Κάνοντας ιδιοκτησία εξοχικής κατοικίας

Η εγγραφή ενός εξοχικού σπιτιού ανοίγει νέες ευκαιρίες για τον ιδιοκτήτη: το αντικείμενο μπορεί να είναι ασφαλισμένο, να πωλείται, να δωρίζεται, να κληροδοτείται. Η διαδικασία εξαρτάται από διάφορες αποχρώσεις: τη διαθεσιμότητα εγγράφων για ακίνητα, την κατηγορία χρήσης γης, την τοποθεσία του κτιρίου. Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε τη διαδικασία σε γενικούς όρους και θα δώσουμε προσοχή σε μερικές από τις λεπτές αποχρώσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε.

εγγραφή εξοχικής κατοικίας σε ιδιοκτησία

Πρέπει να δηλώσετε μια εξοχική κατοικία στην ιδιοκτησία πριν από την έναρξη της κατασκευής

Πρέπει να εγγραφώ ένα σπίτι στη χώρα

Ιδιοκτησία σπιτιούένα σημαντικό βήμα γιατί θα προστατεύσει το δικαίωμα ιδιοκτησίας. Σε περίπτωση κατάσχεσης της γης ή παράνομες ενέργειες τρίτων, μπορείτε να λάβετε αποζημίωση για το ακίνητο. Η εγγραφή ενός σπιτιού στον ιστότοπο θα του επιτρέψει να αποξενωθεί, συμπεριλαμβανομένης της πώλησής του, σε ορισμένες περιπτώσεις - για να αποκτήσετε εγγραφή στον τόπο κατοικίας.

Μια άλλη σημαντική πτυχή είναι να αποφευχθεί η μετάβαση. Κάθε δομή που δημιουργείται χωρίς έγγραφα τίτλου μπορεί να καταστραφεί με δικαστική απόφαση ή εκτελεστική αρχή. Οι επικοινωνίες του οικισμού (αποχέτευση, παροχή φυσικού αερίου) μπορούν να μεταφερθούν στο σπίτι.

Εξετάστε δύο επιλογές:

 1. Η εγκατάσταση βρίσκεται σε μια κηπευτική συνεργασία (SNT, DNT).
 2. Το κτίριο βρίσκεται σε έναν οικισμό (IZHS - χωριό, hacienda).

Ως εκ τούτου, το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξεκινήσετε με την εγγραφή ενός σπιτιού στην ιδιοκτησία μάθετε ακριβώς πού βρίσκεται. Ορισμένες ενώσεις έχουν χάσει εδώ και πολύ καιρό τα διοικητικά τους όργανα και θεωρούνται χωριά. Μερικές φορές το κτίριο που βρίσκεται κοντά στο ST, αναφέρεται επίσημα στα εδάφη των οικισμών. Η εδαφική τοποθεσία καταγράφεται στο πιστοποιητικό κρατικής εγγραφής του οικοπέδου.

Προσοχή! Η απλοποιημένη διαδικασία εγγραφής ισχύει μόνο για κατοικίες που βρίσκονται στο SNT, DNT. Για την κατασκευή ενός κτιρίου στη γη του IZHS, απαιτείται άδεια από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ποια έγγραφα απαιτούνται

Σύμφωνα με το άρθρο 8 του ομοσπονδιακού νόμου αριθ. 218 «Για το κράτος. εγγραφή ακινήτων ", σπίτι κήπου - ο σκοπός της δομής. Αυτός ο τύπος προβλεπόμενης χρήσης εκχωρείται μόνο εάν το κτίριο είναι σε συνεργασία (στα εδάφη του SNT, DNT). Ταυτόχρονα, η συμμετοχή στην εταιρική σχέση είναι προαιρετική, δεν απαιτείται πιστοποιητικό από τον πρόεδρο.

Έγγραφα για εγγραφή κατοικίας σε ιδιοκτησία, εάν ο ιστότοπος ανήκει στο SNT, DNT:

 1. ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ.
 2. Απόσπασμα από το USRN, επιβεβαιώνοντας την ιδιοκτησία του οικοπέδου.
 3. Ειδοποίηση ότι η εγκατάσταση που κατασκευάζεται πληροί τις απαιτήσεις πολεοδομικού σχεδιασμού.
 4. Διαβατήριο πολίτη της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
 5. Τεχνικό σχέδιο κατασκευής (παραγγέλθηκε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών).

Εάν η δομή βρίσκεται σε έναν οικισμό, εφαρμόζεται η γενική διαδικασία για την καταχώριση του τίτλου στο αντικείμενο ακινήτων. Είναι δυνατή η νομιμοποίηση μιας μη εξουσιοδοτημένης δομής στις εκτάσεις μεμονωμένων κατοικιών ή ιδιωτικών οικοπέδων μόνο στο δικαστήριο.

πώς να κανονίσετε ένα εξοχικό σπίτι

Διαδικασία εγγραφής σπιτιού

Πώς να κανονίσετε ένα dacha ως κτίριο κατοικιών, έναν αλγόριθμο για μια συνεργασία:

 1. ετοιμάστε ένα κατασκευαστικό έργο ·
 2. υποβάλλει ειδοποίηση μέσω της πύλης των δημόσιων υπηρεσιών ·
 3. εκτελεί κατασκευή?
 4. παραγγείλετε ένα τεχνικό σχέδιο από κτηματολογικό μηχανικό.
 5. αποστολή ειδοποίησης ολοκλήρωσης της κατασκευής.

Σπουδαίος! Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, τα έγγραφα που είναι απαραίτητα για την εγγραφή ενός σπιτιού στην ιδιοκτησία πρέπει να συλλέγονται κατά την ολοκλήρωση της εργασίας. Δηλαδή, η ειδοποίηση για την έναρξη της κατασκευής αποστέλλεται πριν από την έναρξη της εργασίας.Ταυτόχρονα, ακόμη και αν η δομή έχει ήδη ανεγερθεί, μπορείτε να κάνετε ένα τέχνασμα και να προσποιηθείτε ότι η κατασκευή δεν έχει ξεκινήσει (θα είναι σχετική μετά τις 31/3/2021).

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αμνηστία dacha και την απλοποιημένη διαδικασία για την εγγραφή ενός σπιτιού στην ιδιοκτησία. Υπάρχουν αποχρώσεις με την επιβεβαίωση της ιδιοκτησίας της γης, εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμα έγγραφα. Είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με ένα δικηγορικό γραφείο για την επίλυση αυτών των ζητημάτων.

Παράδειγμα. Μετά το θάνατο της μητέρας του, ο πολίτης Γ. Κληρονόμησε, τυποποίησε την κυριότητα όλων των περιουσιών, με εξαίρεση τον ιστότοπο SNT. Στη συνέχεια, ήθελε να χτίσει ένα εξοχικό σπίτι, αλλά δεν υπήρχε καμία πράξη τίτλου. Πήρε έφεση στο δικαστήριο με δήλωση αξίωσης για αναγνώριση της ιδιοκτησίας της γης.

Η αμνηστία της Ντάχα και οι όροι της

Στη Ρωσία, από το 2006, έχει τεθεί σε εφαρμογή μια απλοποιημένη διαδικασία εγγραφής ακινήτων σε συλλόγους κήπων. Η αμνηστία dacha για την εγγραφή ενός σπιτιού έχει παραταθεί πολλές φορές. Η τρέχουσα προθεσμία για τη γραφειοκρατία είναι η 1η Μαρτίου 2021. Είναι πιθανό ότι θα είναι πραγματικά ο τελευταίος, και μετά από αυτήν την ημερομηνία θα πρέπει να πάτε στο δικαστήριο.

Η αμνηστία προϋποθέτει μια απλοποιημένη διαδικασία εγγραφής ενός σπιτιού: απαιτούνται μόνο ένα τεχνικό σχέδιο και μια πράξη ιδιοκτησίας γης. Τα έγγραφα υποβάλλονται στο τοπικό υποκατάστημα της Rosreestr μέσω της πύλης δημόσιων υπηρεσιών ή μέσω της MFC, η διαδικασία θα διαρκέσει τουλάχιστον 9 ημέρες. Μπορούν να καταχωρηθούν όλοι οι τύποι κατασκευών: εξοχικές κατοικίες, γκαράζ, λουτρά, κτίρια οικιακής χρήσης.

Η κύρια προϋπόθεση: πρέπει να βρίσκονται στα εδάφη του SNT, DNT. Παρακαλώ σημειώστε: το "dacha amnesty" σας επιτρέπει να νομιμοποιήσετε και τα ίδια τα οικόπεδαεάν είχαν παρασχεθεί στους πολίτες πριν από το 2001. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να επικοινωνήσετε με τις τοπικές αρχές με μια αντίστοιχη δήλωση.

Θα κατεδαφιστεί η μη εξουσιοδοτημένη κατασκευή μετά την «αμνηστία dacha»

Το ερώτημα που ενδιαφέρει τους ιδιοκτήτες είναι η περαιτέρω μοίρα των εξοχικών σπιτιών τους. Κατεδάφιση δομών σε ιστότοπους που ενδιαφέρουν τους επενδυτές. Και στη ζώνη κινδύνου - όχι μόνο στην περιοχή της Μόσχας, αλλά και στην περιοχή του Λένινγκραντ, καθώς και σε άλλες τοποθεσίες όπου μπορείτε ενδεχομένως να κερδίσετε χρήματα.

Όλα τα είδη "γωνιών αρκούδας" που βρίσκονται μακριά από οικισμούς είναι απίθανο να ενδιαφέρουν τις αρχές. Αλλά μην ξεχνάτε ότι η απουσία εγγράφου που επιβεβαιώνει την ιδιοκτησία της γης (και της δομής) δίνει στο κράτος την ευκαιρία ανά πάσα στιγμή να αποσύρει τη γη για τις δικές της ανάγκες. Επομένως, είναι καλύτερα να μην το ρισκάρετε και να μην ξοδεύετε χρόνο και χρήμα για τη νομιμοποίηση του αντικειμένου.

Πού να πάτε

Στην παραπάνω διαδικασία, η εγγραφή ενός σπιτιού σε οικόπεδο στην ιδιοκτησία μπορεί να γίνει μέσω της πύλης δημόσιων υπηρεσιών - εξ αποστάσεως. Ο αιτών μπορεί προσωπικά ή μέσω αντιπροσώπου να επικοινωνήσει με το MFC που εξυπηρετεί την περιοχή. Ένας πληρεξούσιος θα χρειαστεί πληρεξούσιο.

Για να καταρτίσετε ένα τεχνικό σχέδιο κατασκευής, πρέπει να αφήσετε μια αίτηση στις αρχές ΔΔΠ στην οποία ανήκει η εταιρική σχέση. Ο ευκολότερος τρόπος για να βρείτε ένα γραφείο στο Διαδίκτυο είναι να συμπληρώσετε τη φόρμα εκεί.

Λόγος άρνησης εγγραφής

Σύμφωνα με Το άρθρο 26 του ομοσπονδιακού νόμου αριθ. 218, η διαδικασία εγγραφής αναστέλλεται εάν έχει ληφθεί ειδοποίηση ότι η δομή δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της πολεοδομικής νομοθεσίας. Παρέχονται οι λόγοι για την έκδοσή του Μέρος 20, άρθρο 55 τον αντίστοιχο κωδικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι απόρριψης είναι προβλήματα με έγγραφα γης (ακυρότητα εγγράφων), οικόπεδο (έχει έκταση μεγαλύτερη από το μέγιστο), δομή (παραβιάστηκαν οι κανόνες κατά την κατασκευή). Ορισμένες ελλείψεις μπορούν να διορθωθούν, άλλες δεν είναι. Έτσι, είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί η ιδιοκτησία του οικοπέδου στο δικαστήριο, το αμφισβητούμενο αντικείμενο μπορεί να μετακινηθεί περαιτέρω από τα σύνορα.

λόγοι για την άρνηση εγγραφής ενός σπιτιού στον ιστότοπο

Λόγοι απόρριψης της εγγραφής

Συμβαίνει ότι ο ιδιοκτήτης διαθέτει δύο οικόπεδα και το κτίριο βρίσκεται και στα δύο. Το αντικείμενο δεν μπορεί να καταχωρηθεί τόσο εκεί όσο και εκεί.Απαιτείται διαδικασία συνδυασμού οικόπεδων (εάν η συνολική έκτασή τους δεν υπερβαίνει τη μέγιστη επιτρεπόμενη παράμετρο). Η άρνηση εγγραφής μπορεί να αμφισβητηθεί στο δικαστήριο.

Εγγραφή εξοχικής κατοικίας χωρίς έγγραφα

Μεταξύ των ζητημάτων που μπορεί να αντιμετωπίσει ο ιδιοκτήτης του κτιρίου είναι η έλλειψη εγγράφου που να επιβεβαιώνει την ιδιοκτησία του ιστότοπου. Είναι καλό αν απλώς χαθεί - σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να το επαναφέρετε.

Είναι χειρότερο εάν ένα τέτοιο έγγραφο δεν έχει εκδοθεί ποτέ ή αναφέρεται σε άλλο άτομο. Σε αυτήν την περίπτωση, απαιτείται αναγνώριση της ιδιοκτησίας του ιστότοπου στο δικαστήριο (η διαδικασία μπορεί να καθυστερήσει πολύ). Πάνω, αναφέρεται ποια έγγραφα πρέπει να είναι στη χώρα και, ελλείψει αυτών, η διαδικασία εγγραφής καθίσταται αδύνατη.

Το κόστος

Για να μάθετε πόσο κοστίζει η εγγραφή ενός σπιτιού στον ιστότοπο, Ας υπολογίσουμε το υποχρεωτικό και προαιρετικό κόστος για την περιοχή της Μόσχας:

 1. Σχεδιασμός κτιρίου - από 3 χιλιάδες ρούβλια.
 2. Υπηρεσίες κτηματολογικών μηχανικών - 15 χιλιάδες ρούβλια.
 3. Κρατικό καθήκον για εγγραφή δικαιωμάτων ιδιοκτησίας - 350 ρούβλια.
 4. Πιθανοί ενδιάμεσοι - από 5 χιλιάδες ρούβλια.

Έτσι, τα υποχρεωτικά έξοδα για την περιοχή της Μόσχας θα ανέλθουν σε 15350 ρούβλια, λαμβάνοντας υπόψη επιπλέον - περίπου 25 χιλιάδες. Το κόστος του τεχνικού σχεδίου εξαρτάται από την περιοχή και τις τιμές στο ΔΔΠ. Σε ορισμένες περιοχές, η τιμή μπορεί να είναι μόνο περίπου 5 χιλιάδες ρούβλια.

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες