Πώς να μονώσετε μια πρόσοψη με αφρό

Για τη μείωση του κόστους θέρμανσης, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών και διαμερισμάτων σκέφτονται τη μόνωση. Μία από τις πιθανές επιλογές είναι η μόνωση της πρόσοψης με αφρό πολυστυρολίου (EPS ή EPS). Το έργο δεν είναι το πιο εύκολο, αλλά μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την τεχνολογία. Θα το συζητήσουμε λεπτομερώς, λεπτομερώς, περαιτέρω.

Η σωστή μόνωση της πρόσοψης με αφρό δίνει καλά αποτελέσματα

Η σωστή μόνωση της πρόσοψης με αφρό δίνει καλά αποτελέσματα

PPS ή EPS (αφρός ή εξωθημένος αφρός πολυστυρολίου)

Η μόνωση της πρόσοψης με αφρό ξεκινά με τη λύση της ερώτησης: τι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε, αφρώδες πλαστικό (PPS) ή εξωθημένο αφρό πολυστυρολίου (EPS). Και τα δύο υλικά κατασκευάζονται από το ίδιο αρχικό υλικό (πολυστυρόλιο), αλλά χρησιμοποιούνται από διαφορετικές τεχνολογίες. Δεν αξίζει να περάσουμε στις περιπλοκές των διαδικασιών · είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις κύριες διαφορές μεταξύ αυτών των δύο υλικών. Με λίγα λόγια:

 • Το Polyfoam είναι πιο μαλακό, απορροφά την υγρασία, τα έντομα και τα τρωκτικά που θέλουν να πιέσουν σε αυτό. Με καλά χαρακτηριστικά, έχει χαμηλό κόστος.
 • Το EPS είναι πιο άκαμπτο και πυκνό, πρακτικά δεν απορροφά νερό, τα έντομα και τα τρωκτικά δεν τους αρέσει. Το κύριο μειονέκτημά του είναι η υψηλή τιμή του. Στην περίπτωση μόνωσης τοίχου από έξω, υπάρχει ένα ακόμη μειονέκτημα - η προκαταρκτική επεξεργασία της είναι απαραίτητη (η επιφάνεια πρέπει να γρατσουνιστεί) και αυτή είναι η ώρα.

Υπάρχει ένα άλλο πλεονέκτημα του EPS - συνήθως οι πλάκες κατασκευάζονται με ένα τέταρτο, δηλαδή, θα υπάρξουν πολύ λιγότεροι άμεσοι σύνδεσμοι κατά τη μόνωση και, ως εκ τούτου, υπάρχουν λιγότερες κρύες γέφυρες. Η επιλογή δεν είναι εύκολη, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι η διαφορά στην τιμή είναι σημαντική - 2 φορές. Για να διευκολυνθεί ο προσδιορισμός, εμφανίζονται αρκετές θέσεις σε τιμές EPS και PPP.

Ονομα κατασκευαστήΠυκνότηταΠάχος Διαστάσεις φύλλουΤιμή
PRIMAPLEX 35 (EPS)35 kg / m350 mm1200mm * 600mm4250 - 4400 ρούβλια / κυβικό μέτρο
PRIMAPLEX 35 (EPS)35 kg / m3100 mm1200mm * 600mm4850-5100 τρίψιμο / κυβικό μέτρο
TEPLEX 35 (EPS)35 kg / m350 mm1200mm * 600mm4450-4650 τρίψιμο / κυβικό μέτρο
TEPLEX 35 (EPS)35 kg / m3100 mm1200mm * 600mm4450-4650 τρίψιμο / κυβικό μέτρο
URSA XPS N-III (EPS)35 kg / m350 mm1250 mm * 600 mm4400-4500 τρίψιμο / κυβικό μέτρο
CARBON PROF 300 (EPS)35 kg / m350 mm1180 mm * 580 mm4500-4650 τρίψιμο / κυβικό μέτρο
CARBON PROF 300 (EPS)35 kg / m3100 mm1180 mm * 580 mm4500-4650 τρίψιμο / κυβικό μέτρο
Penoplast Mosstroy 31 PSBS 25 17 kg / m350 mm1000mm * 2000mm2330-2480 τρίψιμο / κυβικό μέτρο
Penoplast Mosstroy 31 PSBS 25 17 kg / m3100 mm1000mm * 2000mm2330-2480 τρίψιμο / κυβικό μέτρο
Polyfoam Mosstroy 31 PSBS 25F (50 mm.) Μπροστά16,5 kg / m3100 mm1000mm * 2000mm3000-3150 τρίψιμο / κυβικό μέτρο
Θερμικός τοίχος KNAUF25 kg / m350 mm / 100 mm1000mm * 1200mm2465-2600 τρίψιμο / κυβικό μέτρο
KNAUF Therm Fasade Light 50 mm / 100 mm1000mm * 1200mm2850-2950 τρίψιμο / κυβικό μέτρο

Αφού αποφασίσετε σχετικά με τον τύπο του υλικού, μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση.

Προπαρασκευαστικές εργασίες

Η μόνωση της πρόσοψης με αφρό αρχίζει με την προετοιμασία των τοίχων. Ας πούμε αμέσως όταν είναι καλύτερο να ξεκινήσετε τη δουλειά - σε μια ζεστή χρονική περίοδο. Αλλά ο πιο σημαντικός δείκτης είναι η περιεκτικότητα σε υγρασία των τοίχων. Πρέπει να είναι στεγνά. Μετά τη βροχή, συνιστάται να περιμένετε μια εβδομάδα για ξηρό, κατά προτίμηση θυελλώδη καιρό. Τότε μπορείτε να ξεκινήσετε.

Προετοιμασία εξωτερικού τοίχου

Η προετοιμασία για μόνωση της πρόσοψης με αφρό ξεκινά με τον καθαρισμό όσων ξεφλουδίζουν και πέφτουν. Εάν οι τοίχοι ήταν καλυμμένοι με χρώμα, αφαιρέθηκε, ο ασβέστης καθαρίζεται. Εάν υπάρχουν πρησμένα μέρη από γύψο ή πλακάκια, είναι πελεκημένο. Μόνο αυτό που κρατάει σταθερά πρέπει να παραμείνει.

Το μόνο που μπορεί να πέσει πρέπει να καθαριστεί

Το μόνο που μπορεί να πέσει πρέπει να καθαριστεί

Τότε ήρθε η ώρα να ισοπεδώσετε τους τοίχους. Είναι πολύ καλό εάν οι πλάκες μόνωσης βρίσκονται στον τοίχο με ολόκληρη την επιφάνειά τους, χωρίς κενά. Ωστόσο, τέτοιοι τοίχοι είναι πιθανότατα μια εξαίρεση από έναν κανόνα, επομένως επιτρέπονται παρατυπίες περίπου 1 cm ανά τετραγωνικό μέτρο.Οι προεξοχές και οι κοιλότητες σε βάθος / ύψος πρέπει να είναι ισοπεδωμένες - γεμισμένες με γύψο (προ-ασταρωμένο) ή κομμένα. Όσο πιο ομαλή είναι η επιφάνεια, τόσο πιο εύκολη θα είναι η δουλειά.

Για να πρωταγωνιστώ ή όχι

Δεν είναι απαραίτητο να γεμίζετε μόνο αυτούς τους τοίχους, τρέχοντας το χέρι σας πάνω από το οποίο, η παλάμη παραμένει καθαρή. Εάν υπάρχουν άσπρα σημάδια, κομμάτια γύψου, άμμος κ.λπ., είναι καλύτερα να ασταρώσετε. Αυτό θα εξασφαλίσει καλύτερη επαφή της κόλλας με τον τοίχο. Η λειτουργία διαρκεί λίγο χρόνο, είναι απλή, απαιτεί λίγα χρήματα και τα οφέλη είναι μεγάλα. Έτσι, εάν μονώνετε την πρόσοψη με πολυστυρόλιο ή EPSP "για τον εαυτό σας", είναι καλύτερο να ασταρώσετε.

Η προετοιμασία είναι μια απλή διαδικασία, αλλά πολύ χρήσιμη

Η προετοιμασία είναι μια απλή διαδικασία, αλλά πολύ χρήσιμη

Κάθε αστάρι είναι κατάλληλο για εργασίες πρόσοψης. Κανονικές εταιρείες - Ceresit, Master, Stolit, Krysel, Tokan, Ecomix. Το αστάρι αραιώνεται ή όχι - ανάλογα με τη μορφή απελευθέρωσης και τις οδηγίες, εφαρμόζεται με μια βούρτσα ή από μια φιάλη ψεκασμού. Ο ψεκαστήρας είναι ταχύτερος και ευκολότερος και το πινέλο είναι καλύτερο.

Προετοιμασία EPS

Εάν αποφασίσετε να μονώσετε τα τοιχώματα έξω με διογκωμένο πολυστυρόλιο (EPS), η επιφάνειά του πρέπει να μην είναι τόσο λεία. Ο αφρός έχει πιο χαλαρή δομή και δεν χρειάζεται προκαταρκτική προετοιμασία. Στην επιφάνεια του EPS, είναι απαραίτητο να κάνετε γρατσουνιές, διαφορετικά θα πέσει από την κόλλα.

Εργαλεία προετοιμασίας EPS

Εργαλεία προετοιμασίας EPS

Παίρνουν έναν καρφωμένο κύλινδρο, ο οποίος χρησιμοποιείται για την επεξεργασία γυψοσανίδας, και τον κυλούν καλά προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο δεύτερος τρόπος είναι να πάρετε μια βούρτσα με μεταλλικές τρίχες και να κάνετε αυλακώσεις μαζί της. Οι μαλακότερες μέθοδοι δεν λειτουργούν. Το έργο δεν είναι δύσκολο, αλλά χρειάζεται πολύς χρόνος. Πρέπει να γίνει πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση αφρώδους πολυστυρολίου στους τοίχους. Εάν η μόνωση τοποθετηθεί σε δύο στρώσεις, είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε τα φύλλα και για τα δύο στρώματα.

Φινίρισμα περβάζων παραθύρων, πλαγιών, χαμηλής παλίρροιας

Όλα τα στοιχεία - περβάζια παραθύρων, πλαγιές και άμπωτη (στάγδην) είναι καλύτερα εγκατεστημένα πριν από την εγκατάσταση της μόνωσης στους τοίχους. Κατά την εγκατάσταση, πρέπει να θυμάστε ότι θα εξακολουθείτε να έχετε σταθερό πάχος μόνωσης + φινίρισμα. Εάν τα περβάζια και οι πλαγιές των παραθύρων έχουν ήδη εγκατασταθεί, θα πρέπει να αντικατασταθούν - θα είναι πολύ σύντομα. Για να φαίνονται όλα οργανικά και να ταιριάζουν εύκολα με το μονωτικό κέικ, τα στοιχεία πρέπει να έχουν τα ακόλουθα μεγέθη:

 • Το περβάζι του παραθύρου πρέπει να προεξέχει 3-4 cm πέρα ​​από το επίπεδο του τοιχώματος (δεν είναι απαραίτητο περισσότερο ή λιγότερο). Εάν το πάχος της μόνωσης είναι 60 mm, θα χρειαστείτε ένα περβάζι παραθύρου βάθους 100-110 mm (μόνωση 60 mm, φινίρισμα 10 mm, προβολή 30-40 mm). Κατά την εγκατάσταση του περβάζιου παραθύρου, πρέπει να γεμίσετε όλα τα κενά. Μπορείτε να τοποθετήσετε τις πλάκες μόνωσης, να γεμίσετε τα κενά με αφρό και να τοποθετήσετε το περβάζι του παραθύρου σε όλα αυτά, να το φορτώσετε με κάτι βαρύ και να το αφήσετε για 3-4 ώρες.

  Η μόνωση της πρόσοψης με αφρό ξεκινά από τις πλαγιές

  Η μόνωση της πρόσοψης με αφρό ξεκινά από τις πλαγιές

 • Κατά το διαχωρισμό των πλαγιών, πρέπει να προεξέχουν πέρα ​​από το επίπεδο του υπάρχοντος τοίχου (χωρίς μόνωση) κατά 1 cm. Έτσι θα είναι ευκολότερο να το ενώσετε με μόνωση. Το έβαλαν σε κόλλα (το ίδιο που θα χρησιμοποιηθεί κατά τη μόνωση της πρόσοψης με αφρό). Υπάρχει μια άλλη λεπτότητα εδώ: για την ολοκλήρωση των πλαγιών, απαιτείται μια λεπτότερη μόνωση - μέγιστο 20-30 mm. Το παχύτερο απλώς θα «σκαρφαλώσει» στο γυαλί (μην ξεχνάτε την παρουσία στρώσεων φινιρίσματος, αφήνουμε περίπου 10 mm πάνω τους).
 • Εγκαθίσταται μια παλίρροια μεταξύ της βάσης και της μόνωσης (ονομάζεται επίσης "στάγδην"). Αυτή είναι μια γαλβανισμένη ατσάλινη ταινία με επικάλυψη σε σκόνη Είναι τοποθετημένο στη βάση με βίδες ή πείρους (ανάλογα με το υλικό της βάσης) με βήμα 20 cm. Πωλείται σε κομμάτια των δύο μέτρων, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης ένα κομμάτι περνά από το άλλο κατά 10-15 cm. Η άκρη είναι απαραίτητη ώστε το νερό που ρέει κάτω από τον τοίχο να μην ρέει στο σπίτι, και συγχωνεύτηκε στο δρόμο.

  Εγκατάσταση μιας άμπωτης (στάγδην)

  Εγκατάσταση μιας άμπωτης (στάγδην)

Όπως μπορείτε να δείτε, οι προπαρασκευαστικές εργασίες πριν από τη μόνωση της πρόσοψης με αφρό πολυστυρολίου (πολυστυρένιο) χρειάζονται επίσης χρόνο. Δεν είναι δύσκολο, αλλά έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο συνολικό αποτέλεσμα.

Τεχνολογία εγκατάστασης αφρού στους τοίχους

Για φυσιολογικό αποτέλεσμα, ο αφρός κολλάται πρώτα στους τοίχους και μετά καρφώνεται. Ακριβώς έτσι, και όχι διαφορετικά. Η κόλλα ξεκινά από κάτω, συνήθως από την αριστερή γωνία.Εάν το σπίτι είναι μονωμένο με αφρό, τότε η πρώτη σειρά στηρίζεται στην εγκατεστημένη άμπωτη, εάν η θερμομόνωση βελτιωθεί σε μια πολυκατοικία, η ράβδος εκκίνησης καρφώνεται. Χωρίς αυτό, η πιθανότητα είναι υψηλή ότι ο αφρός θα σέρνεται προς τα κάτω.

Υλικά και εργαλεία

Θα χρειαστείτε δύο σπάτουλες για να κολλήσετε το φελιζόλ στους τοίχους. Το ένα έχει πλάτος περίπου 100 mm, το δεύτερο πλάτος 180-200 mm. Τα στενά παίρνουν κόλλα από το δοχείο και τα πλατιά εφαρμόζονται στους τοίχους. Μπορεί επίσης να χρειαστείτε ένα πριόνι με λεπτή οδοντωτή λεπίδα για να κόψετε το υλικό. Όλα τα εργαλεία σε αυτό το στάδιο. Θα χρειαστούμε περισσότερη κόλλα. Απαιτείται ένα ειδικό, η τσάντα πρέπει να είναι γραμμένη "για πλάκες πολυστυρολίου" ή κάτι παρόμοιο. Υπάρχουν δύο τύποι αυτής της κόλλας:

 • Καθολική ένωση για πολυστυρόλιο και επακόλουθο φινίρισμα της πρόσοψης (κόλληση του πλέγματος και στρώση ισοπέδωσης).
 • Η σύνθεση προορίζεται μόνο για κόλληση πολυστυρολίου στους τοίχους. Για άλλα επίπεδα, απαιτείται καθολικό.

Εάν προσεγγίσουμε το ζήτημα από οικονομική άποψη, είναι πιο επικερδές να αγοράζουμε δύο διαφορετικές συνθέσεις - η καθολική είναι αξιοπρεπώς πιο ακριβή. Ορισμένες λειτουργίες μπορούν να γίνουν με κόλλα:

 • κόλλα πολυστυρολίου στον τοίχο και στις πλαγιές.
 • γράσο των αρμών της μόνωσης.
 • μανιτάρια στερέωσης λίπους ·

  Για κόλληση πολυστυρολίου στους τοίχους χρειάζεστε ειδική κόλλα

  Για κόλληση πολυστυρολίου στους τοίχους χρειάζεστε ειδική κόλλα

Ο κατάλογος των έργων για τα οποία απαιτείται καθολική κόλλα έχει ως εξής:

 • κολλητικό πλέγμα στις γωνίες (και στις πλαγιές) και στους τοίχους.
 • εφαρμογή ενός επιπέδου ισοπέδωσης.

Η κατανάλωση και των δύο συνθέσεων είναι περίπου η ίδια και ανέρχεται σε 4-6 kg ανά τετραγωνικό μέτρο. Η κατανάλωση μπορεί να είναι μικρότερη εάν τα τοιχώματα είναι αρχικά επίπεδα και απαιτείται ένα μικρότερο στρώμα κόλλας (δεν χρειάζεται να εξομαλυνθούν οι πιέσεις). Η κατανάλωση για το στρώμα ισοπέδωσης (μετά την κόλληση του πλέγματος) εξαρτάται από το πόσο ομαλά στερεώνεται η πολυστυρόλιο, ανεξάρτητα από το αν οι γωνίες του κολλούν ή όχι.

Για πρόσθετη στερέωση πολυστυρολίου στον τοίχο, απαιτούνται μύκητες

Για πρόσθετη στερέωση πολυστυρολίου στον τοίχο, απαιτούνται μύκητες

Για το δεύτερο στάδιο - στερέωση πολυστυρολίου στους τοίχους - θα χρειαστούν μύκητες. Πρόκειται για ειδικό πείρο με μεγάλο πλαστικό καπάκι και μακρύ πόδι. Οι χάλυβες ή τα πλαστικά καρφιά εισάγονται στους πείρους. Όταν μονώνετε την πρόσοψη με πολυστυρένιο, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε πλαστικό. Δεν συμπεριφέρονται κρύα, δεν διαβρώνουν, κοστίζουν λιγότερο και μια μεγάλη μονωμένη πρόσοψη δεν δημιουργεί φορτία.

Για να εγκαταστήσετε τους μύκητες, θα χρειαστείτε ένα τρυπάνι και ένα σφυρί. Για να εφαρμόσετε το πλέγμα και το στρώμα ισοπέδωσης, θα χρειαστείτε μια μεγάλη σπάτουλα - 300-350 mm ή ακόμα περισσότερο. Για να τρίψετε το στρώμα ισοπέδωσης, θα χρειαστείτε ένα πλαστικό πλωτήρα και γυαλόχαρτο με κόκκους 400-500.

Τεχνική κόλλησης πολυστυρολίου στους τοίχους

Η κόλλα αναμιγνύεται με νερό σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή (ανακατεύετε με τρυπάνι με ακροφύσιο ή μίξερ). Είναι πιο βολικό να εργάζεστε όταν είναι λίγο παχύτερο από ό, τι αποδεικνύεται εάν ακολουθείτε τις συστάσεις. Επομένως, δεν προσθέτουμε λίγο λιγότερο νερό, αλλά εκεί βλέπουμε πόσο βολικό είναι να δουλεύεις.

Εάν ο τοίχος είναι ανώμαλος, απλώστε την κόλλα στον τοίχο. Αυτό διευκολύνει τη διόρθωση των παρατυπιών - τοποθετήστε περισσότερα στις αυλακώσεις και λιγότερο στις εξογκώματα. Εάν έχει απομείνει πάρα πολύ εξογκώματα για να μειωθεί η κατανάλωση κόλλας, μπορεί να δημιουργηθεί εγκοπή στον αφρό. Αυτό το τέχνασμα δεν θα λειτουργήσει με το EPS.

Εφαρμόστε κόλλα έτσι, αλλά μόνο σε τοίχους και όχι σε αφρό

Εφαρμόστε κόλλα έτσι, αλλά μόνο σε τοίχους και όχι σε αφρό

Τοποθετήστε το διάλυμα με "κέικ" σε περιοχή έως και 9-10, και επίσης φτιάξτε έναν κύλινδρο (όχι συνεχές) γύρω από την περίμετρο της πλάκας, περπατώντας πίσω 3-4 cm από την άκρη. Τα μεγέθη των κέικ δεν είναι απαραίτητα τα ίδια. Είναι σημαντικό μόνο να ισορροπήσετε την επιφάνεια όσο το δυνατόν περισσότερο. Αφού απλώσετε την κόλλα, απλώστε τον αφρό, πιέστε προς τα κάτω, χειροκρότημα με την παλάμη σας (όχι σκληρό για να μην συνθλίβεται). Τα λουκάνικα που απλώνονται κατά μήκος των άκρων μπορούν να σέρνονται από τις ραφές ή να «επιπλέουν» κάτω από άλλα φύλλα. Το γεγονός ότι σέρνονται σε άλλα φύλλα είναι φυσιολογικό και ακόμη καλό, θα παραμείνει πιο σταθερά. Αλλά η κόλλα που έχει βγει είναι καλύτερα να πάρει. Τότε θα υπάρξει λιγότερη ευθυγράμμιση.

Υπάρχει μια δεύτερη τεχνική - να εφαρμόσετε κόλλα στον αφρό, να την ισοπεδώσετε με μια χτένα (οδοντωτή σπάτουλα) και να την κολλήσετε έτσι. Αλλά αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη μόνο σε επίπεδες προσόψεις χωρίς σταγόνες.

Εάν ο τοίχος είναι ομοιόμορφος, απλώστε σε συνεχές ομοιόμορφο στρώμα στον αφρό

Εάν ο τοίχος είναι ομοιόμορφος, απλώστε σε συνεχές ομοιόμορφο στρώμα στον αφρό

Κατά την τοποθέτηση της δεύτερης σειράς, τα φύλλα τοποθετούνται έτσι ώστε οι ραφές να μην είναι συνεχείς (με μετατόπιση, όπως πλινθοδομή). Όλες οι επόμενες σειρές διασφαλίζουν επίσης ότι οι ραφές δεν ταιριάζουν. Αφήνουμε το φελιζόλ κολλημένο στην πρόσοψη για 3 ημέρες - για το πόσο στεγνώνει η κόλλα. Εν τω μεταξύ, το κολλάμε στο δεύτερο τμήμα.

Λίγα λόγια για το πώς είναι πιο βολικό να κολλήσετε αφρό στην πρόσοψη και τι είδους ιστότοπο. Εάν μια ιδιωτική κατοικία είναι μονωμένη με αφρό, ο χώρος εργασίας είναι σημαντικός, όπως και το ύψος. Μερικές από τις εργασίες θα γίνουν από το έδαφος, άλλες θα πρέπει να γίνουν από το ικρίωμα. Για να τα μεταφέρετε λιγότερο, είναι πιο βολικό να εκτελείτε εργασίες σε τμήματα. Μια ενότητα τελείωσε εντελώς - από τη συγκόλληση του αφρού στο επίπεδο ισοπέδωσης, μεταβείτε στην επόμενη. Σε αυτήν τη σειρά εργασίας, υπάρχει ένα άλλο πλεονέκτημα: το λιγότερο πολυστυρένιο παραμένει ανοιχτό (αντιδρά ελάχιστα στο υπεριώδες φως).

Χωρίστε το σπίτι σε τμήματα με διαφορετικά στάδια εργασίας

Χωρίστε το σπίτι σε τμήματα με διαφορετικά στάδια εργασίας

Καρφιάζουμε πολυστυρόλιο (EPS)

Έτσι, αφού στεγνώσει η κόλλα (έχουν περάσει 3 ημέρες μετά την κόλληση), παίρνουμε πλαστικούς μύκητες (αυτοί που είναι ακριβότεροι, είναι σκληροί και φράζουν καλά) Το μήκος τους εξαρτάται από το πάχος της μόνωσης. Σε αυτό (πάχος) είναι απαραίτητο να προσθέσετε 4-5 cm, με τα οποία ο μύκητας πρέπει να εισέλθει στον τοίχο. Εάν έχετε στρώμα αφρού 50 mm, τότε οι μύκητες δεν πρέπει να είναι μικρότεροι από 9-10 cm.

Οι μύκητες πρέπει να περάσουν στον τοίχο κατά 3-4 cm. Η εικόνα είναι ανακριβής - το πλέγμα είναι κολλημένο πάνω από τον μύκητα

Οι μύκητες πρέπει να περάσουν στον τοίχο κατά 4-5 cm. Η εικόνα είναι ανακριβής - το πλέγμα είναι κολλημένο πάνω από τον μύκητα

 

Μια πλάκα απαιτεί 5-6 μύκητες. Στα επιλεγμένα μέρη, τρύπες τρυπάται (τρυπάνι 10 mm) 2-3 cm βαθύτερα από το μήκος των ποδιών του μύκητα. Εάν οι τρύπες γίνουν κοντύτερες, φράσσονται με σκόνη υλικού και δεν ταιριάζουν πλήρως. Η θέση των μυκήτων είναι μία στο κέντρο της πλάκας και αρκετές στις αρθρώσεις. Αυτή η θέση σας επιτρέπει να καρφώσετε το πολυστυρένιο και να ευθυγραμμίσετε τον τοίχο ταυτόχρονα (τραβήξτε τον άνθρακα στην επιθυμητή θέση).

Η διάταξη των μυκήτων κατά τη μόνωση της πρόσοψης με αφρό

Η διάταξη των μυκήτων κατά τη μόνωση της πρόσοψης με αφρό

Ένας μύκητας εισάγεται στη διάτρητη τρύπα, στη συνέχεια σφυρηλατείται με ένα σφυρί. Το καπέλο του πρέπει να βρίσκεται σφιχτά στη μόνωση. Εάν όχι, βγάλτε έξω, εμβαθύνετε την τρύπα. Μερικές φορές, μετά από μια ορισμένη ποσότητα μυκητιασικών μυκήτων, σταματούν να φράζουν. Αυτό σημαίνει ότι το τρυπάνι έχει φθαρεί - έχει γίνει μικρότερη διάμετρος - και είναι καιρός να το αλλάξετε.

Σφυρίζουμε πλαστικούς πείρους σε μύκητες

Σφυρίζουμε πλαστικούς πείρους σε μύκητες

Μπορούν να φράξουν τους μύκητες έτσι ώστε το πώμα να είναι ελαφρώς εσοχή στον αφρό - αφήνει περίπου 1 mm. Τότε η κατανάλωση κόλλας για το επίπεδο ισοπέδωσης θα είναι μικρότερη. Είναι εύκολο να σφυρηλατηθεί με αφρό, αλλά είναι πιο δύσκολο με διογκωμένη πολυστερίνη (EPS).

Εάν υπάρχουν δύο στρώματα μόνωσης

Εάν το απαιτούμενο πάχος της μόνωσης είναι μεγαλύτερο από 50 mm, αλλά μικρότερο από 100 mm, εφαρμόζονται δύο στρώσεις. Στην περίπτωση αυτή, ένα στρώμα είναι κολλημένο, όπως περιγράφεται παραπάνω, τα φύλλα του δεύτερου είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να μην συμπίπτουν με τους αρμούς του πρώτου. Κατά την εφαρμογή του δεύτερου στρώματος, είναι πιο βολικό να εφαρμόζετε την κόλλα στο φύλλο, παρά στον τοίχο. Οι αρμοί του πρώτου δεν μπορούν να τρίβονται ή να αφρίζονται - θα επικαλύπτονται.

Εάν έχετε χρόνο, συνιστάται να περιμένετε μέχρι να στεγνώσει το πρώτο πριν εφαρμόσετε το δεύτερο στρώμα. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, μπορείτε να κολλήσετε αμέσως το δεύτερο, αλλά σε ύψος όχι μεγαλύτερο από 2 m, διαφορετικά τα φύλλα μπορεί να μετακινηθούν.

Οι ραφές του πρώτου και του δεύτερου στρώματος δεν πρέπει να ταιριάζουν

Οι ραφές του πρώτου και του δεύτερου στρώματος δεν πρέπει να ταιριάζουν

Αρχίζουμε να καρφώνουμε τον αφρό με μύκητες αφού στεγνώσει η κόλλα (τις ίδιες 3 ημέρες). Απλά μην κάνετε λάθος στον υπολογισμό του μήκους του μύκητα - το συνολικό πάχος της μόνωσης + 1 cm για κόλλα + 4-5 cm για τον τοίχο. Το βάθος της οπής είναι άλλο 2-3 cm περισσότερο, η διάμετρος είναι ίδια 10 mm. Όταν ο αφρός καρφωθεί στην πρόσοψη, μπορείτε να προχωρήσετε.

Στεγανοποίηση αρθρώσεων και μυκήτων

Πρώτα, ευθυγραμμίζουμε το τμήμα της πρόσοψης που καλύπτεται με αφρό. Συχνά συμβαίνει ότι οι άκρες του αφρού προεξέχουν κάπου. Μπορούν να κοπούν με ένα μαχαίρι χαρτικών (ταπετσαρία). Υπάρχουν επίσης ειδικοί πλέκτες για αφρό. Είναι βολικό για ισοπέδωση της επιφάνειας. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να το κάνετε αυτό με EPS, αλλά μόνο με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια κόβεται άσχημα. Η εργασία είναι χρονοβόρα, αλλά αξίζει τον κόπο - θα μειώσει σημαντικά την κατανάλωση ακριβών ενώσεων για τα επόμενα στρώματα φινιρίσματος.

Στη συνέχεια, για να αποκλειστεί η είσοδος ψυχρού αέρα μεταξύ των πλακών, οι ραφές τρίβονται.Παίρνουν στη σπάτουλα την ίδια σύνθεση με την οποία ο αφρός κολλήθηκε στην πρόσοψη, γεμίζει τις ραφές. Εάν υπάρχουν ραφές μεγαλύτερες από 3 mm, βάζουμε μια στενή λωρίδα μόνωσης και μετά τρίβουμε με κόλλα. Μπορείτε να γεμίσετε τη ραφή με αφρό πολυουρεθάνης. Το αφήνουμε για 4-5 ώρες, στη συνέχεια κόβουμε την περίσσεια με ένα μαχαίρι και τρίβουμε με κόλλα στην κορυφή. Τα καλύμματα των μυκήτων είναι εσοχή, επίσης γυαλισμένα πάνω τους, ισοπεδώνοντάς τα με την κύρια επιφάνεια.

Συσσωρευμένες ραφές αφρού

Συσσωρευμένες ραφές αφρού

Όταν αρθρώνουμε αρμούς και καπάκια, προσπαθούμε να κάνουμε την επιφάνεια ομοιόμορφη - η κόλλα δεν πρέπει να προεξέχει. Εάν κοιτάξατε κάπου, αφού στεγνώσουμε παίρνουμε έναν τρίφτη, στερεώστε το γυαλόχαρτο (κόκκος 400-500) και ισοπεδώστε το. Απλά περιμένετε μέχρι να στεγνώσει εντελώς - μόλις βρεθεί σε υγρή κόλλα, το σμύριδα φράζει αμέσως, απλά πρέπει να το αλλάξετε (το πλέγμα δεν είναι κατάλληλο για αυτήν την εργασία).

Ενίσχυση αφρού και σοβάτισμα

Μερικές φορές η μόνωση της πρόσοψης με αφρό πρέπει να επεκταθεί σε δύο εποχές - αφήνεται να ξεχειλίζει σε κάποιο στάδιο. Μπορεί να αφεθεί χωρίς ζημιά στα υλικά μόνο μετά την εφαρμογή της στρώσης ισοπέδωσης. Δεν επιτρέπεται να αφήσετε τον απλώς προσαρτημένο αφρό (EPS). Συνιστάται ακόμη και να τη διατηρείτε συσκευασμένη σε εσωτερικούς χώρους και όχι σε εξωτερικούς χώρους. Έτσι μπορείτε να διακόψετε μόνο μετά το σοβάτισμα.

Εφαρμογή ενισχυτικού πλέγματος στις γωνίες

Το πλέγμα χρησιμοποιείται για το μπροστινό μέρος, για υπαίθριες εργασίες (το εσωτερικό απλώς θρυμματίζεται από την κόλλα). Πυκνότητα 140-160 g / sq. μ. Πρώτον, οι γωνίες είναι κολλημένες. Όλες οι γωνίες είναι ενισχυμένες - τόσο εξωτερικές όσο και εσωτερικές και πλαγιές. Σπουδαίος! Από αυτή τη στιγμή και μετά, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί μια καθολική σύνθεση και όχι αυτή στην οποία κολλήθηκε ο αφρός. Η κόλλα αραιώνεται λίγο πιο λεπτή από ό, τι αναφέρεται στις οδηγίες - θα πρέπει να προσκολλάται καλά στη σπάτουλα, αλλά είναι εύκολο να περάσει μέσα από το πλέγμα.

Για ενίσχυση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια έτοιμη γωνία με πλέγμα, μπορείτε να κόψετε λωρίδες από ρολό (πλάτους 30 cm) και να τις κολλήσετε. Ευκολότερη εργασία με μια έτοιμη γωνία, φθηνότερη - με ένα κομμάτι πλέγματος. Εάν το φτιάξετε από ένα ρολό, κόψτε τις λωρίδες κατά μήκος του ρολού, έχετε κομμάτια ενός μέτρου σε μήκος. Διπλώστε τα στη μέση κατά μήκος και πιέστε καλά την πτυχή με μια σπάτουλα. Είναι απαραίτητο να διπλώσετε έτσι ώστε οι άκρες του πλέγματος να τυλίγονται προς τα μέσα (ήταν επίσης στο ρολό). Εάν αποδειχθεί το αντίθετο, θα κολλήσουν από το στρώμα κόλλας, θα είναι δύσκολο να δουλέψουμε.

Γωνιακό πλέγμα ενίσχυσης

Γωνιακό πλέγμα ενίσχυσης

Σε κάθε περίπτωση, το έργο είναι σχεδόν το ίδιο. Μία λωρίδα κονιάματος πλάτους 6-7 cm και πάχους 2-3 mm εφαρμόζεται στη γωνία και στις δύο πλευρές. Εάν δεν κολλήσετε την τελική γωνία, αλλά τις λυγισμένες λωρίδες του πλέγματος, τότε το μήκος της περιοχής που είναι γεμάτη με το διάλυμα πρέπει να είναι 5-7 cm μικρότερο από το κομμένο κομμάτι (93-95 cm).

Στην κορυφή τοποθετείται μια γωνία ή ένα κομμάτι λυγισμένου πλέγματος. Περνώντας τη σπάτουλα κατά μήκος του πλέγματος, πιέστε ελαφρά μέσα στην κόλλα. Κινήσεις ψαροκόκκαλου - από πάνω προς τα κάτω και προς τα πλάγια.

Περίπου το ήμισυ του πλέγματος στις πλευρές αφήνεται χωρίς κόλλα. Αυτό είναι φυσιολογικό - θα είναι ευκολότερο να το συνδυάσετε με την ενίσχυση αφρού στο επίπεδο του τοίχου. Επίσης, χωρίς κόλλα, μια λωρίδα παραμένει στην κορυφή αν κολλήσετε από κομμάτια. Κολλώντας το επόμενο κομμάτι παραπάνω, απλώστε την κόλλα απευθείας σε αυτό το "άδειο" πλέγμα, καλύψτε το στην κορυφή με το επόμενο κομμάτι. Αυτό δίνει στην άρθρωση το ίδιο πάχος με ολόκληρη τη γωνία.

Όταν δημιουργούμε τη γωνία, προσπαθούμε να το κάνουμε ομοιόμορφο Εάν δεν λειτουργεί με μια συνηθισμένη σπάτουλα, μπορείτε να πάρετε μια γωνία (εικόνα παραπάνω). Δεν θα είναι δύσκολο - απλά οδηγήστε από πάνω προς τα κάτω με ένα κλικ.

Ενίσχυση φελιζόλ στους τοίχους

Το Polyfoam και το EPS ενισχύονται εφαρμόζοντας ένα στρώμα πλαστικού πλέγματος, το οποίο πιέζεται στην κόλλα (καθολική). Η διαδικασία έχει ως εξής:

 • Απλώστε ένα στρώμα κόλλας (καθολική σύνθεση) στον τοίχο με σπάτουλα (πλάτος όχι μικρότερο από 350 mm). Η ταινία είναι 5-7 cm πλάτος από το πλέγμα (το πλέγμα έχει συνήθως πλάτος 100 cm).
 • Τραβήξτε το πλέγμα από πάνω προς τα κάτω, έτσι ώστε 5-7 cm από τη μία άκρη να είναι χωρίς κόλλα.
 • Περνούν με μια σπάτουλα κατά μήκος του πλέγματος, πιέζοντάς την στην κόλλα. Προσπαθούν να κάνουν την επιφάνεια ομοιόμορφη.

  Το πλέγμα απλώνεται πάνω στο στρώμα κόλλας, συμπιέζεται με σπάτουλα

  Το πλέγμα απλώνεται πάνω στο στρώμα κόλλας, συμπιέζεται με σπάτουλα

 • Εφαρμόζεται η δεύτερη λωρίδα κόλλας ξεκινώντας από το "κενό" τμήμα ματιών. Ένα νέο κομμάτι ενίσχυσης εφαρμόζεται κοντά σε αυτό που έχει ήδη τοποθετηθεί.Αποδεικνύεται στη διασταύρωση δύο στρωμάτων στοιβών, αλλά το πάχος της κόλλας είναι το ίδιο με τον υπόλοιπο τοίχο.

  Μπορεί να φανεί ότι μέρος του πλέγματος παραμένει χωρίς λύση.

  Μπορεί να φανεί ότι μέρος του πλέγματος παραμένει χωρίς λύση.

Το κολλημένο πλέγμα αφήνεται να στεγνώσει. Θα πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον μισή ημέρα, ή καλύτερα - μια ημέρα. Στη συνέχεια, παίρνουν έναν τρίφτη με σμύριδα και εξισώνουν όλες τις παρατυπίες.

Αφρώδες σοβά (εφαρμογή στρώσης ισοπέδωσης)

Η τεχνική εφαρμογής γύψου σε πολυστυρόλιο δεν διαφέρει από το πρότυπο (για τοιχοποιία δείτε εδώ). Προσδιορίστε το πάχος του επιπέδου ισοπέδωσης με βάση το αποτέλεσμα της προηγούμενης εργασίας. Εάν το προηγούμενο στρώμα εφαρμόστηκε ομοιόμορφα, το επίπεδο ισοπέδωσης μπορεί να είναι πολύ λεπτό - μερικά χιλιοστά.

Υπάρχει μόνο ένα χαρακτηριστικό - το μείγμα θα πρέπει να είναι ελαφρώς υγρό. Ελαφρώς λεπτότερο από το πλέγμα. Αυτή η συνέπεια είναι ευκολότερη στο επίπεδο.

Το εφαρμοζόμενο επίπεδο ισοπέδωσης αφήνεται να στεγνώσει. Ο χρόνος εξαρτάται από τη θερμοκρασία και το πάχος του στρώματος. Περιμένετε μέχρι να στεγνώσει εντελώς, διαφορετικά το σμύριδα θα φράξει. Παρεμπιπτόντως, σε αυτό το στάδιο είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε ήδη άθλιο - η επιφάνεια θα είναι πιο ομαλή. Το νέο αφήνει αξιοπρεπείς γρατσουνιές. Αυτό είναι κρίσιμο εάν σκοπεύετε να βάψετε απλά την πρόσοψη και μπορείτε να εργαστείτε με καινούργια για την εφαρμογή διακοσμητικού σοβά.

Αυτό ολοκληρώνει τη μόνωση της πρόσοψης με αφρό. Επόμενο - φινίρισμα. Τι θα είναι - επιλέγετε.

Όλα τα στάδια παρουσιάζονται στο βίντεο. Υπάρχει μόνο ένα λάθος: όταν κολλάει το πλέγμα, ξεδιπλώνεται στο στρώμα κόλλας και όχι σε στεγνό τοίχωμα. Με τεχνολογία όπως αυτή στο βίντεο, οι πιθανότητες είναι μεγάλες ότι ολόκληρο το τελείωμα θα πέσει μαζί με το πλέγμα.

Παρόμοιες δημοσιεύσεις
σχόλιο 3
 1. Μέγιστη
  19.10.2020 στις 20:45 - Απάντηση

  Επιλέξαμε ακόμα θερμικά πάνελ για μόνωση PPS, έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα σε σχέση με το EPS. Πρώτον, είναι πιο εύκολο να εγκαταστήσουν, δεύτερον, μια ευρύτερη επιλογή πάχους, τρίτον είναι φθηνότερα και τέταρτον δεν επιτρέπουν τη διέλευση υγρασίας. Και πολλοί παραπονούνται για το EPS, είναι ιδιότροποι και τα πλακίδια συχνά πέφτουν. Και η τιμή είναι φυσικά ακριβή.

  • Ευγενία
   10/22/2020 στις 23:56 - Απάντηση

   Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μονώσουν μια χαγιάτι; Εκείνοι. θα είναι πραγματικά δυνατό να παρακάμψετε τις γωνίες, να καλύψετε τις πλαγιές στο μπλοκ της πόρτας;

   • Μέγιστη
    25/25/2020 στις 20:35 - Απάντηση

    Γιατί όχι;) Μονώσαμε το σπίτι, τις ίδιες πλαγιές, γωνίες και πόρτες. Βρείτε μόνο έξυπνους δασκάλους

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες