Είναι δυνατόν να κάνετε επισκευές τα σαββατοκύριακα και τις αργίες

Εργασίες ανακαίνισης το σαββατοκύριακοεμπόδιο μεταξύ γειτόνων και οικοδόμων. Κάποιοι θέλουν να παραδώσουν την εγκατάσταση το συντομότερο δυνατό, άλλοι θέλουν να βάλουν τα παιδιά στο κρεβάτι και να χαλαρώσουν μετά τη δουλειά. Η κατάσταση περιπλέκεται από τις ιδιαιτερότητες των πολυκατοικιών. Για παράδειγμα, σε σπίτια πάνελ, λόγω της διάταξης των πλακών, οι δυνατοί ήχοι αντηχούν, οι κραδασμοί ενισχύονται.

όταν δεν μπορείς να κάνεις θόρυβο

Ο χρόνος κατά τον οποίο δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν εργασίες επισκευής

Τι ώρες και πότε μπορεί να επισκευαστεί το σπίτι; Τι να κάνετε με εκείνους που διαταράσσουν την ειρήνη των γειτόνων τους; Είναι ρεαλιστικό να προσαχθούν θορυβώδεις ενοικιαστές στη δικαιοσύνη; Αποδεικνύεται ότι το πρόβλημα υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, αν και δεν υπάρχει γενικός κανονισμός για ολόκληρη τη χώρα. Ας μιλήσουμε για αυτό στο άρθρο.

Τι μετράει ως θόρυβος

Στις βιομηχανικές πράξεις, ο θόρυβος είναι μια απτή έννοια που μετράται σε hertz και ντεσιμπέλ. Το ζήτημα του κατά πόσον είναι δυνατή η πραγματοποίηση επισκευών τα σαββατοκύριακα σχετίζεται άμεσα με το τι προγραμματίζεται. Για παράδειγμα, εγκατάσταση ελασμάτων (όταν δεν χρησιμοποιείτε κυκλικό πριόνι) και ταπετσαρία μην προκαλεί πολύ δυνατό θόρυβο. Κατά συνέπεια, μπορούν να γίνουν ακόμη και τη νύχτα.

Αποσυναρμολόγηση πλακιδίων με διάτρηση, διάτρηση, σχισίματα - αυτά είναι θορυβώδη έργα. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι σημαντικό σε ποιες ώρες μπορείτε να κάνετε επισκευές και πότε πρέπει να αφήσετε το εργαλείο. Πολλά εξαρτώνται από τις ακουστικές ιδιότητες του δωματίου, το πάχος των δαπέδων και τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του σπιτιού.

τύποι θορύβου στο διαμέρισμα

Τύποι θορύβου που παράγονται στο διαμέρισμα, εκτός από εργασίες επισκευής

Ο θόρυβος ταξινομείται σύμφωνα με διάφορα κριτήρια:

 1. Φάσμα: τονικό (μη ομοιόμορφο) και ευρυζωνικό (χωρίς έντονο ήχο).
 2. Χρόνος αναπαραγωγής: σταθερός, μη σταθερός, ώθηση.
 3. Διάρκεια μέτρησης: ισοδύναμο (για μεγάλο χρονικό διάστημα) και μέγιστο (ανώτατα όρια).

Νόμος περί θορύβου

Τα θέματα της Ομοσπονδίας ρυθμίζουν ανεξάρτητα αυτόν τον τομέα. Το χρονικό διάστημα που μπορείτε να πραγματοποιήσετε εργασίες επισκευής εξαρτάται από την περιοχή. Για παράδειγμα, στην πρωτεύουσα υπάρχει ένας νόμος για την τήρηση της ειρήνης των πολιτών και της σιωπής στην πόλη της Μόσχας. Σύμφωνα με αυτό το έγγραφο, ισχύουν οι ακόλουθοι κανονισμοί:

 1. Νυχτερινή ώρα - από 23 έως 7 ώρες.
 2. Οι επισκευές είναι ενέργειες που παραβιάζουν την ειρήνη και την ησυχία των πολιτών.
 3. Η εκτέλεση τέτοιων ενεργειών τη νύχτα είναι απαράδεκτη.
 4. Οι εργασίες επισκευής μπορούν να πραγματοποιούνται τις Κυριακές και τις αργίες από τις 9 έως τις 13 και από τις 15 έως τις 19 ώρες.

Σπουδαίος! Στον ίδιο νόμο, υπάρχει αντίφαση: δηλώνεται ότι δεν πρέπει να κάνετε θόρυβο τις αργίες και τις Κυριακές, αλλά τίποτα δεν αναφέρεται χωριστά για το Σάββατο. Ωστόσο, αυτή η ημέρα είναι επίσης μη εργάσιμη ημέρα για τους περισσότερους πολίτες.

Μια άλλη κανονιστική πράξη, δηλαδή ο Κώδικας Διοικητικών Αδικημάτων (Κώδικας Διοικητικών Αδικημάτων) της Μόσχας, θεσπίζει ευθύνη για μη συμμόρφωση με τους παραπάνω κανόνες. Ο παραβάτης βάσει του άρθρου 3.13 του διοικητικού κώδικα αντιμετωπίζει πρόστιμο 1-3 χιλιάδες ρούβλια και εταιρείες - από 40 έως 80 χιλιάδες ρούβλια. Οι υποθέσεις αυτής της κατηγορίας εξετάζονται από τη διοικητική επιτροπή των νομών, εκτός δικαστηρίου.

κυρώσεις θορύβου

Πρόστιμα για παραβίαση του νόμου σιωπής κατά την επανάληψη παραπάνω

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο θόρυβος είναι κανονικοποιημένος τόσο στο διαμέρισμα όσο και στην παρακείμενη περιοχή. Δηλαδή, απαγορεύεται η ανακαίνιση την Κυριακή όχι μόνο εντός του χώρου, αλλά και έξω (για παράδειγμα, όταν μονώνεται η πρόσοψη). Οι αστυνομικοί έχουν το δικαίωμα να σταματήσουν την παραγωγή και να επιβάλουν πρόστιμα στους παραβάτες.

Οι ίδιες απαιτήσεις ισχύουν για ξενώνες, πολυώροφα κτίρια (για παράδειγμα, εξοχικές κατοικίες για πολλές οικογένειες).Εάν ένας μη οικιστικός χώρος: ένα γραφείο, ένα φαρμακείο, ένα κατάστημα βρίσκεται σε μια πολυκατοικία, οι χρήστες του πρέπει επίσης να συμμορφώνονται με παρόμοιες απαιτήσεις.

Πρότυπα θορύβου

Όλες οι παράμετροι για το επίπεδο θορύβου στο διαμέρισμα καταχωρούνται στο SanPiN 2.1.2.2645-10.

Μέγιστο επίπεδο (ντεσιμπέλ) / Χρόνος από 7.00 έως 23.00 από τις 23:00 έως τις 7:00
στο διαμέρισμα 55 45
στην παρακείμενη περιοχή 70 60

 

Ισοδύναμο επίπεδο (ντεσιμπέλ) / Ώρα από 7.00 έως 23.00 από τις 23:00 έως τις 7:00
στο διαμέρισμα 40 30
στην παρακείμενη περιοχή 55 45

Για κατανόηση: τα 45 dB είναι μια συνηθισμένη συνομιλία και τα 60 dB είναι μια τηλεόραση με ένταση που απέχει πολύ από το μέγιστο. Αποδεικνύεται ότι η επισκευή τα σαββατοκύριακα είναι παράνομη, αφού ξεπερνούν ξεκάθαρα τα καθορισμένα όρια. Δεν είναι δύσκολο να μετρήσετε το επίπεδο θορύβου, υπάρχουν οικιακές συσκευές προς πώληση ή μπορείτε να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας.

Σύμφωνα με τον ίδιο μητροπολίτη "Νόμο για τη Σιωπή", αυτοί οι απαιτήσεις δεν ισχύουν για κατοικίες που τέθηκαν σε λειτουργία εντός ενάμισι έτους... Αποδεικνύεται ότι απαγορεύεται η κατασκευή, ακόμη και κατά τη διάρκεια διακοπών, σε νέο κτίριο. Για να είμαστε δίκαιοι, ο μικρότερος αριθμός καταγγελιών προς τις εποπτικές αρχές λαμβάνεται από τους κατοίκους αυτών των εγκαταστάσεων.

Είναι δυνατόν να κάνετε επισκευές το Σάββατο

Εάν ο νόμος του υποκειμένου της Ομοσπονδίας δεν προβλέπει διαφορετικά, τότε από 10 έως 13 και τηρώντας την ώρα ησυχίας από 15 έως 19 ώρες, είναι πολύ πιθανό να τακτοποιήσετε το διαμέρισμα. Δεν επιτρέπονται εργασίες ανακαίνισης το Σάββατο τα βράδια και τη νύχτα. Είναι καλύτερα να σχεδιάζετε εργασίες έτσι ώστε ο θόρυβος να μην είναι τονικός και συνεχής. Για παράδειγμα, τα Σάββατα, μπορείτε να συναρμολογήσετε την κουζίνα, να κρεμάσετε ντουλάπια. Και η πιο θορυβώδης δουλειά, η αποσυναρμολόγηση χωρισμάτων, η διάτρηση κ.λπ., είναι καλύτερο να αναβληθεί στις καθημερινές.

Είναι δυνατόν να κάνετε επισκευές την Κυριακή

Στα περισσότερα θέματα της Ομοσπονδίας, απαγορεύεται ο θόρυβος τις Κυριακές και τα Σαββατοκύριακα. Εάν η στάθμη θορύβου υπερβαίνει τα 45 dB κατά την περίοδο από 23 έως 7 ή 55 dB - το υπόλοιπο του χρόνου, η εργασία θα πρέπει να αναβληθεί. Εκτός από το πρόστιμο που διαταράσσει την ειρήνη των πολιτών, υπάρχει ο κίνδυνος ευθύνης για μη συντονισμένη ανάπλαση, εισβολή σε συστήματα εξαερισμού κ.λπ.

Χρονικά πλαίσια εργασίας για τη Μόσχα και τις περιοχές

Ο χρόνος μέχρι που μπορείτε να κάνετε επισκευές στο διαμέρισμα εξαρτάται από το θέμα της Ομοσπονδίας. Για παράδειγμα, στην περιοχή της Μόσχας, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες όπως στην πρωτεύουσα (από 9 έως 13, από 15 έως 19 ώρες). Για την περίοδο αυτο-απομόνωσης το 2020, εισήχθησαν ακόμη αυστηρότεροι περιορισμοί, απαγορεύοντας τις κατασκευαστικές εργασίες από 11 έως 17 ώρες - τις συνηθισμένες ημέρες και τα Σάββατα.

από τι σε τι ώρα μπορείτε να κάνετε επισκευές

Χρονοδιάγραμμα για τη διατήρηση της σιωπής στη Μόσχα

Σε περίπτωση συγκρούσεων με γείτονες, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε τέθηκε σε λειτουργία το σπίτι και σε ποια τοποθεσία ανήκει. Μην κάνετε έκπτωση στην αυτοοργάνωση επίσης. Οι κάτοικοι του σπιτιού μπορούν να συμφωνήσουν ανεξάρτητα σχετικά με το τι ώρα να ασχοληθούν με την κατασκευή. Μπορείτε να εμπλέξετε μια εταιρεία διαχείρισης στις διαπραγματεύσεις.

Επισκευές στις διακοπές

Αξίζει να θυμόμαστε την ανωτέρα βία. Για παράδειγμα, ο νόμος «Σιωπή» για τη Μόσχα αναφέρει ότι η επίδρασή του δεν ισχύει για την εξάλειψη των ατυχημάτων, την πρόληψη ζημιών κ.λπ.

Εδώ είναι μόνο οι πιο κοινές καταστάσεις:

 1. Εξάλειψη έκτακτης ανάγκης (αγωγός, υπονόμος, ρήξη συστήματος θέρμανσης).
 2. Αποκατάσταση μηχανικών δικτύων (συμπεριλαμβανομένων αγωγών αέρα, τροφοδοσίας).
 3. Εργασίες έκτακτης ανάγκης που σχετίζονται με την ενίσχυση κτιρίων και κατασκευών.

Αντικατάσταση κλειδαριών, θυρών εισόδου, κουφωμάτων παραθύρων και διπλών υαλοπινάκων, καλοριφέρ μπορούν επίσης να αναφέρονται σε εργασίες έκτακτης ανάγκης. Ταυτόχρονα, η ύπαρξη έγκυρων λόγων για τον θόρυβο δεν στερεί από το διοικητικό όργανο το δικαίωμα να συντάξει ένα πρωτόκολλο.

Εάν είναι απαραίτητο να εκτελέσετε εργασία ένα σαββατοκύριακο, είναι καλύτερο να συμφωνήσετε εκ των προτέρων με τους γείτονες, προκειμένου να αποφύγετε συγκρούσεις. Συζητήστε μια ώρα που είναι βολική όχι μόνο για εσάς, αλλά και για αυτούς.

Τι να κάνετε εάν ένας γείτονας παραβιάζει το νόμο

Οι Muscovites είναι τυχεροί: αν υπάρχει θόρυβος στο γειτονικό διαμέρισμα, αρκεί να καλέσετε το "102" - ο αποστολέας θα ανακατευθύνει την κλήση στον ίδιο τον εξουσιοδοτημένο οργανισμό. Οι εδαφικές αστυνομικές υπηρεσίες θα ασχοληθούν με τον καθορισμό του γεγονότος του αδικήματος και την περαιτέρω καταχώρισή του. Σε άλλες συστατικές οντότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η διαδικασία είναι παρόμοια, ωστόσο, θα πρέπει να αναζητήσετε δικαιοσύνη σε έναν γείτονα απευθείας στα όργανα εσωτερικών υποθέσεων.

Σε γενικές γραμμές, η διαδικασία προστασίας των δικαιωμάτων μοιάζει με αυτήν:

 1. Επικοινωνήστε με την αστυνομία ή την εταιρεία διαχείρισης μέσω τηλεφώνου.
 2. Λάβετε μέτρα για να διορθώσετε το γεγονός (εγγραφή σε ήχο ή βίντεο, καλέστε άλλους γείτονες ως μάρτυρες).
 3. Αναζητήστε δίωξη γράφοντας δήλωση στην τοπική αρχή.

Εφόσον η ποινή για παραβίαση είναι εμφανής, η επιθυμία παραβίασης της λειτουργίας ήχου θα εξαφανιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αποτέλεσμα

Έτσι, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της νομοθεσίας της Μόσχας, λάβαμε μια σαφή απάντηση στην ερώτηση που τέθηκε - δεν μπορείτε να κάνετε επισκευές στις διακοπές... Οι κανονισμοί απαγορεύουν τον θόρυβο τις Κυριακές και όλες τις άλλες ημέρες, η εργασία πρέπει να σταματήσει την καθορισμένη ώρα.

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες