Πλαστικό κελάρι - αξιοπιστία και ανθεκτικότητα

Τι να κάνετε εάν υπάρχει υψηλό επίπεδο υπόγειων υδάτων στον ιστότοπο, αλλά είναι απαραίτητο να κάνετε αποθήκευση για προϊόντα. Η έξοδος είναι είτε από ατσάλινο συγκολλημένο καισόνιο είτε από πλαστικό. Όσον αφορά την αξιοπιστία, το πλαστικό είναι πιο ανθεκτικό, καθώς ο χάλυβας σκουριάζει με την πάροδο του χρόνου και αρχίζει να ρέει.

Υδατοστεγές κιβώτιο - είναι μια σφραγισμένη δομή, συχνά κυλινδρικού σχήματος.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των πλαστικών κελαριών

Όταν χτίζετε ένα κελάρι από οικοδομικά υλικά, πρέπει να σκεφτείτε για στεγανοποίηση - έτσι ώστε τα υπόγεια νερά να μην μπουν μέσα. Ένα πλαστικό δοχείο είναι εγγυημένο ότι προστατεύει από αυτό το φαινόμενο και αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημά του. Οι πωλητές ανακοινώνουν μια μεγάλη λίστα με τα πλεονεκτήματα, αλλά αν αφαιρέσετε το φλοιό, δεν μένουν πολλά εκτός από το σφίξιμο:

 • Το πλαστικό είναι ανθεκτικό, χημικώς ουδέτερο, αισθάνεται καλά σε εδάφη οποιασδήποτε οξύτητας.
 • Το πλαστικό δεν έχει υποστεί ζημιά από έντομα, τρωκτικά. Αυτό το υλικό απλά δεν τους ενδιαφέρει.
 • Οι τοίχοι καθαρίζονται εύκολα από κάθε είδους βρωμιά.
 • Εάν είναι απαραίτητο, είναι πιο εύκολο να κάνετε απολύμανση - τα σπόρια και τα βακτήρια δεν «τρώνε» στους τοίχους. Εάν βγάλετε τα πάντα έξω από το κελάρι, οι πλαστικές επιφάνειες μπορούν απλά να υποστούν επεξεργασία με διάλυμα χλωρίου.
 • Ακόμα κι αν το νερό (για παράδειγμα συμπύκνωση) παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν θα συμβεί τίποτα στους τοίχους / στο πάτωμα.
Μία από τις επιλογές

Μία από τις επιλογές κελαριών

Όλα αυτά είναι καλά, αλλά υπάρχουν σημαντικά μειονεκτήματα που περιορίζουν τη χρήση πλαστικών κελαριών. Δεδομένου ότι το εμπορευματοκιβώτιο είναι αεροστεγές, λαμβάνεται ένα είδος "πλοίου". Με υψηλό επίπεδο υπόγειων υδάτων στην πλημμύρα την άνοιξη, μπορεί να ωθηθεί / αποσυμπιεστεί. Και αυτό είναι το κύριο πρόβλημα που πρέπει να καταπολεμήσουμε. Λύνεται κατά την εγκατάσταση - απαιτείται ένας ολόκληρος κατάλογος μέτρων για να αποφευχθεί η ανάβαση του κελαριού.

Το δεύτερο σταθερό μείον είναι η υψηλή τιμή. Το κόστος ενός πλαστικού κιβωτίου για ένα κελάρι είναι 70-160 χιλιάδες ρούβλια χωρίς εγκατάσταση. Τα μέτρα εγκατάστασης μπορούν να «τραβήξουν» σχεδόν το ίδιο. Εάν κάνετε τα πάντα μόνοι σας, θα είναι φυσικά φθηνότερο, αλλά θα εξακολουθεί να είναι πολύ. Άρα αξίζει να σκεφτείτε προσεκτικά αν χρειάζεστε ένα πλαστικό κελάρι ή είναι καλύτερα να φτιάξετε ένα τούβλο / μπετόν.

Τύποι και συσκευή

Ένα πλαστικό κελάρι κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας δύο τεχνολογίες: συγκολλάται από πλαστικό φύλλο ή χύνεται σε στρώσεις. Και οι δύο μέθοδοι δίνουν σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα. Κατά τη συγκόλληση, το λιωμένο πλαστικό δεν αφήνει ραφές, η επιφάνεια γίνεται μονολιθική. Και αυτό ισχύει - δεν υπάρχουν παράπονα σχετικά με την εμφάνιση διαρροής στις ραφές. Έτσι, δεν υπάρχουν ειδικά πλεονεκτήματα στην τεχνολογία χύτευσης με έγχυση. Και εκεί, και εκεί, η ποιότητα εξαρτάται από την προσήλωση στην τεχνολογία και τα προσόντα του προσωπικού.

Το σχήμα του πλαστικού κιβωτίου για το κελάρι είναι κυβικό ή κυλινδρικό. Ο κύβος είναι πιο γνωστός με την έννοια ότι τα συνηθισμένα κελάρια είναι τετράγωνα ή ορθογώνια. Ο κύλινδρος - με τη στρογγυλεμένη δομή του - θεωρείται λιγότερο άνετος, αν και αυτό απέχει πολύ από την περίπτωση. Οι κυλινδρικές - λόγω του σχήματος τους - είναι λιγότερο πιθανό να σπρώξουν.

Το πλαστικό κελάρι μπορεί να είναι κυλινδρικό ή κυβικό

Το πλαστικό κελάρι μπορεί να είναι κυλινδρικό ή κυβικό

Εάν έχετε αργιλώδη εδάφη και / ή υψηλό επίπεδο υπόγειων υδάτων στην περιοχή σας, είναι καλύτερα να δώσετε προσοχή σε ένα κυλινδρικό πλαστικό κελάρι. Είναι πιο πιθανό να παραμείνει στη θέση του ακόμη και μετά από πολλά χρόνια, και αυτό παρά το γεγονός ότι η εγκατάσταση είναι λιγότερο περίπλοκη και φθηνότερη.

Δεδομένου ότι το δοχείο είναι σφραγισμένο, ο εξαερισμός είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της κανονικής υγρασίας. Για αυτό, εκτός από την είσοδο, κατασκευάζονται δύο οπές στην οροφή για σωλήνες εξαερισμού. Τοποθετούνται πλαστικοί σωλήνες. Ένα με μήκος σχεδόν στο κάτω μέρος της δεξαμενής είναι το τροφοδοτικό. Μέσω αυτού, καθαρός αέρας μπαίνει στο κιβώτιο. Η δεύτερη - εξάτμιση - τελειώνει σχεδόν κάτω από την οροφή.Από εκεί, ο αέρας εισέρχεται και βγαίνει στον δρόμο.

Επίσης, για να μπορεί να μεταφέρει φως στο κελάρι, κατασκευάζεται μια οπή μικρής διαμέτρου στην οροφή - 15-20 mm. Ένα καλώδιο τοποθετείται μέσα από αυτό, μετά το οποίο σφραγίζεται.

Μερικοί μπορεί να προσφέρουν διαφορετικές διαμορφώσεις

Μερικοί μπορεί να προσφέρουν διαφορετικές διαμορφώσεις

Πριν αγοράσετε, ελέγξτε σε ποια μορφή θα σας παραδοθεί το προϊόν. Πολλοί κατασκευαστές βάζουν αμέσως ράφια, σκάλες και το κόστος τους περιλαμβάνεται στη συνολική τιμή. Σε ορισμένα μοντέλα, τα ράφια είναι κατασκευασμένα από πλαστικό και ταυτόχρονα ενισχύονται. Άλλοι είναι εξοπλισμένοι με ξύλινα ράφια, αν και τα πλαστικά στηρίγματα είναι ήδη εγκατεστημένα. Ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν επένδυση στους τοίχους και, αν θέλετε, το δάπεδο και η οροφή με ξύλινο ταμπλό. Είναι δύσκολο να πούμε πόσο λογικό είναι αυτό το σχέδιο, αλλά υπάρχει μια πρόταση.

Τι πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά: επιλογές επιλογής

Το πλαστικό κελάρι, θαμμένο στο έδαφος, θα συμπιεστεί από χώμα και νερό. Εάν τα εδάφη είναι επιρρεπή σε άνοδο, σε ορισμένες στιγμές η πίεση είναι πολύ υψηλή, επομένως επιβάλλονται πολύ αυστηρές απαιτήσεις στη δομή.

 • Το πάχος του τοιχώματος επιλέγεται ανάλογα με τη "βαρύτητα" του εδάφους.
  • Εάν εγκαταστήσετε ένα πλαστικό κελάρι για ένα καλοκαιρινό εξοχικό σπίτι ή στο σπίτι, θα βρίσκεστε σε περιοχές με χαμηλή στάθμη νερού - βρίσκονται τουλάχιστον 0,5 μέτρα κάτω από το κάτω μέρος του caisson - μπορείτε να αναζητήσετε μια πολύ ακριβή επιλογή με πάχος τοίχου περίπου 12-15 mm.
  • Εάν, σε χαμηλή στάθμη νερού, τα εδάφη αποστραγγίζουν επίσης το πηγάδι νερού (άμμος, αμμώδης αργίλος, τύρφη), κατάλληλα δοχεία πάχους 10 mm.
  • Με υψηλό επίπεδο υπόγειων υδάτων και εδάφους σε υψόμετρο, απαιτούνται επιλογές με πυκνά τοιχώματα με πλαστικό πάχος περίπου 20 mm.

   Πλαστικό κελάρι για εξοχικό σπίτι ή καλοκαίρι με συγκολλημένα ενισχυτικά

   Πλαστικό κελάρι για εξοχικό σπίτι ή καλοκαίρι με συγκολλημένα ενισχυτικά

 • Οι τοίχοι, το δάπεδο, η οροφή πρέπει να έχουν ενισχυμένα πλευρά. Χυτεύονται (ραβδωτή επιφάνεια) ή συγκολλούνται. Οι λείοι τοίχοι δημιουργούν λιγότερη αντίσταση και είναι πιο εύκολο να σπρώξουν έξω από το έδαφος.
 • Για καλύτερη αντίσταση στη συμπίεση, οι ενισχυτές μπορούν να ενισχυθούν με χαλύβδινες ράβδους (για παράδειγμα, πλαστικά κελάρια POLEX). Η δεύτερη μέθοδος ενίσχυσης είναι ένα εσωτερικό ατσάλινο πλαίσιο, το οποίο είναι επίσης ένα στήριγμα για τα ράφια. Έτσι το Tingard λύνει το πρόβλημα. Η ενίσχυση των τοίχων και των δαπέδων είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη συσσώρευση εδαφών.

  Πλαστικό κελάρι Tingard

  Πλαστικό κελάρι Tingard

 • Το πλαστικό πρέπει να είναι ποιότητας τροφίμων. Πολυαιθυλένιο ή πολυστυρένιο - δεν είναι σημαντικό, αλλά ποιότητας τροφίμων. Αυτή είναι μια υποχρεωτική απαίτηση εάν σκοπεύετε να αποθηκεύσετε όχι μόνο τράπεζες.
 • Είναι πολύ καλό αν υπάρχει προέκταση στο κάτω μέρος του δοχείου - μια φούστα. Αυτός ο σχεδιασμός αντιστέκεται καλύτερα στις πλευστικές δυνάμεις.

Αυτό είναι το ελάχιστο σύνολο απαιτήσεων που θα διασφαλίσει τη σταθερότητα του σχήματος - οι τοίχοι και ο πυθμένας δεν θα λυγίσουν υπό πίεση εδάφους ή δυνάμεις ανύψωσης. Επιπλέον, με την κατάλληλη εγκατάσταση, θα είναι δυνατόν να ελπίζουμε ότι το κιβώτιο δεν θα επιπλέει κατά τη διάρκεια μιας πλημμύρας.

Κανόνες εγκατάστασης

Ειδικές συστάσεις για εγκατάσταση θα δοθούν από τον κατασκευαστή και θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα όσον αφορά, για παράδειγμα, ένα στρώμα εδάφους που πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της οροφής. Αξίζει επίσης να ακούσετε τις προτάσεις για την πλήρωση του λάκκου. Θα δώσουμε ένα γενικό σενάριο εγκατάστασης και σε σχέση με την πιο δύσκολη περίπτωση: ένα υψηλό επίπεδο υπογείων υδάτων σε συνδυασμό με συσσωρευμένο έδαφος.

Δεν πρόκειται για θήκη πολύ υψηλής ποιότητας σε συνδυασμό με λάθος εγκατάσταση

Δεν πρόκειται για θήκη πολύ υψηλής ποιότητας σε συνδυασμό με λάθος εγκατάσταση

Για να αποφευχθεί η εκτόξευση του πλαστικού κελάρι υπό την επίδραση των υπόγειων υδάτων, τοποθετείται ή χυτεύεται μια πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος στο κάτω μέρος του λάκκου. Το πάχος της πλάκας είναι 20 cm, οι διαστάσεις πρέπει να είναι τουλάχιστον 15-20 cm μεγαλύτερες από τις διαστάσεις του δοχείου. Κατά την αυτόματη έκχυση, ένα διπλό πλαίσιο ενίσχυσης (12 mm ή λιγότερο) είναι πλεκτό όπως όταν χύνεται θεμέλιο πλακών... Εάν φτιάξετε μόνοι σας την πλάκα, πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 2 εβδομάδες για να αποκτήσει αρκετή αντοχή το σκυρόδεμα. Τότε μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε.

Η διαδικασία εγκατάστασης ενός πλαστικού κελαριού είναι η εξής:

 • Σκάψτε ένα λάκκο, το βάθος του οποίου είναι τουλάχιστον 40 cm περισσότερο από το ύψος του δοχείου μέχρι την άκρη του λαιμού.Ευθυγραμμίστε το κάτω μέρος, σφίξτε το (είναι καλύτερο με ένα μηχάνημα συμπίεσης, αν όχι - μπορείτε απλά μηχανικά - με ένα κατάστρωμα με προσαρτημένες λαβές και μια πλάκα στο κάτω μέρος.
 • Τοποθετήστε ένα στρώμα γεωυφάσματος με πυκνότητα 200 g / m2. Ο καμβάς πρέπει να είναι 50 cm μεγαλύτερο από το μέγεθος του λάκκου σε κάθε πλευρά.
 • Τοποθετήστε 20 cm χαλίκι στο γεωυφάσματα, ισοπεδώστε το.
 • Τοποθετήστε ή ρίξτε την πλάκα. Για να κάνουμε την πλάκα πιο σταθερή, χρησιμοποιούμε μεγαλύτερη ενίσχυση όταν πλέκουμε το πλαίσιο. Το κάνουμε με καταστήματα - μπορεί να φτάσει στα τείχη του λάκκου. Κατά τη χύτευση της πλάκας, μην ξεχάσετε να ενσωματώσετε καρφιά ή άλλους συνδετήρες για να στερεώσετε το κιβώτιο. Αυτά τα στηρίγματα / άγκιστρα πρέπει να είναι από ανοξείδωτο ατσάλι.

  Η τοποθέτηση της πλάκας γρηγορότερα από το να το κάνει στη θέση του

  Η τοποθέτηση της πλάκας γρηγορότερα από το να το κάνει στη θέση του

 • Ένα πλαστικό κελάρι τοποθετείται στην τελική πλάκα για καλοκαιρινή κατοικία ή στο σπίτι, στερεωμένο στην πλάκα χρησιμοποιώντας ανοξείδωτα σχοινιά ή πλαστικά σφεντόνα.
 • Θερμομόνωση τοίχων. Για να διατηρηθεί μια θετική θερμοκρασία μέσα στο κελάρι σε κρύο καιρό, οι τοίχοι πρέπει να είναι μονωμένοι. Είναι καλύτερα να τοποθετείτε εξωθημένο αφρό πολυστυρολίου στο έδαφος. Πάχος - 50 mm. Πόσο βαθιά? 10-20 cm κάτω από το βάθος κατάψυξης.
 • Συμπληρώνοντας το λάκκο. Πριν από την πλήρωση, γυρίστε το γεωυφάσματα, τοποθετήστε την πύλη στην πλάκα. Μπορείτε να το διορθώσετε με κάτι έτσι ώστε να μην αναδιπλώνεται. Αλλά περαιτέρω μπορεί να υπάρχουν επιλογές:
  • Ορισμένοι κατασκευαστές απαιτούν να γεμίσουν με σκυρόδεμα και ακόμη και να ενισχύσουν τους τοίχους σε δύο σειρές. Φυσικά, θα είναι αξιόπιστο και τίποτα δεν θα βγει, τα τείχη δεν θα λυγίσουν. Για ποιο λόγο όμως είναι το πλαστικό κιβώτιο; Μόνο για στεγανοποίηση; Έτσι, με μαστίχα για πισίνες, μπορείτε να λερώσετε τοίχους από μπετόν και να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα και το κόστος στεγανοποίησης θα είναι 10-20 φορές μικρότερο, ακόμη και αν παίρνετε πολύ ακριβές ενώσεις και εφαρμόζετε σε πολλά στρώματα.

   Γιατί, σε αυτήν την περίπτωση, ένα πλαστικό δοχείο;

   Γιατί, σε αυτήν την περίπτωση, ένα πλαστικό δοχείο;

  • Μπορεί να χρειαστεί να γεμίσετε με μείγμα σκυροδέματος από άμμο. Σε ορισμένες αναλογίες (υποδεικνύεται από τον κατασκευαστή), η άμμος κατασκευής και το σκυρόδεμα αναμιγνύονται. Ο χώρος μεταξύ του τοιχώματος του κελαριού και του λάκκου γεμίζει με αυτό το μείγμα. Κατά την πλήρωση, το μείγμα συμπιέζεται καλά. Όταν βρέχει, αυτό το μείγμα θα μετατραπεί σταδιακά σε σκυρόδεμα. Άρα αυτός είναι ένας από τους υπότυπους σκυροδέτησης.
  • Συμπλήρωση με άμμο ή χαλίκι. Σε αυτήν την έκδοση, η συμπλήρωση θα λειτουργήσει ως αποσβεστήρας για τις δυνάμεις ανύψωσης του παγετού. Όμως, το χαλαρότερο μέγεθος θα βοηθήσει τη συλλογή νερού εδώ. Επειδή το πλαστικό δεν αντιδρά με το νερό και δεν το φοβάται, αυτή η επιλογή είναι δυνατή.
  • Συμπλήρωση με "γηγενές" έδαφος. Αυτές οι συστάσεις δίνονται από κατασκευαστές που είναι σίγουροι για το προϊόν τους. Τίποτα δεν σας εμποδίζει να το γεμίσετε με άμμο ή χαλίκι.

   Πώς να γεμίσετε το κενό μεταξύ των τοιχωμάτων του λάκκου και του κιβωτίου

   Μπορείτε να γεμίσετε το κενό μεταξύ των τοιχωμάτων του λάκκου και του κιβωτίου με το δικό σας χώμα

 • Μόνωση της κορυφής. Συνιστάται να τοποθετήσετε τη μόνωση όχι μόνο πάνω από το δοχείο, αλλά και να πιάσετε 1-1,5 μέτρα στα πλάγια. Αυτό αποτελεί εγγύηση ότι ο παγετός δεν θα καθιερωθεί στην οροφή το χειμώνα και η υγρασία δεν θα συμπυκνωθεί το καλοκαίρι. Μόνωση - εξωθημένος αφρός πολυστυρολίου 50 mm. Τοποθετήστε σε δύο στρώσεις με ένα κενό στις ραφές.
 • Γέμισμα της πλάκας ή πλήρωση με χώμα. Η σόμπα χύνεται εάν το GWL είναι πολύ υψηλό. Το επιπλέον φορτίο είναι μόνο ένα πλεονέκτημα. Μπορείτε να γεμίσετε με χώμα εάν η κατάσταση δεν είναι τόσο τρομερή.

Όπως μπορείτε να δείτε, η εγκατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη, αλλά πρόκειται για μια "δύσκολη" θήκη - υψηλά υπόγεια νερά και πηλό ή αργαλειό. Αν και, τέτοιες συνθήκες είναι πραγματικότητα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας.

Σκάλες και είσοδος

Συνήθως, μια κάθετη σκάλα τοποθετείται σε ένα πλαστικό κελάρι - μέταλλο ή πλαστικό. Η χρήση του δεν είναι εύκολη. Είναι ακόμα φυσιολογικό για τους νέους, αλλά είναι πολύ δύσκολο για τους ηλικιωμένους. Επίσης, φανταστείτε πώς θα χαμηλώσετε / σηκώσετε σάκους πατάτας, καρότων, τεύτλων. Οι τράπεζες δεν είναι καλύτερες. Πώς να τα ανεβάσετε ή να τα χαμηλώσετε, ώστε να μην σπάσουν. Εντάξει, μπορείτε να σκεφτείτε κάτι για το φορτίο. Για παράδειγμα, κάντε τον απλούστερο ανελκυστήρα: μπλοκ, σχοινί, καλάθι. Φορτώστε τα αναλώσιμα σε καλάθια και χαμηλώστε τα με αυτόν τον τρόπο.Το πρόβλημα έχει επιλυθεί εν μέρει, αλλά το να ανεβείτε και να κατεβείτε τις απότομες σκάλες είναι ένα άλυτο πρόβλημα.

Πλαστικό κιβώτιο για κελάρι με κεκλιμένη είσοδο

Πλαστικό κιβώτιο για κελάρι με κεκλιμένη είσοδο

Είναι πολύ πιο βολικό εάν η σκάλα τοποθετείται υπό γωνία, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, απαιτείται ένας λαιμός για σχεδόν όλο το μήκος του σώματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, γίνεται μια παραγγελία για μια πλαστική θήκη για παραγγελία. Κατά την υποβολή μιας παραγγελίας, μπορείτε να ελέγξετε αν μπορούν να κάνουν μεγάλο λαιμό. Αυτό δεν πρέπει να επηρεάζει τη δύναμη με κανέναν τρόπο. Η μόνη πιθανή συνέπεια: η μάζα θα μειωθεί, η οποία πιέζει το κιβώτιο από πάνω, σώζοντας την από το σπρώξιμο. Η διέξοδος είναι να κάνουμε την πλάκα ελαφρώς παχύτερη στην κορυφή.

Υπάρχει μια ακόμη επιλογή. Ορισμένοι κατασκευαστές (Titan) έχουν αναπτύξει μοντέλα πλαστικών κελαριών με κεκλιμένη είσοδο. Φυσικά, είναι πολύ πιο βολικό στη χρήση, αλλά είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν. Και η τιμή είναι ακόμη υψηλότερη.

Παρόμοιες δημοσιεύσεις
σχόλιο 2
 1. Σεργκέι
  05/17/2019 στις 09:13 - Απάντηση

  Είναι απαραίτητο να σκυροδέσετε ένα πλαστικό κελάρι έτσι ώστε οι τοίχοι να μην επιπλέουν και να μην λυγίζουν. Η εξάπλωση με μαστίχα στους εξωτερικούς τοίχους δεν θα αντικαταστήσει το πλαστικό ως προς τη στεγανότητα και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον σε σύγκριση με το σκυρόδεμα, στο οποίο μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα.

 2. Ντμίτρι
  09.12.2020 στις 15:10 - Απάντηση

  Σε ένα πλαστικό κελάρι, χύνεται σκυρόδεμα για να το φορτώσει. Για συμπλήρωση, αρκεί ένα μείγμα ξηρού άμμου-τσιμέντου 5: 1. Αυτός ο κανόνας λειτουργεί αν το πλαστικό κελάρι είναι κατασκευασμένο από πρωτογενές πολυπροπυλένιο υψηλής ποιότητας. Και αν ξυπνήσετε για να τοποθετήσετε κελάρια από ανακυκλώσιμα υλικά, τότε φυσικά είναι απαραίτητο να ρίξετε σκυρόδεμα στις πλευρές και μπορείτε επίσης να βάλετε ένα μεταλλικό πλαίσιο μέσα. Επειδή το ανακυκλωμένο πλαστικό δεν διατηρεί το σχήμα του υπό πίεση. Παρεμπιπτόντως, αυτοί οι κανόνες θα σας βοηθήσουν όταν επιλέγετε ένα πλαστικό κελάρι.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες