα κρατήσει.

Επιτρεπόμενα μακροπρόθεσμα φορτία σε συνδετήρες που είναι εγκατεστημένοι στην γυψοσανίδα

Επιτρεπόμενα μακροπρόθεσμα φορτία σε συνδετήρες που είναι εγκατεστημένοι στην γυψοσανίδα

Και, παρεμπιπτόντως, σε έναν τοίχο επενδυμένο σε ένα φύλλο από γυψοσανίδες, μια κατάλληλα εγκατεστημένη ειδική πείρα (πεταλούδα ή επίσης ονομάζεται χαμομήλι) μπορεί να αντέξει βάρος 80 κιλών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το ερώτημα είναι ότι πρέπει να ακολουθηθεί η τεχνολογία.

Βάρος GKL και GVL

Τώρα τι είναι κακό για την υψηλή πυκνότητα. Το πρώτο μείον έχει ήδη περιγραφεί: είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν συνδετήρες. Δεύτερον, η υψηλή πυκνότητα είναι υψηλή μάζα. Δηλαδή, για την εγκατάσταση του GVL υπό τις ίδιες συνθήκες, απαιτείται ένα πιο ισχυρό πλαίσιο. Κατά τη μεταφορά, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τη χωρητικότητα, είναι πιο δύσκολο να εργαστείτε με βαριά φύλλα. Το βάρος ενός φύλλου GVL υπολογίζεται σε δεκάδες κιλά. Για παράδειγμα, οι πλάκες ινών γύψου Knauf ("Knauf") έχουν τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • ένα φύλλο με διαστάσεις 2500 * 1200 * 10 mm ζυγίζει περίπου 36 kg.
 • Το GVL 2500 * 1200 * 12,5 mm έχει μάζα 42 kg.
 • το στοιχείο δαπέδου 1550 * 550 * 20 mm έχει μάζα περίπου 18 kg.

Τα φύλλα γυψοσανίδας είναι πολύ ελαφρύτερα (βλ. Πίνακα).

Βάρος γυψοσανίδας ανάλογα με το μέγεθος, το πάχος, τον τύπο

Βάρος γυψοσανίδας ανάλογα με το μέγεθος, το πάχος, τον τύπο

Εάν μιλάμε για τη μάζα ενός τετραγωνικού μέτρου φύλλου ινών γύψου, μπορεί να υπολογιστεί με τον τύπο:

 • Η μάζα του τετραγώνου GVL δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 1,08 * S,
 • αλλά δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 1,25 * S.

Όπου S είναι το ονομαστικό πάχος φύλλου σε χιλιοστά. Έτσι, το εύρος τιμών είναι εύκολο να προσδιοριστεί. Ταυτόχρονα, οι κατασκευαστές για κάποιο λόγο δεν υποδεικνύουν τη μάζα ενός φύλλου. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να βρεθούν μόνο από την Knauf. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τους, έχουμε κάτι σαν αυτό:

 • GVL πάχους 10 mm - 12 kg / m²;
 • GVL πάχους 12,5 mm - 14 kg / m²;
 • Πάχος 20 mm EP - 21,5 kg / m².

Σε σύγκριση με τη μέση μάζα γυψοσανίδων, οι γυψοσανίδες ινών είναι 3,5-4 φορές βαρύτερες. Η ανύψωση ακόμη και ενός φύλλου από μόνη της είναι ήδη πρόβλημα. Ακόμα κι αν καταλαβαίνετε πώς να το κάνετε και δεν το σπάτε. Φυσικά, πρέπει να στερεωθούν σε μια πιο ισχυρή βάση.

Ευελιξία και ευθραυστότητα

Η γυψοσανίδα, λόγω του γεγονότος ότι ο γύψος βρίσκεται μεταξύ δύο στρωμάτων χαρτονιού, είναι πιο ευέλικτος. Το Cardboard εκτελεί το έργο ενίσχυσης, λαμβάνοντας ένα σημαντικό μέρος του φορτίου από μόνο του. Ειδικά υπό φορτία κάμψης. Για παράδειγμα, ένα φύλλο γυψοσανίδας μπορεί να ανυψωθεί από τη μία πλευρά πιάνοντας τη μικρή πλευρά. Θα λυγίσει, αλλά δεν θα σπάσει. Εάν προσπαθήσετε να πραγματοποιήσετε την ίδια λειτουργία με ένα φύλλο ινών γύψου, θα σπάσει.

Είναι εύκολο να τα διακρίνουμε εξωτερικά, αλλά το να αποφασίσουμε ποιο είναι καλύτερο δεν είναι τόσο εύκολο.

Είναι εύκολο να τα διακρίνουμε εξωτερικά, αλλά το να αποφασίσουμε ποιο είναι καλύτερο δεν είναι τόσο εύκολο.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της γυψοσανίδας είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κοπή καμπυλών επιφανειών. Υπάρχουν πολλές τεχνολογίες χάρη στις οποίες μπορείτε να φτιάξετε καμάρες, κίονες, ομαλά καμπύλα ανάγλυφα σε τοίχους και οροφές. Το GVL δεν παρέχει μια τέτοια ευκαιρία. Παίρνει πολύ χαμηλά φορτία κάμψης τόσο κατά μήκος όσο και κατά μήκος του φύλλου: οι ίνες κυτταρίνης είναι πολύ μικρές και η σανίδα απλώς σπάει. Επομένως, εάν πρέπει να ολοκληρώσετε καμπύλες επιφάνειες, η επιλογή μεταξύ GVL ή GKL γίνεται απλά υπέρ της τελευταίας.

Ηχομόνωση και θερμική αγωγιμότητα

Κατά την επιλογή ενός υλικού για επένδυση, είναι σημαντικοί δείκτες όπως η θερμική αγωγιμότητα και ηχομόνωση. Όπως γνωρίζετε, εξαρτώνται από την πυκνότητα, δεδομένου ότι τα GOST επιτρέπουν ένα αρκετά μεγάλο πιρούνι στην πυκνότητα της γυψοσανίδας, αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να εξεταστούν για κάθε συγκεκριμένο κατασκευαστή. Για να μπορείτε τουλάχιστον να πλοηγηθείτε, υπάρχουν τέτοια δεδομένα:

 • Η θερμική αγωγιμότητα του GVL με πυκνότητα από 1000 kg / m3 έως 1200 kg / m3 έχει θερμική αγωγιμότητα από 0,22 W / m ° C έως 0,36 W / m ° C.
 • Η θερμική αγωγιμότητα της γυψοσανίδας είναι περίπου στην ίδια περιοχή - από 0,21 έως 0,34 W / (m × K).
Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά του GVL

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά του GVL

Αν μιλάμε για ηχομόνωση, παρατηρείται η ίδια εικόνα: τα χαρακτηριστικά είναι περίπου ίδια. Το GVL παρέχει μόνο 2 dB καλύτερη προστασία σε σύγκριση με το GCR. Αξίζει επίσης να θυμάστε ότι μπορείτε να βρείτε ακουστικό γυψοσανίδας αν θέλετε. Έχει ειδικά χαρακτηριστικά, χρησιμοποιείται για την κάλυψη καταστημάτων, αιθουσών συναυλιών, στούντιο. Αν μιλάμε για κατασκευή ιδιωτικών κατοικιών, θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε υπνοδωμάτια.

Τι είναι πιο αθόρυβο από το GKL ή το GVL

Τι είναι πιο αθόρυβο από το GKL ή το GVL

Αν κοιτάξετε τα χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει διαφορά στην ηχομόνωση μεταξύ GKL και GVL. Αλλά αυτή η παράμετρος λαμβάνει υπόψη την «αγωγιμότητα» του ήχου. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά εδώ. Αισθάνεται όπως είναι. Και σημαντικό. Ένα δωμάτιο με επένδυση από γυψοσανίδες είναι πολύ πιο ήσυχο. Δεν είναι τόσο ακμάζουσα. Οι ήχοι από το λείο χαρτόνι αντικατοπτρίζονται, και στην μη ομοιόμορφη επιφάνεια των ινών σανίδες "ραβδί". Επομένως, εάν η σιωπή στο σπίτι είναι σημαντική για εσάς, επιλέγοντας ανάμεσα σε γυψοσανίδα και γυψοσανίδα, επιλέξτε για γύψο.

GVL ή GKL: ποιο είναι καλύτερο;

Τόσο το ένα όσο και το άλλο υλικό έχουν θαυμαστές και αντιπάλους. Θα πρέπει να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για το GVL ή το GCR μόνοι σας. Σε αυτήν την ενότητα θα προσπαθήσουμε να τις συγκρίνουμε με τις πιο σημαντικές παραμέτρους. Ας δούμε αμέσως τις διαστάσεις. Η γυψοσανίδα παράγεται σε ευρύτερη γκάμα, τόσο σε μεγέθη φύλλων όσο και σε πάχος:

 • Πάχος φύλλου GKL: 6,5 mm, 8 mm, 10 mm, 12,5 mm, 14 mm, 16 mm, 18 mm, 24 mm. Τα τρία τελευταία είναι πολύ σπάνια.
 • Το ύψος του φύλλου γύψου μπορεί να είναι από 2000 mm έως 4000 mm σε βήματα των 50 mm.
 • Πλάτος GKL - 600 mm ή 1200 mm.

Όπως μπορείτε να δείτε, η ποικιλία είναι περισσότερο από ευρεία. Ένα άλλο πράγμα είναι ότι υπάρχουν συνήθως δύο ή τρεις τύποι προς πώληση. Όμως, με έντονη επιθυμία, όλα μπορούν να βρεθούν / να παραγγελθούν. Αν και, είναι συνήθως πιο εύκολο (και φθηνότερο) να αγοράσετε ό, τι είναι διαθέσιμο.

Το GVL είναι καλύτερο για το πάτωμα

Το GVL είναι καλύτερο για το πάτωμα

Το μέγεθος του GVL ήταν λιγότερο τυχερό. Διαθέτουμε μόνο δύο επιλογές για γυψοσανίδες: 2500 * 1200 mm (στάνταρ) και 1500 * 1000 mm (μικρή μορφή). Και τα δύο διατίθενται σε πάχος 10 mm και 12,5 mm. Ολα. Δεν υπάρχουν άλλα μεγέθη από τα πρότυπα. Υπάρχει επίσης GVL για το πάτωμα. Οι διαστάσεις του είναι 1200 * 600 mm, το πάχος είναι 20 mm. Μπορεί να χαλάσει ή όχι.

 GKLGVL
Κόστος ανά τετράγωνοαπό 70 ρούβλια / τ.μ.από 180 ρούβλια / τετραγωνικά. Μ.
Το σοκ φορτώνεικαταρρέειανέχεται κανονικά
Φορτία κάμψηςανέχεται κανονικά, στροφέςχαλάει
Τομήκόβεται εύκολα με ένα μαχαίρι χαρτικώναπαιτείται ένα σοβαρό εργαλείο με ειδικό δίσκο
Εγκατάσταση συνδετήρωνΟι ειδικές βίδες μπορούν να σφίξουν εύκολα είναι δύσκολο να στρίψετε, είναι απαραίτητο να προ-τρυπήσετε τρύπες ή να χρησιμοποιήσετε βίδες με μια κεφαλή αυτόματης τοποθέτησης
Αλλαγή μεγέθους με αυξανόμενη υγρασία / θερμοκρασία 1 mm ανά μέτρο0,3 mm ανά μέτρο
Αντοχή στη φωτιάυψηλό - G1μη εύφλεκτο - NG
Συναρμολόγηση σε καμπύλες επιφάνειεςδιαθέσιμοςόχι

Ως αποτέλεσμα, είναι δυνατόν να πούμε ότι είναι καλύτερο από το GVL ή το γυψοσανίδα μόνο ειδικά για το πεδίο εφαρμογής και τις συνθήκες λειτουργίας. Εν ολίγοις, δείτε πώς μπορείτε να υποδιαιρέσετε εφαρμογές:

 • Το GVL για τοίχους και οροφές είναι καλύτερο εάν απαιτείται αντίσταση στη φωτιά ή είναι απαραίτητο να αυξηθεί η ακαμψία της δομής (σε πλαίσια πλαισίων).
 • Είναι καλύτερα να τοποθετήσετε το GVL στο πάτωμα, καθώς αντιδρά λιγότερο στην υγρασία, δεν αλλάζει τις ιδιότητές του.
 • Το GKL είναι απαραίτητο εάν χρειάζεστε ομαλές γραμμές ή σύνθετες δομές πολλαπλών επιπέδων. Βαθμιδωτή οροφή, καμάρες, κίονες, στρογγυλεμένους τοίχους και γωνίες - αυτές είναι μόνο γυψοσανίδες
 • Εάν είναι απαραίτητο να επιτευχθεί καλή ηχομόνωση του δεύτερου ορόφου, είναι καλύτερο να στρίψετε την οροφή με GVL.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, δεν υπάρχει τρόπος να πούμε οριστικά ότι είναι καλύτερο από το GVL ή το GKL. Σε ορισμένες συνθήκες, ένα υλικό είναι καλύτερο για την εκτέλεση μιας εργασίας, τα χαρακτηριστικά ενός άλλου είναι πιο κατάλληλα για άλλη.

Παρόμοιες δημοσιεύσεις
Σχόλια: 1
 1. Τρελός
  12/13/2020 στις 16:58 - Απάντηση

  Λόγω του γεγονότος ότι το drywall εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα, μόλις πριν από 10 χρόνια, έχετε λάθος! Ναι, ερασιτέχνες! Η ιστορία πρέπει να διδαχθεί, όλα είναι το κεφάλι των ΗΠΑ! Και Γερμανία! Τη δεκαετία του 1960, οι αδελφοί Knauf θα πουλήσουν 2 εργοστάσια στη Σοβιετική Ένωση με όλα τα μυστικά της παραγωγής, τότε οι Σοβιετικοί ήταν πολύ χαρούμενοι που βρήκαν διέξοδο, η ταχύτητα κατασκευής εμφανίστηκε χάρη στο γυψοσανίδας.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες