Πώς να φτιάξετε γκαρνταρόμπα: διάταξη και περιεχόμενο

Η πιο βολική συσκευή αποθήκευσης είναι πιθανώς το καμαρίνι. Σε τελική ανάλυση, είναι πραγματικά υπέροχο όταν όλες οι λεπτομέρειες της ντουλάπας βρίσκονται σε ένα μέρος και μπορείτε να αξιολογήσετε αμέσως πόσο καλά συνδυάζεται το νέο επιλεγμένο σετ και δεν τρέχει από δωμάτιο σε δωμάτιο - πάρτε, δοκιμάστε, κοιτάξτε. Επιπλέον, μπορείτε να φτιάξετε γκαρνταρόμπα σε πολύ μικρή περιοχή: το ελάχιστο είναι 1,5-2 τετραγωνικά μέτρα. Ακόμα και σε ένα μικρό διαμέρισμα είναι δυνατό να προστατευτεί ένας τέτοιος χώρος. Επιπλέον, έχει παρατηρηθεί ότι είναι πιο βολικό να τα χρησιμοποιείτε αν έχετε συναρμολογήσει γκαρνταρόμπα με τα χέρια σας. Είναι απλό: κανείς δεν γνωρίζει τις συνήθειές σας καλύτερα από εσάς και δεν μπορεί να τακτοποιήσει τα πράγματα με τη σωστή σειρά. Ας αρχίσουμε λοιπόν να δημιουργούμε γκαρνταρόμπα.

Μεγέθη γκαρνταρόμπας

Η πραγματικότητά μας είναι τέτοια που οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν σε διαμερίσματα μικρού μεγέθους, όπου κάθε εκατοστό μετράει. Επομένως, τα ζητήματα μεγέθους παίζουν συχνά καθοριστικό ρόλο. Η μικρότερη γκαρνταρόμπα μπορεί να έχει επιφάνεια 1,2 - 1,5 τετραγωνικών μέτρων. μέτρα. Είναι ορθογώνιο με πλευρές 1,5 * 1 μέτρο περίπου. Επίσης, ένα μικρό γκαρνταρόμπα μπορεί να είναι γωνιακό - αυτή η επιλογή είναι ακόμη πιο ευρύχωρη από μια ορθογώνια με την ίδια περιοχή: με ίση επιφάνεια, το μήκος των πλευρών κατά μήκος των οποίων μπορούν να τοποθετηθούν ράφια και τα συστήματα αποθήκευσης θα είναι μεγαλύτερα.

Οι μικρότερες γκαρνταρόμπες είναι 1,5 x 2,5 m και 2 x 2 m.

Οι μικρότερες γκαρνταρόμπες: 1,5 με 2,5 μ. Και 2 με 2 μ

Ο ορθογώνιος μίνι-γκαρνταρόμπα με μονόπλευρη τοποθέτηση των πραγμάτων πρέπει να έχει πλάτος τουλάχιστον 1,2 m, με δύο όψεις - τουλάχιστον 1,5 m. Το βάθος πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να ήταν δυνατή η "είσοδος" εκεί. Σε αυτό, οι ντουλάπες, γενικά, διαφέρουν από τις συρόμενες ντουλάπες, καθώς και στην ικανότητα εγκατάστασης οποιωνδήποτε θυρών.

Εξαερισμός και φωτισμός

Ακόμη και σε μίνι-γκαρνταρόμπα, και ακόμη περισσότερο σε μεγάλα δωμάτια, απαιτείται εξαερισμός: σε κλειστό δωμάτιο, εμφανίζεται γρήγορα μια μυρωδιά μυρωδιάς, την οποία δεν θα καλύψει κανένα άρωμα. Επομένως, ακόμη και κατά το σχεδιασμό, βρείτε έναν τρόπο αερισμού του καμαρίνι.

Η αρχή της δομής της δεν διαφέρει: στο πάνω μέρος οποιουδήποτε τοίχου, κατά προτίμηση πιο μακριά από την πόρτα, δημιουργείται μια οπή εξαγωγής, όπου εισάγεται ο ανεμιστήρας. Η εισροή παρέχεται είτε στο κενό κάτω από τις πόρτες είτε σε ειδικές εισόδους που βρίσκονται ακριβώς πάνω από το επίπεδο του δαπέδου. Καλύπτονται με διακοσμητικές γρίλιες. Η έξοδος του αγωγού εξαερισμού πρέπει να βρίσκεται στο γενικό σύστημα εξαερισμού, μπορείτε να το βγείτε έξω στο δρόμο ή κάτω από την οροφή μιας ιδιωτικής κατοικίας με πλαστικά κουτιά. Η ανταλλαγή αέρα που οργανώνεται με αυτόν τον τρόπο διατηρεί αποτελεσματικά την κανονική κατάσταση των πραγμάτων.

Οι αρχές της οργάνωσης του εξαερισμού της γκαρνταρόμπας μέσω του μπάνιου ή της κουζίνας

Οι αρχές της οργάνωσης του εξαερισμού της γκαρνταρόμπας μέσω του μπάνιου

Όταν επιλέγετε έναν ανεμιστήρα, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο επίπεδο θορύβου. Δεδομένου ότι τα γκαρνταρόμπα γίνονται συχνά ή κοντά στα υπνοδωμάτια, ο θόρυβος πρέπει να περιορίζεται στο ελάχιστο. Μπορεί να ελεγχθεί μέσω αυτοματισμού ή να ενεργοποιηθεί / απενεργοποιηθεί με συμβατικό ή διακόπτες διέλευσης.

Ο φωτισμός πρέπει να είναι φωτεινός. Πρώτον, είναι απαραίτητο να βρούμε γρήγορα πράγματα, και δεύτερον, οι γκαρνταρόμπες χρησιμοποιούνται συχνά ως κατάλληλα δωμάτια για να δούμε αμέσως πώς συνδυάζονται τα επιλεγμένα πράγματα. Σε αυτήν την περίπτωση, ο καθρέφτης τοποθετείται συνήθως στην πόρτα ή κατασκευάζονται οι καθρέφτες. Σε αυτήν την περίπτωση, το φως πρέπει να κατευθύνεται όχι μόνο στα ράφια και στα συστήματα αποθήκευσης, αλλά και στην περιοχή τοποθέτησης.

Μία από τις επιλογές φωτισμού

Μία από τις επιλογές φωτισμού

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε τύπο λαμπτήρα, αλλά είναι λογικό να τα ενεργοποιήσετε από αισθητήρες κίνησης. Άνοιξαν τις πόρτες - οι λάμπες ήταν αναμμένες, δεν υπήρχε κίνηση, σβήσαν.Υπάρχει επίσης μια επιλογή για κούνιες πόρτες, υπάρχουν λαμπτήρες με κουμπιά που ανάβουν όταν ανοίγει η πόρτα και σβήνουν όταν είναι κλειστές.

Πού να κάνετε

Ακόμα και σε μικρά διαμερίσματα υπάρχει «σκωληκοειδίτιδα» που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά. Είναι σε τέτοιο μέρος που μπορείτε να φτιάξετε γκαρνταρόμπα.

Μια άλλη δημοφιλής επιλογή είναι ένα ντουλάπι. Σε αυτήν την περίπτωση, τα πάντα είναι γενικά απλά. Αφαιρείτε όλα τα περιττά πράγματα, αλλάζετε τις πόρτες και εγκαθιστάτε το κατάλληλο γέμισμα: ράφια, ράφια, καλάθια, ράφια.

Γκαρνταρόμπα από την ντουλάπα

Γκαρνταρόμπα από την ντουλάπα

Εάν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο διαμέρισμα, ένα μέρος του δωματίου είναι περιφραγμένο - το τέλος ή η γωνία - πρέπει να κοιτάξετε τη διάταξη. Το γωνιακό γκαρνταρόμπα είναι καλό γιατί σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τις πιο δύσκολες περιοχές για να εξοπλίσετε, δηλαδή τις γωνίες. Ειδικά αν υπάρχουν στενές πόρτες σε δύο παρακείμενους τοίχους. Αυτή η ζώνη θεωρείται "νεκρή": δεν μπορείτε να βάλετε τίποτα εκεί εκτός από ένα μικρό γωνιακό ράφι: όλα θα παρεμβαίνουν. Σχεδόν η ίδια επιλογή - δύο παράθυρα ή ένα παράθυρο και πόρτες.

Γωνιακό γκαρνταρόμπα

Γωνιακό γκαρνταρόμπα

Εάν η περιοχή αποδειχθεί πολύ μικρή, είναι δυνατόν να την αυξήσετε λίγο κάνοντας τον τοίχο όχι ακόμη, αλλά με τη μέση εκτεταμένη ελαφρώς. Η περιοχή του δωματίου δεν θα μειωθεί σημαντικά από αυτό, αλλά τα πράγματα μπορούν να χωρέσουν πολύ περισσότερο.

Ένας τρόπος για να αυξήσετε ελαφρώς την περιοχή

Ένας τρόπος για να αυξήσετε ελαφρώς την περιοχή

Τους κάνουν επίσης στη χαγιάτι - κάνοντας μέρος του αδιαφανή υαλοπίνακα ή χτίζοντας έναν τοίχο. Μόνο εδώ δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς μόνωση - είναι δυσάρεστο να φοράτε κρύα πράγματα το χειμώνα.

Γκαρνταρόμπα στο τέλος του μπαλκονιού ή χαγιάτι

Γκαρνταρόμπα στο τέλος του μπαλκονιού ή χαγιάτι

Η δεύτερη επιλογή είναι κατάλληλη για ευρεία loggias. Σε αυτά, τα ράφια μπορούν να τοποθετηθούν κατά μήκος ενός μεγάλου τοίχου.

Θήκη χρήσης μπαλκονιού

Θήκη χρήσης μπαλκονιού

Στον διάδρομο ή στο διάδρομο, μια γωνία ή "σκωληκοειδίτιδα" είναι επίσης περιφραγμένη, εάν το επιτρέπει. Εδώ ο καθένας μπορεί να αποφασίσει μόνο στη θέση του: υπάρχει θέση για αυτό ή όχι.

Πάνω απ 'όλα, η γκαρνταρόμπα είναι κατάλληλη στο υπνοδωμάτιο. Είναι απλώς ένα βέλτιστο μέρος για να αποθηκεύετε πράγματα: με την έννοια ότι είναι πιο βολικό να ντυθείτε εδώ. Επομένως, για τους σκοπούς αυτούς, μέρος του δωματίου είναι περιφραγμένο. Σε αυτήν την περίπτωση, χρειάζεστε το διαμέρισμα και πιο συχνά είναι κατασκευασμένο από γυψοσανίδα. Αυτή η τεχνολογία είναι από καιρό γνωστή και επεξεργάστηκε με τη μικρότερη λεπτομέρεια. Δεν θα πάρει πολύ χρόνο ακόμη και αν δεν υπάρχει εμπειρία: το πολύ δύο ή τρεις ημέρες για συναρμολόγηση και φινίρισμα.

Εάν κάνετε ένα διαμέρισμα από γυψοσανίδα ή GVP σύμφωνα με όλους τους κανόνες, θα χρειαστείτε διπλή επένδυση, και αυτό "τρώγεται" εκατοστά, ή ακόμη και μέτρα περιοχής. Επομένως, τις περισσότερες φορές είναι επενδυμένα μόνο από έξω, αλλά με δύο φύλλα με επικαλυπτόμενες ραφές. Κατά τη συναρμολόγηση του πλαισίου, μην ξεχάσετε να φτιάξετε ενισχυμένες βάσεις για τη στερέωση της πόρτας. Με ένα μόνο περίβλημα, τα γυμνά προφίλ παραμένουν μέσα, αλλά είναι βολικό να κρεμάτε ράφια-καλάθια για πράγματα πάνω τους. Εάν σκοπεύετε να το κάνετε, πάρτε τα με ένα παχύ τοίχωμα: έτσι ώστε να κρατούν κανονικά το βάρος.

Διαχωριστικό γυψοσανίδας για γκαρνταρόμπα

Διαχωριστικό γυψοσανίδας για γκαρνταρόμπα

Το διαμέρισμα μπορεί να γίνει από πλαστικοποιημένο μοριοσανίδα ή OSB, πλάκες MDF... Αυτή είναι μια επιλογή για όσους δεν τους αρέσουν τα παιχνίδια. Αλλά πρέπει να επιλέξετε μια τέτοια πλαστικοποίηση που θα ταιριάζει στο εσωτερικό χωρίς προβλήματα.

Ανάπτυξη Το εσωτερικό ενός διαμερίσματος ενός δωματίου περιγράφεται εδώ.

Πόρτα ντουλάπας

Αυτό που είναι καλό για το γκαρνταρόμπα είναι ότι μπορείτε να βάλετε οποιεσδήποτε πόρτες: συρόμενες, όπως "κουπέ", ακορντεόν, συνηθισμένη ταλάντευση, μεντεσέδες. Μπορείτε ακόμη και να περάσετε με όλες τις βάσεις. Αυτή η επιλογή ονομάζεται ράφι ντουλάπας, αλλά τότε όλα θα πρέπει να διατηρούνται σε τέλεια σειρά: όλα είναι απλά. Η πιο οικονομική επιλογή είναι κουρτίνες συσκότισης ή κάτι σαν ιαπωνικές κουρτίνες.

Επιλογές εγκατάστασης για συρόμενες συρόμενες πόρτες

Επιλογές εγκατάστασης για συρόμενες συρόμενες πόρτες

Εάν ο μπροστινός τοίχος αποδειχθεί μεγάλος, μέρος του μπορεί να είναι ακίνητος, μερικώς καταλαμβανόμενος από πόρτες. Σε αυτήν την περίπτωση, οι σταθεροί τοίχοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με κάποιο τρόπο. Εάν είναι επιθυμητό, ​​οι πόρτες μπορούν να κατασκευαστούν σε πλήρες πλάτος ή να αποτελούνται από θραύσματα.

Πόρτες πλήρους πλάτους - πιο εύκολο να φτάσετε στα πράγματα

Επιλογή γκαρνταρόμπας στη σοφίτα: κάτω από αυτό υπάρχει ένα πλευρικό μέρος με χαμηλή οροφή. Πόρτες πλήρους πλάτους - πιο εύκολο να φτάσετε στα πράγματα

Ο σχεδιασμός μπορεί να είναι οτιδήποτε, αρκεί να ταιριάζει στην εμφάνιση του δωματίου. Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορούν να κατασκευαστούν ώστε να ταιριάζουν με τους τοίχους έτσι ώστε να μην είναι ορατά, αλλά μπορείτε - φωτεινά και εμφανή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ γράφεται εκ νέου η ανάπτυξη του Χρουστσόφ (διαγράμματα και σχέδια).

Ρύθμιση: συστήματα πλήρωσης και αποθήκευσης

Εάν η περιοχή είναι περιορισμένη, δεν έχει νόημα να φτιάχνετε έπιπλα από ξύλο, MDF ή μοριοσανίδες στο καμαρίνι. Αφαιρούν πολύτιμα εκατοστά της περιοχής και παρεμποδίζουν ακόμη και την κίνηση του αέρα. Ένα άλλο μειονέκτημα: η επανάληψη κάτι είναι προβληματική.

Τα τυπικά έπιπλα καταλαμβάνουν πολύ χώρο

Τα τυποποιημένα έπιπλα καταλαμβάνουν πολύ χώρο

Πρόσφατα, η γενική τάση είναι η εγκατάσταση ελαφρών συστημάτων αποθήκευσης μετάλλων. Είναι αρθρωτά και συναρμολογούνται σε ειδικά ράφια. Τα ράφια μπορούν να προσαρτηθούν με δύο τρόπους - σε τοίχους ή στην οροφή και στο δάπεδο: διαφορετικοί κατασκευαστές κατασκευάζουν διαφορετικά συστήματα. Και ήδη σε αυτά τα ράφια κρέμονται ό, τι είναι απαραίτητο.

Οι θέσεις μπορούν να έχουν εγκοπές σε όλο τους το μήκος, γεγονός που καθιστά δυνατή την εγκατάσταση οποιουδήποτε στοιχείου σε οποιοδήποτε ύψος. Αυτά είναι τα πιο κινητά συστήματα που μπορούν εύκολα και εύκολα να τροποποιηθούν - απλά κρεμώντας από τη μία σειρά των εγκοπών-γάντζων στην άλλη, αλλάζοντας αυθαίρετα το ύψος των ραφιών και των καλαθιών και άλλων στοιχείων.

Βολικό αρθρωτό σύστημα

Βολικό αρθρωτό σύστημα

Υπάρχουν ορθογώνιοι στύλοι με εγκοπές κομμένες και στις δύο πλευρές. Σε αυτές τις αυλακώσεις, τα απαραίτητα αξεσουάρ είναι προσαρτημένα στα κλιπ.

Διαφορετικός τύπος βάσεων και διαφορετικό σύστημα στερέωσης

Διαφορετικός τύπος βάσεων και διαφορετικό σύστημα στερέωσης

Σημειώστε ότι υπάρχουν διαφορετικά ράφια και συρτάρια - κατασκευασμένα από ξύλο ή ξύλο, μέταλλο - επιχρωμιωμένο ή βαμμένο. Μπορούν να αναδιπλωθούν, μπορούν να τοποθετηθούν το ένα πάνω στο άλλο ή στα ράφια.

Όλα αυτά τα συστήματα πωλούνται: ράφια και μια λίστα διαφορετικών αξεσουάρ. Αλλά παράγονται κυρίως σε ευρωπαϊκές χώρες, επειδή η τιμή "δαγκώνει". Μια οικονομική έκδοση εξοπλισμού για γκαρνταρόμπα μπορεί να κατασκευαστεί ανεξάρτητα από έναν στρογγυλό σωλήνα επίπλων χρωμίου και διάφορους συνδετήρες σε αυτόν. Αποδεικνύεται ότι αυτά τα έπιπλα δεν είναι τόσο κινητά όσο θα θέλαμε, αλλά κοστίζει σημαντικά λιγότερο.

Εξοπλισμός για ντουλάπα από στρογγυλό σωλήνα επίπλων

Εξοπλισμός για ντουλάπα από στρογγυλό σωλήνα επίπλων

Συσκευές τοποθέτησης ρούχων

Εκτός από τα τυπικά και όχι τα συνηθισμένα ράφια, υπάρχουν ενδιαφέρουσες ειδικές επιλογές. Για παράδειγμα - φούστα ή παντελόνι. Ειδικοί οδηγοί στους οποίους είναι στερεωμένοι οι εγκάρσιες ράβδοι, μερικές φορές υπάρχουν κλιπ πάνω τους. Σας επιτρέπουν να κρεμάσετε τις φούστες / παντελόνια σας ευθεία και να μην φοβάστε ότι θα πέσουν. Είναι βολικό εάν μπορεί να τραβηχτεί μια τέτοια κρεμάστρα, επιτρέποντάς σας να ελέγξετε όλα τα περιεχόμενα.

Μία από τις επιλογές για την πλήρωση της γκαρνταρόμπας είναι ένα βραχίονα για φούστες ή παντελόνια

Μία από τις επιλογές για την πλήρωση της γκαρνταρόμπας είναι ένα βραχίονα για φούστες ή παντελόνια

Αυτή η συσκευή μπορεί να αντικατασταθεί από μια απλούστερη, αλλά πολύ φθηνότερη - μια κρεμάστρα με εγκάρσιες ράβδους που βρίσκονται το ένα κάτω από το άλλο. Δεν είναι τόσο βολικό, αλλά σας επιτρέπει να οργανώσετε τα ρούχα σας.

Κρεμάστρες για παντελόνια και φούστες

Κρεμάστρες για παντελόνια και φούστες

Υπάρχει ένας ανασυρόμενος σχεδιασμός για δεσμούς, μόνο, κατά κανόνα, προσανατολίζεται με διαφορετικό τρόπο και εκτείνεται σε μήκος, αν και δεν αρέσει σε όλους αυτό το σύστημα, αλλά μάλλον διπλωμένο στα κελιά του συρταριού για γεύση.

Συσκευές για δεσμούς

Συσκευές για δεσμούς

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να τοποθετήσετε τις κρεμάστρες. Το απλούστερο είναι σωλήνες, πιο οικονομικοί (όσον αφορά τη χρήση χώρου, αλλά όχι όσον αφορά το χρήμα) - πτυσσόμενοι βραχίονες σαν γραβάτες

Πτυσσόμενα στηρίγματα για κρεμάστρες ρούχων

Πτυσσόμενα στηρίγματα για κρεμάστρες ρούχων

Μια άλλη συσκευή είναι ένας παντογράφος ενδυμάτων. Είναι επίσης σωλήνας, αλλά μπορεί να κατεβεί. Ένα είδος ανελκυστήρα για ρούχα. Μια τέτοια συσκευή σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το χώρο μέχρι την οροφή και χωρίς να διακυβεύετε την άνεσή σας. Μπορεί να στερεωθεί τόσο στα πλαϊνά τοιχώματα (πιο συνηθισμένη επιλογή) όσο και στον τοίχο. Μια ράβδος λαβής είναι προσαρτημένη στο κέντρο του σωλήνα, τραβώντας τον κατεβάζοντάς την σε οριζόντια θέση. Η ικανότητα μεταφοράς τέτοιων συσκευών είναι συνήθως μικρή (έως 18 κιλά), επομένως χρησιμοποιούνται για ελαφριά ρούχα - όσον αφορά το βάρος.

Παντογράφος επίπλων - για ελαφριά (κατά βάρος) ρούχα

Παντογράφος επίπλων - για ελαφριά (κατά βάρος) ρούχα

Συστήματα αποθήκευσης παπουτσιών

Συχνά υπάρχουν προβλήματα με την αποθήκευση παπουτσιών: για μερικούς, υπάρχουν δεκάδες ζευγάρια από αυτά, οπότε ήρθε η ώρα να κανονίσουν ξεχωριστές γκαρνταρόμπες. Αλλά μεταξύ των τυπικών συνόλων εξοπλισμού, υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα για την αποθήκευση παπουτσιών.

Ας ξεκινήσουμε με το ανασυρόμενο σύστημα. Είναι στο ΙΚΕΑ. Καρφίτσες με δομοστοιχεία παπουτσιών τοποθετημένα σε κινητό πλαίσιο. Βολικό, συμπαγές.

Αναδιπλούμενο σύστημα παπουτσιών

Αναδιπλούμενο σύστημα παπουτσιών

Υπάρχουν μίνι στήθη συρταριών που δεν καταλαμβάνουν σχεδόν χώρο, αλλά κρέμονται στους τοίχους, υπάρχουν κρεμαστά διοργανωτές που είναι εύκολο να τοποθετηθούν σε οριζόντιο σωλήνα.

Συστήματα αποθήκευσης παπουτσιών στο καμαρίνι

Συστήματα αποθήκευσης παπουτσιών στο καμαρίνι

Αυτά είναι μίνι κομμό στον τοίχο

Αυτά είναι μίνι κομμό στον τοίχο

Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες για παπούτσια που σας επιτρέπουν να τα τοποθετείτε συμπαγή και ταυτόχρονα άνετα. Μερικά βρίσκονται στη γκαλερί ομίχλης.

Υπάρχουν πολύ φθηνές επιλογές. Για παράδειγμα, η εποχιακή που χρησιμοποιείται επί του παρόντος μπορεί να αποθηκευτεί σε πλέγμα με αναστρέψιμα άγκιστρα ή ράφια καλωδίων. Ίσως έχετε δει παρόμοια σε καταστήματα. Πρόκειται για ένα πλέγμα ή διάτρητο πλαίσιο στο οποίο κρέμονται άγκιστρα / ράφια. Βολικό: μπορείτε να το μετακινήσετε κάτω από οποιονδήποτε τύπο παπουτσιού, να κάνετε περίπου ή περισσότερο απόσταση.

Οικονομική επιλογή αποθήκευσης παπουτσιών - πλέγμα με γάντζους και ράφια

Οικονομική επιλογή αποθήκευσης παπουτσιών - πλέγμα με γάντζους και ράφια

Το να κρεμάς ένα τέτοιο δίχτυ δεν είναι πρόβλημα - ακόμη και στον τοίχο, ακόμη και στο πλάι ενός ντουλαπιού ή μιας πόρτας. Οι γάντζοι και τα ράφια προσκολλώνται απλά στα μπαρ. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική όταν δεν έχετε χρήματα και χώρο. Αν σας αρέσει η ιδέα αλλά χρειάζεστε κάτι πιο ευπαρουσίαστο, δημιουργήστε ή βρείτε ένα διάτρητο μεταλλικό κάλυμμα στο σκελετό. Οι γάντζοι εισάγονται επίσης σε αυτό με ένα χτύπημα.

Τροποποίηση - ασπίδα γάντζου

Τροποποίηση - ασπίδα γάντζου

Σε γενικές γραμμές, όταν τακτοποιείτε γκαρνταρόμπα και περιορισμένο προϋπολογισμό, αξίζει να αναζητήσετε συστήματα αποθήκευσης όχι σε καταστήματα επίπλων - on-line ή off-line. Καλύτερη ματιά σε ιστότοπους που πωλούν εξοπλισμό καταστήματος. Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα gadget που εξοικονομούν χώρο: τα καταστήματα προσπαθούν επίσης να εμφανίσουν τη μέγιστη ποσότητα αγαθών στην ελάχιστη περιοχή. Για παράδειγμα, αυτά είναι τα ράφια παπουτσιών.

Βάσεις για παπούτσια

Βάσεις για παπούτσια

Εάν συνδέσετε τροχούς στο πρώτο, έχετε ένα εξαιρετικό σύστημα έλξης. Η τιμή αυτού του εξοπλισμού είναι πολύ μικρότερη από ό, τι για παρόμοιο εξοπλισμό, αλλά που πωλείται σε έπιπλα.

Κατασκευή γκαρνταρόμπας

Υπάρχουν πολλές ιδέες για εξοπλισμό και συστήματα αποθήκευσης, όπως μπορείτε να δείτε. Αλλά για να μην αποδειχθεί ότι το εξαιρετικό πράγμα που αγοράσατε απλά δεν γίνεται στην ντουλάπα σας, πρέπει να σχεδιάσετε ένα σχέδιο για να δείξετε όλες τις διαστάσεις και διαστάσεις. Σχεδιάζεται σε κλίμακα και, στη συνέχεια, σημειώστε σε αυτά τα μέρη που πρέπει να απαιτούνται. Σχεδιάζονται στην ίδια κλίμακα. Αν όλα ταιριάζουν, οπλισμένα με διαστάσεις (τα έχετε, ή μπορείτε να μετρήσετε στο σχήμα και, χρησιμοποιώντας την κλίμακα, να υπολογίσετε τις πραγματικές τιμές), μπορείτε να πάτε στο κατάστημα για να επιλέξετε συστήματα.

Υπάρχει μια άλλη προσέγγιση. Μάθετε τις διαστάσεις των εξαρτημάτων και των συστημάτων που σας αρέσουν (διαστάσεις συναρμολόγησης), κόψτε τα σε κλίμακα από χαρτόνι ή χοντρό χαρτί και προσπαθήστε να συνδυάσετε τα πάντα. Εάν πετύχετε - υπέροχα, μπορείτε να αγοράσετε. Όχι - αναζητήστε άλλες επιλογές. Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών σας, θα πρέπει να έχετε περίπου την ίδια διάταξη με τη φωτογραφία.

Ένα παράδειγμα οργάνωσης του χώρου στο καμαρίνι (αναφέροντας τα ελάχιστα μεγέθη για διαφορετικούς τύπους ρούχων)

Ένα παράδειγμα οργάνωσης του χώρου στο καμαρίνι (αναφέροντας τα ελάχιστα μεγέθη για διαφορετικούς τύπους ρούχων)

Για να διευκολύνετε τη χρήση του εξοπλισμού και τη λήψη αντικειμένων, πρέπει να διατηρείτε τις ακόλουθες αποστάσεις:

 • ελάχιστη απόσταση από το ράφι στο ράφι:
  • κατά την αποθήκευση πραγμάτων - 30 cm.
  • κατά την αποθήκευση παπουτσιών (χωρίς φουρκέτες) - 20 cm.
 • πουκάμισα, μπουφάν, μπουφάν - 120 cm.
 • παντελόνι:
  • διπλωμένο στα μισά - 100 cm.
  • σε μήκος - 140 cm.
 • διαμέρισμα για εξωτερικά ενδύματα - παλτό - 160-180 cm.
 • κάτω από φορέματα - 150-180 cm.

Στην κορυφή, διαθέτουμε χώρο για ρούχα άλλης εποχής ή σπάνια χρησιμοποιημένα πράγματα. Συχνά υπάρχει ένα μέρος για μια ηλεκτρική σκούπα παρακάτω, και μια ενσωματωμένη σιδερώστρα κατασκευάζεται σε ένα από τα ντουλάπια.

Για εκείνους που τους αρέσει να εργάζονται με τα χέρια τους, υπάρχουν πολλά διαστατικά σχήματα, ώστε να μπορείτε να εξοπλίσετε το γκαρνταρόμπα με τα χέρια σας (τουλάχιστον εν μέρει).

Σχέδιο ραφιού με διαστάσεις

Σχέδιο ραφιού παπουτσιών με διαστάσεις

Πώς να φτιάξετε παπούτσια

Πώς να φτιάξετε παπούτσια

Σύστημα αποθήκευσης πλαστικών υποδημάτων ...

Σύστημα αποθήκευσης παπουτσιών πλαστικών σωλήνων ...

Παρόμοιες δημοσιεύσεις
σχόλιο 3
 1. Γάλια
  03/25/2019 στις 10:33 - Απάντηση

  Γκαρνταρόμπα για odnushki: διαστάσεις - 1,73 X 1,20, και με πόρτες

 2. Βαλέρι
  09/05/2019 στις 12:35 - Απάντηση

  μέγεθος δωματίου 2500 πλάτος 1000 βάθος 2600 ύψος εισόδου με πλάτος 2500 mm. πλευρές Προτροπή πλήρωσης και τοποθέτησης σε αυτό το δωμάτιο.

 3. Γκουλάρα
  09/26/2019 στις 17:31 - Απάντηση

  Πείτε μου πού μπορείτε να αγοράσετε τέτοια μίνι κομμωτήρια στον τοίχο για παπούτσια

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες