Πώς να κάνετε αερισμό και φωτισμό στο καμαρίνι

Προκειμένου να αποθηκευτούν τα πράγματα στο καμαρίνι υπό κανονικές συνθήκες, έτσι ώστε να μην προκύψουν προβλήματα με οσμές, απαιτείται καλός αερισμός με υγρασία. Δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό. Ο εξαερισμός γκαρνταρόμπας δεν είναι το πιο περίπλοκο σύστημα, αλλά πρέπει επίσης να ξέρετε πώς να το εξοπλίσετε.

Γιατί απαιτείται εξαερισμός και τα είδη του

Είναι επιτακτική ανάγκη να οργανωθεί καλή ανταλλαγή αέρα στους χώρους αποθήκευσης για πράγματα και παπούτσια. Στα ρούχα και τα παπούτσια, παραμένουν σωματίδια δέρματος, παραμένουν εκκρίσεις δέρματος, συσσωρεύεται σκόνη. Όλα αυτά είναι ένα εξαιρετικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Ως εκ τούτου, ο καλός αερισμός στο καμαρίνι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση της κανονικής κατάστασης των πραγμάτων και την απουσία μούχλας.

Σε γκαρνταρόμπα, όπως και σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο, ο εξαερισμός μπορεί να είναι φυσικός ή αναγκαστικός. Ο φυσικός αερισμός λειτουργεί με φυσικές διεργασίες - ο κρύος αέρας εισέρχεται από κάτω, θερμαίνεται και ανεβαίνει στην κορυφή. Επομένως, εάν κάνετε μια οπή εισαγωγής στο κάτω μέρος και μια οπή εξάτμισης στην κορυφή, η κίνηση του αέρα θα διασφαλιστεί με μια συγκεκριμένη ταχύτητα.

Η αρχή της οργάνωσης εξαερισμού σπιτιού ή διαμερίσματος. Ο εξαερισμός γκαρνταρόμπας είναι μέρος αυτού του συστήματος

Η αρχή της οργάνωσης εξαερισμού σπιτιού ή διαμερίσματος. Ο εξαερισμός γκαρνταρόμπας είναι μέρος αυτού του συστήματος

Εάν οι αγωγοί εξαερισμού περνούν κοντά στο καμαρίνι, είναι λογικό να κάνετε ένα κλαδί στην έξοδο εξάτμισης. Αυτό θα λύσει πολλά προβλήματα.

Όμως, ο φυσικός αερισμός της γκαρνταρόμπας δεν μπορεί πάντα να παρέχει επαρκή ταχύτητα ανταλλαγής αέρα. Για να το αυξήσετε, εγκαθίστανται οι θαυμαστές. Μπορούν να εγκατασταθούν σε ανοίγματα τροφοδοσίας και εξάτμισης. Τις περισσότερες φορές, εγκαθίσταται ένα καταναγκαστικό ρεύμα και η ροή του αέρα συμβαίνει φυσικά μέσω των κενών εξαερισμού ή των ανοιγμάτων. Αυτό σας επιτρέπει να μην ξοδέψετε πάρα πολλά χρήματα, αλλά για να εξασφαλίσετε μια κανονική εσωτερική ατμόσφαιρα.

Πώς να κάνετε αερισμό σε γκαρνταρόμπα χωρίς παράθυρα

Βασικά, τα γκαρνταρόμπα τοποθετούνται σε μικρά δωμάτια χωρίς παράθυρα. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν υπάρχει λόγος να ελπίζουμε για ροή αέρα μέσω των θυρίδων. Πρέπει να κάνουμε τρύπες. Η εισροή μπορεί να διασφαλιστεί μέσω:

  • κενό μεταξύ της κάτω άκρης της πόρτας και του δαπέδου.
  • ειδικός σχεδιασμός πορτών για γκαρνταρόμπα (με σχισμές ή τοποθετημένες γρίλιες εξαερισμού).
  • τρύπες στους τοίχους, οι οποίες βρίσκονται σε ύψος όχι περισσότερο από 20-30 cm από το πάτωμα (μπορείτε να το χαμηλώσετε, ακριβώς πάνω από τις σανίδες).
  • τεχνολογικά κενά που είχαν απομείνει κατά την κατασκευή διαμερισμάτων ·
  • σε ιδιωτικές κατοικίες - μέσω τρύπας εξαερισμού στο πάτωμα (από τον κάτω όροφο ή από το υπόγειο, εάν υπάρχει φυσιολογική υγρασία).

    Υπάρχουν γρίλιες με δυνατότητα προσαρμογής

    Υπάρχουν γρίλιες με δυνατότητα προσαρμογής

Τα μεγέθη των εισόδων εξαρτώνται από τον όγκο του δωματίου και την ταχύτητα κίνησης των μαζών αέρα. Σύμφωνα με τους κανόνες στα γκαρνταρόμπα για την αποθήκευση πραγμάτων, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί μια ενιαία ανταλλαγή αέρα. Για παράδειγμα, εάν το καμαρίνι σας έχει διαστάσεις 1,5 * 2,0 * 2,8 (πλάτος, μήκος, ύψος), τότε ο όγκος του (που βρίσκεται πολλαπλασιάζοντας όλους τους αριθμούς) είναι 8,4 κυβικά μέτρα. Για μια ώρα, για να διατηρηθεί μια κανονική ατμόσφαιρα, είναι απαραίτητο να "αντλήσετε" 8,4 κυβικά μέτρα αέρα. Έτσι, ο εξαερισμός της γκαρνταρόμπας θα αποτρέψει την εμφάνιση ξένων οσμών.

Εάν ο αερισμός λειτουργεί κανονικά στο διαμέρισμα, για τους σκοπούς αυτούς αρκεί να φτιάξετε μια είσοδο μεγέθους 100 * 100 mm. Τμήμα - στρογγυλό, τετράγωνο, ορθογώνιο - χωρίς διαφορά. Το κυριότερο είναι ότι η περιοχή της παραμένει η ίδια ή περισσότερο. Γενικά, αυτή η παράμετρος μετράται ή εντοπίζεται από τον πίνακα. Αλλά οι πίνακες δείχνουν πολύ μεγαλύτερους τόμους.

Πίνακας εξάρτησης της ανταλλαγής αέρα από το μέγεθος των αγωγών εξαερισμού και της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Πίνακας εξάρτησης της ανταλλαγής αέρα από το μέγεθος των αγωγών εξαερισμού και της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Αλλά ο εξαερισμός της γκαρνταρόμπας θα λειτουργεί κανονικά, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει αγωγός εξαγωγής.Θα μπορούσε να είναι ένα παρόμοιο πλέγμα στον τοίχο. Πρέπει να βρίσκεται στον απέναντι τοίχο από την είσοδο, πιο κοντά στην οροφή. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να προσπαθήσουμε να απλώσουμε αυτές τις τρύπες όσο το δυνατόν περισσότερο - έτσι ώστε η ροή του αέρα να καλύπτει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη περιοχή.

Εάν η είσοδος είναι κατασκευασμένη στην πόρτα και οι πόρτες βρίσκονται στο μέσο του πλάτους του δωματίου, τότε αξίζει να εγκαταστήσετε δύο γρίλιες εξάτμισης - στα δεξιά και στα αριστερά, περπατώντας πίσω 15-25 cm από τις γωνίες.

Πού πρέπει να πάνε οι εξαεριστήρες; Στην καλύτερη περίπτωση, στον αγωγό εξαερισμού. Μια πιθανή επιλογή είναι να βγείτε έξω, εάν ένας ή περισσότεροι τοίχοι της γκαρνταρόμπας βλέπουν στο δρόμο. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι δυνατόν να φέρετε τον αγωγό τροφοδοσίας έξω και τον αγωγό εξαγωγής στον εξαερισμό ή σε οποιοδήποτε από τα διπλανά δωμάτια.

Εάν υπάρχουν παράθυρα

Εάν υπάρχει παράθυρο στο γκαρνταρόμπα, θα υπάρξουν λιγότερα προβλήματα με τον εξαερισμό της παροχής. Εάν τα παράθυρα έχουν διαρροή, η φυσική εισροή είναι συνήθως επαρκής. Αλλά αν σταθούν πλαστικά παράθυρα, Είναι δυνατή η πρόσβαση σε καθαρό αέρα μόνο μέσω εξαερισμού. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι ιδανικό εάν υπάρχει λειτουργία μικροεξαερισμού. Παρέχοντας μια μικρή ροή αέρα με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να διατηρηθεί μια κανονική ατμόσφαιρα.

Με τη λειτουργία μικρο εξαερισμού, δεν υπάρχει πρόβλημα με την παροχή καθαρού αέρα

Με τη λειτουργία μικρο εξαερισμού, δεν υπάρχει πρόβλημα με την παροχή καθαρού αέρα

Εάν τα πλαστικά παράθυρα έχουν μόνο τυπικές λειτουργίες, ακριβώς κάτω από το περβάζι του παραθύρου, στο πλάι του παραθύρου ή οπουδήποτε αλλού στον τοίχο, μπορείτε να δημιουργήσετε βαλβίδες για ροή αέρα από το δρόμο. Αυτές οι βαλβίδες είναι συνήθως ρυθμιζόμενες και μπορούν να περάσουν αέρα σε διαφορετικές ταχύτητες.

Βαλβίδα εισαγωγής αέρα

Βαλβίδα εισαγωγής αέρα

Ανάλογα με τον κατασκευαστή, το εσωτερικό μπορεί να είναι στρογγυλό (όπως φαίνεται στα αριστερά) ή ορθογώνιο (φαίνεται στα δεξιά). Η δομή τους είναι περίπου η ίδια. - φίλτρο, μόνωση, εξωτερικές και εσωτερικές γρίλιες. Ένα πολύ βολικό πράγμα όχι μόνο για τον ανεφοδιασμό του γκαρνταρόμπα, αλλά και για όλα τα άλλα δωμάτια, των οποίων οι τοίχοι βλέπουν στο δρόμο.

Χρειάζομαι ανεμιστήρα

Όπως προαναφέρθηκε, ο φυσικός αερισμός του καμαρίνι δεν παρέχει πάντα επαρκή ταχύτητα αέρα και εξακολουθεί να εμφανίζεται μια μυρωδιά μούχλας. Αυτό συμβαίνει συνήθως το καλοκαίρι, όταν είναι πολύ ζεστό έξω και η φυσική κίνηση του αέρα είναι ελάχιστη ή ακόμη και το ρεύμα ανατροπής (οι μάζες αέρα κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση). Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι ανεμιστήρες είναι εγκατεστημένοι στα ανοίγματα εξάτμισης. Η χωρητικότητά τους επιλέγεται ανάλογα με την ένταση, αλλά κατά κανόνα, οι πιο χαμηλής ισχύος είναι αρκετές - 10-50 κυβικά μέτρα / ώρα. Σε αυτήν την περίπτωση, το κύριο κριτήριο επιλογής είναι η αθόρυβη λειτουργία. Άλλωστε, πολλές γκαρνταρόμπες ανοίγουν σε υπνοδωμάτια ή σε άλλους χώρους διαβίωσης.

Οι θαυμαστές μπορεί να είναι διαφορετικοί. Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε ψυγεία υπολογιστή

Οι θαυμαστές μπορεί να είναι διαφορετικοί. Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε ψυγεία υπολογιστή

Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να εγκαταστήσουν θαυμαστές - πρέπει να εργάζονται σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο. Γενικά, δεν είναι απαραίτητο. Είναι αρκετά αρκετό εάν ανάβει για 15-20-30 λεπτά κάθε ώρα. Αυτή η λειτουργία παρέχεται από χρονοδιακόπτες, ελεγκτές και άλλες παρόμοιες συσκευές. Το μόνο που απαιτείται είναι να επιλέξετε τον τρόπο λειτουργίας και να ορίσετε τις κατάλληλες ρυθμίσεις.

Ναι, αυτά είναι επιπρόσθετα κόστη, αλλά ο αναγκαστικός εξαερισμός της γκαρνταρόμπας λειτουργεί συνεχώς και δεν εξαρτάται από τις ιδιοτροπίες του καιρού.

Για να διασφαλιστεί η σιωπή

Εάν εγκαθίστανται συνηθισμένες γρίλιες και στους δύο απέναντι τοίχους στην γκαρνταρόμπα, ο θόρυβος θα διεισδύσει μέσω αυτών. Τα ρούχα και ο χώρος θα τους συγκρατήσουν κάπως, αλλά θα ακούγονται μερικοί ήχοι. Εάν αυτή η προοπτική δεν σας τρομάξει, υπέροχα. Αλλά αν θέλετε σιωπή, τοποθετούνται ειδικές σχάρες παράκαμψης ή βαλβίδες στις οπές.

Ειδικές βαλβίδες για ανοίγματα εξαερισμού με ηχομόνωση

Ειδικές βαλβίδες για ανοίγματα εξαερισμού με ηχομόνωση

Σχεδόν δεν παρεμβαίνουν στη διέλευση του αέρα, αλλά δεν αφήνουν το φως και τον θόρυβο να περάσει. Αυτές οι γρίλιες δεν είναι φθηνές, αλλά υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι ο αερισμός του καμαρίνι είναι αποτελεσματικός και ταυτόχρονα δεν αφήνει ήχους.

Φωτισμός στο καμαρίνι

Η γκαρνταρόμπα δεν είναι για εσάς ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΡΟΥΧΩΝ... Αυτό είναι ένα δωμάτιο στο οποίο μπορείτε να μπείτε γυμνό και να αφήσετε πλήρως ντυμένο. Η ύπαρξη μεγάλου αριθμού ραφιών, συρταριών και ντουλαπιών απαιτεί καλό φωτισμό. Πράγματι, μόνο σε έντονο φως μπορείτε να δείτε όλα όσα χρειάζεστε χωρίς άγχος και να αξιολογήσετε τη συμβατότητα των επιλεγμένων ρούχων στον καθρέφτη.

Για κανονικό φωτισμό στο καμαρίνι, συνήθως γίνεται φωτισμός πολλαπλών ζωνών. Μερικά από τα φωτιστικά βρίσκονται στην οροφή. Εάν το ανώτατο όριο είναι αναρτημένο, θα λειτουργούν φωτιστικά φωτιστικά με μεγάλη γωνία διασποράς. Εάν η οροφή είναι συνηθισμένη - λευκασμένα ή βαμμένα, επιλέγονται λαμπτήρες οροφής ή πολυελαίους μικρού ύψους. Βολικό σε αυτήν την περίπτωση είναι μοντέλα με περιστρεφόμενες αποχρώσεις - οι δέσμες φωτός μπορούν να κατευθύνονται όπου απαιτείται.

Μερικές επιλογές φωτισμού για το καμαρίνι

Μερικές επιλογές φωτισμού για το καμαρίνι

Είναι επίσης επιθυμητό να επισημάνετε τον καθρέφτη. Σε αυτήν την περιοχή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλίκες ή σωληνοειδή φώτα. Το ίδιο - μακρύ και λεπτό - μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από τους σωλήνες, στους οποίους βρίσκονται οι κρεμάστρες, πάνω από τα μεγάλα ράφια. Γενικά, υπάρχουν πολλοί λαμπτήρες. Για να μην επηρεάζουν σημαντικά την πληρωμή ηλεκτρικής ενέργειας, είναι καλύτερο να λαμβάνετε LED. Αυτά μπορεί να είναι κορδέλες, κομμένα κομμάτια, λαμπτήρες, λαμπτήρες με τυπική ή μικρή βάση. Η φόρμα δεν έχει σημασία. Είναι σημαντικό να «τραβήξουν» πολύ λίγο ηλεκτρισμό, να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και ταυτόχρονα να μην ζεσταίνουν.

Ένας άλλος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να σκεφτείτε το σύστημα φωτισμού στο στάδιο σχεδιασμού της γκαρνταρόμπας, να σπάσετε τις λάμπες σε ομάδες και να τις τοποθετήσετε ξεχωριστά στους διακόπτες. Όποια ομάδα είναι απαραίτητη, συμπεριλαμβάνετε αυτήν.

Εάν δεν σας αρέσει να ψάχνετε διακόπτες / διακόπτες, μπορείτε να εγκαταστήσετε ανιχνευτές κίνησης. Θα ανάψουν τον φωτισμό όταν υπάρχει κίνηση. Είναι επίσης αρκετά βολικό και οικονομικό. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση είναι απαραίτητο να ρυθμιστεί μια πιο σημαντική καθυστέρηση για την απενεργοποίηση του φωτός. Διαφορετικά, θα παγώσετε μπροστά από έναν καθρέφτη, για παράδειγμα, και το φως θα σβήσει.

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες