Συστήματα αποστράγγισης στεγών

Για να αποφευχθεί η υπονόμευση του νερού από την οροφή, δημιουργείται σύστημα αποχέτευσης. Είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά, περισσότερο ή λιγότερο ακριβά, αλλά γενικά, το κόστος είναι συμπαγές. Μπορείτε να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα εάν συλλέξετε την αποχέτευση με τα χέρια σας. Τα χαρακτηριστικά και η διαδικασία εγκατάστασης θα συζητηθούν περαιτέρω.

Τύποι συστημάτων αποχέτευσης

Τα πιο διάσημα και κοινά κουφώματα οροφής είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένο μέταλλο. Μπορεί να μην είναι τόσο ελκυστικές όσο πιο σύγχρονες επιλογές, αλλά είναι αξιόπιστες και φθηνές. Και αυτό είναι σημαντικό. Τι άλλο είναι καλό - εάν έχετε την ικανότητα ενός χορτοφάγου, ή απλώς να έχετε "ίσια" χέρια, μπορείτε να κάνετε αποστράγγιση από γαλβανισμένο ατσάλι με τα χέρια σας.

Γενική άποψη της αποχέτευσης (αποστράγγιση καταιγίδας, σύστημα αποστράγγισης οροφής)

Γενική άποψη της αποχέτευσης (αποστράγγιση καταιγίδας, σύστημα αποστράγγισης οροφής)

Αν μιλάμε για άλλα μεταλλικά συστήματα, τότε δύο από αυτά ανήκουν στην κατηγορία της ελίτ - χαλκού και από κράμα ψευδαργύρου και τιτανίου. Είναι σίγουρα ανθεκτικά, αλλά η τιμή είναι πολύ υψηλή. Υπάρχει μια πιο δημοκρατική επιλογή - συστήματα μεταλλικών υδρορροών με ψεκασμό πολυμερούς. Στην τιμή είναι αρκετά προσιτές, στην εμφάνιση - δεν μπορείτε να βρείτε σφάλμα, όσον αφορά την ανθεκτικότητα - εξαρτάται από τον κατασκευαστή. Εάν παρατηρηθεί η τεχνολογία, θα συμβούν για πολλά χρόνια.

Υπάρχει ένας άλλος τύπος αποχέτευσης από την οροφή - κατασκευασμένος από πολυμερή. Αντέχουν συνήθως το υπεριώδες φως, τον παγετό και τη θερμότητα, είναι πολύ ανθεκτικά και φαίνονται καλά. Το μειονέκτημα μπορεί να θεωρηθεί μάλλον υψηλή τιμή, ειδικά από ευρωπαίους κατασκευαστές. Ωστόσο, υπάρχουν και καλές επιλογές στην κατηγορία συστήματος χαμηλού κόστους.

Σύνθεση συστημάτων αποχέτευσης

Υπάρχουν υδρορροές κάτω από τις μαρκίζες της στέγης. Τοποθετούνται σε ειδικά στηρίγματα που συγκρατούν το σύστημα. Δεδομένου ότι η αποχέτευση καταιγίδας βρίσκεται σε ολόκληρη την περίμετρο της οροφής, υπάρχουν γωνίες - εσωτερικές και εξωτερικές. Όλα αυτά τα στοιχεία πρέπει να συνδέονται σφιχτά, για αυτό υπάρχουν σύνδεσμοι υδρορροών με λαστιχένιες σφραγίδες. Αυτά τα στοιχεία συχνά θεωρούνται περιττά. Στη συνέχεια, οι υδρορροές αλληλεπικαλύπτονται με επικάλυψη τουλάχιστον 30 cm, συνδέονται με βίδες αυτο-χτυπήματος.

Από ποια στοιχεία αποτελείται το απόθεμα νερού;

Από ποια στοιχεία αποτελείται το απόθεμα νερού;

Για την αποστράγγιση του νερού, δημιουργούνται τρύπες στην υδρορροή, στην οποία εισάγονται χοάνες. Τα καπάκια συνδέονται με τις χοάνες. Εάν η προεξοχή της οροφής είναι μεγάλη, απαιτείται ο σωλήνας να είναι καμπύλος. Για αυτό, υπάρχουν δακτύλιοι σφενδάμνου ή γενικής χρήσης (ορισμένοι κατασκευαστές έχουν). Το καπάκι συνδέεται στον τοίχο του σπιτιού χρησιμοποιώντας ειδικούς σφιγκτήρες, οι οποίοι έχουν το ίδιο χρώμα με ολόκληρο το σύστημα.

Ένα σύστημα της απαιτούμενης διαμόρφωσης συναρμολογείται από όλα αυτά τα στοιχεία. Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε έτοιμα στοιχεία και στη συνέχεια να συναρμολογήσετε την αποχέτευση με τα χέρια σας, η καλύτερη λύση είναι να έχετε ένα σχέδιο σπιτιού με διαστάσεις στο χέρι. Χρησιμοποιώντας το, θα προσδιορίσετε γρήγορα τη σύνθεση του συστήματος και θα υπολογίσετε τον απαιτούμενο αριθμό στοιχείων.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Οι περισσότερες από τις ερωτήσεις προκύπτουν σχετικά με τη στερέωση των στηριγμάτων υδρορροής. Πρέπει να πω αμέσως ότι είναι εγκατεστημένα λαμβάνοντας υπόψη ότι οι υδρορροές πρέπει να έχουν μια μικρή κλίση προς τις χοάνες. Η ελάχιστη συνιστώμενη κλίση είναι 3 mm. Εάν θέλετε το νερό να στραγγίζει γρηγορότερα, μπορείτε να το κάνετε μεγαλύτερο - έως 10 mm.

Εάν το μήκος του αμαξώματος οροφής είναι μικρότερο από 10 μέτρα, η κλίση γίνεται στη μία πλευρά. Εάν υπάρχουν περισσότερα, είτε μια πρόσθετη χοάνη (και ένας σωλήνας αποχέτευσης) τοποθετείται στη μέση και σχηματίζεται μια αποχέτευση σε αυτό, ή η υδρορροή στη μέση του αετώματος έχει το υψηλότερο σημείο και η κλίση πηγαίνει από τη μέση και στις δύο πλευρές.

Οργάνωση της πλαγιάς του αγωγού

Οργάνωση της πλαγιάς του αγωγού

Όταν συναρμολογείτε την αποχέτευση με τα χέρια σας, συνήθως το κάνουν: καρφώστε το βραχίονα στο υψηλότερο σημείο. Στη συνέχεια, το χαμηλότερο καρφώνεται - λαμβάνοντας υπόψη την προγραμματισμένη κλίση.Ένα νήμα τραβιέται μεταξύ τους, κατά μήκος του οποίου συνδέονται όλοι οι άλλοι. Μια πρόταση είναι να ελέγξετε την οριζόντια γραμμή που στοχεύετε πριν σχηματίσετε την κλίση. Συνήθως είναι είτε μετωπική (αιολική) σανίδα. Δυστυχώς, δεν είναι πάντα τέλεια επίπεδο. Ελέγξτε λοιπόν την κατακόρυφο και κατά προτίμηση ένα υδροηλεκτρικό επίπεδο ή επίπεδο, σε μια ακραία περίπτωση, μια φυσαλίδα είναι επίσης κατάλληλη, αλλά μεγάλο μήκος - τουλάχιστον ένα μέτρο. Για μικρότερα μήκη, δεν θα βρείτε το δρόμο σας.

Αριθμός αγκυλών και μέθοδοι στερέωσής τους

Ο αριθμός των αγκυλών για την εγκατάσταση αποστράγγισης θεωρείται απλός: η απόσταση μεταξύ δύο παρακείμενων θα πρέπει να είναι 50-60 εκ. Διαιρούμε το συνολικό μήκος του τοίχου με αυτήν την απόσταση. Στο προκύπτον σχήμα, προσθέστε ένα (ακραίο βραχίονα) και λάβετε το απαιτούμενο ποσό για έναν τοίχο. Όλα τα άλλα υπολογίζονται με παρόμοιο τρόπο. Εάν το κτίριο έχει μη γραμμικό σχήμα, θα πρέπει να μετρηθεί από το κομμάτι - τα γωνιακά στοιχεία πρέπει να στηρίζονται και στις δύο πλευρές.

Μέθοδοι στερέωσης στηριγμάτων για υδρορροές οροφής

Μέθοδοι στερέωσης στηριγμάτων για υδρορροές οροφής

Τώρα άμεσα για τις μεθόδους σύνδεσης των αγκυλών. Υπάρχουν τρεις δυνατότητες:

 • Καρφί στα δοκάρια της οροφής. Η επιλογή είναι καλή εάν το υλικό στέγης δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί - δεν υπάρχουν προβλήματα με τους συνδετήρες.
 • Εγκαταστήστε σε έναν αιολικό πίνακα. Εάν επιλέξετε πλαστικά στάγδην, αυτή είναι η μόνη επιλογή. Σε άλλα συστήματα, ένα από τα πιθανά.
 • Στην ακραία σανίδα του περιβλήματος ή του δαπέδου κάτω από το υλικό στέγης (αν είναι συμπαγές). Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται επίσης πριν αρχίσει να τοποθετείται το υλικό στέγης.

  Μοιάζει με ένα τεράστιο χιόνι. Όπως μπορείτε να δείτε, ο βραχίονας αποστράγγισης καταιγίδας δεν παρεμβαίνει

  Μοιάζει με ένα τεράστιο χιόνι. Όπως μπορείτε να δείτε, το βραχίονα αποστράγγισης καταιγίδας δεν παρεμβαίνει (αυτό είναι κατάλληλο)

  Εγκατάσταση της υδρορροής

  Οι υδρορροές τοποθετούνται στις σταθερές αγκύλες. Υπάρχουν δύο συστήματα με διαφορετική ακολουθία ενεργειών. Το πρώτο έχει ένα ειδικά διαμορφωμένο αυλάκι στην άκρη του αυλακιού. Τα άκρα των στηριγμάτων σπειρώνονται σε αυτήν την αυλάκωση, και στη συνέχεια η υδρορροή μετατρέπεται στη θέση της, στερεώνοντας με ειδικές γλώσσες στα στηρίγματα. Αν κοιτάξετε τη φωτογραφία, θα γίνει πιο καθαρή.

  Εγκατάσταση της υδρορροής από το εξωτερικό

  Εγκατάσταση της υδρορροής από το εξωτερικό

  Στο δεύτερο σύστημα, η εγκατάσταση ξεκινά από την πλευρά του πίνακα αετωμάτων. Το περιφερικό άκρο της υδρορροής εισάγεται στις κλειδαριές που βρίσκονται εκεί, και στη συνέχεια πιέζεται με τη σειρά του στις κλειδαριές στο μπροστινό μέρος των στηριγμάτων.

  Εγκατάσταση υδρορροών σύμφωνα με το δεύτερο σύστημα

  Εγκατάσταση υδρορροών σύμφωνα με το δεύτερο σύστημα

  Τα δύο κομμάτια της υδρορροής πρέπει να συνδέονται με ένα ειδικό στοιχείο σύνδεσης με λαστιχένιες σφραγίδες. Αλλά το κόστος τους είναι αρκετά υψηλό, έτσι ώστε οι δύο υδρορροές απλώς να τοποθετούνται με επικάλυψη με είσοδο 30 cm (βεβαιωθείτε ότι ο σύνδεσμος βρίσκεται κατά μήκος της ροής του νερού). Για μεγαλύτερη στεγανότητα μεταξύ των δύο αυλακώσεων, μπορείτε να τοποθετήσετε μια λωρίδα από καουτσούκ και να τις συνδέσετε με συνηθισμένες βίδες αυτόματης τοποθέτησης (ή με ροδέλες και ελαστικά παρεμβύσματα) Μετά την εγκατάσταση της υδρορροής, οι άκρες του κλείνουν με βύσματα.

  Τα βύσματα είναι εγκατεστημένα στις άκρες της υδρορροής

  Τα βύσματα είναι εγκατεστημένα στις άκρες της υδρορροής

  Τοποθετήστε διοχετεύσεις

  Έχοντας συναρμολογήσει και εγκαταστήσει την υδρορροή στις αγκύλες, η εγκατάσταση της υδρορροής συνεχίζεται με την εγκατάσταση των διοχετεύσεων. Τοποθετούνται στις χαμηλότερες περιοχές. Εάν οι χοάνες βρίσκονται κοντά στις γωνίες, περπατώντας πίσω περίπου 20 cm από την άκρη της υδρορροής, κόβεται μια τρύπα με ένα πριόνι χειρός. Είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε παζλ ή μύλο - υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το κόψιμό σας να είναι πολύ μεγάλο.

  Εγκατάσταση διοχέτευσης για αποστράγγιση

  Εγκατάσταση διοχέτευσης για αποστράγγιση

  Μια χοάνη είναι προσαρτημένη σε αυτήν την αποκοπή, προσκολλημένη στην εξωτερική άκρη της υδρορροής. Στη συνέχεια τυλίγεται στο δεύτερο άκρο και στερεώνεται εκεί με ειδικούς σφιγκτήρες.

  Εγκατάσταση σωλήνων αποχέτευσης

  Τα καπάκια συνδέονται με τις χοάνες. Εάν η προεξοχή της οροφής είναι μεγάλη, ένα περιστρεφόμενο στοιχείο προσαρτάται απευθείας στη χοάνη, η οποία επιτρέπει στους σωλήνες να πλησιάζουν πιο κοντά στον τοίχο και να στερεώνονται εκεί. Για στερέωση υπάρχουν ειδικοί σφιγκτήρες, βαμμένοι στο ίδιο χρώμα με ολόκληρο το σύστημα. Υπάρχουν διαφορετικά σχέδια, αλλά ως επί το πλείστον έχουν μάνδαλο, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποσυναρμολόγηση χωρίς να αφαιρούνται οι βίδες που συγκρατούν τον σωλήνα στον τοίχο.

  Δύο τρόποι συναρμολόγησης downpipes

  Δύο τρόποι συναρμολόγησης downpipes

  Οι σφιγκτήρες τοποθετούνται σε απόσταση τουλάχιστον 1,8-2 m μεταξύ τους. Στο κάτω μέρος, η αποχέτευση μπορεί να οδηγηθεί απευθείας στο σύστημα αποχέτευσης (εάν βρίσκεται κοντά). Εάν γύρω από το ίδρυμα γίνεται απλά τυφλή περιοχή, ο σωλήνας αποστράγγισης τελειώνει με περιστρεφόμενο στοιχείο που εκτρέπει το νερό από το θεμέλιο σε απόσταση τουλάχιστον 20 cm.

  Κανόνες στερέωσης σωλήνων αποστράγγισης

  Κανόνες στερέωσης σωλήνων αποστράγγισης

  Κατ 'αρχήν, η υδρορροή είναι εγκατεστημένη με τα χέρια σας, αλλά υπάρχει μια ακόμη λεπτομέρεια που θα διευκολύνει σημαντικά τη λειτουργία. Ένα μεταλλικό (κατά προτίμηση ανοξείδωτο) πλέγμα τοποθετείται πάνω στην υδρορροή. Αποτρέπει την είσοδο φύλλων και άλλων μεγάλων συντριμμιών στο σύστημα.

  Κατά τη συλλογή της υδρορροής με τα χέρια σας, τοποθετήστε το πλέγμα στην υδρορροή. Δεν θα αφήσει το φύλλωμα και τα κλαδιά να φράξουν τα νερά της καταιγίδας

  Κατά τη συλλογή της υδρορροής με τα χέρια σας, τοποθετήστε το πλέγμα στην υδρορροή. Δεν θα αφήσει το φύλλωμα και τα κλαδιά να φράξουν τα νερά της καταιγίδας

  Η εγκατάσταση ενός δικτύου θα επιτρέψει λιγότερο συχνή συντήρηση του συστήματος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ψηλά κτίρια.

  Σπιτική υδρορροή

  Τα έτοιμα συστήματα υδρορροών είναι καλά, αλλά όχι φθηνά. Τι πρέπει να κάνετε εάν πρέπει να γίνει αποστράγγιση στη χώρα και να δαπανήσετε ένα ελάχιστο για αυτό; Υπάρχουν μερικές επιλογές προϋπολογισμού. Το πρώτο είναι να κάνετε αποστράγγιση από πλαστικούς σωλήνες αποχέτευσης. Παίρνουν σωλήνες μεγάλης διαμέτρου (110 mm και άνω), καλής ποιότητας με ένα παχύ τοίχωμα, τους κόβουν στα μισά και τους χρησιμοποιούν ως υδρορροές. Για downspouts, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια διάμετρο ή λίγο λιγότερο. Οι αγκύλες είναι πιο βολικοί για την αγορά έτοιμων, αλλά κατ 'αρχήν, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να κάνετε αποστράγγιση με τα χέρια σας από σωλήνες αποχέτευσης, δείτε το βίντεο.

  Μια ακόμη πιο οικονομική επιλογή είναι οι σωλήνες αποχέτευσης που κατασκευάζονται από πλαστικά μπουκάλια. Η υδρορροή από αυτά δεν μπορεί να γίνει κανονική και οι χοάνες των σωλήνων λειτουργούν κανονικά.

Παρόμοιες δημοσιεύσεις
Σχόλια: 1
 1. Απόφθεγμα
  08/29/2016 στις 12:20 - Απάντηση

  Χρήσιμο άρθρο. Με τη βοήθειά σας, αποφάσισα την επιλογή της αποχέτευσης.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες