Πώς να φτιάξετε ένα σπίτι

Η οικοδόμηση ενός σπιτιού από ένα τούβλο στο κλίμα μας δεν είναι η καλύτερη ιδέα: η θερμική αγωγιμότητά του είναι πολύ υψηλή, γεγονός που καθιστά τους τοίχους παχύ. Όμως, η χρήση του ως υλικού φινιρίσματος είναι ήδη πιο οικονομικά δικαιολογημένη: το να βλέπεις το σπίτι με τούβλα, με σωστή μόνωση, θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση της θέρμανσης και η εμφάνιση θα δώσει στη δομή "κεφάλαιο". Εάν τα τοιχώματα εκτοξεύονται από αφρό ή άλλα ελαφριά και ζεστά δομικά στοιχεία, τότε ένα τέτοιο φινίρισμα θα είναι επίσης αντιανεμικό. Τα σπίτια από τούβλα είναι επίσης επενδεδυμένα με τούβλα, αλλά σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες: είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η αφαίρεση των ατμών από το ξύλο, αλλιώς μούχλα, μύκητας και ακριβές επισκευές με πλήρες φινίρισμα στεγανών.

Ποιο τούβλο να χρησιμοποιήσετε

Η αντιμετώπιση τούβλου παράγεται χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνολογίες, λόγω των οποίων έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και τιμές:

 • Κεραμικός. Από όλα τα υλικά φινιρίσματος, είναι το πιο φθηνό. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν υψηλή υγροσκοπικότητα: 6-15% ανάλογα με την τεχνολογία και την παρτίδα. Το νερό που παγιδεύεται στους πόρους διαστέλλεται κατά την κατάψυξη, προκαλώντας καταστροφή, το τούβλο αρχίζει να καταρρέει. Ακόμη και ένα ειδικό φινίρισμα, στο οποίο στα εργοστάσια το κρεβάτι (το μέρος που αποδεικνύεται ότι είναι έξω) προστατεύεται ειδικά. Έξοδος - μετά την τοποθέτηση, καλύψτε τον τοίχο με υδρόφοβη ένωση. Μόνο εκείνα που δεν σχηματίζουν μια ατμοστεγή μεμβράνη. Κατά την επιλογή, προσέξτε αυτό: η υπερβολική υγρασία πρέπει να αφαιρεθεί. Αντοχή στον παγετό από κεραμικά τούβλα 25-75 κύκλους (πόσες φορές ανέχεται την απόψυξη / κατάψυξη χωρίς υποβάθμιση της ποιότητας). Όσο υψηλότερος είναι αυτός ο δείκτης, τόσο υψηλότερη είναι η τιμή. Αυτό εξηγείται από το υψηλό κόστος παραγωγής.

  Το κεραμικό τούβλο με όψη μπορεί να έχει κάτι περισσότερο από μια λεία μπροστινή επιφάνεια. Υπάρχουν επίσης διαφορετικές αποχρώσεις που επιτρέπουν την αναδίπλωση των μοτίβων

  Το κεραμικό τούβλο με όψη μπορεί να έχει κάτι περισσότερο από μια λεία μπροστινή επιφάνεια. Υπάρχουν επίσης διαφορετικές αποχρώσεις που επιτρέπουν την αναδίπλωση των μοτίβων

 • Υπερπιεσμένο ή μη πυροβολημένο. Αυτός ο τύπος τούβλου που αντιμετωπίζει δεν λαμβάνεται με πυροδότηση, αλλά με πίεση Η σύνθεσή του δεν είναι πλέον πηλός, αλλά ασβέστης με διάφορα υλικά πλήρωσης και χρωστικές. Η δυνατότητα χρήσης χρωστικών επιτρέπει μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Η μπροστινή επιφάνεια είναι συχνά μη γραμμική, μιμείται μια άγρια ​​πέτρα. Φαίνεται διακοσμητικό. Αλλά τέτοια μη γραμμικότητα απειλεί την αποκόλληση: μια ανώμαλη επιφάνεια, το νερό ρέει περισσότερο στους πόρους, παγώνει στους παγετούς. Αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως στην περίπτωση των κεραμικών: υδρόφοβος εμποτισμός. Η αντοχή στον παγετό τούβλων υψηλής ποιότητας χωρίς πυρκαγιά δηλώνεται από τους κατασκευαστές από 75 έως 150 κύκλους.

  Το τούβλο φινιρίσματος υψηλής πίεσης ή χωρίς φωτιά φαίνεται διακοσμητικό στην επένδυση τοίχου

  Το τούβλο φινιρίσματος υψηλής πίεσης ή χωρίς φωτιά φαίνεται διακοσμητικό στην επένδυση τοίχου

 • Εξυαλωμένος άνθραξ. Αυτό το τούβλο είναι επίσης κεραμικό, αλλά μια ειδική τεχνολογία του δίνει πολύ υψηλή αντοχή και πυκνότητα. Το πυκνότερο υλικό απορροφά το νερό πολύ χειρότερα. Αυτό είναι καλό για λειτουργία, αλλά κατά την τοποθέτηση οδηγεί σε δυσκολίες: έτσι ώστε ο τοίχος να μην "επιπλέει", πρέπει να το βάλετε σε ένα σκληρό, χαμηλού πλαστικού διάλυμα και είναι πιο δύσκολο να το χρησιμοποιήσετε. Ένα άλλο μειονέκτημα που περιορίζει την ευρεία διανομή υλικού που είναι εξαιρετικό σε χαρακτηριστικά: είναι ακριβό σε σύγκριση με τα προηγούμενα υλικά: οι τιμές είναι 50-150% υψηλότερες, ανάλογα με τον κατασκευαστή. Αντίσταση παγετού στο κλίνκερ - από 100 έως 150 κύκλους. Η επένδυση κλίνκερ ενός σπιτιού με τούβλα είναι μια ακριβή απόλαυση, αλλά η πιο ελκυστική εμφάνιση.

  Η υψηλή αντοχή των κλίνκερ τούβλων σάς επιτρέπει να δημιουργείτε μη γραμμικά διακοσμητικά στοιχεία όταν κοιτάζετε

  Η υψηλή αντοχή των κλίνκερ τούβλων σάς επιτρέπει να δημιουργείτε μη γραμμικά διακοσμητικά στοιχεία όταν κοιτάζετε

 • Πυριτικό άλας. Το φθηνότερο, αλλά και το πιο "ταχέως επιδεινούμενο" τούβλο που αντιμετωπίζει: η αντοχή του στον παγετό είναι 25-50 κύκλοι. Καλύπτει καλύτερα τη θερμότητα. Όχι πολύ, αλλά ακόμα: η μέση θερμική αγωγιμότητα του κεραμικού είναι 0,16, το πυριτικό είναι 0,18. Επιπλέον, είναι βαρύτερο: το μέσο βάρος των κεραμικών είναι 2,4 kg, το πυριτικό του ίδιου μεγέθους είναι 3 kg. Περισσότερο βάρος απαιτεί ένα πιο ισχυρό θεμέλιο και η αύξηση των τιμών (το πυριτικό είναι φθηνότερο) δεν είναι τόσο μεγάλο. Εάν θεωρήσουμε ότι το κόστος θέρμανσης θα είναι επίσης υψηλότερο, τότε το όφελος είναι αμφίβολο. Συνιστάται να καλύψετε το σπίτι με πυριτικά τούβλα σε ζεστές περιοχές. Στα βόρεια είναι εντελώς μη επικερδές.

  Η αντιμετώπιση ενός σπιτιού από πυριτικά τούβλα είναι ο πιο φθηνός, αλλά, δυστυχώς, ο πιο βραχύβιος τύπος διακόσμησης.

  Η αντιμετώπιση ενός σπιτιού από πυριτικό τούβλο είναι ο πιο φθηνός, αλλά, δυστυχώς, ο πιο βραχύβιος τύπος διακόσμησης.

Η επιλογή ενός τύπου τούβλου απέχει πολύ από όλα. Είναι επίσης απαραίτητο να δοθεί προσοχή στο μέγεθος και το σχήμα των οπών. Το συμπαγές τούβλο φινιρίσματος χρησιμοποιείται σπάνια: κοστίζει περισσότερο, ζυγίζει περισσότερο. Κατά μέσο όρο, τα κενά καταλαμβάνουν περίπου το 28%, αλλά είναι μεγάλα και μικρά. Με τα ίδια χαρακτηριστικά, προτιμήστε τα τούβλα με μικρές τρύπες: η λύση δεν θα ρέει σε αυτά. Αυτό θα μειώσει την κατανάλωση κονιαμάτων τοιχοποιίας και θα αυξήσει την αντοχή της τοιχοποιίας.

Εάν αποφασίσει να επαναφέρει το σπίτι με υπερπιεσμένο τούβλο, θα πρέπει να παραχθεί το νωρίτερο πριν από 15-20 ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κερδίζει βασική ισχύ (περίπου 80%) και μπορεί ήδη να μεταφερθεί και να φορτωθεί με ασφάλεια.

Λάβετε υπόψη ότι κατά την αποθήκευση, το νερό δεν πρέπει να εισέρχεται στη συσκευασία από τούβλα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν πρόκειται να το αφήσετε για το χειμώνα.

Η διακόσμηση του σπιτιού με πλαισίωση περιγράφεται εδώ.

Πώς να επιβάλλετε ένα ξύλινο σπίτι (κορμός, κορμός, πλαίσιο) με τούβλο

Οι περισσότερες από τις δυσκολίες προκύπτουν κατά τη διακόσμηση ενός ξύλινου σπιτιού με τούβλα: τα υλικά έχουν πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά, δεν είναι εύκολο να φτιάξουν ένα σωρό από αυτά. Όλο το μυστικό εδώ είναι η ανάγκη για ένα κενό εξαερισμού μεταξύ της επένδυσης και του μονωτικού στρώματος, το οποίο συνήθως γεμίζεται σε έναν ξύλινο τοίχο. Μια αδιάβροχη μεμβράνη τοποθετείται πάνω από τη μόνωση. Προαπαιτούμενο είναι ότι πρέπει να είναι διαπερατό από ατμούς (Izospan A, Izospan AS, Tyvek HouseRap, Megaizol SD κ.λπ.). Μόνο υπό τέτοιες συνθήκες θα υπάρχει φυσιολογική υγρασία στο δωμάτιο και δεν θα αναπτυχθεί σήψη και μύκητας μεταξύ της επένδυσης και του ξύλινου τοίχου.

Αντί για μόνωση αέρα, μπορείτε να προστατεύσετε την επιφάνεια της μόνωσης με φίμπεργκλας ή υαλοβάμβακα. Με επαρκές πάχος των ξύλινων τοίχων, το θερμομονωτικό στρώμα απλώς απουσιάζει, παραμένει το κενό μόνωσης και εξαερισμού ανέμου.

Πώς να φτιάξετε ένα σπίτι με τα χέρια σας: συσκευή επένδυσης

Πώς να φτιάξετε ένα σπίτι με τα χέρια σας: συσκευή επένδυσης

Το διάκενο αερισμού πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 mm. Απλώνεται από το κάτω μέρος του τοίχου - ξεκινά μετά το υπόγειο - και μέχρι την κορυφή. Για να διασφαλιστεί η ροή αέρα στην πρώτη σειρά, δημιουργούνται αγωγοί εξαερισμού μέσω των οποίων εισέρχεται ο αέρας. Τα σημεία πώλησης είναι τοποθετημένα κάτω από την οροφή στο γείσο. Περιοχή εξαερισμού 75 cm2 για κάθε 20 μέτρα2 τοίχοι. Η ροή αέρα στην κάτω σειρά μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους:

 • βάλτε ένα τούβλο με οπές στο πλάι του.
 • γεμίστε μερικώς τις πλευρικές ραφές με κονίαμα (κατά την τοποθέτηση του κονιάματος, τοποθετήστε ένα χάρακα και μετά αφαιρέστε το).
 • φτιάξτε δύο ή τρεις οπές και τοποθετήστε τις σχάρες.

Σχετικά με το είδος μόνωσης που θα χρησιμοποιήσετε. Η πιο αποδεκτή επιλογή είναι το ορυκτό μαλλί σε χαλιά ή ρολά. Η χρήση αφρού ή διογκωμένης πολυστερίνης είναι ανεπιθύμητη: δεν προκαλούν ατμό. Αυτό θα οδηγήσει στο γεγονός ότι το ξύλο θα σαπίσει και η υγρασία στις εγκαταστάσεις θα είναι υψηλότερη από το κανονικό.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο: το τσίμπημα ενός ξύλινου σπιτιού μπορεί να γίνει μόνο αφού περάσει η κύρια συρρίκνωση του ξύλου. Και αυτό είναι τουλάχιστον 1,5-2 χρόνια. Υπό αυτήν την έννοια, είναι πιο εύκολο με παλιά ξύλινα σπίτια: οι κύριες διαδικασίες έχουν περάσει σε αυτά.

Διαβάστε για άλλες επιλογές για τη διακόσμηση του σπιτιού εδώ.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ενός ξύλινου σπιτιού με τούβλα

Ο συνδυασμός υλικών τόσο διαφορετικών σε όλα τα χαρακτηριστικά είναι ένα περίπλοκο και εντελώς αμφιλεγόμενο θέμα. Από τις θετικές πτυχές, μπορούμε να επισημάνουμε:

 • Μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς.
 • Μείωση του κόστους θέρμανσης.
 • Το ξύλο προστατεύεται από άμεση επαφή με καθίζηση.

  Στην ενότητα, η επένδυση από τούβλα από έναν ξύλινο τοίχο μοιάζει κάπως έτσι

  Στην ενότητα, η επένδυση από τούβλα από έναν ξύλινο τοίχο μοιάζει κάπως έτσι

Υπάρχουν αρκετά αρνητικά σημεία:

 • Κατά την κατασκευή σπιτιών για ένα κανονικό μικροκλίμα, είναι απαραίτητο να τηρείτε τον κανόνα: η διαπερατότητα των υλικών των ατμών αλλάζει από λιγότερο σε περισσότερο από το εσωτερικό στο εξωτερικό. Εάν καλύψετε ένα μπλοκ με τούβλο, η κατάσταση είναι το αντίθετο. Ως αποτέλεσμα, η υγρασία συσσωρεύεται στη μόνωση. Το χειμώνα, παγώνει εκεί, μετατρέποντας το ορυκτό μαλλί σε σκόνη. Το καλοκαίρι, δημιουργεί συνθήκες για την ανάπτυξη μούχλας και σήψης. Μόνο η δημιουργία αεριζόμενης επένδυσης μπορεί να διορθώσει την κατάσταση.
 • Ένα ξύλινο σπίτι αλλάζει συνεχώς τις διαστάσεις του, έτσι δεν μπορούν να γίνουν σκληρές συνδέσεις με έναν τοίχο από τούβλα. Η αντιμετώπιση του σπιτιού με τούβλα και οι ίδιοι οι τοίχοι πρέπει να κινούνται ανεξάρτητα το ένα από το άλλο.
 • Το τούβλο είναι ένα βαρύ υλικό και η μάζα του πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό της βάσης: το φορτίο γίνεται πολύ υψηλότερο. Επομένως, ή υψηλότερη απαιτείται ποιότητα σκυροδέματοςή μεγάλο πλάτος σε λωρίδαή μεγαλύτερο πάχος στην πλάκα. Στο σωρό ή θεμέλιο σωρού Η επένδυση μπορεί να εγκατασταθεί μόνο μετά από υπολογισμούς.

  Βάρος πίνακα από τούβλα φινιρίσματος διαφορετικών μεγεθών

  Βάρος πίνακα από τούβλα φινιρίσματος διαφορετικών μεγεθών

Σε γενικές γραμμές, δεν είναι μια ιδανική λύση. Εάν το σπίτι εξακολουθεί να σχεδιάζεται, σκεφτείτε μερικές φορές. Ίσως καλύτερη κατασκευή σπίτι από μπλοκ αφρού (πυριτικό αέριο), και μετά να τα επικαλύψετε με τούβλα. Αυτά τα υλικά ταιριάζουν πολύ καλύτερα και συμπληρώνουν τις ιδιότητες του άλλου. Αξίζει να καλύψετε ένα ξύλινο σπίτι με τούβλα εάν το σπίτι είναι παλιό, το ξύλο έχει σκουραίνει, είναι απαραίτητο να του δώσετε μια πιο ελκυστική εμφάνιση.

Τεχνολογία επένδυσης τοίχου

Πρώτον, το ξύλο υποβάλλεται σε επεξεργασία με προστατευτικό εμποτισμό για χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Στη συνέχεια, το πηχάκι είναι κατασκευασμένο από πλανισμένη ξυλεία (επίσης εμποτισμένη). Οι διαστάσεις της ξυλείας εξαρτώνται από το απαιτούμενο πάχος του θερμομονωτικού στρώματος. Συνήθως, για την Κεντρική Ρωσία, το πάχος του μαλλιού βασάλτη απαιτείται της τάξης των 50 mm, για περισσότερες βόρειες περιοχές από 100 έως 150 mm. Αλλά συγκεκριμένα, όλα λαμβάνονται υπόψη ανάλογα με το πάχος του τοίχου (από μια ράβδο ή κορμό) και το τούβλο που επιλέγεται για την όψη.

Η μόνωση τοποθετείται πολύ σφιχτά, χωρίς κενά: το κιβώτιο συσκευάζεται λαμβάνοντας υπόψη το πλάτος του. Η απόσταση μεταξύ των ράβδων πρέπει να είναι μερικά εκατοστά μικρότερη από το πλάτος της μόνωσης. Αυτό θα αναγκάσει το υλικό να ταιριάζει. Θα ταιριάζει άνετα στο κιβώτιο, το οποίο ελαχιστοποιεί το σχηματισμό ψυχρών γεφυρών.

Ένα παράδειγμα επένδυσης τοίχων από ξύλινο και σκελετό

Ένα παράδειγμα επένδυσης από τούβλα ενός τοίχου από ξύλινο και σκελετό

Μια αδιάβροχη μεμβράνη τοποθετείται πάνω από τη μόνωση. Πρέπει να είναι διαπερατή από τους ατμούς και αν η διαπερατότητα των ατμών είναι μονόπλευρη, τότε απαιτείται αφαίρεση υγρασίας από το δωμάτιο. Στερεώστε τη μεμβράνη με βραχίονες συρραφής στο κιβώτιο. Στη συνέχεια, αφήστε ένα διάκενο αερισμού τουλάχιστον 60 mm και τοποθετήστε έναν τοίχο από τούβλα που βλέπουν.

Πώς να το κάνετε σωστά

Υπάρχουν πολλές λεπτότητες που πρέπει να γνωρίζετε. Το σπίτι συνήθως καλύπτεται με μισό τούβλο. Χωρίς στήριξη, ο τοίχος είναι ασταθής, ειδικά σε μεγάλες περιοχές. Για να το κρατήσει σταθερό, είναι δεμένο σε έναν ξύλινο τοίχο. Υπάρχουν δύο τρόποι:

 • Ένα καρφί (100-150 mm) οδηγείται στον τοίχο μισό μήκος, λυγισμένο. Ένα κομμάτι μαλακού σύρματος με διάμετρο 3 mm είναι δεμένο σε αυτό. Το μήκος του κομματιού είναι λίγο πάνω από ένα μέτρο. Το σύρμα στερεώνεται στη μέση στο νύχι, στρίβεται και οδηγείται στη μέση του στριμμένου τούβλου και στη συνέχεια απλώνεται κατά μήκος της τοιχοποιίας στις πλευρές. Τελειώστε το καρφί έτσι ώστε να στρίβει σε ένα δαχτυλίδι.
 • Χρησιμοποιήστε ταινίες λαμαρίνας πλάτους 25-30 mm και μήκους περίπου ενός μέτρου. Η λωρίδα στη μέση καρφώνεται με καρφί (βιδώστε μια βιδωτή βίδα), ακριβώς όπως το σύρμα οδηγείται μαζί στη μέση του τούβλου, όπου είναι λυγισμένο και απλωμένο.
 • Χρησιμοποιήστε ένα πλέγμα τοιχοποιίας, κόβοντάς το έτσι ώστε οι ράβδοι να φτάνουν στο μέσο των τούβλων. Για να αποφύγετε το άλμα της ράβδου από το διάλυμα, είναι καλύτερα να το λυγίσετε προς τα πλάγια, όπως στη φωτογραφία. Τέτοιες σάλτσες τοποθετούνται σε κάθε πέμπτη σειρά.

  Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δέσετε τον τοίχο του σπιτιού και την επένδυση από τούβλα.

  Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δέσετε τον τοίχο του σπιτιού και την επένδυση από τούβλα.

Οι μονές σάλτσες πρέπει να απλώνονται σε ολόκληρη την επιφάνεια του τοίχου. Υπάρχουν διαφορετικές συστάσεις - σε απόσταση περίπου 50 cm το ένα από το άλλο, ή 4 τεμάχια ανά τετραγωνικό μέτρο.

Εάν πρόκειται να επιβάλλετε ένα τούβλο στο σπίτι με τα χέρια σας, ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα με την οριζόντια και κάθετη τοιχοποιία. Η ακόλουθη τεχνική μπορεί να σας βοηθήσει, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε ταυτόχρονα όλες τις κατευθύνσεις:

 • Μακριά καρφίτσες κινούνται οριζόντια στις γωνίες του σπιτιού κάτω από την οροφή και πάνω από την πλίνθο. Πρέπει να προεξέχουν από τον τοίχο σε απόσταση μεγαλύτερη από ολόκληρο το πάχος του τελειώματος.
 • Στη μία γωνία, ένα σύρμα είναι δεμένο στον άνω πείρο σε απόσταση που αντιστοιχεί στο εξωτερικό άκρο της τοιχοποιίας και κατεβαίνει προς τα κάτω, στερεωμένο κινητά στο κάτω καρφί.
 • Η κατακόρυφή του ελέγχεται και ρυθμίζεται από μια υδραυλική γραμμή, σταθερά στερεωμένη.
 • Επίσης, στην ίδια απόσταση, ένα κάθετο σύρμα είναι δεμένο στο άλλο άκρο του τοίχου.
 • Ένα οριζόντιο καλώδιο δένεται μεταξύ των δύο τεντωμένων χορδών. Θα χρησιμεύσει ως οδηγός κατά την τοποθέτηση: μπορεί να μετακινηθεί προς τα πάνω καθώς τοποθετούνται οι σειρές. Μόνο κάθε φορά που είναι απαραίτητο να ελέγχετε την οριζόντια θέση χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν για κουφώματα. Απαιτούν επίσης μια συσκευή κενού εξαερισμού. Η κατάσταση είναι παρόμοια: έξω υπάρχει ένα υλικό που μεταφέρει την υγρασία πολύ χειρότερα από αυτά που βρίσκονται μέσα. Σε αυτήν την περίπτωση, μόνο τα σύρματα ή οι ταινίες από κασσίτερο για επίδεσμο είναι προσαρτημένα στους στύλους του σκελετού.

Ενισχύστε ή όχι

Γενικά, η ενίσχυση καθιστά τον τοίχο ισχυρότερο και πιο αξιόπιστο. Επομένως, είναι καλύτερο να ενισχυθεί. Αυτό όμως περιπλέκει και επιβραδύνει την τοποθέτηση, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση του κόστους εργασίας (εάν προσλήφθηκαν οι τεχνίτες).

Εάν το κάνετε μόνοι σας, τότε πρέπει να τοποθετείτε σειρές με οπλισμό περίπου κάθε 5η σειρά. Ένα ειδικό πλέγμα με κελί 50-50 mm ή δύο διαμήκεις ράβδους οπλισμού με διάμετρο 6 mm τοποθετείται ως οπλισμός. Ταυτόχρονα, το μέγεθος της ραφής, το οποίο, μαζί με την ενίσχυση, θα πρέπει να είναι το ίδιο.

Αντιμετωπίζοντας το σπίτι με τούβλα "ζωντανά" που γυρίστηκε σε βίντεο, η τεχνική του "κάτω από τη ράβδο". Οι ραφές είναι όμορφες, αλλά το νερό ρέει μέσα τους, το οποίο απορροφάται από το τούβλο. Επομένως, οι ραφές δεν μπορούν να παραμείνουν σε αυτήν τη μορφή. Πρέπει να γεμίσουν με κονίαμα και κεντημένα στο ίδιο επίπεδο με την επιφάνεια τούβλου. Στη συνέχεια, η απορρόφηση νερού κατά τη διάρκεια του κακού καιρού θα μειωθεί σημαντικά και η "ζωή" της επένδυσης από τούβλα θα αυξηθεί σημαντικά. Η ίδια η διαδικασία τοιχοποιίας αποδεικνύεται σωστά: η λύση τοποθετείται τακτοποιημένα, οι σταγόνες που πέφτουν στην επιφάνεια αντικαθίστανται αμέσως.

Αντιμετωπίζοντας το σπίτι με αεριωμένο σκυρόδεμα, αφρώδες σκυρόδεμα και αέριο πυριτικά τούβλα

Η διαπερατότητα των ατμών του κυψελοειδούς σκυροδέματος είναι επίσης υψηλότερη από αυτήν των τούβλων. Δηλαδή, η κατάσταση είναι ακριβώς η ίδια: μέσα στο δωμάτιο υπάρχει ένα υλικό που αφαιρεί καλύτερα τους ατμούς. Ως εκ τούτου, για να εξασφαλιστεί ένα κανονικό κλίμα εσωτερικού χώρου και μεγάλη διάρκεια ζωής, απαιτείται ένα κενό εξαερισμού μεταξύ του τούβλου και των μπλοκ τοίχου και αφρού.

Εάν επικαλύψετε ένα σπίτι κατασκευασμένο από αεριωμένο σκυρόδεμα (αφρώδες σκυρόδεμα, πυριτικό αέριο) με τούβλο χωρίς κενό, η διάρκεια ζωής του θα μειωθεί κατά περίπου 60%: το συμπύκνωμα θα συσσωρευτεί στα όρια δύο υλικών. Σε χαμηλές θερμοκρασίες, η κατεψυγμένη υγρασία θα καταστρέψει το κέλυφος των φυσαλίδων, καταστρέφοντας σταδιακά ολόκληρο το υλικό και υποβαθμίζοντας σημαντικά την απόδοσή του.

 

Επιλογές για επένδυση σπιτιού από σκυρόδεμα με τούβλα

Επιλογές για την αντιμετώπιση ενός σπιτιού από σκυρόδεμα με τούβλα και τα χαρακτηριστικά τους

Πρόσθετοι θερμαντήρες χρησιμοποιούνται πολύ σπάνια, εάν εξακολουθούν να χρειάζονται, όλοι οι κανόνες είναι οι ίδιοι όπως όταν αντιμετωπίζετε ένα ξύλινο σπίτι: βασαλτικό μαλλί, προστατευμένο από μόνωση ανέμου.

Διαβάστε για τα χαρακτηριστικά του τελειώματος ενός σπιτιού από αεριωμένο σκυρόδεμα (πυριτικό αέριο) εδώ.

Το μέγεθος του κενού εξαερισμού είναι από 60 έως 150 mm.Ο αριθμός των δεσμών μεταξύ δύο τοίχων: τουλάχιστον 3 τεμ ανά τετραγωνικό μέτρο τοιχοποιίας, η διατομή τους είναι τουλάχιστον 5 mm2 1 μ2... Για σύνδεση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρφιά με βίδες ή ανοξείδωτο χάλυβα μήκους τουλάχιστον 120 mm. Οδηγούνται όχι κάθετα στον τοίχο, αλλά σε γωνία τουλάχιστον 45 °. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάτρητες γαλβανιζέ λωρίδες, οι οποίες καρφώνονται στα δομικά στοιχεία στη μία πλευρά και το άλλο άκρο εισάγεται στο τούβλο, όπου είναι λυγισμένο υπό γωνία. Σημείωση: οι δεσμοί δεν πρέπει να είναι ενσωματωμένοι στις τοιχοποιίες του κύριου τοίχου. Μόνο καρφωμένο στο πρόσωπο των μπλοκ.

Η καλύτερη επένδυση τοίχου από αεριζόμενο σκυρόδεμα και σκυρόδεμα - τούβλα με διάκενο αερισμού

Η καλύτερη επένδυση τοίχου από αεριωμένο σκυρόδεμα και πορομπετόν - τούβλο με διάκενο εξαερισμού

Σπίτι σκουριάς ή σκουριάς

Η επένδυση από τούβλα στην περίπτωση κτιρίων που χρησιμοποιούν σκωρία χρησιμοποιείται συχνότερα όταν οι ρωγμές εξαπλώνονται κατά μήκος των τοίχων. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν η σκωρία έχει εξαντλήσει τον πόρο της και άρχισε να καταρρέει. Κατά μέσο όρο, η διάρκεια ζωής του είναι 50 χρόνια, μειώνεται εάν αυξήθηκε η υγρασία των τοίχων.

Η επένδυση από τούβλα ενός σπιτιού από μπλοκ σκωριών (σκωρία) θα καθυστερήσει μόνο το αναπόφευκτο: θα επιβραδύνει την καταστροφή, αλλά δεν θα το σταματήσει. Η διάρκεια της περιόδου χάριτος εξαρτάται από την κατάσταση του υλικού και από τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Κατά μέσο όρο, είναι 8-15 ετών. Είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει χωρίς να συμβουλευτείτε έναν ειδικό: το κόστος ενός σφάλματος είναι πολύ υψηλό.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, συνιστάται να χτίσετε ένα πλαίσιο γύρω από το σπίτι, στο οποίο θα μεταφέρετε μέρος του φορτίου του δαπέδου και της οροφής, για να εκτελέσετε εργασίες στεγανοποίησης. Ένα από τα οποία είναι η εξωτερική προστασία των τοίχων από την ατμοσφαιρική κατακρήμνιση χρησιμοποιώντας επένδυση από τούβλα Το τούβλο επιλέγεται με τη χαμηλότερη απορρόφηση νερού. Για μεγαλύτερη προστασία, η τοιχοποιία μπορεί να εμποτιστεί με μια υδρόφοβη ένωση (όχι μόνο δημιουργώντας ένα φιλμ αδιάβροχο). Ο διεισδυτικός υδρόφοβος εμποτισμός του κύριου τοιχώματος δεν θα είναι περιττός. Για αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον τύπο εμποτισμού "Penetron" και ανάλογα. Θα ενισχύσουν ταυτόχρονα το υλικό και θα μειώσουν σημαντικά τον κορεσμό του νερού.

Παρακολουθήστε το βίντεο σχετικά με την πρακτική του να αντιμετωπίζετε παλιά κτίρια με τούβλα.

Σχετικά με την επιλογή προμηθευτών και τιμών

Οι τιμές για τα ίδια υλικά ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό από περιοχή σε περιοχή. Για να αξιολογήσετε σωστά την κατάσταση, πρέπει να πραγματοποιήσετε τη δική σας έρευνα αγοράς: καλέστε ή επισκεφθείτε τους μεγαλύτερους προμηθευτές, δείτε τις προσφορές στην περιοχή στο δίκτυο. Κατά τη διάρκεια της κλήσης, πρέπει να λάβετε τεχνικά δεδομένα, να μάθετε τιμές. Στη συνέχεια, συγκρίνετε τα χαρακτηριστικά των τούβλων, συγκρίνετε τις τιμές.

Καλύτερες συμβουλές: Μην αγοράζετε πολύ φθηνά υλικά. Εάν η διαφορά από τη μέση τιμή αγοράς είναι 15-20%, πιθανότατα, αυτά είναι τα υπολείμματα του περασμένου έτους, όχι η πιο επιτυχημένη παρτίδα. Διαφορετικά, δείτε την αναλογία τιμής / απόδοσης.

Οι μέσες τιμές στη Μόσχα έχουν ως εξής:

 • πυριτικό τούβλο - 11-21 ρούβλια / τεμάχιο.
 • κεραμική όψη - 18-35 ρούβλια / τεμάχιο (πλήρες σώμα 45-65 ρούβλια / τεμάχιο)
 • υπερπιεσμένο μη καύσιμο - 25-31 ρούβλια / τεμάχιο.
 • κλίνκερ - 27-40 ρούβλια / τεμάχιο.

Αφού επιλέξετε πολλούς πιθανούς προμηθευτές, δείτε το προϊόν τους αυτοπροσώπως. Απαλά άκρα, ομοιόμορφο χρώμα, χωρίς ρωγμές ή ελαττώματα είναι αυτό που πρέπει να δείτε.

Σχετικά με το μέγεθος του πάρτι. Συνιστάται να αγοράσετε ολόκληρο τον όγκο του υλικού επένδυσης ταυτόχρονα. Αυτό θα σας εξοικονομήσει περίπου 10-15%. Μερικοί προμηθευτές προσφέρουν μεγάλες αποστολές για να μεταφερθούν απευθείας από το εργοστάσιο με κανόνες ντάμπινγκ. Είναι επίσης φθηνότερο, και η επιπλέον υπερφόρτωση αποβάλλεται, πράγμα που σημαίνει λιγότερη μάχη.

Το πλεονέκτημα της μαζικής αγοράς είναι ότι η παρτίδα είναι πιθανό να είναι μία, η οποία εγγυάται την ομοιομορφία του χρώματος. Σε κάθε περίπτωση, η επένδυση τούβλου ενός σπιτιού πραγματοποιείται ταυτόχρονα από πολλά πακέτα. Έτσι, ακόμη και ελαφρώς διαφορετικές αποχρώσεις δεν θα δημιουργήσουν κηλίδες χρώματος.

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες