Εγκατάσταση κιγκλιδωμάτων σε σκάλες, τοίχους - επιλογές τοποθέτησης

Η συναρμολόγηση του κιγκλιδώματος σκάλας ολοκληρώνεται με την εγκατάσταση του κιγκλιδώματος. Τι μπορεί να είναι η στερέωση του χειρολισθήρα, πώς να το κάνουμε σωστά, αξιόπιστα και ανεπαίσθητα, δεν γνωρίζουν όλοι. Μερικές κοινές μέθοδοι για ξύλινες και μεταλλικές σκάλες περιγράφονται εδώ.

Στερεώνοντας το κιγκλίδωμα στα κάγκελα μιας ξύλινης σκάλας

Αποδεικνύεται ότι τα ξύλινα κιγκλιδώματα είναι τα πιο δύσκολα να γίνουν. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι και τεχνικές εργασίας με ξύλο και σχεδόν δεν υπάρχουν έτοιμες λύσεις, καθώς κάθε σκάλα αποδεικνύεται ατομική, έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, η στερέωση του χειρολισθήρα στα κάγκελα μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας πείρους, βίδες, καρφιά, μπουλόνια, ειδικούς δεσμούς (φερμουάρ), κόλλα. Επιπλέον, τα κιγκλιδώματα μπορούν να "ωθούνται" απευθείας στα κάγκελα και τους στύλους, αλλά υπάρχουν επιλογές με μια πρόσθετη ράβδο, η οποία μερικές φορές ονομάζεται "υπόγεια σιδηροτροχιά". Και όλοι αυτοί είναι οι «σωστοί» τρόποι σύνδεσης των ραφιών με το κιγκλίδωμα. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό και θα μιλήσουμε σε αυτήν την ενότητα.

Η στερέωση του κιγκλιδώματος των σκαλοπατιών στους στύλους στήριξης ή στα κάγκελα μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους

Η στερέωση του κιγκλιδώματος των σκαλοπατιών στους στύλους στήριξης ή στα κάγκελα μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους

Πρώτα απ 'όλα, κόψτε ένα κομμάτι του κιγκλιδώματος στο επιθυμητό μήκος. Αυτό μπορεί να είναι ένα θραύσμα από τον ένα στύλο στήριξης στον άλλο, ένα κομμάτι για ολόκληρη την έκταση - από τον άνω / κάτω στύλο έως τη στιγμή της στροφής. Όλα εξαρτώνται από το σχεδιασμό των σκαλοπατιών. Εάν υπάρχουν αρμοί μεταξύ δύο θραυσμάτων, πρέπει να υποστούν καλή επεξεργασία, έχοντας επιτύχει ένα τέλειο ταίριασμα. Στη συνέχεια, τα κιγκλιδώματα για το δρόμο πρέπει να είναι καλυμμένα με προστατευτικούς εμποτισμούς και, στη συνέχεια, βαμμένα / βερνικωμένα. Μετά από αυτό, μπορείτε ήδη να αντιμετωπίσετε τα ζητήματα της προσάρτησης του κιγκλιδώματος στις σκάλες.

Πώς να κόψετε τα κάγκελα για εγκατάσταση χειρολισθήρα

Αφού εγκαταστήσετε τα κάγκελα στα σκαλοπάτια, οι κορυφές τους βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα και δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε χειρολισθήρα χωρίς να κόψετε - δεν είναι έτσι. Για να τοποθετήσετε τη ράγα στήριξης στη σκάλα, είναι απαραίτητο να κόψετε το πάνω μέρος των ραφιών σε μια συγκεκριμένη γωνία. Αυτή η γωνία καθορίζεται από την απότομη πτήση των σκαλοπατιών και δεν χρειάζεται να υπολογιστεί. Καθορίζεται "επί τόπου".

Αφού εγκατασταθούν τα κάγκελα, πρέπει να κοπούν

Αφού εγκατασταθούν τα κάγκελα, πρέπει να κοπούν

Για να βρείτε τη γωνία της κάγκελας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα νήμα τεντωμένο μεταξύ των στύλων στήριξης. Το δένουμε στην ίδια απόσταση από τις κορυφές των στύλων, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στο πάνω και κάτω μέρος της έκτασης. Όπου, σύμφωνα με την ιδέα, θα περάσει το κάτω όριο του κιγκλιδώματος. Χρησιμοποιώντας αυτό το τεντωμένο νήμα, σχεδιάστε μια γραμμή με ένα μολύβι στις κορυφές των ραφιών. Αντί για ένα νήμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίπεδο λέιζερ και μπορείτε επίσης να διορθώσετε προσωρινά τον οδηγό (οποιαδήποτε επίπεδη γραμμή).

Έτσι πρέπει να λειτουργεί - τα κιγκλιδώματα σκαλοπατιών είναι έτοιμα να εγκαταστήσουν τα κιγκλιδώματα.

Έτσι πρέπει να λειτουργεί - τα κιγκλιδώματα σκάλας είναι έτοιμα να εγκαταστήσουν τα κιγκλιδώματα

Έχουμε τη γραμμή, τώρα κόβουμε τις κορυφές των στύλων στις σκάλες αυστηρά κατά μήκος της. Στη συνέχεια, μπορείτε να συνεχίσετε να συνδέετε το κιγκλίδωμα σε κάγκελα ή στύλους.

Επιτρέψτε μου να σας δώσω μια συμβουλή: εάν πρέπει να ανοίξετε τρύπες για πείρους ή καρφιά για την επακόλουθη εγκατάσταση του κιγκλιδώματος, είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό πριν το κόψετε. Αυτό διευκολύνει την εύρεση του κέντρου, είναι ευκολότερο να κρατάτε το τρυπάνι κάθετα. Αφού γίνουν οι τρύπες, μπορείτε να τραβήξετε το πριόνι / το παζλ και να αρχειοθετήσετε κατά μήκος των σημάνσεων του ραφιού.

Σύνδεση κάγκελων και κιγκλιδωμάτων με πείρους και κοχλιωτές ράβδους

Εξετάστε μια από τις παραδοσιακές μεθόδους: στερεώνοντας το κιγκλίδωμα με πείρους ή καρφίτσες.Για αυτόν τον τύπο σύνδεσης, πρέπει να κάνετε αντίστοιχες οπές στο κιγκλίδωμα και τους στύλους των κιγκλιδωμάτων σκάλας. Εάν βάλετε καρφιά, μπορούν να βιδωθούν στις οπές που γίνονται στο κέντρο των κάγκελων, ρυθμίστε το κιγκλίδωμα στη θέση στην οποία πρέπει να σταθεί. Αφού ελέγξετε ότι όλα είναι σωστά, περπατήστε κατά μήκος του κιγκλιδώματος, χτυπώντας τη γροθιά σας πάνω από κάθε κάγκελο. Τα προεξέχοντα άκρα των μεταλλικών στηριγμάτων θα αφήσουν ένα σημάδι στο πίσω μέρος του κιγκλιδώματος. Αφαιρέστε το κιγκλίδωμα, σημειώστε τα προκύπτοντα σημάδια για αξιοπιστία με μαρκαδόρο / μολύβι. Οι τρύπες μπορούν τώρα να τρυπηθούν. Με αυτήν τη μέθοδο σήμανσης του κιγκλιδώματος, σχεδόν δεν υπάρχουν προβλήματα με τη "προσγείωση" στη θέση του.

Για την εγκατάσταση πείρων και κοχλιωτών ράβδων, οι οπές γίνονται 1-2 mm μικρότερης διαμέτρου

Για την εγκατάσταση πείρων και κοχλιωτών ράβδων, οι οπές γίνονται 1-2 mm μικρότερης διαμέτρου

Η δεύτερη επιλογή για τη σήμανση του κιγκλιδώματος για την εγκατάσταση των καρφιτσών και των πείρων γίνεται πριν εγκατασταθούν στα κάγκελα. Πρώτα απ 'όλα, τοποθετούμε το κομμένο κομμάτι του κιγκλιδώματος στη θέση του. Στη συνέχεια, με ένα μολύβι, σημειώστε και στις δύο πλευρές όπου είναι εγκατεστημένα τα κάγκελα. Πριν κάνετε σημάδια, ελέγξτε την απόσταση μεταξύ παρακείμενων στύλων παρακάτω και κοντά στο κιγκλίδωμα. Αν ταιριάζουν, όλα είναι καλά, βάζουμε σημάδια, αν όχι, διορθώνουμε τη θέση του ραφιού και μόνο τότε βάζουμε σημάδια. Απαιτούνται προσαρμογές για να διασφαλιστεί ότι όλα τα στηρίγματα σκάλας είναι κατακόρυφα. Αυτό θα κάνει το κιγκλίδωμα πιο ασφαλές.

Για ασφαλή σύνδεση, ο πείρος πρέπει να κολλήσει τουλάχιστον 2 cm

Για ασφαλή σύνδεση, ο πείρος πρέπει να κολλήσει τουλάχιστον 2 cm

Αφού επισημανθούν όλα τα κάγκελα, αφαιρέστε το κιγκλίδωμα. Στην πίσω πλευρά υπάρχουν σημάδια από εμάς. Σχεδιάστε διαγώνιες μεταξύ των ζευγών γραμμών που περιγράφουν το κάγκελο. Βάζουμε ένα σημάδι στη θέση της τομής τους. Εδώ θα είναι απαραίτητο να τρυπήσετε μια τρύπα για ένα πείρο ή φουρκέτα. Με τον ίδιο τρόπο, βρίσκουμε τα κέντρα στα κάγκελα (αν δεν υπάρχουν ακόμη τρύπες σε αυτά). Όπως καταλαβαίνετε, με αυτήν τη μέθοδο σήμανσης του κιγκλιδώματος για το κιγκλίδωμα, μπορεί να προκύψουν προβλήματα - η παραμικρή ανακρίβεια και ο χειρολισθήρας δεν ταιριάζει με το ράφι. Τα καλά νέα είναι ότι το κάγκελο μπορεί να μετακινηθεί εντός ορισμένων ορίων. Μέχρι να στερεωθεί, υπάρχει κάποια ελευθερία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την εγκατάσταση του κιγκλιδώματος. Απλώς μετακινήστε το έτσι ώστε η ακίδα να μπει στο αυλάκι. Σε γενικές γραμμές, γνωρίζετε τη στερέωση του κιγκλιδώματος στους πείρους.

Για να κάνετε την εγκατάσταση του κιγκλιδώματος πιο αξιόπιστη, εκτός από πείρους ή καρφίτσες, μπορείτε να επικαλύψετε τη σύνδεση με κόλλα. Αυτό θα κάνει τη δομή πιο άκαμπτη και θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής χωρίς αντίστροφη αντίδραση.

Με βοηθητική μπάρα - κάτω από τη σειρήνα

Συμφωνώ ότι η απλούστερη εγκατάσταση ενός κιγκλιδώματος σε κάγκελα είναι μέσω βιδών ή καρφιών. Τι σε εμποδίζει από μια τέτοια απόφαση; Ένα υπερβολικά άσχημο αποτέλεσμα με τη μορφή καπέλα στερέωσης να χαλάσει ολόκληρη την εμφάνιση. Υπάρχει όμως ένας πολύ παρόμοιος τρόπος για να εγγυηθεί την καλή εμφάνιση των κιγκλιδωμάτων σκάλας. Χρησιμοποιείται μια βοηθητική μπάρα, η οποία ονομάζεται επίσης sub-sill.

Η βοηθητική λωρίδα κόβεται στο σχήμα της αυλάκωσης

Η βοηθητική λωρίδα κόβεται στο σχήμα της αυλάκωσης

Η βοηθητική λωρίδα κόβεται με μια ακίδα που, σε μια εικόνα καθρέφτη, επαναλαμβάνει το σχήμα της αυλάκωσης στο κάτω μέρος του κιγκλιδώματος. Η ευθεία πλευρά τοποθετείται στα πριονισμένα κάγκελα, στερεώνεται διαμέσου (βίδες ή καρφιά - η επιλογή σας). Θυμηθείτε να ελέγξετε τις αποστάσεις μεταξύ παρακείμενων θέσεων.

Στερεώνουμε τα κάγκελα στη βοηθητική ράβδο μέσω και μέσω

Στερεώνουμε τα κάγκελα στη βοηθητική ράβδο μέσω και μέσω

Στη συνέχεια, το άνω μέρος του υπο-δρομέα επικαλύπτεται με κόλλα και ο χειρολισθήρας «φυτεύεται». Ολα. Δεν υπάρχουν ίχνη συνδετήρων στο πρόσωπο του κιγκλιδώματος, όλα είναι στη θέση τους. Το μόνο πράγμα που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι το ύψος του κιγκλιδώματος αποδεικνύεται κάπως μεγαλύτερο, καθώς προστίθεται περισσότερο πάχος στη βοηθητική ταινία (αν η ταινία είναι ξύλινη, είναι τουλάχιστον 2-3 cm).

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος σύνδεσης του χειρολισθήρα στον υπο-δρομέα - με μικρά καρφιά ή βίδες από κάτω, υπό γωνία. Αλλά με αυτή τη στερέωση, τα καπάκια είναι ορατά. Μπορούν να συγκαλυφθούν με έναν από τους γνωστούς τρόπους, αλλά χρειάζεται πολύς χρόνος ...

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να στερεώσετε με βίδες αυτο-χτυπήματος.

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να στερεώσετε με βίδες αυτο-χτυπήματος.

Όπως γνωρίζετε, με την πάροδο του χρόνου, τα ξύλινα κιγκλιδώματα "χαλαρώνουν" λόγω του γεγονότος ότι αυτά κλονίζονται υπό φορτίο, οι ίνες ξύλου συνθλίβονται και εμφανίζεται αντίστροφη αντίδραση.Για να μειώσετε την πιθανότητα αντίδρασης, όταν στερεώνετε μέσω της ράβδου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο ή περισσότερες βίδες / καρφιά για κάθε κάγκελο. Αυτό θα κάνει το κιγκλίδωμα πιο ασφαλές.

Επίσης, για μεγαλύτερη αξιοπιστία, η ράβδος μπορεί να είναι κατασκευασμένη από μέταλλο. Οποιοδήποτε λεπτό μέταλλο θα κάνει. Είτε χάλυβα είτε αλουμίνιο. Αλλά τότε θα είναι απαραίτητο είτε να κόψετε τη ράβδο στο μέγεθος της εσοχής στο κιγκλίδωμα, είτε να τροποποιήσετε την εγκοπή έτσι ώστε ο χειρολισθήρας να ταιριάζει καλά στη δομή. Και ένα ακόμη πράγμα: εάν η ράβδος είναι μέταλλο, πρέπει να βρείτε μια καθολική κόλλα που προσκολλάται καλά στο ξύλο και το μέταλλο. Αυτή η βάση σκάλας είναι απλή, όμορφη, αξιόπιστη. Κατάλληλο για όσους αποφάσισαν να κάνουν χειρολισθήρα για σκάλα για πρώτη φορά.

Σε αγκάθια διαφορετικών σχημάτων

Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα κιγκλίδωμα από ξύλο χωρίς μεταλλικούς συνδετήρες: σε ακίδες και κόλλα. Οι ακίδες κόβονται στην κορυφή των κάγκελων. Κάτω από αυτά, σχηματίζονται αυλακώσεις του ίδιου σχήματος στο κιγκλίδωμα. Οποιοδήποτε σχήμα του τενόν / αυλακιού. Μπορεί να είναι ρόμβος, ορθογώνιο, κύκλο, οβάλ. Το κύριο πράγμα είναι ότι η γλώσσα και η αυλάκωση ταιριάζουν τέλεια. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί κάνοντας ένα πρότυπο και επαναλαμβάνοντας το ακριβώς σε κάθε θραύσμα. Το ελάχιστο ύψος σφήνας είναι 2,5 cm, επομένως το ύψος του κιγκλιδώματος δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 4,5 cm.

Κόψτε καρφιά στις κορυφές των κάγκελων, στο κιγκλίδωμα υπάρχουν εσοχές για αυτά

Κόψτε καρφιά στις κορυφές των κάγκελων, στο κιγκλίδωμα υπάρχουν εσοχές για αυτά

Αφού σχηματιστεί μια ακίδα σε κάθε κάγκελο, και μια εγκοπή κόβεται στην αντίστοιχη θέση στο κιγκλίδωμα, είναι κολλημένες. Κατά την εγκατάσταση του κιγκλιδώματος στα κάγκελα, μπορείτε να τα μετακινήσετε ελαφρώς για να ευθυγραμμίσετε τις οπές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εγκατεστημένη χειρολισθήρα αφού στεγνώσει η κόλλα (υπάρχει χρόνος στη συσκευασία).

Κινητήρας και υποστήριξη μετά τη σύνδεση

Συχνά, ο χειρολισθήρας δεν ξεπερνά το στύλο, αλλά συνδέεται με την πλευρά του. Πώς, σε αυτήν την περίπτωση, το κιγκλίδωμα και η ανάρτηση; Ο ευκολότερος τρόπος είναι να το στερεώσετε με βίδες ή καρφιά που οδηγούνται υπό γωνία μετά την κοπή του χειρολισθήρα στην επιθυμητή γωνία. Τα μειονεκτήματα είναι προφανή - τα πώματα στερέωσης είναι ορατά.

Πώς να συνδέσετε μια χειρολισθήρα σε μια θέση στήριξης υπό γωνία και άκρη

Πώς να συνδέσετε μια χειρολισθήρα σε μια θέση στήριξης υπό γωνία και άκρη

Ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μπουλόνι με φερμουάρ, το οποίο αποτελείται από δύο κινητά συνδεδεμένα στηρίγματα και ένα κιβώτιο ταχυτήτων. Για την εγκατάστασή του, απαιτείται μια τεχνολογική τρύπα, η οποία κατασκευάζεται στο κάτω μέρος του κιγκλιδώματος. Στη συνέχεια κλείνεται με ένα βύσμα για να ταιριάζει με το ξύλο και γίνεται σχεδόν αόρατο. Το δεύτερο πλεονέκτημα μιας τέτοιας σύνδεσης: μπορεί να σφίξει (σε ​​κάποιο βαθμό), εάν ξαφνικά εμφανιστεί μια αντίδραση.

Ακόμα και κάτω από το φερμουάρ, πρέπει να ανοίξετε τρύπες για τα στηρίγματα - το καθένα στη θέση και στο κιγκλίδωμα. Η τεχνολογική τρύπα γίνεται συνήθως στο κιγκλίδωμα. Είναι τοποθετημένο έτσι ώστε να είναι δυνατό να σφίξετε το σπείρωμα κάτω από το κιβώτιο ταχυτήτων (το μήκος αυτού του σπειρώματος είναι συνήθως 10 mm). Το βάθος των οπών είναι από το μέγεθος των στηριγμάτων (από τη διασταύρωση έως την άκρη), η διάμετρος είναι 1-2 mm μικρότερη από τη διάμετρο του στηρίγματος.

Η αρχή της σύνδεσης της σκάλας και του κιγκλιδώματος υπό γωνία

Η αρχή της σύνδεσης της σκάλας και του κιγκλιδώματος υπό γωνία

Τα στηρίγματα εγκαθίστανται στις τρύπες. Βιδώνεται στη θέση, απλώς εισάγεται στο κιγκλίδωμα. Ένα κιβώτιο ταχυτήτων είναι εγκατεστημένο στην προετοιμασμένη τεχνολογική οπή, στην οποία υπάρχει μια τρύπα για ένα εξάγωνο κλειδί (6 mm). Επεκτείνουμε το κιβώτιο ταχυτήτων, ώστε να είναι βολικό να χρησιμοποιείτε το κλειδί. Γυρίζοντας το κλειδί, σφίξτε το νήμα, τραβώντας το κιγκλίδωμα στη θέση. Αυτό πρέπει να γίνει αφού συνδεθούν τα κάγκελα στο κιγκλίδωμα. Συνδέοντας το κιγκλίδωμα στην ανάρτηση, μπορείτε να υποθέσετε ότι το κιγκλίδωμα είναι εγκατεστημένο.

Εγκατάσταση χειρολισθήρα σε προκατασκευασμένους μεταλλικούς φράκτες

Γενικά, η συναρμολόγηση χειρολισθήρων από μεταλλικούς (ανοξείδωτους, επινικελωμένους, επιχρωμιωμένους) σωλήνες είναι παρόμοιος με έναν κατασκευαστή. Υπάρχουν σωλήνες διαφορετικών διαμέτρων, διακοσμητικά στοιχεία για αυτούς και μια ολόκληρη σειρά διαφορετικών συνδετήρων. Το κιγκλίδωμα συναρμολογείται από όλες αυτές τις λεπτομέρειες. Γι 'αυτό ονομάζονται "ομάδες". Όταν αποφασίζετε πώς να συνδέσετε χειρολισθήρες σε μεταλλικά κάγκελα / στύλους / στύλους, ο στόχος σας είναι να επιλέξετε εκείνα τα στοιχεία που ταιριάζουν καλύτερα στην επίλυση της εργασίας σας ή σας αρέσουν περισσότερο από άλλα.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε το κιγκλίδωμα σε προκατασκευασμένα μεταλλικά κιγκλιδώματα χρησιμοποιώντας ειδικές φλάντζες

Μπορείτε να εγκαταστήσετε το κιγκλίδωμα σε προκατασκευασμένα μεταλλικά κιγκλιδώματα χρησιμοποιώντας ειδικές φλάντζες

Για να συνδέσετε μεταλλικούς στύλους / κάγκελα με χειρολισθήρα, υπάρχουν ειδικές συμβουλές που συνδέονται σε έναν στρογγυλό / τετράγωνο / ορθογώνιο σωλήνα στη μία πλευρά και σε ένα κιγκλίδωμα στην άλλη. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι μοντέλων.Απλώς πρέπει να βρείτε το πιο κατάλληλο, επιλέξτε αυτό που χρειάζεστε: ανάλογα με το μέγεθος των δημοσιεύσεων και τον τύπο του κιγκλιδώματος.

Σε μεταλλικούς προκατασκευασμένους φράκτες, τα κιγκλιδώματα μπορεί να είναι διαφορετικά:

 • στρογγυλό μεταλλικό σωλήνα.
 • προφίλ (ορθογώνιος, τετράγωνος) μεταλλικός σωλήνας.
 • πλαστική χειρολισθήρα (στρογγυλό, οβάλ ή αρχικό σχήμα).
 • ξύλινο οποιουδήποτε προφίλ.

Κάτω από κάθε ένα από αυτά τα κιγκλιδώματα υπάρχει μια βάση, και συνήθως περισσότερες από μία. Επιλέξτε αυτό που σας αρέσει. Η διόρθωσή τους είναι απλή: βίδες σύσφιξης. Όμως, για αξιοπιστία και εάν το πάχος του μετάλλου το επιτρέπει, όλες οι ενώσεις δύο μεταλλικών μερών μπορούν να συγκολληθούν. Συγκόλληση λεπτό μέταλλο - το πράγμα δεν είναι εύκολο, αλλά αν γνωρίζετε πώς να χειρίζεστε μια μηχανή συγκόλλησης, αυτό δεν είναι αδύνατο. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για συγκόλληση, αλλά το εξάρτημα χειρολισθήρας θα είναι πολύ αξιόπιστο.

Το προκατασκευασμένο μεταλλικό κάγκελο μοιάζει με κατασκευαστή

Το προκατασκευασμένο μεταλλικό κάγκελο μοιάζει με κατασκευαστή

Κατά τη σύνδεση στοιχείων μεταλλικής σκάλας με πλαστικό ή ξύλο, πρέπει να χρησιμοποιείτε τους συνδετήρες που προτείνουν οι κατασκευαστές. Επιπλέον, μπορείτε να κολλήσετε τις αρθρώσεις με κόλλα γενικής χρήσης. Ωστόσο, στην περίπτωση του ανοξείδωτου χάλυβα, δεν υπάρχει ιδιαίτερη έννοια σε αυτό: η πρόσφυση θα είναι πολύ χαμηλή. Αλλά ακόμα ...

Σύνδεση του κιγκλιδώματος σε συγκολλημένη ή σφυρήλατη σκάλα

Ένα ξύλινο κιγκλίδωμα τοποθετείται συνήθως σε σφυρήλατο ή συγκολλημένο φράχτη. Στο κάτω μέρος του, μια τομή γίνεται σύμφωνα με τις διαστάσεις του άνω υπέρθυρου του τελικού φράχτη. Το βάθος του κιγκλιδώματος είναι περίπου 2 εκ. Είναι πιθανό περισσότερο ή λιγότερο - εξαρτάται από την επιθυμία. Το κιγκλίδωμα συνδέεται με το κιγκλίδωμα με βίδες αυτο-χτυπήματος, οι οποίες περιστρέφονται μέσω των οπών στο ανώτερο υπέρθυρο. Είναι σημαντικό να επιλέξετε το μήκος του συνδετήρα: πρέπει να είναι ελαφρώς (τουλάχιστον 5 mm) μικρότερο από το ύψος του χειρολισθήρα, έτσι ώστε η βίδα να μην κολλά στην επιφάνεια.

Δημιουργήστε τρύπες στο άνω υπέρθυρο και στερεώστε το κιγκλίδωμα με βίδες μέσω αυτών

Δημιουργήστε τρύπες στο άνω υπέρθυρο και στερεώστε το κιγκλίδωμα με βίδες μέσω αυτών

Σε αυτήν την περίπτωση, η εγκατάσταση του κιγκλιδώματος στις σκάλες είναι απλή:

 • Οι οπές κατασκευάζονται στον άνω βραχυκυκλωτήρα, οι οποίες είναι ελαφρώς μεγαλύτερες από τη διάμετρο των επιλεγμένων βιδών αυτοεπιτροπής, αλλά μικρότερες από τη διάμετρο του καλύμματος. Βήμα - από 50 cm έως 1 μέτρο.
 • Οι χειρολισθήρες κόβονται όπου χρειάζεται, οι αρμοί προσαρμόζονται σε ιδανική κατάσταση.
 • Οι χειρολισθήρες είναι εγκατεστημένοι στη θέση τους, έχοντας επιτύχει μια τέλεια σύμπτωση των αρθρώσεων, στερεώστε τους σε αυτήν τη θέση με σφιγκτήρες.
 • Οι συνδετήρες εγκαθίστανται μέσω των οπών στο υπέρθυρο.
 • Αφαιρέστε τους σφιγκτήρες. Το κιγκλίδωμα είναι πλέον πλήρες και το κιγκλίδωμα είναι έτοιμο για χρήση.

  Η επιλογή προφίλ χειρολισθήρας είναι επίσης σημαντική

  Η επιλογή προφίλ χειρολισθήρας είναι επίσης σημαντική

Είναι επίσης δυνατό να κολλήσετε ένα ξύλινο κιγκλίδωμα σε μια συγκολλημένη ή σφυρήλατη μεταλλική χειρολισθήρα. Όταν επιλέγετε μια κόλλα, πρέπει να κοιτάξετε έτσι ώστε να μπορεί να κολλήσει ξύλο και μέταλλο. Για εξωτερικές σκάλες (σε βεράντα, για παράδειγμα), πρέπει επίσης να προσέξετε το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας. Διαφορετικά, δεν υπάρχουν δυσκολίες:

 • απλώστε κόλλα σύμφωνα με τις οδηγίες.
 • πιέστε τα μέρη, στερεώστε με σφιγκτήρες.
 • αφήστε μέχρι να στεγνώσει η κόλλα.
 • αφαιρέστε τους σφιγκτήρες.

Και οι δύο μέθοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ασφαλή προσάρτηση του κιγκλιδώματος σε μια ατσάλινη σκάλα. Το ένα δεν παρεμβαίνει στο άλλο.

Μέθοδοι για την τοποθέτηση του κιγκλιδώματος των σκαλοπατιών στον τοίχο

Ένας χειρολισθήρας είναι προσαρτημένος στον τοίχο εάν το πλάτος των σκαλοπατιών πάνω από τις σκάλες υπερβαίνει τα 120 εκ. Ο δεύτερος χειρολισθήρας είναι κατασκευασμένος από το ίδιο υλικό και το ίδιο σχήμα με τα κάγκελα, αλλά είναι προσαρτημένο στον τοίχο.

Για να τοποθετήσετε το κιγκλίδωμα στον τοίχο, υπάρχουν διάφοροι σύνδεσμοι - βραχίονες - για διαφορετικά προφίλ (στρογγυλό, οβάλ, σγουρό). Στη μία πλευρά του συνδετήρα υπάρχει ένα στρογγυλό ή τετράγωνο κομμάτι με επίπεδη επιφάνεια και τρύπες σε αυτό. Εγκαθιστούμε αυτό το τμήμα στον τοίχο. Επιλέγουμε συνδετήρες ανάλογα με το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται ο τοίχος. Χρησιμοποιούμε βίδες αυτοκόλλησης εάν οι τοίχοι είναι ξύλινοι, πείροι για τοίχους από σκυρόδεμα και τούβλα και ειδικοί πείροι για στερέωση σε ελαφρύ σκυρόδεμα.

Διάφοροι τύποι αγκυλών για την προσάρτηση του κιγκλιδώματος στον τοίχο

Διάφοροι τύποι αγκυλών για την προσάρτηση του κιγκλιδώματος στον τοίχο

Επιλέγουμε τον αριθμό και το μέγεθος των συνδετήρων για την εγκατάσταση ενός κλιμακοστασίου σε έναν τοίχο με βάση την αξιοπιστία.Οι κατασκευαστές κάνουν τουλάχιστον τέσσερις οπές σε κάθε βραχίονα. Εδώ είναι τέσσερις βίδες / πείροι / καρφιά για κάθε μία και βάλτε. Όταν επιλέγετε ένα μήκος, είναι καλύτερο να προχωρήσετε από τις σκέψεις "όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο." Ακόμα, το κιγκλίδωμα στον τοίχο μπορεί να φέρει ένα βαρύ φορτίο, οπότε είναι καλύτερο να το παίξετε με ασφάλεια από το να πετάξετε ...

Το δεύτερο μέρος για την επιτοίχια τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων σκαλοπατιών - όπου είναι τοποθετημένη η ίδια η ράγα - μπορεί να είναι διαφορετική. Για στρογγυλούς σωλήνες μπορεί να υπάρχει δακτύλιος ορισμένης διαμέτρου, για ορθογώνια ή τετράγωνα κιγκλιδώματα υπάρχει συνήθως μια επίπεδη πλατφόρμα. Υπάρχουν επίσης τρύπες σε αυτό το τμήμα του βραχίονα της σκάλας, ώστε να μπορείτε να στερεώσετε τη ράγα. Και σε αυτήν την περίπτωση, ο αριθμός των συνδετήρων πρέπει να είναι ίσος με τον αριθμό των οπών (για τους ίδιους λόγους).

Υπάρχουν ακόμα τέτοιες επιλογές

Υπάρχουν ακόμα τέτοιες επιλογές

Υπάρχουν αγκύλες για επιτοίχια χειρολισθήρα με διαφορετικές γωνίες. Επιλέγονται με βάση τις δικές τους ιδέες για την άνεση και το προγραμματισμένο ύψος της υποστήριξης. Υπάρχουν επίσης τηλεσκοπικά μοντέλα που σας επιτρέπουν να ορίσετε την απόσταση από τον τοίχο και / ή τη γωνία κλίσης. Υπάρχουν επίσης βραχίονες τελικού τοιχώματος, τα οποία, ταυτόχρονα με τη στερέωση των άκρων του κιγκλιδώματος, τα διακοσμούν επίσης.

Κάτι σαν αυτό είναι έτοιμο

Κάτι σαν αυτό είναι έτοιμο

Ο αριθμός των αγκυλών εξαρτάται από το μήκος του κιγκλιδώματος. Συνήθως τοποθετείται ένα στοιχείο στα άκρα, και μεταξύ τους ο υπολογισμένος αριθμός, με απόσταση 40-60 εκ. Όσο χαμηλότερη είναι η φέρουσα ικανότητα του τοίχου, τόσο πιο συχνά εγκαθιστούμε στηρίγματα τοίχου για το κιγκλίδωμα.

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες