Πώς να φτιάξετε υπαίθριες γλάστρες

Η διακόσμηση μιας αυλής, κήπου ή καλοκαιρινής εξοχικής κατοικίας είναι μια συναρπαστική και μακροπρόθεσμη επιχείρηση και απαιτεί επίσης αξιοπρεπές κόστος υλικού. Για να εξοικονομήσετε χρήματα, πολλά πράγματα για τη διακόσμηση ενός κήπου / οικοπέδου μπορούν να γίνουν με το χέρι. Αυτή τη φορά θα μιλήσουμε για το πώς να φτιάξετε υπαίθριες γλάστρες. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στη διαδικασία κατασκευής από δύο υλικά - ξύλο και σκυρόδεμα. Αυτά είναι τα πιο ευέλικτα και φθηνά υλικά από τα οποία μπορείτε να φτιάξετε πολύ καλά πράγματα.

Μια αφθονία λουλουδιών θα φωτίσει οποιοδήποτε τοπίο ή σπίτι

Μια αφθονία λουλουδιών θα φωτίσει οποιοδήποτε τοπίο ή σπίτι

Ξύλινες γλάστρες

Το ξύλο μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για την κατασκευή εξωτερικών γλάστρων, αλλά είναι πολύ προσιτό, πλαστικό, εύκολο στην επεξεργασία. Διότι, πιθανώς και δημοφιλές. Ξύλινες γλάστρες εξωτερικού χώρου μπορούν να κατασκευαστούν από θραύσματα σανίδων, κόντρα πλακέ ανθεκτικό στην υγρασία, δοκάρια, κορμούς δέντρων, κολοβώματα, παλιά βαρέλια και μπανιέρες.

Από σανίδες και κόντρα πλακέ

Εάν θέλετε η γλάστρα να διατηρήσει το χρώμα της για μεγάλο χρονικό διάστημα και να μην γίνει γκρι, αλλά δεν θέλετε να το βάψετε με κάποια βαφή (όπως λαδομπογιά), θα χρειαστεί να αγοράσετε λάδι από ξύλο. Δίνει στο ξύλο μια απόχρωση, αλλά αφήνει ορατούς τους πόρους (σαν λεκέ). Στην πορεία, αυτό το λάδι, όπως ήταν, το «διατηρεί», το προστατεύει από μύκητες, έντομα και μούχλα.

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να φτιάξετε γλάστρες από ορθογώνια ή τετράγωνα χαρτόνια. Είναι απαραίτητο να κόψετε πολλά κομμάτια του ίδιου μήκους, να συνθέσετε ένα κουτί από αυτά, να καρφώσετε το κάτω μέρος.

Ξύλινες γλάστρες από σανίδες

Ξύλινες γλάστρες από σανίδες

Για να αποφευχθεί η άνθιση του πυθμένα μιας τέτοιας γλάστρας, πρέπει να σηκωθεί στα πόδια του Στην απλούστερη έκδοση, τέσσερα μικρά χαρτόνια μπορούν να καρφωθούν στο κάτω μέρος, στις γωνίες. Εάν θέλετε, μπορείτε να προσπαθήσετε να φτιάξετε πιο διακοσμητικά πόδια (όπως στην παραπάνω φωτογραφία).

Όταν καρφώνετε σανίδες, μην προσπαθείτε να χτυπήσετε τις σανίδες πολύ σφιχτά. Όταν ποτίζονται, διογκώνονται και, αν καρφωθούν κοντά, μπορούν να ανυψωθούν. Ωστόσο, δεν αξίζει να αφήσετε πολύ μεγάλα κενά - το έδαφος μπορεί να ξυπνήσει από τον πυθμένα.

Ένας άλλος τρόπος για να φτιάξετε μια εξωτερική γλάστρα από ξύλο είναι να κόψετε τέσσερα πανομοιότυπα κομμάτια ενός μικρού τμήματος ξύλου 25-25 mm, για παράδειγμα). Χρησιμοποιήστε τις ράβδους ως τα άκρα της δομής, καρφώστε τις σανίδες σε αυτές, συνδέστε το κάτω μέρος από κάτω. Αυτή η επιλογή είναι καλή επειδή τέτοιες γλάστρες έχουν αμέσως πόδια.

Η δεύτερη επιλογή για την κατασκευή ξύλινων γλάστρες

Η δεύτερη επιλογή για την κατασκευή ξύλινων γλάστρες

Με την ίδια αρχή, μπορείτε να φτιάξετε μια γλάστρα από κόντρα πλακέ ανθεκτικό στην υγρασία. Κόψτε τις πλευρές από αυτό, συνδέστε τις με τις ράβδους. Αντί για καρφιά, οι βίδες αυτοεπιλογής χρησιμοποιούνται συνήθως για ξύλο και θα χρειαστεί επίσης τρυπάνι. Πριν βιδώσετε τη βίδα αυτόματης τοποθέτησης, ανοίξτε μια τρύπα. Εφαρμόστε το πλευρικό τοίχωμα στη βάση από μια ράβδο, τρυπήστε, περπατώντας πίσω 1 cm από την άκρη. Διάμετρος τρυπανιού - 1-2 mm μικρότερη από τη διάμετρο της βίδας. Έτσι, πρώτον, η ράβδος δεν θα σπάσει και, δεύτερον, είναι ευκολότερο να τοποθετήσετε τους συνδετήρες στο κόντρα πλακέ. Αντί για ξύλινες γωνίες, μπορείτε να πάρετε μεταλλικές γωνίες, κατά προτίμηση από ανοξείδωτο χάλυβα.

Η επόμενη επιλογή για γλάστρα αποτελείται από ξύλινα δοκάρια (φωτογραφία παρακάτω). Είναι ακόμα πιο εύκολο εδώ - διπλώνουν τη δέσμη έτσι ώστε η σύνδεση να είναι σε ένα επίπεδο και μετά σε ένα άλλο. Μετά την τοποθέτηση κάθε ράβδου, καρφώνεται στα παρακάτω. Φροντίστε να οδηγείτε με καρφιά στις γωνίες · στη μεγάλη πλευρά, μπορείτε επίσης να το καρφί μία ή δύο φορές.

Υπαίθρια γλάστρα από ξύλο

Υπαίθρια γλάστρα από ξύλο

Είναι απλό. Δυσκολίες μπορούν να προκύψουν μόνο με την πρώτη σειρά. Μπορεί να στερεωθεί σε έναν πυθμένα, για παράδειγμα, ένα κομμάτι από αδιάβροχο κόντρα πλακέ, χτυπημένο από σανίδες, με τρύπες τρυπημένες σε αυτό για να στραγγίσει νερό.

Γλάστρες σε συνδυασμό με πάγκο

Γλάστρες σε συνδυασμό με πάγκο

Οποιαδήποτε από αυτές τις γλάστρες μπορεί να συνδυαστεί με Ενα παγκακι... Θα κάνει μια υπέροχη γωνιά για χαλάρωση. Μια τέτοια ομάδα μπορεί να τοποθετηθεί στον κήπο, κοντά στην είσοδο, κάπου στην τοποθεσία, κοντά κιόσκι ή ένα σπιτικό μικρό κρήνη.

Από κολοβώματα και κορμούς

Στον κήπο ή στο καλοκαιρινό εξοχικό σπίτι, πρέπει να κόβετε περιοδικά παλιά δέντρα. Από τα κούτσουρα και τους κορμούς τους, μπορείτε επίσης να φτιάξετε υπαίθριες γλάστρες. Αρχικά, ας μιλήσουμε για το πώς να χρησιμοποιήσετε τα βαρέλια. Είναι καλύτερα να μην ξεφλουδίζετε το φλοιό, οπότε η θέα στις γλάστρες θα είναι πιο διακοσμητική. Ανάλογα με την ιδέα, οι κορμοί κόβονται σε τμήματα κάποιου ύψους. Μπορείτε να κόψετε με ένα συνηθισμένο πριόνι, αλλά πιο γρήγορα με αλυσοπρίονο. Αυτά τα μπλοκ μπορούν να τοποθετηθούν ενώ στέκονται, μπορούν να τοποθετηθούν στο πλάι τους.

Εξαιρετικές διακοσμητικές εξωτερικές γλάστρες γίνονται από κορμούς δέντρων.

Εξαιρετικές διακοσμητικές εξωτερικές γλάστρες γίνονται από κορμούς δέντρων.

Ο κύριος στόχος είναι η αφαίρεση μέρους του ξύλου έτσι ώστε να σχηματίζεται ένα δοχείο που μπορεί να γεμίσει με γη. Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι για coring. Συνήθως παίρνουν τρυπάνι και τρυπάνι μεγάλης διαμέτρου. Ένα κωνικό τρυπάνι ή μια σπάτουλα (όπως στη φωτογραφία) λειτουργεί καλύτερα.

Είναι πιο εύκολο να αφαιρέσετε τον πυρήνα με αυτό το τρυπάνι.

Είναι πιο εύκολο να αφαιρέσετε τον πυρήνα με αυτό το τρυπάνι.

Κάντε μερικές τρύπες στο βάθος που χρειάζεστε. Εξαρτάται από τον τύπο των φυτών που σκοπεύετε να φυτέψετε σε αυτό το δοχείο, αλλά συνήθως 15-20 εκ. Μπορείτε να κάνετε πολλές τρύπες - όσο πιο λεπτά είναι τα τοιχώματα, τόσο πιο εύκολο είναι να τα αφαιρέσετε.

Οι τοίχοι καταστρέφονται από μια σμίλη ή μια μεγάλη σμίλη. Η λαβή αυτών των εργαλείων χτυπιέται με ένα σφυρί και η αιχμηρή λεπίδα σπάει τα κομμάτια. Έτσι, σταδιακά, ο πυρήνας απελευθερώνεται. Στη συνέχεια, τα άκρα του προκύπτοντος δοχείου ισοπεδώνονται ελαφρώς χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική.

Εναλλακτική λύση για τρυπάνι

Εναλλακτική λύση για τρυπάνι

Εάν το κούτσουρο έχει μεγάλη διάμετρο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα τσεκούρι ή αξίνα. Μόνο η εργασία πρέπει να γίνει προσεκτικά, ώστε να μην καταστρέφονται οι τοίχοι. Κοντά στους τοίχους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τρυπάνι, επιτέλους να διακοσμήσετε το εσωτερικό της γλάστρας με την ίδια σμίλη.

Μια άλλη επιλογή είναι να φτιάξετε μερικές εγκοπές με τσεκούρι, θρυμματισμένο ξύλο και να κάνετε φωτιά μέσα. Αλλά αν θα είναι δυνατόν να το σβήσουμε εγκαίρως είναι μια ερώτηση. Στη συνέχεια αφαιρούνται τα καμμένα εσωτερικά με μια σμίλη ή σμίλη.

Τα αγγεία για λουλούδια από κούτσουρα και κορμούς δέντρων μπορεί να έχουν διαφορετικά μεγέθη

Τα αγγεία για λουλούδια από κούτσουρα και κορμούς δέντρων μπορεί να έχουν διαφορετικά μεγέθη

Παρεμπιπτόντως, πολύ ενδιαφέρουσες συνθέσεις μπορούν να προέρχονται από ένα πολύ παλιό και σάπιο κατάστρωμα. Καθαρίζεται από πολύ θρυμματισμένο ξύλο. Σε αυτήν την περίπτωση, το εσωτερικό είναι πολύ εύκολο να διαχωριστεί - το εσωτερικό του κορμού αποσυντίθεται πρώτα. Αυτό που απομένει μπορεί να επικαλυφθεί με λάδι ξύλου, σταματώντας την καταστροφή για μια περίοδο.

Πολύ ενδιαφέρουσες συνθέσεις λαμβάνονται από ένα σάπιο κατάστρωμα.

Πολύ ενδιαφέρουσες συνθέσεις λαμβάνονται από ένα σάπιο κατάστρωμα.

Αυτά τα κοίλα καταστρώματα ή κολοβώματα κάνουν εξαιρετικές γλάστρες. Ορισμένες ιδέες σχεδιασμού συλλέγονται στη συλλογή φωτογραφιών.

Από βαρέλια, μπανιέρες και άλλα προϊόντα συνεργασίας

Ο ευκολότερος τρόπος για να φτιάξετε υπαίθριες γλάστρες για λουλούδια είναι από παλιά βαρέλια, μπανιέρες και άλλα δοχεία που δεν χρησιμοποιούνται πλέον και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω γήρατος, αλλά είναι κρίμα να τα πετάξετε.Μπορούν να τρίβονται ελαφρώς με γυαλόχαρτο - με το χέρι ή συνδέοντας ένα αντίστοιχο ακροφύσιο σε ένα τρυπάνι / μύλο. Στη συνέχεια μπορούν να βαφτούν, να λουστραριστούν για χρήση σε εξωτερικούς χώρους ή λάδι για ξύλο. Και μπορείτε να φυτέψετε φυτά.

Βαρέλια πριονίστηκαν

Βαρέλια πριονίστηκαν

Τα βαρέλια είναι πριονισμένα και σε οποιοδήποτε επίπεδο. Αλλά αν το κόψετε, θα πρέπει να σφυρίσετε τις σανίδες μαζί. Τα βαρέλια που κόβονται είναι δύο πανομοιότυπες (ή σχεδόν) γλάστρες.

Μια παραλλαγή σπιτικής γλάστρας, παρόμοια με το βαρέλι

Μια παραλλαγή σπιτικής γλάστρας, παρόμοια με το βαρέλι

Ακόμα και το παλιό ξύλο δεν χρειάζεται επεξεργασία. Αυτό κάνει τη σύνθεση να φαίνεται πιο φυσική. Αλλά μια τέτοια γλάστρα δεν ταιριάζει σε όλα τα στυλ. Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό χρώμα για εξωτερική χρήση, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ξύλο.

Με μπανιέρες ή μισά βαρέλια, τα πάντα είναι γενικά απλά

Με μπανιέρες ή μισά βαρέλια, τα πάντα είναι γενικά απλά

Εξωτερική γλάστρα από πλαστικό με ξύλινη επένδυση

Αν σας αρέσουν εξωτερικά το ξύλο, αλλά θέλετε να έχετε ένα αεροστεγές δοχείο, για να αποφύγετε σταγόνες στο χώρο μετά το πότισμα, μπορείτε να επικολλήσετε πάνω από το πλαστικό δοχείο με ξύλινες λωρίδες. Οι σανίδες επεξεργάζονται με αντισηπτικά, βάφονται, στεγνώνουν. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε τη μετατροπή του πλαστικού δοχείου (κάδος, δεξαμενή, βαρέλι) σε γλάστρα για λουλούδια εξωτερικού χώρου.

Συνδέουμε τα πόδια στο κάτω μέρος της δεξαμενής

Συνδέουμε τα πόδια στο κάτω μέρος της δεξαμενής

Πρώτον, τρύπες στο κάτω μέρος. Διάμετρος εξόδου - 10-14 mm. Αφήστε τις δύο αντίθετες ζώνες στις άκρες άθικτες. Εδώ στερεώνουμε τα "πόδια" - δύο λωρίδες, κομμένες έτσι ώστε να μην προεξέχουν πέρα ​​από το περίγραμμα του βαρελιού. Μπορείτε να το συνδέσετε στα μπουλόνια, να τρυπήσετε μια τρύπα κάτω από το κεφάλι έτσι ώστε ο σύνδεσμος να "εσοχή".

Κολλάμε το πλαστικό βαρέλι με λωρίδες

Κολλάμε το πλαστικό βαρέλι με λωρίδες

Παίρνουμε μια γενική κόλλα που είναι κατάλληλη για κόλληση πλαστικού και ξύλου και κολλάμε τις λωρίδες πάνω της. Όσο πιο στενές είναι οι σανίδες, τόσο πιο μονολιθική θα είναι η επιφάνεια. Τέτοιες γλάστρες εξωτερικού χώρου δεν συρρικνώνονται ούτε διογκώνονται.

Σπιτικές γλάστρες από σκυρόδεμα

Το καλό για το σκυρόδεμα είναι ότι μπορεί να χυθεί σε οποιοδήποτε σχήμα. Πλαστικό, γυαλί, μέταλλο, ξύλο, πήλινα δοχεία και ακόμη και κουτιά από χαρτόνι.

Οι εξωτερικές γλάστρες από σκυρόδεμα είναι εύκολο να φτιαχτούν με τα χέρια σας

Οι εξωτερικές γλάστρες από σκυρόδεμα είναι εύκολο να φτιαχτούν με τα χέρια σας

Είναι πιο βολικό να δουλεύετε με πλαστικό - είναι εύκολο να το αφαιρέσετε από αυτό. Είναι ακόμα πιο εύκολο με γυαλί, αλλά τέτοιες μορφές είναι συνήθως μιας χρήσης. Δεν λειτούργησε - είναι σπασμένα.

Τι σκυρόδεμα να χρησιμοποιήσετε

Για την κατασκευή εξωτερικών γλάστρων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένο σκυρόδεμα, αποτελούμενο από τσιμέντο και άμμο σε αναλογία 1: 3/4 (ποιότητα τσιμέντου Portland όχι μικρότερη από M 400 και καθαρή κοσκινισμένη άμμος ποταμού). Η επιφάνεια μιας τέτοιας γλάστρας θα είναι μονοχρωματική, γκρι. Σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται κομψό και το γκρι χρώμα δεν αποσπά την προσοχή από το κύριο - από τα χρώματα. Αλλά όχι πάντα.

Τα προϊόντα από διακοσμητικό σκυρόδεμα φαίνονται πιο ενδιαφέροντα. Ονομάζεται επίσης καλλιτεχνική, τέχνη, αρχιτεκτονική, ακρυλικό, πολυμερές - σκυρόδεμα. Αυτές είναι όλες οι ονομασίες για το ίδιο προϊόν. Εκτός από το τσιμέντο και την άμμο, το αρχιτεκτονικό σκυρόδεμα περιέχει πολυμερή πρόσθετα, μικρά θραύσματα φυσικών ορυκτών και μερικά περιέχουν βαφές. Η επιφάνεια μιας γλάστρας από διακοσμητικό σκυρόδεμα αποδεικνύεται πιο λεία, πιο ενδιαφέρουσα, διασκορπισμένη με φυσικές πέτρες. Ο συγκεκριμένος τύπος εξαρτάται από την επιλεγμένη σύνθεση. Ορισμένοι τύποι διακοσμητικού σκυροδέματος φαίνονται στην παρακάτω φωτογραφία.

Μερικοί τύποι διακοσμητικού σκυροδέματος

Μερικοί τύποι διακοσμητικού σκυροδέματος

Η επιφάνεια μιας γλάστρας από διακοσμητικό σκυρόδεμα είναι πιο λεία, πιο ενδιαφέρουσα, διασκορπισμένη με φυσικές πέτρες. Ο συγκεκριμένος τύπος εξαρτάται από την επιλεγμένη σύνθεση. Ορισμένοι τύποι διακοσμητικού σκυροδέματος φαίνονται στην παραπάνω φωτογραφία.

Τι να φτιάξετε φόρμες για την έκχυση μίας γλάστρας από μπετόν

Οποιοδήποτε σχήμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, από σχεδόν οποιοδήποτε υλικό. Είναι σημαντικό να μην βραχεί και να διατηρήσει το σχήμα του για 4-5 ώρες. Στη συνέχεια, το σκυρόδεμα πιάνει και κρατά ήδη. Επομένως, τα καλούπια κατασκευάζονται ακόμη και από χοντρό χαρτόνι συσκευασίας, κολλώντας καλά άνθρακα και σφίγγοντάς τα με κολλητική ταινία. Αλλά από το karon μπορείτε να κάνετε φόρμες μόνο για μικρές γλάστρες - για μια μικρή ομάδα φυτών. Αλλά η φόρμα μπορεί να είναι οποιαδήποτε.

Φτιάξτε μόνοι σας για να φτιάξετε μια συγκεκριμένη γλάστρα

Φτιάξτε μόνοι σας για να φτιάξετε μια συγκεκριμένη γλάστρα

Στην πραγματικότητα, χρειάζονται δύο μορφές - μία για τη διαμόρφωση της εξωτερικής επιφάνειας, η δεύτερη - με πολύ μικρότερο μέγεθος - εισάγεται μέσα στην πρώτη και σχηματίζει μια ζώνη στην οποία χύνεται το έδαφος και φυτεύονται τα φυτά. Το εσωτερικό σχήμα επιλέγεται με βάση τις διαστάσεις της προγραμματισμένης γλάστρας, αλλά το πάχος του τοιχώματος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 3 cm.

Γλάστρες σκυροδέματος από πλαστικές μορφές

Γλάστρες σκυροδέματος από πλαστικές μορφές

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικά μπολ, ποτήρια, δοχεία, δίσκους, φιάλες κάτω από το νερό - μεγάλα και μικρά. Μπορείτε να χτυπήσετε ένα σχήμα από σανίδες, κόντρα πλακέ, κομμάτια από άλλο φύλλο υλικού. Δεν έχει σημασία. Οτιδήποτε, οτιδήποτε έρχεται στο μυαλό για χρήση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε δοχείο για να φτιάξετε ένα δοχείο από σκυρόδεμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε δοχείο για να φτιάξετε ένα δοχείο από σκυρόδεμα

Υπάρχει ένα ενδιαφέρον μπολ ή μπολ; Θα το κάνει επίσης. Και για να σχηματίσετε τον εσωτερικό όγκο, μπορείτε να βρείτε κάτι βαρύ, κατά προτίμηση του σωστού σχήματος, αλλά αυτό δεν είναι απολύτως σημαντικό. Ακόμη και μια μπάλα μπόουλινγκ θα κάνει. Είναι καλό επειδή είναι βαρύ και λείο - μπορείτε εύκολα να το αφαιρέσετε.

Μεταλλικό μπολ και μπάλα μπόουλινγκ - φτιάξτε μια υπέροχη γλάστρα

Μεταλλικό μπολ και μπάλα μπόουλινγκ - κάνει μια υπέροχη γλάστρα

Οι στρογγυλές γλάστρες φαίνονται καλύτερα, αλλά η εύρεση του σωστού σχήματος δεν είναι εύκολη. Συνήθως πρόκειται είτε για πλαστικά δοχεία είτε για γυάλινες σφαίρες, τα οποία κόβονται / σπάζουν μετά το σκυρόδεμα.

Διαδικασία κατασκευής

Η εργασία με τσιμέντο είναι δυνατή μόνο σε θερμοκρασίες πάνω από +5 ° C. Οι ιδανικές συνθήκες είναι + 20 ° C και υψηλή υγρασία, αλλά η θερμοκρασία είναι πιο σημαντική. Το μέρος όπου θα αφήσετε το σκυρόδεμα να "ωριμάσει" πρέπει να είναι στη σκιά.

Βρήκατε κατάλληλες μορφές, αναμίξατε το τσιμέντο. Δεν πρέπει να είναι πολύ υγρό, όχι πολύ παχύ. Δεν πρέπει να αποστραγγίζεται από σπάτουλα ή σπάτουλα, αλλά όχι τόσο στεγνό που μπορείτε να τυφλώσετε κάτι από αυτό.

Είναι απαραίτητο να δουλεύετε με γάντια - το σκυρόδεμα διαβρώνει τα χέρια πολύ γρήγορα. Χρειάζεστε μια σπάτουλα ή κάτι παρόμοιο για να απλώσετε το διάλυμα, ένα μακρύ λεπτό ραβδί ή μια μεταλλική ράβδο για να αφαιρέσετε τον αέρα. Θα χρειαστείτε επίσης ένα μεγάλο δοχείο νερού ή ένα πλαστικό περιτύλιγμα.

Έρχεστε με τη φόρμα μόνοι σας

Έρχεστε με τη φόρμα μόνοι σας

Λαμβάνουμε φόρμες, επεξεργαζόμαστε με κάποιο είδος λιπαντικού. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε το δοχείο να μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα από το καλούπι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ακόλουθα φάρμακα:

 • Αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος. Αβλαβές και αποτελεσματικό.
 • Ειδικά σπρέι για σκυρόδεμα. Κοστίζουν πολύ περισσότερο, αλλά η αποτελεσματικότητα είναι η ίδια.
 • Λάδι μηχανής.
 • Γράσο VD-40 γενικής χρήσης.

Ίσως να λειτουργούν και άλλα σκευάσματα, αλλά αυτά είναι επαληθευμένα.

Επεξεργαζόμαστε τις φόρμες με μία από τις συνθέσεις. Το μεγάλο είναι μέσα, το μικρό είναι έξω. Ρίξτε το διάλυμα σε μια μεγάλη μορφή στο κάτω μέρος με ένα στρώμα 3-4 cm, ισοπεδώστε το. Αυτό θα είναι το κάτω μέρος. Εάν θέλετε να έχετε οπές αποστράγγισης στο κάτω μέρος, τοποθετήστε κομμάτια σωλήνωσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέταλλο, να τα κόψετε σε κομμάτια μήκους 3-4 εκατοστών, επίσης να επεξεργαστείτε το εξωτερικό με γράσο. Σε αυτήν την περίπτωση, το πάχος πυθμένα πρέπει να είναι ίσο με το ύψος αυτών των σωλήνων. Και τοποθετήστε τα αυστηρά κάτω από το κάτω μέρος της δεύτερης φόρμας.

Πώς να φτιάξετε ένα δοχείο σκυροδέματος σε εξωτερικούς χώρους με τα χέρια σας

Πώς να φτιάξετε ένα δοχείο σκυροδέματος σε εξωτερικούς χώρους με τα χέρια σας

Βάζουμε τη δεύτερη φόρμα στη λύση. Εάν είναι ελαφρύ, το γεμίζουμε με μικρές πέτρες, θρυμματισμένη πέτρα, βότσαλα, άμμο. Γεμίστε τα κενά μεταξύ των δύο τοίχων με κονίαμα. Εάν το υλικό το επιτρέπει, χτυπάμε τα τοιχώματα με ένα σφυρί, μετά παίρνουμε μια ράβδο ή ένα λεπτό ραβδί, τρυπάμε το διάλυμα στο κάτω μέρος, το ταλαντεύουμε από τη μία πλευρά στην άλλη. Κατά τη διάρκεια αυτών των ενεργειών - χτύπημα και διάτρηση - οι φυσαλίδες αέρα βγαίνουν από το σκυρόδεμα, κατακρημνίζεται λίγο. Αυτή η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί μερικές φορές. Στη συνέχεια παίρνουμε κάποιο λείο αντικείμενο (για παράδειγμα ένα κουτάλι), το πασπαλίζουμε με γράσο και ισοπεδώνουμε το πάνω μέρος του τοίχου. προσπαθήστε να φτιάξετε την πλευρά όσο το δυνατόν περισσότερο - τότε είναι δύσκολο να κάνετε κάτι μαζί της.

Καλύψτε το καλούπι γεμάτο με σκυρόδεμα με ένα κομμάτι πολυαιθυλενίου και αφήστε το σε αυτήν τη μορφή για τουλάχιστον μια ημέρα. Μετά από μια μέρα, η φόρμα μπορεί να αφαιρεθεί, αλλά δεν μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε τη γλάστρα. Μπορεί να βυθιστεί σε ένα δοχείο νερού και να αφεθεί εκεί για μια εβδομάδα. Μια άλλη επιλογή είναι να καλύψετε με αλουμινόχαρτο και να πασπαλίζετε με νερό τρεις ή τέσσερις φορές την ημέρα.Πασπαλίστε ελεύθερα μέχρι το σκοτάδι. Θυμηθείτε να καλύπτετε με πλαστικό κάθε φορά. Μετά από περίπου 10-14 ημέρες, μπορείτε να αρχίσετε να φυτεύετε φυτά. Αυτό είναι όλο, τώρα μπορείτε να κάνετε συγκεκριμένες γλάστρες με τα χέρια σας.

Τελειώνοντας μια γλάστρα από μπετόν

Εάν δεν σας αρέσει η επιφάνεια της γλάστρας, μπορείτε να την διακοσμήσετε. Μην κάνετε τη γλάστρα πολύ φωτεινή. Είναι απλώς ένα υπόβαθρο για λουλούδια και πράσινο που θα φυτευτούν σε αυτό. Υπάρχουν παραδοσιακές μέθοδοι - ζωγραφική, υπάρχουν πιο εξωτικά - διακόσμηση με ψηφιδωτά, κομμάτια από σπασμένα κεραμικά πλακίδια ή βότσαλα.

Κατά τη βαφή, επιλέξτε ένα χρώμα που είναι κατάλληλο για σκυρόδεμα, προετοιμάστε την επιφάνεια (έτσι ώστε το χρώμα να κολλήσει καλύτερα και να μην ξεφλουδίζει).

Για φινίρισμα με πλακάκια ή βότσαλα, τοποθετείται στην επιφάνεια ένα στρώμα κόλλας πλακιδίων (για εξωτερική χρήση) πάχους 5-6 mm και πιέζονται σε αυτό. Είναι απαραίτητο να εργαστείτε προσεκτικά, για να σβήσετε τα ίχνη κόλλας στα βότσαλα με στρας - δεν θα αφαιρεθεί αργότερα.

Γλάστρες από μπετόν, τελειωμένες με χρωματιστά βότσαλα

Γλάστρες από μπετόν, τελειωμένες με χρωματιστά βότσαλα

Η τελική γλάστρα αφήνεται να στεγνώσει έως ότου στεγνώσει η κόλλα (ο χρόνος αναγράφεται στη συσκευασία). Οι αρμοί μπορούν στη συνέχεια να στροβιλιστούν χρησιμοποιώντας τυπικό ενέματα πλακιδίων. Είναι άβολο να δουλεύεις, τα κενά μεταξύ των λίθων είναι πολύ στενά. Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε λεπτές πλαστικές ταινίες ή στενούς αρμούς πλακιδίων.

Βάζα από τσιμεντόλιθους

Τα κοίλα τσιμεντόλιθους με μεγάλα κελιά είναι κατάλληλα για φύτευση φυτών. Το χώμα χύνεται στα κελιά, φυτεύονται λουλούδια. Μπορείτε να σχεδιάσετε έναν ολόκληρο τοίχο από τέτοια μπλοκ. Η συνταγή είναι απλή αλλά πολύ αποτελεσματική.

Βάζα από τσιμεντόλιθους

Βάζα από τσιμεντόλιθους

Και τέλος, ένα μάστερ βίντεο για το πώς να φτιάξετε μια γλάστρα από ένα ελαστικό αυτοκινήτου.

Παρόμοιες δημοσιεύσεις
σχόλιο 2
 1. Αλέξανδρος
  04/13/2017 στις 09:32 - Απάντηση

  Είναι καλύτερο να δημιουργήσετε μια εξωτερική γλάστρα από πέτρα, για παράδειγμα, από φυσικό γρανίτη. Σε αυτήν την περίπτωση, η γλάστρα θα είναι πρακτική, ανθεκτική και φυσικά μια εντελώς διαφορετική εμφάνιση.

 2. Μίλα
  20.11.2018 στις 23:49 - Απάντηση

  Ευχαριστώ! Θα το φτιάξω από δύο κουτιά από χαρτόνι. Πώς δεν θα το σκέφτηκα ο ίδιος! Υπέροχη ιδέα.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες