Πώς να φτιάξετε ένα γκαρνταρόμπα από ένα ντουλάπι

Οι σύγχρονες τάσεις στον εσωτερικό σχεδιασμό προβλέπουν μια ελάχιστη ποσότητα επίπλων. Μόνο αυτό που δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς. Επομένως, οι ντουλάπες, οι ντουλάπες και άλλα έπιπλα γραφείων εξαφανίζονται και όλα τα πράγματα τοποθετούνται σε ειδικά δωμάτια - γκαρνταρόμπα. Επιπλέον, για τον εξοπλισμό του δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει μεγάλος χώρος. Ακόμα και το ντουλάπι μπορεί να μετατραπεί. Πώς να εξοπλίσετε ένα γκαρνταρόμπα σε ένα ντουλάπι - στο άρθρο.

Μετασχηματισμός ντουλαπιών: Διαδικασία

Η μετατροπή ενός ντουλάπι σε γκαρνταρόμπα δεν είναι πολύ δύσκολη - οι τοίχοι, το δάπεδο, η οροφή είναι ήδη εκεί. Συνήθως πρέπει να αντικατασταθούν μόνο πόρτες. Αυτές, τις περισσότερες φορές, αλλάζουν σε συρόμενες, αλλά οι συνηθισμένες κούνιες δεν είναι επίσης κακές. Το υπόλοιπο δωμάτιο μόλις ανακαινίζεται. Οι επισκευές μπορούν να γίνουν χρησιμοποιώντας φθηνά υλικά και το κύριο ποσό μπορεί να δαπανηθεί για την πλήρωση του καμαρίνι. Αυτή η διανομή κεφαλαίων θα είναι πιο λογική, καθώς τα ράφια-συρτάρια που παρέχουν ευκολία και όχι οι τοίχοι που είναι διακοσμημένοι με ακριβά υλικά.

Ακόμη και ένας μικρός χώρος μπορεί να κρατήσει σημαντικά πράγματα.

Ακόμη και ένας μικρός χώρος μπορεί να κρατήσει σημαντικά πράγματα.

Η σειρά εργασίας κατά τη μετατροπή ενός ντουλάπι σε γκαρνταρόμπα έχει ως εξής:

 • Αφαιρούμε όλα όσα βρίσκονται στο ντουλάπι. Όλα τα ράφια, άγκιστρα, έπιπλα, εάν υπάρχουν.
 • Συναρμολογούμε τις πόρτες και το πλαίσιο της πόρτας. Σε αυτό το στάδιο, είναι απαραίτητο να αποφασιστεί εάν οι πόρτες θα έχουν το ίδιο πλάτος ή εάν η πόρτα πρέπει να επεκταθεί, επιπλέον, θα είναι ταλαντευόμενες ή ολισθαίνουσες.
 • Στη συνέχεια, πρέπει να αποφασίσετε ακριβώς πώς θα επισκευάσετε τους τοίχους στο μελλοντικό γκαρνταρόμπα.
  • Εάν οι τοίχοι είναι πολύ στραμμένοι, ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα κατά την εγκατάσταση ντουλαπιών. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλύτερο να γκρεμίσουμε τον παλιό γύψο, γύψο τα πάντα στους φάρους, τελικά ευθυγραμμίστεστόκος.
  • Εάν οι τοίχοι είναι σχετικά επίπεδοι, χωρίς μεγάλες διαφορές (έως 1 cm), μπορείτε να το κάνετε μόνο με γύψο, αφού αφαιρέσετε τα υλικά φινιρίσματος (ασβέστη, το χρώμα καθαρίζεται για να καθαρίσετε το γύψο).
  • Μια άλλη επιλογή είναι απλώς να ανανεώσετε το φινίρισμα: κολλήστε ταπετσαρία, βάψτε και διορθώστε όλες τις παρατυπίες κατά την εγκατάσταση εξοπλισμού (επιλογή για όσους μπορούν να βρουν μια διέξοδο από οποιαδήποτε κατάσταση, καθώς θα υπάρξουν πολλά προβλήματα).
 • Διορθώνουμε το ανώτατο όριο. Είναι συνήθως βαμμένο ή λευκασμένο, οπότε συνήθως είναι απλώς φρεσκάδα.
 • Εγκαθιστούμε νέες πόρτες.
 • Στη συνέχεια, τακτοποιήσαμε το πάτωμα. Ανανεώστε το χρώμα ή απλώστε το λινέλαιο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε πλακάκια βινυλίου... Δεν έχει νόημα να χρησιμοποιείτε ακριβότερα υλικά.

Η ντουλάπα στο ντουλάπι έχει γίνει 50%. Οι εργασίες επισκευής έχουν τελειώσει, μπορείτε να αρχίσετε να γεμίζετε το καμαρίνι. Εκεί ξεκινούν οι αποχρώσεις, καθώς το "περιεχόμενο" εξαρτάται από τη θέση του καμαρίνι και τα πράγματα που σκοπεύετε να αποθηκεύσετε σε αυτό.

Πλάτος γκαρνταρόμπας και διάταξη πόρτας

Όπως αναφέρθηκε ήδη, οι πόρτες στο καμαρίνι μπορεί να είναι κούνιες ή συρόμενες. Τα συρόμενα είναι καλά επειδή καταλαμβάνουν λίγο χώρο όταν είναι ανοιχτά. Με επαρκές πλάτος της πόρτας, μπορούν να είναι δίφυλλα (ή ακόμα και τρίφυλλα), όταν ανοίγουν, ένα μέρος μπορεί να "οδηγήσει" στο δεύτερο ή όλα μπορούν να μετακινηθούν σε ένα ελεύθερο τμήμα του τοίχου κοντά.

Δύο τύποι πορτών για εξοικονόμηση χώρου - συρόμενη (συρόμενη) και ένα βιβλίο

Δύο τύποι πορτών για εξοικονόμηση χώρου - συρόμενη (συρόμενη) και ένα βιβλίο

Το ντουλάπι στο ντουλάπι μπορεί επίσης να έχει κούνιες πόρτες. Δεν είναι τόσο άνετα, αλλά κοστίζουν λιγότερο. Εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε κούνιες πόρτες, πρέπει να σκεφτείτε τον τόπο εγκατάστασής τους, να λάβετε υπόψη την ευκολία χρήσης και την ασφάλεια.

Σε γενικές γραμμές, είναι πιο βολικό εάν οι πόρτες στο καμαρίνι γλιστρούν (όπως ένα διαμέρισμα) και φαρδιά. Εάν το σύστημα αποθήκευσης είναι κατασκευασμένο "από το μηδέν", οι πόρτες είναι συνήθως κατασκευασμένες σε όλο το πλάτος του δωματίου και είναι το συρόμενο σύστημα.Στις ντουλάπες, οι πόρτες είναι συχνά στενές - 60-70 εκ. Η κατασκευή ταλαντευόμενων πορτών πολύ πιο μεγάλη δεν αξίζει τον κόπο, καθώς αυτό "τρώει" τον χρήσιμο χώρο.

Σε ένα στενό γκαρνταρόμπα

Λίγο για το πού πρέπει να βρίσκονται οι κούνιες πόρτες εάν το γκαρνταρόμπα στο ντουλάπι έχει μικρό πλάτος. Εάν το δωμάτιο έχει πλάτος 135-145 cm, η καλύτερη επιλογή για την εγκατάσταση αιώρησης θυρών είναι 10 cm από τον αριστερό τοίχο, ανοίγοντας προς τα μέσα. Λαμβάνοντας υπόψη την εγκατάσταση της πλάκας πλάτους 5 cm, θα παραμείνει κενό στον τοίχο 5 cm. Αυτό φαίνεται φυσιολογικό και στα δεξιά υπάρχει χώρος πλάτους 55 cm στον οποίο είναι εξοπλισμένος ο χώρος αποθήκευσης - ράφια / κρεμάστρες. Αλλά πραγματοποιείται σε δωμάτια με πλάτος τουλάχιστον 135 cm.

Με το πλάτος της πρώην αποθήκης από 130 έως 150 cm

Με το πλάτος της πρώην αποθήκης από 135 έως 150 cm

Εάν το πλάτος της ντουλάπας είναι ακόμη μικρότερο - πλάτος περίπου 130-120 cm, μπορείτε να μετακινήσετε τις πόρτες κοντά στον τοίχο ή ακόμη και να αφαιρέσετε την πλάκα από την πλευρά της γκαρνταρόμπας. Δεν είναι τεχνολογικά προηγμένο και όχι πολύ όμορφο, αλλά η χρηστικότητα είναι πολύ πιο σημαντική.

Σε πολύ στενά δωμάτια

Σε πολύ στενά δωμάτια

Έτσι, με μια τέτοια διάταξη, τα πράγματα δεν επηρεάζουν το κλείσιμο / το άνοιγμα των θυρών, μια ζώνη ραφιών είναι εγκατεστημένη στην είσοδο, το πλάτος της οποίας είναι 30-40 cm. Εδώ μπορείτε να αποθηκεύσετε παπούτσια σε κουτιά, να τοποθετήσετε κουτιά για εσώρουχα και μικρά πράγματα, ράφια για πουλόβερ / πουλόβερ κ.λπ. Επιπλέον, μπορείτε ήδη να κανονίσετε έναν χώρο αποθήκευσης σε κρεμάστρες πλάτους 60 cm.

Με μέσο πλάτος

Με το πλάτος της γκαρνταρόμπας στην ντουλάπα από 150 cm, μπορείτε να κανονίσετε ένα σύστημα αποθήκευσης δύο όψεων - στα δεξιά και αριστερά της εισόδου. Σε αυτήν την περίπτωση, οι πόρτες είναι τοποθετημένες έτσι ώστε από τη μία πλευρά να υπάρχει απόσταση 55 cm από τον τοίχο (λαμβάνοντας υπόψη την εγκατάσταση του πλαισίου και του περιβλήματος της πόρτας, θα είναι 60 cm). Εδώ μπορείτε να τοποθετήσετε μια περιοχή με κρεμάστρες. Από την άλλη πλευρά, φτιάξτε ράφια πλάτους 30 cm σε ολόκληρο τον τοίχο.

Διάταξη και τοποθέτηση θυρών σε γκαρνταρόμπα πλάτους 150 cm

Διάταξη και τοποθέτηση θυρών σε γκαρνταρόμπα πλάτους 150 cm

Αυτή η διάταξη διατηρείται μέχρι το πλάτος του δωματίου των 175 εκ. Σε αυτήν την περίπτωση, μια άλλη διάταξη απλά δεν λειτουργεί. Αν λοιπόν το ντουλάπι σας στο ντουλάπι έχει πλάτος 150-175 cm, αλλάξτε το πλάτος των ραφιών, αφήνοντας ένα διάδρομο πλάτους 60 cm. Παρεμπιπτόντως, εάν οι ενοικιαστές είναι μεγάλοι, μπορείτε να αφήσετε το πλάτος των ραφιών το ίδιο και να αυξήσετε το πέρασμα. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα μεγαλύτερο άτομο θα είναι πιο άνετο.

Για ευρύτερους χώρους αποθήκευσης

Με πλάτος 175 cm και περισσότερο, μπορείτε να τοποθετήσετε κρεμάστρες και στις δύο πλευρές, λαμβάνοντας 60 cm προς τα δεξιά και αριστερά κάτω από αυτές. Σε αυτήν την περίπτωση, ένας σωλήνας για την αποθήκευση αντικειμένων σε κρεμάστρες τοποθετείται σε ύψος 200-210 cm, ένα ευρύ ράφι κατασκευάζεται πάνω από αυτό για να φιλοξενήσει υπερμεγέθη και σπάνια χρησιμοποιημένα αντικείμενα (ανταλλακτικά μαξιλάρια / κουβέρτες, βαλίτσες, ρούχα εκτός εποχής).

Σε ύψος 50-60 cm, ράφια ή κουτιά για την αποθήκευση αντικειμένων, τα παπούτσια τοποθετούνται κάτω από τις κρεμάστρες. Με αυτήν την επιλογή, οι πόρτες ανοίγουν συνήθως προς τα έξω. Διαφορετικά, όταν ανοίγουν, εμποδίζουν την πρόσβαση σε ένα ρούχο. Όμως, εάν η γκαρνταρόμπα μπαίνει σε ένα στενό ή σκοτεινό δωμάτιο (για παράδειγμα, ένας διάδρομος), οι πόρτες πρέπει να ανοίγουν προς τα έξω. Επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεχάσετε να κλείσετε τις πόρτες, μπορείτε να σπάσετε το μέτωπό σας στο άκρο της ελαφρώς ανοιχτής πόρτας. Αυτό είναι πολύ χειρότερο από την ταλαιπωρία.

Διάταξη με χώρους αποθήκευσης τριών όψεων

Διάταξη με χώρους αποθήκευσης τριών όψεων

Με πλάτος γκαρνταρόμπας 2 μέτρα ή περισσότερο, μπορείτε ήδη να κάνετε τρισδιάστατη τοποθέτηση πραγμάτων. Γι 'αυτό, κατασκευάζονται τρία επικαλυπτόμενα ντουλάπια - το ένα ντουλάπι επικαλύπτει το άλλο. Σε αυτήν την περίπτωση, η περιοχή στα αριστερά γίνεται μικρότερη, τοποθετείται ένα δεύτερο ντουλάπι, το μήκος του οποίου είναι 60 cm μικρότερο από το πλάτος του ντουλάπι. Και μόνο η περιοχή στα δεξιά της εισόδου καταλαμβάνει χώρο από τον ένα τοίχο στον άλλο (δείτε την παραπάνω εικόνα).

Γιατί πρέπει να το κάνετε αυτό; Επειδή εάν είστε δεξιόχειρες, τότε για να φτάσετε σε πράγματα που βρίσκονται στην επικαλυπτόμενη περιοχή των ντουλαπιών (στις γωνίες), θα πρέπει να απομακρύνετε τα πράγματα και είναι πιο βολικό να το κάνετε με το δεξί σας χέρι. Αριστερά αυτή τη στιγμή θα αφαιρέσετε την επιθυμητή κρεμάστρα. Αντιθέτως, είναι άβολο για ένα δεξιό άτομο να το κάνει αυτό.

Η θέση του ντουλάπι / γκαρνταρόμπα και το γέμισμά του

Γέμισμα για ντουλάπες - ράφια, σωλήνες για κρεμάστρες, συρτάρια και μερικές άλλες ειδικές συσκευές, όπως κρεμάστρες για παντελόνια, φούστες, γραβάτες.Αυτά τα φωτιστικά σας βοηθούν να χρησιμοποιείτε τον χώρο αποτελεσματικά, αλλά είναι ακριβό. Επομένως, με περιορισμένο προϋπολογισμό, μια γκαρνταρόμπα στο ντουλάπι θα ταιριάζει με την κανονική πλήρωση.

Διάφορα αξεσουάρ βοηθούν στην ορθολογική οργάνωση της αποθήκευσης

Διάφορα αξεσουάρ βοηθούν στην ορθολογική οργάνωση της αποθήκευσης

Κοντά στην μπροστινή πόρτα

Εάν η ντουλάπα σας είναι κοντά στην μπροστινή πόρτα, πιθανότατα θα περιέχει εποχιακά ρούχα και παπούτσια, καπέλα, γάντια κ.λπ. Σε αυτήν την περίπτωση, η πλήρωση επιλέγεται ανάλογα. Θα χρειαστείτε ένα σωλήνα για να κρεμάσετε τα εξωτερικά σας ρούχα. Το ύψος αυτού του διαμερίσματος είναι 3/4 του ύψους των ιδιοκτητών. Εάν το επιτρέπει ο χώρος, μπορείτε να παρέχετε αποθηκευτικό χώρο για μπουφάν, μπουφάν και άλλα παρόμοια ρούχα. Το ύψος αυτού του διαμερίσματος είναι 1/2 του ύψους των "χρηστών". Στο κάτω μέρος, υπάρχει πάντα ένα μέρος για παπούτσια. Εδώ είναι αποθηκευμένο χωρίς κουτιά, οπότε πρέπει να βρείτε μερικά αξεσουάρ (μην ξεχνάτε το τμήμα για μπότες με μακρές κορυφές).

Παραδείγματα γεμίσματος με διαφορετικές διατάξεις

Παραδείγματα γεμίσματος με διαφορετικές διατάξεις

Στο πάνω μέρος της μικρής γκαρνταρόμπας στην είσοδο, τα ράφια είναι κατασκευασμένα για την αποθήκευση καπέλων. Μικρές τσάντες μπορούν επίσης να σταλούν εκεί. Θα χρειαστείτε επίσης μερικά κουτιά για μικρά αντικείμενα και ψιλικά. Αν υπάρχει χώρος, μπορείτε να αφήσετε ένα μακρύ, στενό διαμέρισμα για την αποθήκευση ομπρελών.

Στην κρεβατοκάμαρα

Εάν ένα από τα τοιχώματα του πρώην ντουλάπι εισέλθει στην κρεβατοκάμαρα, η πλήρωση της γκαρνταρόμπας από το ντουλάπι επιλέγεται διαφορετικά. Ως επί το πλείστον, ολόκληρη η εποχική ντουλάπα θα βρίσκεται εδώ - ό, τι φοριέται αυτή τη στιγμή. Επομένως, απαιτούνται περισσότερα υποκαταστήματα. Για φορέματα, κοστούμια, φούστες και παντελόνια, χρειάζεστε διαμερίσματα με κρεμάστρες. Με επαρκές ύψος οροφής (2,5 - 2,7 m), μπορείτε να τοποθετήσετε δύο διαμερίσματα για την αποθήκευση αντικειμένων σε κρεμάστρες, το ένα πάνω από το άλλο. Στο κάτω μέρος, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν κανονικό σωλήνα, στο πάνω μέρος, ένας παντογράφος θα είναι πιο βολικός. Ένας παντογράφος είναι ένας σωλήνας εφοδιασμένος με έναν μηχανισμό που του επιτρέπει να κατεβάζει και να ανυψώνεται.

Είναι πιο βολικό να φτιάχνετε ένα διαμέρισμα με έναν καθοδικό σωλήνα στο πλευρικό τοίχωμα, αλλά μόνο εάν το πλάτος της πρώην ντουλάπας επιτρέπει την πτώση του παντογράφου. Εάν όχι, μετακινήστε αυτό το τμήμα στον τοίχο απέναντι από την είσοδο.

Ντουλάπα στο ντουλάπι: συρμάτινα κουτιά και ράφια ή κομμάτια μοριοσανίδας

Γκαρνταρόμπα στην ντουλάπα: συρτάρια και ράφια ή κομμάτια Χαρτονιού

Για ένα μικρό γκαρνταρόμπα στην ντουλάπα, ο τοίχος του οποίου ανοίγει στην κρεβατοκάμαρα, αξίζει να εγκαταστήσετε πολλά ανοιχτά ράφια κάτω από τα διπλωμένα πράγματα - άλτες, πουλόβερ, μπλουζάκια κ.λπ. Τα συρτάρια ή τα ράφια είναι λιγότερο δυσκίνητα και πιο βολικά. Εξοικονομούν χώρο, επιπλέον, είναι καλύτερο να δούμε τι υπάρχει σε αυτά τα κουτιά / ράφια.

Σίγουρα θα χρειαστείτε κιβώτια για λινό, κάλτσα και άλλα παρόμοια μικρά πράγματα. Μπορούν επίσης να ενσύρματο, αλλά αυτό δεν επηρεάζει την ευκολία. Ίσως μερικοί άνθρωποι θα αισθάνονται ακόμη και άβολα ότι τα λευκά είδη είναι ορατά ακόμη και με το συρτάρι κλειστό.

Με μεγάλο αριθμό παπουτσιών, όλα δεν ταιριάζουν κοντά στην μπροστινή πόρτα. Τότε χρειάζεστε περισσότερα ράφια για παπούτσια. Αλλά συνήθως τα παπούτσια αποθηκεύονται εδώ, τα οποία δεν φοριούνται συχνά, επομένως τοποθετούνται σε κουτιά. Για να τα τοποθετήσετε, τα συνηθισμένα ράφια με πλάτος 35-45 cm είναι κατάλληλα. Σε αυτήν την περίπτωση, όλα τα κουτιά θα είναι ορατά και θα ήταν βολικό να τα βγάλουν έξω. Για να μειώσετε το κόστος του έργου, αντί για ράφια, μπορείτε να ενισχύσετε δύο σωλήνες στους οποίους θα τοποθετηθούν τα κουτιά. Είναι βολικό, φθηνό και όλα είναι ορατά.

 

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες