Σύνδεση πολυελαίου DIY

Μια φαινομενικά απλή λειτουργία - εγκατάσταση νέου πολυελαίου - μπορεί να προκαλέσει σύγχυση σε ένα άτομο που δεν είναι εξοικειωμένο με έναν ηλεκτρολόγο: πολλά καλώδια και δεν είναι σαφές τι και με τι να συνδεθεί. Θα συζητήσουμε πώς να συνδέσετε έναν πολυέλαιο με διαφορετικό αριθμό κέρατων (και καλωδίων) στο διακόπτη.

Προετοιμασία: ανίχνευση συνέχειας και φάσης στο ταβάνι

Όσοι δεν το χρειάζονται ούτε λίγο με ένα εικονίδιο με πλέγματα τροφοδοσίας, τα υπόλοιπα θα είναι χρήσιμα. Μπορεί να είναι δύσκολο για ένα άτομο που δεν ασχολείται συνεχώς με την ηλεκτρική ενέργεια. Για να μην μπερδευτείτε, θα σας πούμε τα πάντα με τη σειρά: πώς να βρείτε τη φάση (ή τις φάσεις) και το μηδέν στα καλώδια στην οροφή, τι να κάνετε με τη γείωση. Και μετά, σαν ένα σωρό καλώδια στον πολυέλαιο, συνδεθείτε με αυτά που προεξέχουν παραπάνω. Ως αποτέλεσμα, η σύνδεση του πολυελαίου με τα χέρια σας θα είναι εύκολη υπόθεση για εσάς.

Καλώδιο γείωσης

Εάν η καλωδίωση έχει ήδη γίνει, δύο, τρία ή τέσσερα καλώδια προεξέχουν από την οροφή. Ένα από αυτά είναι ακριβώς "μηδέν", το υπόλοιπο είναι μια φάση, μπορεί να υπάρχει ακόμα γείωση.

Το καλώδιο γείωσης διατίθεται σε νεόκτιστα ή πρόσφατα ανακαινισμένα σπίτια

Το καλώδιο γείωσης διατίθεται σε νεόκτιστα ή πρόσφατα ανακαινισμένα σπίτια

Δεν υπάρχει πάντα καλώδιο γείωσης, μόνο σε νεόκτιστα σπίτια ή μετά από μεγάλες επισκευές με την αντικατάσταση ηλεκτρικών καλωδίων. Σύμφωνα με το πρότυπο, έχει κίτρινο-πράσινο χρώμα και συνδέεται με το ίδιο καλώδιο στον πολυέλαιο. Εάν ο πολυέλαιος σας δεν το έχει, μονώνουμε προσεκτικά το γυμνό καλώδιο και το αφήνουμε ως έχει. Δεν μπορείτε να το αφήσετε χωρίς μόνωση - μπορείτε να το βραχυκυκλώσετε κατά λάθος.

Ψάχνετε για φάσεις και μηδέν

Τα υπόλοιπα καλώδια πρέπει να αντιμετωπιστούν: πού είναι η "φάση" και πού είναι "μηδέν". Σε παλιά σπίτια, όλα τα καλώδια έχουν συνήθως το ίδιο χρώμα. Τις περισσότερες φορές μαύρο. Τα νέα κτίρια μπορεί να είναι μαύρο και μπλε, ή καφέ και μπλε. Μερικές φορές υπάρχει κόκκινο. Για να μην μαντέψετε από τα χρώματα, είναι ευκολότερο να τα χτυπήσετε.

Εάν έχετε τρία καλώδια στην οροφή και διακόπτη δύο κουμπιών στον τοίχο, θα πρέπει να έχετε δύο "φάσεις" - για καθένα από τα πλήκτρα και ένα "μηδέν" - ένα κοινό καλώδιο. Μπορείτε να το καλέσετε με ένα πολύμετρο (tester) ή ένα κατσαβίδι ένδειξης (αυτό είναι ένα ειδικό κατσαβίδι με ένα φως που ανάβει όταν υπάρχει τάση). Κατά τη λειτουργία, ενεργοποιήστε το πλήκτρο διακόπτη στη θέση "on" (ενεργοποιημένος διακόπτης εισόδου ταμπλό περιλαμβάνονται επίσης). Μετά την κλήση, γυρίστε τα πλήκτρα διακόπτη στη θέση "απενεργοποίηση". Εάν είναι δυνατόν, είναι καλύτερο να κόψετε το μηχάνημα στο ταμπλό και να συνδέσετε τον πολυέλαιο με απενεργοποιημένο.

Δαχτυλίδι οροφής

Συνεχής χτύπημα καλωδίων στην οροφή με ένα Temter

Ο τρόπος κλήσης και ταυτοποίησης των καλωδίων με έναν ελεγκτή φαίνεται στη φωτογραφία. Ρυθμίστε το διακόπτη στη θέση "βολτ", επιλέξτε την κλίμακα (πάνω από 220 V). Εναλλακτικά, αγγίξτε τα ζεύγη καλωδίων με τους ανιχνευτές (κρατήστε τους αισθητήρες από τις λαβές, μην αγγίζετε τους γυμνούς αγωγούς). Οι δύο φάσεις δεν "κουδουνίζουν" μεταξύ τους - δεν θα υπάρξουν αλλαγές στην ένδειξη. Εάν βρείτε ένα τέτοιο ζευγάρι, πιθανότατα είναι δύο φάσεις. Το τρίτο σύρμα είναι πιθανότατα "μηδέν". Τώρα συνδέστε καθεμία από τις προτεινόμενες φάσεις με τους ανιχνευτές στο μηδέν. Ο δείκτης πρέπει να είναι 220 V. Βρήκατε μηδέν - στη διεθνή προδιαγραφή σημειώνεται με το γράμμα N - και δύο φάσεις επισημαίνονται με L. Εάν όλα τα καλώδια έχουν το ίδιο χρώμα, σημειώστε με κάποιο τρόπο: βαφή, χρωματιστό μαρκαδόρο, κομμάτι κολλητικής ταινίας. Φάσεις - σε ένα χρώμα, μηδέν - σε άλλο.

Η εργασία με ένα κατσαβίδι ένδειξης είναι ευκολότερη: απλώς αγγίξτε το άκρο του στον γυμνό αγωγό. Lit - phase, no - zero. Πολύ απλό.

Χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι για να βρείτε τη φάση

Χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι για να βρείτε τη φάση

Εάν μόνο δύο καλώδια κολλήσουν, τότε το ένα είναι φάσης, το άλλο είναι μηδέν. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει ένα πλήκτρο στο διακόπτη. Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.

Διαβάστε σχετικά με τους κανόνες και τις μεθόδους σύνδεσης καλωδίων σε ένα κουτί διασταύρωσης εδώ.

Σύρματα πολυελαίων

Είναι εύκολο να συνδέσετε έναν πολυέλαιο με 2 καλώδια: βιδώστε ένα από αυτά στη φάση, το άλλο στο μηδέν. Δεν έχει σημασία με ποιο τρόπο. Εάν υπάρχουν δύο φάσεις στην οροφή και ο διακόπτης στον τοίχο είναι δύο κλειδιών, υπάρχουν επιλογές:

 • Περιστρέψτε τις φάσεις μαζί και συνδέστε ένα από τα καλώδια από τον πολυέλαιο σε αυτά. Σε αυτήν την περίπτωση, για να το απενεργοποιήσετε, θα πρέπει να μετακινήσετε και τα δύο πλήκτρα στη θέση "off" και ο φωτισμός θα ανάψει από οποιοδήποτε από αυτά.
 • Συνδέστε το καλώδιο σε μία από τις φάσεις, μονώστε την άλλη. Τότε μόνο ένα κλειδί θα λειτουργήσει. Το δεύτερο είναι να είναι άδειο.

  Πώς να συνδέσετε έναν πολυέλαιο εάν έχει μόνο δύο καλώδια; Στα ίδια καλώδια στην οροφή χωρίς ιδιαίτερη σειρά

  Πώς να συνδέσετε έναν πολυέλαιο εάν έχει μόνο δύο καλώδια; Στα ίδια καλώδια στην οροφή χωρίς ιδιαίτερη σειρά

Σε πολυελαίους πολλαπλών διαδρομών, υπάρχουν σίγουρα περισσότερα από δύο καλώδια. Αποφασίσαμε για το σκοπό του κίτρινου-πράσινου. Αυτό είναι γείωση. Εάν το ίδιο καλώδιο βρίσκεται στην οροφή, συνδέστε το. Τα υπόλοιπα πρέπει επίσης να αντιμετωπιστούν.

Ο πολυέλαιος 3 συρμάτων δεν είναι πολύ πιο δύσκολο να συνδεθεί. Εάν ένα από αυτά είναι αλεσμένο (κίτρινο-πράσινο) μπορεί να είναι:

 • αγνοήστε - εάν τα σύρματα αυτού του χρώματος (ή παρόμοια) δεν βρίσκονται στην οροφή,
 • συνδεθείτε στο ίδιο χρώμα.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Τρία καλώδια βρίσκονται κυρίως σε φωτιστικά σώματα με έναν λαμπτήρα. Με δύο είναι ξεπερασμένο σχέδιο, με τρία είναι πιο μοντέρνο, που αντιστοιχεί στις τρέχουσες προτάσεις.

Σύνδεση με διπλό διακόπτη

Συνδέστε έναν πολυέλαιο πέντε, τεσσάρων, τριών βραχιόνων σε διακόπτη δύο πλήκτρων σύμφωνα με την ίδια αρχή. Κάθε ένα από τα κέρατα έχει δύο χρωματιστά σύρματα. Τις περισσότερες φορές αυτά είναι μπλε και καφέ καλώδια, αλλά υπάρχουν και άλλες παραλλαγές. Για να συνδεθούν με έναν διπλό διακόπτη, πρέπει όλοι να χωριστούν σε τρεις ομάδες: δύο φάσεις και ένα μηδέν.

Σύνδεση πολυελαίου με διακόπτη διπλού (δύο κουμπιών)

Σύνδεση ενός πολυελαίου με διακόπτη διπλού (δύο κουμπιών)

Κατ 'αρχάς, όλα τα μπλε καλώδια συνδέονται μεταξύ τους και περιστρέφονται καλά. Αυτό είναι μηδέν. Κατ 'αρχήν, μπορείτε να πάρετε καλώδια διαφορετικού χρώματος - αυτό δεν έχει σημασία για φωτιστικά. Αλλά σύμφωνα με το πρότυπο, το μπλε σημαίνει ακριβώς "μηδέν". Είναι σημαντικό μόνο οι αγωγοί βαμμένοι σε διαφορετικό χρώμα να μην μπερδεύονται. Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε ότι όλοι οι μπλε αγωγοί συνδυάζονται σε μία ομάδα. Αυτό είναι μηδέν.

Πριν συνδέσετε τον πολυέλαιο, η ομάδα αγωγών

Πριν συνδέσετε τον πολυέλαιο, η ομάδα αγωγών

Τώρα χωρίστε τα υπόλοιπα σε δύο ομάδες. Η ανάλυση είναι αυθαίρετη. Μια ομάδα λαμπτήρων θα ανάψει από το ένα πλήκτρο, η δεύτερη από το άλλο. Σε έναν πολυέλαιο πέντε βραχιόνων, συνήθως συνδυάζονται 2 + 3, αλλά είναι επίσης δυνατό το 1 + 4. Υπάρχουν επίσης δύο επιλογές στο τετράτροχο - 2 + 2 ή 1 + 3. Αλλά με τρεις λαμπτήρες χωρίς επιλογές: 1 + 2. Περιστρέψτε τα διαχωρισμένα καλώδια μαζί. Έλαβε δύο ομάδες που συνδέονται με τις «φάσεις» στην οροφή.

Πώς να συνδέσετε έναν πολυέλαιο σε έναν διακόπτη

Εάν υπάρχουν μόνο δύο καλώδια στην οροφή και υπάρχουν πολλά καλώδια στον πολυέλαιο, αλλά μόνο δύο χρώματα, όλα είναι απλά. Περιστρέψτε όλους τους αγωγούς του ίδιου χρώματος με γυμνά μέρη και συνδέστε σε ένα από τα καλώδια στην οροφή (ανεξάρτητα από το ποιο). Συλλέξτε όλους τους αγωγούς του δεύτερου χρώματος σε μια δέσμη και συνδέστε τους στη δεύτερη οροφή. Το διάγραμμα σύνδεσης πολυελαίου σε αυτήν την περίπτωση φαίνεται στο παρακάτω σχήμα.

Διάγραμμα σύνδεσης ενός πολυελαίου με διακόπτη με ένα κουμπί

Διάγραμμα σύνδεσης ενός πολυελαίου με διακόπτη με ένα κουμπί

Με αυτή τη συμπερίληψη, όλοι οι λαμπτήρες θα ανάψουν ταυτόχρονα.

Κανόνες σύνδεσης καλωδίων

Όταν εργάζεστε με ηλεκτρικό ρεύμα, δεν υπάρχουν μικροπράγματα. Επομένως, συνδέουμε τα καλώδια στον πολυέλαιο σύμφωνα με όλους τους κανόνες. Όταν συνδυάζεται σε μία ομάδα, δεν αρκεί απλώς να τα περιστρέψετε και να βιδώσετε το προστατευτικό κάλυμμα.

Η σύνδεση των καλωδίων από τον πολυέλαιο και το διακόπτη γίνεται στο κουτί τερματικού

Πρέπει να συνδέσετε τα καλώδια από τον πολυέλαιο και το διακόπτη στο κουτί τερματικού

Ένα τέτοιο στρίψιμο αργά ή γρήγορα θα οξειδωθεί και θα αρχίσει να θερμαίνεται. Είναι πολύ επιθυμητή η συγκόλληση τέτοιων συνδέσεων. Εάν γνωρίζετε πώς να χειριστείτε ένα κολλητήρι και κασσίτερο, φροντίστε να το κάνετε. Αυτό θα εγγυηθεί την κανονική επαφή και η σύνδεση δεν θα θερμανθεί.

Τώρα για το πώς να συνδέσετε τα καλώδια από τον πολυέλαιο με τα καλώδια από το διακόπτη (που βρίσκονται στην οροφή). Σύμφωνα με τους τελευταίους κανόνες, δεν επιτρέπονται ανατροπές. Πρέπει να χρησιμοποιούνται κουτιά τερματικού. Οι περισσότεροι σύγχρονοι πολυέλαιοι παρέχονται μαζί τους. Εάν όχι, αγοράστε σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού ή έμπορο φωτισμού.

Όταν χρησιμοποιείτε ένα τέτοιο τερματικό κιβώτιο, προκύπτει ένα πρόβλημα: η περιστροφή από μεγάλο αριθμό καλωδίων απλά δεν χωράει στην τρύπα. Έξοδος: συγκόλληση αγωγού στη σύνδεση (χαλκός, μονής πυρήνας ή κλωνοποιημένος, με διατομή τουλάχιστον 0,5 mm2). Μονώστε καλά αυτήν τη σύνδεση και εισαγάγετε το ελεύθερο άκρο του συγκολλημένου αγωγού στο κουτί ακροδεκτών (δεν απαιτείται μακρύς - το cm 10 είναι περισσότερο από αρκετό).

Εισάγοντας όλα τα καλώδια από τον πολυέλαιο στο μπλοκ ακροδεκτών και σφίγγοντας τις βίδες, ολόκληρη η δομή ανυψώνεται στην οροφή. Εκεί είναι προκαθορισμένο, μετά το οποίο τα καλώδια συνδέονται στο μπλοκ ακροδεκτών με τη σωστή σειρά. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι σημαντικό να ορίσετε "μηδενικά" το ένα απέναντι από το άλλο. Οι φάσεις με τις φάσεις συνδέονται σε τυχαία σειρά.

Η σωστή σύνδεση καλωδίων στο κουτί διασταύρωσης περιγράφεται εδώ.

Πώς διαιρούνται τα καλώδια στον πολυέλαιο, πώς συνδέονται ο αγωγός και ο πολυέλαιος στο μπλοκ ακροδεκτών - όλα αυτά βρίσκονται στο βίντεο.

Σύνδεση κινεζικού πολυελαίου

Οι περισσότεροι από τους σχετικά φθηνούς πολυελαίους στην αγορά προέρχονται από την Κίνα. Αυτό που είναι καλό είναι μια μεγάλη ποικιλία, αλλά υπάρχουν προβλήματα με την ποιότητα της ηλεκτρικής διάταξης. Επομένως, πριν συνδέσετε τον πολυέλαιο, πρέπει να ελέγξετε τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του.

Πρώτον, ελέγχεται η ακεραιότητα της μόνωσης. Μπορούν να συναρμολογηθούν σε μια δέσμη και βραχυκυκλώνονται στο σώμα. Ο ελεγκτής δεν πρέπει να δείξει τίποτα. Εάν υπάρχουν ενδείξεις, έχετε δύο επιλογές: αναζητήστε και αντικαταστήστε το κατεστραμμένο καλώδιο ή πάρτε το για ανταλλαγή.

Το δεύτερο στάδιο της δοκιμής είναι ο έλεγχος κάθε κόρνας. Δύο καλώδια πηγαίνουν από το κέρατο. Είναι συγκολλημένα στο τσοκ σε δύο επαφές. Καλέστε κάθε καλώδιο με την αντίστοιχη επαφή. Η συσκευή πρέπει να εμφανίζει βραχυκύκλωμα (βραχυκύκλωμα ή άπειρο, ανάλογα με το μοντέλο).

Μετά τον έλεγχο, ξεκινήστε να ομαδοποιείτε τα καλώδια όπως περιγράφεται παραπάνω.

Σύνδεση πολυελαίου αλογόνου (με και χωρίς τηλεχειριστήριο)

Οι λαμπτήρες αλογόνου δεν λειτουργούν από 220 V, αλλά από 12 V ή 24 V. Επομένως, κάθε μετασχηματιστής είναι εγκατεστημένος σε καθένα από αυτά και ολόκληρο το κύκλωμα είναι συναρμολογημένο και έτοιμο για εγκατάσταση. Μόνο δύο αγωγοί παραμένουν ελεύθεροι, οι οποίοι πρέπει να συνδέονται με τα καλώδια που προεξέχουν από την οροφή. Συνδέεται με οποιαδήποτε σειρά, "φάση" και "μηδέν" δεν έχουν σημασία.

Εάν ο πολυέλαιος είναι εξοπλισμένος με τηλεχειριστήριο, προστίθεται μια μονάδα ελέγχου στους μετασχηματιστές. Η σύνδεση είναι η ίδια: υπάρχουν δύο αγωγοί που πρέπει να συνδεθούν με αυτούς στην οροφή. Ο τρίτος αγωγός που προέρχεται από την άλλη πλευρά (είναι λεπτός) είναι η κεραία μέσω της οποίας επικοινωνεί το τηλεχειριστήριο και η μονάδα ελέγχου. Αυτός ο αγωγός παραμένει μέσα στο γυαλί ως έχει.

Πώς να συνδέσετε έναν πολυέλαιο με τηλεχειριστήριο, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Παρόμοιες δημοσιεύσεις
Σχόλια 74
 1. Αλεξέι
  05/16/2016 στις 14:43 - Απάντηση

  Απλώς ένα υπέροχο άρθρο, βάλτε τα πάντα στα ράφια. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!)

 2. Μιχαήλ
  09/21/2016 στις 06:17 - Απάντηση

  Ευχαριστώ τον συγγραφέα για το άρθρο. Μάσησε 5 πόντους.

 3. κεραυνός και αστραπή
  03/26/2017 στις 17:58 - Απάντηση

  Έψαχνα για ένα τόσο λεπτομερές άρθρο, αλλά μόνο και πάλι στρίβοντας και βίδες, εξασθενίζονταν με την πάροδο του χρόνου. Το μανίκι είναι μια καλή επιλογή, αλλά πώς να συνδέσετε 5 ουδέτερα καλώδια με αυτό; Στρίψτε το ξανά και γεμίστε το στο μανίκι; Ο Wago ασχολείται με το θέμα του μινιατούρου μπλουζιού. Εκείνοι. Είναι παρόμοιο με ένα καλώδιο επέκτασης για 6 πρίζες, στο οποίο συνδέουμε μια επιτραπέζια λάμπα, μια θερμάστρα, μια τηλεόραση, ένα μουσικό κέντρο και μια φόρτιση κινητού τηλεφώνου, για παράδειγμα, καλά, ή "6 λαμπτήρες". Ωστόσο, υπάρχουν τόσες πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με το Wago στο Διαδίκτυο και την έλλειψη σαφών και λεπτομερών πληροφοριών στον επίσημο ιστότοπο που φαίνεται να συγκρατούν κάτι σκόπιμα. Ότι επέλεξα και πάλι τα μανίκια NShVI +, αλλά δεν βλέπω μανίκια με 6 κλαδιά.

 4. Βλαδίμηρος
  07/03/2017 στις 06:23 - Απάντηση

  Θα ήθελα να προσθέσω συμβουλές ότι είναι προτιμότερο να συνδέσετε το ουδέτερο σύρμα στο σπειροειδές τμήμα της πρίζας, καθώς μερικές φορές ο βολβός του λαμπτήρα πέφτει από τη βάση και πρέπει να βγάλετε το υπόλοιπο με πένσα ή χέρια. Και αν ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε το διακόπτη και εάν η φάση είναι στο σπειροειδές τμήμα, τότε μπορείτε να πάρετε υπό τάση

  • Διαχειριστής
   07/03/2017 στις 07:19 - Απάντηση

   Εχεις δίκιο. Ευχαριστώ για την διευκρίνιση.

 5. Βλαδίμηρος
  02.12.2017 στις 09:22 - Απάντηση

  Γειά σου! Έχω πολλές ερωτήσεις σχετικά με τους πολυελαίους που κατασκευάζονται στην Κίνα, αρχικά δύο από αυτά:
  1 - είναι δυνατή η αντικατάσταση λαμπτήρων αλογόνου με LED;
  2 - είναι δυνατή η αντικατάσταση λαμπτήρων 12 V με 220 V, εξαιρουμένων των μετασχηματιστών από το κύκλωμα, φυσικά;
  Οι υπόλοιπες ερωτήσεις σχετικά με τη σύνδεση απευθείας, μετά την απάντησή σας.

  • Διαχειριστής
   12/02/2017 στις 16:10 - Απάντηση

   Οι λαμπτήρες μπορούν να αντικατασταθούν, αλλά οι λαμπτήρες πρέπει να είναι 12V. Δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση στα 220V, καθώς όλα τα εξαρτήματα έχουν σχεδιαστεί για χαμηλή τάση.

 6. Βλαδίμηρος
  03.12.2017 στις 11:25 - Απάντηση

  Ευχαριστώ. Για ποια στοιχεία μιλάμε; Καλωδίωση μέσα στον πολυέλαιο;

 7. Κωνσταντίνος
  12/13/2017 στις 09:34 - Απάντηση

  Ευχαριστώ, δεν ήμουν ηλεκτρολόγος, αλλά εγκατέστησα τον πολυέλαιο)

  • Διαχειριστής
   12/13/2017 στις 09:45 - Απάντηση

   Εξαιρετικά ... είσαι υπέροχος

 8. Ντάνιελ
  12/14/2017 στις 15:46 - Απάντηση

  Πες μου, μετακόμισα σε ένα νέο κτίριο, 4 καλώδια κολλούν εκεί έξω.
  Ο διακόπτης είναι δύο πλήκτρων, επομένως υπάρχουν 2 φάσεις, ένα μηδέν και γείωση.
  Το ερώτημα είναι ότι έχουμε έναν πολύ παλιό πολυέλαιο (αντίκες), έξι βραχίονες και 3 μπλε καλώδια που βγαίνουν από αυτό, είμαι σε αδιέξοδο.

  • Διαχειριστής
   12/16/2017 στις 15:42 - Απάντηση

   Πιθανότατα, έχετε επίσης 2 φάσεις στον πολυέλαιο. Πάρτε τον ελεγκτή και χτυπήστε τα σύρματα που πηγαίνουν από τον πολυέλαιο σε ζευγάρια (ο ελεγκτής βρίσκεται στη θέση κλήσης, όταν αγγίζετε τους αισθητήρες στα καλώδια, το βέλος πρέπει να αποκλίνει, τότε λένε ότι τα καλώδια "δακτύλιο"). Θα πρέπει να είναι έτσι: με ένα από τα καλώδια, και οι δύο άλλοι θα χτυπήσουν. Αυτό το καλώδιο θα είναι "ουδέτερο" ή "μηδέν". Οι άλλες δύο είναι φάσεις. Αυτά τα διφασικά καλώδια δεν πρέπει να κουδουνίζουν μεταξύ τους. Για να διακρίνετε αυτά τα καλώδια, επισημάνετε με κάποιο τρόπο. Για παράδειγμα, κολλήστε ένα κομμάτι κολλητικής ταινίας σε ουδέτερα ή σχεδιάστε ρίγες με μαρκαδόρο / βερνίκι νυχιών. Όταν συνδέετε τον πολυέλαιο με το διακόπτη, συνδέστε το ουδέτερο στο ουδέτερο, τα καλώδια φάσης στα καλώδια φάσης.

 9. Γιούρι
  12/29/2017 στις 14:53 - Απάντηση

  L L1 © N - λαμπτήρας οροφής

  Μπλε, καφέ, πράσινο - από την οροφή.

  Διακόπτης δύο κουμπιών. Πώς να συνδεθείτε.

 10. Ιβάν
  02/01/2018 στις 11:49 - Απάντηση

  Εξήγησαν τα πάντα τέλεια. Ευχαριστώ. Είναι πολύ ενδιαφέρον να θυμάστε και να βελτιώσετε τη γνώση της φυσικής. Θα περιμένω τον γιο μου και θα το φτιάξω μαζί του.

 11. Αγάπη
  02/07/2018 στις 21:37 - Απάντηση

  Γεια σας) συναρμολογήθηκε ο πολυέλαιος των 6 κέρατων) σύμφωνα με τη σύστασή σας, αλλά έφτασα σε αδιέξοδο (συνδέω τα καλώδια από τα κέρατα όπως θα έπρεπε να είναι μπλε και διανέμουν τα καφέ από τρία), αλλά τώρα είναι απαραίτητο να τα συνδέσετε όλα σε ένα ΜΕΓΑΛΟ καλώδιο από το οποίο βγαίνουν ΜΟΝΟ δύο λεπτά μπλε καλώδια και καφέ Χρειάζομαι όλο το μπλε σε μπλε καφέ για καφέ και μετά απλώς το επεκτείνω στο κύκλωμα και το φέρνω στα καλώδια οροφής, πού και να το συνδέσω στο κουτί διακλάδωσης) αλλά τότε θα ανάψουν όλα τα φώτα στο διπλό διακόπτη; Παρακαλώ βοηθήστε με πώς να το κάνω ΣΩΣΤΑ

  • Διαχειριστής
   02/08/2018 στις 10:20 - Απάντηση

   Εάν έχετε διακόπτη δύο κουμπιών, πρέπει να υπάρχουν τρεις ή τέσσερις αγωγοί στην οροφή - δύο φάσεις και μηδέν (η τέταρτη είναι γείωση). Πρέπει να υπάρχουν τρεις δέσμες στον πολυέλαιο: ένα κοινό από μπλε καλώδια, δύο από καφέ. Συνδέστε την μπλε ακτίνα στο ουδέτερο, το καφέ σε φάσεις (ανεξάρτητα από το ποιο). Εάν υπάρχει γείωση - είναι ξεχωριστό από το πράσινο καλώδιο. Για λόγους σαφήνειας, πρόσθεσε ένα βίντεο. Κοίτα, μπορεί να είναι πιο ξεκάθαρο. Μόνο αφού ελέγξετε τις φάσεις στην οροφή, πριν συνδέσετε τον πολυέλαιο, αποσυνδέστε την τροφοδοσία (είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα αυτόματο μηχάνημα στην ασπίδα ή να ξεβιδώσετε τα βύσματα εάν η καλωδίωση είναι παλιά).

   Τι είναι πίσω από το ΜΕΓΑΛΟ σύρμα σας; Από που είναι αυτός?

 12. Ντμίτρι
  09.03.2018 στις 13:31 - Απάντηση

  Γεια σας, μόνο 2 καλώδια κολλάνε από 5 πολυελαίους κέρατων.Και στην οροφή 4 υπάρχει ένας διπλός διακόπτης, πώς να τα συνδέσετε όλα;

  • Διαχειριστής
   10.03.2018 στις 23:27 - Απάντηση

   Σε αυτήν την περίπτωση, θα είναι δυνατή η σύνδεση σε ένα μόνο από τα πλήκτρα. Τα καλώδια φάσης μπορούν να συνδεθούν στην οροφή (ελέγξτε με έναν ελεγκτή). Συνδέστε ένα από τα καλώδια του πολυελαίου (ανεξάρτητα από το ποιο) σε αυτά. Βρείτε ένα ουδέτερο στην οροφή και συνδέστε το δεύτερο καλώδιο από τον πολυέλαιο σε αυτό. Μονώστε το υπόλοιπο (γείωση). Με αυτήν την επιλογή, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε δύο πλήκτρα μία φορά. Εάν αυτό είναι άβολο, χρησιμοποιήστε ένα από τα καλώδια φάσης και μονώστε το άλλο (πολύ προσεκτικά μαζί του, με το μηχάνημα απενεργοποιημένο στον ταμπλό).

 13. Βιάτσσλαβ
  04/05/2018 στις 15:18 - Απάντηση

  Χαίρετε. Πες μου, τι καλώδιο μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση προβολέων; Εννοώ το τμήμα της καλωδίωσης που πηγαίνει μετά το κουτί διασταύρωσης απευθείας στους λαμπτήρες στην οροφή;
  Η σύνδεση θα είναι μια επαναφορά.

  • Νικολάι
   04/07/2018 στις 13:21 - Απάντηση

   Προτείνω να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο τριών πυρήνων NYM-J 3 × 1,5 - μπορείτε να αγοράσετε στο Leroy Merlin στην τιμή των περίπου 32 ρούβλια ανά μέτρο. Το γράμμα J στη σήμανση υποδεικνύει την παρουσία ενός κιτρινοπράσινου πυρήνα στο καλώδιο.

   Σχετικά με τη σύνδεση με έναν βρόχο. Εδώ πρέπει να αποφασίσετε αν θα κάνετε συνδέσεις σύμφωνα με το GOST ή όχι.
   GOST 50571-5-52-2011 παράγραφος 526.5 «Οι συνδέσεις αγωγών (όχι μόνο οι ακραίες συνδέσεις, αλλά και οι ενδιάμεσες συνδέσεις) πρέπει να γίνονται σε περιβλήματα, π.χ. σε κουτιά διασταύρωσης, ντουλάπια ελέγχου ή εξοπλισμό εάν ο κατασκευαστής έχει διαθέσει χώρο για το σκοπό αυτό. Ο εξοπλισμός πρέπει να παρέχει συσκευές σύνδεσης αγωγών ή θέση για την εγκατάσταση συσκευής σύνδεσης. Οι ωτίδες αγωγού πρέπει να τοποθετηθούν σε θήκη ".

   Το γεγονός είναι ότι συχνά, όταν συνδέουν φωτιστικά με βρόχο, χρησιμοποιούν μπλοκ ακροδεκτών WAGO. Σε αυτήν την περίπτωση, κάθε προβολέας θα απαιτήσει τρία μπλοκ ακροδεκτών, ενώ οι συνδέσεις δεν θα βρίσκονται στα κουτιά διασταύρωσης.

   Όπως μου φαίνεται, ιδανικά, κάθε λάμπα πρέπει να έχει ξεχωριστό σύρμα από το κουτί διακλάδωσης. Εάν τα φωτιστικά είναι εγκατεστημένα σε μπάνιο (υγρό δωμάτιο), τότε το κουτί διακλάδωσης πρέπει να τοποθετηθεί έξω από αυτό το δωμάτιο.

 14. Παύλος
  07/09/2018 στις 01:54 - Απάντηση

  Καλό απόγευμα! Πείτε μου, έχω τρία λευκά καλώδια που βγαίνουν από έναν πολυέλαιο 3 βραχιόνων. Υπάρχουν 3 καλώδια στην οροφή, 2 φάσεις 1 μηδέν. Ένας διακόπτης 2 πλήκτρων πηγαίνει μόνο 2 καλώδια από το κουτί διακόπτη σε αυτό. Φάση και μηδέν. Είναι δυνατόν κάπως χωρίς δοκιμαστές
  χρησιμοποιώντας τη μέθοδο επιλογής, συνδέστε έναν πολυέλαιο για 2 + 1. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  • Διαχειριστής
   12.07.2018 στις 08:22 - Απάντηση

   Γειά σου! Είναι δυνατό χωρίς έναν δοκιμαστή. Συνδεθείτε σε καμία συγκεκριμένη σειρά. Προφανώς, ο πολυέλαιος σας έχει συναρμολογηθεί για 2 + 1. Λοιπόν, τι και πού να συνδεθείτε - δεν υπάρχει διαφορά. Αλλά, εάν ο πολυέλαιος είναι ακριβός, θα ήταν καλύτερο να ελέγξετε τι έχουν κάνει οι κατασκευαστές εκεί ...

 15. Ντμίτρι
  07/18/2018 στις 16:51 - Απάντηση

  Χαίρετε. Ένα τέτοιο πρόβλημα, υπάρχουν δύο καλώδια από τον πολυέλαιο, και τρία καλώδια στο κουτί για το διακόπτη. Μία φάση, δύο μηδενικά. Συνδέω το βάζο και το μηδέν με το διακόπτη, η ένδειξη δείχνει δύο φάσεις, αλλάζω τα καλώδια, μερικές φορές και οι τρεις φάσεις δείχνουν

 16. Βιτάλι
  11.11.2018 στις 17:14 - Απάντηση

  Γεια σας, πείτε μου έναν πολυέλαιο για 5 κέρατα από κάθε κέρατο 2 καλώδια βγαίνουν - καλώδια φάσης και μηδέν, χαλκού. Για να συλλέξετε όλες τις φάσεις και τα μηδενικά χωρίς να στρίψετε και να εισαγάγετε στο μπλοκ ακροδεκτών wago για 5 θέσεις. Είναι δυνατόν καλώδια 5 φάσεων σε ένα μπλοκ ακροδεκτών και 5 πόλοι σε άλλο εισαγάγετε το μπλοκ ακροδεκτών; και μια τέτοια ερώτηση εξακολουθεί να είναι οι κύριες επαφές που πηγαίνουν στο καλώδιο κατά τη φάση του πολυελαίου και πώς να συνδεθείτε με αυτά τα μπλοκ ακροδεκτών; μπορεί μια φάση να ρίξει στο μπλοκ ακροδεκτών με φάσεις και μηδέν στο μπλοκ ακροδεκτών με μηδενικά. Αποδεικνύεται ότι μπορεί να υπάρχουν δύο επαφές σε ένα τερματικό; Ευχαριστώ για την απάντηση!

  • Διαχειριστής
   11.11.2018 στις 18:00 - Απάντηση

   Γειά σου! Τα καλώδια από τα κέρατα μπορούν να συνδεθούν όπως είπατε. Αλλά πρέπει να υπάρχουν δύο μπλοκ τερματικού. Το ένα είναι για καλώδια φάσης (5 από τα κέρατα + φάση από το διακόπτη), το δεύτερο είναι για ουδέτερα καλώδια (επίσης 5 καλώδια από τα κέρατα και ένα από την οροφή). Η φάση και το μηδέν δεν μπορούν να ωθηθούν σε ένα τερματικό μπλοκ

 17. Βιτάλι
  11.11.2018 στις 20:05 - Απάντηση

  Κατάλαβα σωστά για διευκρίνιση - αποδεικνύεται ότι στο μπλοκ ακροδεκτών για 5 επαφές wago σχεδιάζω επαφές 5 φάσεων από τα κέρατα και εκεί μπορώ να κάνω επαφή φάσης σε ένα από τα τερματικά στην επαφή, οπότε αποδεικνύεται ότι 2 επαφές θα στερεωθούν σε μία θέση; Αυτό επιτρέπεται, ότι 2 επαφές θα συγκρατηθούν σε μία θέση; ευχαριστώ για την απάντηση!

  • Διαχειριστής
   11.11.2018 στις 20:40 - Απάντηση

   Εννοείτε ότι θα υπάρχουν δύο καλώδια σε ένα κελί; Αυτό είναι δυνατό, αν και δεν συνιστάται. Είναι καλύτερα να βρείτε ένα μπλοκ τερματικού με μεγάλο αριθμό πριζών (αν αποφασίσετε να πάρετε το Vago, έχουν 8 επαφές). Αλλά πρέπει απαραίτητα να υπάρχουν δύο ξεχωριστά μπλοκ ακροδεκτών - για αγωγούς φάσης και ουδέτερο. Το σχέδιο είναι σχηματικό, συγνώμη για την ποιότητα.

   Πρέπει να είναι έτσι

 18. Βιτάλι
  11.11.2018 στις 20:54 - Απάντηση

  Ναι, εννοώ ότι θα υπάρχουν δύο καλώδια σε ένα κελί. Ναι, είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρχουν δύο ξεχωριστά μπλοκ ακροδεκτών, το ένα για τις φάσεις και το άλλο για ουδέτερο. Σας ευχαριστούμε για τις απαντήσεις)!

 19. Αλέξανδρος
  11.01.2019 στις 22:53 - Απάντηση

  Θέλω να κάνω μια ερώτηση? Εάν δύο κίτρινα-πράσινα καλώδια και δύο μπλε καλώδια βγαίνουν από την οροφή, το φως συνδέεται με δύο μπλε και η αποσύνδεση ενός από τα κουμπιά του διπλού διακόπτη ανάβει. Η αποσυναρμολόγηση του διακόπτη βρήκε μια τυπική σύνδεση, από μία φάση σε δύο, και η πρίζα βρίσκεται στην οροφή, μία φάση στο μπλε καλώδιο.
  Δεν μπορώ να καταλάβω τίποτα, tk. την πρώτη φορά που το συνάντησα.
  Ίσως ξέρετε κάτι, πες μου ??? ..

  • Διαχειριστής
   15.01.2019 στις 13:10 - Απάντηση

   Περιγράψατε κάτι ακατανόητο ... Ή μήπως έβγαλαν μερικά καλώδια από κάπου αλλού, αλλά δεν έβαλαν το διακόπτη;

 20. Αλέξανδρος
  18.01.2019 στις 13:03 - Απάντηση

  Χαίρετε. Έχω μια τέτοια κατάσταση: Συνδέω τον πολυέλαιο όπως αναμενόταν σε ομάδες 2 φάσεων και ένα μηδέν. Αλλά στο ταβάνι έτρεξα σε αυτό. ότι υπάρχουν δύο μηδενικά και μια φάση. Πώς να κάνετε σύνδεση για δύο πλήκτρα;

 21. Άρσεν
  20.01.2019 στις 18:48 - Απάντηση

  γεια μια τέτοια ερώτηση, έβγαλα τον πολυέλαιο για να το πλύσω και στη συνέχεια εμφανίστηκε το πρόβλημα! στον ίδιο τον πολυέλαιο υπάρχουν 3 καλώδια, αν και έχουν το ίδιο χρώμα, αλλά ένα καλώδιο πηγαίνει ξεχωριστά, δηλαδή (μηδέν)! αλλά με την οροφή, το πρόβλημα είναι η παλιά καλωδίωση με τρία καλώδια λευκού χρώματος (ακόμα σοβιετική καλωδίωση) και έτσι το έλεγξα με ένα κατσαβίδι ένδειξης και δείχνει ότι ένα καλώδιο είναι φάσης και τα δύο είναι μηδέν (το φως στο κατσαβίδι δεν είναι αναμμένο)! μπορεί αυτό να είναι πραγματικά; γιατί εάν αναμιγνύετε τα καλώδια, παίρνετε σύντομο

  • Σεργκέι
   28.01.2019 στις 11:06 - Απάντηση

   Αν καταλαβαίνω σωστά, τότε ένας πολυέλαιος για διακόπτη δύο κουμπιών. Εάν όλα γίνονται σωστά, τότε όταν ο διακόπτης είναι ενεργοποιημένος, πρέπει να υπάρχει μηδέν σε ένα καλώδιο, σε δύο φάσεις. Στην περίπτωσή σας, ο διακόπτης σπάζει το μηδέν και η φάση πηγαίνει κατευθείαν στον πολυέλαιο. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κάτι ασυνήθιστο σε αυτήν την κατάσταση. Όσον αφορά το βραχυκύκλωμα, δεν μπορώ να καταλάβω από πού μπορεί να προέλθει, ακόμη και αν τα καλώδια είναι αναμεμιγμένα.

  • Διαχειριστής
   28.01.2019 στις 12:55 - Απάντηση

   Και προσπαθήστε να το μετρήσετε με έναν ελεγκτή ... ίσως ένα από τα "μη καύσιμα" είναι γείωση;

 22. Αλέξανδρος
  27.01.2019 στις 14:33 - Απάντηση

  Θέλω να θέσω μια ερώτηση: στον πολυέλαιο LED Eurosvet 90081/8, τα καλώδια από 3 μετασχηματιστές συνδέονται σε μερικά
  ένα κουτί σε μια συρρίκνωση θερμότητας, από το οποίο βγαίνουν καφέ, μπλε και μαύρα καλώδια. Όταν το δίκτυο είναι συνδεδεμένο με τα δύο πρώτα καλώδια, ανάβει ολόκληρος ο πολυέλαιος. Τι είναι το μαύρο καλώδιο και πού να το συνδέσετε;

  • Διαχειριστής
   28.01.2019 στις 12:53 - Απάντηση

   Ίσως μαύρο - έδαφος; Εάν δεν έχετε γείωση, απλώς λυγίστε το και μονώστε το έτσι ώστε το γυμνό σύρμα να μην κολλήσει.

 23. Μαρίνα
  08.02.2019 στις 09:48 - Απάντηση

  Γρήγορα, υπάρχουν δύο καλώδια στην οροφή, ένας διακόπτης με ένα κλειδί. Υπάρχουν τρία καλώδια στον πολυέλαιο: λευκό, μπλε, μαύρο. Πες μου το διάγραμμα σύνδεσης.

  • Ευγενία
   09.02.2019 στις 01:10 - Απάντηση

   Πρέπει να καταλάβετε ότι ο πολυέλαιος δεν είναι LED; Προφανώς, ένα καλώδιο είναι ουδέτερο, δύο είναι φάσης. Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές έχουν ένα μπλε ουδέτερο σύρμα. Λοιπόν, είναι καλύτερο να χτυπάς. Δεδομένου ότι ο διακόπτης είναι μονόκλειδο, το ουδέτερο σύρμα του πολυελαίου συνδέεται στο μηδέν και τα άλλα δύο στρίβονται μεταξύ τους και συνδέονται με τη φάση που περνά από το διακόπτη.

 24. Όλγα
  02/22/2019 στις 22:37 - Απάντηση

  Καλό απόγευμα! Πείτε μου πώς να συνδέσετε τη λάμπα Xiaomi Mi Yeelight Smart LED, εάν υπάρχουν τρία καλώδια στη φάση οροφής, μηδέν και γείωση και η λάμπα έχει μόνο δύο εισόδους για καλώδια L και N. Τι να κάνετε με τη γείωση;

  • Βλαδίμηρος
   02/23/2019 στις 22:12 - Απάντηση

   Απλά μονώστε το έδαφος.

 25. Dimimtry
  02/27/2019 στις 17:54 - Απάντηση

  Πείτε μου πώς να συνδέσετε έναν πολυέλαιο 6 βραχιόνων στο 2ο διακόπτη εάν υπάρχουν μόνο 2 καλώδια στην οροφή, φάση και μηδέν ;;;

  • Ευγενία
   01.03.2019 στις 22:18 - Απάντηση

   Είναι απαραίτητο να δούμε αν υπάρχει η ευκαιρία να "βρει" το καλώδιο που λείπει. Εάν όχι, μπορείτε αντί για το διακόπτη βάλτε ένα dimmer - μπορείτε να ρυθμίσετε ομαλά τον φωτισμό. Εάν ο πολυέλαιος διαθέτει λαμπτήρες LED, τότε κατά την αγορά ενός dimmer, είναι καλύτερο να διευκρινίσετε εάν είναι κατάλληλο για λαμπτήρες LED ή όχι.

 26. Αλέξανδρος
  03/04/2019 στις 16:55 - Απάντηση

  Από την οροφή υπάρχουν 2 καλώδια, ένας πολυέλαιος με 3 καλώδια. Πώς να συνδεθείτε; Ευχαριστώ.

 27. Κωνσταντίνος
  06/19/2019 στις 20:34 - Απάντηση

  Χαίρετε. Σήμερα αποφάσισα να αλλάξω τον πολυέλαιο, υπάρχουν δύο καλώδια στην οροφή, 3 στον πολυέλαιο (με γείωση), δεν έχω κατσαβίδι, γι 'αυτό προσπάθησα να συνδεθώ πληκτρολογώντας (αργότερα βρήκα τον ιστότοπό σας και δοκίμασα τη μέθοδο σας). Μόνο τώρα, αντιμετώπισα ένα πρόβλημα, ανεξάρτητα από τα καλώδια που συνδέθηκα με τον νέο πολυέλαιο, ακόμα δεν ανάβει. Αποφάσισα να βάλω το παλιό, σίγουρα (σκέφτηκα), αλλά δεν ενεργοποιήθηκε ούτε. Δεν ξέρω καν τι να κάνω. Τα σύρματα στην οροφή είναι λευκά, στον πολυέλαιο είναι επίσης μονόχρωμα. Διπλός διακόπτης, συνδεδεμένος με τα φώτα στην αυλή, ένας διακόπτης πρέπει να ανάψει τα φώτα στην αυλή, ο δεύτερος στην κουζίνα, ο πολυέλαιος για μένα. στην κουζίνα.

  • Βλαδίμηρος
   06/20/2019 στις 19:11 - Απάντηση

   Ένα κατσαβίδι ένδειξης, τουλάχιστον το φθηνότερο, είναι πάντα καλύτερο. Πρώτον, πρέπει να βρείτε τη φάση, το υπόλοιπο στην πορεία.

 28. Έλενα
  06/24/2019 στις 15:16 - Απάντηση

  Γεια σας! Ο πολυέλαιος τριών βραχιόνων αποσυναρμολογήθηκε. Για κάθε κέρατο υπάρχουν δύο σύρματα, μπλε και καφέ, και για δύο κέρατα τα σύρματα ήταν στριμμένα (μπλε και καφέ) και για το τρίτο κέρατο, τα σύρματα ήταν, όπως ήταν, για απογύμνωση, το κέλυφος κόπηκε και ελαφρώς μετακινήθηκε προς τα εμπρός. αλλά πρέπει να τα συνδέσετε σε δύο καλώδια, αντίστοιχα σε μπλε και καφέ, έχουν επίσης καλώδια για απογύμνωση, το κέλυφος κόβεται και μετατοπίζεται ελαφρώς προς τα εμπρός. Έτσι κάθομαι και υποφέρω. Γιατί δύο κέρατα έχουν καλώδια εξόδου μεταξύ τους σε μια περιστροφή και στο τρίτο κέρατο του καλωδίου καθαρισμός !!! ??? Λοιπόν, το δεύτερο μαρτύριο, πώς να τα συνδυάσετε όλα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.

  • Νικολάι
   06/25/2019 στις 22:47 - Απάντηση

   Για να είμαι ειλικρινής, δεν κατάλαβα τα πάντα, αλλά καλά. Εάν μιλάμε για έναν συνηθισμένο πολυέλαιο που έχει σχεδιαστεί για λαμπτήρες 220 V, τότε πρέπει να συνδέσετε τα καλώδια και από τα τρία κέρατα παράλληλα - περιστρέψτε τρία μπλε καλώδια και τρία καφέ καλώδια μαζί. Στη συνέχεια, μπορείτε να συνδέσετε τα καλώδια από το διακόπτη με ένα κουμπί.

 29. Έλενα
  06/24/2019 στις 16:03 - Απάντηση

  Θα προσθέσω ότι ο διακόπτης είναι μονοφασικός. Αμέσως σε τρεις λάμπες. Είναι πολύ κακό που η φωτογραφία δεν ευθυγραμμίζει όλα τα καλώδια μου. (((

 30. Έλενα
  06/26/2019 στις 19:14 - Απάντηση

  Ευχαριστώ. Το κατάλαβα ήδη)

 31. Ντμίτρι
  06/30/2019 στις 17:15 - Απάντηση

  Καλησπέρα, πες μου παρακαλώ, έναν πολυέλαιο τριών βραχιόνων και υπάρχουν δύο ασπρόμαυρα καλώδια για κάθε κόρνα (ποια φάση και μηδέν;) Επιπλέον ξεχωριστά κίτρινο, υπάρχουν επίσης δύο καφέ και μπλε καλώδια στην οροφή ... πώς να συνδεθείτε;

  • Νικολάι
   07/01/2019 στις 12:43 - Απάντηση

   Το κίτρινο είναι γειωμένο, δεν έχετε πουθενά να το συνδέσετε. Συνδέστε τα τρία μαύρα καλώδια και τα τρία άσπρα καλώδια. Σε τυχαία σειρά, συνδέστε τα καλώδια τροφοδοσίας από την οροφή στις δύο ανατροπές που προκύπτουν. Αφού ελέγξετε τη λειτουργία του πολυελαίου, ξεβιδώστε έναν λαμπτήρα και ελέγξτε με ένα κατσαβίδι ένδειξης ότι η φάση βρίσκεται στην κεντρική γλώσσα του φυσιγγίου. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, αλλάξτε τα καλώδια τροφοδοσίας. Αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας - εάν η φούστα της κασέτας είναι ενεργοποιημένη, είναι πιο πιθανό να την αγγίξετε με το χέρι σας, για παράδειγμα, όταν αντικαθιστάτε μια λάμπα με σπασμένο λαμπτήρα.

 32. Παύλος
  07/12/2019 στις 23:49 - Απάντηση

  Καλή μέρα. Εξηγήστε σε έναν ηλίθιο, από την άποψη του ηλεκτρολόγου, την κατάσταση.Διακόπτης δύο κουμπιών, τρία καλώδια από την οροφή, μπλε - η λάμπα κατσαβιδιού είναι σβηστή, κίτρινη-πράσινη και γκρι - η λυχνία είναι αναμμένη. Σημαίνει μπλε μηδέν, και κίτρινο-πράσινο και γκρι φάση;

  • Ευγενία
   07/13/2019 στις 19:41 - Απάντηση

   Το κίτρινο-πράσινο θα πρέπει να είναι μηδέν, αλλά θα μπορούσαν να έχουν μπερδευτεί κατά την εγκατάσταση. Προσωπικά, θα έπαιρνα μια λάμπα 220V και θα την συνδέσω προσεκτικά πρώτα μεταξύ μπλε και γκρι και στη συνέχεια μεταξύ μπλε και κίτρινου-πράσινου. Έτσι μπορείτε να μάθετε τα πάντα με σιγουριά. Το γεγονός είναι ότι το κατσαβίδι δείκτη μπορεί να αντιδράσει σε παρεμβολές.

   • Παύλος
    07/15/2019 στις 20:58 - Απάντηση

    Και τι θα συμβεί αν το ζέτο-πράσινο, όπως σε ένα παραμύθι, είναι μηδέν;

 33. Ντίμα
  08/27/2019 στις 00:48 - Απάντηση

  Γειά σου!
  Πείτε μου εάν υπάρχουν 4 καλώδια από την οροφή, δεν υπάρχει κίτρινο-πράσινο μεταξύ τους. Πώς να καταλάβετε ποια είναι μηδέν και ποια γείωση;

  • Διαχειριστής
   08/27/2019 στις 07:43 - Απάντηση

   Εάν υπάρχει διακόπτης κυκλώματος, πάρτε οποιοδήποτε φορτίο. Μια λάμπα, για παράδειγμα. Βρήκατε πιθανώς τα καλώδια φάσης. Φέρνουμε μια φάση στη μία επαφή του λαμπτήρα, ένα άγνωστο καλώδιο στην άλλη. Εάν είναι "μηδέν", η λάμπα απλώς θα ανάψει. Εάν "γείωση" - ο διακόπτης θα λειτουργήσει.
   Ο δεύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε πού είναι μηδέν και πού είναι η φάση - όταν η ισχύς είναι εντελώς αποσυνδεδεμένη, χτυπήστε τα καλώδια στον ακροδέκτη γείωσης (το ανυψωτικό του συστήματος παροχής νερού, το σώμα της ασπίδας, αλλά αγγίξτε την καθαρισμένη περιοχή του μετάλλου χωρίς χρώμα και σκουριά). Το καλώδιο που "χτυπά" (δείχνει ένα μικρό) θα γειωθεί. ένα σύρμα χωρίς σχεδόν αναγνώσεις είναι ουδέτερο (μηδέν).

 34. Όλεγκ
  09/22/2019 στις 13:08 - Απάντηση

  Καλός χρόνος για τον συγγραφέα, τον διαχειριστή και τους επισκέπτες!
  Ένα μεγάλο αίτημα για βοήθεια για την αντιμετώπιση μιας μη τυπικής λύσης.
  Διαμέρισμα στο σπίτι της σειράς PD-4. Το σπίτι χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του '90.
  Σε απόθεμα:
  1. Ένας ερασιτέχνης με εμπειρία σε πρωτόγονες συνδέσεις.
  2. Ένα παλιό και πιστό κατσαβίδι ελέγχου με λαμπτήρα στη λαβή.
  3. Ένας διακόπτης (γιατί όχι ένας διακόπτης;) Legrand Valena δύο πλήκτρων.
  4. Μια πρίζα για διακόπτη με 5 καλώδια - ένα μπλε, ένα λευκό, τρία .. χαρούμενα .. καφέ, ένα από τα οποία είναι μονωμένο από έναν άγνωστο ηλεκτρολόγο με διαφορετική μαύρη ηλεκτρική ταινία.
  5. Μια πρίζα για έναν πολυέλαιο στην οροφή με τρία καφέ σύρματα (κανένα άλλο), δύο από τα οποία συνδέονται με ένα στήριγμα λαμπτήρα και ένα είναι μονωμένο.
  6. Πολυέλαιος από το IKEA για 5 βραχίονες με ζεύγη 2x3 συνδετήρες μηδέν / φάση / γείωση.
  7. Σπασμένο πρότυπο.
  Μπορείτε να μου πείτε πώς να συνδυάσετε όλα αυτά σε μια λειτουργική διαμόρφωση;
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

 35. Ίλια
  20.12.2019 στις 12:18 - Απάντηση

  Καλή μέρα,

  Χρειάζεστε βοήθεια για την εγκατάσταση ενός πολυελαίου σε διπλό διακόπτη.
  Υπάρχουν τρία καλώδια στην οροφή: μπλε, καφέ, πράσινο.
  Πολυέλαιος 7 κέρατα, θέλω να ενεργοποιήσω το 4 + 3.
  Το gag είναι ως εξής:
  στις ανατροπές των κέρατων - είναι σαφές, τα μπλε είναι όλα μαζί, τα καφέ στρίβω 4 + 3. Αποδεικνύεται τρεις ανατροπές.
  Αλλά τότε πρέπει να συνδέσω αυτές τις ανατροπές με το καλώδιο του πολυελαίου, το οποίο πηγαίνει στον σωλήνα μέχρι την οροφή και στο σύρμα υπάρχουν τρεις πυρήνες, ένας από τους οποίους είναι το έδαφος και αυτός ο πυρήνας είναι ήδη βιδωμένος στο σώμα του πολυελαίου, δύο καλώδια παραμένουν - μπλε και καφέ.
  Ερώτηση: πώς να συνδέσω τις τρεις ανατροπές μου σε αυτά τα δύο καλώδια έτσι ώστε ο πολυέλαιος 2 κλειδιών να λειτουργεί;

  Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την απάντησή σας.)

  • Ευγενία
   12/20/2019 στις 17:05 - Απάντηση

   Ας σκεφτούμε λογικά 🙂 Από το ταβάνι έρχεται μηδέν και διφασικά καλώδια συνδεδεμένα στο διακόπτη. Κατά συνέπεια, πρέπει να συνδέονται στο μηδέν στον πολυέλαιο και φορτία τριών και τεσσάρων λαμπτήρων. Απαιτείται ένα κοινό καλώδιο που βγαίνει από τον πολυέλαιο. Ξεβιδώστε το καλώδιο γείωσης από τον πολυέλαιο και γυρίστε το στο μηδέν, δηλαδή βιδώστε μια περιστροφή με μπλε καλώδια. Το γεγονός είναι ότι δεν θα είναι ακόμα δυνατό να γειωθεί ο πολυέλαιος, καθώς για αυτό πρέπει να βγει ένα καλώδιο τεσσάρων πυρήνων από την οροφή.

 36. Ιγκόρ
  12/24/2019 στις 14:21 - Απάντηση

  Χαίρετε. το ερώτημα είναι: έχουμε μια έξοδο στην οροφή, τρία καλώδια 2 μαύρο και ένα μπλε (παλιό σαμοπάλι). έχουμε έναν πολυέλαιο τριών βραχιόνων antediluvia (η καλωδίωση είναι κρυμμένη στο κουτί του πολυελαίου), από τον κεντρικό πείρο του οποίου βγαίνουν τρία λευκά καλώδια (2 λεπτά και πάχος 1).Πώς να κολλήσετε αυτό το χάος στην οροφή; Θα βρω έναν δείκτη φάσης στο ταβάνι, λοιπόν τι; Διπλός διακόπτης.

  • Βλαδίμηρος
   12/24/2019 στις 15:07 - Απάντηση

   Εάν ο πολυέλαιος είναι τριών βραχιόνων, τότε λογικά, όλοι οι λαμπτήρες ανάβουν ταυτόχρονα, δηλ. ο πολυέλαιος έχει σχεδιαστεί για σύνδεση μέσω ενός διακόπτη με ένα κουμπί. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε ένα από τα καλώδια που βγαίνουν από τον πολυέλαιο είναι μια βίδα γείωσης βιδωμένη στο σώμα (εάν το σώμα είναι μεταλλικό). Πρέπει να βρούμε ένα καλώδιο γείωσης, ίσως αυτό είναι ένα παχύ σύρμα, αλλά ίσως όχι. Τα άλλα δύο καλώδια συνδέονται με το φορτίο. Είναι επιθυμητό η φάση να έρχεται μέσω του διακόπτη στην κεντρική επαφή ελατηρίου του φυσιγγίου.

   Στη συνέχεια, πρέπει να δείτε τι είδους καλώδια βγαίνουν από την οροφή. Είναι πιθανό αυτό να είναι γείωση, μηδέν και μια φάση που περνά από το διακόπτη.

   • Ιγκόρ
    12.24.2019 στις 20:44 - Απάντηση

    Ω, Βλαντιμίρ, νομίζω ότι δεν είναι έτσι. Δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή ένας νεκρός κρέμεται, από την εποχή των δεινοσαύρων, ένας πολυέλαιος 6 βραχιόνων, ένας διακόπτης για 2 κλειδιά. Σε έναν πολυέλαιο τριών βραχιόνων (που είναι καταδικασμένος για να ανέβει το ικρίωμα και να κρεμαστεί), 3 μονωμένες ανατροπές κρύβονται στο κουτί της, όπου ένα παχύ λευκό σύρμα αναμιγνύεται σε μία από τις ανατροπές. Δεν βιδώνεται πουθενά στο σώμα του μεταλλικού πολυελαίου, αναμιγνύεται ανόητα στη συστροφή και φέρεται στο σημείο σύνδεσης. Αυτές είναι οι πίτες που έχουμε μαζί σας.

    • Βλαδίμηρος
     24.12.2019 στις 22:33 - Απάντηση

     Ίσως έχει νόημα να πάρετε ένα καλώδιο με βύσμα και απλώς να εφαρμόσετε τάση στον πολυέλαιο ακριβώς στο πάτωμα; Φαίνεται ότι ο πολυέλαιος, αν και τριών βραχιόνων, αλλά κάτω από έναν διπλό διακόπτη. Εάν ναι, τότε μπορεί να ανάψει ένα φως, δύο ή και τα τρία. Είναι πιθανό το παχύ σύρμα να είναι κοινό.

     • Ιγκόρ
      12/25/2019 στις 00:20 -

      εντάξει, αύριο θα προσπαθήσω να το κάνω. Θα κοιτάξω το αποτέλεσμα και, με την άδειά σας, θα το αναφέρω.

 37. Αλέξανδρος
  11.01.2020 στις 10:39 - Απάντηση

  Χαίρετε. Ο σύζυγος ήταν μπερδεμένος)) Είναι απαραίτητο ολόκληρος ο πολυέλαιος (ομάδα 1) να ανάβει από ένα πλήκτρο δύο πλήκτρων και από το δεύτερο κλειδί μόνο μέρος των βολβών από την ομάδα 1. Είναι δυνατόν και πώς;))

  • Νικολάι
   12.01.2020 στις 12:13 - Απάντηση

   Εάν όλοι οι λαμπτήρες ανάβουν από ένα πλήκτρο, τότε όλοι πρέπει να ανάβουν παράλληλα. Συμπέρασμα: το τέχνασμα δεν θα λειτουργήσει. Γιατί χρειαζόταν μια τέτοια ευκαιρία;

   • Αλέξανδρος
    05.11.2020 στις 09:38 - Απάντηση

    Γεια σας. Κινεζικός πολυέλαιος, το καλώδιο εξόδου 1 είναι λευκό, 2 καλώδια σε ένα συζευγμένο καλώδιο ξεχωριστά. Ποιο καλώδιο θα χρησιμοποιηθεί με μια φράση. Ο διακόπτης είναι διπλός, αλλά μπορείτε επίσης να μονώσετε εάν λειτουργεί

    • Νικολάι
     11/05/2020 στις 12:37 - Απάντηση

     Λογικά, το λευκό καλώδιο είναι μηδέν, τα δύο υπόλοιπα καλώδια προορίζονται για σύνδεση σε διπλό διακόπτη, δηλαδή παρέχονται με 220 V μέσω ενός διακόπτη.

 38. Βαντίμ
  11/24/2020 στις 12:08 - Απάντηση

  Γεια σας, ζητώ βοήθεια από εκείνους που είναι πεπειραμένοι και από άτομα με εμπειρία.
  Συνδέθηκα έναν πολυέλαιο (ένα συνηθισμένο τριών βραχιόνων, για 2 επαφές, αλλά φαίνεται να έχει γίνει σωστά, όχι στα κινέζικα). Έστριψα 3 μπλε καλώδια σε μια συστροφή, και 3 καφέ καλώδια σε ένα άλλο, μέσω του κουτιού τερματικού. Όλα είναι τακτοποιημένα, τα "μαλλιά" δεν ξεχωρίζουν, είναι μονωμένα.
  Αφαιρώ τον παλιό "λαμπτήρα Ilyich" που λειτουργεί, συνδέω έναν νέο πολυέλαιο (η καλωδίωση από την οροφή είναι δύο παλιά, τότε καλώδια αλουμινίου 1,75 mm, η μόνωση είναι ανέπαφη, πριν από όλα λειτουργούν) - το μηχάνημα χτυπά.
  Σκεφτείτε: είναι ελαττωματικός ο πολυέλαιος; κοντό στο σώμα; μπερδεμένος σε ένα από τα κέρατα της φάσης και μηδενικά καλώδια στο φυσίγγιο;
  Ελέγχω τον πολυέλαιο (συνδέω ένα κέρατο) - χτυπά. Συνδέομαι πλήρως - χτυπά.
  Κλείνω έναν παλιό λαμπτήρα - δεν ανάβει (ο ίδιος ο λαμπτήρας είναι φυσιολογικός).
  Παιδιά, το διαμέρισμα είναι ενοικιασμένο, δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου εργαλεία, το να καλείτε τους επαγγελματίες είναι πολύ ακριβό στη Μόσχα (από το 2000r).
  Οι ερωτήσεις είναι:
  1) θα μπορούσε να καεί το καλώδιο στην καλωδίωση του διαμερίσματος ή στο διακόπτη (ο διακόπτης κοίταξε, όλη η μόνωση είναι ανέπαφη);
  2) Πώς να ελέγξετε τον άθλιο πολυέλαιο; για κάθε φυσίγγιο: από τον ακροδέκτη έως το τέλος του αγωγού και το πολύμετρο (όχι ήχος) θα πρέπει να δίνει 1 - σύντομο; Αποσυναρμολογήστε τα όλα, ελέγξτε οπτικά την καλωδίωση;
  3) ίσως λόγω του γάμου των λαμπτήρων LED (συνηθισμένο e14, 7, 5 watt, νέο) να είναι;
  Πες μου σε παρακαλώ.

  • Σεργκέι
   25/11/2020 στις 11:43 μ.μ. - Απάντηση

   Βαντίμ, καταφέρατε να λύσετε το πρόβλημα; Σύμφωνα με την περιγραφή σας, δεν κατάλαβα καθόλου γιατί προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε τον πολυέλαιο χωρίς να καταλάβω γιατί δεν λειτουργεί η παλιά λάμπα; Για να ελέγξετε τον πολυέλαιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πρίζα, δηλαδή πάρτε ένα καλώδιο με βύσμα και ελέγξτε τον πολυέλαιο συνδέοντάς το σε οποιαδήποτε πρίζα - θα χτυπήσει το μηχάνημα, που σημαίνει κοντό. Ο πολυέλαιος θα συντομεύσει - ξεβιδώστε όλους τους λαμπτήρες και θα επανασυνδεθεί.

 39. Σεργκέι
  11/30/2020 στις 23:03 - Απάντηση

  Γεια σας, Κατάσταση: Νέο κτίριο. Από την οροφή υπάρχουν 4 σύρματα - λευκό, μπλε, μαύρο, καφέ. Συνδέω το λευκό με το μπλε - η λάμπα ανάβει από ένα πλήκτρο. Συνδέω μαύρο με καφέ - η λάμπα ανάβει από άλλο κλειδί. Αποδεικνύεται 2 φάσεις, 2 μηδενικά, χωρίς γείωση. Αυτό είναι φυσιολογικό?

  • Βλαντ
   12/02/2020 στις 22:02 - Απάντηση

   Τα χρώματα είναι γενικά τα ίδια όπως και για ένα τριφασικό. Λογικά, το φως θα ανάβει όχι μόνο όταν η φάση και το μηδέν είναι συνδεδεμένα, αλλά και όταν η φάση και η γείωση είναι συνδεδεμένα. Μπορεί μια φάση να βγει σε δύο καλώδια από έναν διπλό διακόπτη, μηδέν και γείωση;

 40. Απόφθεγμα
  12/14/2020 στις 12:31 μ.μ. - Απάντηση

  Καλό απόγευμα. Πείτε μου, έναν πολυέλαιο έξι βραχιόνων, 4 καλώδια (κίτρινο-πράσινο (έδαφος), μπλε (μηδέν), καφέ (προφανώς μια φάση) και μαύρο. Το μαύρο είναι η δεύτερη φάση; Δεν λειτούργησε για να αποσυναρμολογηθεί και να δει πού πηγαίνει το μαύρο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • Γιούρικς
   12/14/2020 στις 21:11 - Απάντηση

   Χαίρετε. Οι λαμπτήρες στον πολυέλαιο χωρίζονται σε 2 ίσα μέρη με παροχή τάσης μέσω μαύρου, καφέ ή και των δύο καλωδίων ταυτόχρονα. Αυτό επιτρέπει την αλλαγή της έντασης του φωτός ανάλογα με τις ανάγκες. Με την εγκατάσταση ενός διπλού διακόπτη μπορείτε να ανάψετε 3 ή 6 λάμπες.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Θέρμανση

Στέγη

Πόρτες