Εξωτερικά και εσωτερικά κάγκελα σκάλας για το σπίτι και τον κήπο

Ο δεύτερος όροφος του σπιτιού έχει μια σκάλα. Δεν αρκεί να αποφασίσετε πού θα βρίσκεται, τι είδους σκαλοπάτια θα πρέπει, επίσης, να επιλέξετε ποιος τύπος και τύπος κιγκλιδώματος για σκάλες. Αυτή η περίβλημα ορίζει την εμφάνιση και την αίσθηση, η οποία είναι πολύ σημαντική για τη δημιουργία ενός αρμονικού εσωτερικού.

Σχεδιασμός, αποστάσεις, διαστάσεις

Κάγκελα για σκάλες είναι απαραίτητα για ασφαλέστερη χρήση, καθώς αποτελούν προστατευτική δομή που αποτρέπει τον τραυματισμό. Υπάρχουν μοντέλα σκάλες που δεν προβλέπουν την παρουσία προστατευτικών μέτρων. Μπορεί να φαίνονται ενδιαφέροντα, αλλά η χρήση μιας τέτοιας σκάλας είναι τρομακτική. Συνήθως τα κλιμακοστάσια αποτελούνται από διάφορα στοιχεία:

 • Πυλώνες στήριξης. Είναι ένα υποχρεωτικό μέρος της κατασκευής, εγκαθίστανται στην αρχή και στο τέλος κάθε ανοίγματος και μεταξύ τους σε βήματα των 50-60 εκ. Οι θέσεις στήριξης τοποθετούνται επίσης στις γωνίες του πικάπ. Πρέπει να είναι ισχυρό, σταθερά στερεωμένο καθώς φέρουν το κύριο φορτίο.

  Δομικά στοιχεία κιγκλιδωμάτων σκαλοπατιών

  Δομικά στοιχεία κιγκλιδωμάτων σκαλοπατιών

 • Κουπαστή. Η δομή που συνδέει τις κορυφές των στηλών στήριξης χρησιμεύει ως στήριγμα κατά την ανύψωση και για τη δημιουργία του ίδιου του φακέλου. Τα κιγκλιδώματα μπορούν επίσης να συνδεθούν από τη δεύτερη πλευρά - στον τοίχο. Τέτοια διπλά κιγκλιδώματα κατασκευάζονται με πλάτος βήματος άνω των 120 cm. Το ελάχιστο ύψος του χειρολισθήρα είναι 90 cm, το μέγιστο είναι περίπου 100-110 cm. Η δεύτερη επιλογή είναι για ψηλούς κατοίκους. Για ευκολία χρήσης, εάν υπάρχουν μικρά παιδιά στην οικογένεια, άτομα μικρού μεγέθους, μπορεί να εγκατασταθεί ένα δεύτερο κιγκλίδωμα παρακάτω, το οποίο θα είναι βολικό για να το κρατήσουν.
 • Πλήρωση. Αυτό είναι ένα προαιρετικό στοιχείο, αλλά τις περισσότερες φορές, υπάρχει με τη μία ή την άλλη μορφή. Η απόσταση μεταξύ των στηριγμάτων στήριξης (κολόνες) είναι 50-60 εκ. Εάν δεν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, αυτός ο χώρος μπορεί να μείνει κενό. Αλλά συνήθως τα κάγκελα (κατακόρυφοι στύλοι), τα διαμήκη στοιχεία που συνδέουν τους στύλους, με μοτίβο ή σφυρήλατο γέμισμα, κομμάτια γυαλιού, πλαστικό κ.λπ. εγκαθίστανται στα διαστήματα.

Ένας τόσο απλός σχεδιασμός και έχει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών. Και είναι τα κιγκλιδώματα για τις σκάλες που τους δίνουν μια ιδιαίτερη γοητεία και πρωτοτυπία, θέτουν το στυλ.

Υλικά

Τα κύρια δομικά στοιχεία του κιγκλιδώματος για τις σκάλες - τα ράφια - είναι κατασκευασμένα από ξύλο διαφορετικών ειδών και μετάλλων. Οι χειρολισθήρες μπορούν να κατασκευαστούν από μέταλλο, ξύλο και πλαστικό. Στην περίπτωση πλήρωσης, προστίθενται υλικά όπως γυαλί, πλαστικό, σχοινιά, υφάσματα και πολλά άλλα. Αλλά ακόμη πιο συχνά, τα κιγκλιδώματα σκαλοπατιών κατασκευάζονται συνδυασμένα - συνδυάζοντας δύο ή τρία υλικά σε ένα προϊόν.

Οι περισσότερες από τις σκάλες για μια ιδιωτική κατοικία είναι κατασκευασμένες από διάφορα υλικά.

Οι περισσότερες από τις σκάλες για μια ιδιωτική κατοικία είναι κατασκευασμένες από διάφορα υλικά.

Ξύλινα κάγκελα σκαλοπατιών

Το ξύλο χρησιμοποιείται για την κατασκευή κιγκλιδωμάτων σκαλοπατιών για πολύ καιρό. Είναι καλό γιατί μπορείτε να φτιάξετε στοιχεία με οποιοδήποτε στυλ. Είναι δυνατό με μια ποικιλία από γλυπτά, σχέδια - για εσωτερικούς χώρους σε κλασικό στιλ. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν απλά γεωμετρικά σχήματα - για πιο αυστηρούς εσωτερικούς χώρους. Υπάρχει επίσης η ευκαιρία να σχεδιάσετε / βάψετε / βερνίκι με διαφορετικούς τρόπους.

Τα ξύλινα κάγκελα για σκάλες δεν μπορούν να είναι μόνο παραδοσιακά σχέδια ...

Τα ξύλινα κιγκλιδώματα για σκάλες δεν μπορούν να είναι μόνο παραδοσιακά σχέδια….

Αυτό που είναι επίσης καλό είναι ότι μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας μια ξύλινη σκάλα. Εάν έχετε λίγη εμπειρία στο ξυλουργικό, μπορείτε να βρείτε απλή διακόσμηση.Το ίδιο το ξύλο - λόγω του χρώματος, της υφής - είναι αρκετά αισθητικό, έτσι ώστε ακόμη και τα απλά προϊόντα να φαίνονται υπέροχα.

Εάν μιλάμε για τους τύπους ξύλου, είναι καλύτερο να φτιάξετε το κιγκλίδωμα για τις σκάλες, τότε προτιμώνται σκληρότερες ποικιλίες με έντονη δομή: οξιά, βελανιδιά, κεράσι. Κωνοφόρα - κέδρος, αγριόπευκο. Κάνουν σκαλοπάτια από πεύκο και έλατο, αλλά τα προϊόντα πεύκου είναι πολύ μαλακά, πρέπει να είστε προσεκτικοί και η ερυθρελάτη είναι δύσκολη στην επεξεργασία. Οι υπόλοιπες φυλές που αναφέρονται παραπάνω, κατ 'αρχήν, δεν είναι επίσης ένα όνειρο στην επεξεργασία, αλλά είναι πολύ όμορφες, επομένως συνήθως κλείνουν τα μάτια τους σε δυσκολίες.

Μεταλλικά κάγκελα για σκάλες

Τα μεταλλικά κιγκλιδώματα είναι ίσως ακόμη πιο διαφορετικά. Υπάρχουν τρεις μέθοδοι κατασκευής μεταλλικών σκαλοπατιών: συγκόλληση, σφυρηλάτηση, συναρμολόγηση από σωλήνες και εξαρτήματα.

Μεταλλικά κάγκελα από σωλήνες και εξαρτήματα και σφυρήλατο ... διαφορά στο στυλ και ... τιμή

Μεταλλικά κάγκελα από σωλήνες και εξαρτήματα και σφυρήλατο ... διαφορά στο στυλ και ... τιμή

Επιπλέον, το "σφυρηλάτηση" δεν είναι απαραίτητα μια καυτή διαδικασία. υπάρχει ψυχρες μηχανες σφυρηλατησης, που καθιστούν δυνατή τη δημιουργία μιας μεγάλης ποικιλίας στριμμένων και λυγισμένων στοιχείων. Επιπλέον, υπάρχουν πιθανές "καυτές" διαδικασίες. Αυτό από μόνο του δίνει πολύ χώρο για φαντασία. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά μέταλλα και προϊόντα έλασης:

 • Στρογγυλή ή τετράγωνη μπάρα.
 • Στρογγυλός ή διαμορφωμένος (τετράγωνος ή ορθογώνιος) σωλήνας.

Σε αυτήν την περίπτωση, το μέταλλο μπορεί να είναι: συνηθισμένος μαύρος ή δομικός χάλυβας με επακόλουθη βαφή με ποικιλία χρωμάτων, ανοξείδωτους, επινικελωμένους, επιχρωμιωμένους σωλήνες διαφόρων τμημάτων. Υπάρχουν ακόμη και επιλογές με χάλκινα ή χαλκό στοιχεία.

Δεδομένου ότι το μέταλλο είναι πιο όλκιμο, τόσα πολλά πράγματα δεν είναι φτιαγμένα από αυτό. Floral στολίδια, γεωμετρικά, φανταστικά, αυτά που είναι ακόμη δύσκολο να προσδιοριστούν.

Ποτήρι

Σύμφωνα με τη συνήθη έννοια, το γυαλί είναι ένα εύθραυστο πράγμα, αλλά ένα ειδικό χρησιμοποιείται για κιγκλιδώματα κλιμακοστασίων - σκληρυμένα ή με στρώματα. Πλαστικοποιημένο γυαλί - διπλό ή τριπλό. Είναι ένα φύλλο γυαλιού κολλημένο με ένα διαφανές πολυμερές φιλμ. Η τεχνολογία είναι τέτοια που η διαφάνεια του γυαλιού δεν υποφέρει καθόλου και η αντοχή αυξάνεται σημαντικά. Ένα παρόμοιο υλικό χρησιμοποιείται για μηχανές. Ακόμα κι αν σπάσει με ισχυρό αντίκτυπο, δεν θα διασκορπιστεί και τα θραύσματα θα κολλήσουν στην ταινία.

Υπάρχουν δύο τύποι γυάλινων κιγκλιδωμάτων σκάλας: πλαίσιο βάσης (μόνο γυαλί) και όταν το γυαλί είναι μόνο γεμάτο

Υπάρχουν δύο τύποι γυάλινων κιγκλιδωμάτων σκάλας: πλαίσιο βάσης (μόνο γυαλί) και όταν το γυαλί είναι γεμάτο μόνο

Το σκληρυμένο γυαλί κατασκευάζεται με διαφορετική τεχνολογία. Θερμαίνεται σε υψηλή θερμοκρασία, στη συνέχεια, φυσώντας αέρα και από τις δύο πλευρές, μεταφέρεται γρήγορα σε κανονική θερμοκρασία. Μετά από μια τέτοια επεξεργασία, γίνεται πολλές φορές ισχυρότερη, αντέχει καλά τα σοκ φορτία, σπάει, θρυμματίζεται σε θραύσματα με λείες, όχι αιχμηρές άκρες.

Γενικά, και οι δύο τύποι γυαλιού είναι ασφαλείς. Επιπλέον, φαίνονται καλά, καθώς τέτοιες κατασκευές δεν φαίνονται ογκώδεις και βαριές. Το γυαλί μπορεί να είναι διαφανές, χρωματισμένο, χρωματισμένο. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σχέδιο σαν ένα βιτρό παράθυρο.Δεδομένου ότι η πλήρωση είναι συμπαγής, αυτός ο τύπος φράχτη μπορεί να θεωρηθεί απολύτως ασφαλής. Τα υπόλοιπα τεχνολογικά κενά λίγων εκατοστών δεν είναι επικίνδυνα ακόμη και για μικρά κατοικίδια.

Υπάρχουν γυάλινα κιγκλιδώματα που έχουν ξύλινα ή μεταλλικά στηρίγματα και κιγκλιδώματα. Αυτά τα μοντέλα μπορούν μάλλον να συνδυαστούν. Το μεγαλύτερο μέρος του γυαλιού τοποθετείται ανάμεσα στους στύλους · ένα κιγκλίδωμα είναι κατασκευασμένο από το ίδιο υλικό στην κορυφή. Τέτοια κιγκλιδώματα είναι πρακτικά χωρίς βάρος, δεν εμποδίζουν την προβολή. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Είναι ιδιαίτερα καλά για μπαλκόνια, loggias ή βεράντες, καθώς δεν παρεμβαίνουν στη θέα.

Υπάρχουν επίσης κιγκλιδώματα "καθαρού γυαλιού" για σκάλες, στα οποία δεν υπάρχει παρά μόνο γυαλί. Μια ενδιαφέρουσα επιλογή για μη τυπικούς εσωτερικούς χώρους. Για αυτές τις κατασκευές, χρησιμοποιούνται αμφίδρομες ή τριπλές με πάχος 10 mm ή περισσότερο, γεγονός που αυξάνει το κόστος τους σε σύγκριση με τις επιλογές «πλαισίου», όπου μπορείτε να εγκαταστήσετε φθηνότερο γυαλί.

Πλαστικό κιγκλίδωμα για σκάλες

Στα κιγκλιδώματα σκάλας, το πλαστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κιγκλιδώματα. Στρογγυλά, οβάλ, ορθογώνια πλαστικά κιγκλιδώματα είναι μια οικονομική και πρακτική επιλογή. Προϋπολογισμός - επειδή αυτά τα κιγκλιδώματα είναι φθηνά, πρακτικά - επειδή το λείο πλαστικό είναι εύκολο να σκουπιστεί, και δεν σκουπίζει, δεν απαιτεί αντικατάσταση της βαφής. Το μόνο πράγμα που μπορεί να το καταστρέψει είναι ένα σημαντικό φορτίο σοκ. Αλλά είναι κρίσιμο για όλους τους τύπους μαργαριταριών.

Τα κάγκελα μπορούν επίσης να κατασκευαστούν από πλαστικό. Σε αυτήν την περίπτωση, ένας μεταλλικός πυρήνας εισάγεται στο πλαστικό (συνήθως PVC). Θα φέρει το φορτίο και το πλαστικό είναι απλώς διακοσμητικό στοιχείο. Οι σκάλες με πλαστικά στοιχεία είναι φθηνότερες, αλλά όχι λιγότερο ανθεκτικές. Εξάλλου, το PVC, από το οποίο κατασκευάζονται συνήθως κιγκλιδώματα σκάλας, δεν σαπίζει, δεν χάνει τις ιδιότητές του με την πάροδο των ετών. Το υλικό είναι αφύσικο, αλλά πρακτικό.

Συνδυασμένο κιγκλίδωμα σκάλας: όμορφες επιλογές

Πολλά ασυνήθιστα και διακοσμητικά κάγκελα σκαλοπατιών επιτυγχάνονται συνδυάζοντας δύο ή ακόμα και τρία υλικά. Ο συνδυασμός του ξύλου και του μετάλλου, του ξύλου και του γυαλιού, του μετάλλου και του γυαλιού, και τα τρία αυτά υλικά δίνουν έναν αδιανόητο αριθμό επιλογών και παραλλαγών.

Πεδίο χρήσης

Στη θέση της σκάλας υπάρχουν εσωτερικά και εξωτερικά. Τόσο αυτά όσο και άλλα είναι εξοπλισμένα με κιγκλιδώματα. Συνήθως, οι κιγκλιδώματα για εσωτερικές σκάλες έχουν μια πιο εκλεπτυσμένη πλήρωση από ό, τι για τις εξωτερικές, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Υπάρχουν πολύ όμορφα πλαστά ή ξύλινα κάγκελα για βεράντα, σκάλες στον δεύτερο όροφο.

Τα γυάλινα κιγκλιδώματα στο δρόμο δεν παρεμποδίζουν την προβολή του τοπίου

Τα γυάλινα κιγκλιδώματα στο δρόμο δεν παρεμποδίζουν την προβολή του τοπίου

Επιλογή του τύπου σχεδίασης

Εάν το σπίτι διαθέτει μπαλκόνι, βεράντα, είναι λογικό εάν ο φράκτης τους θα επαναλάβει ακριβώς το σχέδιο του κιγκλιδώματος για την εξωτερική σκάλα. Η εξαίρεση είναι συνήθως οι σκάλες προς τη σοφίτα. Προσπαθούν να τους κάνουν λιγότερο εμφανείς σε αυτήν την περίπτωση, τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούν μια απλή προσαρτημένη σκάλα που μπορεί να αφαιρεθεί ή να τοποθετηθεί κατά μήκος της βάσης.

Κιγκλιδώματα για σκάλες και κιγκλιδώματα μπαλκονιών, οι βεράντες πρέπει να είναι στο ίδιο στυλ

Κιγκλιδώματα για σκάλες και κιγκλιδώματα μπαλκονιών, οι βεράντες πρέπει να είναι στο ίδιο στυλ

Εάν υπάρχει ανάγκη να κάνετε μια στατική ανάβαση, μπορείτε να την κτυπήσετε, να τη βιδώσετε ή με πικάπ, να κανονίσετε ένα όμορφο κιγκλίδωμα. Η δεύτερη επιλογή είναι να φτιάξετε μια απλή κάθετη σκάλα με συγκόλληση μικρών κιγκλιδωμάτων στις πλευρές. Πόσο θα ταιριάζει αυτή η επιλογή στο σχεδιασμό του σπιτιού είναι θέμα αρχιτεκτονικής, αλλά είναι σίγουρα φθηνότερο.

Πλαστικό και γυαλί για κιγκλιδώματα εξωτερικού χώρου

Αν μιλάμε για υλικά για κιγκλιδώματα εξωτερικών σκάλων, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε: ξύλο, μέταλλο, γυαλί και πλαστικό. Κατά την επιλογή πλαστικών χειρολισθήρων ή πλήρωσης, είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί εάν μπορεί να αντέξει τη λειτουργία σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν και την έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία. Εάν ναι, μπορείτε να στοιχηματίσετε χωρίς δισταγμό.

Εάν φοβάστε ότι τα γυάλινα κιγκλιδώματα στο δρόμο θα μπορούσαν να υποστούν ζημιά, χρησιμοποιήστε θωρακισμένο γυαλί: μπορεί ακόμη και να αντέξει σε κενά πλάνα

Εάν φοβάστε ότι τα γυάλινα κιγκλιδώματα στο δρόμο θα μπορούσαν να υποστούν ζημιά, χρησιμοποιήστε θωρακισμένο γυαλί: μπορεί ακόμη και να αντέξει σε κενά πλάνα

Με το γυαλί είναι ακόμα πιο εύκολο - δεν αντιδρά στη θερμοκρασία ή το υπεριώδες φως. Το μόνο πράγμα που μπορεί να το σταματήσει είναι η ευθραυστότητά του. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε γυαλί με σκληρυμένη ή πολυστρωματική στρώση, αυτή η φαινομενική ευθραυστότητα. Αλλά τα γυάλινα κιγκλιδώματα στη βεράντα, το μπαλκόνι και τη βεράντα δεν παρεμποδίζουν απολύτως τη θέα.

Χαρακτηριστικά του μετάλλου στο δρόμο

Με το μέταλλο, δεν είναι όλα καθαρά, αλλά όλα είναι καθαρά. Εάν επιλέξετε ένα κιγκλίδωμα για σκάλες από ανοξείδωτο, γαλβανισμένο ή επινικελωμένο σωλήνα, πρέπει πρώτα να ρωτήσετε αν προορίζονται για εξωτερική χρήση. Ναι, υπάρχει ένας "ανοξείδωτος χάλυβας" που προορίζεται μόνο για εσωτερική χρήση.

Το μέταλλο θα πρέπει να χρωματίζεται κατά καιρούς

Το μέταλλο θα πρέπει να χρωματίζεται κατά καιρούς

Εάν τα κιγκλιδώματα σκάλας είναι κατασκευασμένα από μαύρο μέταλλο, θα πρέπει να βαφτούν. Και πρέπει να χρησιμοποιήσετε χρώμα για υπαίθρια εργασία. Κάθε στοιχείο πρέπει να καθαρίζεται σχολαστικά από σκουριά ή ζυγαριά σε καθαρό μέταλλο, ασταρωμένο και μόνο στη συνέχεια βαμμένο. Αυτό θα εγγυηθεί ότι τα κιγκλιδώματα εξωτερικής σκάλας θα φαίνονται κανονικά για αρκετά χρόνια. Τα κακά νέα είναι ότι αργά ή γρήγορα το χρώμα θα εγκαταλείψει τις θέσεις του, θα πρέπει να το καθαρίσετε, να αστάρετε και να το βάψετε ξανά. Αλλά αυτό είναι αναπόφευκτο και όχι νέα σε κανέναν.

Επεξεργασία ξύλινων κιγκλιδωμάτων για εξωτερική χρήση

Με ξύλο, όλα είναι απλούστερα και πιο περίπλοκα. Όπως γνωρίζετε, αισθάνεται καλά στο δρόμο, αλλά όπως το μαύρο μέταλλο, απαιτεί προσεκτική επεξεργασία. Πριν από την εγκατάσταση / συναρμολόγηση, τα στοιχεία των ξύλινων κιγκλιδωμάτων σκαλοπατιών εμποτίζονται με προστατευτικές ενώσεις για εξωτερική χρήση. Παρακαλώ σημειώστε ότι μερικά από αυτά χρωματίζουν το ξύλο σε ένα μη χαρακτηριστικό χρώμα (κόκκινο, πρασινωπό, γκριζωπό). Εάν σκοπεύετε να βάψετε τα κιγκλιδώματα με επίστρωμα, αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό. Αλλά αν πρόκειται να αλλάξετε μόνο τον τόνο, να τον κάνετε πιο σκούρο ή πιο ανοιχτό, αυτό το είδος "επισήμανσης" παρεμποδίζει, ειδικά για απαλούς τόνους.

Έτσι μοιάζει το ξύλο με το λάδι ξύλου

Έτσι μοιάζει το ξύλο με το λάδι ξύλου

Αφού στεγνώσει η προστατευτική επικάλυψη, μπορεί να εφαρμοστεί μπογιά / βερνίκι / ξύλο. Υπάρχουν λίγες ερωτήσεις με χρώματα και βερνίκια: είναι απαραίτητο να είναι κατάλληλα για υπαίθρια εργασία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τόνο και να λάμψει ανάλογα με το γούστο σας.

Αξίζει να πούμε μερικές λέξεις ξεχωριστά για το λάδι για ξύλο (μπορεί να γραφτεί "για βεράντες" και κάτι τέτοιο). Δεν δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ στην επιφάνεια, αλλά διεισδύει μεταξύ των ινών, δημιουργώντας ένα προστατευτικό φράγμα πάχους αρκετά χιλιοστών. Αυτός ο τύπος προστατευτικής επίστρωσης είναι καλός στο ότι κατά την ενημέρωση, δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε το παλιό. Απλώς εφαρμόζεται ένα νέο στρώμα πάνω από το καθαρό, αποξηραμένο ξύλο. Τα πάντα, χωρίς αφαίρεση παλαιού βερνικιού ή χρώματος.Λείανση - μόνο εάν είναι απαραίτητο, εάν ορισμένα σημεία έχουν σκουπιστεί ή καταστραφεί κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Το μειονέκτημα του ξύλου είναι ότι είναι ακριβό. Αλλά αξίζει.

Παρόμοιες δημοσιεύσεις
Σχόλια: 1
 1. Βαντίμ
  12/23/2019 στις 17:10 - Απάντηση

  Πρόσφατα αντικαταστήσαμε την παλιά σκάλα με μια νέα, χάρη στο τμήμα ολοκλήρωσης και ανακατασκευής του κτηρίου. Το παλιό μας ήταν κατασκευασμένο από σανίδες από τα χέρια μας. Τώρα μια κομψή σκάλα με πιο άνετο ύψος σκαλοπατιού. Πολύ ικανοποιημένοι!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες