Πού και πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Penoplex, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του

Η επιλογή μόνωσης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μερικοί από αυτούς φοβούνται να βραχούν (πέτρινο μαλλί), άλλοι είναι δύσκολο να εργαστούν με (γυάλινο μαλλί) και άλλοι δεν έχουν βρει ακόμη ευρεία χρήση (αφρώδες γυαλί). Παραμένει αφρός πολυστυρολίου. Έχει επιπλήξει ότι είναι αφύσικο και εύφλεκτο, αλλά σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, είναι μεταξύ των ηγετών. Επιπλέον, ο εξωθημένος αφρός πολυστυρολίου (EPS), αν και είναι ακριβότερος, ανέχεται μηχανική καταπόνηση καλύτερα από τον συνηθισμένο αφρό. Ένας από τους κατασκευαστές - η Penoplex, παράγει EPS με διάφορες πυκνότητες και σκοπούς. Τα προϊόντα του είναι αρκετά δημοφιλή - είναι ένα από τα πιο διάσημα εμπορικά σήματα της χώρας.

Τι είναι το Penoplex και το πεδίο εφαρμογής του

Το Penoplex (μερικές φορές γράφεται "Penoplex") είναι ένα θερμομονωτικό υλικό που παράγεται από την εταιρεία με το ίδιο όνομα.

Η εταιρεία PENOPLEX είναι ένας μεγάλος Ρώσος κατασκευαστής δομικών και διακοσμητικών υλικών φινιρίσματος με βάση πολυμερή. Η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1998 με την έναρξη της πρώτης γραμμής παραγωγής στη Ρωσία για την παραγωγή θερμομονωτικών υλικών από εξωθημένο αφρό πολυστυρολίου υπό το εμπορικό σήμα PENOPLEX®.

Η εταιρεία PENOPLEKS παράγει εξωθημένο αφρό πολυστυρολίου (EPS ή XPS). Αυτό το υλικό χρησιμοποιείται ως μόνωση. Διαφέρει από το φθηνότερο ανάλογο - διογκωμένο πολυστυρόλιο (πολυστυρόλιο, PPS ή PPS) - με μεγαλύτερη πυκνότητα, λόγω του οποίου ανέχεται καλύτερα τα μηχανικά φορτία. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η χαμηλότερη διαπερατότητα ατμών. Αντίθετα, δεν διενεργεί ατμό. Και η κύρια κάρτα ατού είναι η καλύτερη θερμική απόδοση. Το Penoplex πάχους 20 mm όσον αφορά την κατακράτηση θερμότητας ισοδυναμεί με σχεδόν διπλάσιο πάχος ορυκτού μαλλιού και τούβλων 37 εκατοστών.

Το Penoplex είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά θερμομονωτικά υλικά

Το Penoplex είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά θερμομονωτικά υλικά

Αυτά τα χαρακτηριστικά καθορίζουν την περιοχή χρήσης του Penoplex. Συνιστάται η μόνωση των περιοχών όπου η αντίσταση στην τάση είναι σημαντική και η χαμηλή διαπερατότητα ατμών είναι μία από τις απαιτήσεις. Ειδικότερα, συνιστάται η χρήση του Penoplex:

 • Για μόνωση δαπέδου:
  • κάτω από την επίστρωση, σε αυτό, ως ενδιάμεσο στρώμα.
  • κατά την εγκατάσταση του δαπέδου στα αρχεία καταγραφής (με ορισμένες κρατήσεις).
  • θερμομονωτικό στρώμα κάτω από το ζεστό πάτωμα (νερό ή ηλεκτρικό).
 • Οτανδιάταξη τυφλών περιοχών γύρω από το σπίτι.
 • Μόνωση του υπογείου του σπιτιού (αν είναι ακατοίκητο).
 • Στις στέγες (ιδανικό για επίπεδες στέγες, πράσινες στέγες, με τα υπόλοιπα πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί σχεδόν δεν αφαιρεί ατμό).
 • Διαδρομές, πλατφόρμες για κιόσκια.
 • Μόνωση σηπτικών δεξαμενών, πηγαδιών κ.λπ.

Ένας άλλος τομέας χρήσης είναι η θερμομόνωση προσόψεων ή εσωτερικών τοίχων. Αλλά εδώ πρέπει να καταλάβετε ότι λόγω του γεγονότος ότι το Penoplex πρακτικά δεν αγωγεί υγρασία, θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα για να αποφευχθεί η είσοδος ατμών μέσα στον τοίχο. Επιπλέον, απαιτείται ένα καλά μελετημένο σύστημα εξαερισμού για την ομαλοποίηση της υγρασίας στο σπίτι. Επιπλέον, πρέπει να επιλέξετε το πάχος της μόνωσης έτσι ώστε το σημείο δρόσου να βρίσκεται μέσα στη μόνωση, αλλά όχι στον τοίχο.

Βέλτιστα - θέρμανση του θαμμένου υπογείου

Βέλτιστη - θέρμανση του θαμμένου υπογείου

Εάν προτιμάτε τοίχους "αναπνοής", η φυσική ρύθμιση της υγρασίας - σε αυτήν την περίπτωση το Penoplex δεν είναι κατάλληλο για μόνωση τοίχου. Δεν πηγαίνει κάτω από αεριζόμενες προσόψεις. Εκεί, απλώς ο στόχος είναι να αφαιρέσετε την υγρασία από τη μόνωση λόγω της κίνησης του αέρα στο κενό εξαερισμού. Αυτό το υλικό δεν είναι σε θέση να παρέχει, αφού η υγρασία, απλά, δεν μπαίνει μέσα στο Penoplex.

Τύποι, χαρακτηριστικά, ιδιότητες

Το Penoplex παράγεται σε διάφορες κατηγορίες:

 • Ανεση. Για μόνωση τοίχων, μπαλκονιών, loggias.
 • Θεμέλιο.
 • Δίρριχτη στέγη.
 • Τείχος.
Τύποι και σκοπός της μόνωσης Penoplex

Τύποι και σκοπός της μόνωσης Penoplex

Όπως μπορείτε να δείτε, ο κατασκευαστής οριοθετεί με σαφήνεια τους τομείς εφαρμογής του υλικού. Με τη γενική τεχνολογία, διαφέρουν ως προς την πυκνότητα. Τα πιο πυκνά είναι για το θεμέλιο και το δάπεδο, αφού πρέπει να αντέχουν σημαντικά φορτία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι η διάρκεια ζωής του Penoplex Foundation είναι έως και 50 χρόνια.

Διαφορές σχεδιασμού

Μερικοί από τους τύπους Penoplex έχουν δομικές διαφορές:

 • Οι πλάκες τοίχου Penoplex έχουν μια τραχιά επιφάνεια, οι λωρίδες εφαρμόζονται στην επιφάνεια της πλάκας από έναν μύλο. Όλα αυτά βελτιώνουν την πρόσφυση στον τοίχο και / ή τα υλικά φινιρίσματος.
 • Το Penoplex Comfort διακρίνεται από ένα άκρο σχήματος L, το οποίο εγγυάται την απουσία ραφών κατά την εγκατάσταση.
 • Penoplex Η οροφή έχει ένα άκρο σχήματος U, το οποίο αυξάνει την αξιοπιστία της σύνδεσης.
Μπορείτε να διακρίνετε με εξωτερικά σημάδια

Μπορείτε να διακρίνετε με εξωτερικά σημάδια

Πρόκειται για εξωτερικές διαφορές. Στη συνέχεια, εξετάστε τις τεχνικές προδιαγραφές. Καταρχάς, ας δώσουμε προσοχή στο κοινό για όλα τα είδη και μετά σε αυτό που τα διακρίνει.

Γενικά χαρακτηριστικά

Δεδομένου ότι η τεχνολογία παραγωγής όλων των τύπων Penoplex είναι παρόμοια, έχουν πολλά από τα ίδια χαρακτηριστικά:

 • Η απορρόφηση νερού είναι πολύ χαμηλή:
  • όταν βυθίζετε σε νερό για μια ημέρα, όχι περισσότερο από 0,4% του όγκου.
  • όταν βυθιστεί για 28 ημέρες 0,5% του όγκου.
 • Αντοχή στη φωτιά - G4. Το υλικό καίγεται, επομένως δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε μέρη όπου υπάρχει κίνδυνος θέρμανσης άνω των 80 ° C.

  Η ευφλεκτότητα δεν είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό

  Η ευφλεκτότητα δεν είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό

 • Συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας 0,032 W / (m × ° K). Αυτό είναι 9 φορές χαμηλότερο από αυτό των ταπετσαριών ορυκτού μαλλιού Rockwool (0,30 (m × ° K)), το οποίο θεωρείται από τα καλύτερα της ομάδας του.
 • Η ειδική θερμική ικανότητα είναι 1,45 kJ / (kg. ° C). Χαμηλή χωρητικότητα θερμότητας - απαιτείται λίγος χρόνος για θέρμανση μετά, για παράδειγμα, κατάψυξη.
 • Ηχομόνωση του διαμερίσματος (GKL-PENOPLEKS® 50 mm-GKL) - 41 dB. Το EPPU δεν είναι ένα πολύ καλό μονωτικό ήχου. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της δέσμης εμπίπτει στο GCR.
 • Όταν χρησιμοποιείται στην κατασκευή δαπέδων, η ηχομόνωση από δομή είναι 23 dB. Όταν το EPSP τοποθετηθεί στο πάτωμα επαρκούς πάχους, οι ήχοι (συμπεριλαμβανομένης της κρούσης) θα γίνουν λιγότερο καθαροί.

  Οι πλάκες μόνωσης Το Penoplex έχουν διαφορετικό πάχος και πυκνότητα

  Οι πλάκες μόνωσης Το Penoplex έχουν διαφορετικό πάχος και πυκνότητα

 • Διαπερατότητα υδρατμών - 0,005 mg / (m.h. Pa). Η διαπερατότητα των υδρατμών είναι πολύ χαμηλή. Δηλαδή, η υγρασία σχεδόν δεν διέρχεται από αυτήν σε ατμό κατάσταση.
 • Εύρος θερμοκρασίας -70 ° C έως + 70 ° C.

Όπως μπορείτε να δείτε, όσον αφορά τους δείκτες θερμοκρασίας, οποιοσδήποτε τύπος Penoplex μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας - από το νότο στο βορρά. Επιπλέον, εάν αφεθεί στο «χειμώνα» σε μη προστατευμένη μορφή, δεν θα συμβεί τίποτα στο υλικό. Αυτό δεν είναι το πλεονέκτημα της Penoplex, αλλά η γενική ιδιότητα του εξωθημένου αφρού πολυστυρολίου.

Αυτό που διακρίνει διαφορετικούς τύπους

Ο κατασκευαστής χωρίζει τους τύπους Penoplex σε περιοχές χρήσης. Οι ιδιότητές τους είναι βέλτιστες για μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Για παράδειγμα, η αυξημένη πυκνότητα του EPS, που απαιτείται κάτω από την επίστρωση, δεν θα χρειαστεί όταν είναι εγκατεστημένη στη βάση. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η τιμή διαφέρει σημαντικά, δεν έχει νόημα να χρησιμοποιείτε τη μάρκα "Foundation" για άλλους σκοπούς. Αλλά η διαφορά στις κλειδαριές, όλα τα άλλα πράγματα είναι ίδια, μπορεί να αγνοηθεί. Εδώ μιλάμε για ευκολία εγκατάστασης. Ωστόσο, αυτό είναι επίσης σημαντικό.

ΠαράμετροςΑνεσηθεμέλιοΣτέγηΤείχος
Πυκνότητααπό 20 kg / m327-35 kg / m326-34 kg / m3από 20 kg / m3
Μέτρο ελαστικότητας15 MPa17 MPa17 MPa15 MPa
Πάχος20, 30, 40, 50, 100 mm50, 100 mm100 mm50 mm
Στατική αντοχή κάμψης0,25 MPa0,4 MPa0,4 MPa0,25 MPa

Όπως φαίνεται από το τραπέζι, το Penoplex για το θεμέλιο και την οροφή είναι πυκνότερο, ισχυρότερο και αντέχει καλύτερα στα φορτία κάμψης. Σχεδιασμένο για τοίχους και η μάρκα "Comfort" είναι λιγότερο ανθεκτική, καθώς η περιοχή εφαρμογής τους δεν απαιτεί αντοχή σε μηχανική καταπόνηση.

Χαμηλή διαπερατότητα ατμών - καλό ή κακό;

Όπως γνωρίζετε, μία και η ίδια υλική ιδιοκτησία σε μία κατάσταση μπορεί να θεωρηθεί συν, σε άλλη - ως μείον.Αυτό ισχύει ακριβώς για τη χαμηλή αγωγιμότητα του ατμού, η οποία διακρίνεται από τον εξωθημένο αφρό πολυστυρολίου. Επιπλέον, δεν εκπέμπει ατμό προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Η υγρασία δεν διεισδύει από τη μία πλευρά ή από την άλλη. Αυτό το ξεχωρίζει από τις μεμβράνες φραγής υδρατμών, οι οποίες μπορούν να έχουν μονόπλευρη αγωγιμότητα.

Σε επίπεδες στέγες, είναι τέλειο

Σε επίπεδες στέγες, είναι τέλειο

Όπου απαιτείται ατμός χωρίς αγωγιμότητα

Με σωστή εγκατάσταση (χωρίς κενά και ρωγμές) με κολλητικούς αρμούς, το EPPS δεν απαιτεί τη χρήση μεμβρανών φράγματος ατμών. Δεν χάνει τον ατμό. Ούτε υγρό ούτε αέριο. Επομένως, η χρήση μεμβρανών και στεγανοποίησης δεν είναι απαραίτητη. Όταν χρησιμοποιείται σε κέικ δαπέδου, αυτό είναι υπέροχο, καθώς η υγρασία προέρχεται συνήθως από το έδαφος. Όταν χρησιμοποιείτε διογκωμένο πολυστυρένιο, δεν διεισδύει ούτε με τριχοειδή μέθοδο ούτε με τη μορφή ατμού. Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό είναι σίγουρα ένα πλεονέκτημα.

Εξαιρετικό για εφαρμογές επίστρωσης

Εξαιρετικό για εφαρμογές επίστρωσης

Αυτές οι ιδιότητες παίζουν επίσης "συν" όταν χρησιμοποιείτε εξωθημένο αφρό πολυστυρολίου στην τυφλή περιοχή, κάτω από κομμάτια κ.λπ. Εκτός από το γεγονός ότι προστατεύει από την κατάψυξη, δεν βραχεί. Αυτό επιτρέπει, με μια κατάλληλη προσέγγιση, να απαλλαγεί από την ανύψωση του παγετού και να δημιουργήσει, για παράδειγμα, όχι ένα βάθος λωρίδας βάσης, αλλά μια ρηχή θαμμένη ζώνη ή μια σουηδική πλάκα.

Η χρήση του EPSP σε ένα επίπεδο κέικ οροφής είναι επίσης βέλτιστη - οι διαρροές ελαχιστοποιούνται, η θερμότητα επίσης δεν ξεφεύγει. Όταν χρησιμοποιείται σε στέγες, αξίζει να το σκεφτείτε. Το γεγονός ότι το Penoplex Roof δεν επιτρέπει την είσοδο υγρασίας στη σοφίτα είναι καλό. Αλλά θα είναι δυνατή η απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας από τη σοφίτα μόνο με τη βοήθεια πολύ καλός εξαερισμού, ο οποίος περιλαμβάνει όχι μόνο παράθυρα dormer. Θα χρειαστούν επιπλέον στοιχεία στην κορυφογραμμή, στο επίπεδο της οροφής. Γενικά, δεδομένου του κόστους της Penoplex, αυτό δεν είναι πάντα λογικό.

Στους τοίχους: ναι ή όχι;

Η μόνωση τοίχου με το Penoplex επιτρέπεται μόνο εάν συμφωνείτε να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού που θα ρυθμίζει την υγρασία στο σπίτι. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχουν δύο επιλογές:

 • Μονώστε τους τοίχους με EPSP από το εσωτερικό. Με αυτή τη λύση, η υγρασία ουσιαστικά δεν εισέρχεται στις εγκλειστικές δομές (στο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα τοιχώματα) λόγω της χαμηλής διαπερατότητας των υδρατμών του υλικού. Σε αυτήν την περίπτωση, το στρώμα Penoplex για τοίχους μπορεί να έχει μικρό πάχος. Συγκεκριμένα, πρέπει να ληφθεί υπόψη, καθώς εξαρτάται από το υλικό και το πάχος των τοίχων, την περιοχή κατοικίας. Όμως, με τέτοια μόνωση, είναι απαραίτητο να επιλέξετε το εξωτερικό φινίρισμα της πρόσοψης έτσι ώστε η υγρασία να μην παγιδευτεί μέσα στον τοίχο. Οι αεριζόμενες προσόψεις είναι οι πλέον κατάλληλες για το σκοπό αυτό.

  Η εγκατάσταση στους τοίχους είναι δυνατή, αλλά με πολλές συνθήκες. Και αυτή δεν είναι η καλύτερη επιλογή

  Η εγκατάσταση στους τοίχους είναι δυνατή, αλλά με πολλές συνθήκες. Και αυτή δεν είναι η καλύτερη επιλογή

 • Κολλήστε το EPS στο εξωτερικό. Αλλά ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό φράγμα ατμών μέσα στο δωμάτιο. Απαιτείται έτσι ώστε η υγρασία να μην μπει στους τοίχους. Δεδομένου ότι το EPS είναι εκτός, δεν θα εμφανίζεται. Για να μην συσσωρεύεται υγρασία στον τοίχο και απαιτείται φράγμα ατμών. Σε αυτήν την περίπτωση, το πάχος του Penoplex θα είναι μεγάλο. Τόσο μεγάλο που το σημείο δρόσου δεν είναι στον τοίχο, αλλά στο πάχος της μόνωσης. Δηλαδή, σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να μονώσετε τα τοιχώματα του EPSP με πάχος 100 mm ή περισσότερο.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν επιλογές για χρήση εξωθημένου αφρού πολυστυρολίου για μόνωση τοίχου, αλλά είναι πολύ μακριά από τα καλύτερα. Παρά το γεγονός ότι το ίδιο το υλικό είναι καλό, δεν είναι κατάλληλο για αυτό το σκοπό.

Όταν χρησιμοποιείται σε στέγες

Όταν χρησιμοποιείται σε στέγες

Και πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη ότι η δεύτερη επιλογή είναι μόνο για μη υγροσκοπικά υλικά. Ένα τέτοιο σχήμα είναι πολύ ανεπιθύμητο για κτίρια από ξύλο, σκελετό, είναι ακατάλληλο για μπλοκ αφρού. Το γεγονός είναι ότι ανεξάρτητα από το πόσο καλό είναι το φράγμα ατμών, μέρος της υγρασίας θα συνεχίσει να εισέρχεται στους τοίχους. Εάν το υλικό δεν είναι υγροσκοπικό, η υγρασία σταδιακά θα αφαιρεθεί από τον τοίχο κατά τη διάρκεια της περιόδου ξηρασίας. Αυτή η διαδικασία είναι πιο περίπλοκη με υγροσκοπικά υλικά. Ως αποτέλεσμα, το δέντρο σαπίζει, οι αφροί τοίχοι "ανθίζουν".

Διαστάσεις και βάρος, υπολογισμός ποσότητας

Οι θερμομονωτικές σανίδες Penoflex μπορούν να έχουν διαφορετικά πάχη, έτσι ώστε η συσκευασία να έχει διαφορετικά μεγέθη, μπορεί να περιέχει διαφορετικό αριθμό φύλλων. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι διαστάσεις των πλακών υποδεικνύονται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ακίδες / κλειδαριές.

Όνομα και πάχοςΔιαστάσεις (L / W)Ποσό σε ένα πακέτοΠεριοχή μόνωσης ανά συσκευασίαΌγκος συσκευασίας
Άνεση 20 mm585 * 1185 mm18 τεμ12,48 m20,273 m3
Άνεση 30 mm585 * 1185 mm12 τεμ8,32 m20,2704 m3
Άνεση 40 mm585 * 1185 mm9 τεμ6,24 m20,2493 m3
Άνεση 50 mm585 * 1185 mm7 τεμ7,69 m20,2429 m3
Άνεση 100 mm585 * 1185 mm4 πράγματα2,77 m20,2772 m3
Ίδρυμα 50 mm585 * 1185 mm7 τεμ7,69 m20,2429 m3
Ίδρυμα 100 mm585 * 1185 mm4 πράγματα2,77 m20,2772 m3
Στεγασμένη οροφή 100 mm585 * 1185 mm4 πράγματα2,77 m20,2772 m3
Τοίχος 50 mm585 * 1185 mm8 τεμ5,55 μ20,2776 m3

Υπάρχουν δύο μέθοδοι για τον υπολογισμό του αριθμού των πακέτων, χρησιμοποιώντας τον όγκο ή την περιοχή του πακέτου:

 • Γνωρίζετε την περιοχή προς μόνωση, βρείτε την περιοχή μόνωσης του απαιτούμενου πάχους στη συσκευασία και διαιρέστε την περιοχή που θα μονωθεί με αυτήν την τιμή. Για παράδειγμα, πρέπει να μονωθούν 15 τετράγωνα, θα χρησιμοποιηθούν πλάκες πάχους 40 mm. Περιοχή μόνωσης στη συσκευασία - 6,24 m². Θεωρούμε: 15 / 6.24 = 2.4 πακέτα.
 • Για τον υπολογισμό κατ 'όγκο, πολλαπλασιάζουμε την περιοχή που θα μονωθεί με το πάχος, παίρνουμε τον απαιτούμενο όγκο. Περαιτέρω, κατ 'αναλογία με το παραπάνω παράδειγμα, διαιρούμε την τιμή που βρέθηκε με τον όγκο ενός πακέτου. Παίρνουμε τον αριθμό των πακέτων μόνωσης. Ας υπολογίσουμε για την ίδια περίπτωση: 15 m² * 0,04 m = 0,6 m³. Σύμφωνα με τον πίνακα, μία συσκευασία αυτού του υλικού έχει όγκο 0,2493 m³. βρίσκουμε τον αριθμό των πακέτων: 0,6 / 0,2493 = 2,4 πακέτα.
Το Penoplex για τυφλή περιοχή γύρω από το σπίτι και η μόνωση υπόγειου είναι μια εξαιρετική επιλογή

Το Penoplex για τυφλή περιοχή γύρω από το σπίτι και η μόνωση υπόγειου είναι μια εξαιρετική επιλογή

Εάν ο αριθμός των πακέτων δεν είναι πλήρης (πιθανότατα θα), σχηματίζεται κάποιο πλεόνασμα. Εάν το πλεόνασμα αποδειχθεί μεγάλο (όπως στο παράδειγμα - περισσότερες από τις μισές πλάκες δεν είναι απαραίτητες) και δεν θα έχετε πουθενά να το χρησιμοποιήσετε, ελέγξτε αν ο πωλητής πωλεί ελλιπή πακέτα. Σε αυτήν την περίπτωση, ο υπολογισμός θα είναι λίγο πιο περίπλοκος. Πρέπει να υπολογίσετε πόσες πλάκες χρειάζεστε εκτός από ολόκληρα τα πακέτα. Για αυτό:

 • Βρείτε την περιοχή που καλύπτεται από ολόκληρα πακέτα. Για παράδειγμα, αυτό είναι: 2 πακέτο * 6,24 m² = 12,48 m².
 • Δεδομένου ότι πρέπει να μονώσουμε 15 τετράγωνα, αφαιρούμε το εύρημα από αυτό το σχήμα: 15 m² - 12,48 m² = 2,52 m². Αυτή είναι η περιοχή για την οποία πρέπει να αγοράσετε πιάτα.
 • Η επιφάνεια μίας μόνωσης Penoflex είναι 0,6932 m². Εάν το υπόλοιπο διαιρείται με αυτόν τον αριθμό, λαμβάνουμε τον απαιτούμενο αριθμό πρόσθετων φύλλων μόνωσης: 2,52 m² / 0,6932 m² = 3,63 τεμ. Αποδεικνύεται ότι θα χρειαστούμε 4 πιάτα εκτός από δύο συσκευασίες.
Σε συσκευασία, ανάλογα με το πάχος, από 4 έως 18 τεμάχια

Σε συσκευασία, ανάλογα με το πάχος, από 4 έως 18 τεμάχια

Με έναν τόσο ακριβή υπολογισμό, είναι καλύτερο να πάρετε ένα μικρό περιθώριο - μία ή δύο πλάκες. Σε περίπτωση που κάπου υπήρχε λάθος στις μετρήσεις ή τους υπολογισμούς, κάπου οι άκρες μπλοκαρίστηκαν και άλλες απρόβλεπτες περιπτώσεις.

Τεχνολογία εγκατάστασης

Κατά την τοποθέτηση σε οριζόντιες επιφάνειες - δάπεδο, επίπεδη οροφή - οι πλάκες απλώς τοποθετούνται σε επίπεδη επιφάνεια. Η επιφάνεια πρέπει να είναι απαλλαγμένη από αιχμηρές σταγόνες, η μέγιστη απόκλιση είναι 2-3%. Αυτή η απαίτηση πρέπει να πληρούται ώστε να μην δημιουργούνται κενά. Κατά την τοποθέτηση, ακολουθούμε τις συνδέσεις, συνιστάται να τις κολλήσετε (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κολλητική ταινία) ή να τις γεμίσετε με τον ίδιο αφρό / κόλλα στην οποία είναι τοποθετημένες οι πλάκες.

Όταν χρησιμοποιείτε το Penoplesk για μόνωση μπαλκονιών

Όταν χρησιμοποιείτε το Penoplesk για μόνωση μπαλκονιών

Εάν εφαρμόζονται δύο στρώσεις θερμικής μόνωσης, τοποθετείται έτσι ώστε οι πλάκες EPSP της δεύτερης σειράς να επικαλύπτουν τις ραφές του κάτω. Λένε επίσης ότι οι πλάκες τοποθετούνται με εναλλασσόμενες ραφές ή "κλιμακωτές".

Κατά την τοποθέτηση σε κάθετες επιφάνειες, χρησιμοποιείται διπλή στερέωση:

 • Κόλλα ή κόλλα αφρού εφαρμόζεται στο επίπεδο.
 • Επιπλέον στερεώνεται με πείρους ομπρέλας.

Σύμφωνα με την τεχνολογία εγκατάστασης μόνωσης πλακών σε προσόψεις, οι πείροι ομπρέλας εγκαθίστανται στη διασταύρωση δύο φύλλων (οποιωνδήποτε δύο φύλλων) και στο επίπεδο του φύλλου - δύο ακόμη πρόσθετοι συνδετήρες. Δηλαδή, υπάρχουν τουλάχιστον 8 συνδετήρες ανά φύλλο (επισημαίνονται με κόκκινο χρώμα στο σχήμα). Περισσότερα είναι δυνατά. Το λιγότερο δεν είναι. Εκτός αν, φυσικά, θέλετε η τελική μόνωση να βγει. Εάν οι άνεμοι στην περιοχή είναι δυνατοί, είναι καλύτερα να βάλετε περισσότερα. Για μόνωση στο εσωτερικό, μπορείτε να βάλετε λιγότερα (δείτε τα παρακάτω διαγράμματα).

Σχέδια για την εγκατάσταση πείρων ομπρέλας κατά την εγκατάσταση του Penoplex σε κάθετες επιφάνειες

Σχέδια για την εγκατάσταση πείρων ομπρέλας κατά την εγκατάσταση του Penoplex σε κάθετες επιφάνειες

Κατά την εγκατάσταση, σε ακραίες πλάκες και γύρω από ανοίγματα, εγκαθιστούμε πιο συχνά συνδετήρες: τρία έως τέσσερα στοιχεία ανά πλάκα. Για να διατηρήσετε τη μόνωση σταθερά στις γωνίες των ανοιγμάτων, ένα πλέγμα συνδέεται με αυτό πριν το σοβάτισμα. Συνδέεται υπό γωνία 45 ° περίπου, συγκρατώντας τον σύνδεσμο. Υπό τέτοιες συνθήκες, δεν θα υπάρξουν προβλήματα με το φινίρισμα εντός ή εκτός.

Εάν στη σοβά, το επίστρωμα, τα πλακάκια πρόσοψης, η πέτρα φινιρίσματος και άλλα βαριά υλικά εφαρμόζονται στη συνέχεια, πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση, πρέπει να προσέξετε να βελτιώσετε την πρόσφυση του υλικού στον τοίχο και στο φινίρισμα. Ακόμα κι αν εγκαθιστάτε το Penoplex Wall με ρίγες, είναι καλύτερο να προσθέσετε τραχύτητα στην πλάκα με μεταλλική βούρτσα. Και από δύο πλευρές. Εάν ο τοίχος είναι λείος, δεν χρειάζεται να προσθέσετε τραχύτητα - για καλύτερη πρόσφυση.

Εάν ο τοίχος είναι λείος, πρέπει επίσης να επεξεργαστεί τοποθετώντας ένα μεταλλικό ακροφύσιο στο τρυπάνι

Εάν ο τοίχος είναι λείος, πρέπει επίσης να επεξεργαστεί τοποθετώντας ένα μεταλλικό ακροφύσιο στο τρυπάνι

Για εργασία με την Penoplex, συνιστάται ένα ειδικό συγκολλητικό μείγμα: Ceresit CT 84, illbruck PU 010, Titanium 753, Ceresit CT-85, Kreisel 210 and 220, Baumit ProContact, STO Baukleber, Soudal Soudabond, Penosil Fix and Go, Den Braven, Krass.

Παρόμοιες δημοσιεύσεις
Σχόλια: 1
 1. Είμαι κηπουρός
  12/13/2020 στις 11:32 μ.μ. - Απάντηση

  Καλή μέρα!
  Μπορείτε να μου πείτε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μονώσετε ένα μεταλλικό υπόστεγο στη χώρα (δάπεδο, τοίχοι, στέγη); Περιοχή - νότια της περιοχής του Ροστόφ, σε χειμερινούς παγετούς έως -20, σε καλοκαιρινή ζέστη έως +40, τα υπόγεια νερά είναι κοντά στην τοποθεσία.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες