Πάνελ από ίνες ή τσιμέντο από ίνες: τι είναι και πώς να το εγκαταστήσετε

Η επιλογή ενός υλικού για την ολοκλήρωση της πρόσοψης ενός σπιτιού δεν είναι καθόλου εύκολη. Πρέπει να είναι όμορφο, ανθεκτικό, ανθεκτικό και να απαιτεί ελάχιστη συντήρηση. Και θέλω επίσης να είναι φθηνό. Δεν είναι ρεαλιστικό να πληροίτε όλες τις απαιτήσεις ταυτόχρονα. Λοιπόν, όχι, ακόμη, τέτοιο υλικό. Εάν παραλείψετε το "φθηνό", μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να παρακάμψετε το τσιμέντο από ίνες. Εκτός από όλα τα πλεονεκτήματα, είναι επίσης άφλεκτο και συμβατό με όλους τους τύπους τοίχων.

Τι είναι το πλαίσιο ή τα πάνελ από τσιμέντο από ίνες

Η επένδυση από τσιμέντο από ίνες ή οι πλάκες (επίστρωση ινών) είναι ένα σύνθετο υλικό με βάση το τσιμέντο που χρησιμοποιείται για διακόσμηση εξωτερικών προσόψεων. Τοποθετείται σύμφωνα με την αρχή της αεριζόμενης πρόσοψης - στο κιβώτιο. Ορισμένα συστήματα επιτρέπουν την εγκατάσταση σε ξύλινο πλαίσιο, άλλα (Ιαπωνικά) προτείνουν μόνο τα δικά τους - κατασκευασμένα από μέταλλο.

Μπορεί να μοιάζει με βαμμένη επένδυση ή απομίμηση ξύλου

Μπορεί να μοιάζει με βαμμένη επένδυση ή απομίμηση ξύλου

Υπάρχουν δύο μορφές απελευθέρωσης:

 • Με τη μορφή μακριών σανίδων διαφορετικού πάχους και πλάτους. Αυτός ο τύπος υλικού μιμείται συνήθως το ξύλο. Στην πραγματικότητα, αυτός ο συγκεκριμένος τύπος ονομάζεται ίνα πλαισίωσης και το σύστημα στερέωσης είναι παρόμοιο με το συμβατικό πλαίσιο.
 • Με τη μορφή πλακών διαφορετικών μορφών. Αυτή η κατηγορία μπορεί να περιλαμβάνει ομαλά πάνελ ή μίμηση τούβλων, πέτρα κ.λπ. Δεν είναι επίσης τοποθετημένα με κιβώτιο, αλλά έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά.

Η σύνθεση των ινών από τσιμέντο διαφέρει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, αλλά βασίζεται πάντα σε τσιμέντο και ενισχυτικές ίνες. Μερικά προσθέτουν ίνες κυτταρίνης (σχεδόν όλες), άλλες περιλαμβάνουν κλάσματα λεπτής άμμου, υπάρχουν προσθήκες μαρμαρυγίας ή άλλων ορυκτών. Ο τύπος / εμφάνιση της εξωτερικής επιφάνειας αλλάζει ανάλογα με τα πρόσθετα.

Η επένδυση από τσιμέντο από ίνες δεν είναι μόνο απομίμηση ξύλου, αλλά και απαλή, με απομίμηση γύψου ή πέτρας

Η επένδυση από τσιμέντο από ίνες δεν είναι μόνο "σαν ξύλο", αλλά και λεία, με απομίμηση γύψου ή πέτρας

Οι πλάκες από ίνες και οι πλευρές από ίνες μπορούν να βαφτούν χύμα ή στην επιφάνεια (ακρυλικό χρώμα). Υπάρχουν επιλογές με εξωτερικό κεραμικό επίχρισμα (πολύ ακριβό), υπάρχουν επιλογές χωρίς χρώση - για τη δική σας ζωγραφική. Κεραμικό επικαλυμμένο - πολύ όμορφο και ανθεκτικό, αλλά επίσης πολύ ακριβό. Τα πλακάκια Clinker θα κοστίζουν περίπου το ίδιο. Είναι λίγο πιο εύκολο να δουλέψετε με υλικό βαμμένο στη μάζα κατά την εγκατάσταση - δεν χρειάζεται να βάψετε τα άκρα και τις περικοπές. Είναι επίσης καλύτερο με την έννοια ότι δεν θα υπάρχει διαφορά χρώματος στις μάρκες. Όμως, με την πάροδο του χρόνου, το χρώμα στην επιφάνεια θα εξασθενίσει, θα πρέπει να ενημερώσετε το χρώμα. Το ίδιο με το βαμμένο στην επιφάνεια. Αλλά το κόστος των υλικών τσιμέντου από βαμμένες ίνες είναι υψηλότερο.

Η πιο φθηνή επιλογή είναι η επένδυση από τσιμέντο από ίνες ή άβαφες πλάκες. Σε αυτήν την περίπτωση, είστε ο δικός σας σχεδιαστής.

Η πιο φθηνή επιλογή είναι η επένδυση από τσιμέντο από ίνες ή άβαφες πλάκες. Σε αυτήν την περίπτωση, είστε ο δικός σας σχεδιαστής.

Αν μιλάμε για παρόμοια υλικά, τότε όταν πριονίζουμε, η επένδυση από τσιμέντο από ίνες και οι πλάκες θυμίζουν πολύ προϊόντα αμιάντου-τσιμέντου. Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί για αμίαντο, χρησιμοποιούνται ίνες. Λοιπόν, και φαίνονται διαφορετικά - πιο συμπαγή.

Πλεονεκτήματα

Θα μιλήσουμε συγκεκριμένα για τις πλευρές τσιμέντου από ίνες, επειδή είναι πιο συνηθισμένο από τις πλάκες (λόγω της τιμής, κυρίως) και υπάρχουν περισσότερες κριτικές και εμπειρία λειτουργίας. Γενικά, το υλικό αναγνωρίζεται ως άξιο, όχι ιδιότροπο στη λειτουργία. Αλλά αυτό είναι σε μία προϋπόθεση: με σωστή εγκατάσταση. Κάθε μία από τις εταιρείες έχει οδηγίες εγκατάστασης και έχει περισσότερες από εκατό σελίδες. Περιγράφει συγκεκριμένους κόμβους και διαδικασίες. Εάν κάνετε τα πάντα σύμφωνα με τους κανόνες και τις συστάσεις (ή αποκλίνουν αρκετά), τότε είναι εγγυημένο ένα καλό αποτέλεσμα.

Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε την τεχνολογία. Η ζωγραφική των κοψίματος και των τοποθεσιών τοποθέτησης είναι ένα από τα βασικά σημεία

Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε την τεχνολογία. Η ζωγραφική των κοψίματος και των τοποθεσιών τοποθέτησης είναι ένα από τα βασικά σημεία

Γενικά, τα πλεονεκτήματα του τσιμέντου από ίνες είναι:

 • Διαστατική σταθερότητα. Υπάρχει θερμική διαστολή, αλλά δεν είναι υπέροχο.
 • Οι σανίδες και οι σανίδες από ίνες τσιμέντου δεν είναι κοίλες, χωρίς κενά. Οι γωνίες και οι αρμοί μπορούν να κατασκευαστούν "από άκρο σε άκρο", χωρίς τη χρήση πρόσθετων στοιχείων, όπως στο επένδυση από βινύλιο.
 • Δεν καίει.
 • Το υλικό είναι πυκνό, σκληρό. Με ένα σωστά συναρμολογημένο πλαίσιο, σχεδόν "δεν παίζει", δεν πιέζει, μπορείτε να ακουμπήσετε, είναι δύσκολο να σπάσετε.
 • Υψηλή αντοχή στον παγετό - 50 κύκλοι στο "Rospan", 150 "Enterit", 300 Ιαπωνικά "Nichikha".
 • Με την επιφύλαξη των κανόνων εγκατάστασης (βαφή των άκρων, κοψίματα, συνδετήρες με κατάλληλο χρώμα), χαμηλή απορρόφηση νερού - όχι περισσότερο από 8 (ιαπωνικές πλάκες) - 18% της μάζας όταν βυθίζεται σε νερό για 48 ώρες.
 • Απαίτηση φροντίδας. Μια ελκυστική εμφάνιση παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν απαιτείται ανανέωση χρώματος. Για παράδειγμα, το "Kedral" εγγυάται σταθερότητα χρώματος για 10 χρόνια.

  Ένα ακόμη πράγμα: εάν συνδέετε σανίδες από τσιμέντο από ίνες χωρίς προφίλ σύνδεσης, αφήστε ένα κενό

  Ένα ακόμη πράγμα: εάν συνδέετε σανίδες από τσιμέντο από ίνες χωρίς προφίλ σύνδεσης, αφήστε ένα κενό

 • Μπορείτε να το τοποθετήσετε οποιαδήποτε στιγμή του έτους. Μόνο ένα άγγιγμα ραφών και τσιπ μπορεί να γίνει σε θετικές θερμοκρασίες, γεγονός που επιβάλλει ορισμένους περιορισμούς στο χρόνο εγκατάστασης.
 • Μπορείτε να κόψετε με ένα πριόνι - μια λεπίδα με σκληρυμένα δόντια, ένα κυκλικό πριόνι ή ένα γωνιακό μύλο (μύλος), ένα παζλ. Όταν χρησιμοποιείτε μύλο ή κυκλικό πριόνι, οι προτεινόμενοι δίσκοι είναι τσιμέντο από ίνες Leitz ή Bosch. Για ένα παζλ, χρειάζεστε επίσης ειδικά αρχεία τσιμέντου από ίνες.
Μοιάζει με τσιμέντο από ίνες που πλαισιώνουν ένα πριόνι

Μοιάζει με τσιμέντο από ίνες που πλαισιώνουν ένα πριόνι

Είναι όλα για αρετές. Εν ολίγοις, μπορούμε να πούμε ότι με την κανονική ποιότητα, δεν υπάρχουν παράπονα σχετικά με τις πλευρές από τσιμέντο από ίνες. Μπορεί να λειτουργεί για χρόνια χωρίς να απαιτείται απολύτως προσοχή.

μειονεκτήματα

Όπως όλα τα υλικά, οι πλάκες ή οι πλάκες από τσιμέντο από ίνες έχουν μειονεκτήματα. Αν μιλάμε για λειτουργικές πτυχές, δεν υπάρχουν σχεδόν μειονεκτήματα. Σωστά τοποθετημένο, δεν αλλάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμα και τα κομμάτια που αφήνονται στο δρόμο δεν έχουν αλλάξει σε ένα χρόνο και τα άκρα τους δεν επισκευάζονται. Αλλά όλα αυτά αφορούν το ποιοτικό υλικό. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα:

 • Υψηλή τιμή. Αποτελείται όχι μόνο από το κόστος των ίδιων των πάνελ ή να πλαισιώσει. Το κόστος πηγαίνει επίσης στη δομή στην οποία θα συνδεθούν όλα αυτά, καθώς και ακριβά συνδετήρες που δεν υπόκεινται σε διάβρωση.

  Μπορείτε να ταιριάξετε τον τόνο με το υλικό στέγης

  Μπορείτε να ταιριάξετε τον τόνο με το υλικό στέγης

 • Σύνθετη εγκατάσταση. Με την έννοια ότι οι κόμβοι πρέπει να γίνουν όπως συνιστά ο κατασκευαστής. Είναι επίσης απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε τη συνιστώμενη σύνθεση (βαφή ή σφραγιστικό) για την επεξεργασία αρμών, αρθρώσεων, κοψίματος και χώρων όπου είναι εγκατεστημένοι οι συνδετήρες. Όλο αυτό το διάστημα, και το χρώμα / σφραγιστικό κοστίζει πολύ.
 • Αρκετά συγκεκριμένη εμφάνιση κατά τη χρήση πλακιδίων από τσιμέντο από ίνες. Αλλά μπορεί κανείς να διαφωνήσει σχετικά με αυτό, καθώς υπάρχουν διαφορετικές υφές και μπορείτε να τις συνδυάσετε με διαφορετικούς τρόπους, αποκτώντας διαφορετικό στυλ και εμφάνιση - από μοντέρνο σε κλασικό.
 • Πολύ βάρος που πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά το στάδιο σχεδιασμού του ιδρύματος. Και δεν μπορούν να "κρεμαστούν" όλοι οι τοίχοι με μεγάλη μάζα.

Γενικά, η επένδυση και οι πλάκες από τσιμέντο από ίνες δεν είναι το φθηνότερο, αλλά καλό υλικό. Είναι στην αγορά μας για περισσότερο από μια δεκαετία. Εάν ήταν κακό, θα υπήρχε μια θάλασσα αρνητικών κριτικών και καταγγελιών. Δεν είναι. Υπάρχει γενικά μια θετική εμπειρία λειτουργίας με κάποιες αποχρώσεις, οι οποίες συνήθως προκαλούνται από σφάλματα στην εγκατάσταση.

Εγκατάσταση: τι και τι

Η επένδυση από τσιμέντο από ίνες τοποθετείται σύμφωνα με τις αρχές μιας αεριζόμενης πρόσοψης, δηλαδή σε ένα τόρνο με την πιθανή χρήση μόνωσης. Όπως ήδη αναφέρθηκε, κάθε εταιρεία έχει το δικό της εγχειρίδιο εγκατάστασης. Είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Σας συνιστούμε να διαβάσετε προσεκτικά το εγχειρίδιο πριν αγοράσετε ένα τσιμέντο από ίνες από αυτήν ή από αυτήν την εταιρεία. Εάν σκοπεύετε να το τοποθετήσετε μόνοι σας, αξίζει να έχετε μια ιδέα για το τι και πώς να το κάνετε. Ακόμα κι αν σκοπεύετε να προσλάβετε ένα πλήρωμα εγκατάστασης, δεν είναι κακό να ξέρετε πώς πρέπει να γίνουν όλα. Εξάλλου, κάθε κατασκευαστής επιμένει στο γεγονός ότι η μακροχρόνια λειτουργία είναι δυνατή μόνο με σωστή εγκατάσταση.

Τοποθετημένο σε κιβώτιο. Το ελάχιστο κενό είναι 2 mm, το βήμα δεν υπερβαίνει τα 600 mm, όταν χρησιμοποιείτε ένα μεταλλικό υποσύστημα, το συνιστώμενο πάχος για τον καιρό μας είναι 2 mm

Τοποθετημένο σε κιβώτιο. Το ελάχιστο κενό είναι 2 mm, το βήμα δεν υπερβαίνει τα 600 mm, όταν χρησιμοποιείτε ένα μεταλλικό υποσύστημα, το συνιστώμενο πάχος για τον καιρό μας είναι 2 mm

Το πηχάκι για την επένδυση από τσιμέντο από ίνες μπορεί να είναι ξύλινο ή μέταλλο.

 • Συνιστάται η εγκατάσταση του μεταλλικού σκελετού σε κτίρια από σκυρόδεμα, τούβλα και πορομπετόν. Μπορεί να είναι από ανοξείδωτο χάλυβα, γαλβανισμένο χάλυβα ή κράμα αλουμινίου.
 • Το ξύλινο πηχάκι συνιστάται για ξυλεία ή σκελετούς. Το κάνουν κυρίως από μια ράβδο 50 * 50 mm, αλλά μπορεί να υπάρχουν επιλογές με πλάτος - ίσως 50 * 40 mm και 50 * 30 mm. Προαπαιτούμενο είναι η χρήση ξηρής ξυλείας με προκαταρκτικό προστατευτικό εμποτισμό στο κιβώτιο.
Συχνά τοποθετείται σε ξύλινα μπλοκ

Συχνά τοποθετείται σε ξύλινα μπλοκ

"Εγγενή" συστήματα στερέωσης κατασκευαστών πλακών από τσιμέντο από ίνες και πλαϊνές όψεις. Επομένως, ακόμη και σε τοίχους από τούβλα ή μπετόν, το ξύλο χρησιμοποιείται για το πλαίσιο. Το έχουμε φθηνότερο. Φροντίστε να βάλετε ένα μεταλλικό προφίλ εκκίνησης, όλα τα άλλα συλλέγονται από μια μπάρα. Όπως έχει δείξει η πρακτική, εάν χρησιμοποιείτε ξηρό ξύλο με υψηλής ποιότητας εμποτισμό και δεν παραβλέπετε τις συστάσεις για τους συνδετήρες (η τρύπα στήριξης στην πλάκα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από τη διάμετρο των συνδετήρων), δεν προκύπτουν προβλήματα.

Παρεμπιπτόντως, πρέπει να λαμβάνονται συνδετήρες που δεν είναι επιρρεπείς σε διάβρωση. Οι ανοξείδωτες βίδες είναι ακριβές, φυσικά, μπορούν να αντικατασταθούν με γαλβανισμένες και γαλβανισμένες. Όχι όμως με ένα υποσύστημα αλουμινίου. Συνδέστε το μόνο με συνδετήρες από ανοξείδωτο ατσάλι.

Τύποι και μέθοδοι σύνδεσης

Οι περισσότερες πλευρές από τσιμέντο από ίνες είναι εγκατεστημένες σε μοτίβο ψαροκόκκαλου, με μια σανίδα να καλύπτει την άλλη. Έτσι, συνήθως καλύπτουν σπίτια με πρόχειρο. Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η ελάχιστη πιθανότητα ροής νερού μεταξύ των σανίδων. Η υγρασία απλώς ρέει, καθώς οι σανίδες αλληλεπικαλύπτονται μεταξύ τους κατά 25-30 mm (ανάλογα με το μέγεθος της σανίδας). Ταυτόχρονα όμως, υπάρχει αυξημένη κατανάλωση, καθώς με πλάτος 19 cm, μόνο 15-16 cm παραμένει "σε λειτουργία".

Διαφορετικές μέθοδοι εγκατάστασης - επικάλυψη και πισινό

Διαφορετικές μέθοδοι εγκατάστασης - επικάλυψη και πισινό

Ο δεύτερος τύπος σύνδεσης των πλαϊνών σανίδων από τσιμέντο από ίνες είναι ο σύνδεσμος. Υλοποιήθηκε από τη βελγική εταιρεία Cedral σε μια σειρά κλικ. Ο πίνακας αυτής της σειράς έχει ένα τέταρτο τεμάχιο, τοποθετείται το ένα στο άλλο, στερεώνεται με βίδες αυτοσφραγίσεως στους σφιγκτήρες (μικρές πλάκες στήριξης για κρυφή στερέωση). Σε αυτήν την περίπτωση, η επιφάνεια της σανίδας δεν χρειάζεται να τρυπηθεί, καθώς η γλώσσα του σφιγκτήρα προσκολλάται στην προεξοχή της σανίδας και έτσι την κρατά.

Γωνία χωρίς πρόσθετα στοιχεία

Γωνία χωρίς πρόσθετα στοιχεία

Οι γωνίες και οι αρμοί της επένδυσης από τσιμέντο από ίνες μπορούν να διακοσμούνται με πρόσθετα στοιχεία - γωνίες, μπορείτε να τα ενώσετε με πριόνισμα των σανίδων σε γωνία 45 ° και λερώνοντας το κόψιμο με χρώμα. Ένα δοχείο βαφής εκδίδεται / αγοράζεται για την παρτίδα, η οποία χρησιμοποιείται για τη βαφή του υλικού σας. Τα ιαπωνικά τσιμεντοσανίδες πρόσοψης δεν είναι βαμμένα, αλλά με το συνιστώμενο στεγανωτικό. Παρεμπιπτόντως, κάτω από τα πρόσθετα στοιχεία, οι περικοπές πρέπει επίσης να βαφτούν. Οι οπές στερέωσης επικαλύπτονται επίσης με τα κατάλληλα μέσα.

Οι γωνίες τελειώνονται με ειδικά στοιχεία

Οι γωνίες τελειώνονται με ειδικά στοιχεία

Εάν σας αρέσει ο σχεδιασμός με το φινίρισμα των γωνιών και δεν σας αρέσει η τιμή αυτών των γωνιών (πολύ πιο ακριβό), υπάρχει μια επιλογή - να κόψετε την ίδια σανίδα κατά μήκος (του ίδιου ή διαφορετικού χρώματος), να βάψετε το κόψιμο και να τα συνδέσετε στη γωνία με βίδες αυτο-χτυπήματος. Είναι σαφές ότι μετά από προσεκτική εξέταση, αυτή η επιλογή θα χάσει αισθητικά, αλλά εάν ο προϋπολογισμός είναι περιορισμένος, είναι ένας καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα.

Χαρακτηριστικά και τιμές των ινών προσόψεων από διαφορετικούς κατασκευαστές

Το ιαπωνικό Nichiha (Nichiha) εμφανίστηκε στην αγορά πριν από όλους τους άλλους κατασκευαστές, ακολουθούμενο από τον βελγικό καθεδρικό ναό (Cedral). Και οι δύο μάρκες δεν διαφέρουν σε προσιτές τιμές, αλλά έχουν σταθερή ποιότητα. Οι Ιάπωνες ξεχωρίζουν για την υφή και το κεραμικό τους αυτοκαθαριζόμενο επίχρισμα, τα οποία είναι εγγυημένα για 50 χρόνια. Επί του παρόντος έχουν 6 σειρές, κάθε σειρά - από 20 έως 120 διαφορετικές υφές και μοτίβα. Υπάρχουν διαφορετικές πέτρες, τούβλα, γύψος. Υπάρχουν πολλές επιλογές, οπότε υπάρχουν πολλές επιλογές. Σήμερα έχουν την ευρύτερη γκάμα από πάνελ ινών τελικής επεξεργασίας. Το μειονέκτημα είναι η υψηλή τιμή, καθώς και το γεγονός ότι οι ραφές μεταξύ των πλαισίων είναι ορατές. Το τελευταίο ελάττωμα έχει διορθωθεί στη νέα σειρά FUGE.

Μόνο ένα μικρό μέρος από τσιμεντοσανίδες Nichikha ... αλλά η τιμή

Μόνο ένα μικρό μέρος των πλακών τσιμέντου Nichikha ... αλλά η τιμή

Το Fibrosiding Cedral (Cedral) παράγεται από τη μεγάλη εταιρεία Eternit, η οποία εδρεύει στο Βέλγιο. Ένα από τα εργοστάσια ξεκίνησε στη Ρωσία.Παράγει προϊόντα αξιοπρεπούς ποιότητας. Για χρήση σε κατασκευή με χαμηλά επίπεδα, διατίθενται μόνο δύο χάρακες - με κανονικό άκρο (είναι δυνατή η επικάλυψη) και με κλειδαριά για εγκατάσταση με πισινό. Η επιφάνεια μιμείται το ξύλο (ποιοτικά, πρέπει να πω), δεν υπάρχουν άλλες απολαύσεις.

ΟνομαΚαθεδρικός ναόςCedral KlickLatonit (Latonit) ΡωσίαRospan (Ρωσία)Nichiha Nichiha (Ιαπωνία)
Μήκος / πλάτος / πάχος ενός πίνακα3600/190/10 mm3600/186/121800; 2200; 3000; 3600/200/8 mm1593 * 455 (306) * 14 χιλ3030/455/16 χιλ
Βάρος ενός πίνακα10,9 κιλά12,2 κιλά4.8; 5.8; 7.9; 9,5 κιλά9,6 και 14 κιλά
Χρησιμοποιήσιμη περιοχή ενός πίνακα για επικάλυψη εγκατάστασης0,576 m2-η επικάλυψη μπορεί να είναι από 20 mm έως 40 mm, εμβαδόν 0,36-0,72 m2
Χρήσιμη περιοχή ενός ταμπλό κατά την τοποθέτηση του άκρου0,684 m20,6228 m2
0,306-0,612 m20,49 m2 ή 0,72 m2
Βάρος ανά τετραγωνικό μέτρο15 kg / m218 kg / m216,9 kg / m219 kg / m2
Πυκνότητα1300 kg / m3 1300 kg / m3 1650 kg / m31400 kg / m3
Δύναμη κάμψης
εγκάρσια / διαμήκη
23/11 N / mm223/11 N / mm2215 kgf / cm2
Μέτρο ελαστικότητας εγκάρσιο / διαμήκη7500/5500 N / mm27500/5500 N / mm245-65 MPa.12,2 MPa
Επέκταση από υγρασία0,3 mm / m 0,3 mm / m Απορρόφηση νερού 16%1,82%
Επέκταση από τη θερμοκρασία0,212 mm / m 0,212 mm / m 2%
Αντοχή στον παγετό - κύκλοι / υπολειμματική αντοχή150 κύκλοι / 90%150 κύκλοι / 90%150 κύκλοι / 90%150 κύκλοι / 90%150 κύκλοι / 90%
Τιμή1124 τριβή / m21200 τρίψιμο / m2730 τρίψιμο / m2περίπου 1000 ρούβλια / m2από 1500 ρούβλια / m2

Τα Rospan και Latonit διακρίνονται συνήθως από τους Ρώσους κατασκευαστές. Όσον αφορά την ποικιλία, είναι πιο μετριοπαθείς, παρέχουν εγγύηση 10 ετών για την κάλυψή τους. Ο λατονίτης διαφέρει στο ότι παράγει σανίδες διαφορετικού μήκους - από 1800 mm έως 3600 mm. Η επίστρωση τσιμέντου από ίνες Latonit έχει μικρότερο πάχος - 8 mm, το οποίο του επιτρέπει να γίνει φθηνότερο, αλλά η αντοχή του θα είναι επίσης χαμηλότερη. Η εταιρεία μπορεί να παράγει πάνελ χωρίς φινίρισμα UV προστατευτικό στρώμα - για χρήση σε κτίρια. Υπάρχουν επίσης άβαφα προϊόντα - για αυτοβαφή.

Συνολικά, πιθανότατα καταλάβατε ότι η επένδυση και τα πάνελ από τσιμέντο από ίνες είναι εξαιρετικές επιλογές, αλλά αυτό δεν είναι πολύ οικονομικό.

Ενδιαφέρουσες ιδέες και μερικοί κόμβοι

Φαίνεται πολύ καλό και κοντά, ευχάριστο στην αφή

Φαίνεται πολύ καλό και κοντά, ευχάριστο στην αφή

 

Διαφορετικοί τύποι στην ίδια σειρά - ένας ευχάριστος συνδυασμός

Διαφορετικοί τύποι στην ίδια σειρά - ένας ευχάριστος συνδυασμός

 

Πέτρα, τούβλο, πλακάκια - όλα αυτά είναι επίσης ίνας

Πέτρα, τούβλο, πλακάκια - όλα αυτά είναι επίσης ίνας

 

Διακόσμηση εξωτερικών βεράντων - γιατί όχι. Τα ομαλά πάνελ φαίνονται κομψά

Διακόσμηση εξωτερικών βεράντων - γιατί όχι. Τα ομαλά πάνελ φαίνονται κομψά

 

Ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν χρώματα - οποιαδήποτε από την παλέτα RAL

Ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν χρώματα - οποιαδήποτε από την παλέτα RAL

 

Διάφορα δείγματα

Διάφορα δείγματα

 

Και το μπλε και το ξύλο είναι όλα τα ίδια υλικά

Και το μπλε και το ξύλο είναι όλα τα ίδια υλικά

 

Κοιτάζει κοντά όχι χειρότερα από μακριά

Κοιτάζει κοντά όχι χειρότερα από μακριά

 

Ένα χρώμα, διαφορετικές υφές

Ένα χρώμα, διαφορετικές υφές

 

Όχι μόνο σε κλασικό στιλ ...

Όχι μόνο στο κλασικό στυλ ...

 

Διαφορετικό πλάτος και πάχος του πίνακα

Διαφορετικό πλάτος και πάχος του πίνακα

 

Συνδυάζουμε με τις προτιμήσεις σας

Συνδυάζουμε με τις προτιμήσεις σας

 

Εύρος θερμοκρασίας - από -70 ° C έως + 80 ° C

Εύρος θερμοκρασίας - από -70 ° C έως + 80 ° C

 

Με ταιριαστά αξεσουάρ και στέγες σε αντίθεση - την παραδοσιακή λύση

Με ταιριαστά αξεσουάρ και στέγες σε αντίθεση - την παραδοσιακή λύση

 

Η πέτρα είναι πάνελ από τσιμέντο από ίνες

Η πέτρα είναι πάνελ από τσιμέντο από ίνες

 

Διασταύρωση παραθύρου

Διασταύρωση παραθύρου

Παρόμοιες δημοσιεύσεις
Σχόλια: 1
 1. Δόξα
  03/26/2019 στις 17:14 - Απάντηση

  Έχω ένα σπίτι χτισμένο με επένδυση. Το σπίτι είναι ήδη αρκετά χρόνια.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες