Πάνελ για την πρόσοψη του σπιτιού: τούβλο, πέτρα, ξύλο

Η διακόσμηση προσόψεων είναι μια από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες. Προσδιορίζει όχι μόνο την εμφάνιση, αλλά και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του κτιρίου. Ένας από τους τρόπους για να αντιμετωπίσετε γρήγορα και αποτελεσματικά την εργασία είναι να χρησιμοποιήσετε πάνελ πρόσοψης για εξωτερική διακόσμηση του σπιτιού. Είναι διαφορετικά, από διαφορετικά υλικά με διαφορετικά χαρακτηριστικά και εμφάνιση.

Τύποι πάνελ πρόσοψης

Τα πάνελ προσόψεων για εξωτερική διακόσμηση του σπιτιού είναι μια συμπαγής ομάδα υλικών με διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά. Για να επιλέξετε, πρέπει τουλάχιστον να αντιπροσωπεύσετε περίπου την εμφάνιση, τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητές τους.

Στην εμφάνιση, είναι δύσκολο να πούμε ποια πάνελ πρόσοψης για το εξωτερικό του σπιτιού χρησιμοποιήθηκαν αυτή τη φορά

Στην εμφάνιση, είναι δύσκολο να πούμε ποια πάνελ πρόσοψης για το εξωτερικό του σπιτιού χρησιμοποιήθηκαν αυτή τη φορά

Για την ολοκλήρωση των προσόψεων των ιδιωτικών σπιτιών

Δεν χρησιμοποιούνται όλα τα πάνελ πρόσοψης για επένδυση ιδιωτικών σπιτιών. Το θέμα δεν είναι ότι «είναι αδύνατο», αλλά ότι δεν ταιριάζουν και, επιπλέον, σχεδόν όλα στην εμφάνιση. Ένας άλλος λόγος είναι η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης και το υψηλό κόστος. Σήμερα μπορείτε να βρείτε τα ακόλουθα πάνελ πρόσοψης για το εξωτερικό του σπιτιού διαφόρων τύπων. Παραθέτουμε όλα αυτά παρακάτω.

Για να επιλέξετε ποια πάνελ προσόψεων θα διακοσμήσουν το σπίτι, πρέπει να έχετε μια ιδέα για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους

Για να επιλέξετε ποια πάνελ προσόψεων θα διακοσμήσουν το σπίτι, πρέπει να έχετε μια ιδέα για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους

Πλευρά προσόψεως

Ένα πολύ γνωστό υλικό φινιρίσματος με τη μορφή μακριών λωρίδων τοποθετημένων σε πλαίσιο. Υπάρχουν παραδοσιακές επιλογές βαμμένες σε ένα από τα χρώματα, υπάρχει μια απομίμηση ενός μπαρ, κορμών, τούβλων.

Το Siding είναι οικείο σε όλους

Το Siding είναι οικείο σε όλους

Αυτό είναι το πιο προσιτό υλικό για τη διακόσμηση της πρόσοψης ενός σπιτιού, αλλά είναι πολύ λεπτό, έχει χαμηλή αντίσταση σε μηχανικές βλάβες. Μια άλλη απόχρωση - η ηλιόλουστη πλευρά ξεθωριάζει και δεν αρέσει σε όλους η εμφάνιση.

Στο υπόγειο

Το υπόγειο πλαισιώνεται επίσης από πολυμερή - PVC (βινύλιο), πολυπροπυλένιο. Παράγεται με τη μορφή ορθογώνιων πάνελ, μερικά με κλειδαριές κατά μήκος των άκρων. Βασικά, μιμούνται πλινθοδομή διαφορετικών χρωμάτων και υφών, άγρια ​​ή πολύπλευρη πέτρα.

Το υπόγειο είναι κατασκευασμένο από πολυμερή. Το φθηνότερο - κατασκευασμένο από πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC) και πολυπροπυλένιο

Το υπόγειο είναι κατασκευασμένο από πολυμερή. Το φθηνότερο - κατασκευασμένο από πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC) και πολυπροπυλένιο

Η μάζα από την οποία σχηματίζονται τα υποστρώματα πρόσοψης χρωματίζεται σε μάζα, επομένως γρατσουνιές και άλλες ζημιές δεν διαφέρουν από την μπροστινή επιφάνεια. Διαφέρουν από την πρόσοψη, όχι μόνο σε σχήμα και τιμή (πιο ακριβά), αλλά και σε μεγαλύτερο πάχος (20-30 mm, έναντι 15 mm) και μια πιο πιστή απομίμηση πέτρας ή τούβλου.

Πάνελ πρόσοψης από τσιμέντο από ίνες για εξωτερική διακόσμηση σπιτιού

Το τσιμέντο ινών είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό που λαμβάνεται από ένα μείγμα ινών (μικρές συνθετικές ίνες) και τσιμέντου. Σανίδες ή πλάκες σχηματίζονται από τη μάζα, μετά την οποία βάφονται. Εφευρέθηκαν στην Ιαπωνία, επομένως ονομάζονται επίσης «ιαπωνικές πλάκες πρόσοψης».

Πίνακες από τσιμέντο από ίνες - ένα σοβαρό υλικό φινιρίσματος

Πίνακες από τσιμέντο από ίνες - ένα σοβαρό τελικό υλικό

Μειονεκτήματα - μεγάλη μάζα και χρώμα του επιφανειακού στρώματος (μια βάση τσιμέντου είναι ορατή σε βαθιά τσιπ). Πλεονέκτημα - το υλικό δεν καίει και δεν υποστηρίζει καύση. Αν μιλάμε για την τιμή, τότε οι ιαπωνικές πλάκες είναι ακριβές, αλλά υπάρχουν ανάλογα κινεζικής και εγχώριας παραγωγής με πιο πιστές τιμές. Παρεμπιπτόντως, οι κινεζικές ομάδες A-Vent είναι καλής ποιότητας. Η εταιρεία βρίσκεται στην αγορά για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι κριτικές είναι κυρίως καλές.

WPC (σύνθετο ξύλο-πολυμερές)

Το ξύλο, αλεσμένο σε ίνες, αναμιγνύεται με ένα υγρό πολυμερές και προστίθεται μια βαφή. Από την προκύπτουσα μάζα, σχηματίζονται πλάκες ή σανίδες (επένδυση, σανίδα). Αυτό το υλικό χρησιμοποιείται όχι μόνο για φινίρισμα προσόψεων, αλλά και για δάπεδα κοντά στην πισίνα, στο κιόσκι, στην ανοιχτή βεράντα.

Το σύνθετο ξύλο-πολυμερές (WPC) μοιάζει πολύ με το ξύλο

Το σύνθετο ξύλο-πολυμερές (WPC) μοιάζει πολύ με το ξύλο

Στην εμφάνιση, ακόμα και σε αίσθηση αφής, το σύνθετο ξύλο-πολυμερές μοιάζει πολύ με το ξύλο. Η διαφορά είναι ότι αυτές οι «σανίδες» δεν χρειάζεται να είναι βαμμένες ή βερνικωμένες. Διατηρούν την αρχική τους εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το μειονέκτημα είναι το σημαντικό βάρος και η υψηλή τιμή. Αλλά είναι ανθεκτικά, καθώς είναι χρωματισμένα στη μάζα, τα τσιπ και οι ζημιές (εάν υπάρχουν) δεν είναι ορατές.

Πορσελάνη

Η εμφάνιση αυτού του υλικού είναι γνωστή σε όλους, καθώς χρησιμοποιείται μια λεπτότερη ποικιλία για δάπεδα. Το πορσελάνη από πορσελάνη προσόψεων χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερο πάχος και διαστάσεις.

Η κεραμική από πορσελάνη απαιτεί αντίστοιχη αρχιτεκτονική

Πορσελάνη κεραμικά απαιτεί κατάλληλη αρχιτεκτονική \

Η επένδυση προσόψεων με πορσελάνη έχει σοβαρά μειονεκτήματα: βαρέων βαρών, πολυπλοκότητα κοπής και εγκατάστασης, πράγμα που συνεπάγεται υψηλό κόστος των εργασιών εγκατάστασης. Και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα στο γεγονός ότι το ίδιο το υλικό δεν είναι καθόλου φθηνό. Τα μειονεκτήματα μπορούν επίσης να αποδοθούν σε μια υπερβολικά πομπώδη εμφάνιση, επομένως η αρχιτεκτονική πρέπει να είναι κατάλληλη. Έτσι, η διακόσμηση του σπιτιού με κεραμικές πλάκες από γρανίτη είναι όμορφη, ανθεκτική, ανθεκτική στις επιπτώσεις των κλιματολογικών παραγόντων.

Πάνελ πρόσοψης κλίνκερ

Αυτό είναι ένα πολυστρωματικό υλικό. Ένα στρώμα μόνωσης (διογκωμένο πολυστυρένιο) είναι κολλημένο στο στρώμα OSB (δεν υπάρχει πάντα) και ένα λεπτό πλακίδιο κλίνκερ κολλάει σε αυτό. Υπάρχει μια επιλογή μόνο από διογκωμένο πολυστυρένιο και κλίνκερ. Παράγεται με τη μορφή ορθογώνιων μπλοκ με οδοντωτές άκρες.

Πάνελ πρόσοψης κλίνκερ - φινίρισμα και μόνωση σε ένα μπουκάλι

Πάνελ πρόσοψης κλίνκερ - φινίρισμα και μόνωση σε ένα "μπουκάλι"

Το υλικό δεν είναι φθηνό, αλλά ταυτόχρονα ανθεκτικό και ελκυστικό στην εμφάνιση. Επιπλέον, τα χαρακτηριστικά θερμομόνωσης βελτιώνονται ταυτόχρονα με το φινίρισμα. Αυτό είναι το μόνο υλικό που ταιριάζει με τη μόνωση, και γι 'αυτό ονομάζεται επίσης θερμομονωτικά πάνελ πρόσοψης.

Ποιο είναι λοιπόν καλύτερο;

Είναι αδύνατο να πούμε ξεκάθαρα ποιο από τα αναφερόμενα υλικά είναι καλύτερα. Στην εμφάνιση, πολλά από αυτά είναι παρόμοια, αν και υπάρχουν εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, η πορσελάνη ή η όψη της πρόσοψης δύσκολα μπορεί να συγχέεται με τίποτα. Αλλά όλα τα υπόλοιπα έχουν παρόμοια ακμή. Έτσι σε αυτό το θέμα πρέπει να εστιάσετε στις δικές σας προτιμήσεις.

Όσον αφορά τις λειτουργικές ιδιότητες, δεν υπάρχουν ούτε προφανή αγαπημένα. Όλα έχουν χαρακτηριστικά και μειονεκτήματα. Έτσι, σύμφωνα με αυτές τις παραμέτρους, πρέπει να επιλέξετε πάνελ πρόσοψης για το εξωτερικό του σπιτιού, ανάλογα με τις ιδιότητες του υλικού από το οποίο χτίζεται το σπίτι και την ανάγκη για θερμομόνωση / άνεμος / ηχομόνωση.

Για παράδειγμα, είναι καλύτερο να τελειώσετε τους διαπερατούς από ατμούς τοίχους χωρίς αφρό. Δεν προκαλεί υγρασία. Απολύτως. Από αυτήν την άποψη, η χρήση θερμικών πάνελ κλίνκερ είναι ανεπιθύμητη. Όχι, μπορείτε να προσθέσετε υλικό φράγματος ατμών από μέσα. Το φράγμα ατμών θα εμποδίσει την πρόσβαση της υγρασίας μέσα στον τοίχο, όλα θα είναι καλά με το φινίρισμα. Αλλά η υγρασία θα παραμείνει μέσα στο δωμάτιο. Η αφαίρεσή του απαιτεί ένα ισχυρό σύστημα εξαερισμού και η εγκατάστασή του είναι ακριβή. Και πρέπει να το σχεδιάσετε ακόμη και στο στάδιο σχεδιασμού του σπιτιού. Έτσι, τα θερμικά πάνελ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σπίτια κατασκευασμένα από ξύλο ή αερισμένο σκυρόδεμα μόνο εάν είναι εγκατεστημένα στο κιβώτιο. Χωρίς άμεση τοποθέτηση σε τοίχο.

Αν μιλάμε για κόστος. Από όλες τις αναφερόμενες, η φθηνότερη μέθοδος φινιρίσματος είναι η πρόσοψη. Επόμενο στην τιμή είναι το υπόγειο, πλακέτες από τσιμέντο από ίνες και WPC. Και τα πιο ακριβά είναι τα πορσελάνη κεραμικά και τα πάνελ πρόσοψης κλίνκερ.

Για τη διακόσμηση βιομηχανικών κτιρίων και γραφείων

Σε αυτήν την ενότητα, θα παραθέσουμε τα πάνελ προσόψεων που χρησιμοποιούνται συχνότερα για τη διακόσμηση γραφείων, βιομηχανικών, εμπορικών ή κτιρίων αποθήκης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ιδιωτική κατοικία ή καλοκαιρινή εξοχική κατοικία.Είναι απλώς ότι η εμφάνισή τους δεν είναι πολύ κατάλληλη για το "σπίτι" με την ευρύτερη έννοια. Ωστόσο, τα σπίτια με μη τυπική αρχιτεκτονική - σε στιλ τεχνολογίας, μινιμαλισμού και άλλων παρόμοιων - μπορούν να ολοκληρωθούν πολύ καλά. Θα φαίνονται ακόμη πιο ασυνήθιστα.

 • Μεταλλικά πάνελ. Διατίθεται σε ορθογώνια ή τετράγωνα μπλοκ διαφόρων μεγεθών. Είναι κατασκευασμένα από χάλυβα ή αλουμίνιο. Ο χάλυβας είναι φθηνότερος, αλλά διαβρωτικός. Το αλουμίνιο δεν διαβρώνει, αλλά είναι ακριβό. Αυτός ο τύπος πλαισίων προσόψεων για ιδιωτικές κατοικίες χρησιμοποιείται επίσης έντονα λόγω του "θορύβου" τους, γεγονός που τους καθιστά τους λιγότερο ελκυστικούς της ομάδας.

  Μεταλλικά πάνελ πρόσοψης - για μη τυπικές κατοικίες αρχιτεκτονικής

  Μεταλλικά πάνελ πρόσοψης - για μη τυπικές κατοικίες αρχιτεκτονικής

 • Ημιδιαφανές πάνελ. Αυτός ο τύπος πλαισίων προσόψεων χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση πολυκατοικιών γραφείων. Είναι κατασκευασμένα από διαφανές φύλλο από ανθρακικό άλας ή γυάλινες μονάδες - πολλά γυαλιά είναι εγκατεστημένα σε ένα προφίλ. Στην κατασκευή ιδιωτικών κατοικιών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την οργάνωση ενός χειμερινού κήπου, καλυμμένου λεκάνη, τζάμια από μεγάλη βεράντα, μπαλκόνι, χαγιάτι. Μπορούν να κατασκευαστούν από διαφανές υλικό, βαμμένο στη μάζα ή με ψεκασμό (κυρίως καθρέφτης, στη μία πλευρά). Είναι πιθανό, πιθανότατα, να διακοσμήσουμε ολόκληρο το σπίτι με ημιδιαφανή πάνελ προσόψεων, αλλά για αυτό είναι απαραίτητο να εμπλέκουμε έναν αρχιτέκτονα - υλικό που είναι πολύ απαιτητικό για αισθητική, ακόμη και με δύσκολες συνθήκες τεχνικής εγκατάστασης.

  Ημιδιαφανές πάνελ - για τη διακόσμηση χειμερινών κήπων, καλυμμένων βεράντων, κιόσκι

  Ημιδιαφανές πάνελ - για τη διακόσμηση χειμερινών κήπων, καλυμμένων βεράντων, κιόσκι

 • Πάνελ σάντουιτς... Διατίθεται σε μπλοκ μεγάλου μεγέθους. Αυτές είναι δύο μεταλλικές πλάκες (η μπροστινή είναι πολύ παρόμοια με κυματοειδές χαρτόνι), μεταξύ των οποίων τοποθετείται θερμομονωτικό υλικό. Σκοπός - φινίρισμα βιομηχανικών και αποθηκών. Δεν είναι κατάλληλο για ιδιωτικές κατοικίες για αισθητικούς λόγους, αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εξοχικές κατοικίες, εάν δεν υπάρχουν πολύ υψηλές απαιτήσεις για εμφάνιση. Είναι δυνατή η κατασκευή τεχνικών δωματίων από αυτά - γκαράζ, πύλη, μπλοκ χρησιμότητας.

  Πάνελ σάντουιτς - για γρήγορη κατασκευή

  Πάνελ σάντουιτς - για γρήγορη κατασκευή

 • Σύνθετες πλάκες αλουμινίου. Μία από τις ποικιλίες των πάνελ σάντουιτς. Μεταξύ δύο επίπεδων φύλλων αλουμινίου υπάρχει ένα στρώμα από σύνθετο υλικό. Και πάλι, δεν φαίνεται πολύ συχνά στον ιδιωτικό τομέα Υπάρχουν δύο λόγοι - η υψηλή τιμή και η ίδια εμφάνιση "γραφείου", αν και μπορεί να είναι κατάλληλο για το τελείωμα του υπογείου, καθώς το σύνθετο φινίρισμα αλουμινίου δεν είναι τόσο "θορυβώδες" όσο "μέταλλο".

  Σύνθετες πλάκες αλουμινίου - δύο φύλλα μετάλλου με σύνθετο ενδιάμεσο στρώμα

  Σύνθετες πλάκες αλουμινίου - δύο φύλλα μετάλλου με σύνθετο ενδιάμεσο στρώμα

Όπως μπορείτε να δείτε, οποιοδήποτε από τα υλικά αυτής της ομάδας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση μιας ιδιωτικής κατοικίας. Η προβολή θα είναι μη τυπική. Εάν αυτό είναι αυτό που χρειάζεστε, ορίστε την κατάλληλη επιλογή.

Μέθοδος εγκατάστασης

Τα πάνελ προσόψεων για εξωτερική διακόσμηση του σπιτιού είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά, έχουν διαφορετικά σχήματα, αλλά η μέθοδος εγκατάστασής τους είναι πολύ παρόμοια. Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειδικά στοιχεία στερέωσης, αλλά η συσκευή είναι η ίδια - σύμφωνα με την αρχή των αεριζόμενων προσόψεων. Εν ολίγοις, η εγκατάσταση μοιάζει με αυτό: ένα πλέγμα συναρμολογείται από προφίλ και τα μπροστινά πάνελ είναι προσαρτημένα σε αυτό.

Τα μπροστινά πάνελ για εξωτερική διακόσμηση του σπιτιού είναι προσαρτημένα σε ειδικό πλαίσιο. Εκτίθεται οριζόντια και κάθετα, μετά την οποία βιδώνονται τα πάνελ προσόψεων για την εξωτερική διακόσμηση του σπιτιού.

Έτσι μπορείτε να το κάνετε

Έτσι μπορείτε να το κάνετε

Το πλαίσιο συναρμολογείται από μεταλλικά και πλαστικά προφίλ, μερικές φορές χρησιμοποιούνται ξύλινα μπλοκ. Τα ξύλινα δοκάρια είναι μια επιλογή οικονομίας, καθώς στα περισσότερα μέρη της χώρας είναι πολύ φθηνότερα από τα μεταλλικά προϊόντα. Αλλά είναι κατάλληλο μόνο για υλικά με μικρό βάρος και όχι ιδιαίτερα απαιτητικά στο σύστημα εγκατάστασης.

Στις ράβδους, μπορείτε να στερεώσετε την πρόσοψη και το υπόγειο, πλάκες από τσιμέντο από ίνες, WPC, πάνελ κλίνκερ. Μόνο πριν από την εγκατάσταση, το ξύλο πρέπει να υποβάλλεται σε επεξεργασία με αντιβακτηριακές και επιβραδυντικές φλόγες ενώσεις. Οι ράβδοι μπορούν να αντικατασταθούν με γαλβανισμένο προφίλ γυψοσανίδας. Κάνουν επίσης τη δουλειά τους καλά.Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι τα περισσότερα πάνελ προσόψεων έχουν το δικό τους σύστημα προφίλ με ειδικά στοιχεία στερέωσης. Η τυπική βάση παρέχει, κατά κανόνα, μυστική εγκατάσταση - χωρίς να καταστρέφεται η μπροστινή επιφάνεια. Αντικαθιστώντας τα προφίλ με ράβδο, πρέπει να ανοίξετε τρύπες στο φινίρισμα για την εγκατάσταση των συνδετήρων και αυτό δεν είναι πολύ καλό, καθώς σπάει τη στεγανότητα.

Το πλαίσιο συναρμολογείται, η μόνωση βρίσκεται σε εξέλιξη

Το πλαίσιο συναρμολογείται, η μόνωση βρίσκεται σε εξέλιξη

Το σύστημα των αεριζόμενων προσόψεων είναι καλό καθώς ταυτόχρονα με το φινίρισμα είναι δυνατή η μόνωση του κτιρίου, η βελτίωση της ηχομόνωσης (τοποθετήστε τα κατάλληλα υλικά μεταξύ των προφίλ). Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι το πρόβλημα της αφαίρεσης του συμπυκνώματος λύνεται εύκολα. Μειονέκτημα: σημαντικό κόστος υλικού για το ίδιο το σύστημα στερέωσης (συν το κόστος των μπροστινών πάνελ).

Για παράδειγμα, ας δούμε πώς να διακοσμήσουμε μια πρόσοψη με υπόγεια όψη, τσιμέντο από ίνες και πλάκες κλίνκερ. Γιατί αυτά τα υλικά; Επειδή περίπου εδώ μπορείτε να διαβάσετε την εγκατάσταση της πρόσοψης, και τα υλικά που παρουσιάζονται είναι οι πλησιέστεροι ανταγωνιστές, απομακρύνοντάς το σταδιακά από την αγορά.

Εγκατάσταση υπογείου πλαισίου

Η τοποθέτηση του πλαισίου στο υπόγειο διαφέρει από το παραδοσιακό πηδάλιο για γραμμικά υλικά φινιρίσματος (παρακαμπτήριος, για παράδειγμα) στο ότι το πηχάκι πρέπει να είναι "σε κλουβί" - τα προφίλ / ράβδοι πρέπει να περάσουν στη διασταύρωση των πάνελ. Δεδομένου ότι η υπόθεση στο υπόγειο μοιάζει με ορθογώνιο, το περίβλημα πρέπει επίσης να μοιάζει. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η εγκατάσταση του προφίλ έναρξης και J. Καλύπτουν τις περικοπές υλικών, δίνουν στήριξη, δίνουν τελική εμφάνιση. Δεν είναι τόσο ακριβά, οπότε δεν πρέπει να είστε έξυπνοι που προσπαθείτε να κάνετε χωρίς αυτούς.

Αυτό μπορεί να βγει

Αυτό μπορεί να βγει

Και πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι υπάρχουν ειδικά γωνιακά πάνελ για τη διακόσμηση των γωνιών του κτηρίου. Αγοράζονται ξεχωριστά και συχνά έχουν διαφορετικό χρώμα ή ακόμη και διαφορετική υφή. Έτσι, ακόμη και ένα ορθογώνιο ή τετράγωνο σπίτι φαίνεται πιο ενδιαφέρον.

Η διαδικασία για την εγκατάσταση του υπογείου πλαισίου έχει ως εξής:

 • Η επιφάνεια καθαρίζεται από οτιδήποτε μπορεί να πέσει, να πέσει. Οι μεγάλες τρύπες γεμίζουν με κονίαμα, τα χαλαρά τούβλα στερεώνονται, οι ραφές είναι κλειστές, η επιφάνεια είναι ισοπεδωμένη. Η μέγιστη επιτρεπόμενη πτώση είναι 2 cm ανά μέτρο.
 • Ένα κιβώτιο γεμίζεται πάνω στην προετοιμασμένη βάση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξυλεία, προφίλ. Πρώτα, οι οριζόντιες λωρίδες συσκευάζονται - με ένα βήμα ίσο με το ύψος του πίνακα. Η σύνδεση των δύο θραυσμάτων πρέπει να πέσει στο προφίλ. Με την ίδια αρχή, επιλέγεται ένα βήμα για την εγκατάσταση κάθετων λωρίδων. Γεμίζονται μεταξύ οριζόντιων. Για μεγαλύτερη ακαμψία της επένδυσης, δύο κάθετα υπέρθυρα μπορούν να εγκατασταθούν σε ένα κομμάτι του υπογείου. Σε τελική ανάλυση, ένα πάνελ έχει μήκος μεγαλύτερο από ένα μέτρο - 1130-1160 mm, ώστε να μπορεί να λυγίσει στη μέση.

  Οι τοίχοι είναι ισοπεδωμένοι με επενδύσεις

  Οι τοίχοι είναι ισοπεδωμένοι με επενδύσεις

 • Ένα αρχικό προφίλ προσαρτάται στην κάτω οριζόντια ράβδο του κιβωτίου. Μπορεί να στερεωθεί σε μια ράβδο με μικρά καρφιά ή συνδετήρες από ένα συρραπτικό κατασκευής, σε ένα μεταλλικό προφίλ - με βίδες αυτοκόλλησης για μέταλλο. Είναι επίσης προσκολλημένο στις γωνίες του κτηρίου.
 • Ένα θραύσμα του υπογείου πλαισίου εισάγεται στο προφίλ, ισοπεδώνεται, στερεώνεται κατά μήκος της περιμέτρου με καρφιά / βίδες στο κιβώτιο.
 • Ο δεύτερος πίνακας συνδέεται με τον πρώτο με κλειδαριά. Εισάγουμε, επιτυγχάνουμε έναν πλήρη αγώνα, διορθώνουμε. Στη συνέχεια, η διαδικασία επαναλαμβάνεται. Σε περιπτώσεις όπου το πλαίσιο πρέπει να κοπεί (για παράδειγμα, η γωνία ενός κτιρίου), εγκαθίσταται ένα προφίλ J. Είναι ελαφρώς διαφορετικό από το αρχικό, σχεδιασμένο μόνο για τέτοιες περιπτώσεις.

Αυτή είναι ολόκληρη η εγκατάσταση του υπογείου. Μετά τη συναρμολόγηση του κιβωτίου, η διαδικασία προχωρά γρήγορα (εάν τα μεγέθη των πλαισίων είναι τα ίδια και δεν υπάρχουν προβλήματα με τις αποχρώσεις).

Τρόπος εγκατάστασης πλακών τσιμέντου από ίνες

Τα πάνελ με πρόσοψη από τσιμέντο από ίνες για εξωτερική διακόσμηση του σπιτιού μπορούν επίσης να τοποθετηθούν σε ράβδους από ξύλινες ράβδους, αλλά θα πρέπει να στερεωθούν διαμέσου, αφού είχαν προηγουμένως τρυπήσει μια τρύπα. Το τυποποιημένο πλαίσιο για την εγκατάσταση πλακών τσιμέντου από ίνες αποτελείται από οριζόντια και κατακόρυφα προφίλ.Σε αυτήν την περίπτωση, οι πλάκες μπορούν να εγκατασταθούν σε σφιγκτήρες - ειδικές πλάκες για κρυφή εγκατάσταση.

Υπάρχει ένα τυπικό σύστημα συναρμολόγησης

Υπάρχει ένα τυπικό σύστημα συναρμολόγησης

Συναρμολόγηση του πλαισίου

Η διαδικασία έχει ως εξής:

 • Πρώτον, με ένα βήμα 100 cm, προσαρμόζονται οριζόντια προφίλ που μοιάζουν με το γράμμα "G". Εγκαθίστανται χρησιμοποιώντας αγκύλες που διορθώνουν την ανομοιογένεια του τοίχου βάσης.
 • Εάν είναι απαραίτητο, είναι προσαρτημένος ένας θερμαντήρας, πάνω από τον οποίο είναι στερεωμένο ένα προστατευτικό φιλμ ατμού.

  Τα πάνελ πρόσοψης από τσιμέντο από ίνες για εξωτερική διακόσμηση του σπιτιού είναι τοποθετημένα σε σφιγκτήρες

  Τα πάνελ πρόσοψης από τσιμέντο από ίνες για εξωτερική διακόσμηση του σπιτιού είναι τοποθετημένα σε σφιγκτήρες

 • Τα κάθετα προφίλ είναι τοποθετημένα, τα οποία είναι προσαρτημένα σε οριζόντια με αυτοβιδωτές βίδες. Βήμα εγκατάστασης - 60 εκ. Υπάρχουν δύο τύποι κάθετων.
  • Βασικό σχήμα U (πλάτος). Τοποθετούνται στις αρθρώσεις των πλακών. Δύο παρακείμενα φύλλα από τσιμέντο από ίνες εισάγονται σε αυτό το προφίλ.
  • Βοηθητικό (λεπτό). Εγκατεστημένο στη μέση του φύλλου, σε γωνίες και σε πλαγιές. Αυτά που βρίσκονται στη μέση του φύλλου χρειάζονται για την εγκατάσταση των συνδετήρων και για τη στήριξη του μέσου της πλάκας.
 • Οι πλάκες τσιμέντου από ίνες είναι σταθερές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βίδες αυτο-χτυπήματος κάνοντας τρύπες στην επιφάνεια ή χρησιμοποιώντας σφιγκτήρες. Σχετικά με τις μεθόδους στερέωσης με περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω.

Όταν στερεώνονται με βίδες αυτο-χτυπήματος, βιδώνονται έτσι ώστε να πέσουν στο προφίλ. Επομένως, είναι απαραίτητο να προσπαθήσουμε να μπει στο τεχνολογικό αυλάκι (η ραφή μεταξύ των «τούβλων»). Σε αυτήν την περίπτωση, η στερέωση είναι λιγότερο αισθητή.

Στερέωση τσιμεντοσανίδων στο πλαίσιο

Στερέωση με σφιγκτήρες - μυστικό. Αυτό δεν καταστρέφει την επιφάνεια της πλάκας. Οι σφιγκτήρες είναι προσαρτημένοι στα προφίλ και συγκρατούν τις πλάκες με ειδικές γλώσσες. Η διαδικασία έχει ως εξής:

 • Τοποθετείται το κάτω άκρο.
 • Η πλάκα εκκίνησης είναι προσαρτημένη.
 • Οι γωνίες έχουν ρυθμιστεί.
 • Η πρώτη σειρά πλακών τοποθετείται στη γραμμή εκκίνησης και στερεώνεται στην κορυφή με σφιγκτήρες. Τοποθετούνται προσπαθώντας να μπει στα καθιερωμένα προφίλ.
 • Το επόμενο φύλλο στηρίζεται στις γλωττίδες στους σφιγκτήρες. Υπάρχει μια ειδική στεγανοποίηση στο πίσω μέρος της ίνας τσιμέντου από ίνες, η οποία εγγυάται μια στενή σύνδεση.

Αυτή η μέθοδος εγκατάστασης είναι αόρατη - οι σφιγκτήρες είναι τοποθετημένοι έτσι ώστε να βρίσκονται πίσω από το πλαίσιο και οι προεξέχουσες γλωττίδες είναι κλειστές με την επόμενη τσιμεντοσανίδα.

Σύμφωνα με αυτήν την αρχή, οι περισσότερες από τις αεριζόμενες προσόψεις είναι τοποθετημένες, οι οποίες περιλαμβάνουν όλα ή σχεδόν όλα τα πάνελ προσόψεων για το εξωτερικό του σπιτιού. Το σχήμα των προφίλ και των σφιγκτήρων διαφέρει, το βήμα εγκατάστασης, όλα τα άλλα είναι πολύ, πολύ παρόμοια.

Εγκατάσταση πάνελ πρόσοψης κλίνκερ

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, οποιαδήποτε μπροστινά πάνελ για το εξωτερικό ενός σπιτιού είναι τοποθετημένα σύμφωνα με την ίδια αρχή, επομένως, θα μιλήσουμε μόνο για τις διαφορές που είναι χαρακτηριστικές των θερμομπλοκ κλίνκερ.

Τα πάνελ κλίνκερ (θερμικά πάνελ) διαθέτουν μόνωση

Τα πάνελ κλίνκερ (θερμικά πάνελ) διαθέτουν μόνωση

Επιλογές επιλογής

Η κύρια διαφορά τους είναι ότι έρχονται αμέσως με μόνωση - διογκωμένη πολυστερίνη. Κατά την επιλογή τους, είναι απαραίτητο να επιλέξετε όχι μόνο την ποιότητα του κλίνκερ (όταν χτυπιέται από μεταλλικό αντικείμενο, ο ήχος πρέπει να είναι ηχηρός). Είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό πάχος μόνωσης. Το σημείο δρόσου πρέπει να βρίσκεται στο πάχος της μόνωσης. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την κανονική λειτουργία (οι τοίχοι δεν θα βραχούν και θα παγώσουν, το σπίτι θα είναι ζεστό και στεγνό).

Μεταμόρφωση παλιού σπιτιού

Μεταμόρφωση παλιού σπιτιού

Το δεύτερο σημαντικό σημείο: σε επίπεδο τοίχους (διαφορά ύψους όχι περισσότερο από 3 mm), μπορούν να τοποθετηθούν χωρίς κιβώτιο, απευθείας στον τοίχο. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να χρησιμοποιείτε μακρύς πείρους ή βίδες αυτοεπιλογής (κατά την εγκατάσταση σε ξύλινους τοίχους). Διαφορετικά, ένα πλαίσιο συναρμολογείται από μια ξύλινη ράβδο, η οποία αντισταθμίζει όλες τις παρατυπίες.

Αυτό που κάνει την εγκατάσταση διαφορετική

Άλλες σημαντικές διαφορές εγκατάστασης:

 • Κάθε μπροστινό θερμικό πάνελ έχει μια σειρά από εργοστασιακά διαμορφωμένες οπές για συνδετήρες. Κατά την εγκατάσταση σε κιβώτιο, δεν απαιτείται διάτρηση. Ο πίνακας έχει εγκατασταθεί στη θέση του, ελέγχεται η θέση του, σφίγγονται οι βίδες. Κατά την εγκατάσταση σε τοίχο, πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε τα βύσματα για τους πείρους. Στη συνέχεια, η σειρά εργασίας έχει ως εξής: το πλαίσιο είναι εγκατεστημένο, οι τρύπες επισημαίνονται με ένα λεπτό τρυπάνι στα σημεία όπου είναι εγκατεστημένοι οι συνδετήρες, το πάνελ αφαιρείται, τα βύσματα εγκαθίστανται. Επανατοποθετήστε το πάνελ στη θέση του, εγκαταστήστε τους πείρους.Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και ακόμη και κατά την επανεγκατάσταση, πρέπει να ρυθμίσετε το μπλοκ έτσι ώστε οι οπές των συνδετήρων να ταιριάζουν.
 • Τα θερμικά πάνελ πρόσοψης κλίνκερ έχουν σύνδεση αυλάκωσης / κορυφογραμμής. Είναι απαραίτητο να τα τοποθετήσετε μεταξύ τους, διασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχουν κενά και ρωγμές (μπορείτε να αγγίξετε με την παλάμη σας, αλλά όχι στη μόνωση, αλλά στην επιφάνεια, ώστε να μην προκαλέσετε ζημιά στην ακίδα).

  Το πιο δύσκολο μέρος είναι στις γωνίες

  Το πιο δύσκολο μέρος είναι στις γωνίες

 • Δεν είναι απαραίτητο να σφίξετε τους συνδετήρες εντελώς. Οι οπές στήριξης έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν ελευθερία κινήσεων. Αυτό είναι απαραίτητο όταν αλλάζετε θερμοκρασίες για να αντισταθμίσετε τη θερμική διαστολή.
 • Είναι απαραίτητο να στερεώσετε τα πάνελ κλίνκερ πρόσοψης από τη γωνία.
 • Πρώτον, η πρώτη σειρά πάνελ τοποθετείται κατά μήκος του τοίχου. Κατά την εγκατάσταση, πρέπει να παρακολουθείτε αυστηρά τον οριζόντιο. Τότε όλο το φινίρισμα θα τοποθετηθεί χωρίς προβλήματα. Μια γραμμή εκκίνησης μπορεί να απλοποιήσει τα πράγματα. Μπορεί να είναι μια επίπεδη σανίδα, μια δοκός, ένα προφίλ, το οποίο είναι τοποθετημένο έτσι ώστε το άνω άκρο του να είναι ένα στήριγμα για την πρώτη σειρά των πάνελ πρόσοψης. Η δεύτερη σειρά ορίζεται μετά την ολοκλήρωση της πρώτης.
 • Κατά το σχηματισμό γωνιών, κόψτε την άκρη του πλαισίου. Η τομή είναι ακριβώς 90 °. Στη συνέχεια, το πλακίδιο και το στρώμα μόνωσης κάτω από αυτό κόβονται υπό γωνία 45 °. Αναδιπλώνοντας δύο φύλλα που κόβονται με αυτόν τον τρόπο, έχουμε γωνία 90 °.
 • Κατά την παράκαμψη των ανοιγμάτων παραθύρων και θυρών, τα πάνελ κόβονται έτσι ώστε στη συνέχεια να μπορούν να αγκυρωθούν με τη μόνωση. Στη συνέχεια, οι αρμοί γεμίζονται με αφρό πολυουρεθάνης.
 • Μετά την εγκατάσταση, οι ραφές τρίβονται. Η κατανάλωση ενέματος είναι περίπου 2 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο.

Τα πάνελ πρόσοψης κλίνκερ για εξωτερική διακόσμηση του σπιτιού μετά την εγκατάσταση μοιάζουν ακριβώς με ένα σπίτι χτισμένο από τούβλα κλίνκερ. Δεν θα βρείτε διαφορές ούτε με την πρώτη ούτε με τη δεύτερη ματιά. Είναι ότι η τοιχοποιία είναι πολύ τέλεια.

Παρόμοιες δημοσιεύσεις
Σχόλια: 1
 1. Βλαδίμηρος
  03/26/2019 στις 17:16 - Απάντηση

  Η εμποτισμένη ξυλεία φαίνεται ευχάριστη προς τα έξω. Εμείς οι ίδιοι αγοράσαμε ένα χειμερινό σπίτι από ξύλο. Για τον χώρο διαβίωσής του, η τιμή ήταν δελεαστική.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες